830
Lcd Tv összekötése Számítógéppel
  • arty
    a két DVI kimenetest vedd, mivel a dobozban ugyis kapsz hozzá egy DVI2HDMI és egy DVI2D-SUB átalakitot, tehát ez a legflexibilisebb

az RGB 4:4:4 YCC 4:2:2 átállitgatódás lehet h csak az én tévémen gond, ráadásul DVI-HDMI kábellel (azaz nem az ATI-hoz kapott átalakitot használva) teljesen kiiktatható a BUG! (de ekkor nem megy át hang a tévére a HDMI kábelen)
  • gurubefree
    Mindegy melyiket veszed. Mind az HDMI mind a DVI megfelelo arra hogy TV-vel osszekosd.
    Be lehet allitani a ket felbontast a TV-n es a monitoron. Annyit meg ( ha nem adnak a kartyahoz ) vegyel egy atalakitot DVI to HDMI mert nem hiszem hogy van DVI csati a TV-n. ( bar elkepzelheto , de nem jellemzo )
  • AfgBoy
    Sziasztok! Most készülök új videokártyát venni és Arty írta, hogy az újabb ATI kártyák HDMI kimenetével nincs rendben valami ("intelligensen kapcsolgatja a HDMI kimenetet RGB4:4:4 és YCC4:2:2 között"). Én egy Sapphire HD4830-at készülök venni, szerintetek melyiket vegyem a két DVI + S-Video vagy amelyiken van egy DVI egy HDMI és egy D-Sub? Melyikkel lesz egyszerűbb összekötnöm a TV-t a PC-vel? És még egy hulye kérdés, olyat lehet csinálni hogy a monitorom felbontását 1440x900-ra állítom a TV-t meg 1920x1080ra vagy csak azonosra lehet a kettőt? Köszi előre is!
  • arty
    lcd monitoron nem remeg a kép, mind1 hány Hz-en megy

arnold: itt - többen járnak arra, bár félek ilyen tévéje senkinek nem lesz
  • Arnold12
    Másik LCD topicot nem találtam, a TFT monitorok topicba meg nem irom be, mert nem oda tartozik szerintem.
  • TaRka0107
    #302: *HD-set kéne venni.
  • TaRka0107
    Most LCD-m van. Asszem feljebb lehet venni a Hz-ét csak azt már nem támogatja:D
  • arty
    lcd monitort ? most CRT-d van (képcsöves) ?

arnold12: inkább a másik lcd topikban kérdezz rá sztem. a tévé elvileg képes megjeleniteni 1920x1080 pixelt, a kérdés h fogadni tudja-e (szerintem igen, de sajnos nincs ilyen tévém h ki is tudjam próbálni)
  • TaRka0107
    Szevasztok!! Azt szeretném kérdezni hogy tudnátok mondani vagy mutatni (linken) valami jó monitort. Mert ami most van nekem csak a 75Hz - et támogatja és kicsit rossz a szememnek, és HD - se kellene venni:D Kössz előre is a válaszokat.
  • Arnold12
    Találtam aránylag olcsón (440 euro) egy Samsung LE37M87BD FULL HD LCD TV-t. Valakinek van ilyenje? Kizárólag PC game használathoz kellene, és nem tudom meg-e vegyem.
    Nos a link szerint: "Supported Computer Resolutions 1024 x 768 (XGA), 640 x 480 (VGA), 800 x 600 (SVGA), 720 x 400, 1360 x 768"
    Ezek szerint nem viszi a játékokat 1920x1080-ban?! vagy HDMI csatlakozóval viszi? Mivel soha nem volt LCD TV-m, egyáltalán nem sokat értek hozzájuk, csak amit a fórumokon összeolvasgattam. Ha valaki segitene, örömmel venném.

