Légpuska
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Törölt felhasználó
Biztos, hogy lehet venni. Nekünk is van itthon. Álltalában Militari boltokban van, ugyanis csak a katonaság rendelkezik ilyenel. Meg mi<#hehe>#hehe> Tegnap pont az állcahálóban fényképezkedtem.<#eplus2>#eplus2>

álcahálót lehet valahol venni ? eddig kettõ vadászboltba voltam , de nem kapható csak sátor..nekem meg háló kéne..
★ G E R Y ★
Törölt felhasználó
Anyám mi pénzes stukikról beszéltek... Mi jó nektek hogy erre telik!<#hehe>#hehe> Nem baj, amjd egyszer talán nekem is lesznek ilyenjeim. noricadragon én nem tudok neked válaszokat adni:S
Mai update: Stukit szétkaptam mint foxi a lábtörlõt. Nagy extra nem volt benne. El volt törve benne egy ilyen mûanyag ami a rezgést csillapította, meg az összes csavar meglazult. Ragasztottam, meg papírokkal tömtem az olyan helyeket ahol nem érintkeztek rendes. Így talán nem fog eltörni megint. Csavarokat meghuztam, erre az alsokarnál a tusból ki kellet kicsit vágni hogy fel lehesenn húzni. Már meg se lepõdtem... Na mind1. Lõttemvele párat. Mostmár télleg lehetett érezni hogy üt és persze meg se mozdult a tusban. Szóval ennyi. Ha veszek uj adag lõszert, megnézem megitn össze vissza visz-e lövésenként.
Mai update: Stukit szétkaptam mint foxi a lábtörlõt. Nagy extra nem volt benne. El volt törve benne egy ilyen mûanyag ami a rezgést csillapította, meg az összes csavar meglazult. Ragasztottam, meg papírokkal tömtem az olyan helyeket ahol nem érintkeztek rendes. Így talán nem fog eltörni megint. Csavarokat meghuztam, erre az alsokarnál a tusból ki kellet kicsit vágni hogy fel lehesenn húzni. Már meg se lepõdtem... Na mind1. Lõttemvele párat. Mostmár télleg lehetett érezni hogy üt és persze meg se mozdult a tusban. Szóval ennyi. Ha veszek uj adag lõszert, megnézem megitn össze vissza visz-e lövésenként.
Sziasztok van egy Norica Dragon 5.5mm eddig a tapasztalataim nagyon jók. Nektek errõl a puskáról mi a véleményetek, várom a hozzászólásokat?
A lõszerek terén, acélmagos mûanyag köpenyest, illetve norica Thor, és Norica Match-ot használok.
Szerintetek mi lenne a leges legjobb erre a típusra?
Távcsövet kinéztem magamnak egy walther 4X32 távcsõre gondoltam.
Vélemények?
Még egy kérdés Remington 597 22 kaliberûrõl félautomata stb. erre a típusra kell e engedély meg ilyenek, illetve mennyire megbízható?
ÜDv Józsi
A lõszerek terén, acélmagos mûanyag köpenyest, illetve norica Thor, és Norica Match-ot használok.
Szerintetek mi lenne a leges legjobb erre a típusra?
Távcsövet kinéztem magamnak egy walther 4X32 távcsõre gondoltam.
Vélemények?
Még egy kérdés Remington 597 22 kaliberûrõl félautomata stb. erre a típusra kell e engedély meg ilyenek, illetve mennyire megbízható?
ÜDv Józsi
Az enyém nem basztatja a távcsövet, 2 doboz után is olyan pontos mint ahogy azt beállítottam.Pedig nagyon erõs!
Törölt felhasználó
Amugy járnak ide másokis vagy csak te?<#idiota>#idiota>
Törölt felhasználó
Hát én 10-12 méterrõl szoktam lövöldözni vele. Elõsször 3-4 lövéssel ujraállítom a távcsövét, csak az a bajhogyezt mostmár egyre gyakrabban kell megtennem😞. Nem tudom miért csinálja... Na mind1. Még az elején 3-4 lövés hogy beállítsak, aztán 10-12 méterrõl a felfordított üdítõs kupakokat lövöldöztem el. Szóval az 1.5x3cm-es célpont.. Mostmár nem megy csak az beállítást követõ 2-3 lövésig, utána tul sokat hord. Most akkor mi kínya van?
