830
Lcd Tv összekötése Számítógéppel
-
#670 ATI DVI-HDMI átalakitot és HDMI-HDMI kábelt használj, akkor átmegy a hang is. dvi-hdmi kábelen nem megy át.
kép ugyanolyan lesz mindegyik digit átvitelnél, dsub láthatoan rosszabb, nem parasztvakitás
uj ati driver kell, és ott:
ésmég fullrgb is legyen belőve:
monitortévén se legyen overscan kapcsolva! (nemismerem, nézd át a manualt)
-
#669 vidd csak dvi-ról a jelet. Amennyiben fekete sáv van, és ati kártyád, keresgélj underscan beállítást a videókártya driverben. Ati tulajok tudnak segíteni benne szerintem.
ha analógon viszed a jelet, zajok rakódhatnak rá, meg a kép visszaállítása sem tökéletes, még ha különösebben fel sem tűnik neked. -
LegendTommy #668 Sziasztok!
Vettem egy fx2490Hd monitor+tv kombót, amin hdmi és d-sub csatoló van. A Vga kártyámon dvi és d-sub ami egy ati hd4850. Vettem egy dvi-hdmi kábelt, hogy összekössem a monitort a pc-vel, de full hd-ban 1920*1080 nem tölti ki a monitort teljesen a kép bal és jobb oldalt marad kb. 1 centis fekete sáv. Nem értem mi lehet a gond, hiszen a pc-n a felbontás 1920*1080 és a tv is kijelzi, hogy annyi a felbontás. Próbáltam windows-ból állítani (xp) és ati driver alól is (ami friss), de mindhiába.
Végső elkeseredésemben kipróbáltam d-sub-al azzal se volt jó, de aztán ati driverből a force gombbal, rá tudtam "kényszeríteni" az 1920*1080-at, és egy tűéles (szemre) tökéletes képet kaptam.
kérdéseim:
1. hogy lehetne megoldani ezt digitálisan dvi-hdmi kábellel? nálam mi lehet a gond?
2. mi az igazi különbséga között, hogy analóg vagy digitálisan kötöm össze moncsit a géppel, ahogy írtam szemre nálam tökéletes d-sub-al is, tudom, hogy analóg esetében át kell alakítani a jelet digiből analógra majd vissza, de ezek tényleg érzékelhető különbségek vagy csak parasztvakítás mint a megapixelek;)?
Előre is köszi a érdembeni válaszokat -
#667 dmi? Azt nem ismerem
Ellenben tudok VGA-ról (D-Sub), DVI-ról, HDMI-ről, és Display Port-ról.
Kérdés, mi van a masinádon? Laptopon és tévén is. A hangot amúgy nagy valószínűséggel külön kell kivinned erősítőre vagy a tv-re -
szudáni #666 Sziasztok!
Szeretném a Toshiba (regza)lcd tv használni mint laptop monitor és filmet nézni a laptopról a tv-n. Kérdésem ,h milyen kábelekre van szükségem ,h ez megvalosuljon? tudom ,h van dmi + hdmi ,de nem tudom melyik mi és mire kell? Most kezdek utána olvasgatni. Köszönöm a segitséget, privátba vagy a [email protected] ra irjatok létszi! -
#665 O.o az finom lehet. Viszont asszem úgy kell kezelni a gépemet mintha egy konzol lenne, ha játszani akarok a TV-n keresztül. Full HD-ban nem látom az ágyból a betűket. Úgyhogy konzol játékokat kell keresnem PC-re. Ahol csak egy HP bar van felül oszt kész :D
A Crysis meg átváltott 24 HZ-re és alt-tab-al kellett oda vissza mászkálnom, hogy 60hz-en maradjon. De ez valami samsung crysis hiba, irtak róla több helyen. Ettől függetlenül süti a dolog. -
#664 tudtommal még nincs Star Wars BD verzió
az 1080-as filmek méretéről meg annyit, hogy az Alien sorozat (négy film) 45GB-ot nyom... -
#663 Ahoj,
Megvettem a LE40C530-as Samut (javaslatok ellenére, utólag is bocsi, de annyira jó ár/érték arányban van hogy ez most mustby lett) meg hozzá egy erős Thomson tetőantennát.
