830
Lcd Tv összekötése Számítógéppel
-
Flowing #470 Sziasztok!
Nem tudom, hogy hova kéne írnom a problémám. Ha nem ide akkor előre is bocsánatot kérek, hogy írtam.
Szóval van szöveges dokumentumom ugye .doc , egy könyv. Nem szeretek a gép elött ülni, kényelmesebb a kanapén valahogy. Nem tudom mit kéne vagy lehet csinálni , hogy az asztali dvd lejátszó is lejátsza. Van erre valami program vagy valami lehetőség?
Kérlek segítsetek. -
#469 Azzal lehet valamit kezdeni, hogy játék alatt mozgásnál kicsit vibrál a kép és mosódik? Min kellene állítani? -
owen20 #468 és ilyenkor nemtudod mi a jogszabály?
kötelesek lennének cserére auchanba vettem egy kirendelt szervízbe volt ott egy hónapig ültek rajta nem volt tv-m hitegettek majd egy hónap után állítólag kicserélték a képcsövet azt írták a papírra de közben szerintem nem ez volt a tv hibája a kép jobb oldalt ugrál
szerinted?jogszabály ilyenkor
hello! -
#467 vidd vissza ujra szervizbe, mást nem tudsz tenni :(
ha nem tudják megjavitani, kérd vissza az árát! -
owen20 #466 hello!
volt szervízbe de semmi változás szerintem valami konstrukciós(gyári) hibája van ennek a TV-nek.
De összekötök a gépemet a tv-vel akkor attól lehet rossz a kép?ati hd4850-es kártyám van!?
szervízbe egy hónapig ültek rajta ez már nem cserekészülékes lenne?
valaki volt már ilyen helyzetbe?
sziasztok! -
#465 hö-hö megvan, isten képe lett, csak a hdmi1-hez párosítani kellett a pc-t. hö-hö. -
#464 megjött a tv, most csak az van rádugva, de valamiért a betűk, meg az egész nem jó, olyan mintha nem lenne natívban, mosott minden és homályos. DVI/HDMI 1-re van rádugva, felbontás rendben van, scalingot sem tudom nullára húzni mert akkor már túl nagy a kép, így hogy nem neullán van kitölti a képernyőt faszán, csak tök homály az egész, tuti nem 1:1 maping. Mi lehet a baj? -
#463 9.8-bol kimaradt - bug :D
owen: szerviz? -
owen20 #462 sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy van egy thompson 21SCN360-as TV-m és olyan gond van vele hogy jobb sarokban a kép kicsit el van hajulva azaz elcsuszott kicsit a kép!
valaki tudja e hogy ez milyen probléma lehet és milyen megoldások vannak rá?
össze van kötve a gép a számítógéppel és T-home tv-nk van de máshol is behajlik a kép.
Összeraktam a tv-t és a számítógépet de az se jó nemtudom ki mennyire ért hozzá de valaki segitene ebbe is?
Erre szeretnék segitséget kapni. -
#461 akkor megpróbálom azzal, egyébként tényleg 9.8-as a ccc, most néztem. -
#460 mert nem 9.9-es drivered van
acstomi: hangod akkor lesz csak, ha a hangkártyád spdif kimenetét a videokártyád hdmi-audio bemenetére kötnéd (ha van rajta ilyen)
olvass vissza pár oldalt, vannak fényképek is rola, hogy kell kinéznie -
#459 vistám van, de ezt a csúszkát nem találom vmiért. -
acstomi #458 üdv mindenkinek.
végigolvastam a fórumot, de egyvalami nem tiszta. segítséget szeretnék kérni. van egy sony kdl32v550 tv meg egy asus en 9600 gt videokártya ami dvi-hdmi kábellel van összekötve. kép gyönyörű hang persze nincs. ha használnám a videokártyához kapott dvi-hdmi átalakítót és hdmi-hdmi kábelt használnék akkor az átvinné-e a hangot is?
köszönöm
-
#457 kisdoczi: ha a tévén nincs dsub bemenet, akkor innen nincs tovább ... vehetsz persze drága konvertereket (aktiv, elektronikás eszközök), de amennyit arra ráköltesz, abból kijön a fejlesztés egy VGA-s tévére vagy HDMI-s laptopra :) ráadásul a képminőség is sokat romlana, szvsz zsákutca
svideo kimenet nincs a laptopon? a tévé scartja biztos fogadja, nem lesz szép, de ad képet :) divx/dvd képére elfogadható lenne. semminél talán jobb...
flyhigh: win7 alatt?
