830
Lcd Tv összekötése Számítógéppel
-
#590 hi
Van egy Gigabyte GA-EP43DS3L alaplapom, hozzá pedig egy sapphire radeon 4830 512MB GDDR3 vga, a TV-re rákötöttem a gépet egy DVI kábel segítségével, a kép működik, megy rendesen, de a hangot nem sikerült átvinnem, csak a géphez kötött hanszóróból szól, ez a normális? :)
Vagy a Tv-nek a saját hangszórójából kellene jönnie a hangnak?
Ha nem akkor hogyan tudnám átvinni a hangot teljesen a TV-re? -
#589 rákerestem a hangkártyára, nem látom, hogy ezen is lenne digitális kimenet (spdif)
ergo a hangot külön analog kábelen kellene a tévébe vinni, van is rajta egy DVI/RGB audio in (analog) bemenet, -
#588 DVI szerű?? egy hangkártyán? nem gameport lesz az?
linda: a gef9500gt DVI kimenetét a TV hdmi bemenetével egy DVI->HDMI kábellel tudod összekötni
a hangot az erősítődre/házimozira pedig lehetőleg koax/optikai s/p-dif kábellel kellene összekötni (digitális), ha van a hangkártyán/alaplapon ilyen kimenet, a thomsonon pedig ilyen bemenet. ha nincs, akkor csak sima sztereó hangot tudsz átvinni az erősítőbe, jack-rca kábellel -
vof #587 Hát nem nagyon vágom hogy kéne csinálni, de van pl.ez a HK Genius SoundMaker Value 5+1 csatorna PCI hangkártya.
Ennek van a végén ilyen dvi szerű kimenet. Erre gondoltál arty? Hogy ezt kéne összekötni a videókártya kimenetével?
-
#586 Szeretnék segítséget kérni. LG Lcd tv összekötése a számítógéppel, illetve nem ártana ha meg tudnám oldani, hogy a házimozi (Thomson)hangrendszere adja a hangot.
Milyen kábelek kellenek az összekötéshez? A gép és a tv között legalább 5m távolságot kéne áthidalni. Ha jól néztem, van RCA, HDMI csatlakozás a tv-n, a gépemen DMI.
Segítsetek, mit, és hova tegyek, hogy filmet tudjak nézni a gépről a tévén.
-
#585 ójaj, ezen tényleg nincs spdif csati :( akkor a hangkártyád kimenetét kellene valahogy a vga-ra vezetni... -
vof #584
Alaplap neve: ASRock G31M-S (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN) -
#583 a hangkártya spdif kimenetét is át kell vezetned a vga kártya spdif bemenetére, ha annak DVI/HDMI kimenetére akarsz hangot
de sztem az alaplapodon van spdif kimenet. mi a lapod pontos tipusa? -
vof #582 Helló!
Úgy tűnik hogy nincs spdif kimenet(se) a gépemen. Csak ilyen fekete kerek valami van, az spdif meg elvileg (képekből ítélve) négyzet alakú.
Ha ezt az rca jack kábelt venném, amit az 5.1-es hangkártyámba dugnék, akkor úgy menne hang a tv-re, igaz?
A tv-m típusa egyébként lg42ld550.
-
daniferi #581 Ó, most nézem, rossz topicba írtam, félreolvastam a címet Sorry :) -
#580 vof: hdmi-spdif kábel ;)
katt
daniferi: másik topikban vett srác 2470es samut, azt mondja jó... -
daniferi #579 Vennék egy új monitort, de ahogy látom, egyre több olyan eszköz van, amit TV-t is tud, ilyenekkel szemezem. Tehát elsősorban monitor kell, netezni, olvasgatni, dolgozni, s persze filmet nézni, esetleg lefekvés előtt tévézni. Úgy másfél méterről nézném a filmet, kb a fotelben elfekve ennyire lenne a fejem a monitortól :) A hangot nem akarom átvinni rá, a számítógépre kötött hangfalak jobbak úgyis (meg több). A videokártyámon DVI kimenet van, de ha jól értem, mindegy, ha nem akarok hangot, hanem csak képet átvinni a kijelzőre.
Két kiszemeltem van egyelőre:
- Samsung SyncMaster P2470HD "Ecofit"
- LG M2380D-PZ
Vélemény? :) -
vof #578 Helló!
