830
Lcd Tv összekötése Számítógéppel
  • arty
    az nvidia control paneljén mindenképpen kell állítgatnod több kijelző esetén! melyik "hol" legyen, milyen felbontásban, stb (ha a hdmi az egyetlen csatlakoztatott kimenet, akkor nem)
  • radeer
    Hi!

Van egy gtx460 kártyám 2 darab DVI és egy mini HDMI kimenettel?
    A kérdésem a következő lenne ha mini HDMI kimenetet összekötöm a TV-vel HDMI-vel, hogy csak egy eszköz van rajta ( addig kihúzom az LCD monitort ) működik?
    Illetve a másik ha rajta hagyom LCD monitort DVI-on és összekötöm a mini HDMI kimeneten a TV-t automatikusan mindkét ( LCD monitor meg plazma TV) lesz kép vagy valamit állítani kell majd?
  • arty
    (xboxot amugy a system settingsnél tudod 1920x1080-ba kapcsolni, alapból szerintem nem azon van)
  • arty
    hát, ha más eszközzel is rossz a kép, akkor lehet, hogy a készülék hibás?
  • gabeszg
    Megpróbáltam (ráadásul laptopon amin van hdmi kimenet) és hdmi-hdmi kábelen kötöttem össze (a laptopban szintén ati videokártya van(hd3400) Legfrissebb ati catalystel és megpróbáltam beállítani azt a szín dolgot de semmi változás nem volt. Kipróbáltam, hogy xbox360 hdmi kábellel(x360 elite szóval gondolom tudja a full hdt)meg másik hdmi csatlakozóba is raktam de továbbra is ilyen kásás a betük meg nem az igazi a képélessége.Esetleges ötleteket még szívesen fogadnám mert ez eléggé zavaró hogy van egy full hds tvm és hdmi kábellel nem tudom használni.
  • arty
    (dvi-)vga-n keresztül ugye analóg képet nézel, ami fullhd mellett már nem az igazi, szellemképesebb, zajosabb, életlenebb lehet a kép - ezért lenne jobb a hdmi, ha működne

mindenképpen az ATI dvi-hdmi átalakítót és hdmi-hdmi kábelt használd

catalystet frissítsd, 10.9 a legujabb változat belőle

ha megvan, catalystben felső menü 'Desktops & Displays':

scaling options-t is ellenőrizd, 0% legyen

esetleg ird be, mi hogyan áll...

+ tévén is lehet a képet állítgatni, bár lehet h csak vga-n(?)
  • gabeszg
    1.LG 42LD550 2. 1.esbe meg a 2esbe is bedugtam 3.megcsináltam úgyis de ugyanaz a hibajelenség.4. nem találtam meg sajnos ezeket a beállításokat (márciusi verziójú ha jól emlékszem az ati catylst) xbox hdmi kábelével is kiprobáltam úgysem működött, meg laptopról is adtam neki jelet ugyanaz a probléma volt annál is.így ezek után nem tudom, hogy mit csináljak mert jó lenne ha hdmin keresztül is jó lenne a kép mert úgy gondolom hogy akkor tudnám teljesen kihasználni a tv képességeit(azt hiszem, hogy írtam elöbb de újra leírom dvi-vgan keresztül szép a kép csak elvileg jobb lenne hdmin)ha esetleg valakinek valamilyen ötlete lenne még ezzel kapcsolatban az nagy segítség lenne.köszi
  • arty
    1. pontosan milyen típus a tévéd?
    2. melyik hdmi bemenetbe dugtad? a "pécésbe" ? (tévéhez kapott manualt ellenőrizd, hogy jó bemenetet használj!)
    3. ne DVI-HDMI kábelt használj, hanem sima HDMI-HDMI kábelt, az ATI kártyádhoz járó DVI->HDMI átalakítóval

4. az ATI catalystben overscan-t ki kell kapcsolni és 4:4:4 fullRGB színrendszert kiválasztani (nézd át a catalystet, meg fogod találni mindkettőt)
  • gabeszg
    Van 1 ati radeon 3650 típusú videókártyám és egy lg 42es full hds lcd tv összekötttem (dvi vga átalakítóval) vga bemeneten keresztül tökéletesen megy de azt modnták hogy a vga nem képes valós full hds képet adni(ez igaz?) ezért összekötöttem egy dvi-hdmi kábelllel de azzal meg nagyon ronda lett a kép 1920x1080-as felbontáson (a szöveg rondább meg az egész kép is úgy összességében) tudnátok valami ötletet mondani, hogy mi lehet a baj(videokártya túl kevés hozzá)vagy rossz minőségü a kábel vagy mik szoktak még a problémák lenni ilyenkor?Válaszotokat előre is köszi.
  • kiscsiga86
    Köszi a segítséget!
    Próbáltam, hogy csak 1 megjelenítő...de akkor is piros.
    Holnap jön a tv-szerelő az új panellel, remélem az a baja...
    Fájna most nekem egy alaplapcsere...
  • arty
    vga kábellel köss rá egy pécét a tévédre, mint írták alant. ha az nem piros, dobhatod ki a notebookod :) (vagy szervíz)
  • Zsolt01
    - TV-den másik számítógép kipróbálni.
    - Laptopodat másik Tv-n kipróbálni.