-
#456 Az új ccc driverben, amúgy hol lehet megtalálni a scaling csúszkát? -
kisdoczi #455 Akkor valami ötlet???
Nem hiszem h. a d-subot nem lehet átalakítani úgy hogy az jó legyen.
-
#454 ezt igy nem tudod megoldani
d-sub kimenetet d-sub bemenetre tudsz kötni (laptop -> TV esetén) -
kisdoczi #453 sziasztok!
a barátnőm laptopját szeretném rákötni a tvre, a laptopon csak d-sub kimenet van viszont a tv-n rgb vagy hdmi ami szóba jöhet kábelt már kaptam viszont annak a d-sub volt a bemenet az rgb meg a kimenet van fordított is, vagy ezt így nem tudom megoldani???
thx
-
#452 egy próbát megér! meg esetleg átdughatnád a tv kábelét a vgakártya másik kimenetére -
Lacko86 #451 nem,mindig rá van dugva a monitor és a tv is. elsődleges kijelző a monitor, de probáltam már kiterjesztve, másolva és ugy is hogy csak a tv-n mutassa a képet, de mindegyiknél ugyanolyan. akkor probáljam meg hogy csak a Tv legyen bedugva? -
#450 úgy használod, hogy csak a tv az egyetlen rádugott eszköz a gépre?
vagy kiterjesztett asztal és elsődleges kijelző a monitor? (mert ez bizony lehet gond bizonyos lejátszók/kodekek/renderelők esetén) -
Lacko86 #449 Samsung LE32A558P3 -
Zsolt01 #448 Én nem tudom, hogy mi lehet a probléma, de TV típusát is add meg.
Valakinek biztos lesz ötlete, de TV típusa is kell talán. -
Lacko86 #447 sziasztok!
Van valakinek ötlete arra hogy miért van az hogyha a HDMI-DVI kábellel összekötött LCD tv-men nézek filmet akkor néha belassul a kép. Nem szaggat, csak mintha lassabban játszaná le. De ugyanez a probléma a monitornál nem fordul elő! Ha valakinek van valami ötlete ossza meg velem. Köszönöm előre is! A videókártya egy 8600GT. -
#446 Jövőhéten hozzák a tv-t. Kíváncsi vagyok nagyon. -
#445 Simán, az nem kerül semmibe :) -
#444 Most már biztos, hogy ez lesz. Méregettem itt a helyet és úgy jött ki, hogy ha nem veszek fali konzolt csak simán a pc asztalra teszem le úgy tudok tőle 1,3m-re ülni, nagy asztalom van. Kontrollernél meg filmnél persze tudok hátrébb húzódni. Mondjuk az üzletben elég közel kellett hajolnom hozzá, hogy lássam a képpontokat. Érdemes megpróbálnom először asztalon? -
#443 Ha láttad és teszett, akkor szerintem megvan a tévéd :)
Állítólag a szervizmenüben az mkv lejátszást is lehet engedélyezni usb-ről, de ahogy irtam, ebben a témában jobb a másik topik, ott vannak részletesebb infok! -
#442 Ilyesmi mértben biztos még valami bazáros outletben kijönne más márka is, de szerintem bőven jó az lg, nincs teszt ahol lehúzzák. -
#441 Igazából két típus jönne ki, a rászánt pénzből:
LG42LH2000 böhöm hdready tv, ezt láttam élőben és meggyőzött
LG37LH3000 ez már egy full hd, papíron magasabb kontraszttal rendelkező tv, de kisebb és nekem nincs szükségem full hd-ra.
Mindkettőt 150e-be tudom. -
#440 LG-t szerintem simán vehetsz, nekem is az van, és meg kell hagyni hihetetlenül jól néznek ki rajta a játékok és filmek.
