Légpuska
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyiket sem.
Itt hirdette nemrég az Olics nevû fórumozó a Haenel Suhl 312 légpuskáját.
Az fixcsövû, ezáltal pontosabb, és sokkal tartósabb is a szlávkánál.
Szerintem azzal sokkal jobban jársz mint a szláviával. Asszem 40K-ért tolta, de boztos tudsz vele alkudozni pár ezrest.
Megjegyzem ha jó állapotú a cucc akkor simán megéri az árát. Ránézésre egyben van.
Itt hirdette nemrég az Olics nevû fórumozó a Haenel Suhl 312 légpuskáját.
Az fixcsövû, ezáltal pontosabb, és sokkal tartósabb is a szlávkánál.
Szerintem azzal sokkal jobban jársz mint a szláviával. Asszem 40K-ért tolta, de boztos tudsz vele alkudozni pár ezrest.
Megjegyzem ha jó állapotú a cucc akkor simán megéri az árát. Ránézésre egyben van.
Sziasztok
Szeretném megkérdezni, hogy tud e valaki Sátoraljaújhely környékén Szlovákiában légpuskát eladó fegyverboltot.
Köszi a válaszokat.
Szeretném megkérdezni, hogy tud e valaki Sátoraljaújhely környékén Szlovákiában légpuskát eladó fegyverboltot.
Köszi a válaszokat.
\"És tegyük azt is hozzá, hogy minden kelet-európai, az itteni mutyikat és lopásokat elszenved? állampolgárnak az orosz milliárdos felt?nése óta kötelessége tiszta szívb?l utálni a Chelsea-t.\"
Törölt felhasználó
Hát akkor már a 631, de abból is inkább használt régit mert az ujjakról sok jót nem hallani...
De ezt olvasd át nem rossz: Ponngi
De ezt olvasd át nem rossz: Ponngi
üdv mindenkinek!tervezem,hogy veszek egy légpuskát,most úgy néz ki talán össze jön a pénz rá.azt akarom megkérdezni melyiket érdemesebb megvenni?slavia 630 vagy 631?elõre is köszi
Törölt felhasználó
Betû? Szó nem? Amúgy meg hülye kérdésre hülye válasz...
az a betû..<#zavart2>#zavart2>értelmes magyar válasz..!
1112 : grat a csajnak <#eljen>#eljen>
1112 : grat a csajnak <#eljen>#eljen>
★ G E R Y ★
Törölt felhasználó
Sztem ez egy vállról indítható rakéta. Legalábbis a fogásából itélve<#nevetes1>#nevetes1>
Törölt felhasználó
Na hogy egy kicsit pörögjön a fórum:<#idiota>#idiota>

Törölt felhasználó
Mit nem<#idiota>#idiota>
<#eljen>#eljen>ja vágom már, és nincs harag ! amúgy nem 95-ben születtem hanem 9.hó 5.én de nem sokat tévedtél mert 94-es vagyok <#rolleyes>#rolleyes>
1105 : te ilyenkor mit kapsz ?
1105 : te ilyenkor mit kapsz ?
★ G E R Y ★
Törölt felhasználó
Bár mondjuk az inkább belesik a 40%ba<#idiota>#idiota>
Törölt felhasználó
Meg kéne 10% flame is csak akkor az már 110% lenne<#vigyor>#vigyor>
Törölt felhasználó
Hát te vagy az 5% elvileg de akkor rakd oda magad ahova akarod<#hehe>#hehe>
Gerypapa 40%<#nevetes1>#nevetes1>
Én meg a 20% képes<#banplz>#banplz>
De adhatsz más felállást is😄
Gerypapa 40%<#nevetes1>#nevetes1>
Én meg a 20% képes<#banplz>#banplz>
De adhatsz más felállást is😄
Oszt ezt most mér nekem? Melyikbe tartozom?
gerypapa95 nem megbántani akartalak, csak folyamatosan tévúton jársz és nem akarom hogy hülyeség rögzõdjön benned. Amolyan makarenkói pofonnak szántam, nem bántásnak. (Gondolom a nickedben a 95 a szül. évszámod. Nos én kb õt évvel a születésed elõtt kezdtem a lövészkedést légpuskákat meg kb tíz éve gyûjtök. Persze csak amatõr szinten.)
