LCD Tv+ Pc

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

FlyHigh
Értem, köszönöm szépen.

Thrash \'Till Death

arty
32LG3000-et haverom nativan használja 1360x768-ban - HDMI-n

tehát egy HDMI kábelt kell venned, amit a vgahoz kapott DVI/HDMI átalakitoval tudsz a videokártyára dugni

igy a hang is átmegy a videokártyából a tévére a hdmi kábelen

Forza.

FlyHigh
Nah szóval, ezt a tv-t szeretném megvenni. Megmondom õszintén nem vagyok képben a pc-tv összekötésekkel.

Thrash \'Till Death

arty
... ok, de melyik bemeneten eszik meg a nativ 1360x768as jelet a tévé?

vga/dsub vagy hdmi? azon kösd be, amelyiken megeszi.

Forza.

FlyHigh
Egy 107cm-es LG HDReady TV-rõl lenne szó, persze HDMI-s. A VGA az egy HD4870 Dual DVI-s, azért gondoltam erre a kábelre.

Thrash \'Till Death

arty
Azzal a kábellel kapod a legjobb képet, ameylikkel a tévé nativan hajtható 1360x768-ban.

Ha mindkettõvel megy, akkor persze DVI-HDMI a jobb.

a különbség:

Forza.

gurubefree
Igen ha csak nincs HDMI kimenet a VGA-n vagy az alaplapon. Bar az HDMI-nal ( ha ATI ) annyi elonye van meg hogy a hang is kimegy a TV-re.
Ha jol tudom a DVI-val is. ( nem jelemzo a DVI csatlakozo a TV-kre. )

ゾルターン

FlyHigh
Ha én egy HDready LCD TV-t szeretnék összekötni a pc-vel, akkor a legjobb minõséget a DVI-HDMI kábel használatával kapom?

Thrash \'Till Death

PESFAN
Köszönöm a segítséget.

Dell Inspiron 1525, Intel Celeron 550 2 Ghz, 1 G Ram, Mobile Intel 965 Express Chipset Family

arty
- olvass utána, h képes-e hangot kiadni a DELL1525 HDMI kimenete. esetleg dell supportnak irj egy levelet.
- kiterjesztett képernyõt kell választani, a film pedig akkor fog megjelenni ha:
--- a tévét választod elsõdleges kijelzõnek
vagy
--- overlay renderer helyett a lejátszoprogramodban VMR7/9-et, HAALI renderer-t vagy EVR renderer-t választassz

Forza.

PESFAN
Halihó Sziasztok!

A következõ problémám van:

Adott egy Panasonic HD Ready plazma televízió és egy Dell Inspiron 1525 notebook.
A mai napon vásároltam a két eszközt összeköttendõ egy darab HDMI kábelt.
Hát a dolog akadozik.
1. Ha klónozom a szar Intel chipset family driver szoftverével a képet a tv-re, akkor látom az asztalomat, látom az ikonokat, de a képernyõ közepén kis méretben.Hiába állítom át a felbontást csak középen fut a kép, ha filmet nézek, vagy bármit is csinálok.
2. Ha kiterjesztett képernyõt választom, akkor csak a háttérképem látszódik, az asztal ikonjai nem látszanak és az elindított film sem látszik.
3. Miért nem adja át a HDMI kábel a hangot?

Kérlek titeket segítsetek.
Több filmet is letöltöttem HD-ben ezeket, az új TV-n szeretném élvezni, de egyenlõre bajos összehangolni a két készüléket.
Mi lehet a baj?

Dell Inspiron 1525, Intel Celeron 550 2 Ghz, 1 G Ram, Mobile Intel 965 Express Chipset Family

arty
videokártya -> lcdtv
hangkártya -> 5.1 hangrendszer

tévébe nem küldesz hangot, mert akkor bukod az 5.1-et (ahogy repvez is irta)

Forza.

repvez
ha meg akarod kimélni magad a veszödségektöl akkor veszel a rendszered mellé egy 5.1-es házimozi erösitöt is.Olyant amin van optikai vagy digit koax bemenete vagy HDMI.Mivel a tv-be hiába kötöd be a PC-t HDMI-vel ami vinné a hangot is,de a tv-böl Csak stereoba tudod kiadatni .És mindig kéne dugdosni hogy melyik soljon a dvd vagy a PC.
Ha veszel erösitöt akkor arra egyszerre tudod a tv,PC dvd, sat egységeket rádugni ugy hogy mindegyik a hangfalakrol szoljon.
Nálam igy van és csak a távirányitoval kell váltogatnom hogy melyik szoljon.
Sziasztok!

