Ritka rendes fiút találni
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Don\'t take anything for granted. (Ne tekints semmit magától értetõdõnek.)
Kibõl miért lesz drogos és alkoholista? Lehet hoyg egyedül vagyok a véleményemmel, de szerintem nem számít. Ahogy az sem hogy kibõl miért lesz sorozatgyilkos. MErt meggyõzõdésem hogy nem nehéz gyerekkorát kell elemzni, hanem le kell csukni. Lehet nem egytérteni, "szabad ország"...
Talán annyival egészíteném ki, hogy szerencséd hogy nem elõttünk filozofálgattál ezzel.
Sok jogod pedig nincs hozzá hogy elõírd másoknak mi szerint éljék az életüket. Remélem soha nem is lesz.
Koránt sem tartom magam liberálisnak, sõt! De az hogy kibõl miért lesz drogos vagy alkoholista, embere válogatja. Én nem iszom, nem dohányzom, nem drogozom. Mégsem bagatellizálom el a problémát.
Sokan szeretik egyszerû általánosítással elintézni a dolgokat. Egyszerûbb, az biztos.
\"Heroes never die. They just reload.\"
Egyébbként nem mondtam hogy egycsapásra, csak hogy meg lehetne oldani, ha igazán próbálnánk.
És eyébbként jómagam is értek valamennyire az adott témához... Bár bizonyára Te jobban... Ezt nem tudhatom. Csak modom, hogy van némi gyakorlatom...
A nyugdííasok fiatalabb korukban bõven eleget tettek hozzá a társadalomhoz (jobbesetben). A rokkantak ellátása emberi kötelességünk, igen.
De a többi? Ugyan... Valóban, sajáljunk mindenkit szépen, és segítsük azokat akik nem akarnak magukon segíteni?! Ha egy rákos embert látsz, Te a ráknak drukkolsz? Mert ugyanaz! Lázadó sejtek akik nem akarják vágezni a dolgukat! Az emberi társadalom léhûtõi ugyan ilyenek. Ülldögélenke szépen valahol, és elvárják, hogy mások csináljanak mindent helyettük, õk meg nem tesznek semmit!
Más kérdés, hogy álhumánus gépekkel életben tartani a maguktól nem életkélpeseket, szerintem.
De egy alkohloista, egy drogos, egy srác aki 3 napot üll egyben a gép elõtt és játszik... Szerinted ezeket hasztalan élõlényeket is nekünk kell eltartani a megfeszített kemény munkánkal?
Szerintem "Aki nem dolgozik ne is egyék." Neked talán ez az idézet ismerõs!
Nem mondtam, hogy csak erõs, okos, szép maradjon meg! Azt mondtam, hogy mndenki aki nem hajlandó legalább minimálisan tenni valamit, az haszontalan...
A példákkal kapcsolatban meg hadd mutassam be a termodinamika fõtételeit.
Igen, vannak próbálkozások, de kétlem hogy az összes problémánk egy csapásra lenne megoldva ahogy azt állítanád. És még ha igazad is lenne, és nem lenne az "olajlobbi", annyira olajfüggõ a technológiánk (és itt nem elsõsorban mint üzemanyagra gondolok) hogy eszméletlenül nehéz lenne az átállás.
Viszont most már nagyon eltértünk az eredeti témától, szerintem inkább folytassuk valahol máshol.
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
"Láttam már fakareskedõket, "gonosz" nevetéssel a kezüket dörzsölve erdõt írtatni."
És miért csinálták? Pont azért, amiért a ragadozó vadássza zsákmányát - személyes igényeik kielégítésére, és nem azért hogy "nyehhehe gonosz erdõ most jól megkaptad"
Igen, valószínûleg õ sem gondolt bele mi lesz a tetteik következménye. Csupán a természet törvényeit követte. Hogy ezzel a nagy képben már saját maga alatt vágta a fát (bocs a szörnyû poénért) már más kérdés.
"Mert ha nincs oroszlán, az antilop elszaporodik és a szavanna helyén sivatag fog tátongani."
Igen. Az antilop elszaporodik, a szavanna elsivatagosodik, az antilop kihal. Ez lenne a természet rendje. A más körülmények másmilyen fajoknak fognak kedvezni. Az hogy mi ilyenkor természetellenesen meg akarjuk õrizni az eredeti állapotot (amit mi irónikusan "egyensúlynak" hívunk) már más kérdés.
Nem azt mondom, hogy innentõl kezdve kezdjünk vadul pazarolni. Csak azt, hogy természet egyensúlyára való hivatkozás helyett igenis el kéne ismerni hogy az egyetlen indok amiért meg akarjuk õrizni a helyzetet ami most van az, hogy mentsük a saját seggünket. És ez így is van jól.
