12417
-
#12377 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Nem siklottam el, csak épp a képességet vitatom. Mármint a Vault-Tec képességét. Az NCR nem egy város, hanem egy erős birodalom volt már a F2 idején, pláne a FNV idején. Hadsereggel, miegymással. Még ha fel is tudja akárhogy robbantani Hank a várost, a birodalom megmaradt volna és nagyon mérgesen kereste volna a támadás okát meg az új ellenséget.
A filmben ilyen hippi tökéletes utópiaként mutatják, ahol mindenki szeret mindenkit. Az NCR nem ilyen volt a játékokban.
-
Sunrider924 #12376 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az utolso reszben szerintem elsiklottal efelett. Ez volt a Vault tech terv Hank csak egy lepest csinalt ebbol Shady Sands legyalulasakor a tobbirol nem esett konkretan szo. Aztan latni kell azt is hogy miert kelett kiemelni hogy Hollywood-ot a Nuka Cola szponzoralta(annal a jelenetnel a rohogestol kiestem a szekbol konkretan, ha csak tarsadalom fricska akkor is zsenialis de ezzel a finaleval mar semmiben sem voltam biztos) es miert kelett belebegtetni New Vegast, mivel Hank oda menekult/ez a zarojelenet(deathclaw skull rulez). Ez egy kurvajo tortenet volt igy de a 8ik epizod miatt lett az, ahogy mesterien egybeillesztette a reszeket, ajj de neznem mar a folytatast. Amugy valahol belefutottam ebbe az info morzsaba erdekes lesz ez igy -
#12375 A sorozat tökéletes lett, ha csak a bethesda játékokat nézed. Ha a régi F1-2, FNV játékokat is, akkor kicsit meg lett hátulról csinálva a lore, amit az eredeti alkotók csináltak, de nem jobban, mint a F3 vagy F4 közben. Azok mondjuk legalább Washingtonban meg Bostonban játszódtak, míg a sorozat Californiában, ahol az eredeti F1-2 is, ezért ront picit ez a dolog a képen.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Az NCR-t nagyon nem értették meg. Shady Sands nem egy utópisztikus város volt, hanem az újjáépülő Amerika fővárosa, annak minden mocskosságával és hatalmi politikájával együtt. Hogy a vérbe tudta volna azt egy Vault-Tec executive egymaga felrobbantani? Wtf. És ha fel is robbantja, attól még ott a teljes NCR, temérdek várossal, hadsereggel, fegyverrel, rendszerrel stb. Az miért omlott össze?
Ha ilyen egyszerű lett volna, akkor a Legion már rég megcsinálta volna a FNV alatt ...
De amúgy jó lett, ajánlom mindenkinek, főleg aki sose játszott F1-2-vel. Vagy már F3-4 körül túltette magát azon, hogy sose kapja vissza azt a világot. -
Sunrider924 #12374 Fallout 2024
Na ezt nem lattam jonni, igaz nem vagyok verbeli Fallout nerd, nekem "csak" a FO4 es FO76 parszaz oraja van meg, de abbol nem ezt kepzeltem el magamnak. Amikor halottam hogy csinalnak egy sorozatot a jatek vilagaban akkor azt kepzeltem, hogy egy tobbe-kevesbe jol sikerult fan service lesz( Todd Howard ott figyelt konzultanskent) es annyi, par jo fallout-humoros pillanat melle valami habkonnyu tortenet es szamoljak majd a bevetelt a sok rajongo zsebpenzebol. Aztan a fal adta a masikat, szo szerint, es nem nem spoilerezek el semmit de ha valaki nem birja ki egyulto helyben ledaralni a 8 reszt akkor legalabb a masodik felet egyszuszra mert azt a hatast maskepp nem kapja meg es oruletesen nagy kar lenne erte... biztos groteszknek tunik idehasonlitani a Loki-t de a Fallout feljott a vegen becsuletesen odaig. Ezt.NEM.lattam.jonni. Amikor a vege focimet neztem revedezo szemekkel akkor ott feltunt egy nev, Jonathan Nolan es maris megertettem mitol lett ez olyan jo. Bravo. 10/10 videojatekos adaptacio meg ha nem is szo szerint az. -
#12373 Van azért még jó pár csajparazita rajta kívül is. Csak ő azért különleges, mert neki megmaradt az öntudata, míg a többieké eltűnt és a parazita vette át a helyét teljesen. -
#12372 Oké - ezt biztosan megnézem. :)
///Férfiasan megvallom: egyetlen Venom-film sem keltette fel az érdeklődésemet annyira, hogy akárcsak megfertőzzem vele a retinámat... -
#12371 Parasyte: The Grey (2024)
Koreai Venom. De én elnézem a koppintást, mert érdekes volt, meg itt a parazita egy huszonéves bolti eladó csajt választ gazdatestnek. Nagyon helyes: az ízlése legalább rendben van.
