8043

A TOPIK TÉMÁJÁHOZ NEM KAPCSOLÓDÓ HSZ-EK TÖRÖLVE LESZNEK!
  • salsoul
    Nem tudom, én nem várok arra, hogy bárki dicsérgessen.
    Magam végett teszek mindent.
    És ez nem önzöség, hanem pusztán önállóság.
    Vagy művészet.
  • NessieGraf
    Én nem akarok megváltoztatni, birtokolni senkit. Pont úgy kérek meg segítségre bárkit, mint te tennéd a barátoddal. Egy idő után rászokik a feladatmegoldásra.

#1764 Az igénylése és a jólesik között óriási a különbség. Erről van egy történetem:

Kolléganőm kb. 30 évnyi házasság után panaszkodott, hogy hiába fodrász, ruha, bármi, a férje nem veszi észre. Mondtam neki, ha este a férje hazamegy, kérdezze meg, mitől néz ki ilyen jól. Azt mondta: Egy férfi ilyet nem igényel.

Azért kipróbálta. Másnap jött az eredmény, a férj válasza: "Nem is gondoltam, hogy te még mindig figyelsz rám!" Ennyi kellett egy válás elkerüléséhez, mert határeset volt.

Ráadásul a dícséret és a bók messze nem nyalizás. Mert az viszont idegesítő.
  • Jacky
    Bizony, ha eddig megfelelt, akkor miért nem jó már??
    Ráadásul "sok munkát is belefeccöltél".
    És utána, amikor látod, hogy olyanná vált amilyenné szeretted volna, elhagyod??

Ez egy kissé hasonlít arra a motoros történetre, nem is tudom melyik topicban volt.
    Amikor megismer a lány egy vad motorost, beleszeret, de aztán megváltoztatja mert szilárd párkapcsolatot épít. A végén meg, mikor látja milyen lett (pedig ő változtatta meg!), már mégse felel meg neki, hanem elhagyja egy motorossal!
  • salsoul
    Esetleg ha még egy kicsivel jobban tömjéneznéd magad, el is élvezzhetnél magadtól Muhaha
  • BEAST #1765
    Ez sem teljesen igaz, van hogy az embernek jol esik amikor masok is elismerik azt ha valamiben jo, egy kis megerosites sosem art :)
  • salsoul
    Dícséret és bók igénylése önértékelési problémákra utal.
  • Jacky
    Azt azért ne felejtsd el, hogyha sokat szekálnak valakit, egy idő után elege lesz.

A nőknek az a fixa ideájuk, hogy meg lehet valakit változtatni. Alapvetően sose lehet! Akkor lehet, ha hajlandóság van benne a változásra, vagy igazából teljesen más, mint eddig mutatta magát. De akkor se lesz homlokegyenest más mint volt előtte.

A másik dolog pedig az elvárások. Óvatosan velük, mert ha sok van belőle, megölik a kapcsolatot. Akár még kezdemény korában.
    Nem azt mondom, hogy ne legyen, mert azért valamilyen szilárd alap kell. De ha túl sokat várnak el a másik embertől, besokallhat.
    Vagy az aki elvárja ezt a sok mindent, az érzi majd úgy hogy csalódott a másikban.
  • BEAST #1762
    Nem tudom, en nem szeretem ha sokat dicsernek... csak azt jelenti ha legkozelebb valamit elszurok megnagyobb pofaraeses lesz
  • Rita79
    Akkor ne az inged alatt hordd, hogy más is lássa!
  • NessieGraf
    Dícséret és bók? Abból senkinek nem elég. Szerintem ezzel a fiúk is egyetértenek.
  • Rita79
    Csak vigyázz ezzel az elküldéssel, mert ha ilyen sokáig megfelelt neked, akkor nem biztos, hogy olyan könnyen fogsz találni még csak egy hozzá hasonlót is.
  • Jacky
    Há persze, az ingem alatt nekem is ott az "S" betű
  • NessieGraf
    Mi munka volt, mire ilyen lett! Szerinted miért nem küldtem még el?

