8043

A TOPIK TÉMÁJÁHOZ NEM KAPCSOLÓDÓ HSZ-EK TÖRÖLVE LESZNEK!
  • Molnibalage
    A balra-jobbra esetén jut eszembe, hogy sajnos a legtöbb nő tájokozódási antitálentum.
  • Molnibalage
    " a férfié legyen a döntő szó."

Nem, annak legyen döntő szava aki a témában kompetens. A főzésbe nem szólók bele, mert nem értek hozzá, de akkor az asszony se tegye, ha csaptelepet vagy például autót szerelek vagy remdszert telepítek a gépére és neki nincs semmi műszaki affinitása...
  • Jacky
    Abban a részben jól látod, hogy egyre több olyan kapcsolat van, ahol egyik fél sem "hordja a nadrágot". De ez éppen így van jól!
    Pont az a lényeg egy kapcsolatban, hogy ne legyen senki alárendelt!!
    Te nagyon rosszul látod ezt a dolgot, vagy rosszul fogalmaztad meg a mondanivalódat.
  • Dick Riddick
    Érdekes topic lett ez, valami feminista izére számítottam, és mégsem.
    Én azt veszem észre sok kapcsolatban (barátok, ismerősök, stb...), hogy egyik fél sem viseli azt a bizonyos "nadrágot".
    Lehet hogy konzervatív a nézetem, de egy kapcsolatban van egy nő, és van egy férfi. És a férfinak kell(ene) lenni a döntéshozónak, a fölérendeltnek. Nem elnyomásra vagy zsarnokoskodásra gondolok, de egy példával élve ha a vita lényege az hogy jobbra vagy balra menjenek, a férfié legyen a döntő szó.
    És ez az a fajta nő-férfi viszony az amit egyre ritkábban látok, helyette a teljes egyenrangúság, vagy az alárendelt férfi (a tulajdonképpeni "papucs") jönnek előtérbe. És ha nem mennek jól a dolgok, lehet egymás hibáztatását kezdeni.
    Lehet hogy csak én látom így, a torz értékítéletem miatt, de ez az én véleményem.
  • NessieGraf
    Te azt hiszem, tévedésben vagy. Az a nő, aki azon a szinten van, már rég túljutott a személyiségfejlődés birtoklási szakaszán. Az inkább a vigasztalandókra jellemző.
  • Daffit
    Amit leírtál az nagyon durva. Nem tudom mennyi kapcsolatod volt, de biztosra veszem, hogy nem találkoztál még ilyan nővel, aki mindezt teljesítette. Ha találkozol, az nagyon erős egyéniség és meg lesz a véleménye. Az ilyenek birtokolni akarnak téged és nem lesznek elnézőek ha le k* anyázod őket. Ezt azért mertem kijelenteni, mert nekem volt egy ilyen kapcsolatom. Minden egyes pontra megfelel. Viszont nagyon szar volt a kapcsolat. Hidd el, fogalmad sincs mit kívánsz.
    A csillagjegyről meg annyit, hogy én hiszek benne. Nem a napi horoszópban, de a csillagjegyekre vonatkozó jellemzése elég jó irányadóak. Nem 100%-ban igazak, de sokszor 60% körüliek.
  • NessieGraf
    Kösz, visszaadtad az életkedvem. Mert eddig azt hittem, csak nőnek látszom (legalábbis a mai vélemények alapján). A könyvek jók. Partnernek nem jelentkezem, foglalt státuszban vagyok.
  • salsoul
    Ebben az esetben miért akarnak a nők egyenjogúságot?
  • Molnibalage
    Mármint abban, hogy elzavartak vagy abban, hogy szerintem humbug az egész?
  • Rita79
    Van benne valami igazság, de párt nem ez alapján választanék.
  • Rita79
    Te egy férfias nő jellemvonásait írtad le.
    Ha te ilyet szeretnél, akkor vagy nem akarsz vagy nem tudsz FÉRFI lenni egy kapcsolatban.
  • Molnibalage
    Én hülyeségnek tartom az asztrológiát. A csajok hány százaléka hisz ebben? Mert sokaknál már ott elástam magam mikor ezt kinyögtem...
  • salsoul
    Na akkor szépen sorban.

