830
Lcd Tv összekötése Számítógéppel
-
#830 mostantól ezzel a videoval turnézok majd minden oled/qled topikban :D
summary: a qlaled játék-kijelzőnek IS tragédia :D (konkrétan ebben a legnagyobb retek vs. oled)
delegalább nem ég be, ha 500 órát nyomsz a piroshudos játékba.... :D
(de akkor hcgémer vagy és úgyis 700hz-es kismonitoron nyomod...ugye?)
Utoljára szerkesztette: arty, 2020.03.14. 14:43:51 -
#829 -
#828 megneztem a progival, valoban nem volt ott... de rendesek voltak MM-ben es ki tudtam cserelni egy dragabb 26-os Orionra... erdekes amikor bekapcsoltam es atvaltottam HDMI-re, egybol mar 1360-on volt! :)
(azon a 6 pixelen mar nem fogok rugozni igy is szep a kepe es patent :) -
#827 dsub jó ötlet! -
#826 1360x768 sincs? (vannak 1360 és 1366os panelok is)
korábbi driverek x600ra? (tehát ne a legutolso legacyt tedd fel, az már fixen nem a te karidra készült)
de az is lehet, h a tévé a hdmin nem fogadja az 1360 vagy 1366os felbontásokat - mivel ez egy hyundai tévémonitor, ezen annyira meg se vagyok lepődve.
moninfo vagy más EDID ellenőrző program kiirja h milyen felbontásokat fogad a hdmin a hyundai, azt másold ide be
pl ezzel:
edid manager -
#825 Nincs tapasztalatom vele sajna:(
De volt hd ready amikor ez még újdonág volt, szerintem D-SUB-al próbáld meg.
Nekem sem ismerte fel de p&p-nek felkell de sima D-SUB-al... -
#824 Sziasztok!
phn feltettem egy kerdest, de nem valaszoltak erdemben (1hsz ami nekem santit)
itt az eredeti walloftextem: ehun
roviden:
24 colos hdready tv vs 1366*768 nativ felbontast sehogy sem tudom elocsalogatni! g31+ a laphoz adott dvi atalakito(asrock 4core1600 deszka)+hdmi komboval tv-be sem, sem egy regi PCIe x600-as ATIval sem (kartya dvi kimenet-hdmi bemenet tvn kombo)
megprobaltam 1-2 dolgot, de nem lett siker... valakinek otlet?
megkoszonnem! -
#823 Nem tudom, biztos meg lehet találni:) Nincsenek hatalmas különbségek ebben a kategóriában. -
Martin Wieszt #822 Köszönöm a válaszod, ismételten.
Azt megtudnád nekem mondani, hogy a TV-nek a válaszideje mennyi/mekkora? -
#821 Amire használni akarod teljesen jó, sőt a régiekhez képest sokkal jobb...
-
Martin Wieszt #820 Köszönöm a válaszod.
Azért kérdeztem rá, hogy megfelel-e mert mondta az egyik felhasználó - egy másik fórumon - hogy a válaszideje miatt nem biztos, hogy jó lesz játékra. -
#819 Itt egy teszt róla : http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ue32f5000-201308253262.htm
Teljesen használható amire szeretnéd.
Teljesen mindegy a HDMI kábel.. -
#818 tv-je válogatja
Panasonic tv nem ismeri VGA-n a fullhd-t -
Martin Wieszt #817 Üdv.
Segítségre volna szükségem, szeretnék vásárolni egy ilyen TV-t
http://www.samsung.com/hu/consumer/televisions/televisions/led-tv/UE32F5000AWXXH-spec
és rákötni a számítógépemet. Egy-két oldalon, fórumon feltettem már a kérdést, de konkrét választ nem kaptam még. 80.000FT-t nem szeretnék "kidobni" az ablakon úgy, hogy nem vagyok biztos benne, hogy alkalmas terméket veszek-e. A segítség abban kellene, hogy a TV amit fentebb linkeltem alkalmas-e arra, hogy monitorként használjam (PC-vel összekötve) játékokra, filmnézésre, internetezésre, stb.
Megfelel-e a válaszideje, nem lesz vele gond játékközben, stb?
Nagyon megköszönném ha kapnék egy konkrét választ.
Szerk: Egy MSI R9 270X 2GB Gaming Versio VGA-t kötnék a TV-re.
Szerk2: ehhez a TV-hez - ha megfelel arra, hogy játékokat futtassak rajta - milyen HDMI kábelt érdemes venni? -
#816 nincs jelentősége, hogy mivel kötöd össze
asztalon jobbklikk, képernyő felbontás/screen resolution menüpont. remélem onnantól már egyértelmű! :) -
fantomlako #815 Illetve és ez úgy jó hogy VGA-val kötöm össze ? -
fantomlako #814 És azt hol állítom be " a kiterjesztett asztalt " win7 van ? -
#813 ez alapból menne, ha pl:
- kiterjesztett asztalt kell beállítani windows alatt
- a két program közül az egyik csak fut, de nem kell benne kattintgatni, nyomkodni
- a másik program csak kijelez valamit vagy videot játszik le, stb - azaz nem kell hozzányulni
ha mindkettő programot szeretnéd vezérelni is, nos az necces.... ki kell próbálni, ez már programfüggő:
- pl excelezel egyik monitoron, miközben a másikon játék fut, amit egy gamepaddal játszol - ez működhet, de próba szerencse
-
fantomlako #812 Sziasztok !
