Ritka rendes fiút találni

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

NessieGraf
Örülök, hogy megérkeztél. De mielõtt leszólsz olvasd el saját hozzászólásodat, amire válaszoltam.

http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info

salsoul
#5734-en belül az #5721 kapcsán a felsorlást még mindenképpen ki kell egészítenem azzal, hogy: gátlástalanság.
salsoul
Ne flémelj flémtatter <#idiota><#eplus2>
salsoul
Én pedig csak úgy hallottam, hogy döntetlenre... <#idiota>
Nandusz
1. Valakit sújt az élet,.....és 2. Mit emeljünk fel?: -eseteleg egy súlyt? Két különbözõ szó.
Ezt mindenki tudta rajtad kívül nessigraf, hogy a "sújt" szót mire értettem, amikor sokan helytelenül használják.
A matematikai fogalom, meg az, hogy egyenlõ. Minden ettõl eltérõ formáció az már nyelvtani kérdés. Sorry.

A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/

NessieGraf
egyenlõre: matematikai fogalom. Sújt, ha fejbever és súlyt, ha nehéz. Oktatás elõtt kis nyelvtan.

Nandusz
Na kb. ilyen kiherélt mondatra számítottam melyet senki semmilyen körülmények között nem használ. De legfõképp tõled számítottam ilyen mondat benyögésére, mintegy kekeckedés gyanánt.
De sebaj, a lényeg az, hogy én eddig ebben a szövegkörnyezetben így hallottam ezt a mondatot: "Még nem dõlt el a meccs, a két csapat egálra áll." De sztem te is, csak az alapvetõ kekec jellemed miatt gondoltad és beírtál válaszként egy alkalmazáson kívüli mondatot.

salsoul
"Még nem dõlt el a meccs, a két csapat egyenlõre áll."
salsoul
#5722, #5725:
Ha érdekel a dolog járj utána.
Én ezennel tényleg lezártam ezt a kérdést.
Jung lentebb indézet meglátása tökéletes.

Semmi értelme annak a próbálkozásnak, hogy lázmérõvel lemérjünk 30dkg téliszalámit.

#5721:
Vakmerõség, bátorság, önbizalom, egoizmus, szeretet...
Nektek minden összefolyik.
Olvassatok pl Platón-t hogy kicsit táguljatok.

#5726:
Köszönjük Nandusz.
Tudod, gondoltam legyen már valami neked való is az írásomban... <#integet2>
nem próbálkozom meg vele mert ez egy közel használhatatlan szó, de tény hogy létezik.
Nandusz
Valóban van, de akkor alkoss vele egy mondatot példa gyanánt, ami azért emészthetõ is, nem csak erõltetett.

de van olyan szó hogy egyenlõre
minigirl
Átalakultunk helyesíró totyikká? <#idiota>

Én nem teszek úgy, mintha az emberiség barátja volnék.

Nandusz
Tévedésben vagy, de óriásiban....olyan szó nincs, hogy egyenlõre.
egyébként meg, szövegkörnyezetben az egybe írandó<#kacsint>.

Dick Riddick
Az egyenlõre is helyes, csak nem mindegy milyen szöveg környezetben.
Amúgy üdvözlet.

\"Heroes never die. They just reload.\"

Nandusz
OFF

Pár beugratós szó, melyek csapdájába sokan beleesnek itt:
minnél ----> minél a helyes
anál ----> annál a helyes (bár az anál is lehet kellemes<#idiota>)
súlyt ----> sújt a helyes
egyenlõre ----> egyelõre a helyes (egy meg hátra<#idiota>)
mindíg ---->mindig a helyes
Van még egy pár, ha valakinek eszébe jut, akkor egészítse ki a listát.

ON

Nandusz
"anál" ...
a minél még helyes volt, de a köv. szó az már annál.

Dick Riddick
Nekem ez inkább önnyugtatásnak tûnik. Ahogy én látom, igenis lekéshetünk, elmulaszthatunk sokmindent. Nincs helyes út, csak helyesebb. Tökéletes nõ sincs /bárcsak tévednék, adja az ég... <#nevetes1>/.

