Légpuska

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Morphin
nem minden nap van piac...legközelebb a veresegyházi van.az meg hétvége+szerda asszem.
IDE elmegyek holnap...legalul nézzétek meg mik vannak,és ajánljatok vmit...Pro Magnum-ot olvastam valahol,hogy jó,de fingom sincs igazából...jah és még annyit, hogy mennyi a reális ár? mert ha ez drága,akkor lehet csak kis mennyiséget veszek,és megvárom a piacot,ott hátha van olcsóbb...

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

DeerHunter01
én piacon szoktam venni a lõszert hozzá.
én Diabolo-t veszek (hegyes töltény)
menj ki a Józsefvárosira 😄

\"Erről van szó!\"

Sziasztok!
Nemrég regisztráltam a forumra, mert látom, hogy azért itt hozzáértõ emberek vannak. Szóval, he nem gond néha én is fárasztalak majd benneteket, persze ha tudok segítek is szívesen!
Egyébként nekem egy Suhl Haenel 312-es puskám van amit nemrég vettem. Estegleg valakinek tapsztalat vagy vélemény errõl a puskáról?
Morphin
Nah végre nekem is van puskám...631es lett végül.Nagyon szép állapotú...majd õsszel ha nem lesz ilyen nagy meleg,felújítom a tusát.Mert a szépsége ellenére is, lehetne szebb...89es darab,majdnem egyidõs velem.A lényeg,hogy kéne lõszer is,ki hol szokta venni,illetve milyet érdemes??(tompa,hegyes stb. meg acélmagvas(ez mitõl jobb?)) a ponggi.hu-n van egy lövedékcsapda nevû cikk,majd ezt is szeretném kivitelezni.Egyrészt így nem szennyezem annyira a környezetet,másrészt késõbb újra ki lehet lõni az el nem deformálódott lövedéket

Nem tudok képet feltölteni,béna vagyok.Így megpróbálom leírni,hogy néz ki.A tusa elején van egy párhuzamos irányú bemarás.Egymás alatt a tussal párhuzamosan 8 barázda van bemarva.A tusa végén fekete gumi van melybe FÉG betûk találhatok.Ehhez a tushoz keresem apuska többi részét.Szeretnék egy pontos megbízható puskát csinálni.Van már egy német gagyim és most vettem a 6 éves lányomnak egy padláson talált 630 szlaviát.
Igazad van LP-424es.Remélem van valakinek egy felesleges vasa.
Majd nyáron szeretnék egy fegyver vizsgát 😄 Ha jól tudom az 60.000,+ egy olcsó fegyver szekrény 😄

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

Ha jól olvasom Gamo CFX-rõl van nagybaszó! :-) Vélemény: annyira nem jó a Gamo mint amennyit nem szégyellnek elkérni érte. Ezért a pénzért már fasza NÉMET! puskát is vehetsz. A lövedék sebességét ne nézd, mert nálunk úgy is butítva kerül(het) legálisan eladásra. Az a 1200 feet/s, 305m/s a spanyoloknál megengedett, nálunk lõfegyvernek minõsül. A pletykák igazak. Az erõs puskák hajlamosak szétverni, lerúgni az olyan kukkerokat ami nem rugós, visszarúgásmentes fegyverre való.
http://www.airgundepot.com/gamo-hunter-extreme.html<#gonosz1><#violent>

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

Amikor bejelentekezel, ott találod a képfeltöltés és képbeszúrás gombot. Ha a PC-d tartalmaz feltöltött képeket, akkor fel tudod rakni a fórumba. Asszem ennyi.
SZiasztok! Szerintetek ez milyen minõségû fegyver ? http://www.airgundepot.com/gaaicfx1fiba.html
"Velocity: 1200 feet per second (fps) with PBA, 1000 fps with Lead"---> ez mit jelent? Gondolom lõvedék tipustól fûgg az ereje, de mi a külömbség a két lõvedék között? És ez oldal karos? (Tudtomal, a csõletõrõs puskák egy idõ útán céltávcsõvel pontatlanok lesznek), és valahol olyasmit olvastam hogy nagyobb teljesitményû légpuskákra nem lehet "akár milyen" távcsõvet tenni, mert "szét basszák".

Hogy lehet képet feltölteni a fórumra??
Jah! Puskatusát felújítani? Találtam egy légfegyveres oldalt. Asszem ponggi.hu a neve. Oda felmész és ott kettõ cikk is foglalkozik a témával elég részletesen, fényképekkel.
Az véletlenül nem LP-424-es? Mert ha alsókarost láttál akkor annak ez a típusneve. Vasat bele nagyon nehéz szerezni. Ritka mint a fehér holló.
Morphin
én,mint laikus azt mondanám,hogy lecsiszolod szépen (csiszpapír durvától egész a puháig fokozatosan) aztán vmi kis pác-alapozó,ha színezni is akarod akkor színes vékony(nagyon!)festék,utána pedig lakk ezerrel...de ez mind egyéntõl és igénytõl függ...mint mondtam fingom sincs,mi a szakszerû,de ált újrafesteni-fényezni dolgokat így vagy közel így kell...

Hogyan kell egy puskatust felújítani?
FÉG LP-411est láttam a vaterán ugyanilyen tussal.
Lámpagyáriból ezer meg egy típus volt. Tegyél fel képet róla a beazonosítás miatt.
Általában feltüntetik a max. Julist, de nálunk csak 7fél alatt kapsz. Ez a beetetés. Olyan mint a qrva kedvezményes hirdetések. Csak az apróbetüs részt olvassák kevesen!
Ez csak szerintem pofátlan dolog hogy odaírják azt hogy 11j közbe meg nem ....

