830
Lcd Tv összekötése Számítógéppel
-
ity #350 Ettől a választól féltem :(
No, azért köszönöm az infokat. Emésztem őket pár napig :) -
#349 semmiből :( -
ity #348 Laptopok leírásában miből derül ki, hogy az adott HDMI-n kijön-e a hang vagy sem? Hogyan jelzik, ha jelzik egyáltalán a leírásban az ilyesmit? -
#347 CPU - a kapható leggyorsabb órajelű kétmagos legyen, ami még anyagilag belefér. intel 10-20%-al gyorsabb, tehát az AMD itt kiesik sajnos.
integrált vga: ati hd2400xt vagy ujabb (hd3xxx, 780g, hd4xxx) vagy nvidia geforce 8xxx vagy újabb
de mivel a CPU-ra bizol mindent, lehet inteles integrált vga is.
a lényeg, hogy HDMI kimenete legyen és azon kijöjjön a hang és/vagy legyen digit kimenet is a hangnak. szerintem 150-170k reális cél lehet, de konkrét tipust nem tudok. 2 év gari minimum!
-
ity #346 A linket elcsesztem, bocsi.
Link -
ity #345 Köszi a reagálást. Ezen el lehet indulni.
Bár nem kezdtem még el komolyabban gyűjteni, de jelenleg 20mbit/s-esnél nincs jobb minőségű filmem. Annyira elterjedt lenne az 50 vagy akár 200mbit/s, hogy ez kérdés lehet? Egyelőre sztem maradjunk annál a verziónál, hogy max 30mbit/s a cél.
Egy URL=http://www.sony.hu/product/t32-w-series/kdl-40w4500#pageType=TechnicalSpecs]Sony[/URL]készülákről van szó, amire rá szeretném csatlakoztatni. Ahogyan Te is írtad, a kompromisszummentes max minőség a cél. A linken meg lehet nézni, milyen csatlakozók vannak rajta.
Jelenleg egy 22' Asus moncsin nézegetem a filmeket. Az asztali gép egy régi 3GHz-es Dual Core, 7950 GT-vel. Evvel a procival jelenleg elmennek 50-60%-os kihasználtság mellett a 20mbit/s-es mkv-k, KMPlayer-rel. Mást viszont még nem is próbáltam, tehát nem is ismerem azokat, amikről írtál.
Első nekifutásra én is inkább az erősebb CPU felé hajlanék, mert ha később akármilyen oknál fogva kijön egy újabb codec, konténrefile vagy bármi, akkor a most jól működő hardveres támogatottság megszűnhet. A CPU ereje viszont akkor is ott lenne.
Mekkora lenne ezek alapján az a proci, amibe érdemes befektetni, ha a fenti szempontokat nézzük?
Ilyen téren egyébként van lényegi különbség az Intel, AMD lehetőségeket nézve? (Mindig is Intel-em volt, de nem zárkózom el az AMD-től sem, ha megfelelő érvek szólnak mellette.)
Integrált VGA-k közt van egyébként mostanában olyan, ami hardveres támogatást nyújt? Vagy amit írtál, hogy az elműlt 1-2 év alatt ami kijött az már mind olyan? Jó lenne konkrétan tudni melyik szériától felfelé érdemes keresgélni, ha mégis ez lenne az erős CPU helyett.
200 ezret nem szeretnék rákölteni egy laptopra. Jó lenne megúszni max 150-ból, de ha lehet nyílván még kevesebből. Esetleg vmi konkrát javaslatod is lenne ilyen feltételekkel ennyi pénzért mit érdemes?
Elősre is köszi a választ. -
#344 mi az a minden, amit vigyen?
30mbit/s adatsebességű h264 kodolásban? 50mbit/s? 200mbit/s? vagy az átlagos MKV-s 10-15mbit/s?
adódik a következő kérdés: van-e kivánság adott lejátszora kodekre vagy épp kompromisszum-mentes max minőség a cél?
- coreavc kodekkel simán elég egy kétmagos 2ghz-es is, de a képminőség _picit_ gyengébb
- ffdshow alá erősebb is elkélhet, 2.5ghz mondjuk, ami "mindent" vinne (de ffdshow is fejlődik és sokféle build (varináns) létezik, nem néztem "mindet", van lassabb és gyorsabb is)
- GPU-t használni képes kodekek: coreavc pro, ez alá nvidia 8600gt vagy erősebb illik, ekkor a cpu akár lehet egy Atom is. MPC-HC belső dekodere elfut egy még-gyengébb CPU/GPU-n, integrált ATI/nVidia az elmult 2 évből mind elég. Csak sajnos ez már válogatosabb, nem visz minden filmet/fájlt és feliratozó is csak a sajátja lehet.
Én a kompatibilitás miatt a CPU dekodolásra voksolnék. De noteszben ugye drága ahol a CPU elég erős...
