LCD Tv+ Pc

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Arnold12
No ezt még kipróbálom. Meg felrakom az új drivert. Más ötletem már nincs.Köszi

J&W JW-790GX-Extreme,Phenom II 920, Cooler Master Hyper TX2,Ati Radeon XFX 4890, Geil Black Dragon 2x2 GB, SB Audigy, Gigabyte SuperB Power 460, Antec 900, LG 37LG5000, Windows Vista Ultimate

arty
látom ATI-d van, gyári DVI/HDMI átalakito + hdmi kábel-el van bekötve?

GPU méretezés/scaling így van beûllítva? amikor rosszul fut a crysis, olyankor alt+tab al nézz ide át, h a scaling nem-e mászik el!

Forza.

Arnold12
Kipróbáltam, de ha 50 Hz-re teszem a képet, akkor kisebb lesz mint kellene.

J&W JW-790GX-Extreme,Phenom II 920, Cooler Master Hyper TX2,Ati Radeon XFX 4890, Geil Black Dragon 2x2 GB, SB Audigy, Gigabyte SuperB Power 460, Antec 900, LG 37LG5000, Windows Vista Ultimate

arty
nyitnád fel??
milyen VGA?
milyen TV?
milyen összeköttetés?
milyen módban használod a gépet? klón vagy kiterjesztett asztal?
probáltad h csak a tévé van gépre kötve és utána kapcsolod be a pécét? bootkor sincs-e kép?

Forza.

Vinsanity15
heloo, nagy problémám adódott , vettem egy samsung lcd tv t és hát ma nyitnám fel beugrik a kép 2 másodpercre és utána semmi , sotét minden , hang van de más nincs. megkoszonném a helpet h esetleg ez vmi beállitási hiba bár semmit nem állitottam át elotte , vagy pedig technikai jellegu. elore is koszonom

Vinsanity is back!!

Banyapapa
Nekem is hasonlo kártyám van ,de csak a 5.3 catalystal müködik normálisan.

itt lehet beállitani hogy tv-n legyen kép (bár eleinte PAL-G-n müködött,aztán most meg PAL-B-n hajlandó adni képet nálam).

Hali!

Lenne egy problémám....Ati 9600os kártyám van, és próbálom összekötni az tv-t a géppel, S-video kábellel,és a gép nem ismeri fel a TV-t..:S
Próbáltam már sok fajta módon megoldani: Svideo kimenet, Scart átalakítóval, dvd lejátszóhoz csatlakoztatni, és simán csak a TVbe az Svideo kimenetbe csatlakoztatva...és mind1iknél ugyanaz volt a probléma..se kép, se hang..😞! (használok Ati Catalyst-et, de azzal sem jobb a dolog..)
Ha van valakinek valami tippje, vagy ötlete,légyszi segítsen!!
KÖszi
schrank
kipróbáltam egy 8ms-os moncsit és egyedül az FPS-nél vettem észre minimális utánhúzást hirtelen fordulásokkor de az sem volt zavaró akkor egy 5ms-nál még mindíg vélhetek majd ilyent felfedezni ? (LG ...LH2000 tv ) :s ?

schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"

arty
nem a képfrissitéssel van a gond? gondolom 1920x1080/60hz megy csak nativan, nem lehet h a játékok 50hz-en vagy egyéb módban mennek?

amdopteron: 1680x1050 a monitor maximális felbontása

Forza.

Hallo nekme van egy samsung lcd 2243nb azt hiszem😄márkáju monitor full hd
hogy lehet beállítani 1900as felbontásra vista van fent
8800gts van a gépbe és nem mükszik csak 1280on feljebb nem lehet venni segítsen vki friss a driver vki segítsen köszi

Arnold12
Igen. Viszont, a desktop 1920x1080-ra van állitva és semmi probléma, csak némely játéknál fordul ez elõ pl. Crysis 1,2, GTA 4, Turok, Call of Duty 4,5 stb. Míg a többinél minden OK

arty
és több HDMI bemenetét is kiprobáltad? hátha nem mind eszi nativan az 1080p-t

Forza.

Arnold12
Már visszalovastam, de nem találtam megoldást eddig.A TV-n is és a gépen is minden jól van beállítva.

arty
visszaolvasol!

Forza.

Arnold12
Egy kis probléma: Sok játéknál az 1920x1080 rezolúciónál kilóg a kép, vagy 2 oldal fekete sáv van. Mi a probléma? 1376x768 felbontásban viszont mind jól megy.

Az LCD TV, amit használok: LG 37LG5000

arty

0%-on legyen !

utána tévén lehet probálkozni, másik bemeneten, PC-nek elnevezni, stb

Forza.

