Légpuska

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lukacsmacska
elég láma kérdés, de nem tudom hogy mit jelent az FPS? a lövedék sebességére vonatkozik? foot per second esetleg?

www.forma-1.mlap.hu

Noricadragon
Hát nem tudom, de 40j rugo felhúzásához, Fekete Lacit fogom alkalmazni. <#nemtudom>
Milyen távcsõvet ajánlotok hozzá?
4X32 mondtak a boltban, de még egynenlõre nem döntöttem el.
Tényleg igaz hogy elõbb utóbb tönkre fogja vágni a puska a távcsövet?
Már ilyeneket is hallottam.

ZTM
Szerintem ezt nem a puska gyári állapotában tudta megtenni, hanem új dugattyú és vagy 40J-os rugó😊
És szerintem a tárgy fölé célzott...
De abban biztos vagyok hogy 40-50m-ig eltudnál lõni pontosan a gyári szerkezettel

Noricadragon
Köszönöm szépen elõre is<#nyes><#awink>
Hát nagyon remélem hogy hamarosan fognak változtatni a Btk-án és akkor lehet tartani majd erõsebb fegyvereket is.
De igazán azt nem értem hogy a tisztelt törvényhozok a légpuskákat törvényileg határozzák meg, de ha például veszek egy csigás ilyat 70 font erõvel azzal átlöhetek akár 3 embert is. És arra nincsen törvényi korlát.
Szoval ez nekem magas<#conf><#conf>
Meg ha már az ember itt tart akkor bárki vesz egy gumilövekest is azzal is ugyanolyan balesetet tud okozni. (80j)
Ha például ezt a légpuskát nem engedélyezi, akkor nézzétek meg ezt (130j)
http://www.keseru.hu/omerta_t.php ezzel aztán lehet ölni.
ÜDv

Ha kellene 300S, akkor majd szólj és privátban megadok egy megbízható forrást.
Noricadragon
Az hogy az a spanyol srác 100 méterrõl így kilõtte, hát bizony nagyon megtetszett.
Egyébként a Norica lövésnél egy kicsit visszaüt, szóval lehet érezni, de ennek ellenére azt mondom ez legyen a legnagyobb problémám.

Noricadragon
Szia csak szeretném kirobálni milyen is a puska eredeti állapotában.
Nem akarok vadászni, mivel nem lenne szivem kilõni a madarakat, és a kártevõket sem.
A youtubon láttam egy két videót, hogy milyen is a puska, és hogy mire is képes, na az nagyon tetszett.
http://www.youtube.com/watch?v=arfj3F0FR20
Én is valami ilyen célpontra szeretnék lõni.
ÜDv

ZTM
Asszem ezeknél a puskáknál csak a dugattyút fúrják ki, a rugó az a gyári 22J-os mikor megveszed, ezért 7,5J.Szerintem a legegyszerûbb megoldás a dugattyú cserélgetése, mondtad, hogy te nem szednéd szét, de muszáj lesz, keresel hozzá neten valami szerkezeti rajzot és jobban megy az.
Bár nem értem mi értelme lenne ennek kérlek magyarázd el mire is kell.

Noricadragon
Sziasztok
Kérdésem a következõ lenne a Norica Dragonomat szeretém majd vissza állítatni eredeti teljesítményére.
Amit akarok kérdezni hogy valahogy úgy vissza lehet e állítatni a puskát, hogyha akarom akkor 7,5j - ha meg ugy akarom akkor meg 23j.
Létezik e erre valami megodás.
Már gondolkodtam hogy a fegyvermesterhez elviszem, és megmondom hogy mit szeretnék, de lehet hogy megsem csinálná.
Én meg nem tudom megcsinálni(inkább ezt szakemberre bízom, mivel még soha nem szedtem szép puskát) hogy funkciós legyen az állíthatósága.
Szerintetek amire gondolok ezt meglehetne valahogy oldani?
Ti sokkal okosabbak vagytok mint én.
Láttam a fórumot valamelyik nap hogy említettétek a Feinwerkbau 300S.
Na igen az egy olyan kis gyönyörûség, hogy lehet hogy majd gyüjtõk rá pénzt, mert nekem nagyon bejött.
Lehet hogy következõ évben már megis veszem.
Addig is jo a Norica Dragon.
Üdv és köszi a válaszotokat elõre is.