Nekem is kiköpött ilyen csak az enyém Lengyel😄(5.5mm)
Amúgy ne is gondold hogy ezek valaha is 7,5J körüliek lesznek az enyémre 17J van írva szerintem messze több, én az enyémmel alap gyári rugóval verebeket öltem szval nem hiszem hogy nagyon gyenge lenne....
Laposfejû lövedéket használok csak, általában szétlövök tárgyakat, erre megfelel és lõlapra is ezzel ajánlott lõni!Bármilyen élõlényre ami esetleg zavar ezzel a fajta lövedékkel érdemes lõni mert a hegyesfejû csak átmegy rajta de nem biztos hogy meghal tõle az állat, a laposfejû viszont roncsol is és általában nem megy át rajta ezért ezzel érdemesebb szerintem akár 1 fácánra is rálõni, persze nem muszáj fejen mert mondom RONCSOL!Szerintem jól beállított távcsõvel(nem 4x20-assal) 30 m-ig simán elvisz pontosan!
Amúgy ne is gondold hogy ezek valaha is 7,5J körüliek lesznek az enyémre 17J van írva szerintem messze több, én az enyémmel alap gyári rugóval verebeket öltem szval nem hiszem hogy nagyon gyenge lenne....
Laposfejû lövedéket használok csak, általában szétlövök tárgyakat, erre megfelel és lõlapra is ezzel ajánlott lõni!Bármilyen élõlényre ami esetleg zavar ezzel a fajta lövedékkel érdemes lõni mert a hegyesfejû csak átmegy rajta de nem biztos hogy meghal tõle az állat, a laposfejû viszont roncsol is és általában nem megy át rajta ezért ezzel érdemesebb szerintem akár 1 fácánra is rálõni, persze nem muszáj fejen mert mondom RONCSOL!Szerintem jól beállított távcsõvel(nem 4x20-assal) 30 m-ig simán elvisz pontosan!
Törölt felhasználó
http://www.vatera.hu/legpuska_5_5caliber_sok_ajandekkal_148484597.html
Ez az! A neten az olcsó csûzlik 90% ez a tipus 5.5-ös meg 4.5-ös kaliberben. Annyi hogy ehez hasonló tipusok vannak kínai verzióban is, de ez német. Onnan hozták be meg rá is van irva, hogy "Designed Germany".
Ez az! A neten az olcsó csûzlik 90% ez a tipus 5.5-ös meg 4.5-ös kaliberben. Annyi hogy ehez hasonló tipusok vannak kínai verzióban is, de ez német. Onnan hozták be meg rá is van irva, hogy "Designed Germany".
Törölt felhasználó
Még annyit, hogy honnan tudom hogy hány Joulos a fegyom?. Most én csak a golyó tömegébõl és a ráírt FPs számból számítottam. De elvileg max 7.2 es lehet. Most akkor ez csak papíron ennyi, amugy meg annyi amennyit számoltam? Vagy hogy mûködik ez? Mert ha ez ennyi, és még tunningolni fogom, akkor ez kajak gyilkos lessz...<#eplus2>#eplus2>
Törölt felhasználó
Na elment az elsõ 250-es pakk. 1 napig tartott😄 Már most az irányzékot 10-15 lövés után állítani kelett:S. Ez nem tûnik jónak. Valakinek ötlete van? Vagy mi lehet a baja? Meg elkezdett a tusban is lötyögni a fegyver... Nem baj, keresztapámmal felnyomjuk majd kicsit.