Csak film nézésnél van ez?
Másnál?
Nekem 32LG5000-nél itt kellett pl.:

összedugtam VGA-n keresztûl a TV-t a géppel, megy szépen, a baj csak az, hogy 16:9-es felbontást az Intel grafikus driver csak 1360:768 as felbontás mellett tud és így tölti ki a képernyõt, és a következõ ami hasonló arányú az az 1900:1200 as felbontás amit már nem bír a TV. A közbülsõk meg csak 4:3 arányuak.
Hogyan tudnék 1920:1080 as felbontást kreálni a gépen ? Ennyin mennie kéne mivel full HD-s a TV....

Powerstrippel ? Avval hogy ? Ha tudtok segítsetek..

köszi
Próbáltuk a videókártya beállításoknál, lejátszó progik beállításainál , a tv-n is. Nem sikerült. Legalábbis mi nem jöttünk rá.

Konfig: MSI K9A2 CF, AMD X2 6400+ Black Edition, Ati Sapphire Radeon 3870 512 mb, 2x1 gb DDR 2 800 mhz Geil ram, PSG 550 W, Vista Ultimate 32 bit, 22\" Benq full hd

32LG5000 -nél én például kép beállításoknál kitudtam húzni a tv széléig és a tv-n is az a felbontás mint a pc-n, ezt is nálam a kép beállításoknál lehet.
Sziasztok! A következõ problémára keresném a megoldást. Nagyon jó ismerõsömnél a számítógépet összekötöttük a tv-vel. A gépben egy 4670-es 512 megás Ati van. A tv egy 94 cm-es full hd-s Panasonic. Hdmi kábellel csatlakoztattuk. A gond az, hogy amikor filmet néznénk a képernyõ két szélén másfél-két centis fekete csík van. Mint egy keret. Minden beállítást kipróbáltunk. Gondolom én😊 A csík akkor is ott marad😞 Ha valami megoldást tudtok azt nagyon megköszönném.

Konfig: MSI K9A2 CF, AMD X2 6400+ Black Edition, Ati Sapphire Radeon 3870 512 mb, 2x1 gb DDR 2 800 mhz Geil ram, PSG 550 W, Vista Ultimate 32 bit, 22\" Benq full hd

köszi, akkor marad a VGA..
arty
sima VGA-val kösd össze, reménykedve, hogy kezeli a tévé nativan a vgan-n kapott 1920x1080-as jelet

- svideon-n csak SD jel megy át és amugy is gyenge
- a komponens gyengébb átviteli mód, mint a VGA (RG😎 (rövidebb kábelhossz esetén legalábbis)
- a VGA-HDMI átalakitás csak egy felesleges, minõséget rontó konverzio lenne, értelme nincs
- SCART felejtõs, csak SD felbontás megy át rajta, akár a kompozit, svideo vagy RGB átvitelét használod

Forza.

Sziasztok!

van egy nem annyira úgy notebookom, S-video és VGA kimenettel és egy Sony KDL-40L4000 LCD TV-m. A téma adott, szeretnék filmeket nézni rajta... A TV-n van komponens csatlakozó, SCART, VGA, HDMI. A kérdés, melyiket hogy a legjobb legyen a minõség ?
A VGA lenne a legkézenfekvõbb, de valahol azt olvastam, hogy az analóg átvitlehez a komponens a legjobb. Ez igaz ??? Létezik VGA-komponens átalakító ?
Találtam egy küytüt, ami VGA-HDMI átalakító... Van ennek értelme ?? Lenne minõség javulás ? Analógból-digitális... mivel nem olcsó, érdemes ??? Ismeri valaki ???
Vagy a SCART csatlakozás irányába próbáljak puhatolózni ??? Az milyen minõség ??

Köszi a választ elõre is !!!!
arty
milyen forrás esetén van "akadozás"?

mert ha géprõl nézel filmet, akkor a 24fps@60hz probléma lesz ...

Forza.

Sziasztok!
Pana 37 lzd80f készülékem van pár hete.
Eddig minden ok a tv adás is szép, de mégis van egy problémám.
Lassú oldalmozgásoknál „ugrál” szaggat a kép. Pl Ha madártávlatból mutatnak egy tájképet és szépen lassan oldalt megy a kamera.
Nem veszélyes, de néha zavaró.
Ez mitõl lehet, van rá megoldás?