Digitális adások nagyon szépek rajta, DVD ripes filmek is szépek. Fullhd-ban nyomni az obliviont meg elég katarzis szerű érzés vezeték nélküli egérrel meg bill-el. Van egy USB-s külső vinyóm, csak ráduktam és néztem róla az összes letöltött filmet meg sorozatot minden gond nélkül.
Most gondolkodom, hogy letöltöm a Starwarst 8 Gigás verzióját (gondolom ez már blue ray szinvonal) meglássuk milyen.
-
#662 nincs olyan, hogy egy átalakito "csak 720p-t tud". az lehet, hogy egy hulladék minőségileg és a magasabb felbontáson képhibákat okoz... ki kell prbálni
de pécével SOHA nem hajtunk fullhd tévét nem-fullhdben, behányás úgy a kép :) -
#661 Persze, ez ok. Én vettem még régebben egy HDMI - DVI átalakítót(hasonlót, mint amit linkeltem), amit a TV HDMI-jébe tudtam dugni. Ez az átalakító csak HD Ready, azaz 1280x720 a max felbontása(amit kezelni tud, gondolom). Erre kérdeztem rá, hogy az ekkora/ennél kisebb felbontású film/videó/mozgókép esetén számít-e, hogy Full HDben nézem vagy sem.
D-Subbal vagy HDMI csatlakozós számítógéppel egyértelmű a dolog, 1080p-ben megy. -
#660 és ezen miért ne menne "át" a fullhd kép?
C6000-es fullhd samsungot 1920x1080ban kell hajtani, PC-s hdmi bemenetén, hdmi bemenetet tv menöjében PC-nek elnevezve. -
#659 Ma megint megpróbáltam D-Subbal és nem villog. Érdekes, de ez szerintem azt jelenti, hogy a vezetékkel van a baj. -
#658 Hopp, az üzenet felét nem vettem észre. Próbálkoztam két laptoppal és egy asztali géppel. Nem mondanám, hogy túl jó VGA van bármiben is... az asztaliban alaplapba integrált...(kényszermegoldás egy ideje) az egyik laptopban szintén. Mármint, csak az Intelnek valami grafikus megjelenítője, nem "rendes" VGA gyártóé(másfél éves kb) a másik laptop meg még 2003as, Mob. Radeon 9000-rel. Két C6000 szériás Samsung LED TVvel próbálkoztam. -
#657 http://www.kenyelmesen.hu/kepek/nagy_kepek/szamtech/4582_01.jpg Ilyesmi. -
#656 mi az hogy 720p-s hdmi átalakító?
milyen vga van a gépedben? és milyen tévéd van? -
#655 Üdv. DVIvel + HDMI átalakítóval csatlakoztatok géphez LCD TV-t. (nincs a videokártyámnak HDMI-je, 15tűs VGAval vibrál a kép, amit nem értek, de mind1) Sajnos voltam olyan okos anno, hogy csak 720p-s HDMI átalakítót vettem. Ez nem is akkora baj, hisz USBre rá amit nézni szeretnék és minden szép és jó, viszont ha meccset szeretnék nézni(stream) akkor kénytelen vagyok összekötni a TVt a géppel. Az lenne a kérdésem, hogy ez esetben számít-e, hogy csak 720p-ben jeleníti meg a képet a TV? (ugye a stream közel sem 720p minőségű, ezért határozott elképzelésem, hogy így semmilyen hátrány nem ér vizuális élmény szempontjából.)