Azt viszont megfigyeltem, hogy a full lapos fejû lõszerrel aminek elvileg jószerivel csak szakító ereje van, azzal olyan tárgyakat lõttem keresztül, hogy csak pislogtam. Most egy ilyen 5.5 ös löszernek a tömege 0.8-1gramm. Ha ezt a fegyó télleg 600-650 FPS-el lövi ki akkor az 13-19 J között mozog. Elvileg éles fejû lõszerrel 15 méterrõl ha fejen csúzlizok egy fácánt, akkor annak kampó nem?
Azt viszont megfigyeltem, hogy a full lapos fejû lõszerrel aminek elvileg jószerivel csak szakító ereje van, azzal olyan tárgyakat lõttem keresztül, hogy csak pislogtam. Most egy ilyen 5.5 ös löszernek a tömege 0.8-1gramm. Ha ezt a fegyó télleg 600-650 FPS-el lövi ki akkor az 13-19 J között mozog. Elvileg éles fejû lõszerrel 15 méterrõl ha fejen csúzlizok egy fácánt, akkor annak kampó nem?
Törölt felhasználó
Bocsi, 1 ös régi kommentre válaszoltam. Szal tárgytalan<#idiota>#idiota>
Hogy témába vágót irjak: Ma vettem meg egy ilyen 11e-s vaterás vaci uj B3-3ast. Csak 5.5 Légpuska néven fut... Sztem nagyon erõs. Minden mûanyag célpontot miszlikbe szakított szét. Ráadásul olyan lapos fejû a lövedék, hogy sztem ez be se megy a testbe csak megüti.<#idiota>#idiota>
A fa dolgokba is hol belement, hol kipattant a lövedék. 1ik 10m céllról visszajött és mellbe talált.😄 Nem fájt de pislogtam rendesen.
Hogy témába vágót irjak: Ma vettem meg egy ilyen 11e-s vaterás vaci uj B3-3ast. Csak 5.5 Légpuska néven fut... Sztem nagyon erõs. Minden mûanyag célpontot miszlikbe szakított szét. Ráadásul olyan lapos fejû a lövedék, hogy sztem ez be se megy a testbe csak megüti.<#idiota>#idiota>
A fa dolgokba is hol belement, hol kipattant a lövedék. 1ik 10m céllról visszajött és mellbe talált.😄 Nem fájt de pislogtam rendesen.
Törölt felhasználó
A puskának valszeg semmi baja, hacsak nem ugráltál a csövén. Az irányzékot kell hozzáállítani a fegyverhez. Nem a fegyvert az irányzékhoz. A távcsõvel is hasonlót kell tenni. Ott a 2 mûanyag hengert kell letekerned és az alatta lévõ csavvaros állítási lehetõséget kell használnod a beállításhoz. Én a távcsövet kb 10 lövéssell állítotam be. A lényeg hogy mindig ugyan oda célozz és lehetõleg beállításkot valamivel teljesen támaszd meg a fegyvert vagy a karodat. Minnnél stabilabban lövöd meg a célt, annál pontosabban fogod tudni beállítani a távcsövedet.
azért olyan messzire már nem "halálos"...amúgy is csak kisebb élõlényekre.embert 10méteren se ölsz meg légpuskával,max ha szemen lövöd.sõt 50méter környékén már talán egy ablakot sem visz át...ennek ellenére is veszélyes lehet egy célt tévesztett lövedék...másik meg,hogy rendõrbácsi jól megb*sz ha meglátja^^
(amúgy meg csak magánterületen lehet/szabad lövöldözni...)
(amúgy meg csak magánterületen lehet/szabad lövöldözni...)
,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"
Azt ugye tudjátok, hogy a lépuska lövészet nem irányulhat élõlényre vagy mások anyagi javai ellen?!
Lehet szabadban lövöldözni, de csak egy segéd felügyeletében és meghatározott lõirányban! Egyéb esetben súlyos és jogsértõ magatartás!
Az egyik felvételen láttam, hogy úgy lõtek madarakra, hogy a hárérben egy emeletes ház volt látható... 😊
Hogy meglepõdne az illetõ amikor nem a madár, hanem a háttérben lévõ gyanútlan nézelõdõ hullana alá... Járna érte kõrözés és jó sok sitt!