7/10
-
#12370 lehet neked azért nem tetszett, mert játszottál a játékkal vagy olvastad a történetet, nekem nem volt egyik se, bár tudom, hogy ki meg micsoda a HALO mint játék, de a történetrol semmi infom nem volt. igy ez nekem nem okozott gondot, hogy levette a ruhát vagy nem. ÉS ezzel még egyet is értek, más egy játék és más egy fimnen megmutatni a dolgokat és itt nem egy robotrol beszélunk, hanem egy emberröl, igy természetes, hogy valamikor leveszi a páncélt .
DE mindent amiket felsoroltál én ugy vettem mint egy darabkát a kirakosban ésmajd egy késöbbi részben majd összeáll a kép belőlük.
a gyerekkeresős rész is hozzáadott a sztorihoz, hogy megtudtunk egy kis háttérinfot chiefrol, hogy ö is ember volt és hogy már gyerekként jobb volt a többinél.
A kinai csaj látomásai meg azért kellettek mert máskulönben az lett volna a furcsa, hogy hogy jön rá , hogy a csillagoknak hogy kell állni, hogy kinyissa a kaput.
A zombis vonal elsöre nekem is furcsa, föleg, hogy az utolso résekbe hozták elö ,igy a 3. évadig várni kell vele mig kiderül a dolog, a probléma az lesz ha nem lesz 3. évad, mert akkro valoban katyvasz és nem tudjuk meg a teljes történetet, hogy kik is valojában a 2 gyerek chief és a másik csaj és miért fontos a halo. De ahogy olvastam, hogy a játékban is voltak ilyen mutáns valamik ben azokat vezeti fel ezek a részek.
Az ami nekem nagyon nem kellett a sorozatban az a kényszerü meleg vonal, minek kellett kötelezöen beletenni ilyen töltelék szereplöket föleg vakon és , hogy azok aztán tényleg nem adtak semmit a storihoz hozzá, csak , hogy képes volt egy spartant a meséjével felhagyni mindazt ami egész életében volt. CSak mert lehetsz más.
Azonkivul, nekem ahogy irtam a sorozat mindig adott egyfajta izgalmat, hogy nem tudtad eldönteni, hogy Holcy és a többi karakter most valoban rossz/vagy jo karakter , mert szituácio fuggó, hogy épp kivel szimpatizál az ember, egyszer azt gondolod, hogy ellenség máskor meg , hogy végul is ezt keleltt tennie , mégha nem is tunik jonak.
A Lionessben nem tudom te mit láttál, de hogy 8 részen keresztül csak ment a réteshuzás, hogy ki milyen jo szulö és ,hogy hogy tudnak megbirkozni a házastársi bajokon, de a valos célpontrol semmit nem tudunk meg csak, hogy pénzeli a terorristákat. az elso 20 percben amikor az elözö ugynoköt kinyirja akkor legalább volt akcio benn és ott egy tökös kemény fönököt ismert meg az ember, aztán ahogy mentunk tovább egy teszefosa csajjá fajult az egész és ugy röpködtek az országban mintha csak a sarki uzlethez mennének, szinte semmi késlekedés.
ÉS itt is a szokásos átlagcsalád fehér férfi fekete asszoyn fekete gyerekekkel, akik amugy utálják a szülöket, de hirtelen minden jo lesz mert történik egy trauma. ÉS a föhösnek itt is be kelett hozni a leszbi szálat, ma anélkül már nem lehet sorozat.
