12417
  • Tikal #11890
    Ez valahol igaz, csak az a helyzet hogy sok nő nem azért nem jut vezető pozicioba mert nem elég okos hozzá, hanem azért mert nem engedik.
  • BenedekFeco
  • BenedekFeco
    Nincs semmi baj a csajokkal, tonnaszám vannak jó filmek női főszereplőkkel. És nem csak régről ;) Azokkal van a baj, ahol ki kellett X-elni a check listát, hogy meg legyen a kvóta. :D és ezt egy pár helyen túl is tolják (szerintem). De ez már csak ilyen visszamaradott vélemény :)
    De már tényleg befejeztem.
    Utoljára szerkesztette: BenedekFeco, 2020.01.16. 19:09:33
  • BenedekFeco
    igen, mindenhol pont ezt írtam (kulcspoziciók 100%-a férfi kell hogy legyen). Ja, nem...
    És ki is vagyok akadva...ja, nem
    És személyeskedek is... ja, nem
    És visszamaradott is vagyok...szerinted igen, ja hogy ismersz? Ja, nem...
    Csá :) Peace!
  • Sequoyah
    A Lost in Space-ben pont nincs semmifele hangsuly ezen, csak siman csak ok kerultek kulcspozicioba. Ha penzfeldobassal dontenek el, akkor meg ennel is sokkal tobb ilyen film/sorozat lenne, 50%. De hat egyes visszamaradottak szerint (pl BenedekFeco) csak az a normalis ha az kulcspoziciok 100%-at ferfiak toltik be, es ha veletlenul megsem, az csak valami osszeeskuves lehet.
  • Sequoyah
    Ez mar eleg regota folyik. A 20. szazad elejen a nok szavazati jogot kaptak, es most mar dolgozhatnak is a konyhan kivul. Latom ez kiakaszt teged...:D
    Az hogy te utalod a noi nemet, az egy dolog, de inkabb magadat kene szegyenlened emiatt...
  • LasDen #11884
    Nekem ezzel a legnagyobb problémám, hogyha nő szerepel, akkor az 10-ből 9x csak túltolt PC lehet. Pedig se a Terminatorban és máshol se nagyon van ezen bármiféle hangsúly. Csak nő szerepel és kész. NIncs nagy feminista felszólalás stb...
  • BenedekFeco
    Igen, jól látod :) De inkább a trenddel van gondom, ami mostanában megy. Amit ha te nem látsz, akkor valszeg nő vagy :)

Utoljára szerkesztette: BenedekFeco, 2020.01.16. 17:39:30
  • Sequoyah
    Latom neked komoly problemaid vannak a noi nemmel:D
    Gondolom ha minden fontos pozicioban egy ferfi lenne, a nok pedig egytol egyig alarendelt pozicioban lennenek, akkor helyre allna a vilagod?
  • xido
    Jaj jönnek mindenhol annyian a keveredő idővonalakkal...mintha új dolog volna..mintha nem 2 évad Westworld edzette volna már az emberek agyát...ott meg annyi professzort lehetett látni a neten,aki részenként helyre is rakott mindent..
  • Inquisitor
    Ez a Messiah sorozat elég jól össze van rakva és szépen kerekednek az események, bonyolódnak a szálak.
  • Rage47
    szerintem is jobb így :) amúgy tökre érthető szerintem, nem kell görcsölni rajta, úgyis összeáll a kép, jól megoldották.
  • stargatelost
    Én szerencsére annyit tudtam előre, hogy több idősík lesz, és nem fogja a kezemet a sorozat ezzel kapcsolatban kiírásokkal meg egyebekkel, de ha figyel az ember, akkor sem bonyolult elhelyezni, hogy mi mikor történik.

Utoljára szerkesztette: stargatelost, 2020.01.01. 18:50:51
  • LasDen #11877
    nekem is új a világ, de nekem bejött az egész...
  • Tikal #11876
    Ha valaki szereti az űrhajózást akkor ajánlom az For all mankind-ot. Remek kis dráma.
  • DRFlame
    Én pár rész után feladtam pont emiatt. Nekem új volt az egész, mert nem olvastam meg nem játszottam. Lehet hogy ezen is múlt.
  • CSOCSO
    Witcher. Annyira szar a sztori levezetese, hogy nemigaz. Semmit nem erteni az egeszbol. Vegere egy kicsit osszeall de eleg idegesito igy meglesni egy sorozatot. Az utolso resz egesz jo erre azonnal vege lett mikor vegre megtortenik amire mindenki var :(