Itt egy link, itt van egy csomó LG(és más) LCD: Link
Ja és másik dolog: Ha 2 méterről nézed, akkor a desktopot szerintem simán csak 1360X768-ra kell állitani, mert 1,5 méterről sem birom elolvasni a szöveget,ha 1920x1080-ra van állitva. még felnagyitott betőkkel és ikonokkal sem. Játékoknál is az RPG-ket és stratágiákat(no meg ahol sok a szövegelés- click and point, kalandok)is csak 1360x768-ban játszom, mert szintugy nem birom elolvasni a szöveget. A FPS-ket legnagyobb 1920x1080-ban játszom, ellenben ilyenkor át kell állitanom a desktopot is 1360X768-ról 1920x1080-ra mert külömben játék közben levágja széleit. Szóval nem sokat vesztettem volna ha maradok simán egy olcsóbb HD Ready TV-nél, mondjuk LG2000 vagy LG3000-es szériánál. Ellenben, ahol vettem ott elenyésző külömbség volt az előbb emlitett LG2000-es és az LG5000-es között(mindössze 15000 forint kb.) -
#439 Értem, ezt a részét nem fogom használni. Karácsonyra még meglepem magam egy elite boxal, majd annál fogom használni szerintem csak a tv hangszóróit, vagy a füles kimenetét.Még valami, az működni fog jól, hogy csinálok két profilt a CCC-ben, egyiket a monitornak, másik a tv-nek, minden asztalbeállítást, stb belementek profilonként és gyorsbillentyű kombinációval váltogatok a profilok között? Pl: ctrl+alt az a moncsi, ctrl+shift a tv. Működés közben még nem láttam, csak lépkedek a CCC-ben, keresem a leggyorsabb megoldást. -
#438 (de nvidián is van lehetőség a hangot kiadatni a DVI/HDMI kimeneten! a hangkártya spdif digitális kimenetét kell spéci kábellel a vga speciális hdmiaudio bemnetére kötni. mondjuk igy tömöritetlen sokcsatornás hangunk nem lesz, csak sztereo vagy dolby digital 5.1/dts 5.1 - képekért pár oldalt kéne visszalapozni) -
#437 az ATI videokártyákon van egy realtek hangkártya is integrálva, mely a HDMI kimenetre továbbítja hangját. a hdmi-t bedugod a tévédbe és szól vagy a hdmi kimenetet bekötöd egy hdmi-s erősítőbe, ami a hangot megszolaltatja, ezután a kép továbbmegy az erősitő hdmi kimenetéből a tévé felé és ott pedig a képed jelenik meg :)
(erősítőknél figyelni kell, mert hiába hdmi-s sok tipus, a hangot ő nem szolaltatja meg, csak továbbadja a képet+hangot a kimenetére, érintetlenül) -
#436 Olvastam vhol, hogy az ati hd kártyák a hdmi-s átalakítójukon keresztül már a hangot is át tudják vinni. Ez hogy működik? -
#435 R red
G green
B blue
tehát az RGB esetén normális, hogy ilyen színüek!
"sajnos" a komponens esetén is ez a szinezés terjedt el, de a kettő teljesen más tech :)
ha boltba nem cserélik, akkor irány a ph! mondjuk, az aprohirdetések közt tuti lesz, aki elcseréli a sajátját egy HDMI-sre -
Zsolt01 #434
Annyira nem vagyok képbe ezzel, a TV-n 3 rca ajzatót hívják akkor komponens bemenet és így akkor nem működhet a dolog!
Akkor minek van ilyen kábel!
-
Zsolt01 #433 Videokártya lecserélés TV kimenetesre, hát igen ez az, tudom Én jól egyértelmű.
Csak ez már a 3. cserekártyája, bedöglöttek, és most az utolsónál elnézte és nem TV kimenetest hozott el és ez már kb. 3 hónapja volt.
Ha bemegy a boltba, már a fejüket fogják lehet. Azért megpróbál egyezkedni velük, hogy hátha valami csere dolog ... -
#432 Nekem így sd adásról jónak tűnt, kicsit túl volt húzva a fényerő meg a színek, amúgy tök rendeb volt, szokásos szupermarket üzemmód. -
#431 feltételezem ti a tévé komponens bemenetére kötöttétek a videokártya RGB kimenetét - nem csoda, ha nem működik!
cseréljétek le a videokártyát olyanra, amin van komponens kimenet!