Tudna nekem valaki abban segíteni, hogy jelenleg egy 5.1-es hangfalrendszert és egy LCD tv-t tervezek vásárolni és ezeket hogy tudom összekötni a pc-vel?
A kérdés fõleg a hang összekötésére irányul.
Azt meg lehet csinálni, hogy a pc-t összekötöm a tv-vel (kép és hang) és azt összekötöm a dvd lejátszóval (5.1-es hangfalr. része)? Persze a célom az lenne, hogy a pc-n indított filmet a tv-n lássam és 5.1-ben halljam!
PC-ben szerintem mindenféle videó kimenet van + 5.1-es kimenet is.
Tv-t 200.000 körül venném, még nincs megvéve, így ezen a téren kérnék tanácsot, hogy mire figyeljek, milyen bemenetek/kimenetek legyenek rajta.

Egy srác emlegetett nekem valamilyen optikai kimenetet, hogy annak kell lennie a tv-n...

Tudna nekem valaki segíteni?
Köszönöm!
okés köszii

arty
próbáld ki ... izlés kérdése 😊 én hasznátlam anno 16ms-t, de minden gyártonál más-mást jelenthet a megadott szám, azaz nehezen összevethetõ.

Forza.

HEllo van egy monitor haver árulja 15ért megvenném lcd siemens 14ms elérésel játszani jó ez????vki megtudja mondani vagy sok a frissitési sebbeség

RedDevilsza
Köszi a helpet, de megtaláltam a problémát: a TVben volt a képernyõ felbontás 1024x768ra állítva... tudnám azt honnan szedte <#nemtudom>

arty
4:+ = 4:3

Forza.

arty
1360x768 / 60hz gondolom a nativja ? milyen tévét vettél pontosan?

1280x1024 5:4-es 19" tftre valo, ezen NE használd. torz és szar képet kapsz, ha kapsz egyáltalán ... régi játékokat 1024x768ban használd, elvielg az is nativ, ha váltod a tévét 4:+ képarányra.

menual nem irja, h egyik HDMI is fogad 1360x768at? mert azon sokkal jobb képet kapnál

nativ hajtásrol:
http://sys64738.atw.hu/kijelzofaq/index.html

Forza.

RedDevilsza
Sziasztok!
Tegnap vettem egy 32" LG TV-t, rákötöttem VGA-val a PCmre.
Az mitõl van, hogy windowsban az egyik betû vastagabbnak tûnik mint a másik (1360x768-ban), meg miért van az hogy pl a Gears of War teljesen más képed ad 1360x768 és 1280x1024 felbontásban? Vagy ez így rendben van ilyennek kell lennie?
Esetleg tudna valaki adni valami jó TV kép beállítást?

Doog
Értem! köszi

...::::::...

arty
1. ha lcd tv-d van, felejtsd el az svideo összeköttetést. vga vagy dvi/hdmi!

2. klón modot is felejtsd el, hiszen nem azonos felbontásban akarod õket használni. kiterjesztett asztal vagy hogy is hivják ami neked kell 😊 LCD tévén is annak NATIV felbontását állitsd be (1360x768 vagy 1920x1080 gondolom)

Forza.

Doog
Hello!

Olyan gondom lenne, hogy S-Video kábellel kötöttem össze a TV-met és az NVidia 7600GS-em.
Sikerült eljutnom addig, hogy bejön a kép, a monitoron szép 1440*900-as felbontású, de a TV viszont nagyon homályos. NVieW megjelenítõ Klónra van állítva mivel a monitort és a TV-t egyszerre szeretném használni.
Akármit állítok a beállításokban ugyan olyan homályos vagy még rosszabb.
Ha egy megjelenítõre állítom szintén ugyan olyan.
A monitor Hertz-ét fel lehet 170-ig rakni, de a TV-ét csak 60-ig. pedig biztos azért homályos mert az LCD TV 100 Hertz-es.