Hasonlóan vélekedünk errõl.
Mert ugye mindig minden tökéletesen világos és tiszta. Hol öcsém, hol? Menyországban?
Pedig nagyon így lehet érteni amiket mondasz. Akkor fogalmazz pontosabban!
Dick Riddick
Szerintem a kettõ között van összefüggés. Az ideális az lenne ha nagy önbizalom mellett az egó normális szinten maradna. De ez csak ritkán van így. És ha az önbizalom sikerrel is társul... na az sok esetben egyenes út a nagy archoz. Az egoisták egyik jellemzõje a "ki ha én nem" hozzáállás. És mi az ha nem önbizalom.

salsoul
Most kicst elgondolkodtam a kérdéseden és igen, egyértelmûen tagadnám, azt hogy minél nagyobb az egoizmus anál nagyobb az önbizalom.

A legnagyobb egoista simán lehet ilyen "én semmire se megyek, nulla vagyok" mentalitású ember.
Mivel önbizalma nulla, egoizmusát nem tudja kiélni (nyíltan).
salsoul
kevered az önbizalmat a gátlástalansággal is
a szeretet pedig az egoizmussal

pontosabban: mindent összemosol valamiféle zavaros semmilyen masszává
salsoul
pontosítás/javítás: Tudod, hogy semmirõl sem maradsz ami a tied. → Tudod, hogy semmirõl sem maradsz le ami a tied.
salsoul
<#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>
Látszik mennyire tájékozatlan vagy a témában.

Hitnek, Istennek, gondviselésnek köze nincs szektákhoz, templomhoz, egyházhoz és bármiféle meneküléshez.

Nyugalomról van szó.
Arról, hogy tudod, hogy mindennek megvan a maga ideje. Az érés ideje, az aratás/szüretelés ideje. És nem végzel génsebésztet a természeten...
Nem forszírozod a dolgokat, nem zsigereled ki magad...
Mert nem te vagy a fõrendezõ.
Tudod, hogy semmirõl sem maradsz ami a tied.
Ami meg nem a tied az úgysem a tied.

Persze az nem azt jelenti, hogy a szobámból ki sem kell mozdulnom és minden az ölembe hull. Aki ezt így értelmezi: rosszul értelmezi.

Az embernek csak annyit kell megtennie amennyit meg tud. De azt meg kell tennie. Többet nem kell.
A többi a gondviselés dolga.

A gondviselés persze nem ad svédasztalt, viszont erõt és lehetõséget ad mindekinek a svédasztal elõteremtéséhez.

Ez nem beletörõdés.
Nem kedvetelenség.
Nem depi.
Ez öröm. Az az öröm amit olyankor érzel mikor pl elmész és kifekszel a rétre.

végszó a kérdésben:
"Az ezernyi kérdést, kétséget, kritikát stb., amit ez ... ... ... felkavar az emberben, nem tudom megválaszolni. Szelleme az egyik ember számára világosnak látszik, a másik számára homályosnak, a harmadiknak pedig olyan, mint a sötét éjszaka. Akinek nem tetszik, az ne használja, s ha valaki ellenzi, akkor nem kell hogy igaznak tartsa. Azok számára menjen a világba, akik tudnak vele mit kezdeni." /C.G. Jung - Elõszó a Ji Kinghez/
Az embernek vannak bizonyos szükségletei.
az elsõ a fiziológiai szükségleteink pl. legyen mit enni, inni és legyen tetõ a fejünk fölött
a második a biztonságszükséglet, hogy az elõzõleg emlitetteket senki ne vehesse el
a harmadik a szeretet és összetartozás, pl. barátság, párválasztás
és még van a negyedik az önbecsülés ötödik az önmegvalósitás. s az 5. pont a legfontosabb. szvsz egónak semmi köze párválasztáshoz.

\"Túl sok ember foglalkozik a biztonsággal ahelyett, hogy a lehetőségekkel foglalkozna. Úgy tünik, ők nem is a haláltól félnek igazán, hanem az élettől\"

Nem rémlik. Mit mond?
Jacky, a Maslow-féle szükséglethierarchiát ismered?

