830
Lcd Tv összekötése Számítógéppel
-
litlebubu #230 Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, van egy LG LCD TV-m és összekötöttem a PC-vel. A PC-m VGA kártyáján van HDMI és DVI kimenet (ASUS EN9800GX2 TOP) a kép a TV-n rendben van, de hang az nincs. 3.5-ös jack kábellel kötöttem a hangot a TV "RGB/DVI AUDIO IN" bemenetére. A rendszer felállásakor egy pillanatra megszólal a bejelentkező dallam, aztán semmi hang. Már RCA benettel is próbáltam azzal nyilván nem ment.
Tulajdonképpen úgy néz ki, hogy a rendszer felállás után valamiért letiltja a TV a hangot. Esetleg, ha lenne valakinek ötlete a megoldásra, azt nagyon megköszönném. -
Zsolt01 #229 (IM elírtam)
IN az az hang betemettet keress rajta ! -
Zsolt01 #228 Hang bemenetet keress rajta !
Attól függ, hogy milyen régi
DIN aljzat kép
vagy
RCA aljzat kép
IM az az hang betemettet keress rajta.
Összekötés meg az aljzatól függően:
Din kábel kép
RCA kábel kép -
piccolo555 #227 halio all! talán nem ide tartozik, ezért bocs, de nem tudja vki, hogy lehet-e egy régebbi fajta thomson hifihez gépet csatlakoztatni hogy a hifin keresztül jöjjön a hang? a válsz(ok)at köszönöm előre! -
red13 #226 Betudom állítani, viszont így már a betűk itt a fórumon is eléggé torzulnak. :( Mondjuk 1280x720-al nincs semmi gondom, tökéletes minden, hd filmeket meg amúgy sem néznék gépen, arra ott az xbox.(bár igaz blurayt nem visz, de jó a rip is.)
Az 1.2.2314.20337-es verziót használom. -
#225 VGA esetén valoban nincs overscan ... melyik catalyst van amugy fent?
nekem igy néz ki VGA kábellel a beallitopanel:
itt elvileg a méretet tudnod kell "finomhangolni", bár lehet hogy a végén nem tudod majd nativban hajtani ... 1360x768/60hz-et be tudsz egyáltalán állítani? -
red13 #224 -
red13 #223 Bocs, vagyis itt -
red13 #222 Nekem nincs DVI kimenet a kártyámon, lehet ez a gond. De itt egy kép:
-
pedig katalistba ot van az a DTV fulet ha lenyitod a scalling opcionál.
És ha jol megnézed az 1366 és az 1360 között mindössze 6 pixel eltésés van ami kétoldalra elosztva max 3-3mm-nyi fekete sávot jelent ha 1mm pixelnyagyságot feltételezünk ami elhanyagolhato.Nézd meg hogy hova van bedugva a VGA-ba mert lehet hoy meg kell cserélned a kér csatit ami felül volt azt tedd alulra a DVI-nál.Ez is gondot szokott jelenteni.
Arty:Köszi mégegyszer nálam is megoldotta ez az overscan a problémámat mert nálam meg az volt hogy fekete keret volt a tvn és nem töltötte ki az egészet és ez a csuszka el volt mozditva most állitottam rajta és most jo. -
red13 #220 Nem találom ezt az overscane-t. Néztem a google-ba képeket róla, de nekem nincs is olyan a catalystban ilyen opció.
Egyébként nem az lehet a gond, hogy a tv-ém max a 1366X768-at tudja és a 1360X768 miatt csúszik el?
Meg a kijelzőnél nem a tv nevét írja ki, csak annyi hogy alapértelmezett monitor. EZ gond? -
#219 1360x768 a jó!
nincs véletlen overscan csuszka felhuzva? mert ATI-n alapbol be van lőve olyan 10% overscan és ezért lóghat ki ez a felbontás :( -
red13 #218 Arty köszi, már mükszik. Viszont most csak 1280x720-ban megy. 1366x768-ba pedig nem tudom rakni, csak 1360x768-ba, így meg b 4 cm lecsúszik a képről. -
Zsolt01 #217 -
#216 Köszi, kicsit még vacakolok vele, mert idegesít a dolog. Nem értem pl, miért nem aktív, a natív gomb a control panelen. :(
Ha esetleg valaki használ NVidia control panelt, írja már le, hogy milyen módon lehet aktiválni. Köszönöm.
-
#215 beallitod, h csak az egyik kijelző aktiv, elmented egy profilba
beallitod, h csak a masik kijelző aktiv és azt is elmented egy profilba
ezutan a profilok közt könnyedén válthatsz ...
-
#214 a tévéd fulld, a nativ felbontása 1920x1080 és ebben is kelleje hanjtani. ha igy mégsem ad jó képet, akkor nincs mit tenni, nem lehet nativan hajtani...
igy van, külön külön mentsd el és váltogasd :) -
#213 Szia, köszi az eddigi tanácsokat. A TV-m pontos típusa: Sony KDL-40D3550.
A TV műsorok esetében és a PC-t rákötve a filmek alatt nagyon szép a kép, de a desktop esetében DVI/HDMI kábellel 1920x1080-ban, olyan a képe, mint a 175-ös hozzászólásodban a 3-ik képen. :( Ezek szerint natívan csak 1360x768-ban hajtható?
„vagy egyedüli megjelenitőnek allitod be a tévét és a monitort is, ez a legjobb, legkompatibilisebb beallitasi lehetőség”
Ezt úgy érted, hogy mindkettőt külön-külön állítsam be, mentsem el, majd amit éppen használnék, azt válasszam ki? Full HD-ben sehogy nem érem el, hogy az egész asztal beleférjen a képbe. :(
-
#212 ATI-m van 4850 :) -
#211 nincs nvidiám, de emlékeim szerint egyértelmü: egyik kijelző engedélyez, másik kijelző letilt ;) -
#210 ez az egyedüli megjelenitö beállitást ez hogyan lehet beállitani vagy mi is ez pontosan?
