830
Lcd Tv összekötése Számítógéppel
-
steweee #510 ez jó. de miért ilyen drága ? -
#509 ha találnék egy user manualt a "Lg 904Ta"-hoz, mernék véleményt mondani... egyelőre csak tippelgettem :)
in out azért szokott lenni, hogy több cuccot egy kábellel tudj a megjelenítőre kötni -
feco84 #508 Szóval azt mondod, hogy egyik verzióval sem tudom átjátszani úgy hogy a minőség is megmaradjon?
Viszont akkor nem értem hogy miért van hdmi in és out is a házimozin?Nem lehet a hangot és a képet is egyszerre lejátszani a házimoziról?
Ha ez van akkor mit ajánlasz? -
#507 LG 42LH2000
(ekkora méretben majdnem minden más fullhd már, azaz 1920x1080) -
steweee #506 szeretnék számítógép monitor helyett inkább lcd tévét használni. olyan kellene ami 95-110 cm közötti képátlójú, lehetőleg 1360x768 natív felbontású, de max 1600*1200, és semmiképpen nem 1960*1080.
ki milyen modellt tudna ajánlani ? -
#505 nem nagyon hülyeség, reális a kérdésed!
második eset: nagyon sok erősítő csak kapcsolja a több HDMI bemenetéről a jelet az egyetlen kimenetére, de sem a képhez sem a hanghoz nem képes hozzányulni! ez kép esetén jo, legalább nem rontja el, de hang esetén azt jelenti, hogy nem szólal meg
ezt általában hdmi switching-nek szokás nevezni, de sok gyártó lesz*rja a korrekt tájékoztatást és csak a manual átolvasása hozhat eredményt: pl ha megemlitik, hogy xy formátumot képes dekodolni a hdmin érekző hangok közül
első esetre: pont erre céloztam! sajnos általában CSAK a tvcsatornák hangja megy ki az optikai kimeneten, a bemenő jeleké - pl hdmi - nem :( -
feco84 #504 Szia!
Előszöri is köszönöm a gyors válaszodat!
De a lényegre térve, szóval a második esetet nézem akkor ha mondjuk a netbbok egy blue-ray lejátszó lenne és azt csatlakoztatom a házimozihoz akkor elvileg az a hdmi-n keresztül a lehető legjobb minőségben megy át.
a kimenetről pedig csak a képet akarom kiküldeni a tv-re, ami elvileg támogatja a full hd minőséget.
Az első esetről találtam a tv használti utmutatójába egy ilyet:
'A DIGITÁLIS AUDIOKIMENET KIVÁLASZTÁSA
Ez a funkció lehetővé teszi a kívánt Digital Audio Output (Digitális audiokimenet) kiválasztását.
A készülék képes Dolby Digital kimenet biztosítására olyan csatornán, amely kizárólag Dolby Digital hangot
közvetít.
Ha a Dolby Digital rendelkezésre áll, akkor a Digital Audio Out (Digitális audiokimenet) menü Auto
(Automatikus) menüpontjának kiválasztásával lehet az SPDIF-kimenetet (Sony Philips Digital
InterFace) Dolby Digital formátumra állítani.
Ha a Dolby Digital hangformátum nem áll rendelkezésre, és a Digital Audio Out (Digitális
audiokimenet) menüben az Auto (Automatikus) lehetőséget választja, akkor az SPDIF-kimenet PCM
(Pulse-code modulation, impulzus-kód moduláció) formátumú hangot továbbít.
Ha Dolby Digital Audio jeleket közvetítő csatorna esetében a Dolby Digital és az Audio language (Hang
nyelve) beállítás is meg van adva, a készülék csak a Dolby Digital hangot játssza le.'
Szóval ha jól értelmezem akkor elvileg a hdmi-n keresztül jövő dolby digital hangot ugyanigy kellene felismernie és továbbitania ha hd filmet nézek.Nem?
Bocsi ha nagyon hülyeségeket kérdezek de nemtom megvegyem e ezt a tv-t.
