Légpuska

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Törölt felhasználó
http://forum.legalisonvedelem.eu/tema/12

Nézz át ide, pont arról van szó!
Noricadragon
Mi a véleményetek a Baikal IZH61-rõl, mivel az is tetszik?
Elõre is köszi

Noricadragon
Sziasztok<#wave>
Szeretném kérni a tanácsotokat!
Szeretnék a közeljövõben egy Feinwerkbau 300S típusu légpuskát vásárolni.
Kérdésem a következõ hol lehet kapni, illetve milyen árakban vannak, és van e valakinek valamilyen személyes tapasztalata a puskával kapcsolatban.
ÜDv

hawken
http://forum.legalisonvedelem.eu/tema/12

kicsit lefelé scrollozva mütyi képe ott is kint van már
😄😄😄

hawken
Na látod azt én is megtaláltam csomó helyen, hogy márciusban nyitnak. De még a saját fórumon sem találtam arról infót hogy tényleg meg e nyitottak?

Most hívott a Dajka Úr,
A bolt ajánlata, Hw30s-re csak önöknek, Max holnapig: 54.000Ft házhozszállítással.
hawken
Jó elhiszem hogy kamálod, de én ettõl még lehetek kritikus nem?
Egyébként lényegtelen, mert hétfõn (vasárnap gondolom nem foglalkoznak a bolttal) telefonálok nekik.

ZTM
A kérdõívbe amit kitöltöttem(az oldalon elérhetõ) volt egy nyitni készülõ üzletrõl szó asszem Pesten készül de már nem emlékszem:S

Engem az egész nem érdekel az a lényeg hogy jó minõségben jó áron kiszállítsák és ne basszák át a vevõt, az meg hogy hol van a bolt meg stb nem érdekel...

Hogyne, 2-8 év.
Nem akarom tuningolni, pár év múlva akarok mégkomolyabbat ezt meg megörökli a fiam. Addigra úgyis szétberheli a Baikalt :-))))))))
Igen, Baikalt a fiamnak! 2000Ft de ki is van írva.
Megnézem,asszonytól elkérem a blokkot!

Én nagyon komálom ezt a boltot, csak hívd fel õket akár este 9 órakor, meglátod nem fogsz csalódni, legalábbis szerintem.
ZTM
Abban biztos vagyok XD

hawken
"Van bolt is, hol?
843. hsz-em....."
"19. kerületben"

ez aztán sok infó

akkor ennyi erõvel:
"Mutatsz egy általad kreált oldalt?"
persze fent van a neten

ZTM
Én is HW30s-t szeretnék ha összejön abból a webshopból veszem mert itt találtam a legolcsóbban kiszállítással, sajnos nem tudok csak úgy akárhova eljutni:S
De ha megveszed szerintem ne tuningold fel mert úgy tuti nem lesz olyan jó, kivéve ha szerzel gyári rugót asszem ezt a típust 7,5 és 9J-os változatban gyártják szval max 9J-al jó még a fegyo de tudod milyen kockázatokkal jár a 7.5J feletti fegyok tartása!?

hawken
Hehe van nekem pár használt puskám amitõl garantáltan nem undorodnál 😄😄😄😄

Van bolt is, hol?
843. hsz-em.....

szebbet rakok össze egy délután alatt.
Mutatsz egy általad kreált oldalt?

szebbet rakok össze egy délután alatt.
Este 10-ig hívhatóak!! Többször is olvastam a fórumokon.
hawken
Amúgy te már rendeltél tõlük? Mennyi a futár?
Ja és a számlán nincs rajta a címük véletlen?

Fiamnak jó..
18 év felett már nem ajánlom!
Tipikusan gyerek fegyver, futurisztikus-desinges, könnyû, könnyen kezelhetõ, ütheti-leejtheti, stb

Magamnak Hw30s néztem ki.
hawken
Van bolt is, hol?
Sehol sem találom, még a saját fórumukon sem. Nekem az nem szaküzlet, ahol nincsen üzlethelység. Hová lehet bemenni megnézni élõben a távcsövet, fegyvert, stb?

"Ha meg csak webshopos értékesítéssel foglalkoznak akkor illene egy épkézláb webshopot összerakni.
- Mi nem tetszik?"
Az hogy ha már ekkora nagy profi szaküzletnek akarják láttatni magukat akkor egy normális weboldalt csináltassanak. Nem leszólásból, de ennél szebbet rakok össze egy délután alatt.
Mindegy, holnap felhívom õket mert van kint telefonszám is, és megérdeklõdöm hogy helyileg hol vannak.

