Még időben távozott Bill Gates?

Oldal 1 / 3Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzson nem vagy rákényszerítve mindennek van alternatívája csak keresni kell plusz ott a linux/unix család is, ott van az ubuntu vagy mac osX használj amit szeretnél és ami tetszik. Mindegyik operációs rendszerre megtalálod a magad programját vagy ami éppen kell.
na most errõl meg csak annyit, hogy a "probléma az ön készülékében van"..

pentium 500 128sd133 fuji lifebook subnotebook 25 sec totál kikapcsolt állapotból (tehát még a biosboot is), hálózattal és hangkarival, merthogy ezek sincsenek tiltva. 25 sec után a prociusage 1-5% konstansan...

szóval ez a 10 sec semmit nem jelent..

xpbõl is lehet annyit csinálni..

csak egy kérdés van, mennyire vannak kilõve a szükségtelen service-ek..

mellesleg meg nehogy már fél percen múljon egy OS használhatósága. ha bebootolt dolgozzon. process ütemezés. mikor win3.1-em volt pár sec start idõvel, bejöttem, elkezdtem leöltözni, és amikor szobacuccban voltam, leültem bekapcsoltam, és rögtön használtam.

mikor 2-5 perc lett win98 alatt. bejöttem, bekapcsoltam, leöltöztem, szobacucc, eléültem. mind2 esetben azonnal tudtam használni... szóval.. no comment..

Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.

Dzson
Rá lettünk kényszerítve piacilag egy tolókocsira, hogy haladni tudjunk (winre írják a programokat).
De aki tömjénezi a tolókocsit csak mert rá van kényszerülve, nem véve figyelembe az alapvetõ hiányosságait...
Szerinte az forradalmi, hogy szép színes ülõkét raktak bele és pár olyan csicsát ami nehezékként lassabb haladást eredményez...

Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT

"a 10+ millió ember óra megmarad a képben"
Továbbra is azt mondom hogy az semmit nem jelent.

A kérdések ettõl függetlenül jogosak, de mivel én nem látok bele sem az MS belsõ mûködésébe, sem Bill fejébe, meg sem próbálnék választ adni rá.

Viszont BlackRose kellett valami kézzel foghatót is mondani mert úgyse veszik észre a kézzel foghatót csak azt hogy a prociból elmegy 20-30% minek? miért eszik ennyit arra már nem gondolnak hogy amikor a rendszer valami nagy dolgot csinál visszaadja a felhasználónak😊 de ha láthatnánk a forráskódot többet is meglehetne tudni hogy mi az érdemi fejlesztés összehasonlítás XP vs. Vista esetébe😊
Arra akartalak rávezetni hogy még ez javulni fog és gyorsabb lesz... nem is a két összehasonlítására gondoltam.<#bee1>De a lényeg a lényeg a fejlesztés zárt nem tudod megmondani neked mi kellene a rendszerbe nem is ezzel foglalkoznak hanem hogy nekik jó legyen. ha már nyílt lenne a fejlesztés egy csapásra nagyon sok minden változna, és többen is tudnák fejleszteni a rendszert.
Ezért is említettem Fred Brooks-ot 😊 mert szoftverfejlesztésben nem lehet lineárisan növelni a teljesítményt. Egyébként igy minden rendben, de a 10+ millió ember óra megmarad a képben. A kérdés... volt e a Microsoftnak elegendõ minõséges fejlesztõje (szerintem igen), és ha igen akkor miért nem alkalmazták õket úgy, hogy sokkal jobb munkát tudjanak elvégezni 5 év allatt és miért kevertek a projektbe több embert mint amennyire szükség van (B és C minõségû embert), és azt is fontos megemlíteni, hogy miért maradt ki majdnem minden amit beharangoztak (pl. WinFS) és miért kellett a projectet újraindítani? Szóval ezek a kérdések amelyre ha válaszolunk akkor lehet, hogy azt is tudni fogjuk miért nem sikerült a Vista és esetleg azt is, hogy miért vonult vissza Bill (mert nem természetes, hogy egy geek workaholic aki ennek élt, most egy olyan dologra térjen át ami eredetileg nem érdekelte és amit ha van pénz akkor nagyon sokan kéápesek csinálni - mi a kihívás Bill-nek egy olyan munkában amelyben csak pénz kell és semmi más és amelyet sokan csinálhatnak sõt lehet, hogy jobban is mint õ maga).

Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan

"fontos, hogy elegendõ fejlesztõ is legyen és, hogy elegendõ idõt fektesenek a fejlesztésbe, hogy legyen érdemes végeredmény"

Ez így van. De a hangsúly az elegendõ szón van. Ha az megvan a többi már nem nagyon számít.
Attól hogy százszor annyi ember dolgozik rajta még nem lesz századannyi idõ alatt készen valami, és legfõképpen nem lesz százszor jobb.
Az idõfaktor már fontosabb, de az sem befolyásolja közvetlenül sem a minõséget, sem a mennyiséget.
(Hangsúlyoznám hogy szoftverrõl beszélünk. Természetesen ha petrencésrúd-faragásról van mondjuk szó, ott többen több munkát tudnak elvégezni ugyanannyi idõ alatt. (Kivéve, ha mindannyian ugyanazt a petrencésrudat faragják...))

Bith
Te, az a teszt hogy jön most ide amúgy? Mert abban annyi van, hogy a vista gyorsult valamicskét az SP1-el az XP meg nem gyorsult az SP3-mal.
Gondolom azt hitted, hogy az xp-t és a vistát hasonlítja össze, de messze nem. Tök más gépeken futtatták õket.

This message has been ROT-13 encrypted twice for higher security. A bus station is where a bus stops, a train station is where a train stops. On my desk I have a work station...

Szóval most nekem azt akarod mondani, hogy 3 ember irhat 120 millió sor kódot amelyben 100000 feature van és legalább 30000 viszonylag komplex? Mert nem függ a featureök száma és minõsége? Kérlek ezt magyarázd el.

Az emberek minõsége fontos de a fejlesztési processz is és véglegesen fontos, hogy elegendõ fejlesztõ is legyen és, hogy elegendõ idõt fektesenek a fejlesztésbe, hogy legyen érdemes végeredmény. Ami nem segít, az ha egy bajban levõ projekthez (késik, költségek az égbe szöktek, problémák az implementációban, stb.) és hozzá teszel még embert akkor nem függ, sõt általában még rosszabb lesz a helyzet. De egy normál projektnél a befektetett ember órá-tól nagyon is függ a végeredmény.

És tényleg fejlesztõ vagyok már kb. 20 éve. 😊

Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan

Egyszerûen nem függ az új featureök száma vagy akár minõsége attól hogy hány ember és mennyit dolgozott rajta. Ha tényleg fejlesztõ vagy akkor neked kéne a legjobban tudnod.

? Ha Fred Brooks-ra gondolsz akkor csak annyit, hogy nem is errõl beszéltem, ha viszont nem akkor elmagyaráznád mi nem mûködik? Különben éppen ezért is lett az eredmény ilyen gyenge mert túl sok az ember és túl nagy a project, de hát nem éppen errõl beszéltem valahol lejebb? Hogy a fejlesztés az MS-ben beteg (néhány részleg kivételével).

Ez egész egyszerûen nem így mûködik.

A Vistán több mint 1000 fejlesztõ dolgozott, de kerekítsük csak 1000-re, 5 év alatt az kb. 10 millió ember óra... mivel én is fejlesztõ vagyok elmondhatom, hogy tényleg nagy dolgok ezek amiket itt felsoroltál ehhez képest <#vigyor2>

Sokan azt mondjátok hogy 5 év alatt milyen fejlesztést hajtottak végre amit szabad szemmel nem láttok.

