8043
A TOPIK TÉMÁJÁHOZ NEM KAPCSOLÓDÓ HSZ-EK TÖRÖLVE LESZNEK!
-
#5721 Szerintem a kettő között van összefüggés. Az ideális az lenne ha nagy önbizalom mellett az egó normális szinten maradna. De ez csak ritkán van így. És ha az önbizalom sikerrel is társul... na az sok esetben egyenes út a nagy archoz. Az egoisták egyik jellemzője a "ki ha én nem" hozzáállás. És mi az ha nem önbizalom. -
#5720 Most kicst elgondolkodtam a kérdéseden és igen, egyértelműen tagadnám, azt hogy minél nagyobb az egoizmus anál nagyobb az önbizalom.
A legnagyobb egoista simán lehet ilyen "én semmire se megyek, nulla vagyok" mentalitású ember.
Mivel önbizalma nulla, egoizmusát nem tudja kiélni (nyíltan). -
#5719 kevered az önbizalmat a gátlástalansággal is
a szeretet pedig az egoizmussal
pontosabban: mindent összemosol valamiféle zavaros semmilyen masszává -
#5718 pontosítás/javítás: Tudod, hogy semmiről sem maradsz ami a tied. → Tudod, hogy semmiről sem maradsz le ami a tied. -
Látszik mennyire tájékozatlan vagy a témában.
Hitnek, Istennek, gondviselésnek köze nincs szektákhoz, templomhoz, egyházhoz és bármiféle meneküléshez.
Nyugalomról van szó.
Arról, hogy tudod, hogy mindennek megvan a maga ideje. Az érés ideje, az aratás/szüretelés ideje. És nem végzel génsebésztet a természeten...
Nem forszírozod a dolgokat, nem zsigereled ki magad...
Mert nem te vagy a főrendező.
Tudod, hogy semmiről sem maradsz ami a tied.
Ami meg nem a tied az úgysem a tied.
Persze az nem azt jelenti, hogy a szobámból ki sem kell mozdulnom és minden az ölembe hull. Aki ezt így értelmezi: rosszul értelmezi.
Az embernek csak annyit kell megtennie amennyit meg tud. De azt meg kell tennie. Többet nem kell.
A többi a gondviselés dolga.
A gondviselés persze nem ad svédasztalt, viszont erőt és lehetőséget ad mindekinek a svédasztal előteremtéséhez.
Ez nem beletörődés.
Nem kedvetelenség.
Nem depi.
Ez öröm. Az az öröm amit olyankor érzel mikor pl elmész és kifekszel a rétre.
végszó a kérdésben:
"Az ezernyi kérdést, kétséget, kritikát stb., amit ez ... ... ... felkavar az emberben, nem tudom megválaszolni. Szelleme az egyik ember számára világosnak látszik, a másik számára homályosnak, a harmadiknak pedig olyan, mint a sötét éjszaka. Akinek nem tetszik, az ne használja, s ha valaki ellenzi, akkor nem kell hogy igaznak tartsa. Azok számára menjen a világba, akik tudnak vele mit kezdeni." /C.G. Jung - Előszó a Ji Kinghez/ -
plump #5716 Az embernek vannak bizonyos szükségletei.
az első a fiziológiai szükségleteink pl. legyen mit enni, inni és legyen tető a fejünk fölött
a második a biztonságszükséglet, hogy az előzőleg emlitetteket senki ne vehesse el
a harmadik a szeretet és összetartozás, pl. barátság, párválasztás
és még van a negyedik az önbecsülés ötödik az önmegvalósitás. s az 5. pont a legfontosabb. szvsz egónak semmi köze párválasztáshoz. -
Jacky #5715 Nem rémlik. Mit mond? -
plump #5714 Jacky, a Maslow-féle szükséglethierarchiát ismered? -
Jacky #5713 Amíg az emberiség fennáll, mindig szerepe lesz az egoizmusnak. Miért is szeretnénk párt magunknak? Hát persze, hogy mert jó. Kinek? Nekem. Mellékesen - jó esetben - neki is. De nem ez az első, hogy neki jó legyen, az csak a szerelemben valósul meg.