ZTM
Ja 50 felett vannak asszem, én inkább kiadok érte 56k-t mint használtan vegyem akármilyen is, egyszerûen undorodom a használt holmiktól:S

hawken
Melyik üzletben láttad 45ezerért a HW30S-t?

ZTM
OK ezeket tudjuk, a lényeg hogy nem átbaszás, nem kell gyõzködnöd😊
Én mindenféleképpen hiszem hogy jó üzlet lehet, már a kiszállítás miatt is de 1 bajom van hogy kicsi a választék.

És hogy üzemel a Baikal?Én még ilyet közelrõl nem láttam de a neten talált videók biztatóak😄

Találtam egy csomó cikket róluk!

http://www.vallalkozoinegyed.hu/20090330/gazfegyver_forgalom_novekedes_fegyverbolt?p=0

Dajka Gábor több, fegyvervásárlással és -tartással kapcsolatos internetes oldal szerkesztõjeként is érzékeli a hirtelen jött érdeklõdést: honlapjainak látogatottsága az elmúlt idõszakban megháromszorozódott.

Rólunk:

A legális önvédelem weblap 2007. 03. 16 látott napvilágot egy ingyenes tárhelyen. Már az elsõ napokban sok-sok kérdés érkezett. Úgy láttuk hogy érdemes lenne egy ingyenes fórumon ezeket megválaszolni. Az ingyenes fórum már nem elégítette ki a felhasználók igényeit, így 2008. 08. 05 elkészült a saját tervezésû fórumunk. 2009. 04. 06 Kocsis Norberttel összeállva megnyílt az elsõ Védd Magad önvédelmi fegyverszak webshop.

Köszi, közben keresgettem és rátaláltam más fórumokban is.
Hátt nemtudom, nekem eléggé fura.
Már a "webdesign" se semmi, de ami a legdurvább hogy kiírják "szaküzlet" de bolt meg sehol.
- Van bolt is de elsõsorban webshop.

Ha meg csak webshopos értékesítéssel foglalkoznak akkor illene egy épkézláb webshopot összerakni.
- Mi nem tetszik?

Gondolom raktár meg bolt nincs is, hanem ha rendelsz valamit azt megveszik másik üzletben, rá egy kis haszon oszt mehet ki futárral.
- Ez hülyeség.. Semeddig sem tart nyitni egy boltot.
Törölt felhasználó
Tudom hogy egy nromális csúzlinak megvan az ár. Olvasgattma eleget róluk mostanában. És azt is tudom ez a B3-3-as egy kalap kaki, de egyenlõrejó ez. Én 2 nap alatt elnyomtam 1 doboz löszert😄
És ezt a 25 ezres dolgottt csak arra irtam, hogy 40-ért ajándék, mikor a boltban 45. Erre mondtam hogy nekem a 25 ezer lenne az ajándék ár nem a 40. Remélem így már tiszta.
hawken
Köszi, közben keresgettem és rátaláltam más fórumokban is.
Hátt nemtudom, nekem eléggé fura.
Már a "webdesign" se semmi, de ami a legdurvább hogy kiírják "szaküzlet" de bolt meg sehol.
Ha meg csak webshopos értékesítéssel foglalkoznak akkor illene egy épkézláb webshopot összerakni.
Gondolom raktár meg bolt nincs is, hanem ha rendelsz valamit azt megveszik másik üzletben, rá egy kis haszon oszt mehet ki futárral.

2 Haveromjak is ajánlottam, mind a kettõ megkapta a fegyvert és az ajándékokat is!
Én a Baikalom ill fiam Baikalja mellé tettek céltávcsövet!

Nem hinném hogy átvernének, mert akkor a fórumukban lenne elégedetlen vásárló..

Most 50.000Ft felett ajándék fegyverlámpát is adnak, szerintem ne hagyd ki.

