Légpuska

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Törölt felhasználó
Hát nem hiszem, valószínûbb hogy a tömítéssel van valami Öszerakáskor nem lett valami tuti. Minden esetre elviszem fegyver javítóba, hála istennek csak vagy 3 van a környéken...
ZTM
Nem lehet hogy a rugó gyenge benne?A levegõt nyomja a dugattyú így átmegy a csövön de nincs elég energia,vagy nem tudja eléggé felgyorsítani a lövedéket.Ez csak egy ötlet, nem vok szaki!

Törölt felhasználó
:S<#szomoru1><#confused>. Holnap veszek másik töltényt de ez kezd aggasztó lenni. Ha a tömítéssel van a baj, akkor azt én meg tudom csinálni? Vagy kereshetek valami szakit miskolcon?
hawken
Hát azért ezt a lövedéket simán ki kell tudni lõnie az LG55-nek. Csak 0,6grammos ha jól látom. De még az 1 grammos nehéz lövedék sem eshet le 2-3méter után. Az hogy a huzagolás látszik a lövedéken, az természetes. Akkor volna baj hogyha nem látszana. A huzagolás forgatja meg a lövedéket a tengelye körül. Ha lövéskor nem nyomódna bele a huzagokba akkor nem lenne tömítettség és kimenne mellette a levegõ.
Szvsz nem szándékosan valami el lett rontva az összerakásnál és emiatt elmegy valahol a légnyomás. Ne hagyd magad, hívjad fel az embert ahogy tudod. Ha van mód rá akkor vidd el neki a fegyót és mutasd meg mi a probléma.

Törölt felhasználó
Tulaj irta hogy ne mmind1 hogy mien tömegû. Mondjuk ezt eddig is sejtettem de nem gondoltam, hogy ennyire számít... Hogy 20-30 méteres lövésekbõl lesz 2-3 m. Ez azért az én fizikai gondolkodásomat is felborította😄 . Meg azt is mondta hogy a lövedékek töbsége picit szorulni fog. De azeladó is jó hogy nem tudja, mi a Walther lg 55... Legalább rájöhetet volna hogy a könnyû lövedéket adja vagy valami...
Törölt felhasználó
A lövedék 4.5 .177-es. Hát ha a csöfar tömítõgyûrû az amelyik körbeveszi a csõ azon részét ahova a lövedéket tesszük, akkor az vaci új! A márkája a lövedéknek meg RWS supermag link
De sztem ez akkor sem magyaráza azt, hogy a huzagolás gyönyörûen körbemarja a lövedéket...
hawken
Milyen márkájú lövedék ez?
Nem hinném hogy a huzagolás 4,4-es lenne. Esetleg nem lehet hogy a lövedék nem 4,5 hanem 4,62. Ki kéne próbálni másik fajta lövedékkel is.
Csõfar tömítõgyûrû ép? Nem megy el valahol a nyomás?
Esetleg azt tudom még elképzelni hogy az új dugattyútömítés túl szorosan illeszkedik vagy éppenséggel túl lazán.

Törölt felhasználó
Na megjött! Nagyon szép és télleg jó állapotú, látszik rajta hogy lett rajta cserélve legalább tömítés, szóval lehet hogy télleg az egész fel lett ujjítva. az eddigiekhez képest mostmár tudom hogy mien ha a ravasz szépen könnyen siklik, meg ilyenek, és télleg kényelmes is válhoz venni tartani stb. De természetesen semmi sem fenékig tejfel. Vettem hozá direkt jó minõségû lövedéket, 1800 ftért, és a csõbe alig ment bele. na jó ez túlzás, de kajak éreztem hogy jobban szorul a kelleténél. Mondom biztos a pontosság miatt szorul biztos. Na a lényeg hogy annyira megszorul a csõben a lövedék, hogy rendesen belemar a golyóba és alig bír elmenni 2-3 méterre. télleg nem tudom mi van, kicsitt aggódok is, de arra is merek gondolni, hogy véletlenül nem-e egy 4.4 es huzagolás van-e benne? Mindenesetre itt van kép a lövedékrõl. írtam a srácnak, hogy mi van? , mondjon valamit. Majd várom a válaszát. Na szóval 4.5-ös lövedék:
Törölt felhasználó
Na a Field és a Hunter field target-et átnéztem. Abból inkább a Hunter field jön be. De azt nem írják, hogy belépés nélkül nem lehet-e nevezni. Mert õszintén megszólva nagyon messze vannak a helyek. És max csak pár versenyre tudnék menni... A sziluettet meg a pontlövészetet még keresgélni kell.
hawken
olvasgass:

http://vasnyul.hu/html/field_target.html

Elsõre javaslom a sziluett vagy a Hunter Field Target versenyt.
Sziluett az arról szól, hogy 10-15-20-25 méteres távokon vannak kitéve fém állatsziluett formák. Azokra kell lõni, de a szabályokat nem tudom pontosan (hány lövésed van, melyik hány pontot ér) de valahol biztos rátalálsz.