Azt tagadnád, hogy az egoisták általában nagyobb önbizalommal is rendelkeznek? -
Jacky #5712 "A legjobb amit az ember tehet hogy a godnviselésre bízza a kérdést.
És ha valakivel összejött tudja, hogy ő az igazi, mert bízodalma van a gondviselésben.
Nem kapkod, nem erőszakosokodik, nem forszírozza dolgokat. Türelemmel van."
Ezt én beletörődésnek értékelem. Hit? Minek? Nem vagyunk a hit gyülekezetében, sem templomban, a valóságban élünk, nem a felhők felett.
Magadban higgy, ne mindenféle külső erőkben! Persze könnyű rákenni mindent a külső istenségre.
Erről megint eszembe jutott egy szó: menekülés.
-
#5711 mintha kevernéd az egoizmust és az önbizalmat... -
#5710 Nincs itt szó beletörődésről.
Hitről és bizalomról van szó. Bizodalomról a gondviselésben.
Mert pontosan tudja a mennyei atyátok, hogy nektek mire van szükségetek.
De te erről lemaradsz mert ezt nem értheted. -
Jacky #5709 Szerintem ez világos és tiszta. Egó fenn van, önbizalom is követi. Egó lenn, önbizalom sincs. -
Jacky #5708 Ez beletörődés. Nem szabad!
Olyan mintha feladná valaki. Nem szabad!
Amíg élünk, remélünk. ÉS teszünk is valamit.
Ha úgy éreznénk, minden felesleges, akkor minek élünk?
Nem szabad és nem kell beletörődni semmibe, ami nem tetszik. -
#5707 "Az egóról meg annyit, ha nincs, hogy ismerkedsz? Mert az önbizalom szorosan összefügg vele."
Merthogy? -
#5706 "Többször is úgy érezheti az ember, megtalálta azt, akit keresett, az "igazit" - bár nem szeretem ezt a szót, mert ehhez olyan elvárások kapcsolódnak amik túlzóak.
Na de itt jön a bibi, az igazi nem érzi úgy hogy - németesen - meg van találva! Érted?"
Ebből következik, hogy nem ő az igazi, mert nem rokonszenvezik veled. Nincs itt semmilyen bibi.
És mi van talán megtalálod az igazit, aztán talán hoppá 6 év múlve megjlenik az igazibb igazi és talán... talán... így tovább? És ha talán még kiderül, hogy a korábbi kevésbé igazi volt talán valójában az igazi igazi? És ha mindez esetleg talán az igaziddal történik meg? Talán, talán... mennyi talán... szörnyű kín.
A legjobb amit az ember thete hogy a godnviselésre bízza a kérdést.
És ha valakivel összejött tudja, hogy ő az igazi, mert bízodalma van a gondviselésben.
Nem kapkod, nem erőszakosokodik, nem forszírozza dolgokat. Türelemmel van.
"A másik dolog meg az egó. Hogyan hagyhatnád figyelmen kívül magad? Mert az egód Te vagy! Mindenben szerepet játszik. Abban, hogy viszonyulsz másokhoz, mit fogadsz el, mit nem. Mit szeretsz, mit nem. Hogyan lehetne figyelmen kívül hagyni. Ilyen nincs!"
Ez olyan mint az orgazmus és a magömlés.
A kettő nem ugyan az. -
Jacky #5705 Ne felejtsük el, hogy a legtöbben nem görcsösen vágynak társra. Nem mindenáron akarnak kapcsolatot.
Persze, van ilyen is.
Valahogy részben tévesnek érzem ezt "ha hagyod, hogy az egó eluralkodjon rajtad és folyton arra gondolsz miatta: kéne egy társ, nincs módod észrevenni: itt van valaki, aki alkalmas lehet."
Épphogy a másik részről tapasztalok ilyet. Akkor most én vagyok a kivétel?
Az egóról meg annyit, ha nincs, hogy ismerkedsz? Mert az önbizalom szorosan összefügg vele.