(Ismerősök igénybevétele tesztre, biztos megoldható.)

Én Laptop hibára tippelnék.
    - Azt próbáltad, hogy 1 megjelenítő és ez a TV !?
  • kiscsiga86
    Sziasztok!
    Olyan problémám van, hogy van egy msi laptopom, melynek a kijelzőjén valami elromlott: keresztben lefelé a monitor fele függőlegesen színes csíkos.
    Többen mondták, hogy szalagkábel vagy az egészet ki kell cserélni.
    Emiatt a gépet tv-n használtam klón módban, minden szuperül működött.
    Mígnem egyik nap a tv-re kirakott kép piros árnyalatú lett..
    Vettem egy új vga kábelt, de azzal is ugyanígy piros.
    A dolog érdekessége, hogy a laptop kijelző működő felén teljesen normális színű a kép, a tv egyébként normálisan működik.
    Kihívtam a tv-szerelőt, aki azt mondta, rendel egy panelt a tv-be, de szerinte annak nincs baja.
    Jelenleg nem tudom más tv-vel kipróbálni a gépet....
    Tudna valaki segíteni?
    Már rengeteg helyre írtam, de senki sem segített, sőt nem is válaszoltak!
    Köszönöm!
  • arty
    Képernyő másolás = a tévén is a monitorod felbontását akarja beállitani. Használj kiterjesztett nézetet vagy csak a tv legyen aktiv, mondjuk 800x600-ban.
  • DjCooll
    SZiasztok!

Olyan problémám van hogy vettem egy scart kábelt aminek a végén egy 3,5 jack és egy svideo kimenet van.Összekötöttem és kép és hang is van csak az a baj hogy amikor rámegyek hogy képernyő másolás a számítógép képernyőjén nagy lesz a felbontás és a tv n pedig zavaros a kép. Remélem tudtok valami segítséget nyújtani:9 köszi előre is.
  • Hellsing47
    valóba ez volt a baja, köszönöm

de ahogy arty mondta egy hdmi kábelt is befogok szerezni
  • Zsolt01
    Csak 1 tipp:
    TV-ből húzd ki a koax dugót.
  • arty
    ez az analog összeköttetések velejárója + földhurok + bármi

használj DVI/HDMI összeköttetést, földelt konnektorokat, csináltasd meg ujra az elektromos hálózatot a lakásban :)
  • Hellsing47
    Sziasztok

egy hd5770-re rádugtam két sima vga kábellel (per pill más nincs :D) a monitort és a tv-met , de sajnos mindkettőn vibrál a kép, futkosnak a csíkok mind a tv-n mind a monitoron, de ha az egyiket kihúzom akkor megszűnik a másikon a vibrálás

ez a vga kábel hibája? vagy nemtudjátok miért lehet?
  • arty
    felesleges lett volna, mindent ugyse vinne ... meg akkor nem lett volna mit rakni a B550-be, C550-be :D

vagy inkább :(
  • Bogyo5
    Én is emiatt nem azt a TV-t vettem. Szerintem elég kiábrándító hogy ha már vették a fáradságot a zene és kép lejátszásra akkor már csinálhattak volna bele video lejátszást is...
  • arty
    semilyen videot nem tud az A-s samsung, képek és zenék lejátszására képes csak!
  • demetan
    Hello!

Az lenne a kérdésem, vagyis problémám, hogy van egy Samsung LE32A551P2R típusú lcd tvnk, és megpróbáltam összekötni külső vinyóval, de nem tudta olvasni az avi filmeket, csak a zenét és a képeket. A kérdésem az lenne, hogy mien formátumba kellene átkonvertálnom, hogy menjen a film a tvn!

ELőre is köszi
  • Zsolt01
    Kellett volna figyeljed a vásárlásnál, hogy ne hdmi, hanem sima TV kimenetes (svideo/kompozit) legyen.
    Ugyan így járt egy ismerősöm geforce 9-es széria.Van belőlük sima TV kimenetes (svideo/kompozit). Csak Ö későn sok nap után szólt a boltba, hogy nem-e lehetne kicserélni, így nem sikerült neki.