De hogy tényleg világos legyen, és talán eddig nem fogalmaztam jól, mégegyszer megpróbálom érthetõen.
Vannak légpuskák, amiket eredetileg is 7,5J teljesítményre gyártottak, pl.: D65, D75, D100, Walther LGV, LGR, és még rengeteg. Ezek GYÁRILAG ennyik, és semmiféle butítás, átalakítás nem kell a forgalomba hozásukhoz.
Valamint vannak légpuskák, amiket GYÁRILAG NEM 7,5J teljesítménnyel gyártanak, mint pl a Hammerlid, egy csomó Gamo, Theoben, stb...
Ezek nálunk engedélykötelesek lennének, de hogy szabadon lehessen õket forgalmazni és tartani, ezért különbözõ módszerekkel (gyengébb rugó, dugattyú megfúrása, satöbbi) gyengítik, lebutítják.
Remélem így már érthetõbb hogy melyik milyen GYÁRILAG, és nincs harag.
A gyárilag sokdzsullosra tervezett, puskáknak az átalakítását általában a dugattyú kifúrásával végzik. Ez elég barbarian megoldás, és hosszú távon a dugó szétverõdik a léghenger végén, mivel nem alakul ki egy csillapító hatás, és mivel minden lövésnél a dugó a léghenger csõfari részének csapódik, ezáltal a puska baromi nagyot rezonál, ami a pontosságra van jelentõs negatív hatással. Sokkal jobb volna ha a megfelelõ méretû rugóval érnék el a kellõ teljesítménycsökkentést, azonban az ugye annyival drágítaná a fegyver árát. Még sokkal jobb volna ha a hülye 7,5J-os határt kibõvítenék pl 16 vagy 21J-ra, mint a civilizáltabb országokban, mert röhej hogy egy 16J-os "játékpuska" egy kategóriába esik az éles 357 Magnummal.
gerypapa95 nem megbántani akartalak, csak folyamatosan tévúton jársz és nem akarom hogy hülyeség rögzõdjön benned. Amolyan makarenkói pofonnak szántam, nem bántásnak. (Gondolom a nickedben a 95 a szül. évszámod. Nos én kb õt évvel a születésed elõtt kezdtem a lövészkedést légpuskákat meg kb tíz éve gyûjtök. Persze csak amatõr szinten.)
De hogy tényleg világos legyen, és talán eddig nem fogalmaztam jól, mégegyszer megpróbálom érthetõen.
Vannak légpuskák, amiket eredetileg is 7,5J teljesítményre gyártottak, pl.: D65, D75, D100, Walther LGV, LGR, és még rengeteg. Ezek GYÁRILAG ennyik, és semmiféle butítás, átalakítás nem kell a forgalomba hozásukhoz.
Valamint vannak légpuskák, amiket GYÁRILAG NEM 7,5J teljesítménnyel gyártanak, mint pl a Hammerlid, egy csomó Gamo, Theoben, stb...
Ezek nálunk engedélykötelesek lennének, de hogy szabadon lehessen õket forgalmazni és tartani, ezért különbözõ módszerekkel (gyengébb rugó, dugattyú megfúrása, satöbbi) gyengítik, lebutítják.
Remélem így már érthetõbb hogy melyik milyen GYÁRILAG, és nincs harag.