-
#209 sima vga kábel, így kérd a boltban
---
barpi: milyen tévéd van pontosan?
mivel a monitorodnak más a felbontása, mint a tévédnek, klón módot elfelejtheted. a kiterjesztett asztal, amikor nincsenek ikonok a tévén ... az jo, filmet át tudod huzni a másik ablakba és a felbontást is külön be tudod allitani a tévére (1920x1080)
vagy egyedüli megjelenitőnek allitod be a tévét és a monitort is, ez a legjobb, legkompatibilisebb beallitasi lehetőség -
#208 Sziasztok!
Kéne egy kis segítség. Sony Bravia LCD-t, DVI/HDMI kábellel kötök össze egy 8800GTS kártyával. A kép meg is jelenik, de azt szeretném megtudni, hogy állítsam be úgy, hogy a TV-n alapba a 1920x1080 felbontás fusson, független a monitorom 1280x1024 s felbontásától. Ha külön beállítást szeretnék használni, akkor se ikonok, se startmenü nincs a TV-n, csak a monitoron. Ebben az esetben viszont sem játékot, sem egy filmet nem tudok elindítani. Jelenleg „klon” megjelenítő alkalmazást használok, így vannak ikonok, startmenü, stb, de a kisebb felbontással megy a TV is.
-
red13 #207 Tudsz egyet linkelni, hogy melyiket is vegyem? Gondolom sokkal rosszabb lesz a képe mintha DVI/HDMI kábellel kötöm össze. -
#206 nem
a vga analog jelátvitel, a DVI/HDMI digitális
vegyél egy VGA kábelt, filléres tétel -
red13 #205 Tehát akkor ha a kártyámon vga kimenet van és azt átalakítom DVI-re , a másik vége HDMI és az megy tv-be akkor sehogy sem fog működni? -
#204 miért nem vettél VGA kábelt, ha olyan kimenet van a vgadon és bemenet a tévén?
vga-t nem lehet HDMI-re alakitani ... -
red13 #203 Van egy 32LG2000 Lcd tv-ém. A gépet szeretném rákötni. Van itthon olyan kábel aminek az egyik vége DVI a másik HDMI. A videókártyám elég régi, Radeon 9250-es, eredetileg nincs rajta DVI kimenet, de vettem egy átalakítót. Így már össze tudom kötni. Viszont amikor a gépet bekapcsolom a tv-én pedig a hdmi2-esre váltok nincs jel. Mi lehet a gond? Szar, régi a videó kártyám? Rakjam újra a gépet? Egyébként csak az a driver van fent amit anno a videókártyához adtak. -
#202 Sziasztok!
Kinéztem egy LCD TV-t, ami EletroWorldben 20 ezer Ft-al drágább mint AVPlanetnél. Utóbbinál még nem vettem soha semmit, de jókat hallottam róla fórumokon.
Azt szeretném kérdezni hogy szerintetek hogy tudják 20e-el olcsóbban adni? Van valami trükk a dologban (pl garanciával trükköznek), vagy tényleg semmi gáz nincs és vegyem meg ott? -
#201 lenne kép, jó sz*r minőségben :)
eleve val'szeg nem azonos a nativ felbontása, talán még a képaránya sem a tévének és a monitornak, tehát az egyiken méretezett lesz a kép ( = borzalom)
az ilyen osztók drágák vagy nagyon rossz, szellemképes/homályos képet adnak
felejtős ötlet. -
Zsolt01 #200 Sziasztok.
Egy ismerősömnek érdeklődnék.
Van egy Samsung 94 es Lcd Tv -je.
Számítógépe egy egyszerű integrált videokártyával, csak hagyományos monitor kimenettel.
Csak az Lcd Tv -t rákötve menne az ok.
De pl. elosztóval 1 monitorhoz és 1 Lcd Tv -hez, így ugyan úgy használható lehetne, mint a Tv kimenetes Videokártyáknál ?
Számítógép monitorral megy és Lcd Tv bekapcs és kép átvitel rá. Tehát elosztóval működik így ? -
dzso83 #199 okés, köszi -
#198 vastag és drága :)) (de ne MM-ben vedd, mert ott csak az utobbi a jellemző ... inkább valami nagyobb számtech boltot hivj fel!) -
dzso83 #197 köszi!
és azt hogyan tudom megállapítani, hogy melyik a minőségi? -
#196 minőségi VGA kábelt ajánlanék, 1080p mellé nem árt! -
#195 Hi. Ha van a tv-n vga bemenet, akkor hajrá. -
Zsolt01 #194 Hát ha nekem ilyesmi kéne, csináltatnák 1 ismerőssel. -
#193 Tudna nekem valaki abban segiteni, hogy hol tudok olyan fali tartot beszerezni ami egy 32"-os 20kg tömegü tévét legalább 50 cm-re el tud tartani a faltol és a tv meröleges a falra,de be lehessen hajtani a fallal párhuzamosra is?MÁr rákerestem minden lehetséges modon de csak max30cm-eseket találtam vagy horror árakon. -
dzso83 #192 Sziasztok!
Laptopot akarok összekötni lcd tv-vel (40-es full hd samsung mindenféle csatlakozófelülettel) kizárólag filmnézésre.
A laptopon csak VGA vagy S-Video kimenet van.
Mit ajánlotok? Sima VGA-VGA kábelt vagy esetleg valami mást?
Előre is köszi. -
#191 Nem mindegy persze az a 40e forint sem, de lehet, hogy inkább jobban megérné benevezni egy full hd-re.