LCD Tv+ Pc

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok
Összekötöttem a gépet az lcd tévével és egészen addig amig be nem töltene a windows teljesen jó minden, de miután látnom kéne a kék üdvözlõképernyõt onnantól kezdve "Nincs jel" felirat fogad...
Sima vga kábellel kötöttem össze
Valami ötlet? :/

▬~ஜ۩۞۩ஜ~▬

repvez
A kézikonyv irja hogy képes rá söt a beállitási lépéseket is leirja,de csak 1-1 példa van a manualba leirva.1 kod van egy dvd-re egy egy cdplayere, meg mindenfajta onkyohoz.
Ebböl gondolom hogy valahol vagy a távirányitani probált egységeknél adják meg a saját kodot vagy valahogyan más forrásból kell utánna beszerezni.
arty
Nekem anno a yamaham és most a H/K erõsitõm kézikönyvének végén ott voltak a kódok, probálgatni kellett márkán belül pár variáciot, de ment.
Ha ez nincs a kézikönyvben, talán nem is képes rá az a távirány ...

Forza.

repvez
Tudom hogy nem éppen a topik témájába vág,de itt elég hozzáértö személyek vannak akik segitökészek is.Azt szeretném megtudni, hogy honnan lehet megtudni, hogy a különbözö tipusu készülékeknek milyen kodja van az univerzális távirányito beprogramozásához?
Ugyanis az onkyo 505E erösitöm távirányitoja tudna 6 készüléket vezérelni,de a manual szerint tudni kellene az adott készülékhez egy 4 jegyü kodot amit a távirányitoba kell beirni.A manualja meg csak az onkyos készülékekhez irja le.Az onkyo honlapján se találtam listát a támogatott készülékekröl, angolul meg nem tudok annyira hogy a supportol megkérdezzem.
Az alábbi hszben leirt samsung LCDTV-t egy Yamada DVD lejátszót és egy DigiTV beltérit szeretnék vezérelni vele.
arty
Full automatikusan nem fog menni, mert a klón mod ahogy irtad sajnos elég korlátozott az azonos felbontások miatt, a kiterjesztett asztallal pedig nem minden játék viselkedik megfelelõen.

Csinálj catalystben két profilt, igy egy gyorsbillentyûhöz hozzárendelhetnél egy olyan konfiguráciot, amikor egyszer a monitor aktiv és elsõdleges kijelzõ, egyszer pedig a tévé az aktiv és elsédleges kijelzõ. A játék pedig mindig az aktiv/elsõdleges kijelzõn fog futni. Annyi, h ilyenkor a játékot mindig át kell állitanod a használt kijelzõ felbontására az options menüben 😊

A VGA alapesetben felkonvertálja a videokat, hiszen teljes képernyõre kapcsolva a filmet, átméretezõdik a kép! Hardveres GPU támogatáshoz kell a legujabb MPC Homecinema, de csak bizonyos filmekkel megy és csak akkor van értelme, ha a procid gyengébb.

Forza.

repvez
látom te jobban képben vagy az ilyen LCD tvk terén abban tudnál segiteni,hogy hogyan lehet nativ felbontáson futtatni a tv-n a játékok és minden más képét?Mert van egy ATI4850 VGA és egy sam" A330j tvm HDMI-vel összekötve és clone modra állitva.A monitor 1680x1050 es felbontáson megy és a driverben clone modnál csak azonos felbontást lehet addni a tv-nek is,de mégis körbe fekete keret jelenik meg a tv-n.Ha viszont a tv felbontására állitom akkor a monitor képe lesz rossz.Ha meg kiterjesztett modot állitok a driverbe akkor tudok különbözö felbontást addni mindegyik kijelzönek,de ilyenkor meg csak a video képe megy át a tv-re. És azt hol lehet állitani, hogy a vga felkonvertálja a videokat a HD felbontásra és hogy hardveresen besegitsen a lejátszásnál?
arty
monitornál mindenesetre sokkal nagyobb élvezet lesz rajta játszani, azt boritékolom 😊 méret a lényeg 😉

Forza.