A gyárilag sokdzsullosra tervezett, puskáknak az átalakítását általában a dugattyú kifúrásával végzik. Ez elég barbarian megoldás, és hosszú távon a dugó szétverõdik a léghenger végén, mivel nem alakul ki egy csillapító hatás, és mivel minden lövésnél a dugó a léghenger csõfari részének csapódik, ezáltal a puska baromi nagyot rezonál, ami a pontosságra van jelentõs negatív hatással. Sokkal jobb volna ha a megfelelõ méretû rugóval érnék el a kellõ teljesítménycsökkentést, azonban az ugye annyival drágítaná a fegyver árát. Még sokkal jobb volna ha a hülye 7,5J-os határt kibõvítenék pl 16 vagy 21J-ra, mint a civilizáltabb országokban, mert röhej hogy egy 16J-os "játékpuska" egy kategóriába esik az éles 357 Magnummal.
Törölt felhasználó

Ne okoskodj má bameg !
Hányszor írjam le hogy gyárilag 7,5J
A D75-höz nincsen nagyobb rugó, és a dugó sincsen megfúrva.
A walther LGR-nél pedig adott a sûrítõtér mérete, nem lehet vele variálni, ezeket gyárilag ennyira tervezték.
A török Hammerlid gyárilag nem 153m/s hanem jóval több, csak itthon az nem szabad forgalmú, így le van csökkentve.
Hányszor írjam le hogy gyárilag 7,5J
A D75-höz nincsen nagyobb rugó, és a dugó sincsen megfúrva.
A walther LGR-nél pedig adott a sûrítõtér mérete, nem lehet vele variálni, ezeket gyárilag ennyira tervezték.
A török Hammerlid gyárilag nem 153m/s hanem jóval több, csak itthon az nem szabad forgalmú, így le van csökkentve.
igen gyárilag 7,5J !! magyarán mondva lehet bírna többet is ! a Hämmerlim is gyárilag csak 153 M/S bír ..papíron->gyárilag ! de volt dugattyú tömítés szóval..magyarán mondva oda akarok kilyukadni hogy ha gyárilag 7,5J akkor az butítva van ! ennyi..
★ G E R Y ★
Törölt felhasználó
Ja ja! Az a menõ mikor a kis erejû putykával a búráját lövöd meg és attól megy a következõ szintre<#eplus2>#eplus2><#violent>#violent>
Persze egyik sem vadászfegyver, mert nem annak lett tervezve.
Létezik olyan légpuska ami kifejezetten kisállat vadászatra van kitalálva, de itthon a légfegyverrel való vadászat (még ha van is engedélyed az erõs légpuskára) nem engedélyezett.
Ezen felül egy vadászatra tervezett sokzsullos légpuska nem feltétlenül jobb mint az én 7,5-eseim.
Létezik olyan légpuska ami kifejezetten kisállat vadászatra van kitalálva, de itthon a légfegyverrel való vadászat (még ha van is engedélyed az erõs légpuskára) nem engedélyezett.
Ezen felül egy vadászatra tervezett sokzsullos légpuska nem feltétlenül jobb mint az én 7,5-eseim.
Nem egészen értem. De sztem te sem.
Nincsenek butítva a fegyvereim, és legtöbbje nem hobbifegyver hanem versenypuska.
Pl.: Walther LGR gyárilag 7,5J és pontlövõ versenypuska
vagy Diana 75 gyárilag 7,5J szintén pontlövõ versenyfegyver
Nincsenek butítva a fegyvereim, és legtöbbje nem hobbifegyver hanem versenypuska.
Pl.: Walther LGR gyárilag 7,5J és pontlövõ versenypuska
vagy Diana 75 gyárilag 7,5J szintén pontlövõ versenyfegyver
Törölt felhasználó
Tehát te arra gondolsz, hogyha sporteggyesületi tag vagy és veszel egy dzsárit!
Amugy kajak csinálni kéne egy sporteggyesületett, ahova bárki beléphetne és akkor tarthatna otthon olyan stukit, amilyet akar. Persze a klub költségéhez, mindig el kéne utalni pár ezer forintott havonta a tagoknak. Kiskapu kihasználva. Szerintetek?