Esetleg valami ötlet? Program?
(driver frissítés volt)

...::::::...

arty
nem jo helyre irod, de ...

elõször is nézd át a használati utmutatot, miféle videofájlokat is támogat usb-rõl az asztalid

emellett 1Tb vinyot vszeg (windows alol) NTFS fájlrendszerre tudod leformázni, a divx lejátszod valoszinüleg nem lesz képes olvasni ezt a fájlrendszert, de az sem kizárt, hogy csak usb kulcsok számára ad majd elég áramot és a winyo el sem indul a portjában.

végülis nem vesztesz semmit, ki kell probálni!

Forza.

Sziasztok! Remélem, jó helyre írom a következõ kérdésemet: adott egy laptop és egy asztali usb csatlakozással ellátott divx-es lejátszóm. Ha veszek egy külsõ hdd-t (mondjuk 1 Tb-osat), akkor ha a laptopról rátöltök (például) videófájlokat, és az usb-n keresztül rádugom az asztali lejátszómra, akkor az simán le is játsza a hdd-n tároltakat? Elõre is köszi a válaszokat.
arty
vagy bekötöd analogon a hangot a tévébe ... az miért nem jo, ha hdmi-n amugy megfelelt volna? 😉

Forza.

ok kösz a választ (sztem marad egy külön hangszóró a géphez😊
arty
1. 1920x1080 mellé csak DVI/HDMI ajánlott, a VGA homályos, szellemképes lesz (amugy kéne mennie, add hozza egyedi felbontaskent az nvidia control panelen esetleg)

2. a 9600GT-n nincsen hangkártya, mint az ATI-kon, igy a hangkártyád spdif kimenetét (koax digitális) kell a videokártya apro kis fehér csatlakozojára vezetned, spec kábellel. spec kábel: olyan végekkel, ami a hangkártyád adott kimenetére és a vga apro kis fehér bemenetére is rámegy 😊) fogalmam sincs honnan vehetsz ilyet, csinálj esetleg ...

Forza.

Sziasztok,

Samsung LE40A536T1FX tip. 40"-os full hd LCD Tv-t kötöttem össze MSI 9600GT-t tartalmazó számítógéppel D-SUB-on keresztül. A Windows asztal maximálisan 1280*1024-es felbontást jelenít meg.
Az egyik kérdésem az lenne, h nem kéne ehelyett 1920*1080-ban mennie?
Vagy ehhez HDMI-n keresztül kéne összekötni, ha igen akkor pedig hogyan tudom a TV hangszóróján megszólaltatni a PC-t, mit kell állítani pontosan a gépen h a hang is átmenjen a HDMI-n?

Válaszokat elõre is köszönöm.
arty
füles gondolom azért szol csak a tesztnél, mert valahol be van allitva, hogy az alaplapi hangkártyárol csak a digitális kimeneten menjen a hang (azaz az optikain!) - lehet hogy a windows beallitopanelen?

emiatt érthetõ is, hogy az optikain miért megy rendesen

a HDMI-n csak sztereo megy ki, mivel a tévé azt mondja magárol, hogy csak ilyet fogad. akkor fog szolni pl játékok alatt a tv, ha az alapértelmezett hangkártyának windows alatt a HDMI kimenetes ATIn levõ realteket allitod be. hogy a hdmi bemeneten fogadott hangot a tv kiadja-e az analog kimenetén hátul, azt nemtom, olvasd el a tv használatiját ... (van rá esély h nem adja ki!)