Köszi a linket! De az istennek sem akarja a kép feltöltését befejezni! :-( Majd azért próbálkozom.
Csak az esütõszerkezetben más. Az S változat egy mûszer! Érzed amikor elsül a fegyver. Méretre kb: 2/3-ad akkora mint a Szlávia, de tudásban és tartósságban messze felette áll! Ezzel a kicsikével 40 m-re is pontosan lõnek versenyszerüen! Nyilt irányzékkal 12 m-en a földbe szúrt hurkapálcát bárki kettélövi, akinek a szeme egy picit is jó. Ez saját tapasztalat. :-)
Az jórészt csak urban legend, hogy a csövet lerúgja magáról! Titka, a szerelék és a csõ közé 1 mm-es vékony gumilapot kell tenni. Így nem bántja a kukker optikáját.
Törölt felhasználó
Nagyon komoly csúzlinak tûnik. Jókat irtak róla. Mondjuk az a távcsõ kinzó tulajdonság nem hangzik jól...
Képfeltöltéshez meg használjátok ezt:http://iaro.3dmax.hu/
Ezt legalább nem törli semmi egybõl.
ZTM
Szóval ezt érdemes lenne megvenni, és van valami különbség a sima 30 és a 30s között az elsütõszerkezeten kívül ja és persze az árukon kívül?
gondolom jól beállított puska 30m felett teljesít nem?Elég "kicsike" ahhoz képest mennyit bír...

DeerHunter01
töltsd fel egy képfeltöltõre és a direkt linket másold be a kép beszúrása gombbal

\"Erről van szó!\"

Tudnék, de le kell valahogy butítanom a képet! Csak 20 kb-ot enged feltölteni. :-( Feinwerkbau 300S a neten a keresõbe ütsd be. Kidob egy valog képet róla!
Weinrauch HW-30S Az egyik legpontosabb és legtartósabb hobbifegyver. Frankón adagolható sport elsütõbillentyûvel rendelkezik. Na ennek nézz utána a neten! Az új ára valahol 67 és 71 között van. Nekem van egy kb: 8 hónapos gyári, karcmentes állapotban kevés lövéssel 45-ért. Nem 1 nyári puska! Ha esetleg érdekel, írj.
gerypapa95
nem ismerem ezt a Bau 300S-t tudsz róla képet mutatni ?😊

&#9733; G E R Y &#9733;

Az fasza! Az én Bau 300S-men szintén teng leng Bushnell csõ van. Az csak 4-16X50AOE. Most van belövés alatt, de 40 m-en gyufásdoboz már szarrá lõve! :-)
ZTM
Most hogy jobban megnézem nekem nem ilyen a puskám, legalábbis hasonlít de nekem a tus lakkozása sokkal sötétebb, a sátorvasnak is más a formája, az elsütõbillentyû is formásabb, és nincs olyan pöcök az elsütõbillentyû elõtt hanem hátul van ennek egy ilyen kitámasztószerûsége...
Valahogy tényleg más az egész, holnap rakok fel az egész puskáról egy képet.

Törölt felhasználó
Kiváncsi lennék a véleményetekre! Szerintetek melyik a ma boltban megvásárolható legjobb csúzlit ami megéri az árát, nem kerül fél millióba, tehát magadnak is megvennéd, ha kicsit egyenesbe jönnél és természetesen csak jót hallottál róla. Lehet új vagy régi fejlesztés. vaci uj vagy ezer éves, stb. Esetleg képet is szurjatok már hozzá, csak mert vannak itt olyan nevek, amik nem mondanak nekem semmit. És neten se találtam eggyértelmûen adatokat róla. Várom a véleményeket!
hawken
Van rajta egy csájníz, Nikko Stirling 6-24x56AG Mildotos.

Dé? Az jó puska! Tán van rajta kukker is? :-)
hawken
http://imagerz.com/QFdCXwpVClA

nemtom hogy kell felrakni képet

hawken

hawken
Inkább akkor jársz jól ha magad újítod fel minimális pénzbõl.

hawken
Hát lehet hogy te pont egy olyan szériát fogtál ki, aminél kicsit jobb minõségû anyagok kerültek a gyártósorra, meg éppen liu kang is jobban odafigyelt aznap a munkájára.
Nos egyébként pont ez a legnagyobb probléma ezekkel a fegyverekkel, hogy borzasztóan hullámzó a minõségük. Egyik ember viszonylag tûrhetõt fog kapni, másiknak pedig heteken belül darabjaira hullik. Sosem tudhatod hogy a tiéd melyik széria.

Egy német fegyvert meg megveszel, lõsz vele úgy százezret, majd dugattyútömítés és rugó csere, és ismét nincs vele gondod. Persze megfelelõ bánásmód mellett.

ZTM
Véletlenül birtokolok egy marlat, lehet jobban járok ha inkább azt felújíttatom nem?