\"Túl sok ember foglalkozik a biztonsággal ahelyett, hogy a lehetőségekkel foglalkozna. Úgy tünik, ők nem is a haláltól félnek igazán, hanem az élettől\"

Amíg az emberiség fennáll, mindig szerepe lesz az egoizmusnak. Miért is szeretnénk párt magunknak? Hát persze, hogy mert jó. Kinek? Nekem. Mellékesen - jó esetben - neki is. De nem ez az elsõ, hogy neki jó legyen, az csak a szerelemben valósul meg.

Azt tagadnád, hogy az egoisták általában nagyobb önbizalommal is rendelkeznek?
"A legjobb amit az ember tehet hogy a godnviselésre bízza a kérdést.
És ha valakivel összejött tudja, hogy õ az igazi, mert bízodalma van a gondviselésben.
Nem kapkod, nem erõszakosokodik, nem forszírozza dolgokat. Türelemmel van."

Ezt én beletörõdésnek értékelem. Hit? Minek? Nem vagyunk a hit gyülekezetében, sem templomban, a valóságban élünk, nem a felhõk felett.
Magadban higgy, ne mindenféle külsõ erõkben! Persze könnyû rákenni mindent a külsõ istenségre.
Errõl megint eszembe jutott egy szó: menekülés.
salsoul
mintha kevernéd az egoizmust és az önbizalmat...
salsoul
Nincs itt szó beletörõdésrõl.

Hitrõl és bizalomról van szó. Bizodalomról a gondviselésben.
Mert pontosan tudja a mennyei atyátok, hogy nektek mire van szükségetek.

De te errõl lemaradsz mert ezt nem értheted.
Szerintem ez világos és tiszta. Egó fenn van, önbizalom is követi. Egó lenn, önbizalom sincs.
Ez beletörõdés. Nem szabad!
Olyan mintha feladná valaki. Nem szabad!
Amíg élünk, remélünk. ÉS teszünk is valamit.
Ha úgy éreznénk, minden felesleges, akkor minek élünk?
Nem szabad és nem kell beletörõdni semmibe, ami nem tetszik.
salsoul
"Az egóról meg annyit, ha nincs, hogy ismerkedsz? Mert az önbizalom szorosan összefügg vele."

Merthogy?
salsoul
"Többször is úgy érezheti az ember, megtalálta azt, akit keresett, az "igazit" - bár nem szeretem ezt a szót, mert ehhez olyan elvárások kapcsolódnak amik túlzóak.
Na de itt jön a bibi, az igazi nem érzi úgy hogy - németesen - meg van találva! Érted?"

Ebbõl következik, hogy nem õ az igazi, mert nem rokonszenvezik veled. Nincs itt semmilyen bibi.
És mi van talán megtalálod az igazit, aztán talán hoppá 6 év múlve megjlenik az igazibb igazi és talán... talán... így tovább? És ha talán még kiderül, hogy a korábbi kevésbé igazi volt talán valójában az igazi igazi? És ha mindez esetleg talán az igaziddal történik meg? Talán, talán... mennyi talán... szörnyû kín.

A legjobb amit az ember thete hogy a godnviselésre bízza a kérdést.
És ha valakivel összejött tudja, hogy õ az igazi, mert bízodalma van a gondviselésben.
Nem kapkod, nem erõszakosokodik, nem forszírozza dolgokat. Türelemmel van.

"A másik dolog meg az egó. Hogyan hagyhatnád figyelmen kívül magad? Mert az egód Te vagy! Mindenben szerepet játszik. Abban, hogy viszonyulsz másokhoz, mit fogadsz el, mit nem. Mit szeretsz, mit nem. Hogyan lehetne figyelmen kívül hagyni. Ilyen nincs!"

Ez olyan mint az orgazmus és a magömlés.
A kettõ nem ugyan az.
Ne felejtsük el, hogy a legtöbben nem görcsösen vágynak társra. Nem mindenáron akarnak kapcsolatot.
Persze, van ilyen is.

Valahogy részben tévesnek érzem ezt "ha hagyod, hogy az egó eluralkodjon rajtad és folyton arra gondolsz miatta: kéne egy társ, nincs módod észrevenni: itt van valaki, aki alkalmas lehet."
Épphogy a másik részrõl tapasztalok ilyet. Akkor most én vagyok a kivétel?