A mandalorian és a boba, meg csak egy vicc, 40 perces epizodok, kb a Xenia meg a kevin sorbos hercules szintu matiné, minden rész különállo megérkezik a bolygora keres valakit, ott el kell végezni egy küldetést, hoyg megkapja az infot, majd mikor megvan a info elrepül a következö helyre, ezek csak azoknak érdekes akik a star wars fénykard buvöletében élnek és mindent is elolvasnak a háttéranyagokban , nekik lehet hogy jó nekem unalmas és egyszerü egy sorozat volt néhol gagyi CGI-al. -
#12369 Szerintem egyenesen szörnyu volt a Halo, főleg a 2. évada (az első még éppen nézhető középszint volt). Nyilván a látvány csúcs, mert öntotték rá a pénzt, de a második szezonnal teljesen földbe állították az egészet. Egy katyvasz volt a sztori, M.Chief szinte végig páncél nélkul (ami már eleve a Halo tökönrugása, mert ugye egyetlen játékban sem veszi le a páncélt a fönök, whatever...) de a fő unalombomba a mellékkarakterek dögunalmas szálai voltak. Nem tudom mit néztél, de az említett sorozatok a Boba Fett könyvén kívul mind messze jobbak (főleg a kritikailag is elismert Lioness). Hogy tőled idézzek "ráadásul olyan tényezőkkel volt tele a sorozat ami a fö cselekményhez semmi köze vagy érdektelen", mert Soren "jó apa leszek" és feleségének gyerekkeresős vonala talán érdekes volt vagy volt bármi köze a sztorihoz? Esetleg a közutálatnak örvendő Kwan Ha látomásai lettek volna annyira szuper izgalmasak?
Aztán itt van Makee, aki túlélte az első szezont, bár eléggé mellkason lötték. Hogyan? Nem tudjuk meg. És a karakterét is fullre kip*csázták, sehol nem volt M.Chief-fel való viszonya, érzelmei, semmi.
Kedvencem a 2. szezonból az utolsó rész volt, amikor úgy a semmiből előrántottak egy zombi-fertőzéses vonalat, hogy így hirtelen a csillagközi háború és az akció mellett egy testrablós túlélőhorror is legyen már. Teljes katyvasz, az utolsó 2 részt már csak azért néztem szinte 5 percenként vonyítva a fájdalomtól, hogy biztos legyek benne, hogy nincs már semmi ami megmentheti. Hát épp ellenkezőleg, az utolsó 2 rész még mélyebbre kuldte a sorozatot. Remélem sosem folytatják.
Utoljára szerkesztette: Blasta, 2024.04.04. 11:13:22 -
#12368 nem mostani darab, de csak most fejeztem be az HALO 1-2. évadát, de azt kell mondjam, hogy eléggé leszolta mindenki, pedig kellemesen csalodtam benne, mert kelloen akciodus, vannak benne csavarok és nem egy ismétlödö valami, de most még nem találtam infot rá , hogy mikor lesz a 3.. évad, mert a 2. után eléggé muszáj lenne.
Nekem ez most sokkal jobban tetszett,mint az agyon hypolt mandalorian meg bobba fett ,de akár idevehetném a lioness-t is.
Ez utobbi egyáltalán nem az lett amit vártam, 8 részen keresztül elhúztak egy dolgot amit kb 1 részben is lerendezhettek volna és ráadásul olyan tényezőkkel volt tele a sorozat ami a fö cselekményhez semmi köze vagy érdektelen és nem hogy nem adtak hozzá a szereplőkhöz , de még el is vettek belölük és aláásták azt a képet amit az első rész első 20 percében kaptunk. ha az első 20 perc alapján lett volna az egész 8 rész megcsinálva akkor egy jo kis sorozat lenne, de igy alig vártam már hogy végelegyen. -
#12367 Death's Game (2023)
A Halál koreai és lány. És amit a legjobban utál, ha megsértik. Hősünk pedig épp ezt teszi, mikor a kilátástalan helyzete miatt öngyilkos lesz, és nem hagyja, hogy a halál a maga idejében jöjjön el érte, hanem ugráltatja őt. Ezért a bájos leányka fogja a tehetetlen Choi lelkét, és beleteszi olyan emberek testébe, akik már meghaltak különféle balesetek és tragédiák nyomán.
Az időt is visszapörgeti a halál időpontjától számítva néhány perccel vagy órával korábbra, és szegény Choi-nak meg kell próbálnia elkerülni a szinte biztos véget. Ha nem sikerül, akkor másik testbe kerül, más körülmények közé, de a feladat ugyanaz. Viszont csak 12 esélye van: ha sikerül, akkor örökbe megkapja az éppen aktuális testét, és leélhet benne egy teljes életet, de ha elbukik, akkor örökre a pokolba jut, amihez képest a nehéznek érzett földi sorsa szünidei matiné.
