Légpuska

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ZTM
Az full kínai, végül is a 4x32-est megpróbálhatod, azok egyszerû szerkezetek, talán bírná a megpróbáltatást!

Bosile az milyen választás lenne? abból láttam 7-8 körül 4x32-est?

ZTM
Ilyet vagy ilyet
tudok javasolni, szereléket még kell venned mind a 2höz az nem jár hozzá, de ezek megbízható távcsövek.

igazából bele van ütve a 7.5J, viszont akitõl kaptam azt mondta, hogy biztossan több...szóval ebbõl indulok ki. Akkor mit ajánlatok, mit vegyek rá...azt sem akarom, hogy 1 hónap után kidobhassam.

ZTM
Hát, ha a magyarországi törvényeknek megfelelõen 7,5J-os rugóval van szerelve akkor nem rúg akkorát, valami olcsóbb kínait rátehetsz de nem garantálom, hogy sokáig bírja, és elképzelhetõ, hogy pár száz lövés után elállítódik(persze kivételek lehetnek).
Azonban ha gyári rugóval van szerelve(törvényellenes, 2-8év börtön) akkor komolyabb csõ kell rá, 15-30eFt-os kategóriából!

Üdv Urak,

most kaptam egy HW80-as csodát, ehhez szeretnék beszerezni egy céltávcsövet. Ugy halottam bármit nem érdemes rátenni, mert túl erõs és szét veri, viszont most nem szivessen áldoznék több 10 ezer forintot távcsõre...tudtok valami megoldást javasolni az olcsóbb kategóriából?

köszi
Dzsi

ZTM
Hát ha esetleg zavar akkor leszedheted, nem befolyásol semmit.

Rendben, a fegyver végén van az eredeti célzó azt érdemes leszedni vagy fent hagyhatom?
ZTM
Hát miután felszerelted a távcsövet elõször szerintem 10m-re lõdd be pontosan, egyszerûen könnyen be lehet erre a távra állítani, ha ez megvan utána már könnyû dolgod lesz!Fontos, hogy stabil kitámasztásból lõj, és nagyon figyelj oda, hogy a puska nem mozduljon el oldalra lövés közben.

Nem tudom milyen messzire akarsz lõni, légpuskánál távcsõvel én fix távolságot javaslok, kevesebb a macera.
Tehát: ha pl.:30m-re kényelmesen tudsz lõni, érdemes belõni erre a távolságra.

Miután 10m-re belõtted, akkor folytasd ha szélcsendes idõ van, és 5m-enként haladj felfelé amíg eléred a 30m-ert!
Szóval 15-20-25-30m és így biztosan nem kell sokat állítgatni, és sokkal pontosabban be tudod lõni!

Ha bármi kérdésed akad nyugodtan írj!

Ha megjött a puska akkor gondolom be is kell állítani a célzószerkezetet ezt hogy érdemes megcsinálni?
ZTM
Na ez a tökéletes a Nikko Stirling még sokkal jobb márka is mint a HAWKE!

Találtam is egy kitet errõl mi a véleményed?
Rendben köszönöm a segítséget mindenképpen meg fog történni a vásárlás.
ZTM
Szerintem maradj az eredetinél, ennek a puskának a minõség nem ér fel a HW30s minõségével, és közel nem olyan pontos, az a távcsõ meg rajta nem hiszem, hogy túl sokáig bírná 😊

EZT a fajta lövedéket ajánlom a HW30s-hez, ennél a puskánál ez vált be, nagyon pontos, és nagyon jó minõségû lövedék.Jó is, hogy megkérdezted milyen lövedék lenne jó hozzá!
Arra is nagyon oda kell figyelni milyen a lövedék mert a pontosságot nagyban befolyásolhatja!Persze ez közel sem jelenti azt, hogy a legdrágább a legjobb.

Nézelõdtem a web shopban és találtam egy légpuskát távcsõvel, ez vajon milyen minõségû, jól fogja bírni a távcsõ, vagy inkább maradjak az eredeti ötletnél?
Nagyon szépen köszönöm a segítséget még 1 kérdés maradt az a lõszer, mert láttam, hogy többféle alakú lõszer is van, más más márkákban. Most úgy néz ki, hogy 4.5mm-es fog kelleni milyen márkájút vegyek?
ZTM
Innen bátran megrendelheted, én is rendeltem már innen.

10 20 még megfelelõ. 😊
értem most nézegetem, hogy hol lehetne megvenni a HW30s-t eddig a daisy fegyverboltot találtam, van valami egyéb jó bolt ahol esetleg meg tudnám vásárolni?
ZTM
Mi számít drágának? 😊))
A 10eFt hiper szuper nagyítású kinai távcsöveket felesd el, a rugós légpuskák egy idõ után szét rugdossák.

