LCD Tv+ Pc

Oldal 1 / 17Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

arty
mostantól ezzel a videoval turnézok majd minden oled/qled topikban :D

//www.youtube.com/embed/ZmT8yvopMLg

summary: a qlaled játék-kijelzőnek IS tragédia :D (konkrétan ebben a legnagyobb retek vs. oled)

delegalább nem ég be, ha 500 órát nyomsz a piroshudos játékba.... :D
(de akkor hcgémer vagy és úgyis 700hz-es kismonitoron nyomod...ugye?)
Utoljára szerkesztette: arty, 2020.03.14. 14:43:51

Forza.

arty
<#eljen>

Forza.

Lammer
megneztem a progival, valoban nem volt ott... de rendesek voltak MM-ben es ki tudtam cserelni egy dragabb 26-os Orionra... erdekes amikor bekapcsoltam es atvaltottam HDMI-re, egybol mar 1360-on volt! :)
(azon a 6 pixelen mar nem fogok rugozni igy is szep a kepe es patent :)

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

arty
dsub jó ötlet!

Forza.

arty
1360x768 sincs? (vannak 1360 és 1366os panelok is)
korábbi driverek x600ra? (tehát ne a legutolso legacyt tedd fel, az már fixen nem a te karidra készült)

de az is lehet, h a tévé a hdmin nem fogadja az 1360 vagy 1366os felbontásokat - mivel ez egy hyundai tévémonitor, ezen annyira meg se vagyok lepõdve.

moninfo vagy más EDID ellenõrzõ program kiirja h milyen felbontásokat fogad a hdmin a hyundai, azt másold ide be

pl ezzel:
edid manager

Forza.

BooMiller
Nincs tapasztalatom vele sajna:(
De volt hd ready amikor ez még újdonág volt, szerintem D-SUB-al próbáld meg.
Nekem sem ismerte fel de p&p-nek felkell de sima D-SUB-al...

Lammer
Sziasztok!

phn feltettem egy kerdest, de nem valaszoltak erdemben (1hsz ami nekem santit)

itt az eredeti walloftextem: ehun

roviden:
24 colos hdready tv vs 1366*768 nativ felbontast sehogy sem tudom elocsalogatni! g31+ a laphoz adott dvi atalakito(asrock 4core1600 deszka)+hdmi komboval tv-be sem, sem egy regi PCIe x600-as ATIval sem (kartya dvi kimenet-hdmi bemenet tvn kombo)
megprobaltam 1-2 dolgot, de nem lett siker... valakinek otlet?

megkoszonnem!

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

BooMiller
Nem tudom, biztos meg lehet találni:) Nincsenek hatalmas különbségek ebben a kategóriában.

Köszönöm a válaszod, ismételten.
Azt megtudnád nekem mondani, hogy a TV-nek a válaszideje mennyi/mekkora?

BooMiller
Amire használni akarod teljesen jó, sõt a régiekhez képest sokkal jobb...

Köszönöm a válaszod.
Azért kérdeztem rá, hogy megfelel-e mert mondta az egyik felhasználó - egy másik fórumon - hogy a válaszideje miatt nem biztos, hogy jó lesz játékra.

BooMiller
Itt egy teszt róla : http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ue32f5000-201308253262.htm

Teljesen használható amire szeretnéd.
Teljesen mindegy a HDMI kábel..

RelakS
tv-je válogatja

Panasonic tv nem ismeri VGA-n a fullhd-t

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Üdv.
Segítségre volna szükségem, szeretnék vásárolni egy ilyen TV-t
http://www.samsung.com/hu/consumer/televisions/televisions/led-tv/UE32F5000AWXXH-spec
és rákötni a számítógépemet. Egy-két oldalon, fórumon feltettem már a kérdést, de konkrét választ nem kaptam még. 80.000FT-t nem szeretnék "kidobni" az ablakon úgy, hogy nem vagyok biztos benne, hogy alkalmas terméket veszek-e. A segítség abban kellene, hogy a TV amit fentebb linkeltem alkalmas-e arra, hogy monitorként használjam (PC-vel összekötve) játékokra, filmnézésre, internetezésre, stb.
Megfelel-e a válaszideje, nem lesz vele gond játékközben, stb?
Nagyon megköszönném ha kapnék egy konkrét választ.

Szerk: Egy MSI R9 270X 2GB Gaming Versio VGA-t kötnék a TV-re.
Szerk2: ehhez a TV-hez - ha megfelel arra, hogy játékokat futtassak rajta - milyen HDMI kábelt érdemes venni?

arty
nincs jelentõsége, hogy mivel kötöd össze

asztalon jobbklikk, képernyõ felbontás/screen resolution menüpont. remélem onnantól már egyértelmû! :)

Forza.

Illetve és ez úgy jó hogy VGA-val kötöm össze ?
És azt hol állítom be " a kiterjesztett asztalt " win7 van ?
arty
ez alapból menne, ha pl:
- kiterjesztett asztalt kell beállítani windows alatt
- a két program közül az egyik csak fut, de nem kell benne kattintgatni, nyomkodni
- a másik program csak kijelez valamit vagy videot játszik le, stb - azaz nem kell hozzányulni

ha mindkettõ programot szeretnéd vezérelni is, nos az necces.... ki kell próbálni, ez már programfüggõ:
- pl excelezel egyik monitoron, miközben a másikon játék fut, amit egy gamepaddal játszol - ez mûködhet, de próba szerencse

Forza.

Sziasztok !
Van egy problémám amiben talán tudtok segíteni.
Van egy laptop melyhez csatlakoztatnék egy monitort, viszont a monitoron is egy másik programot szeretnék futtatni illetve a laptop képernyõén is egy másik programot szeretnék futtatni párhuzamosan.
Tudtok erre megoldást hogy mi kell ehez nekem hogy ez így mennyen?
A segítséget elõre is köszönöm.
arty
füldhurok?

