Még időben távozott Bill Gates?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
pentium 500 128sd133 fuji lifebook subnotebook 25 sec totál kikapcsolt állapotból (tehát még a biosboot is), hálózattal és hangkarival, merthogy ezek sincsenek tiltva. 25 sec után a prociusage 1-5% konstansan...
szóval ez a 10 sec semmit nem jelent..
xpbõl is lehet annyit csinálni..
csak egy kérdés van, mennyire vannak kilõve a szükségtelen service-ek..
mellesleg meg nehogy már fél percen múljon egy OS használhatósága. ha bebootolt dolgozzon. process ütemezés. mikor win3.1-em volt pár sec start idõvel, bejöttem, elkezdtem leöltözni, és amikor szobacuccban voltam, leültem bekapcsoltam, és rögtön használtam.
mikor 2-5 perc lett win98 alatt. bejöttem, bekapcsoltam, leöltöztem, szobacucc, eléültem. mind2 esetben azonnal tudtam használni... szóval.. no comment..
Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
De aki tömjénezi a tolókocsit csak mert rá van kényszerülve, nem véve figyelembe az alapvetõ hiányosságait...
Szerinte az forradalmi, hogy szép színes ülõkét raktak bele és pár olyan csicsát ami nehezékként lassabb haladást eredményez...
Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT
Továbbra is azt mondom hogy az semmit nem jelent.
A kérdések ettõl függetlenül jogosak, de mivel én nem látok bele sem az MS belsõ mûködésébe, sem Bill fejébe, meg sem próbálnék választ adni rá.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Ez így van. De a hangsúly az elegendõ szón van. Ha az megvan a többi már nem nagyon számít.
Attól hogy százszor annyi ember dolgozik rajta még nem lesz századannyi idõ alatt készen valami, és legfõképpen nem lesz százszor jobb.
Az idõfaktor már fontosabb, de az sem befolyásolja közvetlenül sem a minõséget, sem a mennyiséget.
(Hangsúlyoznám hogy szoftverrõl beszélünk. Természetesen ha petrencésrúd-faragásról van mondjuk szó, ott többen több munkát tudnak elvégezni ugyanannyi idõ alatt. (Kivéve, ha mindannyian ugyanazt a petrencésrudat faragják...))
Gondolom azt hitted, hogy az xp-t és a vistát hasonlítja össze, de messze nem. Tök más gépeken futtatták õket.
This message has been ROT-13 encrypted twice for higher security. A bus station is where a bus stops, a train station is where a train stops. On my desk I have a work station...
Az emberek minõsége fontos de a fejlesztési processz is és véglegesen fontos, hogy elegendõ fejlesztõ is legyen és, hogy elegendõ idõt fektesenek a fejlesztésbe, hogy legyen érdemes végeredmény. Ami nem segít, az ha egy bajban levõ projekthez (késik, költségek az égbe szöktek, problémák az implementációban, stb.) és hozzá teszel még embert akkor nem függ, sõt általában még rosszabb lesz a helyzet. De egy normál projektnél a befektetett ember órá-tól nagyon is függ a végeredmény.
És tényleg fejlesztõ vagyok már kb. 20 éve. 😊
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Gondolom már mindenki hallott a Mac os X által megvalósított Time Machine-ról hát ez a vistában is megvan csak nem olyan csicsás hanem jobb egér és egy korábbi verzió nézzéktek meg( ha nem hallottál volna még róla rögzíti a fájlon történt változást és ha bármi gondod van vissza tudja állítani egy korábbi verzióra).
Továbbá a rendszer rögzíti milyen programot használsz többet (kell a több ram) mivel ez félre van téve ezeknek a programoknak a gyors indításához.
Továbbfejlesztett tûzfal, ha kicsit jobban utána olvasol jobban konfigolható a tûzfal mint az xp-be.
Van még a listán ugye egy DirectX 10. Hát Gamerek örülhetnek.
Ott van még a jól konfigolható energia gazdálkodási lehetõségek.
Memóriavédelem - ASLR ( olvass utána ha kíváncsi vagy😊 ).
Indexelés és Tagelési lehetõség.
Bitlock.
Normális linkelési lehetõségek Hard és Symbólikus link
ReadyBoost és ReadyDrive technológia.
És még egy kis információ azoknak akik a lassúságról gyorsaságról beszélgetnek sebességteszt Win XP SP3 és Vista SP1..
Teszt
http://goo.gl/gd6Zi5
Ami játékkal játszom, azt már belõttem itt is, teljesen jól viszi a wine.
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
LOL, az átlagember a kékhalál fogalmát pont az (atomstabil, sosefagyle) XP-vel ismerte meg. 😊
LZ forever
Gigabyte GA-X58A-UD9, Core™ i7-970, 12GB Kingston HyperX H2O DDR3, 2x1TB Western Digital HDD, GeForce GTX 570, Windows 7 Ultimate x64, Ubuntu 10, Samsung SyncMaster 225BW 22\"
LZ forever
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Kivéve akkor, ha az a program használhatatlanra terheli a rendszert és csak a reset gombbal lehet ebbõl kibillenteni, mert a feladatkezelõnek nem tart fenn annyi erõforrást, hogy az elinduljon.
