LCD Tv+ Pc
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
J&W JW-790GX-Extreme,Phenom II 920, Cooler Master Hyper TX2,Ati Radeon XFX 4890, Geil Black Dragon 2x2 GB, SB Audigy, Gigabyte SuperB Power 460, Antec 900, LG 37LG5000, Windows Vista Ultimate
GPU méretezés/scaling így van beûllítva? amikor rosszul fut a crysis, olyankor alt+tab al nézz ide át, h a scaling nem-e mászik el!

Forza.
J&W JW-790GX-Extreme,Phenom II 920, Cooler Master Hyper TX2,Ati Radeon XFX 4890, Geil Black Dragon 2x2 GB, SB Audigy, Gigabyte SuperB Power 460, Antec 900, LG 37LG5000, Windows Vista Ultimate
milyen VGA?
milyen TV?
milyen összeköttetés?
milyen módban használod a gépet? klón vagy kiterjesztett asztal?
probáltad h csak a tévé van gépre kötve és utána kapcsolod be a pécét? bootkor sincs-e kép?
Forza.
Vinsanity is back!!
itt lehet beállitani hogy tv-n legyen kép (bár eleinte PAL-G-n müködött,aztán most meg PAL-B-n hajlandó adni képet nálam).
Lenne egy problémám....Ati 9600os kártyám van, és próbálom összekötni az tv-t a géppel, S-video kábellel,és a gép nem ismeri fel a TV-t..:S
Próbáltam már sok fajta módon megoldani: Svideo kimenet, Scart átalakítóval, dvd lejátszóhoz csatlakoztatni, és simán csak a TVbe az Svideo kimenetbe csatlakoztatva...és mind1iknél ugyanaz volt a probléma..se kép, se hang..😞! (használok Ati Catalyst-et, de azzal sem jobb a dolog..)
Ha van valakinek valami tippje, vagy ötlete,légyszi segítsen!!
KÖszi
schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"
amdopteron: 1680x1050 a monitor maximális felbontása
Forza.
hogy lehet beállítani 1900as felbontásra vista van fent
8800gts van a gépbe és nem mükszik csak 1280on feljebb nem lehet venni segítsen vki friss a driver vki segítsen köszi
Az LCD TV, amit használok: LG 37LG5000
Másnál?
Hogyan tudnék 1920:1080 as felbontást kreálni a gépen ? Ennyin mennie kéne mivel full HD-s a TV....
Powerstrippel ? Avval hogy ? Ha tudtok segítsetek..
köszi
Konfig: MSI K9A2 CF, AMD X2 6400+ Black Edition, Ati Sapphire Radeon 3870 512 mb, 2x1 gb DDR 2 800 mhz Geil ram, PSG 550 W, Vista Ultimate 32 bit, 22\" Benq full hd
Konfig: MSI K9A2 CF, AMD X2 6400+ Black Edition, Ati Sapphire Radeon 3870 512 mb, 2x1 gb DDR 2 800 mhz Geil ram, PSG 550 W, Vista Ultimate 32 bit, 22\" Benq full hd
- svideon-n csak SD jel megy át és amugy is gyenge
- a komponens gyengébb átviteli mód, mint a VGA (RG😎 (rövidebb kábelhossz esetén legalábbis)
- a VGA-HDMI átalakitás csak egy felesleges, minõséget rontó konverzio lenne, értelme nincs
- SCART felejtõs, csak SD felbontás megy át rajta, akár a kompozit, svideo vagy RGB átvitelét használod
Forza.
van egy nem annyira úgy notebookom, S-video és VGA kimenettel és egy Sony KDL-40L4000 LCD TV-m. A téma adott, szeretnék filmeket nézni rajta... A TV-n van komponens csatlakozó, SCART, VGA, HDMI. A kérdés, melyiket hogy a legjobb legyen a minõség ?
A VGA lenne a legkézenfekvõbb, de valahol azt olvastam, hogy az analóg átvitlehez a komponens a legjobb. Ez igaz ??? Létezik VGA-komponens átalakító ?