Az én kapcsolataim általában nagyon korán elakadnak.
    Egész egyszerűen nekem nem megy a bájduma, egymás folyamatos tojtatása, az állandó kézenfogósdi, az érzelmi élősködősdi a másikon... nem megy nyáladzás, na.

Az érzelmileg és önbizalmilag (gyerek) instabil, tutyimutyi nőktől mentsen meg az úr.

Nekem egy olyan nő kell aki nem akaszkodik belém.
    Aki önálló, tudja hogy mit akar, nem beszél rejtjelekben.
    Aki nyíltan őszintén elmondja a véleményét.
    Aki nem megy bele beszariságból megalkuvó helyzetekbe.
    Aki nem a környezetéből vár döntéseire, elképzeléseire visszaigazolást.
    Aki nem dől be a médiának, nőklapjának, divatlapoknak, filmeknek stb.
    Aki egyéni független véleményt tud formálni.
    Aki tud elégedett lenni magával.
    Aki felelősséget tud vállalni a saját életéért, döntéseiért és igyekszik nem másokat okolni.
    Aki képes arra, hogy megkérdőjelezze a pletykákat és azok valóságtartalmát.
    Aki semmit sem tesz tőlem függővé, főleg a boldogságát nem.
    Aki ha gond van nem siránkozik, hanem a megoldást keresi.

Akinek ha egy rossz pillanatomban azt mondom, hogy k* anyád, akkor nem besértődik és támadni kezd, hanem tudja kezelni a helyzetet és azt mondani, hogy ennek most elment az esze és nem lehet vele beszélni, majd egy tiszta elmeállapátban visszatérünk a kérdés megvitatására.
    És erre nekem is fel tudja hívni a figyelmemet, úgy hogy megértsem.

Persze 1000 nő közt 1 ilyen ha akad...

----

A csillagjegy (napjegy) önmagában nem elég arra, hogy egy emberről helyes következtetéseket vonjunk le..
    A radixot mindig teljes egészében kell nézni.
    Jelen esetben a születési infóim hiányában horary módszerrel kapható meg rólam a legátfogóbb kép.
    De csak az asztrál testemet illetően.

---

Szerelem:
    Két könyvet ajánlanék, ami nem nyálcsorgatással van tele:

Peter Lauster: A szerelemről, a szeretetről
    Erich Fromm: A szeretet művészete

Asszem' mindkettő kapható az Alexandrában.