A HDMI kimenet talán fontosabb a noteszen, mint a fentiek, kérdés milyen a tévé ... az optikai kimenet szintén döntő érv lehet egy-egy modell felé. (HDMI-n nem mindegyik notesz adja ki a hangot, ez is "érv". Van amelyik HDMI-n csak az spdif kimenet képességeivel bir, van amelyik PCM 7.1-re is képes!). -
ity #343 Sziasztok.
Bár nem konkrétan PC + LCD TV, de majdnem (ilyen topicot nem találtam).
Laptop + LCD lenne a kérdésem.
A közeljövőben szeretnék vásárolni egy laptopot. Az egyik legfőbb szempont miatt érdeklődöm ebben a topicban. 1080-as .mkv-k és társaik lejátszására milyen konfigot javasoltok?
(A kérdést megelőzve, igen, tekinthetjük akár egy HTPC-nek is, de nem azt szeretnék, mert melóba is kéne hordanom a gépet és így egy gépben oldhatnám meg a két dolgot egyszerre.)
Konkrétan két dolog érdekelne. Az egyik, hogy mekkora proci viszi el nyers erővel az 1080-as HD konténer file-okat?
A másik, hogy ha nem nyers CPU erővel akarom megoldani, akkor létezik-e olyan VGA (notebookról van szó, nem asztali PC-ről) ami hardveresen támogatja ezen file-ok lejátszását? Ha igen, akkor mily GPU-k azok?
Érdekelne konkrét laptop típus is ha van ötlet, de elég egy CPU és GPU meghatározás is, a többit kigondolom milyen körítés legyen.
Előre is köszönöm az építő jellegű javaslatokat. -
#342 Igen, a Hyundai-on is anya van... -
Zsolt01 #341 (legalábbis az én LG LCD-men) -
Zsolt01 #340 anya -
#339 Köszi! -
kilcsir #338 az lcd/plazma tévéken a vga (d-sub) bemenet anya vagy apa csatlakozós? -
tamasnor #337 Itt egy elég jó leírás a csatlakoztatásról:
LCD TV összekötés PC-vel -
#336 Igen, asszem ezt megfogadom... Próba máshol... KÖSZI -
#335 nem, az a pici csati csak a hangot viszi a hangkáryárol a videokártyára (mert a HDMI hangot is szállít)
őszintén szólva nem nagyon van ötletem (kábelt máshol kiprobálni? gép hdmi kimenetét másik tévén/monitoron kiprobálni?) -
#334 HDMI az nincs másik, DVI az van 2. VGA kábellel még nem próbáltam ki. Azzal lehet hogy megy, de nem az lenne az elsődleges szempont. A kártyára rá kell dugni azt a kis 2es csatit ami összeköti az alaplapot vele??? -
#333 ha már a bootképernyőt sem látod, akkor az tuti nem drivergond
vga-nak nincs másik DVI/HDMI kimenete? vagy probáltad mindkettőt? -
#332 Ez egy Hyundai 22" HD ready TV, egy HDMI bemenete van csak és nem látom a boot-ot sem. A kábelt a GTX-hez kaptam, szép vastag... Valami a szgépnél lehet... Driverben kéne valamit varázsolni, de nem találok semmi lehetőséget sem! Lehet hogy le van kapcsolva a kártyán a HDMI kimenet??? -
#331 milyen TV? leirásban megnézted, h a megfelelő HDMI bemenetre dugtad?
ha csak egyedül a HDMI van a kártyára kötve és akkor kapcsolod be a sz.gépet, látni a bootot a tévén?
kábel tuti jó? stb ... -
#330 Hali Srácok!
Kérdezném, hogy a GTX295-nél van valami trükkje a HDMI összeköttetésnek a TV-vel?
Hiába dugom össze, nem igazán akaródzik jelet adni a TV-nek...
Please HELP... -
#329 szerintem megszokás kérdése - nekem spec. már túl késő :D -
mue #328 Képjavito eljárásokkal kapcs lennék kiváncsi a véleményetekre.
Ismeröseim körében megoszlik a vélemény arrol, hogyha egy filmre rárakom a köztes kép generálással folyamatosabb mozgást ado funkciot (sonynál 100hz motionflow), akkor azzal javul-e az összhatás.
A kép egyben sokkal folyamatosabb lesz, és élethübb, de egyben (ahogy arty megfogalmazta) "barátokközt-szerübb" gagyi hatást is kölcsönöz a filmeknek.
Én ugy fogalmaztam meg, hogy olyan mintha szinházi elöadást néznék, vagy egy studioban forgatott werkfilmet, mintha az összes rárakott filmes effekten átlátnánk.
A következö kérdések merültek fel bennem:
Miért érzünk nagyobb folyamatosságnál egy pl Gladiátort olcsó felvételnek?