Lukacsmacska
látom, hogy már válaszoltak, de azért elmondom, hogy nekem is ilyen van (5,5-ös), hasonló távcsõvel
10 ezerért vettem használtan pár éve, de azóta is jól mûködik, távcsöve pontos, nem mozdul el
szerintem elsõ puskának megfelel, jó lövöldözést! 😊

www.forma-1.mlap.hu

gerypapa95
a liderrel kapcsolatban nekem is csak rossz tapasztalataim vannak, egyik haveromnak az van, de csak szidja éjjel- nappal <#vigyor5>

&#9733; G E R Y &#9733;

hawken
Hát lelked rajta, én saját tapasztalatból tudom hogy a Lider arra való hogy megutáljad a légpuskázást. Rossz nyúlós nehéz sütés, nagyobb távon iszonyat szórás, stb. Akkor már inkább vadássz régi FÉG-et vagy lámpagyárit, esetleg orosz IZS22-est. Még azok is sokkal de sokkal jobbak mint a lider.

ZTM
Ó a franc elfogalmaztam😄
"Lehet az a slaviaból Lider 2-es lesz"
Helyesen:Lehet slavia helyett Lider-2-est veszek

ZTM
Hát igen, elég nehéz jó puskát venni,de ha úgy veszed minden puskán találnak valami fikáznivalót ami 50e Ft alatt van.Lehet az a slaviaból Lider 2-es lesz azt talán a fegyvermester felhozza a megfelelõ "életszínvonalra" de a legnagyobb problémám hogy nem találtam melót ezért pénzem sincs 1enlõre lehet a nyár 2. felében szert teszek 20eFt körüli összegre de akkor már inkább 1 Lider-2-es valami jóféle távkukkerral aztán elleszek vele...

hawken
Okés rendben.
Mondjuk én elfogult vagyok, sosem szerettem a szlávkát. Nekem csak német puskáim voltak mindig. Jelenleg legnagyobb kincsem egy Diana60 ami idén tölti a 40. életévét, de olyan mûszaki kuriózum hogy ihaj, ja és simán lealázza az összes mostani új gyártású hobbipuskát.

DeerHunter01
nekem se olyan régi szerintem a 630-as Slaviam,de még idáig nem volt rá panasz.
Szeretem ezt a puskát 😄
jó a fogása,jõ erõset lõ.
10 ezret simán megért

\"Erről van szó!\"

ZTM
Nem is új slaviat akartam venni hanem régebbit használtan...
Én nem szeretnék 1 kissebb vagyont kiadni 1 HW légpuskára amit ugyan arra használnék mint 1 slaviat.

hawken
Szerintem ne slaviat vegyél, mert azok mostanában eléggé silányak. Jobban megéri egy német versenylégpuska match elsütõszerkezettel.

ZTM
Ne aggódj, nem lesz efféle baleset.Én amint lesz pénzem veszek 1 slaviat és az efféle balesetek ki vannak zárva!
Az meg hogy kinek hány J-os a fegyoja legyen titok!
Még 3 év és már sörétessel járok lõtérre nem a légpuskával cseszekszem.

Amit írtál abban van igazság de a srác jó régóta használhatta ha úgy kikopott!

Törölt felhasználó
Paint ballt már rég nyomom, de én is át akarok állni az air softra. Sokkal joban hasonlít egy "katonai" helyzetre, mint a paintball. A csúzlik is valóság hûbbek és tipusra is használhatóbbak. Mondjuk nem tudok M60 paitball stukiról csak air softosról. És sztem a festék golyók utántöltését se lenne könnyû megoldani ilyen helyzetben.
Elõsszõr egy gázos pisztolyt kéne venni, hogy közelhrcban ne legyen szopó, aztán ha összejön, akkor egy 50 ezres rúgós csipást. Mondjuk azt megint fel kell "tuningolni". De én már csak az a spórolós csináld magad tipus vok, szal meg lessz olcsóbban és még jól el is vagyok vele.
Törölt felhasználó
Jól van, okés. Télleg kössz az infót. Jó az ilyeneket tudni, mert mint már mondtam, meg akarjuk "tunningolni". Akkor megnézzük ezt a "kopó" alkatrészt és inkább drágább anyagból elkészítjük. Szerencsére normális szomszéd van, de azért óvatos leszek. Ha meg télleg jön a jard, kidumálom magam, az legalább megy😄 Ez kikopás meg télleg elég durva... Belegondolok, hogy mi bika van a rúgóa és az ujjaimat begyûri, az télleg elég gáz:S. Majd megoldjuk, nem félek én attól.😉
És télleg kösz a tapasztalatokat, mert az nem árt, csak olyan baszogatós hangnemben nyomtad, gondoltam én is ígykezdek akkor. De nincs harag😄
hawken

DeerHunter01

😊)

\"Erről van szó!\"

DeerHunter01
😊
talán majd pár év mulva elkezdek airsoftozni és mesterlövészként kipróbálom magam 😄
csak sajna nagyon drága "sport".