• Jim Morrison
    ja, meg mikorra kell (evadzaro) osszeall a kep
  • LasDen #11872
    nekem tetszik, hogy csak ilyen-olyan elejtett mondatokból derül ki, hogy mikor járhatunk. Persze egyszerűbb kiírni, de ez így sokkal jobb szerintem....
  • hawkie22
    Mondjuk olvasás közben a könyv se nagyon írja le, hogy épp melyik idösíkban járunk, kicsit zavar is.
  • Count Adyn
    igen kicsit zavaros az aktualis idő annak aki nem vágja mert nem irjak ki mi van :D
  • BenedekFeco
    Előbb végignéz, aztán kérdez! :)
  • hawkie22
    Ok, közben meglett a válasz. :)
  • hawkie22
    Én is most nézem a Witcher-t, jelenleg a 4. részt. Magyarázza már el nekem valaki, hogy ez most hogyan?
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Hogy a faszomba van itt megint a Nöstényoroszlán, amikor az elsö részben megmurdelt? Meg ki a tököm ez a Pavetta? Meg a királynö férje is meghalt az elsö részben, a varázsló is, egész Cintra elfoglalódott Nilfgaard által. Azt vágom, hogy valami álmot látott Ciri, de akkor hogy a faszba kerül oda Geralt meg Dondarion? Vagy nem is álom volt? Nekem kicsit zavaros. A könyveket még csak most kezdtem el, ott még csak a strigás résznél járok, ahol Geralt majdnem otthagyta a fogát.
  • Kmarha
    Légy átkozott.. nézem a sárkányos részt (6.) és rendre a Xéna meg a Herkules ugrik be :D

Ettől függetlenül is, még így, hogy ez tényleg gyenge rész volt (bár idézte a játékokat és a könyveket is), még mindig jobban betalált nálam, mind a Mandalorian. Talán azért is, mert azt a sötét, melankolikus hangulatot tudja hozni, megfelelően adagolt szárazabb humorral, mint a zárójelben említett művek, és képes hasonló mesét szőni (lényegében a történet már a forgatókönyv előtt meg volt írva).
    Bár úgy érzem, inkább a könyvek és a játékok ismerői számára készült a sorozat, mert elégé nagy léptekben ugrál a karakter kapcsolatok felépítésével és a világ kibontásával (nem mintha azok nem így tették volna, de volt belőlük elég hogy összeálljon a kép).
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.12.26. 16:36:44
  • Kmarha
    király, én akkor már szerzem is be a Xénát!
  • gombabácsi
    basszus, ez a witcher kb a xena szinvonala :(
  • BenedekFeco
    Tegnap kezdtem. Szabin vagyok, karácsonyt itt nem tartunk, úgyhogy ja. Ledaráltam
  • Zsoxx
    Már le is daráltad a 2. évadot 1 nap alatt?
  • BenedekFeco
    Lost in (feminin) Space s02

A utolsó 1-2 részig a férfi főszereplők szinte semmit csinálnak. Ők csak rosszul lesznek, lebénulnak, lesérülnek, bezárják őket, így minden hősies megmentés a csajokra marad. A szuperanyu és dr. Smith figurája már az első évadban is rohadt idegesítő volt szerintem, itt meg aztán csúcsra járatták őket.
    Mintha a szexmisszió egy új feldolgozását látnám, miután
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    felkerülnek az állomásra, majd le a bolygóra ahol minden egyes fontos pozícióban nő van. Az első túlélő kislány, nő a kapitány, vele együtt az egész híd, a legjobb pilóta, a főtudós, a szervizcsapat főnöke, még a sima járőr párosban is a csaj dirigál a társának :)
    Ezekhez csapódik ugye a Robinson család Dr. Smith-szel kiegészítve 4:2,5 arányban. A maradék 2 fontosabb (fehér) férfi szereplő naná, hogy geci.
    A CGI plusz a látvány egész jó, a robotot már az elsőben is gagyinak tartottam, kivéve amikor "harci módban" van, akkor egész tűrhető. Mondjuk, ha látványra szánt összegből lecsíptek volna az írók gázsijára, akkor sokkal jobb lehetett volna. A legnagyobb akció közepén megállnak lelkizni, meg moralizálni. Ez is idegesítő volt a végére.
    Végigszenvedtem mert sci-fi.