-
#5704 Az ember egója egy görög fogalom, nem egyezik meg az ÉN fogalmával, csak egy részlete annak. Méghozzá egy nagyon önző kis részlete, ami lefoglalja azt, akihez tartozik. Ez az dolog, ami vizsgára felkészüléskor szereti azzal rabolni az időt, hogy sikerül/nem sikerül hangulatokkal vegye el az időt és az energiát a tanulástól.
Az igazi szót képletesen használtam. annyi a lényege: ha hagyod, hogy az egó eluralkodjon rajtad és folyton arra gondolsz miatta: kéne egy társ, nincs módod észrevenni: itt van valaki, aki alkalmas lehet.
Ennek jó példái azok a rendes fiúk és lányok, akik már szinte görcsösen vágynak társra, a környezetükbe kerülők meg úgy érzik: menekülni kell, mert itt valami csapda van. -
Jacky #5703 Utolsó előtti mondat után kérdőjel. (muszáj lesz már vipnek lennem, hogy módosíthassam) -
Jacky #5702 Nem stimmel az indoklás: "nem hagyja még azt se: észrevedd az igazit"
Többször is úgy érezheti az ember, megtalálta azt, akit keresett, az "igazit" - bár nem szeretem ezt a szót, mert ehhez olyan elvárások kapcsolódnak amik túlzóak.
Na de itt jön a bibi, az igazi nem érzi úgy hogy - németesen - meg van találva! Érted?
Szóval szerintem egyáltalán nem így van. Kezdek hajlani arra az álláspontra, hogy vagy szerencséd van, vagy nem találod meg, akit keresel.
A másik dolog meg az egó. Hogyan hagyhatnád figyelmen kívül magad? Mert az egód Te vagy! Mindenben szerepet játszik. Abban, hogy viszonyulsz másokhoz, mit fogadsz el, mit nem. Mit szeretsz, mit nem. Hogyan lehetne figyelmen kívül hagyni. Ilyen nincs! -
#5701 Nem a pár gátja a boldogságnak, hanem a vágy, hogy találj. Ez egy idő után rögzített gondolattá válik, nem hagyja még azt se: észrevedd az igazit. Ezért kell megtanulni, hogyan hagyhatod figyelmen kívül az egód. Akkor rengeteg idő és energia szabadul fel a fontos dolgok számára. -
#5700 Mind a ketten kaptok ha nem hagyjátok abba! -
Jacky #5699 Már megtettem, mielőtt ezt az okos kérdésedet feltetted. -
#5698 Miért nem mész a moderátorokhoz? Nem értem -
Jacky #5697 Ez nem filozófia. Van itt valaki, aki nem ide való. Ilyen egyszerű. Sőt, gumiszobába való lenne, mert pszichiátriai eset.
Alázzák mindenhol, erre kialakított magában egy olyan mentesítő szöveget, hogy "nem érdekli, úgyis éli az életét".
Kár, hogy közben felhalmozódnak benne a sérelmek és itt próbálja levezetni.
Rászáll emberekre, folyamatosan flémel, mindent megpróbál felhasználni a saját maga igaza bizonyítására.
Akárhányszor idézgeti a privit, egyre inkább őt minősíti.
Lenne szíves végre jönni ide egy moderátor és megnézni, hogy mit művel? Vagy már nincs semmi értelme a topic címénél a figyelmeztetésnek? -
#5696 úgy szeretem ezt a mesét. ^^ -
#5695 támadással válaszol → támadásával válaszolsz -
Rundstedt17 #5694 itt mindig filozófia van? -
#5693 Nézd, az én akár hol történő akar milyen megalázásomnak nincs köze a benned kialakuló világhoz. Nincs köze ahhoz, hogy mi költözik beléd, mi lakozik benned, mit tűrsz meg magadban, miről nem veszel tudomást ami benned van.
Ezért nem is értem, hogy miért személyem támadással válaszol.
Az nem felelős érted, az életedért. Semmidért sem felelős.
Nem belőlem fakad, nem bennem lakozik. Közöm hozzá nincs.
Akár hogy akár ki aláz meg engem, akár hol akár hogy élek.
Kérdésedre pedig már válaszoltam a #5684-ben.
Elfelejtetted?