Nagyon kreatívnak érzem az ötletet, és a kivitelezést is. Pl. kifejezetten tetszett, hogy nem valami olcsó, sztereotíp megoldást választottak a halál megjelenítésére, és a látványvilágot is jól összefércelték, ha mondjuk a pokol előszobájára, vagy a pokoli lények küllemére gondolok.
A cselekmény is egyben van, konzekvens és jól követhető. Gondoskodtak róla, hogy ne veszítsük el a fonalat, ami könnyen megtörténhetne, hiszen Choi állandóan testről-testre jár, és egyik sorsból a másikba csöppen. És nem utolsó sorban velős társadalomkritika is a film, és szociális kórkép az ország helyzetéről, mert pl. az, hogy a halál egy topmodell csaj, talán fikció, de az, hogy egy átlagos koreai srác egy életen keresztül nyögi a diákhitelét, miközben évekig nem talál munkát, már nem annyira.
Ugyanakkor egyfajta elrettentésül is próbál szolgálni azoknak, akik a konyhakést már a saját torkuk felé fordítják. És nem is véletlenül, mert az öngyilkosságok száma Dél-Koreában a vörös zónába esik, azaz kirívóan magas. Én értettem az üzenetet, és a 10-dikről való leugrásra legfeljebb a ker. tévés vetélkedők miatt szánnám rá magam, de azokat meg nem nézem.
8/10 -
avensis18 #12366 Szia! Nagyon szórakoztatónak találom ezt a játékot.
Tutuapp
Utoljára szerkesztette: avensis18, 2024.03.04. 19:24:27 -
#12365 Fallout - Teaser Trailer | Prime Video
The Gentlemen | A Guy Ritchie Series Official Trailer | Netflix
-
suba53 #12364 Köszi. Ez kicsit helyre billentett. :-) -
#12363 Egészen tegnapig nem volt hivatalos bejelentés,de tegnap megtörtént: készül a második évad -
suba53 #12362 A frász jött rám. Pár napja olvastam, hogy elkaszálták Ahsoka 2. évadát.
Ma meg azt a hírt olvasom egy január 9.-i cikkben, hogy folyamatban van a fejlesztése.
A fene sem igazodik ki ezeken. -
#12361 Március 21től érkezik a netflixre A háromtest probléma sorozat adaptáció. A könyvek szerintem nagyon jók voltak,reméljük sikerül átültetni sorozatba is. Kicsit azért félek,mert számtalan példa van rá,hogy adott egy alap,jól megírt univerzum,amit csak át kellett volna ültetni úgy ahogy van,de hollywoodban úgy gondolták ők jobbat írnak :) Meglátjuk
-
#12360 Február 8-án indul a Tokyo Vice 2. évada a (HBO) Maxon!
-
Inquisitor #12359 Ha valaki szereti a maffiás családi sztorikat, akkor a Netflixes sorozatot a The Brothers Sun-t, ami egy triád család körüli dráma és akció sorozat. -
Ironman2 #12358 Szomorúan indul máris az újév.
Meghalt Christian Oliver,és két kislánya is repülőgépszerencsétlenségben
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2024.01.05. 22:39:03 -
#12357 Jövőre meg jön a folytatás. - Gyeongseong Creature Season 2 (2024) -
#12356 A sötétség teremtménye (2023)
Veszélyes biológiai kísérletek folynak egy csoszoni kórház alagsorában. A kétségbeesett japánok mindent megtesznek, hogy fordítsanak a háború menetén, és elkerüljék a totális bukást. Hitler gépezete Európában már defektet kapott és így a tengelyhatalmak 2 tagja is kapitulációra kényszerült. Japán fanatizmusa még tartja magát, sőt, gőzerővel igyekszenek kijátszani a legnagyobb ütőkártyájukat.
A koreaiak ismét nagyot alkottak. Kifejezetten jót tett a sorozatnak, hogy a cselekményszál a második világháború vége felé játszódik. Ez az egész hangulatot és a környezetet is jobbá, érdekesebbé tette. A sorozat elég hamar beszív, ahogy szép lassan felépíti magát. 7 részes, de simán néztem volna még. A japánok által megszállt koreai városban bizonytalanság uralkodik. Egyre több ember tűnik el, hiszen a kísérletekhez emberanyagra is szükség van.