Itt van még egy lista, a TV-kkel, amik közül birok még válogatni. Megjegyzem Vajdasági vagyok, ezért az árak dinárban vannak feltüntetve a listán, de ez ne zavarjon benneteket. Az irányár 50-60.000 din
  • arty
    Ugyan igy jártam a laptopon én is. De ugyan igy jártam az otthoni gépemmel is, ahol az ATI kártyám "uj" szolgáltatásaként intelligensen kapcsolgatja a HDMI kimenetet RGB4:4:4 és YCC4:2:2 között (természetesen teljesen véletlenszerüen és HIBÁSAN !!!), ezért 4, egyre rosszabb driver után visszatettem DVI-ra HDMI-ről :( 3 driver megjelenése után ujra és ujra leadtam a hibajegyet ATI-nál: eredmény: egyre rosszabb :( Sőt, közben a hardveres videogyorsitás sem ment 2-3 "uj" sriveren keresztül.

Anno az nvidiámmal az asztali gépen a hang nem ment ki DVI-on, pontosabban akkor is kiment, ha épp "csönd" szólt, azaz igazábol nem kellett volna hangnak mennie, de ő mondogatta a tévének h én adom ám a hangot! Eredmény: tévé analog bemenetét letiltotta, h halljam a csendet a digitálison ... hibajelentések, stb = eredmény semmi.

Játékok miatt meg néha kell az uj driver :(

sakk-matt.
  • Zsolt01
    Ezt nem hiszem el.
    Már megint az újabb Driver probléma !!!

169.21_forceware_winxp_32bit_international_whql JÓ !!!
    Simán átvihető egy megjelenítőként a kép az LCD TV -re !

Ahogy írtam már jó múltkor is megszívatott az újabb driver a hagyományos TV -nél. De a 181.20 -tól már jó volt a hagyományos TV-n.
    Ezért azt gondoltam, hogy már javították a problémát és így jó lesz az LCD TV-n is.
    De hát nem !!!
    Azt nem értem, hogy újabb drever-be mért nem tudják meghagyni az előzőknél a jó működést.

Pont én olyan vagyok, ha valami tökéletesen müködik, nem cserélem újabbra, mert már tapasztaltam, hogy az újabb nem mindig jó is !
    Csak a videokártyánál játékok miatt tettem újat.
  • arty
    ha a 169.xx nem jönne be, probálj meg egy extrém régit :D (mint én, nekem "bevált")
  • Zsolt01
    Miután írtam tegnap, rájöttem és át tudtam tenni az LCD TV-t elsődlegesnek.
    Csak nem volt úgy sehol kép.

Régebbi driverre gondoltam.
    169.21 után amik voltak pár, azokkal a hagyományos TV-verl gond volt, de 181.20 -tól már jó volt.
    Megpróbálom a 169.21 -et hátha.
  • arty
    ha mindkettőt engedélyezed (kiterjesztett asztal), utána a tévét nem tudod "elsődlegesre" állítani majd az akkorra másodlagos monitort kikapcsolni??

probáltál régebbi/ujabb drivert? 7600gt régi kártya, lehet a mostani driverekkel már nem megy "teljesen" jól ... (ugyan ez van a laptopommal, ezek a 18x driverek képtelenek képet adni a notesz+külső megjelenítő esetén, 101.19-et vagyok kénytelen használni :( )
  • Zsolt01
    Érvénytelen formátum.

Ezt írja ki a Tv amikor egy megjelenítőként a monitorról az LCD TV-re akarom vinni a képet. Ezt elfelejtettem írni a #293 !

Elsődleges megjelenítőként nem lehet beállítani az LCD TV-t legalábbis itt:

Most a 2 asztalos megoldást használom, csak ha így működne, legfeljebb kikapcsolom a Monitort míg az LCD TV-n filmet nézek.
  • arty
    mármint elsődleges kijelzőnek nem lehet beallitani a tévét? (mit jelent h nem lehet? kiir vmit?)
  • Zsolt01
    Sziasztok.

LG 32 LG5000 LCD TV összekötve 5 méteres D-sub – D-sub kábellel PC 7600GT (AGP 256M).

Az a gondom, hogy csak egy megjelenítőkén nem tudom az LCD TV-re tenni a képet.
    Próbáltam, hogy egyforma felbontáson legyen a LG monitoron (hagyományos) és az LG LCD TV. (pl.1360x768 és 1280x768 …. )
    Kép frissítést a monitoron visszavettem 60 hz és az Lcd Tv-n is ez van.

