830
Lcd Tv összekötése Számítógéppel
-
#390 Ha azt a kábelt megveszem és összekötöm a LCD-TV a számítógéppel akkor a kép mellett hang is lesz igaz?, mert ha HDMI csatlakzós a kábel akkor elméletileg hangnak is lennie kellene majd nem? -
#389 a "nagyonértekhozzá" túlzás, de az utobbi években összegyűlt némi tapasztalatom a témában :)
a schrank által linkelt kábel perfekt a mostani videokártyádhoz, de ha később ATI-ra váltanál, akkor nem lenne jó (ahoz elég egy HDMI-HDMI kábel, hiszen a saját, ATI-s DVI->HDMI átalakitot KELL használni, nem jó a kábelekkel "egybeéített")
annak azért nézz utána, hogy a tévéd át képes-e adni a számítógépedből érkező hangot a házimozi felé 5.1-ben ... mert sok tévé 2.0-ra konvertálja, ergo jobban jársz, ha a pécét egyből a házimozi cuccba kötöd spdifen(digitális összeköttetés) keresztül -
#388 Köszönöm arty! ;) -
#387 Azért kérdeztem hogy van e olyan kábel amely a hangot is meg a képet is viszi a gépből az LCD TV-re, mert ha a hang eljut a TV-hez akkor én már a Házi-mozit tudom használni, mert az a TV-vel össze van kötve és így a hanghatás már meg is lenne oldva.De tegyük fel hogy olyan kábellel kötöm össze mely a hangot nem visszi, akkor a Házi-mozit is még külön kellene rákötnöm a gépre hogy hangot is adjon.
Ezt a képet amit betettél a rajta lévő kábel nekem jó lenne?Ilyen kábelt vegyek? Csatlakozna a Geforce 8600 GT videó-kártyámhoz?
Bocs ha hülye kérdéseknek hangzik de nem nagyon értek hozzá és nem szeretném ha rossz kábel vennék és így kidobnék érte 3-4000 Ft-t.
Köszönöm a válaszod.
arty ha szeretnél te is válaszolhatsz mert ahogy visszaolvastam 4 oldal ott többségben csak te segítettél, és ebből az jött le hogy te nagyon értesz ezekhez a dolgokhoz.A te válaszodat is köszönöm.;) -
#386 ha van a videokártyán valamiféle audio bemenet (általában apro fehér csatlakozo a nyomtatott áramkörön valahol), akkor oda a hangkártyád spdif kimenetét kell átkötni és akkor lesz hang is a tévén, akár akkor is, ha sima DVI-HDMI kábellel kötöd a tévére
schrank: a hdmi kimenet semmit nem jelent abból a szempontból, hogy ad-e ki hangot a videokártya vagy sem. az ATI HD 2xxx és későbbi vga-kártyák tartalmaznak integrált hangkártyát, az nVIDIák pedig a geforce8 óta vannak általában audio bemenettel szerelve, amire a hangkari digit kimenete beköthető
A HDMI kimenet egyik esetben sem feltétel, de ATI esetén a speciális, általában mellékelt DVI-HDMI átalakító használata kötelező. -
#385 -
#384 benne van a nevében hogy videó-kártya ergó no hang ! amelyik vga-n van hdmi kimenet az tudja a hangot is kivinni a tv-re , az más kérdés hogy ki akar számítógépről játszott hangot tv-n hallgatni, mert akinek van 200k-ja tv-re annak legyen 20-30k-ja hanfalra ... -
#383 A videokárgyám Geforce 8600 GT. -
#382 videokártya tipust irj
(meg esetleg olvass vissza 2-3 oldalnyit)
;) -
#381 Sziasztok!
Vettem egy SAMSUNG 37" Full HD LCD TV és ezt szeretném összekötni a számítógépemmel, csak azt nem tudom hogy milyen kábelt vegyek hozzá, mert a TV-n HDMI a gépen pedig DVI-I csatlakozó van, és én ezt nem tudom hogy ilyen kábelt lehet e kapni ami HDMI és DVI-I csatlakozós?, meg ha lehet akkor képet és hangot is add a TV ha összekötöm?
Én még azt is hallottam hogy a DVI-DVI vel ugy is jó csak akkor hangot nem add csak képet, és én épp ezért szretném HDMI-DVI Kábellel összekötni.
