830
Lcd Tv összekötése Számítógéppel
  • Zsolt01
    Sziasztok.

Egy ismerősnél:

9600 GT videokártya (ami nem TV kimenetes,hanem HDMI-s sajnos) monitor kimenetére lett téve DVI átalakító D-sub és így ez a rendelt kábel.
    Ez kötve 3db RCA Samsung SP43R1HL1 projektoros TV-be, szinek szerint megfelelően a 3 RCA.
    Minden féle beállítás ki lett próbálva PC, két asztal, klón, kiterjesztett asztal, semmi se jelent meg a TV-n
    Újra lett téve a Viodeókártya DRIVER is, semmi !
    HP laptop Monitor kimenetével is ki lett próbálva ez a TV klón megjelenítés - két asztal, semmi !
    Persze TV-n minden bemeneti csatornára kapcsolással nézve.

Ötletek ?

Köszönöm szépen előre is a választ !

Ez az az átalakítós kábel: RGB-monitor-kabel-2m-HDD-dugo-3xRCA-RGB-dugo
  • arty
    igen, pécéről játszani a plazma nem az igazi :(

én főleg az előző LG2000/3000 szériát láttam, annak nagyon tetszett a képe! gondolom az LH széria rosszabb csak nem lett :)
  • FlyHigh
    Mondjuk lenne több alternatívám ebben az árban és méretben, ha plazmát vennék, de attól tartok kicsit, sokat is fogyaszt, meg nagyon sok nem is fut 1024X768-ban rendesen pc-vel. Ahogy így olvasgatom nem lehet gáz az LG, csak jókat írnak róla.
  • arty
    simán jól fog kinézni! 2 méterről már az Aliasing hibákat se nagyon látni, ha tolsz rá AA-t, az meg végképp száműzi a recéket :) (és az alacsony felbontás miatt ezt egy átlag kártyával is megteheted! kevesebb pixeled van, mint 1280x1024es monitor esetén!)
  • FlyHigh
    Falra fel tudom rakni, hátrébb húzom a pc asztalomat és ott a 2 méter. Monitor marad a pofámba csak kicsit eltolom, falon meg frontba a tv. Csak azt nem tudom, hogy 2 méterről 1360X768-ben full aa-val jól néz-e ki a 107cm. SD műsor ment a tv-n, az nem tűnt rossznak még másfél méterről sem.
  • arty
    ha választani kell a méret és a felbontás közt, két méterről filmhez a mérettel többet érsz -> "moziélmény"

játéknál meg pakolsz rá AA-t. meg gondolom nem közvetlen előtte ülve fogsz játszani ... ahoz ez már kicsit nagy lesz :) de kontrollerrel a kanapéról k.jó :D
  • FlyHigh
    Csak játékra és filmnézésre használnám, inkább tv-s üzemmód inkább, monitornak bőven jó ez a 22" wide. egy 3X3-as szobába lenne, amiben azért szekrénysor is van, stb, de amúgy elgondolkodtam az LG42LH2000-en is, élőben elég szép képe volt és 150e-ből megúsznám, csak nem tudom, hogy a ready felbontás kb 1,5-2m-ről milyen lehet ilyen méretben.
  • arty
    alapvetően fullhd tévét csak akkor érdemes venni vagy elgondolkozni a vételén, ha monitornak lesz használva. abban a pillanatban, h hátraülsz a kanapéra, ekkora méretekben az extra info simán elveszik ...

nekem azért jó az 1920x1080, mert simán nyitok 1024x768-as távoli asztalt, azaz tudok könnyedén melozni - 1360x768 esetén sajnos ez már nem férne ki. kb ennyi értelme van :)

ha elsősorban tévének veszed a tévét, nem monitornak, akkor felbontástól függetlenül azért gondolkozz el a nagyobb átmérőn :)
  • FlyHigh
    Ma meg tudtam nézni pár tv-t működés közben, hát szerintem a hd ready még egy 42"-os tv-n sem rossz, másfél méterről már tök jól nézett ki. 32" hd ready meg már közelről is szép volt. Mondjuk nekem ide elég lesz egy 32"-os, meg én 130e-nél többet erre nem is szánok mondjuk.
  • arty
    elsőre észrevehető, de akkor is csak ugy, ha közelről játszok