Ajánlom a -Hawke- márkájú távcsöveket 15-20eFt-os kategóriába, nagyon jók, szép tiszta képet adnak, és nem mennek tönkre, nekem volt, több légpuskát is megjárt, és jól mûködött, nem állítódott el a visszarúgástól!

Értem, nos én minél messzebbrõl szeretnék lõni, milyen távcsövet ajánlanál ami viszonylag jó minõségû, de nem a legdrágább?
ZTM
A céltávcsõ felszerelése, szerintem csak akkor hasznos ha 15m-nél messzebbre lõsz.

30-40-50 eFt ból már lehet jót venni.

50eFt környékén van a -Weihrauch HW30s- és a -Diana 240- mind a kettõ eredeti német minõségi puska, pontosak is, nagyon is.

Leginkább ezeket ajánlom, én személy szerint a HW30s-t jobbnak tartom.
Érdemes rászánni az összeget, mert ezek megérik az árukat.

Ha viszont nem felel meg az áruk vagy nem tetszenek akkor:
30eFt ért van -Baikal izh61-, ez bár eléggé sok a mûanyag benne, nagyon jó fegyver nem bivalyerõs de a kerti lövészetre megfelel, ráadásul táras ismétlõ puska, szóval még nagyobb élvezetet is nyújt és ez is pontos, azonban távcsövet nem érdemes rá szerelni.

Ezeken kívül leginkább használtan érdemes még légpuskát venni, régi magyar, csehszlovák, vagy német légpuskákat.

Ja amit kifelejtettem nem tudom mennyire fontos távcsövet is rátenni?
nos szerintem 30-40K (szélsõséges esetben 50K)környékére gondoltam, fõképpen otthon a kertben lenne használva.
ZTM
Szia!
Csak mond meg mekkora összeget szánsz rá, és keresek neked valami jót, jó áron! 😊)

Sziasztok tudnátok ajánlani valami jó boltot ahol viszonylag olcsón tudnék légpuskát vásárolni, de jó minõségben? Viszonylag új vagyok a témában ezért bármiféle tanácsot tippet szívesen fogadnék.
Üdv!
Továbbra is keresek HW 35 E(!) nevû puskát állapotot fölösleges írnom, mert akinek ilyen van, az nyilván vigyáz rá, de apróbb karcokat még eltûrnék, vagy hasonló szépséghibátkat. akinek esetleg van egy otthon, vagy tud valakit, akinek van egy eladó darab, az írjon ide, vagy az eagle02kukacvipmail.hu címre.
Esetleg fel is hívhattok a nulla630900hatvanhét84-es telefonszámon . újonnan túl drága lenne, ezért keresek egy használt darabot. Köszöntem!
MatchDiabolo
Ennyi pénzért ez a legjobb amit láttam ezt a tipust sokan viszik versenyekre is leet ezért láttam már több embernél én is<#nyes>.

csőcse
Hatsan Ranger AT44-10 PCP a puska külön is eladó 78k-ért mi a véleményHatsan PCP

ZTM
QB 78 Ne tévesszen meg kínai mivolta, jól összerakott puska jó anyagokból(azért nem német minõség), elfogadható sütéssel és nem mellesleg pontos, olcsó, megbízható!!!
7,5J-t tud ez pont elég, Magyarországon 7,5J megengedett, afölött lõfegyvernek minõsül a légpuska és engedély kell rá.

Sziasztok mondjatok nekem jo fajta co2 es fegyvereket puskákat de ne tul drágát ha lehet jo köszi és ezek hány Joule os ak?amugy
Üdv!

Aziránt szeretnék érdeklõdni, hogy a co2-es légpisztolyokba, légpuskákba a co2 patront mennyi ideig lehet benne hagyni? Ha egyik nap nem használtam el teljesen, alias félig már kifogyott patront bent lehet hagyni a fegyverbe napokig? Vagy nem ajánlatos? Ha megfelelõen be van csavarva a patron a fegyverbe nem kezdhet el szivárogni a gáz?
Köszönöm a segítséget. Ennyi még értelem szerûen belefér.

Asus P7P55D | Intel I5 750 | ASUS HD7950-DC2T 3GB | 4GB Kingston HyperX 1600MHz |

ZTM
Ha rám halgatsz tényleg csak egy picit kell hozzápótolnod, és megkapod a fõnyereményt, ugyan nem alsókaros, de garantált a minõség, nagyon pontos, érdemes rá távcsövet tenni, az eladója is megbízható, tehát vedd meg ezt.
Ennél nem tudok jobbat mondani, ebben garantáltan nem csalódsz, és tényleg pontos, élmény lehet vele lövöldözni!

Igen késõbbiekben szeretnék rá céltávcsövet is. Hogy milyen messzire? max 30m.

Asus P7P55D | Intel I5 750 | ASUS HD7950-DC2T 3GB | 4GB Kingston HyperX 1600MHz |

ZTM
Szeva!