Próbáld kicseréltetni frissiben, ha rendesek akkor simán ... !
  • arty
    nem. ha nincs rajta svideo/kompozit kimenet, akkor mellényúltál
  • papesz119
    helló
    Most vettem egy új videokártyát geforce 9-es széria csak hdmi van rajta
    de crt tv-m van össze lehet kötni valahogy ?
    vagy reménytelen a helyzet
    a tv-m 72 cm samsung plano scart és rca bemenet van rajta esetleg dvi és rca kábel ? létezik olyan ?
  • feco84
    ok :D
  • arty
    akkor mielőtt tv-t veszel, próbáld ki h a netbook szól e a házimozin :)
    ha szól, utána bármilyen tv-t vehetsz
  • feco84
    a netbookom megvan tegnap ki is próbáltam egy 42-es lg-n, tökéletesen működött, viszont a hang része képlékeny még, hogy mi lesz majd.ugyanis a házimozi rendelés alatt van.
  • arty
    garit nem tudok adni rá, a leírásból én ezt vettem le :)

de a házimozirendszer sincs még meg? meg a hdmi-s netbook se?
  • feco84
    Igen akkor lényegtelen.
    de te azt mondod hohy a 2.verzió akkor tuti jó?
    köszi mindent és ha esetleg megvettem akkor biztosan beszámolok a tapasztalatokról.
  • arty
    az a gond, hogy kiprobálási lehetőség hiányában a leirásokra kell hagyatkoznod

azok alapján a hdmin érkező hangot az erősítőd/házimoziszetted TUDJA fogadni és megszólaltatni - innentől a TV hangbeli képessége tök lényegtelen, nem ?
  • feco84
    A kérdés igazából az hogy maradjak e ennél a párositásnál vagy válasszak más tv-t?Ugyanis ha már veszek tv-t akkor az tartsa is meg azt a minőséget amit rajta kersztül akarok nézni ill.halgatni.
    Remélem érted mire gondolok.:D
  • arty
    idézet a tv manualjából:

"If you want to enjoy digital broadcasting through 5.1-channel speakers, connect the OPTICAL DIGITAL
    AUDIO OUT terminal on the back of TV to a Home Theater (or amp)."

Tehát a digitális műsorszórás során kapott 5.1-es hangot képes a digit kimeneten kiadni, egyéb digitális forrásokat nem említ, ill emlékszem, hogy volt akinek pont ilyen tv-s kimenettel volt gondja: csak 2.0-s jelet kapott, 5.1-et nem (azaz a TV megkapta az 5.1 forrást a dvdtől hdmin, szólt is a hang a TV speakeren és a kimenetre is csak ezt a már sztereora dekodolt jelet adta ki).

De mi is a kérdés? Kipróbálod mindkettőt, mit veszíthetsz? :) Legfeljebb vmelyik megoldás nem fog szólni.

Azért hasznos tapasztalat lenne, ha beszámolnál itt is a majdani eredményekről :)
  • feco84
    Köszi Arty hogy utánaolvastál!
    Közben dobtam egy mailt az Lg-nek is és ott egy szakértő emberke azt mondja, hogy az 1.verzió a jó megoldás.
    Már nemtom mi legyen.
  • arty
    ez alapján lehet a HDMI bemenet is audio forrás! szerencséd van, nem is gondoltam, hogy ilyen "komoly" kis készülék ez! (ekkor a kép elvileg érintetlenül halad át a készüléken, legalábbis abból gondolom, hogy nem lehet felskáláztatni/felbontást állitani - és ez jó!)

tehát a "második" eset az üdvözítő :)
  • feco84
    A tv-é angolul:
    http://www.lge.com/uk/tv-audio-video/televisions/LG-lcd-tv-42LH3000.jsp

A házimozié angolul:
    http://www.lge.com/uk/tv-audio-video/home-cinema/LG-HT904TA.jsp
  • arty
    angolt nem tudsz ? :D
  • feco84
    Ez a házimozié:
    http://www.lg.hu/products/mobile/mobil/sidemenu.do?action=list&group_code=020102&list_code=PRD_MANU&target=broclist&categoryId=020102&modelCategoryId=020102&parentId=0201

Ez a tv-é:
    http://www.lg.hu/products/mobile/mobil/sidemenu.do?action=list&group_code=0102&list_code=PRD_MANU&target=broclist&categoryId=0102&modelCategoryId=0102&parentId=01

• arty
    145k sok egy 42" tvért? szerintem reális a többihez képest