A szörny pedig elég ocsmányra sikerült. Durvább, mint a Stranger Things kreatúrái, igazi lovecrafti jelenés. A CGI tekintetében tehát nem érheti szó a ház elejét. A félelem érzése ügyesen keríti hatalmába a nézőt. Szűk folyosók, félhomály, velőtrázó morgás a vasajtók mögött. Minden horrorisztikus elemet tökéletesen adagolnak a készítők, és nem felejtik el az emberi dimenziót sem kibontani. A karakterek között megvan a kohézió, a hiteles motivációk, haladnak valahonnan valahová, nemcsak amolyan egymásra dobált, összefüggéstelen jelenetek halmaza a történet. Van egy kerek íve, és megadja mindazt, amit ettől a műfajtól elvárhatunk.
8/10 -
hawkie22 #12355 Úgy látszik, újra kell néznem a Clone warst :D
Bár most a Yellowstone-t kezdtem el, szóval van mivel elütni az idöt. -
#12354 azért,mert majd a negyedikben :D de ott is csak említik szóval,nem történik semmi extra :p
az igazi a Clone wars harmadik évad leírt epizódjai,ott a sztori szinten történnek a dolgok -
hawkie22 #12353 A Rebels 3. évadával most végeztem, de ez kimaradt vagy csak nem figyeltem. -
#12352 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!harmadik évad 15-17,illetve rebels negyedik évad 12-13 ban is megjelenik,bár itt csak említés szinten
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2023.10.05. 20:55:58 -
#12351 sztem is az új színész lenne a legjobb megoldás,aki tovább játsza Baylan szerepét. nyilván lenne krákogás a kockáktól,hogy nem olyan mint Ray volt,de olyan senki nem is lehet -
#12350 Itt már nincsenek lázadók, az Új Köztársaság van, szóval nem kell bujdosniuk.
Remélem Baylant kap egy új színészt, érdekes a szála és kár lenne érte.
-
hawkie22 #12349 Köszi a kimerítö választ, a 4-es pont számomra ismeretlen volt, pedig láttam a Klónok háborúja sorozatot. Igaz, a hetediket még nem. És igen, a színészre nagyon illett a szerep. :( -
#12348 Ahsoka spojlerek!!!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!1 fene se tudja,thrawn nem mindenható,a hajója romokban,a szállító hiperugrás képes,Ezra ügyes . ellopja,kirepül a hangárból,elugrik mire reagálna bárki is :D
2: a ládákban fene tudja mi van,az én tippem az hogy további boszik sztázisban(pár résszel ezelőtt említve is volt h Thrawn is felébresztette
a 3 boszit,azok meg eléggé együttműködőek vele,szal valszeg ez a paktum h magával visszi a többi boszit. főleg h szétbombázta az erődöt távozáskor)
3 hogy jutnak haza? hát passz,hajójuk van,a bálnák meg visszajöhetnek bármikor,elvégre az a temető,szal gondolom gyakran megfordulnak arra
4 szintén teória,de Baylan valszeg Mortist keresi,ami egy mondabeli világ az erőben(hasonló mint a világok közötti tér ahol Ahsoka és Anakin dumcsiztak) ,lényegében a jedi menyország megfelelője is lehet. Állítólag innen ered maga az erő is. a legendák szerint 3 alak uralja,az a fiú,aki a sötét oldalt képviseli,a lány,aki a világost,és az apa aki az egyensúlyra törekszik kettejük közül. Baylan az apa szobrának kezén áll,tőle jobbra a fiú szobra,balra a lány szobra(megviselt,fej nélküli,de egyértelműen látszik h nőnemű)
az animációs sorozatban,a klónok háborújában már találkoztak az apával,Anakin,Obi van és Ahsoka is
5A sith kiscsaj egy helyre mehetett,a banditák közé. Thrawn elhúzott,Baylan szintén,nem tudott máshova menni. Valakinek a "jók" közül is ott kellett maradni,ellensúlyozni Baylent.mivel ketten maradtak,adva van a második évad: Sabin és a csigák Shin hati és a banditák ellen,Ahsoka megy Baylen után,míg ezra elbohóckodik Thrawnnal
Itt említeném meg,h Baylent alakitó színész nagyon illett a szerepbe,nehéz lesz pótolni.
