Ritka rendes fiút találni

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gabo91
Ott a pont.
Igy van ahogy irtad, nem kell elkapkodi a házasságot sem. Sosem lehet tudni mit hoz a jövõ, mi fog történni... viszont ha a másik fél anyira vágyik rá akkor elkell gondolkozni, hogy akarod-e vagy nem... mert ha nem akkor most köszönjetek el egymástól, ha pedig akarod de valami végett nem most akkor meg lehet beszélni mindent.

Mai világban kevesebben házasodnak, ennek talán az is az oka, hogy egyre többen válnak el, igy egyfajta félelem ott van az emberek többségében.

Agron: “One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.”

salsoul
Mintha hatalmas esküvõ kellene egy házassághoz.

Két ember hatalmas lakodalom nélkül is összeházasodhat 30eFt-ból.
soulhunter
1 pasi hiába akar normális, igazi kapcsolatot, ha nincs lovéja...
csakh kiegészitsem a kövi sorod részletét:

"A másik dolog a csúnya anyagiak."

a többi ugyse számit

ámen

1 pasi hiába akar igazi kapcsira, ha a hülye nõ nem fogja fel, h kell az õ bérezése is a johoz

üzenet vége

8800GT,A64 X2 3800+,A8N-E,2GB DDR,SB A2 Razer Db Magma patkány + Logitech Cordless Rumblepad2:) azért van leirva,h mindenki tja,mi a konfigom,ha bajom van...

Ezt nagyon meg kell gondolni. És ha átgondoltad, akkor még egyszer.
Ha nem vagy biztos a másikban, nem szabad házasodni.
És manapság ki/mi biztos?

Olyan ritka a rendes ember, hogy topikokat kellett indítani róluk! <#nyes>
És ha találsz egyet, az se 100%, hogy szeretni fog. Vagy hogy sokáig szeretni fog.

A másik dolog a csúnya anyagiak. Nem két fillér házasodni, fõleg ha nemcsak anyakönyvvezetõt terveztek, hanem esetleg lagzit is. Ruhák, esküvõi torta, kaja, pia stb. Rengeteg pénz. Nászutat ne is említsem.
Sokan ezért nem házasodnak egyébként, mert egyszerûen nincs pénzük rá vagy nem erre akarják költeni, hanem fontosabb dolgokra. Lakásra, hogy ne kelljen az anyósnál lakni, autóra, hogy el tudjanak menni szabadon akárhová, vagy éppen a kissrácra ha van.

Egyvalami biztos: sokkal kevesebben élnek ma házasságban mint 20 éve. Sokkal elfogadottabb lett az élettársi közösség.
salsoul
Tehát nincs semmi válaszod a feltett kérdésekre.

Egyébként itt nem az életemrõl van szó hanem arról, hogy meg szeretném tudni hogy a házasságpártiak miképp vélekednek a házzasságról a következõ kulcskérdésekre kapott válaszokból:

Miért szerencse hazássaág?
Vagy miért szerencsés(ebb) a házas?

Mi a házasság?
Mi lesz jobb a házasságtól?
Miért kell megházasodni?
Miért kell házasság a gyerekneveléshez?
Miért jó az ha valaki csak muszájból és beszariságból marad velem?

És miért szabad a szex házasság elõtt mikor a házasság elõtti szex tiltott dolog minden házasság fogalmát ismerõ hagyományban? /Ez itt tényéleg baromira érdekel ám/

ÁM mint általában mindig, abban a pillanatban, hogy kicsit komolyabbra fordul a dolog senki sem válaszol és mindenki ignorálni kezdi a kérdéseket, talán mert soha nem gondolkodtak róla õszintén.

Égybként múltkor két hangformátumon ment a vita egy másik topikban, hogy az egyik mmennyivel jobb mint a másik és a másik mekkor fos.
Én csináltam vak hallgatási tesztet és mindenki csak kifogásokat keresett arra, hogy miért nem tud részt venni benne...
Még a legnagyobb pártolók és éllenvetõk is.
Rita79
Úgy néz ki tényleg az vagy<#idiota>
De akinek ezt eleve magyarázni kell, annak nincs is értelme bármit is mondani, mert úgy is csak a saját elvetemült elgondolása szerint fogja tovább élni a sivár kis életét.
Ennyi!<#unalmas>

i9 9900K @ 5Ghz | EVGA FTW3 RTX 3080 Ti 12G| 32GB DDR4 | 32" ACER Predator | Gigabyte P850GM 80+ Gold | PS4 Pro

salsoul
Okés, én gyenge elméjú vagyok és erre tekintettel légyszives foglald össze a már válaszoltakat pár mondatban.
Valamint sorold fel nekem, hogy melyik hozzászólásokban vannak a válaszok.