\"Erről van szó!\"

Törölt felhasználó

Na itt van neked mesterlövészek, meg honvéd magazni.<#hehe><#eplus2><#violent>
hawken
Nem kell megsértõdni baze! Nem azért írtam, hanem azért hogy nehogy valaki ugyanúgy járjon közületek.
Röviden az történt, hogy töltés közben kiakadt a retszelése a puskának (típushiba, elõbb utóbb kikopik mind)és mivel baromi erõs a rugója, az elõrecsapódó dugattyúház olyan szinten roncsolta az ujjait hogy valszeg nem lehet õket megmenteni.

Javasolt úgy tölteni hogy a felhúzókart mindig fogod amikor a csõfarnál nyúlkálsz.

Azt pedig hogy a fegyvered erõsebb e 7,5J-nál, a hatóság hamar le tudja ellenõrizni. Lényegtelen hogy te tisztában vagy e a 7,5J-os korláttal, vagy a fegyvered energiájával. Engem nem érdekel, de sajnos elég egy jópofa szomszéd, vagy egy haragosod aki felnyom (remélem nincs ilyen)és a sündõrség mostanában kifejezetten szeret ezekre rászállni, mert jól mutat a statisztikájukban hogy megint mennyi illegális fegyvert foglaltak le.

Nem baszogatásból írtam, csak a személyes rossz tapasztalataim miatt.

Törölt felhasználó
Rendkívül boldogak vagyunk pozitív hangvételû kommentedtõl...<#mf1>
Ha már ekkora ász vagy, fordísd már le légyszi hogy mi van a honlapon. Ha olyan szar lenne és balesetveszélyes akkor valszeg ki se lehetne adni. A selejt meg mindenhol ismert, balszerencséje volt a srácnak. Bár ahogy nézem lehet hogy saját magát lõtte meg a csávó... Mellesleg 11 ezerért nem Steyr fegyvert vártam. És akár hiszed akár nem sejtettem hogy kínai mivel amcsi honlapon láttam ezt és ott ráírták hogy kínai...
A sérülésrõl meg annyit, hogy már nem 1 ennél rosszab sérülést szenvedtem. Nem fogok egy átlõtt tenyértõl hanyatvágni magam.
Azt meg bizonyísd már rám, kérlek, hogy tudom hogy erõsebb vagy nem, mint 7.2J (nem 7.5J). Amit "számoltam" az is hibás lehet. Amúgy is ma miért nem ültetnek le vagy vágnak meg min 30ezerre ebben az országban? (Legalábbis elméletileg...)<#ejnye1>
A tapasztalatott viszont én köszönöm, mert legalább tudom hogy ilyet nem fogok venni!(Wispert) Meg kössz az aggódást is!<#worship>
hawken
Német meg lengyel? El vagytok kicsit tévedve. Ez mind kínai bilivas.
Fut mindenféle neveken : Lider, Germany Design, Xisico, stb

itt nézelõdjetek hogy mit tud :
www.airguns.pl/porady-sprzet-obcinaczka-palcow
Ja és csaxolok hogy a 7,5J-nál erõsebb fegyver birtoklásáért amennyiben nem vagy rá jogosult (tehát nincs engedélyed) 2-8 év sitt jár. Lõfegyvernek minõsül.

nemkedvelt! te meg nehogy megvedd a Gamo Whispert, tény hogy nagyon zorallul néz ki, de egy ócska és leginkább kényelmetlen vacak. Százszor jobban jársz a HW30S-el, az tényleg német.

Törölt felhasználó
Most mond, hogy nem jó😄 Sztem még a szarvasok is elhinnék😄
Amugy a kesztyû paint ballos, a maszk katonai, a kabát a legjobb mert az egy Fish bone utcai KABÁT (téli)<#nevetes1>, és utána magamra terítettem az álca hálót is. De sztem nagyon profira sikerült a kép😄<#eplus2>
DeerHunter01
az már felszerelés 😄
sniper forever!

\"Erről van szó!\"

Törölt felhasználó
Nye: Álcaháló
Bár ha jobban keresgélsz találsz jobbat, olcsóbban. Sztem.