Lehet szabadban lövöldözni, de csak egy segéd felügyeletében és meghatározott lõirányban! Egyéb esetben súlyos és jogsértõ magatartás!
Az egyik felvételen láttam, hogy úgy lõtek madarakra, hogy a hárérben egy emeletes ház volt látható... 😊
Hogy meglepõdne az illetõ amikor nem a madár, hanem a háttérben lévõ gyanútlan nézelõdõ hullana alá... Járna érte kõrözés és jó sok sitt!
Sziasztok!
Slavia 631- esem van. Vettem rá eredeti Slavia távcsõszerelékt és egy 32- es "riflescope egle eye"- ét.
A szerelék dupla csavaros, de az anyaga alu ötvözet (spiáter)...
Öt, hat lövés és vége a szereléknek! A csavarokat ha meghúzom elnyalja a szerelék prizmáját, ha nem húzom meg lecsúszik a távcsõ a szerelékkel együtt.
Marad a nyílt irányzék?! Miért nem készítenek acél szereléket?!
Mitévõ legyen az akinek nagyot szól a puskája?!
Slavia 631- esem van. Vettem rá eredeti Slavia távcsõszerelékt és egy 32- es "riflescope egle eye"- ét.
A szerelék dupla csavaros, de az anyaga alu ötvözet (spiáter)...
Öt, hat lövés és vége a szereléknek! A csavarokat ha meghúzom elnyalja a szerelék prizmáját, ha nem húzom meg lecsúszik a távcsõ a szerelékkel együtt.
Marad a nyílt irányzék?! Miért nem készítenek acél szereléket?!
Mitévõ legyen az akinek nagyot szól a puskája?!
Most valahogy a Dragon háttérbe szorult amikor is a minap Slavia 630-asal lövöldöztem.
A paraméterei majdnem ugyan azok,hosszúság... de a csöve hosszabb asszem 500mm felett van ez nálam eldönt 1 pár dolgot ha már nagy sebességgel lövi ki a lövedéket akkor a hosszabb csõ segedelmével messzebbre lehet lõni mint a rövidebbnél ugyan ezekkel a paraméterekkel...
De azért 1 fegyvermester által kezelésbe vett 630-as és 1 jó távcsõvel gondolom el lehet lõni 50+ méterre, pl ha már apám megint eljön értem és elvisz fácánt lõni jól jön ha messzire visz, bár úgyis a kezembe nyom 1 dupla csövût de próbálkozni lehet😊
Már azért csontig kitárgyaltuk itt a slaviákat és többeteknek is van szval biztos nem olyan rossz ahogy elképzeltem bár ha 30m vagy annál nagyobb távolságról le tudnék lõni vele 1 verébnél kisebb tárgyat már annak is örülnék mert pillanatnyilag ezt egyik általam birtokolt puska se tudta😞
ÓÓÓ és gyakorlatilag fele annyiba kerül használtan mint a Dragon és lesz több pénzem és vehetek rá jobb kukkert...
A paraméterei majdnem ugyan azok,hosszúság... de a csöve hosszabb asszem 500mm felett van ez nálam eldönt 1 pár dolgot ha már nagy sebességgel lövi ki a lövedéket akkor a hosszabb csõ segedelmével messzebbre lehet lõni mint a rövidebbnél ugyan ezekkel a paraméterekkel...
De azért 1 fegyvermester által kezelésbe vett 630-as és 1 jó távcsõvel gondolom el lehet lõni 50+ méterre, pl ha már apám megint eljön értem és elvisz fácánt lõni jól jön ha messzire visz, bár úgyis a kezembe nyom 1 dupla csövût de próbálkozni lehet😊
Már azért csontig kitárgyaltuk itt a slaviákat és többeteknek is van szval biztos nem olyan rossz ahogy elképzeltem bár ha 30m vagy annál nagyobb távolságról le tudnék lõni vele 1 verébnél kisebb tárgyat már annak is örülnék mert pillanatnyilag ezt egyik általam birtokolt puska se tudta😞
ÓÓÓ és gyakorlatilag fele annyiba kerül használtan mint a Dragon és lesz több pénzem és vehetek rá jobb kukkert...