Törölt felhasználó
Ehh😄 Olyanra amilyen jó vagyok. Vagy amire csak elég kisétálni és durogtattni😄
Csak kiváncsi vok, hogy télleg jól megy-e, mert a rokonok közöt van országos lövõ is. Persze csak volt amíg fiatal volt.
A hunter field meg a sziluett azt se tudom mi. Mondjuk a pontra tuti jobb puska kell, gondolom, de a field targetra sztem elég gyors vok😄
Kb 2-3 sec ig tartok célra és puty😄
De én is csak annyit látam hogy verseny meg hogy mivel nyertek és ki lett az elsõ 10. Szal gondolom a pontlövészeten is vannak távolság szerinti lövések. Amúgy nagyon nem tudom, hogy mennyire népszerû ez a dolog, mert állítólag miskolcon egyetlen 1 csaj van aki verseny szerûen lõ és kész. Legalábbis a boltokban csak róla tudnak...
hawken
Üdv!

Az LG55 az rugós légpuska, van visszarúgása, de sokkal kisebb mint pl egy gamo-nak. Valójában ha rendesen betámasztod vállba akkor szinte alig érezni.

Milyen versenyre gondolsz konkrétan?
Field Target ?
Hunter Field Target ?
Sziluett ?
Pontlövészet ?

Törölt felhasználó
Az Air Arms se 20ft-os puska úgy láttam😄
Törölt felhasználó
Valaki nem tudja, hogy ilyen versenyeken hogy megy a jelentkezés? Mert láttam hogy suhl okkal meg hasonszõrû Hw 30s-kel lövöldöznek. Mert azt mondják jól lövök, és lehet ilyen magán versenyzõként elszaladgálnék ilyenekre megnézni mi is igaz az egészbõl😄
Meg hogy mit kell lõni, mien távolról mert akkor kimérem és gyakorolok. Meg láttam hogy van kategória, hogy visszarúgás mentes meg ilyenek. Na valaki aki járt is ilyenen??
Na? Na? Ja meg az Lg 55 most visszarúgás mentes, vagy "alig érezhetõ" 😄 ez most mi is??😄
hawken
Hétvégén voltunk kicsit lövöldözni, dunaparti telkünkön.
Nos mivel múltkor itt valakivel nem egyeztem a Hammerlivel, ezért most kiváncsian vártam ismerõsöm friss vatyerkás szerzeményét (hammerli force 900). Meg volt még kölcsönbe egy AirArms S300 is.
Nos csak hobbilõdözés volt, nem pontlövészet, így a hammerli sem maradt szégyenben egészen 20 méterig kólásdobozra. Bár ott már csak 10-bõl 8 volt a találati arány. 40 méteren viszont már semmi esélye nem volt a D75 és a másikkal szemben. Túlságosan nagy a szórásképe így csak a szerencsén múlt a 40m-es találat ha volt egyáltalán. Elsütõszerkezete nekem borzadvány, valamint bazi nagy a rúgása valószínûleg a "szakszerûen" dugófúrással beállított teljesítmény miatt.
Összességében hobbipuskának megfelelõ, viszont amit tud, azért kicsit sokallom az árát.

Törölt felhasználó
Alap😄
hawken
Majd beszámolót írj ha megjött és kipróbáltad.

Törölt felhasználó
Jaja megalkudtunk, de csak hétfõn tudom elküldeni a pénzt mert tegnap is meg ma is dolgoztam/fogok. Szóval jövõhéten már meglessz. Gondolom, nem akarja, hogy zargassák azért irta hogy már elment.
hawken
Na megalkudtatok? Azt írja a srác hogy elkelt.

Törölt felhasználó
Köszi az infót. Egyenlõre a szállításon levelezünk. "nem tudja" elküldeni utánvételben, ami sztem hülyeség, de mind1
hawken
Nincsen kontra, csak pro 😄
Mindkét fegyver ugyanazt tudja, nem jársz rosszul az LG55-el sem.
Az LGV egy picivel jobban a pontlövészetre lett tervezve. A csövet egy ék rögzíti, ami biztosítja hogy mindig nagyon pontosan illeszkedjen, valamint az LG55-ön nincsen csõköpeny, az LGV-n van, amitõl kicsit orrnehezebb lesz a fegyver, valamint lövéskor kisebbet mozdul be a csõ.
De ezeket csak akkor fogod észrevenni, amikor már versenyszinten lõsz.

