830
Lcd Tv összekötése Számítógéppel
  • arty
    tényleg, sry - összekevertelek ... magammal :D (én beszéltem 32"-ről)
  • FlyHigh
    42"-os HDReady LG 160e forint, 40"-os FULL HD Sony meg 200e forint.
  • arty
    Andrásss: szerintem semennyire. de mivel ez egyénfüggő, h mennyire látod/zavar, csak akkor derülhet ki, ha megnézed :)

FlyHigh: hát, ha telik rá, akkor mehet a sony is - bár az az eredetileg emlitett LG kétszerese :)
  • Andrásss
    Az lenne a kérdésem, hogy egy 5 ms-es, 24"-es monitoron mennyire látszik játékoknál vagy filmeknél "utánhúzás"? Csak mert a régi monitorom 22"-es volt 2 ms-el, és azon semmit sem vettem észre. Azért kérdezem mert nem tudom mennyire észrevehető a különbség a kettő válaszidő között látványban. Várom az észrevételeket!
  • FlyHigh
    Lehet, hogy inkább szánnék egy fullhd tv-re, mondjuk egy valós 1080p Sony Braviára. 100cm-es monitorom lenne, nem kellene megtartanom ezt a 22"-ost. Annyi a dilemmám, hogy az 1920X1080 natívnak több kakaó kell mint az 1360X768-nak és azért túl sokáig ezt a gépem nem fogja tudni kipréselni magából, egy idő múlva marad a 720p kicsit homályos képpel. Nem tudom, hogy mi legyen.
  • arty
    1360x768 még a 19"esek 1280x1024énél is kevesebb pixel :)

nagyon jó! netezni persze jobb nagyobb felbontásban, de a 768 sor annyira nem szar... probáld ki pár napig a 22"-eden, h mennyire zavar.

(nekem a melo miatt jól jött az 1080p, igy sok-sok remote desktop kifér, viszont amit játékokat 1080ban nem bir a gépem, az alacsonyabb felbontásról felméretezve csunyácskább :( előtte a hdredin minden szép volt és jol is ment nekemis ... viszont az 1024x768as rdp ablak sem fért ki rendesen :( )

ITT linkeltek fullhd felbontásu toshibákat, 140ért. Ha belefér a plusz ára és nem válna be a 768 sor, ezen is gondolkozhatsz :)
  • FlyHigh
    Még mindig alacsonyabb felbontásra jönnék ki egy HDReady TV-vel mint a mostani 22"-os monitorommal, így a többi hardverem élettartama is meghosszabbodna az alacsonyabb felbontás miatt.
  • arty
    hdready felbontás azért jó, mert nagyon sok játékban 8xAA-t is fel tudsz rakni a képre, tehát közelről sem lesz recés, pixeles! a 4870 röhögve elbírja ...

ugyhogy innentől izlés dolga, előtte ülve sem lesz gond a képminőséggel csak ott nem látod be a teljes képet, ami egy autós játéknál nagyon élvezetes (kép lefedi a teljes perspektívát = jó sebességérzet/valóságérzet) viszont pl FPS-ben a hatékonyságod/eredményességed romlana, mert nézegelődni kell - szóval akár 2 méterről is játszhatsz :)

én 32" előtt ülök, 50-80 centire, szarok az eredményességre: nagy kép=nagy élvezet :D
  • FlyHigh
    Natívban maximum AA-val kb hány méterről lenne érdemes nézni játék közben?
  • arty
    nincs mit :)

(ha a hanggal lenne majdan problémád, vissza tudsz olvasni, mások is szenvedtek vele...)
  • FlyHigh
    Értem, köszönöm szépen.
  • arty
    32LG3000-et haverom nativan használja 1360x768-ban - HDMI-n

tehát egy HDMI kábelt kell venned, amit a vgahoz kapott DVI/HDMI átalakitoval tudsz a videokártyára dugni

igy a hang is átmegy a videokártyából a tévére a hdmi kábelen
  • FlyHigh
    Nah szóval, ezt a tv-t szeretném megvenni. Megmondom őszintén nem vagyok képben a pc-tv összekötésekkel.
  • arty
    ... ok, de melyik bemeneten eszik meg a nativ 1360x768as jelet a tévé?

vga/dsub vagy hdmi? azon kösd be, amelyiken megeszi.
  • FlyHigh
    Egy 107cm-es LG HDReady TV-ről lenne szó, persze HDMI-s. A VGA az egy HD4870 Dual DVI-s, azért gondoltam erre a kábelre.
  • arty
    Azzal a kábellel kapod a legjobb képet, ameylikkel a tévé nativan hajtható 1360x768-ban.