Forza.

repvez
alaplapi Analog back panel zöld jack -> füles hang
alaplapi analog back panel pink jack -> füles microfon
alaplapi digitális optikai ->házimozi erösitö -> hangszorok
ATI VGA HDMI hang -> LCD TV ->stereo RCA ->házimozi erösito ->hangszorok

A füles részen csak a driver testhang szol
optikai tökéletes mindent lehet állitani és szol is
HDMI nem lehet semmit állitani driverben ,de szol, bár lehet hogy ott is csak az optikai hiába rakom alapértelmezésnek ezt.
arty
továbbra sem értem

próbáld meg tõmondatokban, átgondolva leirni, hogy mi hova van dugva 😊

Forza.

repvez
Az alaplapi füles jack bemenetére van dugva a digitális optikai hang az alapértelmezett lejátszo.A digitálisnál engedi 7.1-ig választani a hangfalak számát,de a HDMI-n még akkor sem válik aktivvá a menü ha a HDMI-t választom alapértelmezésnek.
DE bárhova állitom az alapértelmezést a hangszorok mindig szólnak de a füles a driver tesztnél és a hangerõ zöld jelei akkor is csak az optikain látszodik.
panel
panel1
arty
repvez: a fejhallgato hova van dugva?
melyik hangkártyán látni most csak sztereot? (alaplapi vagy ATI-n levõ)
hol enged csak sztereot pontosan??

zsolt01: tv vásárlássak kapcs. inkább ITT

jó képjavito - felesleges, PC-rõl hajtva mindent ki kell kapcsolni. tévé esetén meg ugyis a tuner és a kábeltv szolgáltatod által sugárzott minõség a döntõ
garancia: furcsállnám, h ha a gyár ad 3 évet, azt az euronics hogy adja 5 évre ... (sehogy?)
nagyobb márkák közt megbizhato mind, de ettõl még pont a tiéd is tönkremehet 😉
PIP - mostani lcd-k mind1 tuneresek, kb mind tudja is

"Samsungra gondoltam, de pl. Euronics -be nagyon ajánlották a Sharp"

ezt igy kimondani elég "bátor" ... konkrét tipusokat van értelme összevetni, mert minden ársávban más lehet a jobb vétel!

160-200 között a következõ tipusok jöhetnek szóba:
samsung 37A551 vagy 37A615 esetleg (37A656-t bátrabban ajánlanám, de az már 220e vagy több 😞 )
LG 37LG5000 vagy 37LG5500 vagy 5700 vagy 6000
ill nyilván sharp, sony, philips is van, azokat totál nem ismerem. szvsz nézd meg a linkelt topikot ... 😉

zsolt01: ez nem tv függõ 😞 "galvanikus leválasztó"-t kell közbeiktatni a kábeltv kábelbe, akkor megszünik (4-5ezer ft)

viszont haverod nem komplett, ha plazmát RCA-n köti össze a pécével ... (HDMI vagy VGA alap!)

Forza.

Egy havernak Plazma TV -je van és ha PC van rákötve RCA-RCA Filmnézéshez, van keresztbe halvány csík.
Ha kihúzza a kábel tv -t akkor jó.

Ez a jelenség elõfordulhat LCD TV -knél is ?
Sziasztok.

Eddig úgy használom Film nézésre a PC -t, hogy Videón Scart átalakítóval RCA - RCA 7600 GT.

Képet szoktam egy az egybe átvinni így TV -re. Monitor 1024 x 768 és ez jelenik meg a TV -n is, csak a kép frissítés 100 -ról vissza áll 60 -ra.
Ez így teljesen rendben van, igaz !?

Gondolkodok egy LCD TV vásárlásáról.
Nem tudom, hogy konkrétan melyik gyártótól milyet érdemes venni.

Kb. amikre gondoltam:
- 94 (90x) cm képátmérõjû, szélessége max 94 cm fix helyre menne.
- jó képjavító funkció, asszem jól mondom.
- kép a képbe funkció sem ártana, ez csak 2 tuneres (2 analóg tuner) TV -vel lehetséges, igaz !
- garancia lehet rajta bõven (pl. Euronics -be 5 év garanciát is tudnak adni bármelyik fajtára azt mondták)
- jó megbízható fajta legyen
- hosszú távra venném
- kábel tv van (tarr kft.), PC -rõl filmeket néznék még.
- kb. 160-200 Ezer -ig szánnák rá pénzt.

Én Samsungra gondoltam, de pl. Euronics -be nagyon ajánlották a Sharp -ot is.

Pontosan mit, (miket) tudnátok ajánlani ?