Az OS ne legyen a központi téma, az OS legyen az amiért szükség van rá, hogy a programok (alkalmazások) fussanak a gépen a lehetõ legjobban. Szóval mi az amit a Vista pl. javított e szempontból. Irhatsz e akármilyen programot amely Vistán többre lesz képes mint XP-n? Nem igen. Tehát maga az OS nem fejlõdött. Mindenesetre nem lehet rövid választ adni a kérdésedre. Ha a Vistát tiszta consumer szemszögbõl figyeled (böngészés, zenehalgatás, filmezés, játszás...) akkor nincs semmi kifogás, szinte tökéletes, de ha nem mint multimediáris platformnak nézed, hanem általános OS-nek akkor semmi komolyat nem hozott az XP-hez képest. Szóval nem az a kérdés, hogy jó vagy rossz, a kérdés az, hogy az XP-tõl milyen irányba megy, és nem nagyon megy semilyen irányban sem, egyszerûen olyan, hogy kihagyhatod és észre sem fogod venni, nem fog hiányozni egy cseppet sem. És ha valami új valami 5 év fejlesztés után jön akkor ez szerintem megengedhatatlen. Win98-at nem váltani XP-re szinte bolondság, XP nem váltani Vistára egyáltalán nem gond.
Mukodo relacios vagy objektumoriental adatbazissal megtamogatott filerendszer. (tehat minde adatot indexelve taroljon) Ez lett volna a winfs. Altalanos adatkapcsolati feluletek, amik lehetove teszik, hogy barmely alkalmazas barmely masik adatait elerje es fel tudja dolgozni. (ezek lettek volna az uj xml alapu adatformatumok, de meg ezek sem mukodnek rendesen) Uj videokartya kezelesi felulet, ami lehetove teszi hogy a driver keszitojetol ne fuggjon a directx-es megjelenites minosege. (ezek sem jottek ossze, azt ati megkerulte a microsoft-ot az nvidia meg elszurta az egeszet mert megprobalta az xp-s drivert atfaragni) Uj halozati tamogatas, ami lehetove teszi a halozatok kozotti mozgast felhasznaloi beavatkozas nelkul. (a vista meg a kabelmodemeket es a routereket sem kezeli rendesen, de ezt majd kesobb meg javitani fogjak)
A sebessegert es a biztonsagert felelos hypervisor-rol nem is beszelve. Ha ezt kotelezove teszik, akkor a mostani vistas gepek kb. 10%-a tudna csak futtatni. A tobbi eseten most szoftveres emulacio zajlik a kernelben, ami nem eppen hatekony. A vista driver model jelenlegi formajaban mar a winnt3.5x-nel megbukott. A winnt4 pont ezert valtoztatott, amit kesobb egy az egyben atvett a winnt5.x (win2k, winxp, ws2k3, stb.) sorozat is. Most leptek egy nagyot visszafele, mintha elfelejtettek volna amit az elmult evekben tanultak. (ertsd: a tapasztalt regi fejlesztok mar nincsennek a cegnel vagy nem a windowson dolgoznak)
Egyebkent aki win98-rol valtott xp-re az kihagyta a winnt4-et es a win2k-t. Ez akkora ugras mint dos-rol win98-ra valtani, kihagyva az osszes korabbi windows-t. Nekem a winnt es a win98 egymas mellett volt es mar akkor is latszott a kulonbseg a ket eltero rendszer kozott. A vistaval szemben viszont az a hardver amin a winnt4 ment meg most tokeletesen mukodik winxp alatt, mivel a kernel nem valtozott. A vista ezzel szemben nem fejlodott annyit amennyit a hardverigenye nott. Egyszeruen csak elszurtak a telepito alap konfiguraciojat es ezert minden felesleges dolgot felpakol, ami agyonnyomja a gepet. Ez valoszinuleg azert van, mert reszint nem keszultek el azok fejlesztesek amikre szukseg lett volna, masreszt minden fejlesztocsapat azt akarta, hogy amit keszitett az benne legyen a vista alap telepitojeben. Linux eseten ez kb. 15 dvd-nyi tomoritve tarolt program felpakolasat jelentene, amit egy linux disztribucio sem merne meglepni. A microsoftnal meg valaki valahol a vezetosegben minden rossz otletre igent mondott.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
A cégeknek semmi köze ahhoz hogy jó-e egy rendszer vagy sem. Egy cégnek a pénz az elsõdleges szempont, csak akkor váltanak, ha anyagilag jobban megéri az újat használni, ez pedig nagyon ritka. A mai napig egy csomó helyen használnak DOS-t is.
Ezt hogyan számoltad ki?
(Max. kétszer annyi memória, max. háromszor annyi hely a vinyón, a többi ugyanaz. Még ha összeszorzom akkor is csak hat. 😊
"És az XP többet hozott a Win2000 asztalra mint a Vista hozott az XP-s asztalra."
A szebb felületen és a kicsit egyszerûbb kompatibilitás-kezelésen kívül mit is? A Vistában ennél picit azért több van az XP-hez képest.