830
Lcd Tv összekötése Számítógéppel
  • Zsolt01
    "- próbáltad-e a kábelt több HDMI bemenetén a tévének?"
    Igen !

"- próbáltad, h összedugtad a cuccot, tévén a megfelelő HDMI bemenetre váltottál és csak UTÁNA kapcsoltad be a pécét? (ezt mindegyik HDMI bemeneten eljátszva?)"
    Igen. Azon a HDMI bemeneten próbáltam amit a leírás ír.
    Nem hiszem, hogy másikon működne, gondolom nem hiába írják, hogy HDMI 1 DVI !
    Te már hallottál olyat, hogy nem azon működik amit gyárilag megadnak ?

"- amikor kisérletezel, ugye nincs más kábel dugva a videokártyára?"
    Csak az LG hagyományos monitorom. Ne már, hogy az gond lenne !

" (pláne h a leirásszerint is mennie kellene)"
    Pont azt írtam "lentebb", hogy:
    "Most hogy még egyszer átnéztem a TV kezelési leírását az tűnt fel, hogy összekötésnél szerepel a DVI-HDMI kábellel összekötés, de a Tv kép beállításánál PC módnál csak sima monitor kábellel összekötés van !"

Belefáradtam ebbe a DVI-HDMI kábel próbálgatásba. Ez nekem nem jön össze :-(
    Veszek egy 5 méteres VGA kábelt (szűrös mindkét végén) 2400 Ft.
  • arty
    a tiédben sem hiányoznak tüskék, nyugi :) (hanem mivel a kábel másik vége HDMI(csak digitális!), igy az analog jeleket (vga) szállito tüskéket nem vezették ki, mert nincs hova = a te kábelvéged DVI-D, a soktüskés a DVI-I lenne és ott a középső tüskék az analog RGB/vga jelet vinnék)

- próbáltad-e a kábelt több HDMI bemenetén a tévének?
    - próbáltad, h összedugtad a cuccot, tévén a megfelelő HDMI bemenetre váltottál és csak UTÁNA kapcsoltad be a pécét? (ezt mindegyik HDMI bemeneten eljátszva?)
    - igy bootkor is kellene képet kapno, mielőtt még a widowsban 'felismernék' egymást
    - amikor kisérletezel, ugye nincs más kábel dugva a videokártyára?

pc-t, kábelt persze jólenne megnézni máshol, h kizárhasd hogy végülis melyik komponensed a hibás ...

egy jóbarátom LG3000 tévét használ HDMI-n (DVI->), nincs okom feltételezni, hogy egy LG5000 ezt ne tudá (pláne h a leirásszerint is mennie kellene)
  • Zsolt01
    Most nézem, a DVI rész ilyen nálam a kábelen:
    http://newscenter.verizon.com/kit/nfl/dvi-hdmi-combo-cable.jpg

Nem inkább ilyen kéne legyen:
    http://www.general.org.il/index_files/shop/upload/u4862s-hdmi-dvi-1.jpg

Tehát ami nekem van, hiányoznak "tüskék".
    Nem ez lehet a gond nálam, hogy igazából a PC fel se ismeri simán az LCD TV -t?
    Meg ha felismeri valahogy akkor a képet nem lehet átvinni! Igazából talán még így se ismeri fel rendesen.
    Ja és a kábel két végén asszem jól mondom, szűrő kéne legyen, nem?
  • Zsolt01
    RT (arty)

Te tanácsoltad, hogy DVI-HDMI kábellel kössem össze a PC 7600GT (AGP 256M) D-sub, DVI -> LG 32 LG5000 LCD TV -t.

Ezt a kábelt tudtam beszerezni.
    1 PC nem ismeri fel a tévét.
    2 úgy felismerte, hogy Tv bekapcsolgat és úgy dugtam össze, de csak HDTV -t írt ki rá és nem hogy LG HDTV asszem ilyesmit kéne kiírom rá, mivel automatikusan név szerint fel kéne ismerje.
    Na de a lényeg képet nem lehet átvinni Tv -re azt írja Tv NINCS JEL !

Én nagyon úgy érzem, hogy megszívtam ezzel a DVI-HDMI kábellel !
    1 Most, hogy problémás ez láttam a neten, hogy másnál se megy a DVI-HDMI kábellel összekötés, nem működik mindenkinél !
    2 Lehet ez a DVI-HDMI kábel nem jó. Megpróbálom máshol kipróbálni.