Ha mindkettővel megy, akkor persze DVI-HDMI a jobb.

a különbség:
  • gurubefree
    Igen ha csak nincs HDMI kimenet a VGA-n vagy az alaplapon. Bar az HDMI-nal ( ha ATI ) annyi elonye van meg hogy a hang is kimegy a TV-re.
    Ha jol tudom a DVI-val is. ( nem jelemzo a DVI csatlakozo a TV-kre. )
  • FlyHigh
    Ha én egy HDready LCD TV-t szeretnék összekötni a pc-vel, akkor a legjobb minőséget a DVI-HDMI kábel használatával kapom?
  • PESFAN
    Köszönöm a segítséget.
  • arty
    - olvass utána, h képes-e hangot kiadni a DELL1525 HDMI kimenete. esetleg dell supportnak irj egy levelet.
    - kiterjesztett képernyőt kell választani, a film pedig akkor fog megjelenni ha:
    --- a tévét választod elsődleges kijelzőnek
    vagy
    --- overlay renderer helyett a lejátszoprogramodban VMR7/9-et, HAALI renderer-t vagy EVR renderer-t választassz
  • PESFAN
    Halihó Sziasztok!

A következő problémám van:

Adott egy Panasonic HD Ready plazma televízió és egy Dell Inspiron 1525 notebook.
    A mai napon vásároltam a két eszközt összeköttendő egy darab HDMI kábelt.
    Hát a dolog akadozik.
    1. Ha klónozom a szar Intel chipset family driver szoftverével a képet a tv-re, akkor látom az asztalomat, látom az ikonokat, de a képernyő közepén kis méretben.Hiába állítom át a felbontást csak középen fut a kép, ha filmet nézek, vagy bármit is csinálok.
    2. Ha kiterjesztett képernyőt választom, akkor csak a háttérképem látszódik, az asztal ikonjai nem látszanak és az elindított film sem látszik.
    3. Miért nem adja át a HDMI kábel a hangot?

Kérlek titeket segítsetek.
    Több filmet is letöltöttem HD-ben ezeket, az új TV-n szeretném élvezni, de egyenlőre bajos összehangolni a két készüléket.
    Mi lehet a baj?
  • arty
    videokártya -> lcdtv
    hangkártya -> 5.1 hangrendszer

tévébe nem küldesz hangot, mert akkor bukod az 5.1-et (ahogy repvez is irta)
  • repvez
    ha meg akarod kimélni magad a veszödségektöl akkor veszel a rendszered mellé egy 5.1-es házimozi erösitöt is.Olyant amin van optikai vagy digit koax bemenete vagy HDMI.Mivel a tv-be hiába kötöd be a PC-t HDMI-vel ami vinné a hangot is,de a tv-böl Csak stereoba tudod kiadatni .És mindig kéne dugdosni hogy melyik soljon a dvd vagy a PC.
    Ha veszel erösitöt akkor arra egyszerre tudod a tv,PC dvd, sat egységeket rádugni ugy hogy mindegyik a hangfalakrol szoljon.
    Nálam igy van és csak a távirányitoval kell váltogatnom hogy melyik szoljon.
  • sanjero
    Sziasztok!

Tudna nekem valaki abban segíteni, hogy jelenleg egy 5.1-es hangfalrendszert és egy LCD tv-t tervezek vásárolni és ezeket hogy tudom összekötni a pc-vel?
    A kérdés főleg a hang összekötésére irányul.
    Azt meg lehet csinálni, hogy a pc-t összekötöm a tv-vel (kép és hang) és azt összekötöm a dvd lejátszóval (5.1-es hangfalr. része)? Persze a célom az lenne, hogy a pc-n indított filmet a tv-n lássam és 5.1-ben halljam!
    PC-ben szerintem mindenféle videó kimenet van + 5.1-es kimenet is.
    Tv-t 200.000 körül venném, még nincs megvéve, így ezen a téren kérnék tanácsot, hogy mire figyeljek, milyen bemenetek/kimenetek legyenek rajta.

Egy srác emlegetett nekem valamilyen optikai kimenetet, hogy annak kell lennie a tv-n...

Tudna nekem valaki segíteni?
    Köszönöm!
  • amdopteron
    okés köszii
  • arty
    próbáld ki ... izlés kérdése :) én hasznátlam anno 16ms-t, de minden gyártonál más-mást jelenthet a megadott szám, azaz nehezen összevethető.
  • amdopteron
    HEllo van egy monitor haver árulja 15ért megvenném lcd siemens 14ms elérésel játszani jó ez????vki megtudja mondani vagy sok a frissitési sebbeség
  • RedDevilsza
    Köszi a helpet, de megtaláltam a problémát: a TVben volt a képernyő felbontás 1024x768ra állítva... tudnám azt honnan szedte
  • arty
    4:+ = 4:3
  • arty
    1360x768 / 60hz gondolom a nativja ? milyen tévét vettél pontosan?