/Eddig úgy néz ki ma sem kapok értelmes érveléseket/
Rita79
Már válaszoltunk, de mint már mondtam, neked kár a szóért!<#idiota>
Olvass vissza, mert ott minden kérdésedre megkapod a választ!<#nezze>

i9 9900K @ 5Ghz | EVGA FTW3 RTX 3080 Ti 12G| 32GB DDR4 | 32" ACER Predator | Gigabyte P850GM 80+ Gold | PS4 Pro

salsoul
Tegnap nem tudtam meg pár dolgot.

Íme miket:

Miért szerencse hazássaág?
Vagy miért szerencsés(ebb) a házas?

Mi a házasság?
Miért kell megházasodni?
Miért jó az ha valaki csak muszájból és beszariságból marad velem?

És miért szabad a szex házasság elõtt mikor a házasság elõtti szex tiltott dolog minden házasság fogalmát ismerõ hagyományban? /Ez itt tényéleg baromira érdekel ám/

Ma vajon kapunk érdemleges választ, vagy ma se fogja tudni senki házasságpárti elmondani, hogy valójában miért dönt házasság mellett?

Hogy könnyebb legyen a válaszadás felételezzétek azt, hogy én egy afrikai törzsbõl jöttem, akik boldogan élnek együtt egymással, boldogan boldog gyerekeket nevelnek, és még soha nem hallottak a házasságról és ezért szeretnének felõle tájékozódni.
MrSpock
Még annyit,ha az életben megtalálom az igazi párom,természetesen én is feleségül venném.Azért mert szeretem,és boldog vagyok vele.<#szeret>]Nem kötelességből,vagy nyomásra.

Go Jeff Go!!!!

Rita79
Igazad van, sértegetni tényleg nem sértegettetek senkit, csak ha valaki a normális emberi viselkedésmódot akarja követni lehurrogjátok és valami robotszerû, érzelemmentes világot hirdettek, mintha az lenne a normális.
Ébresztõ! És menjetek emberek közé a való világba!

MrSpock
Igen ebben igazad van..egy gyerekvállaláshoz,ha tudatos,szükség van a házasságra,és igy is a helyénvaló,hogy családban nevelkedjen.
Az más kérdés,hogy sokan elválnak meg satöbbi.Táradalmilag ez az elfogadott képlet.
Ha nem tudatos a gyerek,csak bejött akkor van,hogy nincs házasság,de sokan azon vannak hogy utóbb ezt bepótolják,mivel esetleg szeretik a párjukat,és a picit.Na persze vannak kivételek mint tudjuk.

Go Jeff Go!!!!

Rita79
<#eljen>Végre egy érzelmileg nem sérült ember!
Irigylem a párodat!
<#love11>

MrSpock
Házasság intézménye csak egy választási lehetőség.
Van aki hisz benne,van aki nem.Nemkell itt egymásnak esni!
mint tudjuk az emberiség történetében,ez egy szertartás,ahol 2 ember hivatalosan is összeköti az életét,ugye ez lehet szerelemből,érdekből,vagy akármiből.
Azért elitélni másokat,mert nemakarnak megházasodni,vagy épp fordítva.
Kinek mit jelent ez,mindenkienk joga van eldönteni.
Általábana lányok,nők szeretnének férjhezmeni,mert szép ruha esküvő,meghitt pillanat,lakodalom stb.
Lehet úgy szeretni nagyon valakit,papírok nélkül is.Barátaim közt is van,ki nem házasodott,és gyerek is van.Jól megvannak,de van másik véglet is.Én speciel nem vagyok ez házasulandós ember,persze ki tudja,egyszer talán eljön,de ha nem nem.Ezt úgy is érzi 2 ember,hogynekik szükségük van e rá,és mikor hogyan.
Mint ahogy pártválasztani is,senki nemszól bele ki mit választ,vagyis ha már belszólnak az régen rossz.
Házasságot is csak úgylehet,érdemes,ha tiszta szívből gondolják,és nem külső nyomásra.Ugyan lányom,fiam,házasodjatok már össze,hát a nagy család már ezt várja!Hányszor megkaptam én is már,hogy na nem nősülsz még,ideje lenne,meg ilyenek.Olyankor eléggé morcos szoktam lenni..ez nem lóverseny,hogy bekell érni a célba,hogy nyerj.
Persze egy szép esküvő meghitt,megható,emlékezetes pillanat,sokan inkább ebbe az érzésbe szerelmesednek bele.:-)
Ez az én szerény véleményem adologról.:-)

Go Jeff Go!!!!