Találtam egy küytüt, ami VGA-HDMI átalakító... Van ennek értelme ?? Lenne minõség javulás ? Analógból-digitális... mivel nem olcsó, érdemes ??? Ismeri valaki ???
Vagy a SCART csatlakozás irányába próbáljak puhatolózni ??? Az milyen minõség ??
Köszi a választ elõre is !!!!
mert ha géprõl nézel filmet, akkor a 24fps@60hz probléma lesz ...
Forza.
Pana 37 lzd80f készülékem van pár hete.
Eddig minden ok a tv adás is szép, de mégis van egy problémám.
Lassú oldalmozgásoknál „ugrál” szaggat a kép. Pl Ha madártávlatból mutatnak egy tájképet és szépen lassan oldalt megy a kamera.
Nem veszélyes, de néha zavaró.
Ez mitõl lehet, van rá megoldás?
Panasonic szervizes szerint ez lcd-nél normális a válaszidõ miatt van.
Én ezt nem igazán értem, számítógép monitorja is 8ms volt mégsem láttam ilyet soha.
Ha valóban a válaszidõ miatt van akkor miért pont lassú mozgásoknál látható, válaszidõnek nem a gyors mozgásnál lenne szerepe?
Mert ott meg nem látok problémát.
MM-ban megnéztem egy philips lcd-t, amin philips demo futott, és ott is láttam ezt az ugrálást, pedig annál csak 5ms.
??
Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐
No, azért köszönöm az infokat. Emésztem õket pár napig 😊
integrált vga: ati hd2400xt vagy ujabb (hd3xxx, 780g, hd4xxx) vagy nvidia geforce 8xxx vagy újabb
de mivel a CPU-ra bizol mindent, lehet inteles integrált vga is.
a lényeg, hogy HDMI kimenete legyen és azon kijöjjön a hang és/vagy legyen digit kimenet is a hangnak. szerintem 150-170k reális cél lehet, de konkrét tipust nem tudok. 2 év gari minimum!
Forza.
Bár nem kezdtem még el komolyabban gyûjteni, de jelenleg 20mbit/s-esnél nincs jobb minõségû filmem. Annyira elterjedt lenne az 50 vagy akár 200mbit/s, hogy ez kérdés lehet? Egyelõre sztem maradjunk annál a verziónál, hogy max 30mbit/s a cél.
Egy URL=http://www.sony.hu/product/t32-w-series/kdl-40w4500#pageType=TechnicalSpecs]Sony[/url]készülákrõl van szó, amire rá szeretném csatlakoztatni. Ahogyan Te is írtad, a kompromisszummentes max minõség a cél. A linken meg lehet nézni, milyen csatlakozók vannak rajta.
Jelenleg egy 22' Asus moncsin nézegetem a filmeket. Az asztali gép egy régi 3GHz-es Dual Core, 7950 GT-vel. Evvel a procival jelenleg elmennek 50-60%-os kihasználtság mellett a 20mbit/s-es mkv-k, KMPlayer-rel. Mást viszont még nem is próbáltam, tehát nem is ismerem azokat, amikrõl írtál.
Elsõ nekifutásra én is inkább az erõsebb CPU felé hajlanék, mert ha késõbb akármilyen oknál fogva kijön egy újabb codec, konténrefile vagy bármi, akkor a most jól mûködõ hardveres támogatottság megszûnhet. A CPU ereje viszont akkor is ott lenne.
Mekkora lenne ezek alapján az a proci, amibe érdemes befektetni, ha a fenti szempontokat nézzük?
Ilyen téren egyébként van lényegi különbség az Intel, AMD lehetõségeket nézve? (Mindig is Intel-em volt, de nem zárkózom el az AMD-tõl sem, ha megfelelõ érvek szólnak mellette.)