Klón üzemmódba meg Két asztal üzemmódba jó minden.
    Csak ennél a két lehetőségnél az van, hogy csak úgy működik, ha Monitor – LCD TV. LCD TV – Monitor úgy már nem.

Azt kicsit furcsállom, hogy Az Lcd Tv-re nem írja ki, hogy Tv, hanem csak Analóg megjelenítő!

Köszi előre is a válaszokat!
  • arty
    köszönöm! hazamegyek én is frissítek :D
  • himi007
    Teljes magyar leírás van a frissítésről :) (tökjóóó). Itt: http://downloadcenter.samsung.com/content/FM/200811/20081121141723000/swupgrade-SD_DTV-hun.pdf
  • arty
    wow! ilyen is van? anno láttam h elméletben van lehetőség frissiteni USB-n, de gyakorlatban még nem hallottam ilyenről :)

milyen volt, hogy kellett? pár részletet megoszthatnál :)
  • himi007
    Probléma megoldódott a samsung oldaláról leszedett friss firmware-t feltéve! köszi azért a tippeket
  • himi007
    kipróbáltam már 1-2 codec nélküli cuccot, de semmi. Ja de jó lenne ha tudnám mit kell kikapcsolni! Itt volt a forumon?
  • Zsolt01
    pl. KMPlayer is próbáltad, ahhoz nem kell Codec.

Mint ha valaki írt volna ilyesmiről annó, valami rémlik.
    Lcd Tv-n valamit ki kellett kapcsolni, ilyesmit mondtak az illetőnek.
  • himi007
    k-lite pack van fent (xp prof sp2), lejátszás közben: ffdshow video/audio,directvobsub,haali media splitter. Driver csere megvolt, de semmi. Codec és lejátszó csere megvolt szinte mindenre de semmi... :(
  • arty
    Igen, végül igazad lett. De picit túl könnyen feladod, én nem nyugodnék, amig rá nem jönnék, h mivel van a gond ;)
  • Zsolt01
    De igazam is volt, mert ezzel a kábellel nem is jött össze a Te általad ajánlottakkal sem.
  • arty
    (egészen pontosan 1 évvel vagyok idősebb - '78asként viszont hozzád is méltatlan a "Belefáradtam ebbe a DVI-HDMI kábel próbálgatásba. Ez nekem nem jön össze :-(" )

;-)
  • Zsolt01
    "de picit tényleg úgy viselkedtél"

Jogos volt szerintem, hogy " úgy viselkedtem", mert az első összerakásnál működnie kellett volna és nem láttam értelmét több itthoni próbálkozásnak.

Csak az LCD TV a PC -n és semmi kép: " nincs jel " felirat a TV -n. Mielőtt még erre is rákérdeznél a HDMI 1, 2, 3 a tévén állítva és a LCD TV bekapcsolva és utána PC mind 3 HDMI esetébe.
    Kábel nem jó szerintem, de ki lesz próbálva másnál.

Én azért beszerzek egy 5 méteres VGA kábelt mindkét végén szűrös 2400 Ft.

(A kisfiús mondatod meg erős volt már csak azért is, mert (látom a korod 30-35 között) nem sokkal lehetsz idősebb nálam, 78-as vagyok.
  • arty
    Zsolt01: sajnálom, ha felidegeltelek, de picit tényleg ugy viselkedtél :)

tehát akkor sem kaptál képet, ha csak a tv volt a gépre kötve és a pécét kapcsoltad be utoljára? mert ez gáz ... lehet tényleg érdemes lenne a kábelt máshol is kiprobálni (ha még van hozzá türelmed)

---

himi007: milyen lejátszoprogramotz használsz? milyen kodekek mennek lejátszáskor? 8600GT nem lehet gond, akár a CPU, akár a GPU (xvid esetén csak CPU!) végzi a munkát, de egy driver cserét lehet megérne ...

probáltad ugyis, ha csak a tévé az egyedüli megjelenítő?
  • Zsolt01
    KEDVES RT (arty)

Cseppet felidegesítettél ezzel a mondatoddal:
    "
    De játszhatod a durcás kisfiut ... "

Nekiálltam és megcsináltam mind a 3 HDMI -vel.