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

A Magyar viszonyok szerint le vannak butítva a fegyverek. Hiába veszed meg nálunk a legerõsebb légfegyvereket, csak annyit tudnak erõben mint egy alap Szlávia. Rugócsere, dugattyú fúrás a gyengítés.
Teljesen jól tudod a törvényt! 7.5 felett lõfegyver a légfegyver!
11 J ? Én úgy tudtam hogy 7.5 J-nál nagyobb csõtorkolati energiájú, szilárd lövedéket kilövõ fegyver már engedélyköteles . Nem ?

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

Megkérdeztem elírás volt de gyárilag 11J erejû
Hát szerintem erre van egy pár magyarázat de szerintem ez olyan mint a hangfalaknál hogy 2féle watt értéket is odaírnak de szerintem inkább a bolt ügyfélszolgálatát kérdezd õk biztos tudják ... amúgy thx a választ

3-asnál aligvan kép de az 1-es érdekes ilyet még nem próbáltam vki-nek van ötlete milyen? Tényleg rezonancia mentes-e meg milyen erõs?

Amúgy én is most vennék egyet e kettõ között hezitálok:
((http://www.nimrodderringer.hu/index.p?page=leg_puskak))
Crosman Phantom 1000X légpuska
Slavia 634 légpuska

és ami az érdekes
Gyártó: Czeh Zbrojovka Kaliber: 4,5mm
Súly: 3100gr Csõhossz.: 450mm
Telj. hossz: 1080mm Gyári telj.: 170m/s
Jelenleg: 215m/s???
Ez hogy lehet ha mindegyik max160-170 legalábbis amik a boltban vannak
meg alap gyári csak annyi?
Sziasztok.Van egy régi lámpagyári légpuska tusom.Keresem a puska többi részét.Ebben kérném a segítségeteket.
Hello egy kis tanács kéne : melyik érné meg vagy legalább is melyik érné meg jobban ?

1 http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=146629136&adult=1
2 http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=146082573&adult=1
3 http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=146732939&adult=1

Nincs mit! Ingyen vót! :-)
Igen sajnos a Szlávia hajlamos fellazítani vagy elveszíteni a biztosító csavarját. Ha a fõcsavar fellazul tényleg oda a pontosság és az erõ is.
Ha csõtörös Dianád van, akkor nem szótam! :-) Olyan mint egy mûszer! Nekem õsrégi Diana 22-sem volt, de kopásnak, lötyögésnek nyoma sem volt. Pici gyerekpuska létére 10 m-en feltámasztva lukba lukat lõtt!!!
Az a minimum, h mielõtt lõni akarok a 631-esemmel, megnézem a csavarokat, különösen a csövet tartó csavart, nehogy lötyögjön. A legkisebb lógás esetén is oda a pontosság.

Visca El Barça!

gerypapa95
teljesen igazad van bár szerintem egy rendszeresen karbantartott puskának annyira nagy kilötyögése nem lehet ! én csak onnan tudom hogy nekünk lassan egy éve van meg a Diana de olyan havonta nagyon max másfél havonta átnézzük ha kell sebesség tesztre is elvisszük ha hallunk valami furcsaságot..de mindenek az alapja a karbantartás a puska is olyan mint egy kocsi ! <#vigyor0>

&#9733; G E R Y &#9733;

öszönöm a sok segitséget!

Jujjj! De ott van még a jóval olcsóbb Feihwerkbau HW-57, 97! Ezek is alsókarosak és nagyon faszák!!! :-) Egy százast talán majd sikerül összespórolni valamikor, valamelyikre... :-(
Pontosságra megegyezik a két féle lõszer. Hatótáv tekintetében a 22 LR kb: 50-100 méter között pontos. Efölött már csökken a pontossága. A 22 WM kb: 150 méterig pontos. De! hivatalosan céllövészetre csak a 22 LR megengedett. A 22 WM löszert a hivatásos vadászok használják tilalmi idõben, fõleg kártevõk pl: rókák kilövésére.
Én is erre gondoltam, ezért írtam, h inkább a 460-as, mint a 350-es magnum. Bár mindegyiket elfogadnám:-)

Visca El Barça!

köszi! És pontoságra megegyeznek? És kb milyen távolsáig használható? ( nem vadászatra használnám, hanem cél lõvészetre, és ott nem hiszem hogy számit a lõvedék átûtõereje)

A merevcsövû légfegyó mindig pontosabb, mint a csõtörõs. A csõtörõs csöve oldalirányban lötyöghet, ami a pontosság rovására mehet.
A 22 WM hüvelye hosszabb. Ergo több lõpor fér bele. Ezért jóval erõsebb.
sziasztok! Lenne egy off kérdésem: ( útána néztem neten, de nem találtam semmi használható informáciot): Mi a külömség a .22 LR és a .22 WM között?

Hát elméletileg pontosabbnak kéne lennie, mint a 350 Magnumnak, mert merevcsövü. Aztán ki tudja, sajnos nincs ilyen puskám.

Visca El Barça!

gerypapa95
szép puska ! azt hallottam róla viszont hogy nincs olyan pontos mint a többi Diana..hogy mennyire igaz azt nem tudom..

&#9733; G E R Y &#9733;

Bassza meg! Az is 167 e. pénz! :-(
www.nimrodderringer.hu Tévedtem! Itt már 329 e. forint kukker nélkül! Részletes leírást a ponggi.hu oldalon találsz róla.
gerypapa95
Ha már tényleg komoly légpuskát akarsz venni..hát akkor Diana 350 Magnum 😊

&#9733; G E R Y &#9733;

Sguniverse
És ezt hol lehet kapni? Voltam pár fegyverboltba, de elég furán néztek rám....

Szia! Van negyed millád erre a fegyóra? Pont most? :-) Inkább vegyél CZ 200T-t. Sokkal olcsóbb (kb. 120 e.)és sokak szerint jobb is.