Rita79
Ott a pont!
Ha komolyan gondolod a kapcsolatot a pároddal és õ is veled és a gyereket tervezgetitek, akkor igenis egy normális pár házasságot köt.
Ti nem vettétek észre, hogy a társadalom családnak csak ezt formát fogadja el?
Ha gyereket szül egy nõ és nincs férje, akkor egy halom procedúra mire az apuka a nevére tudja venni a gyereket.
Miért van erre szükség?
Azt még hozzátéve, hogy úton-útfélen magyarázkodhatnak, hogy nem vagyunk házasok, csak gyerek van!
Enyhén ciki!<#levele>

Rita79
Egyetértek!
Itt azoknak van problémájuk, de nagyon nagy, akik sem normális párkapcsolatra nem vágynak, házasságra annál inkább nem, sõt vannak itt olyanok is, akik a sok éve meglévõ partnerüket akarják hirtelen megváltoztatni.
Mi ez, ha nem gyógyításra váró emberek gyülekezete?
Tisztelet a kivételeknek.

Rita79
Ott a pont! Problémáitok vannak!<#hehe>

Rita79
Én meg sajnállak téged, hogy neked ilyen nem jutott!
Ritka egy példánya vagy a nõi nemnek, ha te az ilyen értékeket lefikázod!
De szvsz csak azért írsz ilyeneket, mert szeretethiányod van, de nagyon erõsen.
Tényleg dobd ki a mostani palidat, mert látszik, hogy egy "picikét" frusztrált vagy!<#schmoll2>

salsoul
Ott az igazság.
NessieGraf
Most találtam. Tanulságos lehet.

http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info

Dick Riddick
Egy véleményen vagyunk.

\"Heroes never die. They just reload.\"

gabo91
Nem kell vállalnod, leirtad kultráltan a véleményed, elolvastad másét véleményezted, én is ezt tettem. Különbözõ emberek más más korosztály más vélemények. Ezen nem kell szerintem összekapni, ha meg valaki felhuzza magát mint lentebb akkor menyen a gumiszobába ...

Agron: &#8220;One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.&#8221;

Dick Riddick
<#eljen>

NessieGraf
Köszönöm ismét neked és akiket még illet, a párommal együtt, meg azzal a jó néhány emberrel együtt, akik az ismeretségi körünkben szintén így gondolkodnak. Már kezdtünk félni, hogy teljesen egyedi problémáink vannak. <#dumcsi>

Dick Riddick
Csak magamra vállaltam a saramat. <#kacsint>

NessieGraf: Személyeskedésnek személyeskedés, de nem negatív hangvételû.

NessieGraf
Én kezdtem el a személyeskedést sajnos, hiszen 3 embert is megneveztem. Mivel te voltál az egyik, elnézésed kérem érte.

salsoul
Én az elaszticitást vállalom fel.

És azt hogy azért marad velem valaki mert velem szeretne és nem azért mert visszafordíthatatlanságot fogadott, vagy írt alá.
gabo91
igen tudom, de nem ezen vitáztunk

Agron: &#8220;One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.&#8221;

Dick Riddick
Tehát szerinted a házasság ennyit jelent?
Magadhoz láncolsz valakit egy életre?
És mi van ha szakítanak veled, és válás lesz a vége?

NessieGraf
Tévedsz. Én már elmúltam 50 éves. Éltem házasságban, elváltam. Mindkettõnek volt oka. A volt férjem ma a legjobb barátom. Nem mentem férjhez azóta, de 18 éve élek együtt a párommal. Kösz, jól vagyunk.

Az, hogy te fiatal vagy és keveset tapasztaltál az ember valódi természetérõl, egy dolog. Az, hogy sose múlik ami késik, meg egy másik.

Az, hogy fogalmad sincs arról, mennyivel más egy házasságot megélni, mint beszélni róla, most részedrõl még természetes. Ha túl lesztek a 3. kiló són, majd megbeszélhetjük. Addig fogadd el: még sokat érzel és keveset tudsz.

Dick Riddick
Nézd, ha sértegetsz és személyeskedsz, ne csodálkozz ha visszavágok.
Szerintem éppen te értetted félre, a birkát jelzõként használtam.

Nandusz
A visszafordíthatatlanságot vállalod fel vele. Te fel mernél vállalni ilyen volumenû döntést az életedben, vagy megelégszel a kis "biztonságos", "nekem jó legyen, oszt kész" felfogással?

A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/

Nandusz
Kár hogy magadra vetted (lehet a cáfolatod ellenére betalált volna?)

salsoul
Ezek szerint elképzelésed nincs, hogy miért akarsz valójában megházasodni.