Előre is köszönöm a megerősítést/cáfolatot. -
#654 mindig is tudott :) (mai DVI = HDMI) -
#653 a DVI mióta tud hangot átvinni?
a laptopomból DisplayPort->DVI átalakítóval és egy DVI->HDMI átalakítóval dugódtam a tv-re, és feltűnt, hogy a tv adja a hangokat :D -
#652 arra gondolok, hogy az 1920x1080as paneljére 1920x1080as képet küldve a baloldali minőséget kell kapnod. minden egyes pécéről érkező pixel pontosan a megfelelő kijelző pixelére "ül"
sokszor ugyanis előfordul - bár annyira nem durva a kép, mint a középső/jobbszélső képen - hogy a pixelek elcsuszkálnak, merthogy a tévén nem hajtható pixelpontosan, nativan, 1:1-ben, stb elnevezésben :) -
#651 a fizikai felbontásról beszélsz? :D vagy hogy nagyobb képet rá lehet-e nyomni? :D
merthogy a natív felbontása az 1920*1080, amit a jó ég tudja hány különböző képfrissítéssel képes fogadni. Nagyobbat meg nem tudom, rá fogok-e tudni rakni, kisebbet meg minek? -
nemond, hogy ezzel a fogalommal nem vagy tisztában és igy vettél a pécéhez "monitort" :O -
#649 natív hajthatóság? O_o -
#648 másik lcd topikban mrzed az lg-k nagy (el)ismerője, nála érdeklődj ;)
samuból a minimum az 550, meg kéne nézned élőben...
relaks: majd irj pár sort a philipsről: nativ hajthatóság, stb -
#647 most már mind1, berendeltem egy philipset
az viszont kabaré volt, hogy a figura kijött úgy egy távirányítóval, hogy három haldokló akkuja volt hozzá XD -
#646 Ha a 30-as végűek gagyik, akkor ezek jobbak lehetnek?
LG 42LD420 LCD televízió
Samsung LE40C550J1WXXH LCD televízió
Mondom inkább samu párti vagyok :) Ti melyiket vennétek? -
#645 - DVI-HDMI kábellel vagy ATI kártya esetén átalakito + hdmi-hdmi kábellal kötöd a pécét a tévére
- vga kábel fullhd mellett ótvar képet ad
- 50hz lcdnél nem számit, nem fog remegni a kép (egyébként pécével 60hz-en fogod hajtani)
ha jol allitod be a képet/tévét nem lesz akadás -
#644 a 30-as modellvégü samuk a legalja gépei a gyártónak, ultraszar panellal - ha ezekután látsz hibákat, ne csodálkozz ;)
azt kell varázsolni, amit az előbb leirtam: akkor keret se lesz (overscan 0%) -
Zsolt01 #643 Sokan széthúzott képpel nézik. Én nem bírnám úgy nézni.
Én pl. nagyítással nézem, így levágja alját tetejét képnek, de kitölti kijelzőt, nincs fekete csík 2 oldalt. Talán először fura így kicsit, de ...
Beállításokba választhatsz. De előtte konkrét kinézett típusnak nézz utána fórumok - neten, boltba.
66cm átmérőjű lcd tv-t láttam amin pl. nem volt olyan nagyítás mint pl. nálam Lg 82cm lcd-n. -
#642 Illetve, hogy hogyan kell elképzelnem a 4:3-as analóg adás képét a tv-n? Széthúzza Mónika fejét, vagy hagy két oldalt fekete sávot. Vagy be tudom állítani, hogy arányait ne torzítsa de nagyítsa amennyire lehet? Mennyire lehet játszadozni az ilyen tv-ken? -
#641 Sziasztok,
Nézelődtem full hd-s LCD és LED LCD tv-k között. Amire szeretném használni egy fajentos kültéri antenna ami veszi a DVB-T adást és rákötném egyből a tv-re, mindenféle beltéri nélkül. Illetve mellédobnám a PC-met is és rákötném. DVI-os kártyám van, de gondolom VGA-s átalakítóval simán mehet a dolog. Aztán vezeték nélküli bill és az ágyból tolhatnám a netet. Full HD-ban nativan nyomnám a számítógép jelét is. A vidkártya elbírja biztos.