Gondolom már mindenki hallott a Mac os X által megvalósított Time Machine-ról hát ez a vistában is megvan csak nem olyan csicsás hanem jobb egér és egy korábbi verzió nézzéktek meg( ha nem hallottál volna még róla rögzíti a fájlon történt változást és ha bármi gondod van vissza tudja állítani egy korábbi verzióra).

Továbbá a rendszer rögzíti milyen programot használsz többet (kell a több ram) mivel ez félre van téve ezeknek a programoknak a gyors indításához.

Továbbfejlesztett tûzfal, ha kicsit jobban utána olvasol jobban konfigolható a tûzfal mint az xp-be.

Van még a listán ugye egy DirectX 10. Hát Gamerek örülhetnek.

Ott van még a jól konfigolható energia gazdálkodási lehetõségek.

Memóriavédelem - ASLR ( olvass utána ha kíváncsi vagy😊 ).

Indexelés és Tagelési lehetõség.

Bitlock.

Normális linkelési lehetõségek Hard és Symbólikus link

ReadyBoost és ReadyDrive technológia.

És még egy kis információ azoknak akik a lassúságról gyorsaságról beszélgetnek sebességteszt Win XP SP3 és Vista SP1..
Teszt
Palinko
ja az sem mindegy ki mire használja, szerintem gyorsabb a linux sokkal szimpatikusabb, eddig nem lassult, szimpatikusabb programok, rengeteg segítség és érdekes megismerni valók. na kinek a pap kinek a papLAN 😄
[HUN]FaTaL
Mindenki azt használja, ami neki tetszik. Notebookomon fent van mindkét rendszer mert kell a sulihoz, és oda teljesen jó az ubi is😊 De az ezeréves vasamon még a CS is 40fps-t hozott winal, igaz az 1.0-t még nem próbáltam.

http://goo.gl/gd6Zi5

mousee
Én meg kipróbáltam, és rájöttem, hogy nekem a windows semmivel sem nyújt többet mint ez.

Ami játékkal játszom, azt már belõttem itt is, teljesen jól viszi a wine.

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

[HUN]FaTaL
Én is kipróbáltam az ubuntut de nekem semmivel sem nyújtott többet mint egy Windows. És mivel játszom is a gépen, mi a jó fenének installálnék fel 2 oprendszert, hogy állandóan újra kelljen indítgatni a vasat, semmi értelme.

[HUN]FaTaL
Miért hasonlítja mindenki az XP-t a 98hoz? Az XP elõdje a win2k volt, aminél az XP valjuk be nem sok újítást hozott, ugyanúgy, ahogy most a Vista sem.

Palinko
én 98 al kezdtem és xp utánna most linux ubuntu. 98 as igen jó volt A MAGA IDEJÉBEN, de én ott ismertem meg a kékhalált, aztán xp ott nem igen volt, aztán próbáltam vistát megvan egy közép gyenge gép hozzá, nem volt annyira lassú de nem tetszett a nettel is registrybe kellett hülyülnöm hogy nagy nehezen menjen, valami drivert frissítét royal.sys beszart és ismét kékhalállal találkoztam. eddig nekem az ubuntu jön be legjobban nem mondom hogy minden számítógép felhasználónak ez a megoldás de nagyon sokaknak jó lenne. eddig ez tetszik legjobban, kékhalál még nem volt igaz 1 hete használom, program letöltése nevetségesen egyszerû, menü rendszere jól átgondolt, eddig mindennel meg vagyok elégedve, lassulás nem volt pedig már szarrá instalálgattam törölgettem a programokat próbálgattam, szerintem a most elérhetõ op rendszerek és hardwarek tekintetébe legtöbb felhasználónak tökéletes megoldás. aki játszani akar azoknak általában van akkora hardja hogy elférjen az xp is mellette és jól megfér egymás mellett a 2 rendszer, én ezt a felállást ajánlom aki szinte mindent csinál a gépen, speciális programok, játékok windows, minden egyébb ubuntu.
"nem volt már többé kékhalál"

