8043
A TOPIK TÉMÁJÁHOZ NEM KAPCSOLÓDÓ HSZ-EK TÖRÖLVE LESZNEK!
-
#1649 Pedig nem is rossz példa. -
#1648 Ebben nem lennék annyira biztos.
Szeretők, ágyasok mindig is voltak, és nincsenek kétségeim hogy ebben-abban tudtak hatni a kiéhezett férfira. Ha még frankón az ujja köré is tudta csavarni, akkor pedig már sínen is volt a dolog.
De hogy a háttérből irányították a nőt is, az is biztos. És ez már megint politika... -
#1647 jó hát nem ilyen mértékűre gondoltam -
Jacky #1646 Még mindig nem értem, hogy miért papol mindenki egyenjogúságról, egyenlőségről, ha A NŐK MAGUK IS ELVÁRJÁK AZ ALÁRENDELTSÉGET!? -
Jacky #1645 Márpedig ebben nem téved szerintem. Akkora behatások nem hiszem, hogy lettek volna. Nem a nők miatt tört ki a világháború. Egyik sem.
Ja és abban is egyetértek, hogy csak a legutóbbi évszázadokban nem nézik levegőnek a nőket. Ez így van, aki mást mond, az egy picit gondolkodjon már el!
Néhol még most is "szava nincsen"-ként kezelik őket. Hát még régen! -
Jacky #1644 Majd megjön az esze. Vagy nem. Mindenki maga dönti el mennyire hagyja, ebben egyetértek Ritával.
Majd ha eldobta a csaj, mert nem férfias, akkor talán elgondolkodik. Talán. -
#1643 Kedves Macho!
Örülök, hogy végre ez is egy rendes topik lett. Végülis mindenhova kell egy ember aki a realitások helyett a saját agyában rögzült képhez ragaszkodik. De ezt egy hozzád hasonló gondolkodású emberekből álló csevegő csapatban eredményesebben tennéd! -
#1642 Az egyik legjobb barátomon látom leginkább a "befolyásolósdi" eredményét. Mielőtt barátnővel összejött lehetett vele tervezni, mindig mentünk valahova. Azóta ha a csaj ciccent egyet, már ugrik is. Nem vagyok intoleráns, megértem hogy együtt akarnak lenni, de mivel kb. kéthavonta találkozunk már, nem igazán tetszik a dolog. Félévente egy mozit nem lehet vele leszervezni anélkül hogy valami "közbejönne". Még csak nem is arról van szó hogy rosszban lennék a lánnyal, tényleg aranyos, ismerem a bátyját is. Egyszerűen szanaszét manipulálja a srácot. És nem ő az egyetlen a haverok között aki ennyire hagyja magát átjátszani. -
#1641 "az a szar ha a másikat totál lerontja valaki, aztán meg dobja a fenébe"
Ehhez volt régen egy hosszú netes iromány. A történet tömören az volt, hogy egy nő megismerkedett egy vad motorossal. Szépen összejöttek és eldöntötték, hogy összeházasodnak. Először a nő azt akarta, hogy cseréljen ruhatárat a férfi, ezt még kénytelen-kelletlen megtette a motoros. Persze, hogy vettek egy házat és a "letelepedett életmódhoz" nem illik a motor. A faszi napokig könyörgött, hogy nehogy eladják. Persze végül az is eladásra került. Pár év után a nő egyszer csak kifakadt, hogy neki nem jó ez az élet, a férfi teljesen megváltozott, nem egy ilyenhez ment hozzá, hanem egy vad motoroshoz. Gyorsan elváltak, a nő felpattant a legközelebbi motoros hátsó ülésére, a férfi meg csak nézett, hogy mi történt..... -
#1640 Ez az egész mindig attól függ, hogy ki mennyire hagyja befolyásolni magát.
Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy amit a párja mond neki, az saját magának jó-e vagy sem.
De teljesen átformálni valakit az höjeség, mert akkor mi tetszett meg benne a kapcsolat elején? -
#1639 :)
hát, persze mindenkinek van egy alaptermészete. Lehet bárkiből bunkó szar ember is. Hosszútávon ilyen is lehet egy kibirhatatlan nőszemélytől...
de ugyanakkor a rendes nőknek is befolyásoló képesége, és van hogy pozitív irányba változtatjak meg a férfit. vagy csak én vagyik ilyen túl naiv, hogy igy látom?
van ilyen, de azt aláírom, hogy nem sok... tényleg több amikor negatív irányba változtatják egymást...
persze a férfiak is tudják formálni a nőket...
az a szar ha a másikat totál lerontja valaki, aztán meg dobja a fenébe ... igy lehet valakinek az életet tönkretenni...
nem egy ilyen példát tudok -
#1638 Tényleg onnan, remélem nem perelnek be a producerek.
Szerintem nem megváltozik az ember, hanem "görbül". És a kettő azért nem ugyanaz.