Ilyet néztem ki Samsung UE40C5000QWXXH LED televízió. Illetve az 530-asat amit lehuztatok az előbb :D.
Ez elméletileg tud mindent amit szeretnék, a kérdés az, hogy mennyire? Az 50 hz az nem kevés? Mondták, hogy full hd-s karatefilmekben lehet némi akadás, de én nekem még nem volt ilyen tv-m nem tudom ezt észrevenném e. Más márka is jöhet, de eléggé Samu párti vagyok. Köszönöm, -
#640 kösz, de a samu képe az egyszínű kép teszteken sajnos eléggé elhasalt :(
Pl a szürke középről a szélei felé sötétül, a fura rózsaszín a szélein majdnem szürke...
Azt meg majd ha a havert érdekli, megnézzük, hogy mit lehet még varázsolni, mert pl laptopról (DisplayPort->DVI->HDMI) kerete volt a képnek, bármit csináltunk O_o -
#639 530as samu az kb a legalja a samuból, nem csoda, hogy a közepes filipsz is jobbnak tűnik mellette... ;)
a samun egyébként HDMI1 használatos, menüben PC-nek elnevezve, képaránynál JUST SCAN opciót választva.
ATI kártya esetén catalystben a színrendszert FULL RGB-re kell állítani, overscan-t 0%-ra huzni, nvidia esetén passzolok. 1920x1060/60hz!!!
ekkor a tévé nem lesz okosabb :) dinamikus kontrasztot, movie+-t meg a többi képelbaszo sz*rt érdemes kikapcsolni, ill izlés szerint "visszavenni" legalábbis. -
#638 elvileg Samsung LE37C530F1WXXH
Amúgy másik fórumon a Philipseket istenítik monitornak, ezért most egy Philips 32PFL5605H-el vagy egy 32PFL6605H szemezek. Irtó jó képe van, a Samuhoz képest mindenképp -
#637 attól függ - egy típust pl írhattál volna
megfelelő hdmi bemeneten, hdmi pcnek elnevezve, képaráyn Just Scan-re állitva, képjavítók a tévében kikapcsolva - ez alap -
#636 megnéztem kolléga 37"-os samuját
lehangoló
TV-nek elmegy, játszódni lehet rajta, faszán be is lehetett lőni a képet, de aztán mikor arra került a sor, hogy monitorként üzemeljen, a tv folyton okosabb akart lenni. Élesített, a színekkel játszott, stb.
Lehet, hogy egy TV mégsem jó monitornak? :S -
#635 Nem nem, logmein előtt se volt jó, de logmeinos váltás se ment, próbáltam. -
#634 azt tudod, hogy a logmein is felrak valami saját display drivert, ugye? nem pont az kavar be?
nekem intel 4500al anno se rdp-n se logmeinnel nem jössz össze a "távolrol váltok a két kijelzőm közt", csak VNC-vel -
#633 ez az amit még nem tudtam kipróbáltatni sajnos + ráadásképp Angliába segítek pár ezer kilóméterről logmein-nal -
#632 és monitoron ad képet? nem lehet h rossz a kimenet? -
#631 Elvileg 6 féleképpen néztem én már tv-n gépet, de most nem megy.
Tv: Emotion 82" LCD tv 720p
Laptop: X3100 128mb vga
Próbáltam mindkettőt 1024*768/60hz-n 800*600on is, de egyszerűen nem érzékeli. Laptopon csak vga kimenet van, a régi 15tűs 3 soros, és arról van rákötve a tv ugyan ilyen portjára.
Legújabb intel driver + Asztal kiterjesztése, de intel driverben is próbáltam már...