266
Machinarium, az Amanita Design új kalandjátéka
  • Evin
    Mennyi az annyi?
  • Máté94
    De jól néz ki!^^
  • Tinman #224
    Tessék eredetiben is megvenni, ha tetszett... abs. nem drága!

• AndrewT
    ezek itt pl: http://www.igf.com/02finalists.html
    vagy ezek: http://www.paxsite.com/paxprime/pax10.php

• mukievil
    Vki nem ismer hasonló ilyen játékokat ?? Akár régi is lehet, de ezek névtelenebbek, aztán nehezen lehet ráakadni!!

Régebben volt pl, az aquaria, az év játéka lett nem tudom milyen kategóriába mégse ismeri szinte senki!

Szoval egy két cimnek nagyon örülnék :)
  • balee4
    Tudom, nálam nem is volt, de Totyak mentésével vmi gubanc volt, próbáld csak ki a mentését, nála nem szakad el olyan könnyen.
  • Seth
    a nyilakat kell felcserélni. Tehát ami fenn vann az le, ami lent azt fel. Ezeregy ilyen feladatot láthattál már máshol, nem nehéz kitalálni hogyan kell lépegetni
  • Skyline
    Semmi gond nincs a madár/drótelszakításnál,amikor a madár felettünk csücsül a dróton ritmusosan felle kell emelni magunkat figyelve a kötelet...Úgy ingázzon fel le a madárral mintha életben akarnánk beingatni..
  • endörgcs
    Én szintén itt akadtam el kissé. Az emelő beindításhoz hogy kell elrendezni a gombokat? Egy gomb van középen ami üres.
  • balee4
    Nagyon szívesen.
  • totyak
    Nagyon nagy köszönet érte. Akkor azért csak el lehet szakítani, csak nagyon nehezen. Köszi mégegyszer.
  • balee4
    Na sikerült, elszakadt! De ne tudd meg mennyit szarakodtam vele, vagy 10x-re szakadt el. :D Tényleg vmi gond volt.
    Mentés. (a puzzle darabot felvettem)
  • totyak
    Igen ellopta. Aztán utána mindig ugyan azt csinálja, amit én. Ha a hídra megyek, akkor ő is a híd feletti drótra száll. Aztán elkezdek fel-le tornázni, ő is csinálja. A drót kileng de nem szakad el. Probáltam gyorsan rángatni az egeret, vagy lassan húzogatni, esetleg ritmusra, de nem történik semmi már órák óta. Ezért kérem valakinek a segítségét. Már Flash Playert is frissítettem.
  • Seth
    A puzzle darab megvan már ami az áram bekapcsolásához kell? A madár ellopta már tőled?
  • totyak
    Valaki legyen olyan kedves és szakítsa el a madár drótját, aztán mentse el nekem és küldje vissza a fájlt. Nekem órák próbálkozása után sem szakad el.