De Én az 1 -es megoldásra tippelek.

Már ne haragudj, de Te ajánlottad a DVI-HDMI kábellel összekötést, lehet nem hallottál róla, de nem mindenkinél müködik ez így !
    Buktam a kábel árát asszem 3830 Ft.
    Én bíztam a tanácsodba mivel több embernek is válaszolgattál ilyen témába !

Most hogy még egyszer átnéztem a TV kezelési leírását az tűnt fel, hogy összekötésnél szerepel a DVI-HDMI kábellel összekötés, de a Tv kép beállításánál PC módnál csak sima monitor kábellel összekötés van !
    Tehát az a gyanum, hogy DVI-HDMI kábellel Pc nem megy !

Na ehhez mit szólsz ?
  • arty
    a fulhd lcd-k is fűtenek mint a barom :) (de a fogyasztáuk azért sokkal jobb a plazmáénál, ott csak a panasonic tudott csodát tenni a hdready modelljeivel)

a negativ hir egyébként régebben tényleg megalapozott volt: beégés, súly, fogyasztás. ezeket részben kiküszöbölték valóban
  • gurubefree
    Sziasztok

Nekem LG van 50" Plasma 1080p Full HD. Valami alom ha a PC ra volt kotve ... probaltam rajta mindent a jatektol a blue ray-ig ... 100% super. Sokat jartam utana mielott megvettem hogy LCD vagy Plasma . Az biztos ha valaki most all a vasarlas elott akkor annyit tudok tanacsolni ha nagy kepatlo akkor Plasma . Mind a kettonek vannak elonyei es hatranyai . De valamiert ( amit teljes mertekben nem ertek ) rajta maradtak a negativ kritikak a Plasman.
    Az biztos hogy a nappaliba nem kell futeni Ott a TV.
  • sz4bee
    Igazad van nekem is pont ezeket mondták hogy ezek a különbségek...észre se veszem ezeket.A sok képjavito tényleg nem volt annyira jo mert villodzott, sötétült, világosodott a kép meg stb, azt ki is kapcsoltam.Az volt a philips baja sztm hogy tul volt bonyolitva.Sztm igy utolag jol jártam ezzel a Sonyval.
  • arty
    szvsz ez a legkevesebb :) h milyen kontrasztértéket hazudik rá a philips vagy a sony, nem releváns: ránézel és látod, h mennyire "fekete" a fekete! mivel a philipsekben sokszor s-ips panel van, nem lennék meggyőződve róla, h a philipses 30ezer eléri a sony 15ezrét (ha abban SPVA van éppen)

pixel plus SZVSZ hányinger mit művel a képpel, (meg kb. minden extra képkockákat beiktató "képjavito" eljárás) olyan mintha a barátokköztet nézném, bármi is menjen a tévében

virtual dolby ... :DDD (kommentálni sem kell)

nem vagyok sony fan, én samsungok mellett döntöttem, de SONY > PHILIPS. és a Te példád is csak ezen "meggyőződésemet" támasztotta alá: pécéhez sem jó ...

az ambilight jólenne, ha nem lenne olyan drága 1-1 modell, amibe már beleteszik
  • sz4bee
    Igen tényleg nem rossz, jo képe van, meg azért a Sony egy elég megbizhato márka.Csak azt mondom, hogy nem 30000:1 a kontraszt hanem 15000:1, nincs pixel plus, virtual dolby de ezek nélkül is nagyon jo Tv.Könnyen rálehet kötni a Pc-re , nem kell napokat eltölteni vele...Most probálom meg oldani, hogy tudjak HD DVD-t nézni...:)
  • arty
    annyira nem rossz ám az L4000 :)
  • sz4bee
    Igen én is sajnálom mert modernebb Tv volt a Philips mint amire kicseréltük (Sony KDL-32L4000).Egyszerüen nem tudtuk megoldani, hogy lehessen monitorként használni, 2 napot töltöttünk el vele, szervizbe voltunk hátha tudnak segiteni, a boltba ahol vettük, de senki se tudta, hogy mi lehet a baj.Ez a Sony meg egyböl...rákötöttük a DVI-HDMI kábelt és egyböl jo volt.
  • arty
    sajnálom :(

philipsben meg csalodtam ezekután
  • sz4bee
    Számítógépes formátumok 640 x 480, 60, 72, 75, 85 Hz, 800 x 600, 60, 72, 75, 85 Hz, 1024 x 768, 60, 70, 75, 85 Hz, 1920 x 1080i, 60 Hz, A HDMI/DVI bemeneten keresztül,
    Videoformátumok 480i, 60 Hz, 480p, 60 Hz, 576i, 50 Hz, 576p, 50 Hz, 720p, 50, 60 Hz, 1080i, 50, 60 Hz, 1080p, 24, 50, 60 Hz, 1080p, 24, 25, 30 Hz