Az a baj, hogy tul valoságszerü és folyamatos amit látunk?
Jobb ha egy filmben igenis ugrálnak a képkockák filmszerüen, mert az jobban néz ki?
Vagy csupán arrol van szo, hogy ezt a sokkal jobb technikát még nem szoktuk meg?
Érdekelne a véleményetek. -
#327 Nagyon szivesen :)
(nekem is volt szellemkép utángyártott kábellel, most az MS kábellel nincs vagy csak nem zavaró mértékű(nem igazán látom). próbálgattam HDMI kábellel is, de az meg túl éles, nagyon recésnek látszik minden AA nélküli él!) -
#326 Érdekes ez tény és való, én is VGA-n hajtottam a boxot. Csak ugye az egy analóg kábel, és láttam a feliratoknál, hogy ott van azért az a kellemes kis szellemkép. Igen a Console Settings-ben ott vannak a Color Sémák, és nálam személy szerint YCbCr jött be mint keverés.
Köszönöm tényleg a segítséget így már megint mérföldkő a különbség :) -
#325 sajnos csak a HDMI2 (PC-nek nevezve) fogadja/jeleniti meg korrekten az RGB(4:4:4) jelet, a többi bemenet/név elcseszi :(
egyébként 1280x720/60hz esetén a fenti trükk sem segit, mindenképpen sz@rok a színek, bármit csinálok/állítok - 1360x768 és 1920x1080 szerencsére okés
én a boxommal emiatt VGA-n hajtom a tévét, bár konzol esetén szerencsére nem ennyire zavaró a színhelytelenség. emlékeim szerint a box dashboardjában lehet RGB és YCbCr között kapcsolgatni, de már nem tudom hol adott jobb képet :( -
#324 ÚÚÚ Nagyon szépen köszönöm! Annyi hiányzott, hogy a HDMi2-nek PC nevett kellett adni? Betojok, köszönöm szépen. Más: van egy Xbox-om, az meg a HDMi IN1-esen megy be azt nem kell babrálni ugye? -
#323 HDMI2 bemeneten nézd, és a HDMI2-t nevezd el PC-nek a TV menüjében
+
1920x1080 / 60hz-en hajtsd -
#322 Sziasztok!
Vettem egy Samsung LE32A550 FULL HD LCD TV-t, szépen összekötöttem a géppel HDMi-HDMi kábellel, plusz vettem egy DVi-HDMi átalakítót. Gyönyörű les a kép, de valamiért a piros, az nem az igazi, ha piros szín az éppenséggel betű és van egy sötétebb háttér akkor olvashatatlan az egész. Mitől lehet ez? Próbálgattam a TV menüjében mindenféle beállításokat, de semmi nem javított a helyzeten.
Válaszokat előre is köszönöm! -
sz4bee #321 Nem csonkolt.Be van az állitva rendesen, de ha ugy adja a legszebb képet akkor én ugy gondolom ugy kell használni.Nem azt kértem, hogy érts velem egyet hanem azt, hogy segits.köszi -
#320 csonolt=csonkolt -
#319 mert nem vetted a fáradtságot, hogy utána állitsd a tévét nativ felbontásában is ...
minden lcd alapu megjelenítő a nativ felbontásában adja a legszebb képet, deha neked a csonolt, szarráméretezett kép a zsánered, hajrá :) -
sz4bee #318 Most 1216 x 684-ben van.Kicsit lekellett belöle faragni h kiférjen rendesen ezzel az uj driverrel.De a régivel meg tökéletes, nem tudom mért... -
sz4bee #317 De 720p-be sokkal szebb a képe, sokkal élénkebbek a szinek azért akarom ugy használni.1360x768 is kiprobáltam de messze jobb képet ad a 720p. -
#316 -
#315 annak a tévének 1360x768 a felbontása, abban hajtsd: ott kapod a legjobb képet! :) -
sz4bee #314 Sony 32L4000,Nvidia Control Panel-ba állitottam be a 720p-t. -
#313 miféle megjelenítőt hajtasz te 720p-ben? pontos tipus? -
sz4bee #312 Az lenne az én problémám, hogy mikor felteszem a legujabb Nvidia drivert és be akarom állitani a 720p-t a kép-böl pár centi kilog, persze be tudom állitani, hogy összébb huzza de akkor az már nem 720p.A VGA-hoz adott CD-n lévö drivernél tökéletes, de mégis jobb ha a legujabb driver van fenn.Valaki tud segiteni vagy ne foglalkozzak annyira azzal h a 720p nem teljesen 720p amikor összébbhuzom, hogy ne logjon ki a kép?(pontosan nem tudom hogy összehuzás után mennyi de nem 720p az biztos) -
AfgBoy #311 Köszi a választ, már meg is rendeltem!