Amugy kajak csinálni kéne egy sporteggyesületett, ahova bárki beléphetne és akkor tarthatna otthon olyan stukit, amilyet akar. Persze a klub költségéhez, mindig el kéne utalni pár ezer forintott havonta a tagoknak. Kiskapu kihasználva. Szerintetek?
vagyis légpuska mert az, de azért nem olyan mint egy légpuska..na érted vagy nem ?
★ G E R Y ★
de az butítva van meg nem légpuska hanem inkább hobbi fegyver ! nem mind1..!
★ G E R Y ★
Törölt felhasználó
Ezt a távcsõ jelölést eddig nem is vágtam. Ennyivel is okosabb lettem. Köhi<#zavart1>#zavart1>
Ha 9-szeres nagyítású, és nagyobb a frontlencséje, valamint nincsen tönkrebaxva akkor jobb lehet.
A te Walthered 4X32 ami azt jelenti hogy fix 4-szeres nagyítású, és a frontlencse 32mm átmérõjû. Minél nagyobb a frontlencse, annál több fényt továbbít a szemedhez a távcsõ.
Tehát kérdezd meg az ismerõst hogy pontosan milyen típusú a csõ, és milyen nagyítású.
Például : 3-9X50 ez azt jelenti hogy a nagyítása állítható 3szoros és 9szeres között, a frontlencse pedig 50mm átmérõjû.
Azért a vadászok tudnak alkotni távcsõ ügyben, és nem mindig pozitív értelemben, ezért nagyon meg kell nézni hogy mit veszel.
A te Walthered 4X32 ami azt jelenti hogy fix 4-szeres nagyítású, és a frontlencse 32mm átmérõjû. Minél nagyobb a frontlencse, annál több fényt továbbít a szemedhez a távcsõ.
Tehát kérdezd meg az ismerõst hogy pontosan milyen típusú a csõ, és milyen nagyítású.
Például : 3-9X50 ez azt jelenti hogy a nagyítása állítható 3szoros és 9szeres között, a frontlencse pedig 50mm átmérõjû.
Azért a vadászok tudnak alkotni távcsõ ügyben, és nem mindig pozitív értelemben, ezért nagyon meg kell nézni hogy mit veszel.
Hát az enyémek elég jó minõségûek, mégsem lehet velük killerkedni 😄😄😄
Mondom, az hogy egy fegyver drágább, precízebb, nem jelenti azt hogy erõsebb is.
Egyébként magyarországon a szabadon tartható légpuskák felsõ energiahatára 7,5Joule. Az ennél erõsebbek lõfegyvernek minõsülnek és tartásuk, használatuk engedélyhez kötött.
Mondom, az hogy egy fegyver drágább, precízebb, nem jelenti azt hogy erõsebb is.
Egyébként magyarországon a szabadon tartható légpuskák felsõ energiahatára 7,5Joule. Az ennél erõsebbek lõfegyvernek minõsülnek és tartásuk, használatuk engedélyhez kötött.
Törölt felhasználó
Ja ezt csak onnna tudom, hogy ennyi összehasonlítási alapom van össze vissza.<#zavart1>#zavart1>
Sztem fölösleges az állítható távcsõ, de nem hinném, hogy valami baja lenne a légpuskádon.
Sztem fölösleges az állítható távcsõ, de nem hinném, hogy valami baja lenne a légpuskádon.
Törölt felhasználó
A szar vaterás légpityuról annyit hogy kb 3szor erõsebb mint a slavia 618-as. Mellesleg magyarországon elvileg mind ugyan olyan erõs...
Sziasztok
Az egyik vadász ismerõsõm ma mondta nekem hogy van 8db éles vadászpuskája, és mondta hogy van 1 db eladó távcsõve, de ezt eddig éles fegyverre használta, és olyan 10 ért kínálná nekem.
9X valahányas nagyítású, de annyit tudok hogy nem fix nagyítású hanem állítható is mondta nekem.
Az az ötletem támadt hogy mi lenne ha azt légpuskára megvásárolnám?