Máshol még ezt sem adnak, meg egyenesen zavarod az eladót ha kérdezõsködsz, itt meg kúrvára segítõkészek! Ilyen boltot még nem láttam.
19. kerületben olvastam a fórumokba, de azt mondják hogy webshop és nem járnak be a boltba...
hawken
Egy valamit tudomásul kell venni. Nincsen a 20-25ezres sávban minõségi légfegyver. Vagy nagyon nagy szerencse kell hozzá hogy kifogd.
Még az ótvar Gamo is ezen árak fölé teszi a fegyvereit.
Persze tudsz venni egy szláviát mondjuk, de nagyon nézd meg mert általában mind szarrákopott, lógó csövû, elfáradt rugójú, tömítés és rugócserére szoruló darab amit ennyiért adnak.
A 10-15ezer közötti sávban pedig csak a vaterásátbaszós lideresek árulgatnak, vagy egy halom ócskavasat vernek rád, aminek a felújításával elküzdesz még háromszor-négyszer annyi pénzt, és akkor már ugye ugyanott vagy mintha inkább gyûjtöttél volna a minõségire.
Itt is érvényes a mondás, hogy az olcsó a drága.
Persze aláírom, van akinek nem telik csak a tízezres légpuskára, ami talán jó is lehet ha egyszer kétszer elõveszed egy hónapban , amúgy meg az ajtó hátamögött vagy a szekrény tetején tartod. De garantálom neked hogy párezer lövésnél többet nem fog bírni.
Meg azt is elhiszem hogy van akinek egyáltalán az élmény hogy elsül a kezében egy valami ami puskának néz ki, de hogy a lövészetet sosem fogja megkedvelni vele az biztos.
Én ellövöldözök hetente egy doboz lövedéket, és évek óta ugyanazok a puskáim vannak. Egy lider pár doboz után megadja magát. Természetesen van aki elmondja hogy neki évek óta megvan és még mindig milyen jól mûködik, de az biztos nem is használja napi szinten.
A minõséget egyszer kell megfizetni és utána már csak a lövészet örömére kell koncentrálni, nem pedig azon gondolkodni hogy jujj mikor viszi le az ujjamat vagy mikor kell utánállítani a távcsövet mert szétrúgta a puska.

ZTM
Valóban kiszállítják a fegyot?És tényleg van ajándék távcsõ?

hawken
Nemkedvelt, merre van helyileg ez a bolt?
Címüket sehol sem találom. A nikko stirling airking tcs-t megnézném hogy milyen. Bár valszeg inkább angliából rendelem meg mert onnét még szállítással együtt is olcsóbb.

http://www.veddmagad.legalisonvedelem.eu/legfegyverek.html

Webshop, nagyon kírály, ajánlom!
ZTM
Én ha veszek is nem használtan veszek😄 <#hawaii>

Törölt felhasználó
Nekem az ajándék ár 20-25 lenne.<#hehe><#eplus2>
Neten láttam újonnan ugyanígy gari papir nélkül 45ért. Szal most 5 ezer nem oszt nem szoroz sztem...
hawken
Jajj elírtam, hobbilégfegyvert akartam írni.

hawken
Ha valaki jó honnilégfegyvert akar ajándékáron, az csapjon le rá :

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=91265141&t=9092082

Noricadragon
Hát igen, ezek a felvételek nagyon tetszenek, és ez a puska sincsen megfúrva <#gun><#violent>mint az enyém.
Nem azt mondom ha eredeti lenne a puska nem szórakoznék vele, de az biztosan nem állatokra használnám, jó lenne nekem a céltábla is<#nezze><#banplz>
Addig is jó a 7,5 joule.<#szomoru1><#gunyos1>és kergetem a céltáblákat.

gerypapa95
ha Norica-t akarsz akkor elsõnek EZT nézd meg !

&#9733; G E R Y &#9733;

Lukacsmacska
A Frame Per Second és First Person Shooter rövidítéseket ismertem, csak egyik se illett egy légpuskára. Rákerestem, de csak azt a két dolgot leltem, és gondoltam ez hátha a feet/second lesz.
köszi a válaszokat

www.forma-1.mlap.hu

Noricadragon
Nem tudom lehet hogy igazatok van, lehet hogy a sokadik felvételbõl az egyikat tette fel.<#nevetes1>
Egyébként valami kis aludobozos Coca Colát lött le szerintem.

Törölt felhasználó
Sztem nem lehetetlen. Végülis nyilt irányzékba is be tudod mérni, csak mivel maga az irányzék takarja a célt ezért inkább mázli kell ahoz, hogy pont oda célozz ahova kell. Sztem vagy 10et próbálozott a srác és a felvételbõl csak az az 1 van felrakva. Végülis nem egy eltévedt golyórol hallottam már ami embert ölt, szóval ennek is van reális esélye, fõleg ha célpont irányába lõ.
Morphin
ezért mondom, hogy lehetetlen...15-20 méteren sem látsz szinte semmit a célból(nyílt irányzékkal),ráadásul itt nem is egy hordót lõtt "le",hanem vmi kis fadarabot...ami durván 5x10centis...ahha<#idiota><#hehe> de lehet én vagyok nagyon szkeptikus<#alien>

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

ZTM
Nem volt rajta kukker<#zavart1>
De hát 100m egy 5.5-ös rugóssal nyílt irányzékkal:S Nem hiszem.