Köszi -
#503 lehet, hogy egyikkel sem :)
1.) kérdéses, hogy a hdmi-n érkező dd/dts 5.1 jelet a tv kiadja-e az optikai kimenetén
2.) kérdéses, hogy ez erősítőd kezd-e valamit a hdmi-n érkező AUDIO-val, nem-e pedig csak switching-et végez a moziszetted a képpel/hanggal -
feco84 #502 Sziasztok!
végigolvastam a topikot és nagyjából azért tisztába vagyok most már a dolgokkal, de lenne egy két kérdésem még.
Szeretnék venni egy lcd tv-t, a kiszemelt pedig lg 42lh3000 lenne. Van egy Hp dv2 netbookom hdmi kimenettel ati hd3410 videókariról.
valamint van egy Lg 904Ta házimozi szettem. én főleg filmnézésre(HD) fogom használni a rendszert.A kérdés az összekötéssel lenne kapcsolatos.A tervem a következő: 1.verzió:hdmi-vel összekötöm a tv-t és a netbookot,igy a hang és a kép is átmegy a tv-re.Aztán a tv-t optikai kábellel a házimozival,viszont nem tudom hogy a hang igy is 5.1-be megy-e át?
2.verzió: netbookot hdmi kimenetét összekötöm a házimozi hdmi bemenetére,igy ugye átmegy a kép és a hang is, majd a házimozi hdmi kimenetéről a tv hdmi bemenetére, amin csak a kép megy át.
Tehát a kérdés az hogy melyik verzióval érdemes próbálkozni, hogy a hang és kép is az eredeti minőségben menjen át, minőségromlás nélkül???
Köszönöm előre is mindenkinek a segitséget!
-
#501 köszi a választ...
csak omega drivereket találtam (Radeon Omega Driver 3.8.205 - Catalyst 6.1 és Radeon Omega Driver 2.6.87 - Catalyst 5.12 stb)
a sony nagyon kényes és ezért nem mertem moddolt drivert feltenni pl az omega-t sem ,mert olvastam sony-s fórumban h van akinél bsod-ot okozott..de ha nem lesz más választás ,akkor megkockáztatom...
korábban powerstrip-el kiokoskodtam,így már megjelent a kijelző beállításoknál az 1360x768 is, ikonok,betűk mérete jó,de a kép nem olyan éles, kicsit zavaros ,mintha nem megfelelő Hz-en menne. powerstrip-ben mindig 80hz-re teszi, pedig csak 50-60Hz kellene.de elvileg a tv, nem tud nagyobbat ,így nem hiszem h reagálna a 80-ra. -
#500 a mobil vgak drivere általában ultragagyi :( próbálj guglizni másik/ujabb után, esetleg valami drivergyártóval egy frisebb driverből mobildrivert heggeszteni
(sajnos a 9200 a mai catalystokban már nem támogatott kártya, eleve régebbivel kell kezdened) -
#499 Jelenleg PC+LCD tv-t (HD Ready) használok monitorként. 1360x768-ban. minden ok, a kép szép éles. (vga: Sapphire Ati radeon 9200)
Laptopra (sony vaio) is szeretném rákötni 2. monitorként.abban a vga: mobility Ati radeon 9200 (legújabb hozzá való driver), azaz majdnem ua ,mint a PC-ben olyan gondom lenne h amikor rákötöm a notira, akkor az felismeri és írja h multiple-monitor...de vmi miatt a laptop kijelző beállításainál az 1360x768 nem található meg,csak kisebb vagy magasabb értékek.1280x1024 után egyszerre ugrik 1600x1200-ra,egészen 1900x-ig...alapon 1024x768-ra teszi ki a képet, de akkor homályos.a többi beállítás pl a noti alap kijelzője 1280x800 a tv-n nem támogatott üzemmód. nem értem mitől lehet ,hogy nem választhatom ki pont az 1360x-os felbontást. miért pont azt nem ?:) elég fura jelenség. próbáltam elsődleges, másodlagos beállításokat...kikapcsoltam a laptop kijelzőt is stb.