Voltunk szervizbe és ott se tudtak segiteni nekünk.Amit bemásoltam az a hivatalos oldalrol valo és ezeket néztük.De már mind1 mert kicseréltük egy kevésbé jo Sony-ra és ez megy rendesen , egyböl megtudtuk oldani a számitogépes csatlakozást.Lehet, hogy a videokártyával vagy valami mással a gépembe volt baja a Philips-nek.Azért köszi a segitséget.
  • arty
    "Megfelelö neki mert a kézikönyvbe az van"

mi?
  • sz4bee
    Megfelelö neki mert a kézikönyvbe az van.60Hz és 50Hz is probáltam.Csak DVI-HDMI kábelt lehet ennél a TV-nél VGA-t nem.Majd még probálgatom de ha nincs megoldás majd visszajövök.
  • arty
    mit jelent a "neki megfelelő"? honnan tudod h az a neki megfelelő?
    probáltál sztenderd felbontásokat is? 50/60hz-et?

VGA kábelt?
  • arty
    scart!

dvd-t és tévét (ha kell/lehet) RGB kimenetre/bemenetre kell állitani - drasztikusan jobb képet kell kapjál a sima sárga (kompozit) átvitelnél
  • sz4bee
    DVI-HDMI kábellel kötöttem össze a videokártyával.Annyi a probléma hogy azt irja ki hogy "nem támogatott képfelbontás" amikor átálitottam a neki megfelelö értékre.
  • Zsolt01
    Üdv.

LCD TV (LG 32LG5000) DVD lejátszóval (Orion) valóösszekötésnél melyik a legjobb megoldás:
    - Scart-kábellel (egyszerű)
    - RCA kábellel (egyszerű) Sárga kép és a 2 hang
    Ezekkel próbáltam és nem láttam különbséget (AVI -val néztem, csak AVI -kat nézek álltálába.)
    - S-Video kábellel lehetne még, de ilyenem nincs.
    Érdemes talán 1 ilyet beszerezni?

Előre is köszönöm a válaszokat !
  • arty
    HDMI-n kötöttétek össze?
    leirása mit ir, milyen modokat támogat a használt HDMI bemenete?

VGA-n nem probáltátok? (ha van ilyen bemenete)
  • sz4bee
    Lenne egy kis problémám.Van egy 32PFL5403D/12 Philips LCD Pixel Plus HD tv.A gépben egy Geforce Nvidia 9800GT videokártya.Nagy nehezen összekötöttük Dual módba egy monitor segítségével, igy üzemelt a Tv a monitorral együtt 1024x768 60Hz-en.Nem tudom kivenni a Tv mellöl a monitort mert a Tv önálloan nem tud müködni a számitogéppel mert ha elveszem a monitort és ha nem Dual modba probálom állandoan azt irja a Tv hogy "Nem támogatott képfelbontás".Még a felbontáson se tudok változtatni mert a támogatott felbontások közül egyiket se fogadja el.Tvnek a Firmware-t is frissitettem.Minden jo helyre van bedugva...stb.Szoval a Tv nem tud önálloan müködni monitorként a számitogéppel.Elöre is köszönöm.
  • arty
    DVI-HDMI kábelt vegyél, a többi rosszabb minőséget adna (az svideo gyak nézhetetlen kategoria, a dsub 5méteren, 1360x768ban picit szellemképes lenne)

nativan 1360x768as felbontásban tudod használni, olvasd el a kézikönyvben melyik HDMI bemenet fogad ilyen képet! (vszeg nem mind!)
  • Zsolt01
    Sziasztok.

Adott 1 LG LCD TV 32LG5000
    Számítógép, 7600GT: S-video, DVI össze kötési lehetőség.
    Milyen 5 méteres kábelt szerezzek inkább be ?

Ha jól tudom, akkor a legjobb összekötési mód a HDMI - DVI kábellel csatlakoztatás

DVI - D-SUB kábel ez ugyan az mint ha DVI átalakító D-sub és D-sub – D-sub kábellel csatlakoztatás !
    Mennyivel gyengébb megoldás, ez mint a HDMI – DVI ?

