LCD Tv+ Pc
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kérdezném, hogy a GTX295-nél van valami trükkje a HDMI összeköttetésnek a TV-vel?
Hiába dugom össze, nem igazán akaródzik jelet adni a TV-nek...
Please HELP...
Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo...
Ismeröseim körében megoszlik a vélemény arrol, hogyha egy filmre rárakom a köztes kép generálással folyamatosabb mozgást ado funkciot (sonynál 100hz motionflow), akkor azzal javul-e az összhatás.
A kép egyben sokkal folyamatosabb lesz, és élethübb, de egyben (ahogy arty megfogalmazta) "barátokközt-szerübb" gagyi hatást is kölcsönöz a filmeknek.
Én ugy fogalmaztam meg, hogy olyan mintha szinházi elöadást néznék, vagy egy studioban forgatott werkfilmet, mintha az összes rárakott filmes effekten átlátnánk.
A következö kérdések merültek fel bennem:
Miért érzünk nagyobb folyamatosságnál egy pl Gladiátort olcsó felvételnek?
Az a baj, hogy tul valoságszerü és folyamatos amit látunk?
Jobb ha egy filmben igenis ugrálnak a képkockák filmszerüen, mert az jobban néz ki?
Vagy csupán arrol van szo, hogy ezt a sokkal jobb technikát még nem szoktuk meg?
Érdekelne a véleményetek.
(nekem is volt szellemkép utángyártott kábellel, most az MS kábellel nincs vagy csak nem zavaró mértékû(nem igazán látom). próbálgattam HDMI kábellel is, de az meg túl éles, nagyon recésnek látszik minden AA nélküli él!)
Forza.
Köszönöm tényleg a segítséget így már megint mérföldkõ a különbség 😊
PC | PS2 | PSP | Xbox | Xbox One | iOS eszközök | Alma fan Xbox LiVE: NagyAttilaORG
egyébként 1280x720/60hz esetén a fenti trükk sem segit, mindenképpen sz@rok a színek, bármit csinálok/állítok - 1360x768 és 1920x1080 szerencsére okés
én a boxommal emiatt VGA-n hajtom a tévét, bár konzol esetén szerencsére nem ennyire zavaró a színhelytelenség. emlékeim szerint a box dashboardjában lehet RGB és YCbCr között kapcsolgatni, de már nem tudom hol adott jobb képet 😞
Forza.
PC | PS2 | PSP | Xbox | Xbox One | iOS eszközök | Alma fan Xbox LiVE: NagyAttilaORG
+
1920x1080 / 60hz-en hajtsd
Forza.
Vettem egy Samsung LE32A550 FULL HD LCD TV-t, szépen összekötöttem a géppel HDMi-HDMi kábellel, plusz vettem egy DVi-HDMi átalakítót. Gyönyörû les a kép, de valamiért a piros, az nem az igazi, ha piros szín az éppenséggel betû és van egy sötétebb háttér akkor olvashatatlan az egész. Mitõl lehet ez? Próbálgattam a TV menüjében mindenféle beállításokat, de semmi nem javított a helyzeten.
Válaszokat elõre is köszönöm!
minden lcd alapu megjelenítõ a nativ felbontásában adja a legszebb képet, deha neked a csonolt, szarráméretezett kép a zsánered, hajrá 😊
Forza.
az RGB 4:4:4 YCC 4:2:2 átállitgatódás lehet h csak az én tévémen gond, ráadásul DVI-HDMI kábellel (azaz nem az ATI-hoz kapott átalakitot használva) teljesen kiiktatható a BUG! (de ekkor nem megy át hang a tévére a HDMI kábelen)
Forza.
Be lehet allitani a ket felbontast a TV-n es a monitoron. Annyit meg ( ha nem adnak a kartyahoz ) vegyel egy atalakitot DVI to HDMI mert nem hiszem hogy van DVI csati a TV-n. ( bar elkepzelheto , de nem jellemzo )
ゾルターン
arnold: itt - többen járnak arra, bár félek ilyen tévéje senkinek nem lesz
Forza.
J&W JW-790GX-Extreme,Phenom II 920, Cooler Master Hyper TX2,Ati Radeon XFX 4890, Geil Black Dragon 2x2 GB, SB Audigy, Gigabyte SuperB Power 460, Antec 900, LG 37LG5000, Windows Vista Ultimate
XBOX 360 Gamertag: TaRka94
arnold12: inkább a másik lcd topikban kérdezz rá sztem. a tévé elvileg képes megjeleniteni 1920x1080 pixelt, a kérdés h fogadni tudja-e (szerintem igen, de sajnos nincs ilyen tévém h ki is tudjam próbálni)
Forza.
XBOX 360 Gamertag: TaRka94
Nos a link szerint: "Supported Computer Resolutions 1024 x 768 (XGA), 640 x 480 (VGA), 800 x 600 (SVGA), 720 x 400, 1360 x 768"
Ezek szerint nem viszi a játékokat 1920x1080-ban?! vagy HDMI csatlakozóval viszi? Mivel soha nem volt LCD TV-m, egyáltalán nem sokat értek hozzájuk, csak amit a fórumokon összeolvasgattam. Ha valaki segitene, örömmel venném.