Van egy problémám amiben talán tudtok segíteni.
Van egy laptop melyhez csatlakoztatnék egy monitort, viszont a monitoron is egy másik programot szeretnék futtatni illetve a laptop képernyőén is egy másik programot szeretnék futtatni párhuzamosan.
Tudtok erre megoldást hogy mi kell ehez nekem hogy ez így mennyen?
A segítséget előre is köszönöm. -
#811 füldhurok?
őszintén fogalmam sincs... pécé, tévé földelt aljzatban? áramháló jó a lakásban? van rendes földelés? stb -
Ethan47 #810 Köszönöm :)
Még 1 kérdés, HDMI-n ugye összekötöttem a tv-t a géppel, de azóta folyamatosan vibrál a monitorom, ez miért lehet? -
#809 igen, filmeknél a dolby digital 5.1 és a dts 5.1 biztosa átmegy majd!
játékok viszont vszeg csak 2.0-ba futnak! -
Ethan47 #808 Tehát ha egy ilyennel összedugom akkor frankó lesz minden? :) -
#807 átsiklottam afelett, hogy filmnézésre kell csak - nem pedig játékra :)
filmnézésre javaslom az optikai kábelt, az nem fémes összeköttetés - ami pécé esetén lehet necces lenne erősítőbe dugva (búgás, stb) -
Ethan47 #806 alaplapi hangkártyám van, Optical és Coaxial SPDIF Out van rajta, ez lenne az?
ugyanilyen bemenetek vannak a házimozin is (már ha bemenetek) -
#805 kép: hdmin tévébe
hang: hangkártya analog 5.1 kimenete a házimozid analóg 5.1 bemenetére - ha van -
Ethan47 #804 Erősítő nélkül is megoldható? Vagy anélkül felejtsem el? -
#803 pc hdmi kimenet -> hdmi kábel -> hdmi-s erősítő, hdmi bemenete ami fogad/dekódol sokcsatornás hangot (pcm5.1, truehd, dtshd) -> hdmi-s erősítő hdmi kimenete -> hdmi kábel -> lcdtv hdmi bemenete -
Ethan47 #802 Sziasztok
Olyan kérdésem lenne, hogy mi a legegyszerűbb módja a pc-t úgy rákötni az lcd tv-re, hogy legyen kép is, illetve 5.1-ben is szóljon a házimozi filmnézés alatt? Teljesen amatőr vagyok ilyen téren, szóval ha kicsit szájba rágósan írná le valaki azt nagyon szépen megköszönném (milyen kábellel, mit és hova) -
#801 köszi, végül egy noname 10 méteres kábelt vettem, és tökéletesen működik. :) -
#800 15m jó kábellel el szokott menni, de ez függ az adó/vevő készüléktől is (pl nekem a pécém "erősebben" ad, mint a ps3-am, ugyan azzal a kábellel ps3 esetén volt h nem kaptam képet a kijelzőn)
vegyél olyat, amin minél több logo van: 1.4, ethernet, stb - ez azt jelenti, hogy új kábel, jobban szerelték a magasabb sávszéligény miatt, stb, ergo az "alap" 1080p60 tutira elmegy rajta :) -
#799 sziasztok
tudnátok ajánlani dvi-hdmi kábelt minimum 10m-es hosszban? 1080p@60hz es jel menne rajta. számít egyáltalán a méret? van valamilyen méret korlát amíg még nem szükséges jelerősiítőt beiktatni? -
#798 jatényleg, petka leírhatná hogy milyen tévéje van ... :) -
#797 Az 1.-es HDMI portba dugtad? Általában az javasolt PC-vel való összekötésnél (ill. amit a kézikönyv javasol). Amúgy meg én is kábelre tippelnék. -
#796 nincs
láttam én már elég hulladék hdmi kábelt... volt ami a pécével, volt ami xboxal, volt ami ps3al nem ment (képhibázott vagy nem adott képet) -
#795 zsír új kábel, kb most bontottam, de majd megpróbálom másikkal. Más ötlet addigis? -
#794 másik hdmi kábellel próbáltad? hátha az rossz? -
#793 Ha csak a HDMI van bedugva, úgyse megy. A sima VGA/DVI kimenettel nincs gond. -
#792 csak hdmi kimenetet probáltad? pl monitorra kötni... ugy megy? -
#791 Üdv!
Az lenne a gondom, hogy Asrock H67M-ITX alaplapnál, ha összekötöm HDMI kábellel a TV-t és a gépet, akkor a gép egyszerűen nem ismeri fel. A TV pedig azt mondja nincs jel. Az UEFI-ben engedélyezve van a multi monitor. Valaki találkozott már hasonlóval?