LOL, az átlagember a kékhalál fogalmát pont az (atomstabil, sosefagyle) XP-vel ismerte meg. 😊

hat nezd szerintem pont azert kell emulalni a windowsos progikat, mert a nativok hm.. eleg szerenyek.. de azert Linux 4ever (ha feltelepul a gepedre az mar jo 😊)

LZ forever

az a pancser aki m eg bedol a windowsnak.....nyilt forraskod rulzzz Linux 4ever...(most itt jon majd a csomo nagyokos aki aztmondja, hogy jah majd ha azon is mennek a windowsos progik...hath mennek nagyokosok 😊) csak kell erteni 1 kicsit hozzajuk...😛)

Gigabyte GA-X58A-UD9, Core&#8482; i7-970, 12GB Kingston HyperX H2O DDR3, 2x1TB Western Digital HDD, GeForce GTX 570, Windows 7 Ultimate x64, Ubuntu 10, Samsung SyncMaster 225BW 22\"

Vannak olyan pancserek, akik olyanokat mondanak, hogy a Win98 után az XP se terjedt el rögtön. Na de gondoljunk bele, hogy az XP (SP1)-ben voltak olyan apró kis újdonságok, mint hogy nem kellett már mindenféle szar USB cuccot cd-rõl felrakni, a szélessávú nettel se kellett órákig tökölni, és nem volt már többé kékhalál (csak fehér szindróma, ami sokkal dizájnosabb, és nem kell restart se) Vistának vannak ilyen elõnyei XP-vel szemben?

LZ forever

Sanyix
Az a gáz, hogy ha van annyi erõforrás hogy elinduljon, van amikor szépen rányomsz a folyamat kilövésére "biztosan" igen. Ésss nem történik semmi... ugyanúgy fut tovább, és egyre instabilabbá teszi a rendszert. Na meg szétesett grafikus felületnél se könnyû ráklikkelni, és kilõni.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Nem árt megjegyezni, hogy egy olyan cég mint pl. az Intel amely talán a létezõ legmodernebb technológiákat alkalmazza (kevés cég van amely az élen jár mint az Intel), és amelynek semmi anyagi gondja az ég világon sõt viszonylag mély zsebe van és mégis úgy döntött, hogy nem kell neki a Vista. Most akkor képzeljük el az átlagos vagy átlagon alatti cégeket, szóval a Vistának semmi esélye... persze idõvel elterjed de csak azért mert nem lesz más választás.

Ettõl az XP alatt szar a tûzfal dologtól kész vagyok, egy tûzfal blokkol minden meg nem nyitott bejövõ portot és kész. Ezt nem lehet jól v. rosszul csinálni. A fizetõs/3rd party programok persze tele vannak mindenféle plusz szolgáltatással, de attól az XP-s tûzfal még nem rossz csak nem több mint egy sima tûzfal. A vírusoktól pedig még véletlenül sem a tûzfal dolga hogy megvédjen.
Jól tette hogy végre távozott. ilyen egy szemét szar oprendszert mint a vista hogy lehetett összehozni, az egyébként egész jó xp után. szánalom.

Többet mint amennyire szükséged van 😊

Mennyi intézõt indított?

scs17
nálam semmi gond

A visztában kijavították már a win+e gomb 1x másodperces nyomvatartásából eredõ hibát?

Köszönöm a választ, egyébként volt 1 cikk ami kimaradt a vistábol cimmel ha jol emlékszem szo volt ott is az uj fájlkezelésröl ami nem valosult meg.De talán tanul az MS a hibákbol, és talán a köv OS-el tényleg kapunk valami olyan ujjat amiböl tudunk profitálni.Egyszer kiváncsiságbol probaképp letöltöttem a Server2008-at, az x86-ot.És meglepve tapasztaltam hogy párszáz mega ramot fogyaszt nem beszélve arrol hogy mivel más kategoria nincs eza 4GB ramhatár.Nagyon furcsa volt a használata.
> Ha egy program ami nem a vista részét képezi, okoz érdekes dolgokat az a vista hibája?Szerintem nem.