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2023.10.05. 18:29:01 -
hawkie22 #12347 Ahsoka
Na ez egy igen érdekes utolsó rész lett.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
- hogy a fenébe jött el Ezra a hajóról anélkül, hogy Thrawn észrevette volna? És hogy találta meg a lázadók bázisát?
- mik vannak a ládákban? Katonák? Zombik?
- hogy fog innen hazajutni Ahsoka és Sabine?
- mit keres Baylan a magányos hegynél? Az Egy Gyürüt? Vagy az lesz a hazajutás kulcsa és a jedik és sithek összefognak?
- a sith kiscsaj saját sereget csinál?
Jók voltak a párbajok, összességében tetszett az utolsó rész és a sorozat is, de ez a rész több kérdést vetett fel, mint amit megválaszolt. Valószínü, hogy lesz 2. évad, mert így nem lehet abbahagyni egy sorozatot. Akkor viszont már csak az a kérdés marad hátra, hogy Baylant kire cserélik le? Mert hát ugye sajnos Ray Stevenson elhunyt ezévben. Vagy megoldják deep fake arcáthelyezéssel? -
#12346 Gen V (2023)
Befutott a The Boys első spinoff-ja, ami úgymond nem aprózza el, és kb. négyzetre emeli mindazt, amit eddig az ikonikus sorozatban láthattunk. A történet a Godolkin egyetemre kalauzol el minket, amely mögött az a gigantikus szórakoztatóipari konszern áll, amely a Heteket is futtatja. Ezért teljesen evidens, hogy ide kizárólag csak szupi-növendékek járnak, azaz olyan tizenéves fiatalok, akiket a Vought vállalat tenyésztett ki azzal a V vegyülettel, amely már eddig is rengeteg galibát okozott az egyszerű embereknek.
Itt nincs finomkodás, előjönnek a pszichopátiás természet legsötétebb vonásai, és már-már horrorba hajlóan robbantják az arcunkba az akciót a készítők. Fusson ki merre lát.
8/10 -
#12345 "2100. Nyikolaj nyugodtan él a családjával, állataival és az őt segítő robotokkal a farmján a Marson 2100-ban. A nyugodt élete egy csapásra véget ér, amikor az Izsevszk Dynamics óriásvállalat egy nagyon értékes lelőhelyet talál a Marson, pont az ő farmjának területén. El kell hagynia farmot, de erről hallani sem akar."
:)
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2023.09.18. 09:56:00 -
#12344 nekem is bejott. enis ajanlom! :) -
#12343 Special Ops: Lioness (2023)
Kifejezetten jól áll Gamorának, hogy lemosta a zöld festéket, és beállt a különleges alakulathoz. Van itt minden: CIA, ISIS, baró harcok, kémkedés, beszivárgás, üldözéses jelenetek, kb. egy modern kori Call of Duty-t kapunk, pár jó ötlettel megspékelve.
8/10 -
#12342 Mask Girl (2023)
Már az első 2 részből egyértelmű, mekkora beteg sorozat ez is. A többi pár epiód pedig csak rátesz egy lapáttal. Őrült koreaiak. Ha valami őrültségbe kezdenek bele, akkor tuti kimaxolják a végletekig. Ehhez a sorozathoz erős gyomor kell, és persze kötél idegek. Lesznek meghökkentő dolgok, lesznek karakterek, akiket gyűlölni fogsz, és lesznek akiket sajnálsz majd. Lesz olyan is, akit gyűlölsz és sajnálsz is egyszerre. Mert ez a sorozat még ezt is képes kihozni belőled.
A sztori elég komplex, és kb. 34 év történéseit öleli fel. Minden epizód egyetlen szereplőre fókuszál és az ő szemszögéből és kontextusából látjuk ugyanazt a történetet, és így válik egy kerek egésszé, így tudjuk összerakni a puzzle darabjait és érthetjük meg a karakterek tetteinek okait és a céljaikat. Ez a fajta dramaturgia nagyon jól áll neki, mert nem lineáris és ezáltal nem fullad unalomba, de nem is lesz kusza, mert egyből érteni fogunk mindent. Sikerült tehát a megfelelő egyensúlyt megtalálni, ráadásul egy masszív társadalomkritikát is kapunk, ami nemcsak a koreai népnek mutat görbe tükröt, hanem az érdekelvű, a külsőségeken és a látszani vágyáson alapuló emberi természetnek is.