Mi az hogy eloskodok?A nyugdijasok,rokkantak,hatranyos helyzetu emberek fekelyek lennenek a tarsadalom testen amit egy kimetszessel el lehetne vagy kene tavolitani?Taigetos kene,vagy mi?Hol eltek ti,barbarizmusban?Az emberi let nem arrol szol hogy csupan az eros,okos,szep,hasznos tagjai maradhatnak fent hanem hogy biztositjuk azok boldogulasat akik erre onmaguktol keptelenek.Valoban tarsadalmi problema a drog,alkohol,szenvedelybetegsegek,az orvostudomany,az oktatas hanyatlasa vagy ide sorolhato a politika korcsosulasa,az uniformizalodas,a globalizacio,media es a tobbi szarsag ami korulvesz.
"Ha egy embert megmentesz,egy egesz vilagot mentettel meg",gondolom ismeros az idezet.Nem azon kene polemizalni hogy ki mennyit tesz hozza a vilaghoz hanem hogy az onzo es a tobbi embert kizaro,haracsolo eletmodon es monetaris alapokon nyugvo tarsadalmi renden valtoztassunk.
Es igen,ennek ugyanugy resze (lehet) a csalad es vallas is amit sokan es sokfelekepp probalnak hatterbe szoritani vagy teljesen kiirtani.Holott..
Most Te voltál az idelizál álhippi, már bocsánat...
De ettõl még az ember belerondít ebbe a természetbe, és kiírtja. Csak egyvalamit feljtesz el. Az ember is a természet része, bármennyire is próbál menekülni elõle. És de... Láttam már fakareskedõket, "gonosz" nevetéssel a kezüket dörzsölve erdõt írtatni.
Igen, a természet kegyetlen. De kegyetelnségével egyensújt teremt és tart fenn. Mert ha nincs oroszlán, az antilop elszaporodik és a szavanna helyén sivatag fog tátongani. Az ember az ami a pusztításával nem teremt egynsúlyt, és nem tart fent. Még a saját társadalmában sem, nemhogy a bolygón.
Jómagam nem vagyk "zöld". Nem is leszek, de azért álljon már meg a gyászmenet... Külöümbség van a "nem Bambi világ" és a nem lesz levegõ amit belélegezzek közt!
Viszont azt sem szabad elfelejteni, hogy igenis amint kiderültek a gondok, elkezdõdött az azok javítására/megelõzésére vonatkozó fejlõdés. Persze, mi tudjuk hogy gáz lesz, ezért is teszünk ellene - nem véletlenül épült ki külön technológiai ág a környezetvédelemre.
És igen, persze hogy csináljuk - benne van a természetünkben, hisz egy faj nem igazán lenne ilyen sikeres ha maga ellen dolgozna.
Az álhippi szöveget meg nem arra gondoltam hogy te is rombolsz, az inkább képmutatás lenne.
Viszont mi nagyon is tudatosan vágjuk tönkre pl. az ózonréteget, és még sorolhatnám, mi mindent. A következményekkel is tisztában vagyunk, mégis csináljuk.
Ez nem álhippi szöveg, mert én is ugyanúgy rombolok, mint bárki más, átlagember. Annyi a különbség, hogy én belátom a hülyeségem. :)
Én nem teszek úgy, mintha az emberiség barátja volnék.
Na de komolyra, a természet nem az a romantikus tájkép bambival meg a pillangóval és a békés harmóniával amibe a csúnya ember jól belepiszkolt miközben gonosz kacajok közepette dörzsölgette a kezét. A természet egy kegyetlen hely ahol az erõs fennmarad és a gyenge elpusztul, ezáltal saját magát változtatja maga által (és igen, mi is beletartozunk, csak egyszerûen észrevettük hogy a változás amit generálunk magunk számára baromira nem jó, így próbáljuk visszaszorítani azt)
Rombolás-e annak a fajnak akinek pont ilyenkor jönne el a fénykora?
Rombol-e a ragadozó, aki teljesen kiírtja zsákmányát?
Rombol-e a betegség, ami fajokat tizedel meg?
Nem akarok offolni, csak egyszerûen megmosolyogtatnak ezek az idealizált álhippi szövegek.
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
De amúgy nem elsõ sorban erre utaltam, hanem elsõ körben csak a haszontalan, kártékony elemekrõl.
A Bûnözõ definíciója: "Olyan ember, aki a társadalom jószándékán élõsködik." Ezt teszi a tolvaj, a gyilkos, a sikkasztó, de a kocsmatöltelék, a szenvedélybeteg is.
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
De spec, általában én sem veszem el a szórólapokat...
Némi kikapcsolódás mindenkinek kijár, és mindenki maga választja meg, hogy ezt hogyan akarja véghezvinni.