Mentett játékom

Előre is köszönöm.
  • Brundle1
    Sziasztok! Most vittem végig,de ez nem is olyan rövid,mire rájössz mindenre,nekem kb 3 napomba telt.De most tökre büszke vagyok hogy egyszer sem néztem végigjátszást!Igazából a fejtörőkkel akadtam el legtöbbször.Pl 1 órája tologatom a kis táblákat,de sehogy sem akart összejönni,mondom feladom,máskálok egy kicsit,erre látom hogy a madár követ,egyből lesett mi van,utánozott..Szerintem zseniális az egész,egy ilyen játékon nem végigrohanni kell,ezért sem értem azokat akik azért akadnak el mert vmit nem vesznek észre,nekem olyan nem volt hogy egy tárgyat nem vettem észre.
    Annak külön örültem hogy nincsenek benne párbeszédek,tudok angolul,de itt ez vhogy bejött,tényleg csak a fejtörők,meg a frappáns megoldásoké a főszerep.
    Minenki pórbálja ki aki szereti ezt a stílust,a megoldásokra meg tényleg rá lehet jönni,mégha elsőre nehéznek is tűnnek,csak türelem :)
  • tutituti
    Ez engem is magával ragadott,a zenéje a környezet,ez az egész.Remélem lesz még hasonló stílusú játék.ÉS point n clicket szereti még mindíg a nép.
  • kuki muki
    Kösz, megpróbáljuk úgy. :D
  • Seth
    Az esernyős robotos résznél van a mágneses gép amivel leemelheted ( a konténert persze előbb eltolod odáig))
  • kuki muki
    A konténertologatós résznél a végigjátszás ellenére sem jöttem rá hogy lehet a felső konténert leválasztani az alsótól. Mert ugye csak az alsóra lenne szükségem ahoz, hogy arról felkapaszkodjak a lépcsőfokokra.
  • balee4
    Na befejeztem én is, hatalmas volt, az év egyik nagy meglepetése, a semmiből jött és le is nyűgözött. :D Mondjuk egy kicsit rövid volt.
  • Máté94
    Próbálkozzál:)
    Olyan nincs,hogy nem szakad el:)
  • totyak
    Egészen a közepére nem enged állni, de amennyire lehet befelé húzódtam. Nem leng ki eléggi a drót, ezért nem szakad el. De ha ritmust próbálok felvenni, vagy rángatom mint az őrült, akkor is ugyan annyira leng ki. Ötlet, save?
  • Máté94
    A híd közepére mentél?
  • totyak
    Esetleg nekem valaki nem tudna dobni egy mentést? Tényleg nem szakad el, nem tudom mi lehet, pedig nem akad a játék, meg semmi baja nincsen, csak éppen nem szakad el a vezeték.
  • balee4
    Végigjátszás.
  • Máté94
    youtube.com
  • susyke
    Erre én is rájöttem, csak nem tudom hogy vigyem véghez. Minden nyíl egyet ugrik , visszafelé nem tud. Így kb át tudok rakni egyet... Valaki árulja el hogy csináljam...
  • totyak
    Egyszerűen nem akar elszakadni a drót a madár alatt. Már vagy fél órája rángatom fel-le ezt a kis köcsög robotot, de nem történik semmi. Pedig néztem egy videót, ott meg kettőt rántott fel-le, aztán már szakadt is. Nem vágom mi van.

Valaki tudna feltölteni valahova egy mentést közvetlenül oda, ahol elszakadt már a drót, és akkor onnan folytatnám? Köszi.
  • balee4
    Át kell csoportosítani a nyilakat. (ellentétesen legyenek)
  • susyke
    Sziasztok!
    Én ott akadtam el ahol a robotasszony áll az esernyővel. Hogy kell a szerkezetet működésbe hozni? Azt a mágnes szerű valamit? Hiába nyomkodom a nyilakat, sehogy nem működik. Mi a helyes kombináció?
  • sapkafej
    basszus má. mér nem akar elszakadni a kötél amin a madár ül? roahdtul frusztráló
  • balee4
    Már megvan. :)
  • balee4
    Az elemes automatához hogyan szerzek pénzt? Ott tartok, hogy az öregnek odaadtam a napraforgó magokból kisajtolt olajat, és adott vmi ábrát ábrázoló papírt. Hogyan tovább?
  • muhpet
    Na, végigjátszottam! Nagyon emlékezetes kis játék.:)
    Valaki korábban írta, hogy a befejezés miatt valószínű, hogy lesz folytatás, hát szerintem semmi olyan nem volt benne, ami erre utalna. De sebaj, ha lesz folytatás, ha nem, zseniális játék!
  • Robez84
    és mi a rarpass???
  • CamelX
    Sosem ötödölőztél még? :) meg lehet azt csinálni, gépet viszont nehéz kibabrálni, de kitartással és kis cselek próbálkozásával meg lehet csinálni
  • pite9
    mellesleg az amőbás robot csávót hogy lehet legyőzni?? ez az egy hely volt,amit youtube-ról kellett puskáznom,mert még most sem tudom megverni és mindig kiröhög :S
  • gregtom6
    helló, nem nyomoroncozni, nem olvastam végig, csak segíteni akartam. De máskor meggondolom, h segítsek-e...
  • JagFater
    Akkor ezt mond nyomoronc, ne azt, hogy ott a könyv...