Panasonic szervizes szerint ez lcd-nél normális a válaszidõ miatt van.
Én ezt nem igazán értem, számítógép monitorja is 8ms volt mégsem láttam ilyet soha.
Ha valóban a válaszidõ miatt van akkor miért pont lassú mozgásoknál látható, válaszidõnek nem a gyors mozgásnál lenne szerepe?
Mert ott meg nem látok problémát.
MM-ban megnéztem egy philips lcd-t, amin philips demo futott, és ott is láttam ezt az ugrálást, pedig annál csak 5ms.
??
arty
õszintén szólva, fogalmam sincs, mit tud egy "mobil" ATI :-/

Forza.

Klemice
hát de ha ati cucc van benne ami komolyabb (hd széria) csak ad hangot nem?

Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐

Ettõl a választól féltem 😞

No, azért köszönöm az infokat. Emésztem õket pár napig 😊

arty
semmibõl 😞

Forza.

Laptopok leírásában mibõl derül ki, hogy az adott HDMI-n kijön-e a hang vagy sem? Hogyan jelzik, ha jelzik egyáltalán a leírásban az ilyesmit?

arty
CPU - a kapható leggyorsabb órajelû kétmagos legyen, ami még anyagilag belefér. intel 10-20%-al gyorsabb, tehát az AMD itt kiesik sajnos.

integrált vga: ati hd2400xt vagy ujabb (hd3xxx, 780g, hd4xxx) vagy nvidia geforce 8xxx vagy újabb

de mivel a CPU-ra bizol mindent, lehet inteles integrált vga is.

a lényeg, hogy HDMI kimenete legyen és azon kijöjjön a hang és/vagy legyen digit kimenet is a hangnak. szerintem 150-170k reális cél lehet, de konkrét tipust nem tudok. 2 év gari minimum!

Forza.

A linket elcsesztem, bocsi.
Link

Köszi a reagálást. Ezen el lehet indulni.

Bár nem kezdtem még el komolyabban gyûjteni, de jelenleg 20mbit/s-esnél nincs jobb minõségû filmem. Annyira elterjedt lenne az 50 vagy akár 200mbit/s, hogy ez kérdés lehet? Egyelõre sztem maradjunk annál a verziónál, hogy max 30mbit/s a cél.

Egy URL=http://www.sony.hu/product/t32-w-series/kdl-40w4500#pageType=TechnicalSpecs]Sony[/url]készülákrõl van szó, amire rá szeretném csatlakoztatni. Ahogyan Te is írtad, a kompromisszummentes max minõség a cél. A linken meg lehet nézni, milyen csatlakozók vannak rajta.
Jelenleg egy 22' Asus moncsin nézegetem a filmeket. Az asztali gép egy régi 3GHz-es Dual Core, 7950 GT-vel. Evvel a procival jelenleg elmennek 50-60%-os kihasználtság mellett a 20mbit/s-es mkv-k, KMPlayer-rel. Mást viszont még nem is próbáltam, tehát nem is ismerem azokat, amikrõl írtál.

Elsõ nekifutásra én is inkább az erõsebb CPU felé hajlanék, mert ha késõbb akármilyen oknál fogva kijön egy újabb codec, konténrefile vagy bármi, akkor a most jól mûködõ hardveres támogatottság megszûnhet. A CPU ereje viszont akkor is ott lenne.
Mekkora lenne ezek alapján az a proci, amibe érdemes befektetni, ha a fenti szempontokat nézzük?
Ilyen téren egyébként van lényegi különbség az Intel, AMD lehetõségeket nézve? (Mindig is Intel-em volt, de nem zárkózom el az AMD-tõl sem, ha megfelelõ érvek szólnak mellette.)
Integrált VGA-k közt van egyébként mostanában olyan, ami hardveres támogatást nyújt? Vagy amit írtál, hogy az elmûlt 1-2 év alatt ami kijött az már mind olyan? Jó lenne konkrétan tudni melyik szériától felfelé érdemes keresgélni, ha mégis ez lenne az erõs CPU helyett.

200 ezret nem szeretnék rákölteni egy laptopra. Jó lenne megúszni max 150-ból, de ha lehet nyílván még kevesebbõl. Esetleg vmi konkrát javaslatod is lenne ilyen feltételekkel ennyi pénzért mit érdemes?
Elõsre is köszi a választ.

arty
mi az a minden, amit vigyen?
30mbit/s adatsebességû h264 kodolásban? 50mbit/s? 200mbit/s? vagy az átlagos MKV-s 10-15mbit/s?

adódik a következõ kérdés: van-e kivánság adott lejátszora kodekre vagy épp kompromisszum-mentes max minõség a cél?