Viszont, aki tényleg egész álló nap a gép elõtt, vagy a kocsmában ül, az már igazán felesleges személy. Egyszerûen nem lehetünk olyanok, mint az állatok: nem követhezjük állandóan az ösztöneinket, sajnos... Pedig néha én is szivesebben mennék ki túrázni az erdõbe májusban ahelyett, hogy otthon meresztem a valagam, csak mert vizsgaidõszak van.
viszont az hgy valaki dolgozik még nem jelenti azt hogy értelmes ember, adott esetben lehet hogy pocsékolja az áramot, a gázt stb.. mennyivel jobb ember õ mint az aki az aluljáróban koldul és minimális környezetterhelést jelent?
Viszont. Már az is nagyon hasznos ember a társadalom számára, aki csak a gyerekét neveli tisztességesen, jó emberré. Ha nem szülõ-gyerek kapcsolat van köztük, hanem baráti, amiben persze a gyerek nem muszájból tiszteli a szüleit, hanem azért, mert azok valóban megérdemlik. Mert ha a gyerek jó nevelést kap (és ne pl elit iskolára, vagy ilyen nyavalyákra gondolj, hanem egyszerûen jó szülõkre, tanárokra, stb.), akkor ezt a jó nevelést õ is tovább tudja majd adni a saját gyermekének, ésatöbbi.
Tehát, nagyon egyszerû hasznos embernek lenni, csak tenni kell érte, és nem kell hihetetlen erõfeszítéseket tenni. :)
Az ember a legfejletebb élõlény a planétán. Az iteligenciánk, tudásunk, ezközeink és sokminden más rendelkezésünkre áll. És ezekkel megszüntethetnénk a szegénységet, éhezést, a betegségek nagyrészét. Ehelyett mire használjuk? Nem gyógyítunk csak tüntekezelünk, mert az anyagilag jobban megéri pár gyógyszergyártó cégnek. Kihasználunk másokat, elszedjük még azt a keveset is amijük van (Afrikaik, Indiánok, stb.), és legyilkoljuk egymást olajért, pénzért... Ez is ugyanaz a kártékonyság, mint mikor valaki akinek van egy egészséges teste, és elméje otthon ül, és számítógépes játékok elõtt, és cél nélkül nyomogatja a gombokat, vagy ugyanolyan mint a "hippi" aki a kocsmában a haverokkal iszik, füvezik és röhög még a telefonkönyvön is, vagy mint a bûnözõ aki betörés közben megerõszakol és megöl gyerekeket. És ezzel nem egy kalap alá vaszem õket (vagy a "bûnüket" ha úgy jobban tetszik), csak azt mondom, hogy bizonyos szempontból mindannyian kártevõk, és élõsködnek a társadalom testén, mely eltartja õket. Azok testén akik dolgoznak, adót fizetnek, és tesznek azért, hogy haladjunk is valamerre.
Aki semmi hasznosat nem tesz, csak vesztegeti az életét az nem hogy nem hasznos, egyenesen kártékony. Miért? Mert erõforrásokat él fel: Eszik, iszik, lélegzik, vizet és áramot használ, etb. Viszont semmit nem ad vissza. Tehát gyakorlatikag élõsködõ, a társadalom, a nemzet, az ország testén (de tudnám folytatni a sort).
Elismerem ez a nézet radikálisnak fog tûnni sokaknak, de úgy gondolom, hogy aki legalább "muszájból" nem csinál valami olyat, ami hasznára van, legalább egy közösségnek, az az ember erõforrás pocsékolás. És mivel az erõforrások végesek...
Vegyük egy kalap alá a sorozatgyilkosokat és a volán mögött elalvó sofõröket, egy kalap alá a gyerekmolesztálást és a bolti lopást, egy kalap alá a fegyveres rablást és a számítógépes elfoglaltságot, szórakozást.
Ennyi erõvel máglyára kéne vetni az összes gépet, és benzinnel alágyújtani.
Mellesleg nagyon nem értek egyet a meglátásoddal. Attól hogy valaki nem egy komoly tudományos projekten dolgozott egész életében, már haszontalan? Vagy attól hogy tölt idõt szórakozással?
Ugyan már...
Azzal ugye tisztában vagy hogy az elérhetetlen célok kitûzése nagyon káros lelkileg?
Vadászpilóta...
Kicsit nézz utána a kritériumoknak.
sal:te tényleg nem érted,egy vadászpilótának még tömött foga sem lehet...esetleg ha nem azt pofáznád,hogy amit nagyon akarsz elérsz,hanem leszállnál a földre és megnéznéd mik a követelmények,és azt tudja-e teljesíteni a kolléga,akkor te is látnád,hogy ennek az álomnak lõttek(és hadd tegyem hozzá,az is igaz amit mondott:van itthon mig29ünk sok-sok,de csak a földön,még ígyis qrwa drága a fenntartása,nem még ha repülnének is vele...)
mellesleg,nekem nincs jogsim,meghúztak már egyszer-kétszer forgalomban...de szimulátorozok,jobb mint a "szart enni",avagy ha semmit sem csinálnék...pontosabban mind2 szar,csak ez kisebb.
BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idõvel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idõvel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)