Köszönöm szépen elõre is a válaszokat !
repvez
köszi nekem is hasznos volt ez a link mert eddig a driverben nem jelent meg a HDMI csati képe mint kimeneti forás.Amugy az mitöl lehet hogy nekem a PC és az LCD tv HDMI-vel van összekötve meg az alaplapi hang optikain az erösitöbe.Namármost miért van az hogy amig nem tettem fel vistát addig szolt a fejhalgato és a hangszorok is egyszerre, most meg a fejhalgaton nem jon semmi csak a teszthang.
Meg hogy most bejott a driverbe a hdmi csak sterot enged beállitani az az ablak ahol lehetne változtatni szürke.
arty
ha ez nem segit, ott az ATI oldalán is a driver:
ATI HDMI drv

Forza.

arty

Forza.

arty
tehát:

realtek.com

innen neked két dolog kell:
- ATI HDMI Audio Device
- Windows 2000, Windows XP/2003(32/64 bits) Driver only (Executable file)

Forza.

arty
hogy mit tudsz beállítani a tévéden azt te tudod 😉
nincs olyan lehetõség, hogy AV5 esetén a tévé a hangot analogról vegye? anno a samsungomon ugyan ez volt, a vga 'csendet' sugárzott a tévébe és az érzékelte hogy van audiojel a hdmin és lekapcsolta az analog hangbemenetet 😞

ATI kártyához feltetted a szükséges drivereket? (hdmi audiovezérlõ + realtek driver + realtek control panel)
eszközkezelõben nincs ismeretlen eszköz?
windowsban beállitottad, hogy az ATI-n levõ hangkártya legyen az alapértelmezett hangkeltõ? hiszen ha pl elinditasz egy zenelejátszot, az a rendszerben alapértelmezett hangkártyára küld hangot, ami lehet hogy az alaplapi ...

Forza.

Sziasztok!
Kéne egy kis segítség. Sony Bravia LCD-t és HD4670-et dugtam össze hdmi-n keresztül. A kép megjelenik ( AV 5-ön vagyok ), felbontás full HD-n, viszont hang nincs. Na most a tv-n van a hangnak külön cinch bemenet, ezt bekötöttem a (integrált)hangkártyába, de igy se megy. Viszont, ha kihúzom a hdmi-t, akkor van hang de kép nincs, ha bedugom, kép van de hang nincs. Az egész AV5-ön megy. AV-4 -es bemenetenél nincs külön hangnak bemenet, bár ez nem nem hinném hogy releváns. Szóval mit tegyek hogy legyen hang és kép is 1080p-n ? Esetleg azt meglehet hogy a TV-n beállítom hogy kép AV4-rõl, hang AV5-rõl jöjjön?
arty
az (is) tökéletes 😊

Forza.

minden megy szuperül köszönöm <#worship>
sajnos egyenlõre még csak hd ready a tv szal elég az 1360x768 😊

&#9644;~&#2972;&#1769;&#1758;&#1769;&#2972;~&#9644;

arty
igy van, játékoknál és desktopnál is

persze játékokban, 1920x1080-hoz erõs videokártya kell, esetleg ha nem birja a gép, ilyenkor nyomasd 1280x720-ban vagy más 16:9 arányban, amit tud a tévéd

Forza.

köszönöm, mindjárt megnézem mûködik-e
és akkor ezt a felbontást kell használnom esetleg játékoknál is igaz?

arty
ha hadready a tv-d, 1360x768/60hz-et allits be
ha fullhd a tv-d, 1920x1080/60hz-et allits be

ennek mennie kell!

Forza.

próbáltam 3 féle frissitési módot, egyik sem volt jó
driverben elsõdlegesen a monitor, másodlagosan a tv ill forditva volt beállitva, de semmi 😞
és sajnos nagyon állitgani sem tudom mert egyszerre csak az egyik megjelenítõre tudom rádugni a gépet, és igy kissé macerás :/
ha neked is nvidiád van megtudnád mondani hogy pontosan hogy néz ki neked a driverben a multiple display fül? 😊

Képfrissítés be van állítva olyanra amit bír a TV? Vagy esetleg egyáltalán driverbe második megjelenítõ be van kapcsolva?