- coreavc kodekkel simán elég egy kétmagos 2ghz-es is, de a képminõség _picit_ gyengébb
- ffdshow alá erõsebb is elkélhet, 2.5ghz mondjuk, ami "mindent" vinne (de ffdshow is fejlõdik és sokféle build (varináns) létezik, nem néztem "mindet", van lassabb és gyorsabb is)
- GPU-t használni képes kodekek: coreavc pro, ez alá nvidia 8600gt vagy erõsebb illik, ekkor a cpu akár lehet egy Atom is. MPC-HC belsõ dekodere elfut egy még-gyengébb CPU/GPU-n, integrált ATI/nVidia az elmult 2 évbõl mind elég. Csak sajnos ez már válogatosabb, nem visz minden filmet/fájlt és feliratozó is csak a sajátja lehet.

Én a kompatibilitás miatt a CPU dekodolásra voksolnék. De noteszben ugye drága ahol a CPU elég erõs...

A HDMI kimenet talán fontosabb a noteszen, mint a fentiek, kérdés milyen a tévé ... az optikai kimenet szintén döntõ érv lehet egy-egy modell felé. (HDMI-n nem mindegyik notesz adja ki a hangot, ez is "érv". Van amelyik HDMI-n csak az spdif kimenet képességeivel bir, van amelyik PCM 7.1-re is képes!).

Forza.

Sziasztok.

Bár nem konkrétan PC + LCD TV, de majdnem (ilyen topicot nem találtam).
Laptop + LCD lenne a kérdésem.
A közeljövõben szeretnék vásárolni egy laptopot. Az egyik legfõbb szempont miatt érdeklõdöm ebben a topicban. 1080-as .mkv-k és társaik lejátszására milyen konfigot javasoltok?
(A kérdést megelõzve, igen, tekinthetjük akár egy HTPC-nek is, de nem azt szeretnék, mert melóba is kéne hordanom a gépet és így egy gépben oldhatnám meg a két dolgot egyszerre.)

Konkrétan két dolog érdekelne. Az egyik, hogy mekkora proci viszi el nyers erõvel az 1080-as HD konténer file-okat?
A másik, hogy ha nem nyers CPU erõvel akarom megoldani, akkor létezik-e olyan VGA (notebookról van szó, nem asztali PC-rõl) ami hardveresen támogatja ezen file-ok lejátszását? Ha igen, akkor mily GPU-k azok?
Érdekelne konkrét laptop típus is ha van ötlet, de elég egy CPU és GPU meghatározás is, a többit kigondolom milyen körítés legyen.
Elõre is köszönöm az építõ jellegû javaslatokat.

DonZorro
Igen, a Hyundai-on is anya van...

Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo...

(legalábbis az én LG LCD-men)
anya
DonZorro
Köszi!

az lcd/plazma tévéken a vga (d-sub) bemenet anya vagy apa csatlakozós?

GA-EP43-DS3L, C2D E7300, Geil 4GB DDR2, Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, Samsung HD322HJ 320GB, Samsung SH-S223Q, GMC R-2, Gigabyte Superb 460W

Itt egy elég jó leírás a csatlakoztatásról:

LCD TV összekötés PC-vel
DonZorro
Igen, asszem ezt megfogadom... Próba máshol... KÖSZI

arty
nem, az a pici csati csak a hangot viszi a hangkáryárol a videokártyára (mert a HDMI hangot is szállít)

õszintén szólva nem nagyon van ötletem (kábelt máshol kiprobálni? gép hdmi kimenetét másik tévén/monitoron kiprobálni?)

Forza.

DonZorro
HDMI az nincs másik, DVI az van 2. VGA kábellel még nem próbáltam ki. Azzal lehet hogy megy, de nem az lenne az elsõdleges szempont. A kártyára rá kell dugni azt a kis 2es csatit ami összeköti az alaplapot vele???

arty
ha már a bootképernyõt sem látod, akkor az tuti nem drivergond

vga-nak nincs másik DVI/HDMI kimenete? vagy probáltad mindkettõt?

Forza.

DonZorro
Ez egy Hyundai 22" HD ready TV, egy HDMI bemenete van csak és nem látom a boot-ot sem. A kábelt a GTX-hez kaptam, szép vastag... Valami a szgépnél lehet... Driverben kéne valamit varázsolni, de nem találok semmi lehetõséget sem! Lehet hogy le van kapcsolva a kártyán a HDMI kimenet???

arty
milyen TV? leirásban megnézted, h a megfelelõ HDMI bemenetre dugtad?
ha csak egyedül a HDMI van a kártyára kötve és akkor kapcsolod be a sz.gépet, látni a bootot a tévén?

kábel tuti jó? stb ...

Forza.