Miután kutyának mondasz és gumicsontot is adsz a számba... hm... -
Jacky #5692 Fejezd már be, kiscsóka! Nem bírod abbahagyni a gumicsont rágását, kutyuska?
Mi az, megint megaláztak otthon? -
#5691 ja, mindenki szemét aki nem a te véleményedet osztja...
ha megkérdőjeleznek összeomlasz mint... és csak a mérget köpködödsz... mert hiányzik az alap...
Az #5690 nagyonjó: előremozdító magadra nézned. -
Jacky #5690 A szeretet mindent megold
Egy asszony kijött a házból, és három, hosszú, fehér szakállú öregembert látott üldögélni az udvaron. Nem ismerte őket. Így szólt: “Nem hinném, hogy ismernélek benneteket, de éhesnek látszotok. Kérlek, gyertek be és egyetek valamit. “
"A ház ura itthon van?", kérdezték.
"Nem", válaszolta az asszony. "Nincs itthon."
"Akkor nem mehetünk be, felelték.
Amikor este a férje hazaért, az asszony elmondta neki mi történt.
"Menj, mondd meg nekik, hogy itthon vagyok, és hívd be őket!"
Az asszony kiment, és újra behívta az öregeket"
"Együtt nem mehetünk be a házba," felelték.
"Miért nem?" kérdezte az asszony.
Az egyik öreg magyarázatba kezdett: "Az ő neve, Jólét," mutatott egyik barátjára, majd a másikra mutatva azt mondta," Ő a Siker és én vagyok a Szeretet." Majd így folytatta, “Most menj vissza a házba, és beszéld meg a férjeddel, melyikünket akarjátok behívni."
Az asszony bement a házba, és elmondta a férjének, amit az öreg mondott. A férj megörült. ,,Ez nagyszerű!!", mondta. ,,Ebben az esetben hívjuk be Jólétet. Hadd jöjjön be, és töltse meg a házunkat jóléttel!"
A felesége nem értett egyet. "Kedvesem, miért nem hívjuk be inkább a Sikert?"
A menyük eddig csak hallgatta őket, és most előállt saját javaslatával. ,,Nem lenne jobb a Szeretetet behívni? Az otthonunk megtelne szeretettel!"
"Hallgassunk a menyünkre," mondta a férj a feleségének.
"Menj, és hívd be Szeretetet, hogy legyen a vendégünk!"
Az asszony kiment, és megkérdezte a három öreget, ,,Melyikőtök Szeretet? Kérlek, gyere be, és legyél a vendégünk."
Szeretet felállt, és elindult a ház felé. A másik kettő szintén felállt, és követték társukat. Az asszony meglepve kérdezte Jólétet és Sikert, ,,Én csak Szeretetet hívtam, ti miért jöttök?"
Az öregek egyszerre válaszoltak: "Ha Jólétet vagy Sikert hívtad volna be, a másik kettőnek kint kellett volna maradnia. De mivel, Szeretetet hívtad, ahova ő megy, oda mi is vele tartunk."
Ahol Szeretet van, ott megtalálható a Jólét és a Siker is!!!!!!"
-
Jacky #5689 Az, hogy vannak itt nem ide való emberek? Ja, tényleg.
Aki szemétkedik, mit keres itt? Merthogy nem ide való, az biztos. -
#5688 nem enegem zavar a dolog
Sajnos ahogy a probléma ismétli önmagaát én is kényetelen vagyok magamat
Vannak dolgok amiket sosem mondhat el az ember elégszer -
Jacky #5687 Ugyanezt én is kérdezhetném.
De lényegtelen, hiszen te csak ismételgeted magad. -
#5686 Ha te mondod Jacky mester...
Csak miért vájkál más területén az aki nem szereti ha a saját területén vájkál más... -
Jacky #5685 Jé, megtaláltam az egyik gyenge pontodat! Hahahahaha -
#5684 nem -
Jacky #5683 Nem bírod abbahagyni?
-
#5682 Az én jellemem a világom nincs befolyással rád.
Tehát tök mind1 milyen vagyok.
Nem az én világomból és környezetemből születnek ilyen dolgaid.