Szasza20
Hát persze hogy jobb lenne a full HD, csakugye erre van keret! 😊 Meghát azért nem fogok 60-70k -s videókártyát venni hogy full HD-be játszak! DVD-nézés is lenne rajta de hát arra is elég a HD ready, meg HD lejátszóm sincs! Sztem elég a HD-ready is játékra meg DVD nézésre!

i7-3770+Hyper TX3 EVO / Asrock B75 Pro3 / Sapphire 280X Vapor-X Tri-X / 16GB DDR3 1600mhz cl9 / Samsung 850 Evo 250Gb SSD / LG 42LB650V Cinema3D | Logitech Z-5500

arty
a 720p nem felbontás, hanem az 1280x720-as felbontás 'röviditése' szokott lenni (nem az 1360x768-é! az ezzel a logikával 768p lenne)

32" méret mellett, ha elég közel ülsz és netezel is, azaz monitorként használod, talán jobb már a FullHD (1920x1080) felbontás, de ehez erõsebb videokártya nem árt, ha a TV nativ felbontásában szeretnél játszani (akkor a legszebb!)

csak játékra simán jó a HDReady is, hiszen gyengébb kártyával is simán mennek a játékok 1360x768-ban és még AA-t is tolhatsz rá bõven, nagyon szép lesz igy a képe - viszont a desktopon nehezebben férsz el, és lehet tul nagynak érzed a pixeleket/betüket is.

persze, ha messzebb tudod magadtol tenni kicsit a hdready-t, akkor nincs ez a gond sem!

szerintem.

Forza.

Szasza20
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy az alulírott konfighoz venni szeretnék egy LCD tv-t (32") csak nem tudom hogy mondjuk egy 720p-s TV-n milyenek a játékok vagy hogy olyan-e mint monitoron és hogy mennyire élvezhetõ! Ja és még annyit hogy ha rákötöm a tv-t akkor a videókari támogatja majd a 720p-s felbontást (1366 x 768)?

i7-3770+Hyper TX3 EVO / Asrock B75 Pro3 / Sapphire 280X Vapor-X Tri-X / 16GB DDR3 1600mhz cl9 / Samsung 850 Evo 250Gb SSD / LG 42LB650V Cinema3D | Logitech Z-5500

arty
hát ez tényleg nem ide tartozik, de ... vedd le az oldalát és halgasd meg az egyes komponenseket, h mi kattan allandoan. utána lehet továbblépni 😊

Forza.

rambo12
Sziasztok
Lhet nem ide tartozik de gondoltam megkérdem:
Mi lehet a baja a számítógépemnek ha 4 másodpercenként kattan egyet?
1 hérttel ezelõt vettük

A kedvem felvídítom Sörrel,Whiskey-vel! Holnap reggel újra kezdem Blady Mary -val!- Bikini: Sok itt a dudás

arty
pl sasmung LE-32A456, ez 130k

lista - 150ért akár 37" is vehetõ ... de a linkelt 32" jobb képet ad, csak ugye kisebb 😊 kontraszt számok alapján belõheted h melyikben van mennyire jó panel .... 5000:1, 8500:1, 10000:1 stb ...

azért samsung, mert azt biztosan tudom h megy nativban és pchez igy ideális

Forza.

igazából olyan 100-150 körül.
arty
az attól függ, mennyit szánnál rá?

Forza.

köszi szépen, igazából úgy lenne h egy monitor lenne rádugva a gépemre plussz még ez a tv, és akkor inkább egy nagyobb. Azon belül te milyen tipust ajánlanál?
arty
ha sokat játszol, sztem a hdtv-t vedd - de az A330 helyett probáld meg az A4xx sorozatot, ha belefér anyagilag ... sokkal jobb panel van benne, sokkal jobb lesz a kép

márcsak azért is jobb a tv sztem, mert 1360x768-at könnyebben elviszi a videokártyád játékok alatt, mint a monitor 1920x1200as felbontását ...

Forza.

hello! segítségeteket szeretném kérni a pcmre( CPU AM2 Athlon X2 5200+ dual core, Asus M3A, DDR2 Kingmax(2db), VGA Ggabyte GF8600 GT 256 DDR3) rá szeretném kötni egy lcd tvt(samsung A330J) vagy egy monitor-tvt (samsung t220 hd) melyiket ajánlanátok, vagy ebbe az árkategóriába mit ajánlanátok erre a célra?
arty
olvasd el a topik nevét - elsõnek 😉

miki10: milyen gép? milyen felbontásra van állitva a windows? milyen lcdtv? mit jelent a vibrál?

Forza.

Hello!
van nekem egy LCd tv-m amit össze lehet kötni a számitogépel és ha össze kötöm vibrál a képerrnyõ nem tudjátok miért van ez hogy vibrála ?
Dj Lyon
Sziasztok!
Van egy P3-as gépem,ami nem indul el.
Amikor bekapcsolom,egy idõ után elkezd sipogni,de elõtte levág egy rövid 5 másodperces zenét,és utána elkezd 3 at sipgni vagy kettõt.
Mi a baj?
Minden be van benne köteve.
És az új 160 as vinyót sem fogadja be.
Mit csináljak?