Nagyon hálás lennék ha valaki segítene mert nem nagyon értek hozzá, épp ezért a válaszotokat nagyon szépen köszönöm.
-
#380 No ezt még kipróbálom. Meg felrakom az új drivert. Más ötletem már nincs.Köszi -
#379 látom ATI-d van, gyári DVI/HDMI átalakito + hdmi kábel-el van bekötve?
GPU méretezés/scaling így van beűllítva? amikor rosszul fut a crysis, olyankor alt+tab al nézz ide át, h a scaling nem-e mászik el!
-
#378 Kipróbáltam, de ha 50 Hz-re teszem a képet, akkor kisebb lesz mint kellene. -
#377 nyitnád fel??
milyen VGA?
milyen TV?
milyen összeköttetés?
milyen módban használod a gépet? klón vagy kiterjesztett asztal?
probáltad h csak a tévé van gépre kötve és utána kapcsolod be a pécét? bootkor sincs-e kép? -
#376 heloo, nagy problémám adódott , vettem egy samsung lcd tv t és hát ma nyitnám fel beugrik a kép 2 másodpercre és utána semmi , sotét minden , hang van de más nincs. megkoszonném a helpet h esetleg ez vmi beállitási hiba bár semmit nem állitottam át elotte , vagy pedig technikai jellegu. elore is koszonom -
#375 Nekem is hasonlo kártyám van ,de csak a 5.3 catalystal müködik normálisan.
itt lehet beállitani hogy tv-n legyen kép (bár eleinte PAL-G-n müködött,aztán most meg PAL-B-n hajlandó adni képet nálam). -
demetan #374 Hali!
Lenne egy problémám....Ati 9600os kártyám van, és próbálom összekötni az tv-t a géppel, S-video kábellel,és a gép nem ismeri fel a TV-t..:S
Próbáltam már sok fajta módon megoldani: Svideo kimenet, Scart átalakítóval, dvd lejátszóhoz csatlakoztatni, és simán csak a TVbe az Svideo kimenetbe csatlakoztatva...és mind1iknél ugyanaz volt a probléma..se kép, se hang..:(! (használok Ati Catalyst-et, de azzal sem jobb a dolog..)
Ha van valakinek valami tippje, vagy ötlete,légyszi segítsen!!
KÖszi -
#373 kipróbáltam egy 8ms-os moncsit és egyedül az FPS-nél vettem észre minimális utánhúzást hirtelen fordulásokkor de az sem volt zavaró akkor egy 5ms-nál még mindíg vélhetek majd ilyent felfedezni ? (LG ...LH2000 tv ) :s ? -
#372 nem a képfrissitéssel van a gond? gondolom 1920x1080/60hz megy csak nativan, nem lehet h a játékok 50hz-en vagy egyéb módban mennek?
amdopteron: 1680x1050 a monitor maximális felbontása -
amdopteron #371 Hallo nekme van egy samsung lcd 2243nb azt hiszem:Dmárkáju monitor full hd
hogy lehet beállítani 1900as felbontásra vista van fent
8800gts van a gépbe és nem mükszik csak 1280on feljebb nem lehet venni segítsen vki friss a driver vki segítsen köszi -
#370 Igen. Viszont, a desktop 1920x1080-ra van állitva és semmi probléma, csak némely játéknál fordul ez elő pl. Crysis 1,2, GTA 4, Turok, Call of Duty 4,5 stb. Míg a többinél minden OK -
#369 és több HDMI bemenetét is kiprobáltad? hátha nem mind eszi nativan az 1080p-t -
#368 Már visszalovastam, de nem találtam megoldást eddig.A TV-n is és a gépen is minden jól van beállítva. -
#367 visszaolvasol! -
#366 Egy kis probléma: Sok játéknál az 1920x1080 rezolúciónál kilóg a kép, vagy 2 oldal fekete sáv van. Mi a probléma? 1376x768 felbontásban viszont mind jól megy.
Az LCD TV, amit használok: LG 37LG5000 -
0%-on legyen !
utána tévén lehet probálkozni, másik bemeneten, PC-nek elnevezni, stb -
Zsolt01 #364 Csak film nézésnél van ez?
Másnál? -
Zsolt01 #363 -
Zsolt01 #362 Nekem 32LG5000-nél itt kellett pl.:
-
websnake #361 összedugtam VGA-n keresztűl a TV-t a géppel, megy szépen, a baj csak az, hogy 16:9-es felbontást az Intel grafikus driver csak 1360:768 as felbontás mellett tud és így tölti ki a képernyőt, és a következő ami hasonló arányú az az 1900:1200 as felbontás amit már nem bír a TV. A közbülsők meg csak 4:3 arányuak.