Az eredmény a NAGY SEMMI !
    Már eddigi próbálgatásoknál is működni kellett volna.
    Nem hiába mondtam, hogy nem működik nálam !

Egy eredménye volt a hirtelen felindulásos mostani próbálgatásnak félhomályba (ehhez nem kérek hozzáfűzést), 2 ujjlenyomat az LCD -n, még ezt is tisztíthattam alig örültem ám neki !
  • Zsolt01
    http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?t=32980&sid=1b9f0b8117bd3b40c40a9f3c027df5c4

Próbálj itt érdeklődni még, többen járnak arra !
  • himi007
    elírtam az elején 8600gt-m van 9600 helyett...
  • himi007
    Csináltam 1-2 új tesztet, hátha így könnyebb rájönni a hibára. A gépemet összekötöm a tv-vel 1920x1080 felbontásban dvi-hdmi-vel. Az asztalon mozgatva az egeret minden úgy megy, mintha egy monitoron csinálnám, de amint megnyitok egy filmet (akár hd akár divx) az egér mozgása szaggatottá változik, még akkor is ha a film kis ablakban fut teljes képernyő helyett. A proci és a ramok kihasználtsága minimális. Msi 8600gt 256 ddr3 a videókari lehet az a ludas vagy kizárt? Help me… remélem nem az új tv a hibás...
  • arty
    a manual egyébként a HDMI1 és a VGA bemeneteket teljesen egyenranguan tárgyalja, mindkettő fogad 1360x768as jelet

(a legbiztosabb lenne amár emlitett csak DVI kábele proba - vga kábel ne legyen bedugva a pécébe)
  • arty
    " "- amikor kisérletezel, ugye nincs más kábel dugva a videokártyára?"
    Csak az LG hagyományos monitorom. Ne már, hogy az gond lenne !"

tehát:
    - huzd le a monitort
    - csak a DVI-hdmi kábellel dugd rá a tévét a pécére
    - allitsd a tévét a megfelelő bemenetre
    - kapcsold be a pécét

Elvileg már a bootképernyőt is kell majd látnod.

De játszhatod a durcás kisfiut is és megveheted a szarabb képet adó kábelt ujabb pénzekért ;)
  • himi007
    -A kábel átlagos, de nem gagyi
    -Nvidia Control panelben a dualview-t használom átvitelre
    -a kártyámhoz adott gyári msi drivert használom
  • Zsolt01
    Kérdeznék Én tőled:

Látom Nvidia Videokártyád és dvi-hdmi kábellel kötötted össze.
    - milyen árkategóriás a kábeled, jobb fajta vagy átlagos ?
    - összekötve simán felismeri és hogy melyik módon viszed át a képet az LCD TV-re ?
    - melyik nvidia drivert használod ?

Ezeket azért kérdezem, mert ...
    (itt lentebbi írásaim a problémámról)

Köszi előre is a válaszod !
  • himi007
    Sziasztok! Vettem egy 40” full hd lcd tv-t( Samu LE-40A551P), amit rögtön össze is kötöttem a gépemmel dvi-hdmi kábellel. A kép tökéletes, de ha a filmeket kirakom full képernyőre, szaggatnak (még a sima xvid is). A gépem elég erős, még full hd filmeknél is 20%-ot használ a prociból szóval nem értem a dologt. Előtte is össze volt kötve a gépem egy hd tv-vel(32lg3000), ott a filmek tökéletesen mentek 720p-n. A monitoromat 1680x1050-en használom és ott is tökéletesek a full dh filmek. Tipp? Lehet, hogy az nvidia 9600gt (256mb ddr3) nem elég neki? Már codec csere is volt, de semmi.
  • Zsolt01
    Máshol, másik fórumon ezt a gyenge minőségű DVI-HDMI kábelt írták, hogy gond.
    Ez az amim van.