Itt van még egy lista, a TV-kkel, amik közül birok még válogatni. Megjegyzem Vajdasági vagyok, ezért az árak dinárban vannak feltüntetve a listán, de ez ne zavarjon benneteket. Az irányár 50-60.000 din
J&W JW-790GX-Extreme,Phenom II 920, Cooler Master Hyper TX2,Ati Radeon XFX 4890, Geil Black Dragon 2x2 GB, SB Audigy, Gigabyte SuperB Power 460, Antec 900, LG 37LG5000, Windows Vista Ultimate
Anno az nvidiámmal az asztali gépen a hang nem ment ki DVI-on, pontosabban akkor is kiment, ha épp "csönd" szólt, azaz igazábol nem kellett volna hangnak mennie, de õ mondogatta a tévének h én adom ám a hangot! Eredmény: tévé analog bemenetét letiltotta, h halljam a csendet a digitálison ... hibajelentések, stb = eredmény semmi.
Játékok miatt meg néha kell az uj driver 😞
sakk-matt.
Forza.
Már megint az újabb Driver probléma !!!
169.21_forceware_winxp_32bit_international_whql JÓ !!!
Simán átvihetõ egy megjelenítõként a kép az LCD TV -re !
Ahogy írtam már jó múltkor is megszívatott az újabb driver a hagyományos TV -nél. De a 181.20 -tól már jó volt a hagyományos TV-n.
Ezért azt gondoltam, hogy már javították a problémát és így jó lesz az LCD TV-n is.
De hát nem !!!
Azt nem értem, hogy újabb drever-be mért nem tudják meghagyni az elõzõknél a jó mûködést.
Pont én olyan vagyok, ha valami tökéletesen müködik, nem cserélem újabbra, mert már tapasztaltam, hogy az újabb nem mindig jó is !
Csak a videokártyánál játékok miatt tettem újat.
Csak nem volt úgy sehol kép.
Régebbi driverre gondoltam.
169.21 után amik voltak pár, azokkal a hagyományos TV-verl gond volt, de 181.20 -tól már jó volt.
Megpróbálom a 169.21 -et hátha.
probáltál régebbi/ujabb drivert? 7600gt régi kártya, lehet a mostani driverekkel már nem megy "teljesen" jól ... (ugyan ez van a laptopommal, ezek a 18x driverek képtelenek képet adni a notesz+külsõ megjelenítõ esetén, 101.19-et vagyok kénytelen használni 😞 )
Forza.
Ezt írja ki a Tv amikor egy megjelenítõként a monitorról az LCD TV-re akarom vinni a képet. Ezt elfelejtettem írni a #293 !
Elsõdleges megjelenítõként nem lehet beállítani az LCD TV-t legalábbis itt:
Most a 2 asztalos megoldást használom, csak ha így mûködne, legfeljebb kikapcsolom a Monitort míg az LCD TV-n filmet nézek.
Forza.
LG 32 LG5000 LCD TV összekötve 5 méteres D-sub – D-sub kábellel PC 7600GT (AGP 256M).
Az a gondom, hogy csak egy megjelenítõkén nem tudom az LCD TV-re tenni a képet.
Próbáltam, hogy egyforma felbontáson legyen a LG monitoron (hagyományos) és az LG LCD TV. (pl.1360x768 és 1280x768 …. )
Kép frissítést a monitoron visszavettem 60 hz és az Lcd Tv-n is ez van.
Klón üzemmódba meg Két asztal üzemmódba jó minden.
Csak ennél a két lehetõségnél az van, hogy csak úgy mûködik, ha Monitor – LCD TV. LCD TV – Monitor úgy már nem.
Azt kicsit furcsállom, hogy Az Lcd Tv-re nem írja ki, hogy Tv, hanem csak Analóg megjelenítõ!
Köszi elõre is a válaszokat!
milyen volt, hogy kellett? pár részletet megoszthatnál 😊
Forza.
Mint ha valaki írt volna ilyesmirõl annó, valami rémlik.
Lcd Tv-n valamit ki kellett kapcsolni, ilyesmit mondtak az illetõnek.
Forza.
;-)
Forza.
Jogos volt szerintem, hogy " úgy viselkedtem", mert az elsõ összerakásnál mûködnie kellett volna és nem láttam értelmét több itthoni próbálkozásnak.
Csak az LCD TV a PC -n és semmi kép: " nincs jel " felirat a TV -n. Mielõtt még erre is rákérdeznél a HDMI 1, 2, 3 a tévén állítva és a LCD TV bekapcsolva és utána PC mind 3 HDMI esetébe.
Kábel nem jó szerintem, de ki lesz próbálva másnál.
Én azért beszerzek egy 5 méteres VGA kábelt mindkét végén szûrös 2400 Ft.
(A kisfiús mondatod meg erõs volt már csak azért is, mert (látom a korod 30-35 között) nem sokkal lehetsz idõsebb nálam, 78-as vagyok.
tehát akkor sem kaptál képet, ha csak a tv volt a gépre kötve és a pécét kapcsoltad be utoljára? mert ez gáz ... lehet tényleg érdemes lenne a kábelt máshol is kiprobálni (ha még van hozzá türelmed)
---
himi007: milyen lejátszoprogramotz használsz? milyen kodekek mennek lejátszáskor? 8600GT nem lehet gond, akár a CPU, akár a GPU (xvid esetén csak CPU!) végzi a munkát, de egy driver cserét lehet megérne ...
probáltad ugyis, ha csak a tévé az egyedüli megjelenítõ?
Forza.