Kivéve akkor, ha az a program használhatatlanra terheli a rendszert és csak a reset gombbal lehet ebbõl kibillenteni, mert a feladatkezelõnek nem tart fenn annyi erõforrást, hogy az elinduljon.

Pl. az filesytem-re ráfért volna komolyabb fejlesztés (el is képzelték a WinFS-el csak bedöglött a fejlesztés), ha összehasonlítjuk, hogy az NTFS mennyire alulmarad pl. a Sun ZFS-hez képest (és pl. a MacOSX is ezt fogja használni) akkor itt nagy elõrehaladás volt lehetséges, de nem kaptunk semmit.

Az OS ne legyen a központi téma, az OS legyen az amiért szükség van rá, hogy a programok (alkalmazások) fussanak a gépen a lehetõ legjobban. Szóval mi az amit a Vista pl. javított e szempontból. Irhatsz e akármilyen programot amely Vistán többre lesz képes mint XP-n? Nem igen. Tehát maga az OS nem fejlõdött. Mindenesetre nem lehet rövid választ adni a kérdésedre. Ha a Vistát tiszta consumer szemszögbõl figyeled (böngészés, zenehalgatás, filmezés, játszás...) akkor nincs semmi kifogás, szinte tökéletes, de ha nem mint multimediáris platformnak nézed, hanem általános OS-nek akkor semmi komolyat nem hozott az XP-hez képest. Szóval nem az a kérdés, hogy jó vagy rossz, a kérdés az, hogy az XP-tõl milyen irányba megy, és nem nagyon megy semilyen irányban sem, egyszerûen olyan, hogy kihagyhatod és észre sem fogod venni, nem fog hiányozni egy cseppet sem. És ha valami új valami 5 év fejlesztés után jön akkor ez szerintem megengedhatatlen. Win98-at nem váltani XP-re szinte bolondság, XP nem váltani Vistára egyáltalán nem gond.

Nos ha nem zavarlak az én teoriámmal akkor elmondom.Nagyon sok embernek még mindig 1GB ramja van, max 2 de az már elég.Vista alapbol elég sokat leköt ez sok embernek csipi a szemét és nem érti meg ha kell 1 részét felszabaditja.Nagyon sokan játszanak és van külömbség xp és vista alatt futtatot játékok teljesitménye között.Mindnél fütyibb a gép annál jobban érezhetö.És az a pár fps néha sokat nyom a latba /25vagy35/.Azt talán nem a vista hibája hogy a mai napig nem sikerült olyan drivert irni ami meghaladja az Xp-st.A vállalati környezet az más, ott nem évente 2 évente cserélik a gépeket,és nem 10-20 ezerröl beszélünk.
"De azt áruld már el nekem hogy miben kéne sokkal jobbnak lennie"

Mukodo relacios vagy objektumoriental adatbazissal megtamogatott filerendszer. (tehat minde adatot indexelve taroljon) Ez lett volna a winfs. Altalanos adatkapcsolati feluletek, amik lehetove teszik, hogy barmely alkalmazas barmely masik adatait elerje es fel tudja dolgozni. (ezek lettek volna az uj xml alapu adatformatumok, de meg ezek sem mukodnek rendesen) Uj videokartya kezelesi felulet, ami lehetove teszi hogy a driver keszitojetol ne fuggjon a directx-es megjelenites minosege. (ezek sem jottek ossze, azt ati megkerulte a microsoft-ot az nvidia meg elszurta az egeszet mert megprobalta az xp-s drivert atfaragni) Uj halozati tamogatas, ami lehetove teszi a halozatok kozotti mozgast felhasznaloi beavatkozas nelkul. (a vista meg a kabelmodemeket es a routereket sem kezeli rendesen, de ezt majd kesobb meg javitani fogjak)