Csak attól tartok, hogyha most nem változik a saját magát érintő dolgokban, akkor később teljesen magatehetetlen lesz. Mármint önellátásilag. És ahogy beszéltük: egy férfi azért ne csak az ágyban próbáljon az lenni.
  • Rita79
    A dicséretből meg a bókokból soha nem elég!
  • Jacky
    Na most kibújt a szög a zsákból! Egy nőnek semmi sem elég!
  • Rita79
    Dolgozom is, sőőőőőőt......!
    Még mennyi szuper tulajdonságom van!
  • Rita79
    Nem elégszer!
  • Jacky
    Dolgozol is?
    Hiszen te főnyeremény vagy akkor! Gyere hozzám!
  • Daffit
    Igen, te egy ritka rendes lány vagy, de ezt már megtárgyaltuk
  • Rita79
    Én akkor elég ritka egy rendes lány vagyok, mert én tudok főzni! És főzök is, ha kell!
  • Jacky
    Én törekednék arra, hogy eltartsam a családomat.
    DE! Manapság már egyszerűen nem elég egy fizetés! A páromnak is dolgoznia kell, ha jutni akarunk egyről a kettőre. Ennyi, nincs kecmec.
  • Jacky
    Beast: Én meg tudok szexelni és szeretek is. Igaz, most nincs kivel, de majd változik ez is
    Daffit: én is társat keresek, nem takarítónőt. De közösen kéne mindent csinálni, nem fog leesni senkinek az ujjáról az aranygyűrű.
    Eddig sem haltam éhen, nem is fogok, pedig tavaly óta egyedül élek. A szükség nagy úr.
    Néha főzök is pld. egy lecsó vagy pörkölt nem nagy dolog. Az más tészta, hogy nem szeretek főzni, mert sok idő - én legalábbis így érzem. De attól még, ha lesz egy főzni tudó párom, segíteni fogok ebben is.
    Egyébként nincs is annál jobb, mikor együtt csináltok valamit, még ha házimunka is. Jobban összekovácsol a társaddal.
    Kompromisszumokra meg szükség van. Nem vihet egy családot a vállán egy ember.
  • Daffit
    A főzéssel az a problémám, hogy a szakácskönyvekben a kifejezéseket nem értem. Pl: "adjál hozzá sót ízlés szerint" nem tudom mi a sok és a kevés, vagy adjál hozzá egy teáskanál akármit. Otthon van vagy 5 féle teáskanál egyik nagyobb, mint a másik, akkor melyiket? Hál istennek találtam egy könyvet: Szakácskönyv kétbalkezeseknek, ahol ezek normálisan le vannak írva.

Amit írtál azzal nagyon egyetértek, ha a házimunkát közösen oldjátok meg, akkor az mindkettő fél számára előnyös.
  • Jacky
    Nessie, akkor mégse olyan gyatra a párod! Tudod milyen ritka manapság az ilyen férfi? Becsüld meg!
    Hibája meg mindenkinek van.
  • NessieGraf
    Nálunk az a szokás: a férfi bevásárol, ne nekem kelljen cipekedni. Én főzök általában, de előfordul, hogyha későn érek haza (ritka) kész vacsora vár. Az egyéb házimunkát általában közösen oldjuk meg, mert így hamarabb kész, több idő jut más dolgokra mindenkinek.

#1744 Ha enni szeretsz, a főzés is menni fog. Ha alapdolgok érdekelnek, ami nincs a szakácskönyvben, keress meg priviben.
  • Daffit
    Nem tudok főzni, (igaz már próbáltam és szeretnék megtanulni) de mivel egyedül élek és szeretem a rendet és a tisztaságot, ezért tudok mosni, mosogatni, takarítani és vasalni is. Ezért sok férfivel ellentétben nem takarítónőt keresek, hanem társat :D
  • BEAST #1743
    Tudok fozni es szeretem is csinalni, np :D
  • gabo91
    Hát igen. Férfi létemre azért egy-két ételt én is tudok főzni, éhen talán nem hallnák ilyen nő melett. De tényleg felborultak ezek az értékrendek. És azt se tudják értékelni a nők, ha a férfi főz nekik valamit. Nem kellene teljesen megszabni hogy neked ez a dolgod nekem az a dolgom. Talán a férfiak se hallnak bele ha besegítenek a női munkába, de ne legyenek kihasználva. Mert ugye kisujjadat nyújtod, és az egész karod kellene...
  • Rita79
    Ez mind igaz és ráadásul ezek a férfiak várják el leginkább a nőtöl, hogy legyen mindig és mindenben a topon.
  • Z
    Általában megoldja helyettem a mosogatógép. Persze ha valamit mondjuk méreténél fogva (tálca, stb) nem tudok a géppel elintézni, akkor elmosogatom magam.
  • salsoul
    Nézzétek meg hány férfi tudja eltartani a családját mostanában!
    Vagy csak azt, hogy hányan törekednek erre.
    Vagy csak azt, hogy hányan tudnak kicsit komolyabban gondolkodni.