A tegnapihoz visszatérve:
"a hangot a hangkártya/alaplap spdif kimenetéről kell átkötnöd a videokártya spdif bemenetére". - Ezt a műveletet milyen kábellel kell csinálni? -
lo9in #577 én cccből állítottam overscannel hogy nálam teljesen kitöltse , nvidia driverbe is van ilyen opció -
vof #576 Értem, és a kép a tv képernyőjét teljesen ki fogja tölteni?
-
#575 9600as nv kártyáknál a dvihdmi kábel ugyan azt tudja, mint a hdmihdmi - azaz hangot nem visz át, de képet tökéletesen, semmiféle kockásodás nem lehet. hangot a hangkártya/alaplap spdif kimenetéről kell átkötnöd a videokártya spdif bemenetére avagy ha erősítőt használsz, akkor ez nem érint :)
10m már necces távolság, de ha probléma esetén a kábel visszavihető, akkor nyugodtan vedd meg :) ha nem lesznek bevillano apro pettyek a képen vagy más hibát nem látsz, akkor jól jártál a 3 ezres kábellel, amugy viszont csere. -
vof #574 Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Lcd tv-t kötnék össze géppel.
A videokártyám geforce 9600gt amin nincs hdmi kimenet, tehát egy dvi hdmi kábellel tudnám összekötni a tv-t a géppel. Namost az eladó azt mondta hogy jobban járnék ha vennék egy olyan kártyát amin van hdmi kimenet, mivel előfordulhat hogy a dvi hdmi kábellel kockásodhat a kép.
A kérdéseim az alábbiak:
érdemes lecserélni a kártyát egy hdmi-s kimenetelűre?
a dvi hdmi kábel teljesen visszaadja a full hd tartalmakat?
nekem legalább 10 m kéne ami ott háromezer körül van, am ez gyanúsan olcsó. hol lehet minőségi kábelt venni?
Előre is köszi.
-
#573 igen
viszont sok tévé nem hajtható nativan, 1:1 pixelpontosan, azaz a pécés kép nem lesz rajta az igazi. próba, szerencse... -
chamade78 #572 Sziasztok.
Mostanában eléggé elterjedtek az olyan LCD tv-k amiket monitorként is hirdetnek. Ezek valamilyen szempontból különlegesek, vagy csak a a sima tv-ket kiegészítik egy plusz menüponttal? Ismerős ilyet akarna, hogy kiváltsa a régi tv-jét és monitorát, de nekem lövésem nincs mit javasoljak neki, nálam pl. lcd tv rá van kötve a gépre második megjelenítőként, és nem látom hogy bármi különlegesség kéne hozzá, az is simán használható lenne monitorként (én csak filmnézésre használom).
Tehát lehet hogy akár egy sima LCD tv is mehetne monitornak? (Persze a megfelelő bemeneti csatlakozóval) -
ironhorses #571 Ok! Köszi a segítséget!!! Sikerült! -
Zsolt01 #570 Próbálj 1 megjelenítő, TV. (ha gond lenne, nem lenne kép akkor pár másodperc múlva vissza áll laptopra kép.
Igen, ahogy RT írta felbontásokkal próbálkozz. -
#569 milyen vga? milyen tv? milyen felbontással kísérletezel?
próbálj kiterjesztett asztalt, tévére 1024x768-at kezdésenk (kompatibilitás) -
ironhorses #568 Köszi a segítséget! a speciális beállításoknál bementem a grafikus és multimédia vezérlő asztalba, ott átállítottam, hogy klón képernyő legyen érzékeli is a tv, monitort, de mégse látom rajta a képet. Mit kellene még tennem? -
Zsolt01 #567 Laptopon kép beállításoknál kell állítani, hogy képet TV, vagy klón (ugyan az a kép mindkettőn) , ...
XP -nél ha:
- alap videokártya van akkor Asztalon jobb egérgomb helyi menü, itt Tulajdonságok / Beállítások fül itt kell állítani (lehet itt a Speciális gombnál)
- ha Nvidia videokártyád akkor Tálcán óra mellett Nvidia beállítások ikonra katt jobb egérgomb helyi menü Nview megjelenítési beállítások és válassz ....