Az alaptermészet sokkal kevesebbet változik mint azt hisszik. -
#1637 Viasat History = rögöhőgörcs -
#1636 Most volt a viasat history-n egy kis filmecske,
amiből kiderült, hogy Julius Ceasar alaposan Kleopátra hatása alatt állt...
a film végső mondata:
Kleoptrá elsősorban azért vesztette el Egyiptomot mert nő volt. -
#1635 Hitekkel nem vitatkozom. A nagypolitikán meg meglátszik, hogy kevés nő szólt bele.
Egyébként meg itt kapcsolatokról van szó. Egy kapcsolaton belül meg kicsit más a helyzet. -
#1634 1. Nem vagyok macho (igen távol áll tőlem), csak realista és rühellem az sztereotípikát és az átalános téveszméket márpedig az, hogy nagypolitikát a nők irányították az férjükön kersztül háttérből az az tetszik vagy sem. Igen, kis behatások lehettek, de elég CSAK ha a XX. század történelmét megnézed és rájössz, hogy tévedsz.
2. Ahogy írtam az elmúlt 200 évet leszámítva volt a levegőnek nézés.
-
#1633 tesztoszteron van a vérükben, benzin meg az agyukban...
valahogy igy volt, halálos iramban-ból származik :)
az biztos hogy férfiak megváltoznak a nőktől...
néha pozitiv néha negativ irányba....
-
#1632 Örülünk, hogy Mr. Macho megérkezett közénk. Sajnálom, hogy nem tudom összeismertetni olyan nőkkel, mint a nagyanyáim voltak. Mert akkor hamar megértené.
És tudod mit? Ha engem úgy néznének levegőnek, hogy nem az én felelősségem mindennek a fenn és eltartása, van aki főz és takarít rám, mint a jobb családokban évezredek óta szokás volt, iszonyat mód nem érdekelne az egyenjogúság. De addig, amíg minden rám hárul ívben nem érdekel semmilyen pasi döntése, mert tudom, hogy sokaknál csukott szemmel, fél kézzel többet tudok.
Emellett változatlanul állítom: szörnyű, ha egy férfi papucs. Egy kapcsolatban az egyenrangúság azt kell jelentse: mindkét fél saját legjobb tudása szerint tegye meg a másikért és kettőjükért amire ő képes.
A nyalizós erőszakos stílus semmilyen ember esetében nem nyerő. -
#1631 Tudod, mindenből csak a kellemest... -
Jacky #1630 De én nem is erről beszéltem. -
#1629 Már bocs, de ez egyszerűen nem igaz, csak ilyen jó hangzó dumáktól nem képesek sokan szabadulni. Itt-ott lehetett behátás, de az emberiség 6000 éves történelme során a nőket kb. csak az utóbbi 200 évben nem nézik levegőnek (kivéve, ha valami csoda folytán uralkodók voltak).
Péládul Dzsinisz Kán mögött nő? Kelti kultúrákban ez totálisan ki volt zárava. A történelmet háborúk formálták és a nők 99%-nak totálisan nincs affinitása ilyen dolgokhoz. Igen, KIVÉTELEK voltak, de általánosítani a leírt formában elég merész.
Azért nem hagy ez nyugodni, mert számtalani ilyen általános és jól hangzó téveszmének dőlnek be az emberek. Aki látta az Úttalan út című filmet az talán már szembesült ezzel. -
#1628 attól hogy annyi jogot szeretnének mint a férfiak attól még nők maradnak...
bár az ilyen csajokat akik amúgy lesem szarnak de amikor segítség kell vagy valami már nyaliznak, boci szemmel "csináld meg légyszi"..hát legszívesebben elküldeném őket a halál faszára
meg azokat a nőket(?) akik cigiznek...isznak napközben..., káromkodnak össze vissza... de amikor el akarnak érni valamit egyből bekapcsolják a nagybetűs Nő módot magukban...
kétszínű kurvák :D
shy girls -
Jacky #1627 Itt valami nem stimmel. A nők egyenjogúságot és egyenlőséget hangoztatnak, közben meg mégiscsak igénylik az alárendeltséget?
Mert ezt olvasom ki a hozzászólásokból. -
#1626 Ha nők lennének az összes vezető pozícióban nekünk férfiaknak már régen rossz lenne.
Kevesebb háború?
Hmmmmm...
Láttál már csajokat verekedni? -
#1625 Úgy hallottam, h minden sikeres férfi mögött ott van egy ügyes nő is. Tényleg a sok háború. :D Régen hallottam olyat, hogy ha nők lennének a világ összes fontos pozíciójában , akkor nem lennének háborúk. Hát lehet, hogy azok nem, de valszeg több lenne a sunnyogva hátbaszúrás. -
#1624 Nem tetszik ha valaki teljesen "papucs" lesz egy nő mellett, de az még ellenszenvesebb ha egy nőt elnyomnak, teljesen alárendeltté tesznek.
Ahogy én látom, az alá-fölérendeltségi viszony akkor is működik, ha a másik fél nincs elnyomva, attól teljes értékű partnerként lehet kezelni.