ha gamepaddal nyomom és így kicsit hátrébb tolom a széket, ill. eltelik 5 perc a játékból, már fel sem tűnik. van mellette egy 32R82 samsungom, az hdready és azon azért a nativ 1360x768 szebb (és az 1280x720as konzol pláne!), viszont netezni/dolgozni jobb a nagyobb (felbontású) desktop a 656oson. nincs tökéletes megoldás, én az időnkénti melo miatt vettem a fullhd-t, nameg csak ezt tudtam biztosra h jo paneles :(
  • FlyHigh
    Igaz, ezzel a milyen tv kérdéssel átmentem ph-ra, ott nagyobb a forgalom a tvknél. Látom neked fullhd a tv-d, ha nem natívban hajtod észrevehetően romlik a képminősége? Mondjuk az 1920X1080 helyett 1360X768-ban. Kb 10e drágábban már full hd-t kapnék, aztán akkor ezt a monitort eladnám, amit bír azt full hd-ban hajtanám, amit meg nem azt ready-ben.
  • arty
    sztem ez inkább segítő topik lenne

"itt" inkább a tévé + pc összekötésről szokott szó lenni, semmint tévé "ajánló" ;)
  • FlyHigh
    EZ
  • FlyHigh
    Még egy lehetséges TV-t találtam, Samsung LE32B460B2WXXH, elvileg tök friss. Ultra magas kontrasztot írnak hozzá 100.000:1. Szerinted még jobb is lehet mint az előző Sony?
  • FlyHigh
    nem tudom amúgy, hogy a sony miért nem ír válaszidőt sehol, más oldalakon 8ms-ot találtam, gondolom ez gtg 5ms, mint a legtöbb tv.
  • FlyHigh
    WXGA 1360 768 47,7 60 VESA
    Jah, úgy néz ki.
  • arty
    konkrétan ezt nem ismerem, de az utobbi időkben sony nativ hajtásával senkinek nem volt gondja :)

manualt nézz, ha ott irják a hdmi-re, h eszik 1360x768at, akkor vszeg jó
  • FlyHigh
    Persze, én direkt nem akarok full hd-t venni, divx filmeknek mindeg, pc játéknál meg legalább nem kell erőmű az 1360X768 és még is natív lesz, egy kis élsimítás és kész.
  • Arnold12
    32"-ben szerintem felesleges Full HD-t venni. Nekem 37"-es LG Full HD-m van, de szerintem még ez is felesleges volt. Ilyen "kis" képernyőkön szinte észre sem lehet venni a 720p és 1080p közötti külömbséget, a játékoknál szintugy.(megjegyzés 1,5 - 2,5 méterről nézem a filmeket/játszok)
  • FlyHigh
    Másik ami még tetszik az a Sony BRAVIA KDL32S5500K, 2009-friss, csak kicsit hosszabb árban. Gondolom ezzel már zökkenőmentes lenne a csatlakozás. Vélemény?
  • FlyHigh
    Hát az elég kár, nagyon jókat írnak róla külföldi oldalakon pedig.
  • arty
    igen, philipsnél előfordulhat, sajnos
  • FlyHigh
    Ezzela TV-vel szemezek. A specifikációnál azt írják, hogy pc-röl a támogatott felbontások: 640 x 480, 800 x 600, 1024 x 768, 1920 x 1080, a HDMI/DVI bemeneten keresztül. Most ez azt jelenti, hogy nem tudnám 1360 x 768-ban hajtani a HD4870-es kártyámról?
  • arty
    nagyon sok a téjékozatlan ember (mindenféle pejorativ tartalom nélkül mondom) és kicsit szűrni kell az infot, feltételezni inkább a legvalószínübbet, hiába is mond bármit :)

leegyszerüsítve: nem tudhattam, hogy tisztában vagy vele, mi és hány DVI/HDMI van TÉNYLEGESEN azon a kártyán :))
  • Zsolt01
    " bocs, nem mertem hinni neked :) "