A sebessegert es a biztonsagert felelos hypervisor-rol nem is beszelve. Ha ezt kotelezove teszik, akkor a mostani vistas gepek kb. 10%-a tudna csak futtatni. A tobbi eseten most szoftveres emulacio zajlik a kernelben, ami nem eppen hatekony. A vista driver model jelenlegi formajaban mar a winnt3.5x-nel megbukott. A winnt4 pont ezert valtoztatott, amit kesobb egy az egyben atvett a winnt5.x (win2k, winxp, ws2k3, stb.) sorozat is. Most leptek egy nagyot visszafele, mintha elfelejtettek volna amit az elmult evekben tanultak. (ertsd: a tapasztalt regi fejlesztok mar nincsennek a cegnel vagy nem a windowson dolgoznak)

Egyebkent aki win98-rol valtott xp-re az kihagyta a winnt4-et es a win2k-t. Ez akkora ugras mint dos-rol win98-ra valtani, kihagyva az osszes korabbi windows-t. Nekem a winnt es a win98 egymas mellett volt es mar akkor is latszott a kulonbseg a ket eltero rendszer kozott. A vistaval szemben viszont az a hardver amin a winnt4 ment meg most tokeletesen mukodik winxp alatt, mivel a kernel nem valtozott. A vista ezzel szemben nem fejlodott annyit amennyit a hardverigenye nott. Egyszeruen csak elszurtak a telepito alap konfiguraciojat es ezert minden felesleges dolgot felpakol, ami agyonnyomja a gepet. Ez valoszinuleg azert van, mert reszint nem keszultek el azok fejlesztesek amikre szukseg lett volna, masreszt minden fejlesztocsapat azt akarta, hogy amit keszitett az benne legyen a vista alap telepitojeben. Linux eseten ez kb. 15 dvd-nyi tomoritve tarolt program felpakolasat jelentene, amit egy linux disztribucio sem merne meglepni. A microsoftnal meg valaki valahol a vezetosegben minden rossz otletre igent mondott.
Ez igy van,engem sem zavar hogy a 4-böl 1-et lefoglal, mármint Gb-röl és ramrol beszélünk.De ha elkezdem a dolgokat kilövöldözni levittem 580Mb-re.A másik hogy az otthoni felhasználonak nem kell az Ultimatét használni.Mondom én akinek az van.
Egyáltalán nem számít, hogy én mit gondolok, ami számít, hogy a piac mit gondol és a piac nem szereti a Vistát. Hogy miért? Na az egy jó kérdés, erre próbáltam meg válaszolni a saját szemszögembõl.

Narxis
Ez a felzabálás nem igaz, betölti a a memóriába ami kell de azonnal felszabadítja ha szükséged van rá. Engem inkább az aktiválós mizéria zavar még eredetin is és azt, hogy nagyobb az étvágya hiába rndelkezem egy viszonlag jó géppel. Más bajom nincs vele, tûzfala és memóriakezelése jobb mint az XP-nél, de én az ESET SS-t használom XP-n szóval ez nem zavar.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Ezt azér kérdem mert lentebb irtad:"és 20+ év (17 év profeszionális) szoftverfejlesztés után azért mégis csak van valami halvány gõzöm, hogy mi a Windows. Elismerésm nekem halvány fingom sincs de komolyan.Ugyhogy a szakmai elöéletedet figyelembe véve nem okoz nehézséget megfogalmazni mi is kell 1 jobb OS-hez.
Nézd azt elismerem hogy 5 évnyi fejlesztés után nem szolt akkorát a vista lufi mint vártuk,hittük hogy fog.Ugye a 98-hoz képest nagy volt az Xp elöre lépése.Zabálja az eröforrást a 4Gb-böl alapbol 25-30%-ot zabál.Ez sok mire föl zabál ennyit.Drága tavaly 152ezer volt.Na ennyit sose fog érni.Ezek nem elhanyagolhato tényzök,De ezek kivételével mit kéne elvárnunk egy uj op rendszertöl?Legyen gyorsabb?Nekem de gondolom neked is ha rákattintok csinálja, gyorsan pontossan.Ha egy program ami nem a vista részét képezi, okoz érdekes dolgokat az a vista hibája?Szerintem nem.De azt áruld már el nekem hogy miben kéne sokkal jobbnak lennie hogy ne csak azt hajtogasd hogy"akkor is nevetséges, hogy 5 év fejlesztés után csak ennyi és így, és még nevetségesebb ha az elõzõ verziók elõrelépéseit tartjuk szem elõtt az elõdjeikhez képest"Miben és mekkorát kellet volna változtatni hogy azt mond ez igen.
"És megkérdezném még a vista embereket, ha mondjuk lenne egy cégük, ahol mondjuk 15 gép dolgozik. Megvennék rá a vistát, vagy maradnának a szar xp mellett?"
A cégeknek semmi köze ahhoz hogy jó-e egy rendszer vagy sem. Egy cégnek a pénz az elsõdleges szempont, csak akkor váltanak, ha anyagilag jobban megéri az újat használni, ez pedig nagyon ritka. A mai napig egy csomó helyen használnak DOS-t is.