Aki jól érzi magát az illúziók világában, ne olvassa el őket.
  • Rita79
  • Jacky
    Nekem is bejönnek a Rita típusú rendes csajok!
  • Jacky
    Én szeretem megvigasztalni a lányokat. Mivel jó dumám van, megesett hogy az ágyban kötöttünk ki
    És meg is vigasztaltam!
  • Rita79
    [elpirul]
  • Daffit
    Az olyan típusú nőket szeretem, mint Rita
  • Rita79
    Én szeretek siránkozni, mert akkor jól megvigasztalnak, megoldások helyett.
  • Daffit
    Akkor te egy kemény nő vagy, férfi tulajdonságokkal.
  • yakisha
  • NessieGraf
    Az mindenkinek fontos, hogy meghallgassák. Lehetőleg figyelmesen, közbevágás nélkül. De lehet, hogy eddig csak hittem, hogy nő vagyok, mert a vigasztalástól falnak megyek. Ha poént mondtam örüljön, ha bánatom van elég ha meghallgat, ha problémám van megoldást javasoljon. A vigasztalást meg tartogassa azoknak, akik siránkozni szeretnek megoldások helyett.
  • Rita79
    Így van, ahogy Daffit írja. A nőknek talán az a legfontosabb, hogy meghallgasság őket, mert így érzik, hogy fontosak a párjuknak.
    És a vigasztalás is jól esik.......
  • NessieGraf
    Na ezért örülök, hogy tőlem semmilyen nő nem várhatja el mindezeket. Azért a férfiak között is van nem egy, aki elég hasonlóan viselkedik. Nem véletlenül hoztam azt a döntést: kicsit arrébb költözöm. Aki komolyan gondolta, hogy velem bármilyen kapcsolatban van, az megmaradt. Aki lemorzsolódott nem hiányzik.
  • Rita79
    Na mi a fene?
    Mesélj!
  • gabo91
    Hát a női részről nem tudok sokat, hogy igy van -e azt majd az ittlévő nők elmondják... de a férfiakról tényleg igaz... legalábis nálam igy van...
    :S
  • Jacky
    Drukkoljatok, nemsoká randizok!
  • Rita79
    Hát aki normális az így gondolkozik.
  • Jacky
    A szerelem szép, a szerelem jó. Ha nincs, vágyunk rá.
  • Daffit
    De azt is írtam, hogy ha a férfiak "beszélnek, azt azért teszik, hogy tanácsot kérjenek", segítséget, megerősítést, bíztatás.
    Női mérnök szerintem azért van kevesebb, mert az analítikus gondolkozás a férfiaknak jobban megy.
  • Sanyix
    "Panther112-nek: A te bajod az, hogy a külsőd miatt nem kell megküzdened a megszerzésért"

Cöcö, elég sok helyen olyasmikről hallani, hogy a jó külső nem mindig könnyíti meg a dolgot, sőt nehezítheti is(egy átlagoshoz képest).
  • Molnibalage
    Valóban nem vagyunk egyformák, de érdekes módon most is az van középpontban, hogy mi kell a nőnek. Ezt illik is szem előtt tartani, de akkor hol is van a fene nagy egyenjogúság itt is?

"A férfi szemszögéből: a férfiak bezárkóznak és saját maguk akarják megoldani a problémát. Nem akarnak beszélni róla."

Na ez egyáltalán nem igaz, csak ők nem érzelmi bíztatásért beszélnek mással, hanem szakmai segítségért / együttműködésért. Figyu, ezt én nem tudom, segíts, mi a véleményed kérdésekkel. Ha valamit nem tudsz, hátbaveregetés és bíztatás után sem fogsz tudni azonnal... Lehet, hogy emiatt a hozzállás miatt is van olyan kevés női mérnök?

Az álláskeresés és a tárkeresés közt egyébként rengeteg képmutató hasonlóság van...
  • tigeroo
    jaj nemá , utálom mikor ezzel jönnek:D
    (bár én hardcore skorpió vagyok, az általános jellemzésük 100% illik rám...)
  • Sir Quno Jedi
    Bizony! Én sem találok. Igaz nem is keresek fiúkat, mer nembuzgár! :DDD
  • Rita79
    Ezért is igaz, hogy ritka rendes fiút találni!
  • Sir Quno Jedi
    Írjad csak ami a szíveden, az a szádon!

Én is hímsoviniszta, nőgyülölő, pesszimista, cinikus, bunkó stb.-stb.-nek számítok a piacon, szal. szívesen hallgatom hasonszőrűek véleményét (is). :D:D:D:D::D:DDD
  • ThisZip
    dehogyis a mézes-mázas vélemény a lényeg, ne azt írd amit hallani akarnak mások....
  • salsoul
    Ha csak a mézes-mázas véleményekre van szükség akkor szóljatok...
    Amúgy sem szeretek sokat gépelni.
  • Daffit
    Mi a csillagjegyed? Skorpió?
  • Daffit
    Neked olyan nő kell, akinek megmondod, hogy mit akar...