Állványba fogva mindkét puska 10 méteren lukba lukat lõ, 20 méteren pedig az LGV-nek egy picivel jobb lesz a szórása.
Mind a két fegyver sokkal precízebb, és pontosabb mint egy átlag hobbifegyó, úgyhogy hajrá.
Nem hiszem hogy megbánnád az LG55-öt.

Törölt felhasználó
Na hát végülis az Lg 55 marad, mert másikat már félrerakta 1 érdeklõdõnek, de télleg érdekelne a pro és kontra érvek. Nem mintha számítana, de ki tudja, lehet idõvel beszerzek egy LGV-t is.<#lookaround>
Törölt felhasználó
Hát nem tudom. A képekben igazad van télleg az LGV az LG 55ös. Viszont nekem egyébként is jobbban tetszett az LG 55 szebb a tusa. Meg akkor ezekszerint azzal adja a távcsövet is... Mondjuk a Ponggin is nagyon ajánlják az Lg 55öt is.
Remélem nem lakik messze a srác, mert az nem tul jó :S
De akkor szted ugyanannyiért az LGV a jobb. És miért nem az Lg 55öt választanád?
Bocs hogy ennyit kérdezek de nem találtam az LGVrõl, normális leírást és az LG 55rõl is igen kevéske van fent. És ha már mind a 2õ ugyan annyi akkor már a jobbat vinném. Bár az LG 55 ön meg távcsõ is van...
hawken
Mivel mindkettõ kipróbálható, így sztem el kell menni, kézbevenni és amelyik szimpatikusabb.
Én személy szerint az LGV-t választanám.

hawken
Van olyanom 😄
Mint írtam, hobbilövészetre több mint megfelelõ. Remekül beállítható elsütõszerkezete van. Régebben versenyeztek is ilyennel. Ha most lett teljesen rendbetéve, akkor a normális takarítgatáson kívül 15 évig biztos nem kell hozzányúlni.
Viszont ahogy nézem fel vannak a hirdetésben cserélve a képek. A Walther LGV-nek van a csõrögzítõ éke. Az éket oldó kis kar a csõfartömb alatt látható.
Tehát a képeken a távcsöves az LG55, a diopteres meg az LGV

Ennyi a különbség a két fegyver közt, meg hogy az LGV-nek vastagabb csõköpenye van. Amúgy az elsütõszerkezete meg a léghenger megegyezik.

Törölt felhasználó
Hujjuj engem felizgatott a dolog😄 Köszi!
Amugy az LGV rõl mi a véleményed?
hát maximum 20-30 ezret.azt ha elkezdek melózni úgyis lesz több pénzem akkor majd talán...bár tudom,hogy 20-30 picsa pénz ha az ember fegyverbe akarja beleölni.szal amit puskát bedobtál linkbe egyenlõre elérhetetlen számomra 😄
hawken
DaniLson-nak címeztem. Az LG55-rõl van fénykép is, nagyon szép állapot, és ennyiért ajándék.

hawken
két újabb jó ajánlat :
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=91888730&t=9092082

Telekvégi hobbilövészeknek több mint tökéletes.

Törölt felhasználó
Suhl Haenel 312
olics milyen volt pontosan a puska?
Törölt felhasználó
Ennyire nem olvastam át, csak átfutottam és rémlett ez az aukció, azért irtam, de így tiszta.😄
hawken
Jah hát most nézem te mire gondolsz 😄😄
LOL

pirossal kiemelem a lényeget :
http://keptarolo.com/images/527_jsbdiskurs.jpg

érteni ugye? 😄

hawken
Nem a JSB kúrja el a huzagolást, hanem pont hogy az acélmagos mûanyagköpenyes szarok.

hawken
Nem tudom ki írta azt, de egy ritka barom volt az biztos.
A JSB az egy nagyon jó minõségû lövedék, a versenyzõk szinte csak azt használják. Lágyabb mint a legtöbb standard lövedék, ezáltal pont hogy még kevésbé bántja a huzagolást mint bármi más.

Törölt felhasználó
Erre az akcióra nem azt irták kommentnek hogy a JSB szétcseszi a csõ huzagolását? Ha igen akkor ez így van? És ha igen akkor miért?<#confused>
Sziasztok!

A puska gyári száma sajnos nem volt felírva sehova. Ha tudnám, hogy merre induljak a keresésben, mert ugye az utcánkban minden házon redõny lehúzva senki nem látott semmit. Így nehéz lesz és sajnos ez nem is egyedi eset!
hawken
kb mennyit szánsz rá?