A karakterek valamilyenek. Nem egy sablon, illetve projekciós felületek, amire bármit rá lehet vetíteni, hanem a készítők bátran beleálltak abba, hogy rendesen megalkotják a jellemeket, és olyan személyiségeket kreáltak, amik tényleg gondolnak valamit a világról, és tették ezt úgy, hogy tökéletesen tudták, hogy némelyik szereplőt rendesen meg fogjuk gyűlölni, de annyira, hogy legszívesebben átnyúlnánk a monitoron és megfojtanánk őket. Pl. az ártatlan iskolás gyereket kivégezni akaró öreg nyanya, aki a gyerek anyján szeretne ezáltal bosszút állni, holott végig se gondolta, hogy nem is a gyerek anyja volt az igazi felelős a történtekért. Szóval tökéletesen fel van építve a karakter, teljesen átlátjuk, mennyire nincs igaza, és mennyire etikátlan amit tesz, és ahogy halad előre a cselekmény, egyre jobban kinyílik a bicska a zsebünkben. Maga a sztori is izgalmas és fordulatos, és nemcsak úgy egymásra dobálja a soron következő jeleneteket, hanem van egy szép hosszú íve az egésznek.
A Squid Game óta ez a minisorozat tetszett nekem a legjobban a koreai alkotások közül. Azonkívül csupa komoly témákba gázol bele: anyakomplexus, szülői elnyomás, emberrablás, gyilkosság, gyerekkori traumák, iskolai abúzus, test- és önképzavar, munkahelyi stressz, egzisztenciális válságok, stb. Bátran ajánlom, és nemcsak a koreai filmek rajongóinak.
8,5/10 -
#12341 Lesz. Jövőre jön. -
#12340 Hometown Cha-Cha-Cha (Tengerparti szerelem néven fut a Netflixen)
Ha még nem láttad, nézd meg ezt is!
Egy-egy rész ugyan 1 óra felett, sőt, inkább 1 óra 20 perc körül mindegyik, de észre se veszed, hogy elment másfél óra a 16 résszel.
A karakterek, a történet (a film összecsapott volt, a sorozat nem), a baráti szálak, az emberi kapcsolatok és annak részletei, a tragédiák, a filmben szereplő gyerekek és érzéseik, viselkedésük, stb, mind, mind remekül össze vannak rakva. Számunkra talán sok minden idegen is lehet ezekből a szálakból, az amerikai sorozatok fényében meg teljes döbbenet lesz a párkapcsolat felépítése, de ajánlom mindenkinek aki szeretne valami mást nézni, mint amit a fősodor elénk tol.
Nem darálva néztem, családdal 1-1 rész két-három naponta. Hálás vagyok, hogy a Netflix lusta volt szinkron terén, ugyanis el nem tudom képzelni, hogy mennyire elqurták volna egy magyar szinkronnal.
Más.
A Wooból lesz második évad?
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2023.08.17. 09:37:01 -
#12339 Bloodhounds (2023)
8 részes miniszéria, de már az első epizód felszippantott. Két bokszos koreai gyerekről szól, akik Rocky-t esznek reggelire. Szuperül koreografáltak a harcok, jók a vágások, és a sztori is drámai, ugyanakkor teljesen realisztikus: 2020-ban vesszük fel a fonalat, mikor a Covid berobbant, és sokan egyetlen pillanat alatt vesztették el a munkájukat, meg csődöltek be a vállalkozásaik. Éttermek, kávézók, konditermek kerültek a tönk szélére, a sok legatyásodott szerencsétlen pedig mindenféle hajmeresztő hitelkonstrukcióra nyitott lett, és egyből mindent aláírtak, anélkül, hogy az apró betűs részt elolvasták volna.
Ez pedig remek táptalajt biztosított a szélhámos uzsorás cégeknek, akik a válságból való kilábalás reményével kecsegtetve csőbe húztak csomó kisvállalkozót. Csakhogy bokszos emberünk anyja is a becsapott vállalkozók között van, így pedig a sok behajtó hiéna megtudja, hogy milyen egy igazi klicskós pofon a négyzeten.
8/10 -
Stockbauer33 #12338