Az egóról meg annyit, ha nincs, hogy ismerkedsz? Mert az önbizalom szorosan összefügg vele.
NessieGraf
Az ember egója egy görög fogalom, nem egyezik meg az ÉN fogalmával, csak egy részlete annak. Méghozzá egy nagyon önzõ kis részlete, ami lefoglalja azt, akihez tartozik. Ez az dolog, ami vizsgára felkészüléskor szereti azzal rabolni az idõt, hogy sikerül/nem sikerül hangulatokkal vegye el az idõt és az energiát a tanulástól.

Az igazi szót képletesen használtam. annyi a lényege: ha hagyod, hogy az egó eluralkodjon rajtad és folyton arra gondolsz miatta: kéne egy társ, nincs módod észrevenni: itt van valaki, aki alkalmas lehet.

Ennek jó példái azok a rendes fiúk és lányok, akik már szinte görcsösen vágynak társra, a környezetükbe kerülõk meg úgy érzik: menekülni kell, mert itt valami csapda van.

Utolsó elõtti mondat után kérdõjel. (muszáj lesz már vipnek lennem, hogy módosíthassam)
Nem stimmel az indoklás: "nem hagyja még azt se: észrevedd az igazit"
Többször is úgy érezheti az ember, megtalálta azt, akit keresett, az "igazit" - bár nem szeretem ezt a szót, mert ehhez olyan elvárások kapcsolódnak amik túlzóak.
Na de itt jön a bibi, az igazi nem érzi úgy hogy - németesen - meg van találva! Érted?
Szóval szerintem egyáltalán nem így van. Kezdek hajlani arra az álláspontra, hogy vagy szerencséd van, vagy nem találod meg, akit keresel.

A másik dolog meg az egó. Hogyan hagyhatnád figyelmen kívül magad? Mert az egód Te vagy! Mindenben szerepet játszik. Abban, hogy viszonyulsz másokhoz, mit fogadsz el, mit nem. Mit szeretsz, mit nem. Hogyan lehetne figyelmen kívül hagyni. Ilyen nincs!
NessieGraf
Nem a pár gátja a boldogságnak, hanem a vágy, hogy találj. Ez egy idõ után rögzített gondolattá válik, nem hagyja még azt se: észrevedd az igazit. Ezért kell megtanulni, hogyan hagyhatod figyelmen kívül az egód. Akkor rengeteg idõ és energia szabadul fel a fontos dolgok számára.

SHADOWEYES7
Mind a ketten kaptok ha nem hagyjátok abba!

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Már megtettem, mielõtt ezt az okos kérdésedet feltetted.
salsoul
Miért nem mész a moderátorokhoz? Nem értem <#nemtudom>
Ez nem filozófia. Van itt valaki, aki nem ide való. Ilyen egyszerû. Sõt, gumiszobába való lenne, mert pszichiátriai eset.
Alázzák mindenhol, erre kialakított magában egy olyan mentesítõ szöveget, hogy "nem érdekli, úgyis éli az életét".
Kár, hogy közben felhalmozódnak benne a sérelmek és itt próbálja levezetni.
Rászáll emberekre, folyamatosan flémel, mindent megpróbál felhasználni a saját maga igaza bizonyítására.
Akárhányszor idézgeti a privit, egyre inkább õt minõsíti.

Lenne szíves végre jönni ide egy moderátor és megnézni, hogy mit mûvel? Vagy már nincs semmi értelme a topic címénél a figyelmeztetésnek?
chhaya
úgy szeretem ezt a mesét. ^^

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

salsoul
támadással válaszol → támadásával válaszolsz
itt mindig filozófia van?

salsoul
Nézd, az én akár hol történõ akar milyen megalázásomnak nincs köze a benned kialakuló világhoz. Nincs köze ahhoz, hogy mi költözik beléd, mi lakozik benned, mit tûrsz meg magadban, mirõl nem veszel tudomást ami benned van.

Ezért nem is értem, hogy miért személyem támadással válaszol.
Az nem felelõs érted, az életedért. Semmidért sem felelõs.
Nem belõlem fakad, nem bennem lakozik. Közöm hozzá nincs.

Akár hogy akár ki aláz meg engem, akár hol akár hogy élek.

Kérdésedre pedig már válaszoltam a #5684-ben.
Elfelejtetted?

Miután kutyának mondasz és gumicsontot is adsz a számba... hm... <#finom>