Már van egy 4X32 walther, szerintetek az éles puskáról a távcsõ az sokkal jobb? Vagy ez hülyeség.
Az egyik vadász ismerõsõm ma mondta nekem hogy van 8db éles vadászpuskája, és mondta hogy van 1 db eladó távcsõve, de ezt eddig éles fegyverre használta, és olyan 10 ért kínálná nekem.
9X valahányas nagyítású, de annyit tudok hogy nem fix nagyítású hanem állítható is mondta nekem.
Az az ötletem támadt hogy mi lenne ha azt légpuskára megvásárolnám?
Már van egy 4X32 walther, szerintetek az éles puskáról a távcsõ az sokkal jobb? Vagy ez hülyeség.
Na az enyémek közt bõven van olyan ami 20ezren felüli, mégis eléggé nehéz volna kinyírni vele valakit.
A puska ára nem egyenesen arányos az erejével.
A puska ára nem egyenesen arányos az erejével.
Szerintem egy 20 ezren felüli légpuskával azrét ártalmatlanná lehet tenni egy embert.
jó nem hal meg ha testen lövöd, de azért a fejlövés az szerintem már halálos is lehet
jó nem hal meg ha testen lövöd, de azért a fejlövés az szerintem már halálos is lehet
\"Erről van szó!\"
Heló! Srácok van nekem is légpuskám, de csak nagyon hobby szinten lövöldözök, Tudna nekem valaki linkelni egy 15-20m-es lõlapot?
AMD 6000+, 2giga ram 800Mhz, MSI K9A2 Neo-f, Galaxy 8800gt
elég is az ! mert ha mindenkii úgy gondolkozna ahogy mi akkor a cigányok már azzal próbálnának írtani minket !
★ G E R Y ★
Törölt felhasználó
Ja ja.<#nevetes1>#nevetes1>
Hát igen, az átlag magyarnak két dolpg számít mikor légpuskát választ
- jaoóó erõss legyen
- tízezerbõl meglegyen
- jaoóó erõss legyen
- tízezerbõl meglegyen
Törölt felhasználó
Ez igaz, de te és mi akik ezt hobbinak nevezzük kb az ország 0.01%át tesszük ki és én errõl beszéltem. Magyarul nincs olyan piaca mint 1 800ftos horgászfelszerelésnek vagy ilyesminek.
Sziasztok!
Igen több áron is fent van a puska, ennek az az oka, hogy szép lassan viszem lefelé.Egyébként én sem szívesen adom el, mert nagyon jó kis puska és nagyon megszerettem, de a helyzet úgy hozta, hogy a pénzre most nagyobb szükségem van.
Igen több áron is fent van a puska, ennek az az oka, hogy szép lassan viszem lefelé.Egyébként én sem szívesen adom el, mert nagyon jó kis puska és nagyon megszerettem, de a helyzet úgy hozta, hogy a pénzre most nagyobb szükségem van.
"sztem a légpuska nem az a nagy hobbi magyarországon, hogy az emberek 40 ezreket kipengessenek érte"
hehe
nekem hobbim a légpusek, és már megszámolni sem merném mennyit elköltöttem rá, de nem vagyok ezzel egyedül
Egy hobbit sosem szabad pénzben mérni. Ha csak az egy percen belül elõszedhetõ légpuskáimat felértékelném, az lenne vagy másfél millió, de sztem hülyeség ezt így számolgatni. Van akinek az autótunning, van akinek a pecázás, modellezés, stb.. a hobbija.
hehe
nekem hobbim a légpusek, és már megszámolni sem merném mennyit elköltöttem rá, de nem vagyok ezzel egyedül
Egy hobbit sosem szabad pénzben mérni. Ha csak az egy percen belül elõszedhetõ légpuskáimat felértékelném, az lenne vagy másfél millió, de sztem hülyeség ezt így számolgatni. Van akinek az autótunning, van akinek a pecázás, modellezés, stb.. a hobbija.