Csak láttad valahol, hogy ez de jó, de szép és a többség ezt csinálja és kész ennyi, nekd is ezt kell tenned.
salsoul
És tisztátzzuk már azt is, hogy mi az hogy élettellenes, és mitõl lesz valami az.
Nandusz
Mert ilyen kérdésekre nem létezik válasz. Ezzel az erõvel mindenki kérdezhetné: minek a törvények és elõírások a törvénytelenségek és szabálytalanságok ellen? Miért?...Mert kellenek. Mert anélkül nem mûködik ez az élet. Persze megkérdõjelezni meglehet a világ törvényszerûségeit, az más kérdés, hogy ez mennyire célravezetõ.

Dick Riddick
Ezt én írtam, nekem csak egy papírt jelent. De nem tettem rá megjegyzéseket, és hozzátettem hogy egyéni vélemény.

Dick Riddick
<#nevetes1>
Vitázol?
Mikor?
Semmi mást nem csinálsz mint gyalázol másokat.
Írtam már eddig is, idézz hogy mikor sértettünk meg személyedben, elnézést fogunk kérni tõled.
Nem vagyok sem életellenes sem antiszociális. A fogalmakkal nem vagy egészen tisztában.

Nandusz
itt nem az üzlet az alapja a szerzõdésnek, hanem a hûség.

salsoul
Tehát nem tudsz válaszolni.
gabo91
Nem azt mondtam, hogy egy vacak papir. Igaz tényleg egy eskû is, de nem szerzõdés...
Mindenki maga dönti el, hogy komolyan veszi vagy sem... ha már odament akkor ne legyen képmutatás meg majd meglátjuk milesz... igyekszem stb.
És ez nem verseny, hogy mindenképpen házasodni kell... ha ugyérzitek, hogy ilyen szintre értetek a kapcsolattal akkor kell a házasság... de csak ha mindketten tényleg ezt akarják és komolyan is gondolják...
erõltetni pedig nem kell...
Szükségesség... attól még mert ráeröltetném valakire hogy házasodnuk meg attol még nem lennék boldog... a szerzõdéstõl pedig üzletté válik

Nandusz
Számomra eddig pedig nekem tûnt úgy, mintha könyvbõl idéznél....
A kérdéseidre meg ott van valahol benned a válasz.

salsoul
És mi lesz a szerelembõl ha elvesszük belõle a hormonokat és a szexualitást?
Nandusz
Nem nem azt nézem le birka bácsi, csak azt, hogy az életellenes és antiszociális elveiket próbálják itt is népszerûsíteni különbözõ demagógiák kidolgozásával.
(Ehh...miért érzem úgy, hogy beteg lelkû emberekkel vitázom itt már?....)

salsoul
Na akkor lehet válaszolgatni:

Mi a házasság?
Miért kell megházasodni?
És miért szabad a szex házasság elõtt mikor a házasság elõtti szex tiltott dolog minden házasság fogalmát ismerõ hagyományban?

Senki se azt mondja válaszként amit a könyvek, a vallás, a közvélemény, a konvenciók mondatnak az emberrel.

Önálló álláspontokra és érvelésekre (önálló gondolkodásra) van szükség.
Dick Riddick
Ezt a hangnemet pedig jobb lesz ha elhagyod, ez egy fórum, nem a te szószéked!
Idézz már legyél szíves hogy ki kezdett személyeskedni.

Dick Riddick
Nem azért mondom, de ez teljesen úgy hangzott mintha saját magad akarnád gyõzködni.
"Elvárja a hedonista életének mindenkitõl való kiszolgálását". Mivagy te, valami Jehova Tanú? <#ravasz1>
"Aki a fentiekkel úgy nagyjából sem ért egyet, az maxi egoista és full gyáva ember". Te pedig az a fajta ember vagy aki megnézni mit csinálnak a többiek, azután megy utánuk mint egy birka.
És hogy szerintem mi az undorító? Az hogy lenézel másokat, akik mást választanak. Le a kalappal...

Nandusz
Valószínû te inkább taktikázol a nyílt, tiszta szeretet és szerelem helyett. Nos én inkább emiatt sajnállak téged és te is inkább magadat sajnálhatnád. Persze csak akkor, ha van tükröd....
Másfelõl, csak mert te 55 éves vén nyanya vagy és senki nem kívánt meg arra, hogy elvegyen, attól még nem kéne frusztrálódnod.

Nandusz
És itt az elõzõ hsz-emmel el is oszlattam egy kialakulóban lévõ demagógiát. Mégpedig azt, hogy a házasság egy papír.
Nem nem barátom, nem papír, hanem egy szerzõdés, egy eskü, egy írásban is megerõsített pecsét. Aminek sajnos itt (is) sokan elbagatellizálják a szükségességét.

gabo91
Nem kötelezõ a templomi esküvõ, persze szép meg jó, és tényleg lehet hogy egyfajta hagyomány is ha nem hiszel benne ne csináld. Attól még lehet házasodni. Van akinek az a darab papir és a név sokat számít, mert értéke van. (persze csak ha nem érdek házasság)