Akkor viszont, ha a Tell 300-at veszek akkor ugyebár kis gyûjtögetés után lesz pénzem távcsõre a késõbbiekben.
Vampir Vs Nikko Stirling Gold Crown Air King
Ottan a vampírt nem nagyon dícsérik a Nikkohoz képest. Igaz ez?
Vampir Vs Nikko Stirling Gold Crown Air King
Ottan a vampírt nem nagyon dícsérik a Nikkohoz képest. Igaz ez?
Bocsi használt cuccokat elvbõl nem veszek.
Nem a te hibád, csak nem szeretem a használltakat.
Nem a te hibád, csak nem szeretem a használltakat.
ok, köszi!
Ne értsetek félre! Nem vagyok haszonlesõ gátlástalan nepper, (HW 30S-re vonatkozóan))csak a tapasztalat beszélt belõlem!
Ha még a gyereked unokája is akarja használni, akkor én mást vennék. Az általad felsoroltak közül a HW 30S a tuti. Épp most adja el az egyik haverom az alig 1 éves 30-sát. Ha érdekel, akkor jelentkezz. Gyári zsír állapotban 45 e. pénz. Én is megvenném, de most vettem egy versenypuskát és nincs rá már zsém. A Tell is jó puska de eredetileg nem Spanyol gyártmány. AKAH, eredetileg német. Csak az is rohadt drága. A Gamo fegyver szép szép de egy kalap szart nem ér!!! Nekem volt és amikor tönkrement nem lehetett javítani! Dühömben szarrá vertem az aszfalton!!! Gamo Hunter 440 volt. Amíg volt....
a Gamo az egy nagyon igényes légpuska már csak a mûanyag tusa miatt is ! én neked inkább a Tell 300-at ajánlanám ! <#wink>#wink>
★ G E R Y ★
Sziasztok!
Most hozta meg a futár a fiam légpuskályát Baikal Ij61, majd veszek neki komolyabbat is, ha 1 év után is érdekli még..
A fiamnak könnyen, de magamnak már nehezebben megy a vásárlás!
Ti mit vennétek innen? wwww.fegyverlabor.hu
Tell 300
Weihrauch Hw30s
Gamo Whisper X Vampir
Engem a Vampir fogott meg!
Vagy esetleg Gamo CFX Royal ?? Arról nagyon sok hideg-meleg vélemény van.
Most hozta meg a futár a fiam légpuskályát Baikal Ij61, majd veszek neki komolyabbat is, ha 1 év után is érdekli még..
A fiamnak könnyen, de magamnak már nehezebben megy a vásárlás!
Ti mit vennétek innen? wwww.fegyverlabor.hu
Tell 300
Weihrauch Hw30s
Gamo Whisper X Vampir
Engem a Vampir fogott meg!
Vagy esetleg Gamo CFX Royal ?? Arról nagyon sok hideg-meleg vélemény van.
én nem is mondtam hogy szar !
742 : az már nagyon MÁS dolog milyen jó puska ! én a kinézetére mondtam hogy undorító !
742 : az már nagyon MÁS dolog milyen jó puska ! én a kinézetére mondtam hogy undorító !
★ G E R Y ★
Na jah! Amikor a klasszikus 10 m-en szar skulóval is csinál 5 lövésbõl legrosszabb esetben kb: 0.5-1 centis szórást szabadkézbõl.... akár fél kocka serital legurítása után is! Aztán ki hogy bírja a piát. Egy ropirambónak majdnem mindegy. :-)
Lõttél te már Suhl-Haenel 312-vel? Szerintem nem. Ez egy belépõszintü 10 m-es versenypuska volt, nagy találati pontossággal. A súlya nem ropirambóknak való! :-))) De nagyon kényelmesen fogható és lõhetõ. Minden a kényelmes fogásról és a pontos találatról szól! Egyszer próbálj ki egy ilyet és ettõl fogva csak ezt vagy a korszerûbb, minõségibbet fogod használni. Feltéve ha lesz rá zséd! Ami mostanában kevés van mindenkinek! :-(
Ez akkor is puska marad, amikor az éppen ma összetákolt Lider 10-szer szarrákopik!!!