3/10
  • Count Adyn
    Szrintem itt azért csak nem veszünk össze ilyesmin :) A sorozatban valahogy negyon csunyan néz ki pedig ezen a képen egész jól, vmi jobb hajat meg más sminket toltak volna rá lehet nem is tünne fel. Mindenesetre Geralt és Yen teljesen jó az a lényeg, a többi csak aproság:)
  • cylonflatus
    Nem tudom, de szerinte ez a nő nem fekete. Még ha van is benne egy vonóval, nem ordít róla. Azon a szinten van, akiről ha azt mondják az egyik nagyszülője valamilyen más etnikumú, akkor lehet, hogy elhiszem. Viszont annyira nem, hogy a szerepben zavarjon. Őszintén szólva amíg nem olvastam a hsz-ed föl sem merült bennem, hogy afro gyökerei lennének.
    Szerk._: én részemről be is fejeztem ezt a témát, meg is bántam, hogy szóba hoztam. Nem szeretnék az elindítója lenni ilyen témájú flamenek.
    Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2019.12.23. 13:42:24
  • Count Adyn
    Hehe a páncélokra ráfért volna egy herevasalás az tuti :) Triss haja a könyvekben ‎"‎Chestnut", ami végülis vörösesbarna :) Sajnos nemcsak hogy fekete szinésznőt választottak de még csunyacskat is, pedig Triss pont azért nem változtatta mega külsejét mert alapbol szép volt:) Fringilla meg olyan problémákat vet fel, hogy ő Anna Henriette kuzinja meg Ciri nek is vmi rokona, szal két hófehér szőke melett valahogy full feka lett, hát egyik anyukának magyarázkodni kell az biztos:) Meg a néger elf is kicsit bizarr monjuk:D De Cavill elviszi az egészet a hátán ugyhogy mindegy nekem :)
  • cylonflatus
    Bár még az utolsó három epizódot nem láttam, de nálam eddig pont fordítva van. Ahogy haladok a részekkel egyre jobban tetszik. És rohadtul nem zavarnak a színes szereplők sem. Egy történelmi filmbenbaromi ciki lenne Denzel Washingtont nézni pl von Bismarck szerepében, de ez egy fantasy. Hogy az egyik varázslónő aki a könyvben fehér, itt egy fekete nő játssza, nagy ívben leszarom. Sőt. Szerintem még illik is az a szerep ahhoz a nőhöz. Különben is, Nilfgard mágusa szóval bőrben is oldalhelyes. ;) Ha a sok aggodalmaskodó nem ismerné a könyveket (vagy nem hallott volna a könyvekről, mert állítom a leghangosabb gyűlölködők nagy része nem is olvasta a könyveket, csak hivatkozik rájuk), és minden háttér információ nélkül ülne neki nézni a sorozatot, egy szavuk sem lenne. Mert nem lóg ki a történetből, mint ahogyan kilógna a Denzel Bismarck példámnál. Triss Merigold castingját pl sokkal nehezebben szoktam meg a fekete Fringillánál (sőt utóbbit meg sem kellett szoknom, mint már mondtam nekem teljesen rendben van az a csaj), de lehet, hogy csak azért, mert rengeteg órán át bámultam a játékokat, és annyira belém ivódott a vörös Triss látványa, hogy ez miatt volt furcsa. Mert ha jól emlékszem Triss a könyvekben is barna, de erre most nem mernék megesküdni. Van valami, amivel viszont nagyobb a bajom van, sőt ez kimondottan irritál: a nilfgardi páncélok. Azok a kibaszott nilfgardi páncélok, az valami rettentően ocsmány. Nem az elkészítésük, mert kimondottan sok munka lehetett velük. De ez a "gyűrt bőr", vagy minek nevezzem a borítást magán a páncélon, ezt egyszerűen nem tudja megszokni a szemem. Ezt a gyűrt bőr dolgot ill nagyon hasonlót már máshol is láttam, szóval lehet, hogy csak az én finnyás ízlésemnek csúnya.
    Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2019.12.22. 23:42:18
  • ximix #11856
    "Nem csak a lovad korát és fajtáját tudom megállapítani, . . . de még a színét is . . . a szagod alapján!"
  • ximix #11855
    "Nem vagyok hajlandó józanul szenvedni csak, mert rossz kamrába rejtetted a kolbászodat!"
  • BenedekFeco
    Lement a Vaják

Jó kezdés után erős visszaesés. Az első epizód kimondottan tetszett de aztán, mint a nyeletlen fejsze, úgy süllyedt :) A CGI legjobb esetben is csak átlagos, de inkább gáz kategória. Nálam a sárkányos epizód volt a legalja :(
    Az utsó pár részben a Witcher már csak mutatóban szerepel, nagyobb jelentőséget kapnak a mágusok.

A könyveket nem olvastam, a játékokkal is csak játszogattam. Abszolút nem vagyok fan, így:
    5/10
    Jó esetben
  • SzirmosSzisza
    Szerintem egész jó fordítás. Elején nekem is fura volt mikor olvastam a könyveket, de most én se tudnék jobban kitalálni ami magyar.

Amúgy eddig 3 részt láttam, rossznak nem mondanám, de imdb 9.5-öt mindenképp soknak találom.
    Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2019.12.20. 22:03:52
  • Malakai
    Könyvnek is ez a címe, az eredeti is egy csinált szó és az eredetiben is van egy népies írásmód, a magyar ezt követte.
  • Zsoxx
    Egyszer elbeszélgetnék azzal az emberrel, aki a magyar sorozat- és filmcímeket kitalálja.