Ez nem éri meg az árát!!!Silány minõségû anyagok, rettenetes sütés, pontatlan...

Alsókaros nem nagyon van ebben az árkategóriában olyan ami jó is lenne.
Azonban ha adsz bõvebb leírást mit is takar a hobbi segíthetek.
(ilyenekre vagyok kíváncsi mint pl, milyen messzire akarsz lõni, céltávcsövet akarsz-e a puskára tenni...)

Sziasztok!

Hobbi célra szeretnék egy légpuskát venni. A max keret 30.000Ft lenne. Kinéztem ezt Ennyit megér? ja és minden képen alsókarosat szeretnék.

Sikerült összerakni (5-6h) nem a legtökéletesebben mert a rugó az kókány de mûködik. Segítség képen ha véletlen valaki más is ilyen problémával küszködik felrakom a képet és egy rövid tájékoztatót is írok.

1.30-as alkatrész (rugó) csappal behelyezése
2.28-as alkatrész b.h. úgy hogy lefele/légkamrától feszítse a rugó két kis oldalsó pöcöknél.
2. A ravaszt(33) és a feletti alkatrészt(31) a 32-es rugóval összerakjuk és egy 8mm hosszú csapszeggel összefogjuk, majd ezt beigazítjuk a helyére és a rendes hosszúságú csapszeggel kitoljuk a kissebet.
ZTM
Ha raksz róla képet talán el tudom mondani mit, hogy kell, régebben volt már LP424 a kezemben, de nem nagyon emlékszek fejbõl az elsütõszerkezet felépítésére, ha látnám darabokban talán össze tudnám legózni neked.

Üdv!
Vettem egy FÉG LP 424-est, de darabokban van az elsütõszerkezete. Nem tudna nekem valaki segíteni abban hogy hogy kell összerakni, egy rajzot vagy fotót küldeni ?
Kérem !!
Nem jobb a Slaviánál.
Erõsebb, de sokat kell vele dolgozni, míg jó, és pontos lesz.
A kidolgozása elnagyolt, sok helyen sorjás.
Gyakorlatilag egy Dacia kategória, gyárilag kaki, össze kell rakni megint, és akkor jó lesz.
Viszont annyira nem lesz jó sem utána, hogy fegyvermesterre költsd az árát mégegyszer.
Inkább ragassz a Slaviára távcsõsínt, még az is jobb megoldás.

Harcolj az erőszak ellen! Verd meg,aki bántani akar!

DannyL
RWS Hypermax 4.5mm-es lövedéket hol tudnék vajon kulturált áron venni?

Esetleg ahhoz hasonló karakterisztikájú és súlyú, de szintén jó minõségû egyéb lövedéket?

Magyar boltokban egyáltalán nem találok, ebay-en nincs. Külföldi boltban pedig vagy PayPal nincs vagy Mo-ra nem postáz. Gondoltam hátha van ötletetek.

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu

ZTM
Jó a csõtisztító lövedék is.De van külön készlet is, most hirtelen nem találtam sehol de, ha fogsz egy erõsebb drótot ami befér a csõbe és eléje valami anyagot teszel (pl.:kis darab zsebkendõ) az is megfelel.

DannyL
Akkor ezeket a mûanyag köpenyeseket kihagyom a próbálgatások sorából majd.

Csõtisztótõ cuccnál ezekre a kilõhetõ tisztító lövedékekre gondolsz?

Fegyver olajat meg akkor beszerzek majd. Köszönöm a tippeket, jó hogy vagy. 😊

ZTM
Ezek a mûanyag köpenyesek nem kenik össze a csövet de garantáltan nem lehet velük célba lõni, nagyon pontatlanok tudnak lenni...

A csövet csõtisztító cuccal érdemes takarítani, vaterán lehet venni nem drágák, ezen felül vegyél fegyverolajat és alkalmanként egy rongyra tegyél a belõle, jól dörzsöld át a külsõ fém részeket, ha kész van egy száraz ronggyal is töröld át elkerülendõ a vakrozsda megjelenésé és sokáig megõrzi szépségét a fegyver.

DannyL
EZEK a mûanyag köpenyes lövedékek nem kenik össze belülrõl a csövet?

Illetve a másik kérdésem az lenne, hogy ti milyen módszerrel tartjátok tisztán a csövet, illetve mivel kenitek a fegyvert. Mire érdemes figyelni?

DannyL
OK, köszi!

ZTM
Azt nem tudom hol van de értesüléseim szerint kipostázzák a megrendelt árut, valószínûleg futárszolgálattal küldik, de kiküldik...
A legbiztosabb ha a boltól veszel és nem az expresszen fellelt hirdetésekre támaszkodsz ilyenkor.

DannyL
Pontosítanék, nem csak hajaz. Ugyan az a telefonszám van megadva mindkét helyen.