Ezt most komolyan mondod???
NÉZZÉTEK milyen undorító egy puska..
★ G E R Y ★
Ez nagy kibaszás!
Ez 1 Norica Titan, ezt mindenki látja, elsõre azt gondoltam hogy csak más a gyártó de mikor megláttam a tuson a Norica jelet
Azért ezt már ne....
Ez 1 Norica Titan, ezt mindenki látja, elsõre azt gondoltam hogy csak más a gyártó de mikor megláttam a tuson a Norica jelet
Azért ezt már ne....
Visszatérve a Norica Dragon-hoz!
Én 5.5-öset szeretnék belõle, a gyártó weboldalán nincs szó 5.5-ös fajtájáról és eddig csak 1 boltban találtam belõle 5.5-öst 41990, nekem ez jó vétel lenne.
Nincs 5.5-ös
Itt már lehet venni!
Én 5.5-öset szeretnék belõle, a gyártó weboldalán nincs szó 5.5-ös fajtájáról és eddig csak 1 boltban találtam belõle 5.5-öst 41990, nekem ez jó vétel lenne.
Nincs 5.5-ös
Itt már lehet venni!
meg is rendelheted ,ahogy gondolod,én nem vagyok nagy légpuska szakértõ,de maga a távcsõ kb 1500 FT. igy kb. a puska önmagában 10 ezer FT amiért szerintem nem kapsz jó puskát. Inkább használtan nézz Slavia 630-ast vagy 631-est.
Ezzel jól járnál 12 ezerért bõven megéri mivel 40 ezer újonnan.
Mi ismerõstöl vettük 10-ért ,tettünk bele duplarúgót meg még valami kis alkatrészt (maga a tuning kb 1500 FT volt 😄D) és jó erõs a puska.
Ahogy gondolod,én a Slaviat ajánlom neked amit linkeltem.
Ezzel jól járnál 12 ezerért bõven megéri mivel 40 ezer újonnan.
Mi ismerõstöl vettük 10-ért ,tettünk bele duplarúgót meg még valami kis alkatrészt (maga a tuning kb 1500 FT volt 😄D) és jó erõs a puska.
Ahogy gondolod,én a Slaviat ajánlom neked amit linkeltem.
\"Erről van szó!\"
Nekem ilyen van 5.5-ös, én meg vagyok vele elégedve 20m-rõl simán lelõttem vele 1 verbet persze távcsõvel.
Ha nincs több pénzed ideális vásárlás ha nagyon kell puska, de azért nem árt vigyázni vele.
Más:érdekes mióta belõttem rajta a távcsövet már 3 doboz lövedéket lõttem ki vele és a távcsõ még mindig olyan pontos mint volt😄
Nemtom hogy lehet ez de nem akarok már babrálni rajta úgyhogy hagyom úgy😄
Ha nincs több pénzed ideális vásárlás ha nagyon kell puska, de azért nem árt vigyázni vele.
Más:érdekes mióta belõttem rajta a távcsövet már 3 doboz lövedéket lõttem ki vele és a távcsõ még mindig olyan pontos mint volt😄
Nemtom hogy lehet ez de nem akarok már babrálni rajta úgyhogy hagyom úgy😄
ez mivel ilyen olcsó gondolom sz*rt sem ér,ha valakinek volt ilyen olcsó puskával tapasztalata ossza meg velem 😊
A jobb oldalon lévõ állitó csavart kifelé tekered, amíg jó nem lesz a szórás.
Postástól elment ma nemegészen 26-ért. Gyorsan kelett eladnom mert valszeg már holnap jön a fasza fegyverem. Jól járt vele az új tulaja...