- Radeon videokártyához nem volt szerencsém, de az se lehet bonyolult. -
ironhorses #566 Sziasztok! Én össze szerettem volna dugni egy laptopot egy lcd tv-vel. (minden utána nézés nélkül) El is szaladtam venni egy pc kábelt, mert mind két készüléken volt ilyen kimenet. Boldogan összedugtam a kettőt és vártam a csodát... de az nem jött! Aztán találtam rá erre a fórumra. Tudnátok segíteni, hogy mit tegyek, hogy sikerüljön a laptop képernyőjét a tv-n látni??? Előre is köszi! -
bcrics #565 mindeképp ez:
LG Electronics 42LD450
Ugytudom az lh3000 már vagy 2éves széria, -
steweee #564 melyik lenne jobb a két tévé közül játékra ?
http://www.argep.hu/product_972586.html
http://www.argep.hu/main.asp?suche=lg+42LD450&x=0&y=0
-
steweee #563 http://www.argep.hu/main.asp?suche=lg+42LD450&x=0&y=0
erről ki mit tud ? -
de a tévéden lehet h a dvi-hoz tartozó hangbemenet is minijack, akkor meg "olyat" :) -
#561 milyen kábelt kéne vennem külön a hangnak hogy jó legyen ? -
Inquisitor #560 Persze, hogy meg. De ugye pont az lenne a HDMI egyik lényege, hogy egy kábelen megy ... meg nem mellékesen egyéb változatban előfordulhat, hogy nincs szinkronban a kép és hang. -
#559 nekem nem adtak olyan átalakítót csak a sima DVI-VGA-sat.
megvettem fölöslegesen...mindegy nagyot nem buktam vele :D
és azt meglehet oldani valahogy hogy a tv-n szóljon egy másik kábel segítségével a hang ? -
Inquisitor #558 Az a pici gond, hogy a DVI/HDMI kábelen NEM megy ki a hang. (Ami azért szemétség, mert elvileg a DVI IS tudna hangot közvetíteni.) Ezért adják ugye az ATI HD kártyákhoz a direkt azokhoz való DVI/HDMI átalakítót, mert azon viszont kijön a hang. Hangkártya dugdosásos módszer a GeForce kártyáknál szokás. -
Barganda #557 Sziasztok!
Valaki tud abban segíteni, hogy TV-n usb-ről vagy memóriakártyáról lehet-e egyből slideshow-ban képeket vetíteni, vagy csak manuálisan lehet léptetni? Tudja valamelyik újabb TV a vetítés funkciót? -
#556 köszi majd megnézem, külön hangkártyám nincs amúgy csak az alaplapi cucc. -
Zsolt01 #555 Tipp:
Nem tudom, hogy jól emlékszem-e, de mintha Videokártyát össze kell kötni hangkártya vagy alaplap külön kis kábellel, hogy hang is kijöjjön videokártyán.
Lehet rosszul emlékszek, hogy ilyet láttam írva, talán itt méghozzá.
Ha nem így van akkor bocsi, nem szóltam! -
#554 Hali.
Vettem egy DVI-HDMI kábelt, ezzel összekötöttem a gépet a tv-vel. (tv-m és vga-m típusa az aláírásomban).
Az a gondom mint Locna-nak, hogy sehogy nem tudom úgy beállítani, hogy a tv adja a hangot.
Mi lehet a baj ? -
Inquisitor #553 Ha fent van a HD4850-es HD Audio drivere, akkor elvileg bármelyik normális lejátszóban be lehet(ne) állítani, hogy az legyen a kimenet filmlejátszás közben. -
Locna #552 Hello!
Nekem az a gondom, hogy az istennek nem tudom kitanni lcd-re hdmi-n keresztül a hangot. Most Win7 ultimate-t használok, régen az xp-n ment minden gond nélkül. AMD 4850-es karival hajtanám, és a kép tökéletesen megy a tv-n. -
bcrics #551 Hello,
Tudtok pesten vmerre vmi épkézláb szervízest.?Lcdtvre
Samsung LE 55 C 650 /137cm/ lcd tv kijelző cseréjét kellene megokosítani vkivel?
Hol érdeklődjek?
Semmien papír nincs róla
Kösz.