Szal' férfi téren sem jobb a helyzet.
    Egyik 19 a másik...
  • Jacky
    Nem is az a baj, hogy a lányoknak van-e műkörmük vagy sem. Az a gond, hogy mindegyik csak ilyen-olyan szórakozóhelyekre vágyik, idemenni-odamenni, aztán közben elfelejtődnek azok a mindennapi dolgok, amik szükségesek egy normális élethez.
    Pld. a mosogatás, mosás, más házimunkák, neadjisten főzés!
    Nézzétek meg hányan tudnak főzni mostanában! Töredéke a csajoknak.
    És hogy fognak így élni önálló életet? Nem lehet mindig étteremben enni. Nem lesz ott mindig anyuci meg apuci, hogy legyen kaja, meg tisztaság stb!
    Ezek a dolgok valahogy elfelejtődnek, pedig fontosak.
    Felborultak teljesen az értékrendek, már régóta.

Azt szajkózzák sokan, hogy egy kapcsolatban legyen nő a nő, a férfi meg férfi. Ok legyen! De ha egy férfinak kell megfőzni a kaját, kitakarítani, porszívózni, felmosni, mosogatni, akkor még elvárja a nő, hogy az úgymond férfimunkákat is megcsinálja, meg vigye ide-oda?
    Milyen nő az ilyen?
  • gabo91
    Értem. Végülis van benne valami, de azért nem mindegy, hogy picit nagyobb mint a körmöd, és egyszínű, vagy 5 méteres és televan mindenféle vacak mintával stb.
    Már alig várom, hogy iskola legyen napi 2-3 órán keresztül kell majd ilyeneket hallgatnom akaratlanul...
    siránkoznak egésznap a körmökről, ilyenkor kiugranák az ablakon... :)

Szóval lehet, hogy jobb benne mosogatni, de mégiscsak egy jó indok hogy semmit se keljen csinálni...

Egyébként kb. olyan dolog ez mint a fiuknál a hajzselézése.
    Az ilyen kis **** -ok ugyse nyulnak semmihez hozzá mert, hátha szétmegy a zselézés, meg esernyővel közlekednek még hóesésben is, csak hogy betudják zselézni a hajukat.
    Persze van olyan is aki ha esetleg valamit "dolgozik" akkor is 5kg zselé a féjén mert hát az nem maradhat le.

Persze én is szoktam zselézni, (ha olyan kedvem van, mert amugy lusta vagyok reggel ilyenért elöbb felkelni) de azért mert bezseléztem a hajam nem fogom azt mondani ha valamit kell segíteni, hogy hát nem lehet mert ....
  • NessieGraf
    Ha te szoktál mosogatni... Egyébként létezik festetlen, normál köröm hosszúságú változatban is.
  • Jacky
    Az nem mentség, hogy jóval szebbek a magyar nők más országok lányainál! Attól még normálisan lehetne viselkedniük!
    Bókokat se úgy kéne fogadni, hogy elhúzzák a szájukat!
  • Z
    Na jó, hogy tudom, majd építtetek én is magamnak!
  • Nandusz
    Hát még a repedt sarok milyen nagy gáz...
  • NessieGraf
    Mert a saját köröm nem sérül, van ami védje. Olyan rá a műköröm, mint a gumikesztyű. Ráadásul a műkörömről a lakk se kopik le. Saját köröm behajlik, lakk megtörik, vége. Mondjuk ez az épített körmökre igaz. A ragasztott csöves megoldás, lepattog, semmire se jó.
  • gabo91
    Miért?
  • NessieGraf
    Pedig mákörömmel még mosogatni is egyszerűbb. Csak nem méteres kell belőle.