Ez meg ... !?
  • arty
    azok a DVI csatlakozók a kártyán DVI-I tipusuak, azaz digitális és analog is kijön a tüskéken. az analog jel az R G B, azaz a három külön csatlakozo - nagyon kevés eszközön van amugy ilyen bemenet, inkább a BNC terjedt el :)
  • arty
    bocs, nem mertem hinni neked :)

ezesetben bukta... cserélje el vkivel, sztem a HDMI után kapkodni fognak pl a ph! aproján, svideo kevesebbeknek kell szvsz
  • Zsolt01
    Írtam előzőleg:
    " 9600 GT videokártyája és az a gondja, hogy nincs TV kimenete rajta. 2 db DVI és 1 HDMI."
    Tehát a sima TV kimenet helyett ezen már HDMI van.

Tehát akkor nem lenne jó amit lentebb linkeltem !
    Hát de akkor az mire jó, ha nem erre amire kéne ?
  • arty
    a linkelt átalakito nem jó!

a vga-n szerintem lesz egy 9 csatis DIN dugó szerűség, abba kell a kártyához kapott átalakítót bedugni

a baloldali az!

és ilyen átalakitot kapott a kártyához - feltehetően:

ezen van svideo csatlakozó is, azt érdemes használni
  • Zsolt01
    Köszi a választ előre is !
  • Zsolt01
    Sziasztok.

(Egy ismerősnek érdeklődök.)
    Nem LCD TV, de ...

Lett egy 9600 GT videokártyája és az a gondja, hogy nincs TV kimenete rajta. 2 db DVI és 1 HDMI.
    A TV-jén S-video és RCA kép bemenet csak.

Ilyen átalakítót találtam a neten.
    Csak 1 rca lenne kötve TV és úgy biztos jó lesz-e!
    Mert előző videokártya 8600GT Tv kimenet 3 rca és az egyik ment TV és így rendben volt.
  • arty
    ez a megfelelőbb topik szvsz :)

tévézni, dvdzni egy plazma jobb. konzol/szgép már más kérdés, de nem egészen értettem, hogy azt csak kipróbálni szeeretnéd-e vagy napi használat lenne :)

a legfontosabb egyébként, hogy mennyit szánsz rá, hiszen 140 és 600 ezer között van egy kis mozgás a 40-42" tévék közt ;)
  • crazyclone
    Hello emberek!
    Nem találtam kifejezetten TV topikot így itt szeretnék egy kis tanácsadást kérni...
    Egy olyan LCD re gondoltam amelyen elsősorban a kábeltévét 'élvezhetik' az ősök de ki szeretném próbálni a 360nal is és max DVDs filmeket néznénk rajta, tehát a FullHD rezolúció nem életbevágó!
    Kellene egy minimum 40es TV, és amennyiben a nem megfelelő helyre illesztettem eme hozzászólást akkor kérnék egy kis eligazítást ...
  • schrank
    jaaa azt hittem műszaki problémája van ennek a konstrukciónak ...
  • arty
    mert veszel egy ATI-t és dobhatod a kukába ...
  • schrank
    miért nem jobb a komplett kábel mint az átalakító+kábel
  • akos170
    Megtaláltam,köszi a segítséget.
  • arty
    "ha van a videokártyán valamiféle audio bemenet (általában apro fehér csatlakozo a nyomtatott áramkörön valahol)"

ha nincs "hdmi audio in" csatlakozo a kártyádon, akkor nem tudod a hangot a videokártyáról a tévére vinni
  • akos170
    De én hogy kössek még audio kábelt a videókártyára ha csak két DVI-I csatlakozó meg egy TV -out csatlakozó van? Ilyen: http://images10.newegg.com/NeweggImage/productimage/14-150-229-02.jpg
  • arty
    #386-ban leirtam elég részletesen, hogyan működik ez a geforced esetén ;)

tehát igen, az kell a schrank által linkelt kábel ÉS a hangkártyádat is rá kell kötnöd valamivel a VGA-ra, ahoz hogy legyen hangod