Találkozott már vki ilyennel ? segítséget előre is köszi. -
Alblink #498 Ja ertem,az jo. -
#497 eddig nagyobb volt az árkülönbség, de most karácsonykor a samuk keményen be lettek akciozva -
Alblink #496 Koszi a segitseget,nem semmi,ilyen kis arkulonbsegnel azt hinne az ember hogy semmiben nem kulonbozik,es megis.Koszi,akkor ezt veszem majd meg. -
#495 akkor samsung 32B550, gondolom ez még belefér! (530-ban gyenge a panel, ami monitorként történő használatkor vszeg eléggé megmutatkozna)
(az az LG régebbi modell és az uj, B-s samu alig drágább) -
Alblink #494 Szia, a pc videokartyahoz kotnem ra ati radeon 4870-re.
Monitor-t ehlyetesitene,jatek,es hd filmezes szempontbol,kozelrol es tavolrol is neznem.110 a max keret igen. -
#493 mire veszed? milyen messziről nézéd? 110k a max keret? -
Alblink #492 Hello. a ket tv kozul melyik lenne a jobb valasztas? vagy ha ilyen arban valaki tud jobbat ajanlani..elore is koszi.
samsung
LG -
#491 megkeresed
amugy asszem ott van a #457-ben linkelt helyen, csak nálam épp nem látszik, mivel dvi-hdmi kábelem van :) -
#490 Kénytelen vagyok egy kis ideig megint az ati gyári dvi-hdmi átalakítóját használni, az a baj, hogy a színskála tuti nem rgb-ben van most és nem tudom átállítani mert a win7-es 9.10-es catalystben nem találom ezt a menüt. mi a teendő? -
#489 Hali!
Sony lcd tv-met szeretnem csatlakoztatni a pc-vel.Lan kabel bedugva routerbe onnan tv meg pc-be is de nem latja a halozati kapcsolatoknal hiaba hozok letre otthoni halozatot.
Segitenetek legyszi. -
#488 hdmi vagy VGA bemenet
nem árt tájékozodni, hogy az adott tévé az adott bemeneten hajtható-e nativan -
#487 Üdvözletem!
Namost én venni szeretnék egy valamilyen LCD TV-t, és az lenne a kérdésem, hogy milyen bemenet kell hogy legyen a TV-n, hogy a gépet rátudjam kötni? -
#486 a mai modellek nagyrésze kompatibilis a pécével, samsung, lg, sony, sharp ... philipsel szoktak gondok lenni, de konkrét tapasztalatom nincs velük
természetesen lehet egyszerre antenna és szgép kötve a tévére, bemenetet váltva tudsz kapcsolgatni a források közt
igen, mehet a felvétel és a játék egyszerre, hiszen nem a tévéből vesz fel a dvdfelvevő, hanem az antenna jelét veszi vagy a set top box kimenete van "belekötve" -
joke86 #485 Énekem következő kérdéseim lenének:
Menyire érdemes olyan LCD tvt venni ami kompatibilis a számítógéppel?
Lehet e egyszerre összekötve a készülék a gépházzal illetve a központi kábel antennával, vagy pedig külön külön lehet üzemeltetni csak.
Lehet e ilyen készülékeket úgy használni, hogy egy asztali DVD felvevővel veszel fel a tv műsort eközben meg módjuk számítógépes játékokkal játszol -
#484 Hello emberek!
Van egy Samsung LE40B653 mam ...
A probléma a hálózaton keresztüli filmmegosztással van!
Két gép van kötve a routerre a TV n kívül, az egyiken Vista míg a másikon Seven fut ...
A Samsung PC Share Manager a Sevenen nem akar működni míg a Vistán tökéletesen működik csak épp a megosztott videofájlok lejátszásakor a TV kidobja hogy nem támogatott audióformátum, míg a kép tökéletesen megy, hang nincs ... annak ellenére hogy a formátum természetesen támogatott a leírsok szerint (flash driveról tökéletesen működnek)...