õszintén fogalmam sincs... pécé, tévé földelt aljzatban? áramháló jó a lakásban? van rendes földelés? stb

Forza.

Köszönöm :)

Még 1 kérdés, HDMI-n ugye összekötöttem a tv-t a géppel, de azóta folyamatosan vibrál a monitorom, ez miért lehet?

arty
igen, filmeknél a dolby digital 5.1 és a dts 5.1 biztosa átmegy majd!

játékok viszont vszeg csak 2.0-ba futnak!

Forza.

Tehát ha egy ilyennel összedugom akkor frankó lesz minden? :)

arty
átsiklottam afelett, hogy filmnézésre kell csak - nem pedig játékra :)

filmnézésre javaslom az optikai kábelt, az nem fémes összeköttetés - ami pécé esetén lehet necces lenne erõsítõbe dugva (búgás, stb)

Forza.

alaplapi hangkártyám van, Optical és Coaxial SPDIF Out van rajta, ez lenne az?
ugyanilyen bemenetek vannak a házimozin is (már ha bemenetek)

arty
kép: hdmin tévébe
hang: hangkártya analog 5.1 kimenete a házimozid analóg 5.1 bemenetére - ha van

Forza.

Erõsítõ nélkül is megoldható? Vagy anélkül felejtsem el?

arty
pc hdmi kimenet -> hdmi kábel -> hdmi-s erõsítõ, hdmi bemenete ami fogad/dekódol sokcsatornás hangot (pcm5.1, truehd, dtshd) -> hdmi-s erõsítõ hdmi kimenete -> hdmi kábel -> lcdtv hdmi bemenete

Forza.

Sziasztok

Olyan kérdésem lenne, hogy mi a legegyszerûbb módja a pc-t úgy rákötni az lcd tv-re, hogy legyen kép is, illetve 5.1-ben is szóljon a házimozi filmnézés alatt? Teljesen amatõr vagyok ilyen téren, szóval ha kicsit szájba rágósan írná le valaki azt nagyon szépen megköszönném <#worship> (milyen kábellel, mit és hova)

Kaszi46
köszi, végül egy noname 10 méteres kábelt vettem, és tökéletesen mûködik. :)

*Posse*T.W.D*

arty
15m jó kábellel el szokott menni, de ez függ az adó/vevõ készüléktõl is (pl nekem a pécém "erõsebben" ad, mint a ps3-am, ugyan azzal a kábellel ps3 esetén volt h nem kaptam képet a kijelzõn)

vegyél olyat, amin minél több logo van: 1.4, ethernet, stb - ez azt jelenti, hogy új kábel, jobban szerelték a magasabb sávszéligény miatt, stb, ergo az "alap" 1080p60 tutira elmegy rajta :)

Forza.

Kaszi46
sziasztok

tudnátok ajánlani dvi-hdmi kábelt minimum 10m-es hosszban? 1080p@60hz es jel menne rajta. számít egyáltalán a méret? van valamilyen méret korlát amíg még nem szükséges jelerõsiítõt beiktatni?

*Posse*T.W.D*

arty
jatényleg, petka leírhatná hogy milyen tévéje van ... :)

Forza.

[NST]Cifu
Az 1.-es HDMI portba dugtad? Általában az javasolt PC-vel való összekötésnél (ill. amit a kézikönyv javasol). Amúgy meg én is kábelre tippelnék.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

arty
nincs

láttam én már elég hulladék hdmi kábelt... volt ami a pécével, volt ami xboxal, volt ami ps3al nem ment (képhibázott vagy nem adott képet)

Forza.

Petka
zsír új kábel, kb most bontottam, de majd megpróbálom másikkal. Más ötlet addigis?

arty
másik hdmi kábellel próbáltad? hátha az rossz?

Forza.

Petka
Ha csak a HDMI van bedugva, úgyse megy. A sima VGA/DVI kimenettel nincs gond.

arty
csak hdmi kimenetet probáltad? pl monitorra kötni... ugy megy?

Forza.

Petka
Üdv!
Az lenne a gondom, hogy Asrock H67M-ITX alaplapnál, ha összekötöm HDMI kábellel a TV-t és a gépet, akkor a gép egyszerûen nem ismeri fel. A TV pedig azt mondja nincs jel. Az UEFI-ben engedélyezve van a multi monitor. Valaki találkozott már hasonlóval?

Agy Halott
Igy van, probaltam az osszest es nem mukodik szoval valoszinuleg az van amit irtal, hogy az erosito megeszi a jelet.
Azert koszonom nektek a segitseget.
DeerHunter01
Köszönöm szépen. Cifunak is. Mûködik tökéletesen.

\"Errõl van szó!\"

arty

Forza.

[NST]Cifu
Függ a TV és a videókártya beállításaitól.

A videókártya kezelõpaneljén az Overscan (a fene tudja mi a magyar elnevezése) beállítást húzd 0%-ra.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

DeerHunter01
Teljes képernyõt hogy lehet kihozni az lcd tv-n?
Elég idegesítõ, hogy kb 2-3 cm fekete "keret" van.

\"Errõl van szó!\"

arty
nagyon szívesen :)

Forza.

Nagyon szépen köszönöm:)
arty

Forza.

Üdv!

Olyan kérdésem volna, hogy lehetséges-e azt megoldani hogy a gépemen lejátszott filmet a tv-n nézve (HDMI kábellel összedugva)a tv hangszóróját használjam ne pedig a számítógépét?
arty
másik tv/kézzel váltasz a hangeszközök közt :) sajnos...

Forza.

Oldal 1 / 17Következő →