1280x1024 5:4-es 19" tftre valo, ezen NE használd. torz és szar képet kapsz, ha kapsz egyáltalán ... régi játékokat 1024x768ban használd, elvielg az is nativ, ha váltod a tévét 4:+ képarányra.

menual nem irja, h egyik HDMI is fogad 1360x768at? mert azon sokkal jobb képet kapnál

nativ hajtásrol:
    http://sys64738.atw.hu/kijelzofaq/index.html
  • RedDevilsza
    Sziasztok!
    Tegnap vettem egy 32" LG TV-t, rákötöttem VGA-val a PCmre.
    Az mitől van, hogy windowsban az egyik betű vastagabbnak tűnik mint a másik (1360x768-ban), meg miért van az hogy pl a Gears of War teljesen más képed ad 1360x768 és 1280x1024 felbontásban? Vagy ez így rendben van ilyennek kell lennie?
    Esetleg tudna valaki adni valami jó TV kép beállítást?
  • Doog
    Értem! köszi
  • arty
    1. ha lcd tv-d van, felejtsd el az svideo összeköttetést. vga vagy dvi/hdmi!

2. klón modot is felejtsd el, hiszen nem azonos felbontásban akarod őket használni. kiterjesztett asztal vagy hogy is hivják ami neked kell :) LCD tévén is annak NATIV felbontását állitsd be (1360x768 vagy 1920x1080 gondolom)
  • Doog
    Hello!

Olyan gondom lenne, hogy S-Video kábellel kötöttem össze a TV-met és az NVidia 7600GS-em.
    Sikerült eljutnom addig, hogy bejön a kép, a monitoron szép 1440*900-as felbontású, de a TV viszont nagyon homályos. NVieW megjelenítő Klónra van állítva mivel a monitort és a TV-t egyszerre szeretném használni.
    Akármit állítok a beállításokban ugyan olyan homályos vagy még rosszabb.
    Ha egy megjelenítőre állítom szintén ugyan olyan.
    A monitor Hertz-ét fel lehet 170-ig rakni, de a TV-ét csak 60-ig. pedig biztos azért homályos mert az LCD TV 100 Hertz-es.

Esetleg valami ötlet? Program?
    (driver frissítés volt)
  • arty
    nem jo helyre irod, de ...

először is nézd át a használati utmutatot, miféle videofájlokat is támogat usb-ről az asztalid

emellett 1Tb vinyot vszeg (windows alol) NTFS fájlrendszerre tudod leformázni, a divx lejátszod valoszinüleg nem lesz képes olvasni ezt a fájlrendszert, de az sem kizárt, hogy csak usb kulcsok számára ad majd elég áramot és a winyo el sem indul a portjában.

végülis nem vesztesz semmit, ki kell probálni!
  • thoomas26
    Sziasztok! Remélem, jó helyre írom a következő kérdésemet: adott egy laptop és egy asztali usb csatlakozással ellátott divx-es lejátszóm. Ha veszek egy külső hdd-t (mondjuk 1 Tb-osat), akkor ha a laptopról rátöltök (például) videófájlokat, és az usb-n keresztül rádugom az asztali lejátszómra, akkor az simán le is játsza a hdd-n tároltakat? Előre is köszi a válaszokat.
  • arty
    vagy bekötöd analogon a hangot a tévébe ... az miért nem jo, ha hdmi-n amugy megfelelt volna? ;)
  • poent
    ok kösz a választ (sztem marad egy külön hangszóró a géphez:)
  • arty
    1. 1920x1080 mellé csak DVI/HDMI ajánlott, a VGA homályos, szellemképes lesz (amugy kéne mennie, add hozza egyedi felbontaskent az nvidia control panelen esetleg)

2. a 9600GT-n nincsen hangkártya, mint az ATI-kon, igy a hangkártyád spdif kimenetét (koax digitális) kell a videokártya apro kis fehér csatlakozojára vezetned, spec kábellel. spec kábel: olyan végekkel, ami a hangkártyád adott kimenetére és a vga apro kis fehér bemenetére is rámegy :)) fogalmam sincs honnan vehetsz ilyet, csinálj esetleg ...
  • poent
    Sziasztok,

Samsung LE40A536T1FX tip. 40"-os full hd LCD Tv-t kötöttem össze MSI 9600GT-t tartalmazó számítógéppel D-SUB-on keresztül. A Windows asztal maximálisan 1280*1024-es felbontást jelenít meg.
    Az egyik kérdésem az lenne, h nem kéne ehelyett 1920*1080-ban mennie?
    Vagy ehhez HDMI-n keresztül kéne összekötni, ha igen akkor pedig hogyan tudom a TV hangszóróján megszólaltatni a PC-t, mit kell állítani pontosan a gépen h a hang is átmenjen a HDMI-n?

Válaszokat előre is köszönöm.