Elkellne egy kis segítség mivel nagy mkv fileokat szeretnék lejátszani amelyeket flashdrivera nem lehet felmásolni mivel az nem NTFS rendszerben van formázva így nem fér fel rá a 4GB nál nagyobb file...
Előre kösz a segítséget! -
#483 olyan tévét kell venni, amit lehet nativan hajtani a panelje felbontásán
tehát ha hdready tévét veszel, ami 1360x768as felbontásu, akkor meg kell nézni, hogy a hdmi bemeneten fogad-e 1360x768as felbontást számítógépről
1920x1080 esetén detto -
mate317 #482 Csao!
Ha van a laptopomon hdmi kimenet, akkor gondolom nincs akadálya rákötni ldctv-re a gépet, a megfelelő kábellel. De sok panaszt hallottam, hogy nem lesz megfelelő a felbontás. Ez ellen mit lehet tenni, még tv vásárlás előtt? -
3 honapon át, minden drivernél leriportoltam az elállitodo szinrendszerbeallitast az ATI-s átalakitoval, ezexerint azota is szartak rá, merthogy nélküle neked is jo lett :( (nekem is) -
#480 Megvan a dvi-hdmi kábel, fullon elvette azt a színkezelési rendszert, így már gondolom át sem tudja dobni, kaptam pluszban egy alternatív dvi működés pontot. Tök monitorként kezeli a gépem a tv-t, jó lesz így ez. -
#479 Jaja, most olvastam róla, hogy nem teljesen jó az átalakító, hang nekem meg nem kell róla. Amúgy is kell vegyek még egy kábelt, mert az új boxhoz már nem adnak, ezt a hdmi-hdmit megkapja az x360, ide meg veszek egy dvi-hdmit. -
#478 azt még megprobálhatod, az átalakitoval az én kártyám is sokszor RGB helyett YCbCr szinrendszerben küldte a képet, hiába állitottam RGB-re a CCC sokszor elfelejtette a beállitást és visszaállt :( ekkor a tévén nem is nativban ment a kép és valoban mosottabb volt minden. -
#477 Szerintem én veszek egy DVI-HDMI kábelt, ez az atis átalakító tutira nem tökéletes. -
#476 nah most jobb lett, van game mod a tv-n, minden szart kikapcsol, az éleket is tompítja. Nézd már meg légyszi, állj be valami sötét helyre ahol még látszódnak a tárgyak és finoman kezd el húzgálni az egeret, nálam ilyenkor finoman tompul a kép. -
#475 Én azért nem hiszem, filmek alatt sem látom. El is mosódik mozgás közben, halványan megjelennek pl a tárgyak élei vagy 3X és így vibrál, mikor megállok minden jó. Szerintem a gyárból nem engedték volna ki így, xboxnál is szinte használhatatlan lesz. -
#474 egy VGA nem mossa a képet. de ezt egy másik kijelzőn (monitoron) ellenőrizheted is!
amugy nem lehet, hogy a panel "természetes" utánhuzását látod? (bár én még mindig valami gonosz "képjavitora" gyanakszom...) -
#473 már megvolt, vagy is így hdmi-n szinte semmi képjavítót nem enged bekapcsolni. 3dmark viszont jó és nem mosódik, játékban nagyon szellemképesek a sötét színek. Nem tudom, hogy ez mitől lehet, de tuti nem normális. Mit lenne érdemes még megnézni driverben? Vagy firm frissítés? -
#472 flowing: elvileg van lehetőség rá, ha a dvdlejátszod képes jpg-t megjeleniteni: csinálj screenshotot minden egyes oldalárol a DOC-nak, vagy keress doc2jpg konvertálót
az olvashatóság persze lehet, hogy elveszik a konvertálás + a dvd lejátszo sd kimenete okán ...
flyhigh: a VGA-nak nem hinném h köze lenne a mosodáshoz. zajszürés, movie-mod, dinamikus kontraszt stb "képjavito" szarok kikapcsolását javasolnám ;) -
#471 kipróbáltam analog sima rgb kábellal, ott is ugyan ez van, sötét színek szellem képesednek. Lehet hogy a hd4870-el van baj?