Integrált VGA-k közt van egyébként mostanában olyan, ami hardveres támogatást nyújt? Vagy amit írtál, hogy az elmûlt 1-2 év alatt ami kijött az már mind olyan? Jó lenne konkrétan tudni melyik szériától felfelé érdemes keresgélni, ha mégis ez lenne az erõs CPU helyett.
200 ezret nem szeretnék rákölteni egy laptopra. Jó lenne megúszni max 150-ból, de ha lehet nyílván még kevesebbõl. Esetleg vmi konkrát javaslatod is lenne ilyen feltételekkel ennyi pénzért mit érdemes?
Elõsre is köszi a választ.
30mbit/s adatsebességû h264 kodolásban? 50mbit/s? 200mbit/s? vagy az átlagos MKV-s 10-15mbit/s?
adódik a következõ kérdés: van-e kivánság adott lejátszora kodekre vagy épp kompromisszum-mentes max minõség a cél?
- coreavc kodekkel simán elég egy kétmagos 2ghz-es is, de a képminõség _picit_ gyengébb
- ffdshow alá erõsebb is elkélhet, 2.5ghz mondjuk, ami "mindent" vinne (de ffdshow is fejlõdik és sokféle build (varináns) létezik, nem néztem "mindet", van lassabb és gyorsabb is)
- GPU-t használni képes kodekek: coreavc pro, ez alá nvidia 8600gt vagy erõsebb illik, ekkor a cpu akár lehet egy Atom is. MPC-HC belsõ dekodere elfut egy még-gyengébb CPU/GPU-n, integrált ATI/nVidia az elmult 2 évbõl mind elég. Csak sajnos ez már válogatosabb, nem visz minden filmet/fájlt és feliratozó is csak a sajátja lehet.
Én a kompatibilitás miatt a CPU dekodolásra voksolnék. De noteszben ugye drága ahol a CPU elég erõs...
A HDMI kimenet talán fontosabb a noteszen, mint a fentiek, kérdés milyen a tévé ... az optikai kimenet szintén döntõ érv lehet egy-egy modell felé. (HDMI-n nem mindegyik notesz adja ki a hangot, ez is "érv". Van amelyik HDMI-n csak az spdif kimenet képességeivel bir, van amelyik PCM 7.1-re is képes!).
Forza.
Bár nem konkrétan PC + LCD TV, de majdnem (ilyen topicot nem találtam).
Laptop + LCD lenne a kérdésem.
A közeljövõben szeretnék vásárolni egy laptopot. Az egyik legfõbb szempont miatt érdeklõdöm ebben a topicban. 1080-as .mkv-k és társaik lejátszására milyen konfigot javasoltok?
(A kérdést megelõzve, igen, tekinthetjük akár egy HTPC-nek is, de nem azt szeretnék, mert melóba is kéne hordanom a gépet és így egy gépben oldhatnám meg a két dolgot egyszerre.)
Konkrétan két dolog érdekelne. Az egyik, hogy mekkora proci viszi el nyers erõvel az 1080-as HD konténer file-okat?
A másik, hogy ha nem nyers CPU erõvel akarom megoldani, akkor létezik-e olyan VGA (notebookról van szó, nem asztali PC-rõl) ami hardveresen támogatja ezen file-ok lejátszását? Ha igen, akkor mily GPU-k azok?
Érdekelne konkrét laptop típus is ha van ötlet, de elég egy CPU és GPU meghatározás is, a többit kigondolom milyen körítés legyen.
Elõre is köszönöm az építõ jellegû javaslatokat.
GA-EP43-DS3L, C2D E7300, Geil 4GB DDR2, Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, Samsung HD322HJ 320GB, Samsung SH-S223Q, GMC R-2, Gigabyte Superb 460W
Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo...
õszintén szólva nem nagyon van ötletem (kábelt máshol kiprobálni? gép hdmi kimenetét másik tévén/monitoron kiprobálni?)
Forza.
vga-nak nincs másik DVI/HDMI kimenete? vagy probáltad mindkettõt?
Forza.