A feminizmussal amúgy nincs bajom /antifeministaként, ez ellentmondás, nem?/, legalábbis bizonyos határok között. Végülis a férfi férfi, a nő pedig nő marad. -
#1623 Minden nagy ember életében volt egy nő is. És hogy beleszóltak-e a dolgok menetébe a háttérből? Ez nem kérdés, persze!
/Mint azt sok nagy háború és világégés is bizonyítja /. -
#1622 Ezzel nincs is semmi gond. A férfiak ereiben tesztoszteron áramlik, kinek több, kinek kevesebb /na meg persze némi vér is . Ettől agresszívabb, lobbanékonyabb, egy szó mint száz keményebb.
Hogy befolyásolják a nők a döntéseiket? Kell is, mivel kapcsolatról beszélünk, amit két külön ember alkot. Máshogy látják ugyanazt a dolgot, ez így van rendjén.
És pont ezért tudnak legtöbbünket a nők az ujjuk köré csavarni. Ha megmarad nálunk az irányítás /vagy néha csak az illúziója/, az éppen elég.
Hogy mennyire engedi magát egy férfi irányítani, az pedig már igazán csak rajta múlik. -
#1621 Poén, mert akár a férfi öltözködésében is észre lehet venni ilyen változásokat. Van egy 50 év körüli férfi, háta mögött 10+ év házassággal. Megvan a saját öltözködése, lehet, h kicsit szakadt, egy kicsit régimódi, de ha jön egy újabb nő az életébe és a szerelem elveszi az eszét, akkor egyik napról a másikra új és divatos ruhákat kezd hordani...... -
#1620 Így van.
Férfiak mondják ki a döntést, ők hozzák meg a döntést de elöttük a nők már döntöttek és befolyásolják a férfiakat.... nem kicsit...
azok pedig álltalában nem veszik észre, vagy nem tudnak mit csinálni...
-
#1619 Hallottátok már azt a mondást, hogy a férfi a fej a nő a nyak, és a nyak mozgatja a fejet? Sztem a nők 90%-a ilyen. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a nők hordják a nacit, meg a férfiak nyámnyilák, hanem a nőknek megvan az a képességük, hogy úgy irányítsák a dolgokat, ahogy ők a akarják, és ezt úgy, hogy a férfiak azt hiszik, hogy ők irányítanak.
-
#1618 Attól még én is egyenjogúságot akarok, hogy hagyom magam irányitani egyes dolgokban. -
#1617 Az asztrológiában van valami igazság, de egy olyan fiút, aki egyáltalán nem hisz benne, attól még nem zavarnék el. -
#1616 Igazad van teljes mértékben. Egy kapcsolatban a férfié legyen a döntő szó, ha erre nem képes, akkor papucs. -
#1615 Ne sorold. Olvasd el Karinthy Capilláriáját. Aztán visszatérünk a témára. -
#1614 "Igen, de mióta a világ világ a nők mondják meg, mit döntsenek"
Erről azért megjkérdezném Szent Istvánt, Saladint és Julius Ceasart. Soroljam még? :) -
#1613 Igazából a feminizmussal a nők igencsak kitoltak magukkal. Csak eg példa: azóta nem dolgozhatnak, muszáj nekik.
A férfi a döntéshozó? Igen, de mióta a világ világ a nők mondják meg, mit döntsenek. A feminista módszer itt is dugába dől, mert irritálja a férfiakat.
Férfi és nő nem lehetnek egyenlők? Még csak az kéne, hogy azok legyenek! Meg se érthetik egymást igazán, hiszen a férfi nőt kíván, a nő meg férfit. Viszont az egység enélkül elképzelhetetlen. Ebben Salsoullal tökéletesen egyetértek. -
#1612 A tesóm is ilyen a feleségével sajnos és ennek részben én iszom meg a levét... -
#1611 Az a baj, hogy amit az ember leír az a leírással óhatatlanul elkezd bemerevedni...
A férfi vezet, a nő pedig hagyja magát vezetni.
A férfi nem él vissza helyzetével, és a nő pedig nem csinál k*-vát magából (illetve nem hagyja hogy annak tekintsék)...
Mint a társastáncban. Ugye... mi lenne ha mindenki vezetni akarna...
És emellett lehet mindaz amit írtam.
Lehet Nő mellette.
Férfi és nő soha nem lesz egyenlő, soha nem is lehetnek egyenlőek.
És végzetes hiba egyenlőnek tekinteni őket.
A lényeg az egység, az egyenlőség pedig kizárja az egységet. -
#1610 Félreértesz, nem a "bableves legyen vagy spagetti" vitákra gondolok, hanem a kapcsolatok alapszerkezetére. Nem véletlenül volt a férfi a vadász a nő pedig aki renben tartotta az otthont. Ezek nagyon ősi beidegződések, és alapvetően nem változnak. Nem egy barátomnál láttam és látom hogy a kritikus ponton nem tud a sarkára állni. Mert igenis vannak helyzetek amikor nem lehet kompromisszummal megegyezni. Semmi jóra nem vezet ha két "nő" van a kapcsolatban.