Hogyan tudnék 1920:1080 as felbontást kreálni a gépen ? Ennyin mennie kéne mivel full HD-s a TV....
Powerstrippel ? Avval hogy ? Ha tudtok segítsetek..
köszi -
gamer73 #360 Próbáltuk a videókártya beállításoknál, lejátszó progik beállításainál , a tv-n is. Nem sikerült. Legalábbis mi nem jöttünk rá. -
Zsolt01 #359 32LG5000 -nél én például kép beállításoknál kitudtam húzni a tv széléig és a tv-n is az a felbontás mint a pc-n, ezt is nálam a kép beállításoknál lehet. -
gamer73 #358 Sziasztok! A következő problémára keresném a megoldást. Nagyon jó ismerősömnél a számítógépet összekötöttük a tv-vel. A gépben egy 4670-es 512 megás Ati van. A tv egy 94 cm-es full hd-s Panasonic. Hdmi kábellel csatlakoztattuk. A gond az, hogy amikor filmet néznénk a képernyő két szélén másfél-két centis fekete csík van. Mint egy keret. Minden beállítást kipróbáltunk. Gondolom én:) A csík akkor is ott marad:( Ha valami megoldást tudtok azt nagyon megköszönném. -
websnake #357 köszi, akkor marad a VGA.. -
#356 sima VGA-val kösd össze, reménykedve, hogy kezeli a tévé nativan a vgan-n kapott 1920x1080-as jelet
- svideon-n csak SD jel megy át és amugy is gyenge
- a komponens gyengébb átviteli mód, mint a VGA (RGB) (rövidebb kábelhossz esetén legalábbis)
- a VGA-HDMI átalakitás csak egy felesleges, minőséget rontó konverzio lenne, értelme nincs
- SCART felejtős, csak SD felbontás megy át rajta, akár a kompozit, svideo vagy RGB átvitelét használod -
websnake #355 Sziasztok!
van egy nem annyira úgy notebookom, S-video és VGA kimenettel és egy Sony KDL-40L4000 LCD TV-m. A téma adott, szeretnék filmeket nézni rajta... A TV-n van komponens csatlakozó, SCART, VGA, HDMI. A kérdés, melyiket hogy a legjobb legyen a minőség ?
A VGA lenne a legkézenfekvőbb, de valahol azt olvastam, hogy az analóg átvitlehez a komponens a legjobb. Ez igaz ??? Létezik VGA-komponens átalakító ?
Találtam egy küytüt, ami VGA-HDMI átalakító... Van ennek értelme ?? Lenne minőség javulás ? Analógból-digitális... mivel nem olcsó, érdemes ??? Ismeri valaki ???
Vagy a SCART csatlakozás irányába próbáljak puhatolózni ??? Az milyen minőség ??
Köszi a választ előre is !!!! -
#354 milyen forrás esetén van "akadozás"?
mert ha gépről nézel filmet, akkor a 24fps@60hz probléma lesz ... -
hitchins #353 Sziasztok!
Pana 37 lzd80f készülékem van pár hete.
Eddig minden ok a tv adás is szép, de mégis van egy problémám.
Lassú oldalmozgásoknál „ugrál” szaggat a kép. Pl Ha madártávlatból mutatnak egy tájképet és szépen lassan oldalt megy a kamera.
Nem veszélyes, de néha zavaró.
Ez mitől lehet, van rá megoldás?
Panasonic szervizes szerint ez lcd-nél normális a válaszidő miatt van.
Én ezt nem igazán értem, számítógép monitorja is 8ms volt mégsem láttam ilyet soha.
Ha valóban a válaszidő miatt van akkor miért pont lassú mozgásoknál látható, válaszidőnek nem a gyors mozgásnál lenne szerepe?
Mert ott meg nem látok problémát.
MM-ban megnéztem egy philips lcd-t, amin philips demo futott, és ott is láttam ezt az ugrálást, pedig annál csak 5ms.
??
-
#352 őszintén szólva, fogalmam sincs, mit tud egy "mobil" ATI :-/ -
#351 hát de ha ati cucc van benne ami komolyabb (hd széria) csak ad hangot nem?