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=91817701&t=9092082

ez jó áron van, és irányár

Szia Olics!Nem tom hol laksz,de ha tudok segitek neked a vissza szerzésbe!!!Üdv Süni
Na,hát akkor köszönöm szépen a segítségeteket,akkor lehet hagyom a francba a slaviat azt majd ha lesz több pénzem valamikor akkor befektetek egy megbízhatóbb fegyverbe.
Törölt felhasználó
Hát akkor nem csak te mész! Elvileg én még helyben is vagyok!<#violent><#boxer> Ha meglessz a tettes és olics is szól, akkor tuti a srácon fogom gyakorlni a Tackel-t (amcsifoci)
hawken
Sajnálatos hogy ez történt.
Azonkívül hogy neked anyagi kárt okozott, még mást is megfosztott a lövészet élményétõl.
Azért érdemes figyelni az apróhirdetési oldalakat hátha feltûnik valahol. De akkor szólj mert megyek segíteni visszaszerezni. Gyári száma megvan valahol?

hawken
Értem én, csak egyszerûen az van, hogy amennyiért manapság egy új szlávkát vesztegetnek, annyiért sokkal jobb minõségû (még használtan is), és használhatóbb légpuskát lehet venni.
Ráadásul az utóbbi öt évben a szláviákat sikerült minõségileg eléggé lezülleszteni.

Egy Suhl 312 pedig magasan veri bármelyik slaviát mind pontosságban, mind tartósságban, sõt a visszarúgása sem kényelmetlen, köszönhetõen a súlyának, és a felépítésének.

Abban viszont tévedsz hogy nekem csak az állítható elsütõszerkezetû és visszarúgásmentes puska a puska. Van jópár rugós puskám, ami nem rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal.
Nem mindenhova kritérium a versenyfegyver, sõt van hogy a legjobban a Crosman 1077-essel szórakozunk.

Elsõsorban azt kell eldönteni hogy hol és mire használnád a fegyvert.
-verseny vagy hobbicélra?
-mekkora területen kb?
-milyen célokra (céltábla, vagy esetleg más funny dolog pl. dióember 😄)
mert ha mondjuk versenyezni akarsz ahol fontos a pontosság, akkor muszáj a technikát és a minõséget választani, de ha mondjuk hétvégenként a telken a dióemberek ellen kell bevetni, akkor az olcsóbb és kevésbé pontlövõ fegyver is tudja hozni a feelinget.
Persze egy hobbipuska is lehet elég pontos, nem méteres eltérésekrõl van szó, csak arról hogy egy versenycélra készült cuccal nem gond mondjuk 30-45 méterre lõdözni egy 4cm-es körbe, míg egy hobbifegyvert ritkán használ az ember 15-20 méternél nagyobb távokra.

Törölt felhasználó
Hupssz idáig nem olvastam fel...😄
Törölt felhasználó
Írt nekem olics hogy 25ért van. Írtam hogy ok, hol vegyem át. De a válaszlevélben azt irta hogy felnyomták a garázst és ellopták...<#rinya>
Szted ideges voltam???
ZTM
Huhh, nem valami jó dolog, felénk azért nem olyan veszélyesek!
Sajnálom hogy ez történt...

Kint volt a garázsban mi meg nemvoltunk otthon. Sajna ez jellemzõ mifelénk és nemcsak garázsba mennek be, hanem a lakásokba is fényes nappal. A kutya nem lényeg vagy gázspray vagy valami frankó kolbász neki és már ártalmatlan is.......
ZTM
Ajjjjjjjjjj jaaaaaaaaajjjjjjj kíváncsi lennék a részletekre!

Sziasztok!
Nemrég tényleg hirdettem itt a puskámat, de az már sajna csak történelem és ami a legrosszabb az az, hogy nem is úgy került el tõlem, ahogyan azt szerettem volna :S
Valakinek enyvesebb volt a keze a kelleténél......
ZTM
Szerintem meg a Slavia sok puskát kiüt, tudom, te versenypuskához vagy szokva neked a puska állítható elsütõszerkezet és visszarúgásmentesség nélkül szinte nem is puska, láttam már Slavia 631-est 50m-rõl kilõttek vele egy gyufásdobozt(hozzáteszem 5x kellett próbálkozniuk és valami ûberfasza távcsõ volt rajta bár nem értem ennek a lényegét, én nem vennék Slavia-ra 30+eFt-os kukkert, szóval azért olyanra mégse gondoljatok hogy zsip-zsup 1 lövés halál de képes volt rá és ez a lényeg) azt meg se kérdezzétek milyen erõs rugó lehetett benne.
Szóval én 631-es javasolnék.

(Ezt az üzenetet nem kötözködésnek/vitának szántam, csupán megmondtam a véleményem!!!!!!)