Jó a DVI átalakító D-sub és D-sub – D-sub kábellel, mert ezt biztos betudom szerezni a jövő hét elején. A HDMI - DVI kábelt meg nem tudom, hogy mikorra tudnám beszerezni és ha nagyjából mindegy, akkor …

Küszi előre is a válaszokat !
  • Zsolt01
    Rádió üres hely:
    Kép állomás között amikor csend van.
  • piccolo555
    hogy érted rádió üres helyen? lejátszó gombbal nem működik próbáltam azzal :S a felvétel gombot meg sehogy se tudom benyomni :S nem engedi, lehet beragadt vagy végkép el van romolva
  • Zsolt01
    És sehogy se tudod valahogy - valamivel benyomni !
    Esetleg lejátszógomb, nálam asszem azzal is jó volt.
    Vagy Rádió üres helyre állítás, nekem így is müködik.
  • piccolo555
    ááá nem hiszem el pont a felvétel gomb van elromolva -.-' hát lehet h ezt hagyom azér kössz a válaszokat :)
  • arty
    ha ez vigasztal (nemhiszem), az ATI se tud :)

(én is besz*ptam a te problémád, most ATI-m van itt is van bug rendesen ...)

Sajnos mindkét gyártó csak a játékokra koncentrál :( Azok mentek is mindkettőn "jól". De az apróságok ... eh :(
  • litlebubu
    Bocsánat: NVIDIA, sok volt a V betű: :)
  • litlebubu
    Hálásan köszönöm a segítséget! Azért szégyen, hogy az NVVIDIA nem tud egy normális drivert készíteni. Pl: FS2004 & FSX élsimítás problémák. Vicc!!!
  • Zsolt01
    Lehet, hogy csak úgy működne, ha magnó résznél felvételi gomb benyomva (esetleg a lejátszó gomb). Azt annó csináltam úgy, hogy mechanikus vezérlésű magnónál benyúltam benyomtam kis érzékelő pöcköt és felvevő gomb be. Vagy pl. elektronikus vezérlésű mechanikánál kibelezett (szalag ki belőle) kazetta használata felkenős pöcök meglétével (vagy leragasztva).
    Van 1 magnóm azt pl. úgy is megtudom szólaltatni külső jelről (Mp3 lejátszó), hogy a Rádiónál csak üres helyre állítóm.
  • piccolo555
    mert ugye alapból 3 ilyen program váltó gom van a tape, CD meg tuner, de nem mikrofonnal nem próbálam fölvenni, ugyhogy nem is tudom hogy lehet.e felvenni, vagy hogy lehet :D de remélem működik :S
  • piccolo555
    hm...hát a hifin mikrofon csatorna-erre ránézek a hifin :D mert próbálgattam a gombokat, na megnézem jobban thx az infót!
  • Zsolt01
    Akkor van Mikrofon bemenet a HIFIN.
    Pedig működnie kéne úgy.

Pc -n jó helyre dugtad ?
    Hifin mikrofon csatornára kell állítani.
  • piccolo555
    mármint olyan kábellel
  • piccolo555
    Hát ott már próbáltam mindkét végén jack dugóval de nem akart működni :S
    azér kössz a helpet!
  • Zsolt01
    Esetleg Mikrofon bemenet !

Csak ha így tudnád rákötni a PC -t, pici hangerő a PC -n különben torzítana nagyon.
    (Ez nem a legszerencsésebb megoldás, de ...)
  • arty
    nincs bemenet = nem tudod rákötni
  • piccolo555
    hát az a baj h hátulján ninc semmien az elején meg csak 'Phone' feliratú van ahova fejhallgatót tudok bedugni :S egyébként ilyen a hifi (jobb oldalt nem találtam...) ha tud vki segiteni thx!
  • arty
    ismert nvidia driver bug, lassan évek óta ... :(

a tévéd felé azt kommunikálja a videokártyád, h hangot is ad, mire az az analog bemenetet letiltja.

1. megoldás: kösd át valahogy a hangkarid spdif kimenetét a videokártyádra (kell lennie rajta spdif bemenetnek!! a nyákon keresd, apro két tűs csati) és akkor tényleg jön majd ki hang a videokártyából a tévére. spéci kábel kell ...
    2. megoldás: driver .inf hekkelés: katt