Vista helyett inkább pizzát rendeltem 60 centist 😊 Szerintem több haszna lesz 😊
"A Vista viszont 10-esesére növeli az XP hardver követelményeket."
Ezt hogyan számoltad ki?
(Max. kétszer annyi memória, max. háromszor annyi hely a vinyón, a többi ugyanaz. Még ha összeszorzom akkor is csak hat. 😊

"És az XP többet hozott a Win2000 asztalra mint a Vista hozott az XP-s asztalra."
A szebb felületen és a kicsit egyszerûbb kompatibilitás-kezelésen kívül mit is? A Vistában ennél picit azért több van az XP-hez képest.

Nézd én nem mondtam, hogy ez fontos, a Vista elég gyors, a probléma, hogy keveset nyújt és nem gyorsabb. Ha sokat nyújtana akkor a teljesítmény nem lenne kérdéses. Egyébként általában a Vista alulmarad a teljesítmény teszteken, nézz körül a neten. Szabad szemmel észrevenni nem igen lehet, tesztelni meg nem szoktam, tehát a kérdésedre nem tudok válaszolni. De mondtam, hogy nem vágom a Vista torkába, hogy jobb teljesítménye is lehetne, az amit a torkába vágok, hogy keveset nyújt az XP-hez képest és mindezt erõforrás zabálásal fûszerezi, ez ami az én véleményem szerint inkább visszalépés mint elõrelépés. De ha mondjuk azt mondanám, hogy OK elõrelépés... akkor is nevetséges, hogy 5 év fejlesztés után csak ennyi és így, és még nevetségesebb ha az elõzõ verziók elõrelépéseit tartjuk szem elõtt az elõdjeikhez képest.

Kösz nem kell vista, elég amim van!
Szerintem nincs igazad,konvertálok, filmet nézek játszom tömöritek stb nem nagydurranás programok és alkalmazások amiket futtatok a gépemem és még is volt hogy lefagyott az alkalmazás és nem tudtam mit kezdeni a géppel csak a reset segitet.De biztos én csesztem el valamit.Hozzáteszem nem mindennapos dologrol beszélünk, de elöfordult.Lassulás: azt hiszem az xp-t hiába tartod karban az idö elörehaladtával egyre nehezebben lassabban áll fel a rendszer.Röhej de ez vista alatt nem igy van,söt az elsö pár nap után hamarabb áll fel.De erre is megvan a magyarázat hogy miért.Dehát a vista nem tud többet mint az xp.Ebben sem mi?Azért nem csak a csilli-villi ablak kezelésböl áll a vista ujitása.
na szavazzunk akinek kell vista az íja be, hogy "Igen kell a Vista és meg is veszem!" Akinek nem kell az "Kösz nem kell vista, elég amim van!" A végén megszámoljuk 😊 Kezdem
Oldal 1 / 3Következő →