Köszönöm!
arty
sini.hu

itt biztosan találsz olcsobban 10méteres DVI-HDMI vagy HDMI-HDMI kábelt (+ átalakitot)

Forza.

csaósztok!

kb 10 méteres dvi-hdmi kéne,nemigazán találtam a szgép éppen az lcd-s monitorommal van összekötve (vga-vga-val) nost olyat nem találtam hogy dvi-vga-t szzgép - lc-s tv-vel, csak ugy lehetne hogy videokártyámon van dvi meg vga vennék dvi átalakitót hdmi-t lehet rádugni akkor és a tv-be is hdmi-t igy biztos mukodne ,csak 10 méteres hdmi kábel 13 rongyba van +átalakit dvi-hdmi 3 rongy...kicsit sok 😄
sztetek van más megoldás? 10méter kell sajnos...
arty
nem, vga->scart átalakito nincs*

(lehet hekkelgetni, de eehz forrasztgatni kell, plusz szoftveres tweak is szükséges, felejtõs mamár)

Forza.

Tehát nem tudom hogy fogad e de adtak hozzá kompzitátalakitót akko azt belle és egy scart-kompozitot kell szerteznem valahonnan? ja és más vga-scart vagy vga-rca elképzlehetõ valahogy
Énhozzám ne jöjjenek a környékbeliek, fõleg a Tibor az utca végébûl, meg a Márgit a pékség mellõl...
bazz, a tv nyerés mindennél jobb, akkora, hogy amikor otthon olimpiát akarsz majd nézni, a környékbeliek összegyûlnek a tvd elött, mert azt hiszik kivetítõ!

és el is adhatod.
analfa
neten ja, de milyen minõségben.... akkor már egy tunerkártya a gépbe, vagy egy nyereménytévé😄

egyetértek!
Szerencsére már neten is lehet tévét nézni😊
armageddon.
arty
😊)))

nekem is tévé van monitor helyett, de antennát se kötöttem bele... minek ???

Forza.

arty
A csatornák akkor is fognak pixelesedni, mivel alacsonyabb bitrátával fogják õket nyomni, mint szeretnéd 😊

Az a pana készülék pedig hatalmas kompromisszum, nem csak a gyengébb képe, de a magas ára miatt is. Ennyiért egy jobb, 32" samsungot kapok ...

Ha a nem (teljesen) szabványositott formátumokra gerjed valaki, akkor bizony HTPC kell, nem tudod meguszni, minden más erõs kompromisszum.

Forza.

johngoku
ki lehet kapcsolni basszus, nem kell azt nézni... néha azért jó dolgok is vannak a tévében, pl kiszel tünde, anettka és a többiek...

Úristen, na az katasztrófa lenne....
400 barabás éva klón.
Szerencsére nem csak Barabás Éva van a tv-ben, nekünk kb 400csatornánk van...
hát de, csak a szobámba nem kell tv, tudod ki akarja látni például barabás éva ütnivaló pofáját...úgyhogy jobb ha veszel, vagy akár ahogy lejjebb írták, nyersz egyet😮)
És oda nem lehet tv-t és gépet egyszerre bevinni?
jó neked, nálunk mindenkinek megvan a saját kis cellája...😊
Én inkább azt tervezem, hogy veszek egy tv-t és a pc-hez nem veszek monitort, mert nekem úgyis a hálószobában van mindkettõ.
johngoku
na, végre egy tv, ami designra is jó

úgyhogy azért annyira nem kell temetni a tvket😊
valamilyen szinten igazad van, csak hát ha például úgy van, mint nálunk, hogy a gép az én szobámban, a tv meg a nagy szobában, akkor elég zavaró ide-oda rohangálni...

meg azért azzal nem értek egyet, hogy szar képe lenne...nézd meg ezt, ha végre digitálisan fog jönni a jel, akkor nem fognak pixelkedni a tv csatornák.
arty
inkabb kösd rá a tévére a pécét, többet érsz vele, az legalább MINDENT visz és olcsobb, mint ha veszel valami szutykot, drágán, szar képpel, ami épp kezel pendrájvot...

Forza.

techgirl
menõ vagy

nekem olyanom van és remekül viszi a cuccost. feliratot meg asszem úgyszint, bár õszintén szólva azt még nem próbáltam, mert én angolul nézek filmeket.
Banyapapa
kiváncsi voltam erre az usb-s dologra,lekaptam egyik tv pdf-jét,és ezt irta benne:
wiselink

techgirl
tényleg? akkor segíts

olyan tv kell nekem, amivel pendrive-on tudom nézni a sorozatokat v filmeket és a feliratot is viszi. érted?

azon az oldalon találtam ezeket ami itt a topikban volt:

http://plazmaakcio.hu/index.php?qs=usb&x=0&y=0

na most ezek közül mindegyiknél azt írja hogy van usb bemenet, de pár helyen azt mondták, ennek ellenére nem biztos hogy felismeri az avi-s filmeket. van egyáltalná olyan tévé ami viszi?