Morphin
hát nemtudom, nem látom pontosan, de ha nyílt irányzékkal lõtt...akkor fake...1000%
(nem látok rajta távcsövet)
amúgy meg épp elég a mostani 7J szabály...nem hiába ilyen "kicsi".mindenki ölésre képes fegyóval szaladgálna,tudod mi lenne itt...(FT-re,lõtérre mondjuk kell a 16,erre tényleg lehetne vmi szabályt kitalálni...) hobbi lövészetre bõven elég a 7J,attól hogy van egy 20-30J-os fegyód,nem leszel rambó<#wow3>

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

ZTM
Az FPS az lehet Feet Per Secondom vagy Frame Per Secondom vagy First Person Shooter.
Az elsõ az ami nektek kell, a második a számítógépen futó játék "gyorsaságát mérik" a harmadik pedig csak egy öldökölõs játék kategória.
Asszem így van.
De nem biztos.

Törölt felhasználó
Neked volt igazad. Bár ezt sehivatalosan találtam😄
fps means feet per second. It is referring to the speed of the BB as it leaves the muzzle of the gun.
Ja és ez is Airsoftra lett kérdezve, de mind1
Törölt felhasználó
Hát nem tudom. Mondom én a neten az FPS-re csak 2 változatott találtam. Az eggyik a Frames Per Secondom. A másik meg a First Person Shooter. Sztem a másodiknak csak az élvezetben van köze a lövöldözéshez<#idiota>
Törölt felhasználó
Hát sztem a legegyszerûbb megoldás, amihez nem kell, csak 1szer átépíteni a fegyvert, az az lenne, hogy:
Kell egy akkora rugó, dugatyú páros, ami a maximális hosszon, leadja a legnagyobb teljesítményét.(Mondjuk 30J) Ekkor egyenlõre meg is lenne az 1ik beállítás. A 7.2J os beállítást a rúgóhoz képest kéne kiszámolni, hogy az mekkora távon hozza létre a rúgó. Tegyük fel hogy ez a 32Jos rúgó(mert ugye godolni kell a vesztesére, ami modjuk 2J) 15cm távolságról már létrehozza azt a 7.2 J-os erõt amire nekünk szükség van. Akkor egy másik elsütõ szerkezetet be kell építeni a dugatyúba arra 15 cm-es távra. Természetesen az elsütõ szerkezetett el kéne látni biztonsági védelemmel, illetve nincs rá szükség ravaszra mert azt is össze lehet kötni az elsõ ravasszal. A Védelem meg a dugatyúnak kell, mert ha szalad elõre a nagyobb teljesítményrõl, nehogy beakadjon az elsõ elsütõ szerkezebe. A mûködés pedig egyszerû is lenne, mert csak addig húznád a feltöltésnél, amíg a "beállítást" szeretnéd. Ennél is biztos van egyszerûbb megoldás, de röpke 10 perc alatt ez a megoldás jutott eszembe, ami 1szerû és meg is oldható.
A 40 J os rúgó felhúzását meg meg tudod ugy is oldani, hogyha ha felhúzó kart vagy ha csõletörõs akkor a csõre ráhúzol egy plussz kart aminek köszönhetõen nagyobb lessz az erõkarod tehát nagyobb lessz a nyomatékod is. Persze csõletörõs stukinál, megvan az esély ilyen helyzetben, hogy picit elhajlik a csõ és hordani fog. Persze ez nem biztos,de megeshet.
Lukacsmacska
köszi a linket
de nem lehet, hogy az mégis foot/second? a golyó tömegétõl függetlenûl a 750 FPS-hez 228 m/s -ot számol, és kb ennyi a váltószám a láb és méter között

www.forma-1.mlap.hu

Törölt felhasználó
Pontosan én se találtam semmit róla. De a Frames per second-al van kapcsolatba és a m/s-al. Ezt eddig se értettem hogy, hogy lehet sebességet átültetni képek számának az idõvel osztott eredményébe. Minden esetre ezen a honlapon pontos és kevésbé pontos, de gyors számításokat lehet véghez vinni. Igaz Airsofthoz van, de mivel meghagyták hogy a löszer tömegét is "átírhassuk" így sztem a számunkra is teljesen megfelel
FPS Converter