Légpuska
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Törölt felhasználó
Jaja jól jönne legalább a tusa, de lehet hogy a többi részét is fel lehetne használni valamire. Persze nem az elsütõ szerkezetett😊
Pld a tusát fel tudnám használni számszeríj készítéshez.
Pld a tusát fel tudnám használni számszeríj készítéshez.
Nem kívánok semmit tenni, fejdsd ki bõvebben, engem az érdekel hogy téged mi érdekel😄
A doboza megvan szval ha arról van szó elküldöm postán!
A doboza megvan szval ha arról van szó elküldöm postán!
Törölt felhasználó
Azzal a liderrel mit kívánsz tenni? Csak mert lehet hogy érdekelne.
Ja a Lidernek meg kampec mert a szó szoros értelmében darabokra tört az elsütõszerkezet<#wow3>#wow3>
Osztálytársam 1 hónapja vett egy Lider 2-est(csõtörõs), elég jó, és ami meglepett hogy kurvafasza huzagolás van benne!A sütése könnyû nem olyan mint a 44-es modellé, de sajna elfogy az ember ujja alól az elsütõbillentyû😄
Osztálytársam 1 hónapja vett egy Lider 2-est(csõtörõs), elég jó, és ami meglepett hogy kurvafasza huzagolás van benne!A sütése könnyû nem olyan mint a 44-es modellé, de sajna elfogy az ember ujja alól az elsütõbillentyû😄
Na meg van a marla!
Sajnos távcsõ sín nincs rajta, mert nem volt a marógéphez valami alkatrész, na mind1, jól mutatna rajta pedig a 4x20-as távcsõ:/
A fontosabb részek felújításra kerültek köztük a törött tus!
Ilyen volt!
Ilyen lett!
A kép sajnos nem adja vissza igazi szépségét!😞
Sajnos távcsõ sín nincs rajta, mert nem volt a marógéphez valami alkatrész, na mind1, jól mutatna rajta pedig a 4x20-as távcsõ:/
A fontosabb részek felújításra kerültek köztük a törött tus!
Ilyen volt!
Ilyen lett!
A kép sajnos nem adja vissza igazi szépségét!😞
Hobbi mennyiséget lõdözöl?
Most elképzelem azt hogy mennyit lõ napjában a puskájával egy verseny szinten mûködõ ember, nálam 500Db nem tart ki alig egy hétig😊
Ráadásul minden nap használatban van ha más nem este de nincs nap hogy ne lõnék valamivel😄
Most akkor mennyit is lõ egy sportlövész?😄
Vagy csak én vagyok túl mohó?:/
Most elképzelem azt hogy mennyit lõ napjában a puskájával egy verseny szinten mûködõ ember, nálam 500Db nem tart ki alig egy hétig😊
Ráadásul minden nap használatban van ha más nem este de nincs nap hogy ne lõnék valamivel😄
Most akkor mennyit is lõ egy sportlövész?😄
Vagy csak én vagyok túl mohó?:/
Nos, igen... belátom egyre gyengülök...:-) Mindenesetre a nejemen kívül mindenki ott lesz...
Egyébként van kedvenc üzlet? Eddig csak a neten próbálkoztam, és hát elég gyenge a színvonal, (már a mi a tematikus leírásokat illeti).
Egyébként van kedvenc üzlet? Eddig csak a neten próbálkoztam, és hát elég gyenge a színvonal, (már a mi a tematikus leírásokat illeti).
Hát ha valóban kifogástalan darab, és nem versenyzel vele hanem csak hobbi mennyiséget lõdözöl, akkor valószínûleg tizenévekig nem lesz vele gondod. Ugyanúgy a D75-el sem. Persze ehhez gondos karbantartás és megfelelõ tárolás is kell. A D75 viszont sokkal gyakoribb darab, ennek okán még sztem vagy tíz évig lesz hozzá alkatrész bõven.
Igen olvastam mindkettõt, a mellette után biztos voltam az A380-ban az ellene után már nem,de akkor szerintem azt is olvastad és sajna nemmerem bevállalni a 380-ast mert tényleg nemgyártanak hozzá szinte semmit (bár lehet hogy 20évig hozzá sem kellene nyúlni kitudja) ugy hogy marad a D75, sokan dicsérik azt is.
Anschütz A380 vélemények pro :
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=92856497&t=9025768
és kontra :
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=92863779&t=9025768
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=92856497&t=9025768
és kontra :
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=92863779&t=9025768
Na igen, láttam már ilyet párszor 😄😄😄
Barátok elég gyakran esnek ebbe a "csapdába" hogy vesznek a gyereknek egy légpuskát....aztán egy távcsövet....aztán még egy légpuskát....távcsövet...stb...mert a kölök már nehezményezi hogy apa túl sokszor akarja beállítani a puskát és egyebek 😄😄😄
Még egy valamit ajánlanék, ne kapkodj! Nézz szét több boltban is, a kiválasztott fegyvert kérd ki kézbe, nézegesd, próbálgasd a fogást, mert lehet hogy amibe a neten beleszerettél, az nem olyan lesz élõben. Ha tényleg sokat fogja a gyerek is használni, akkor vidd magaddal mert nem biztos hogy ugyanaz a fegyver kényelmes neki is mint neked. (innentõl ugye adott a magyarázat hogy miért kell külön fegyó neki meg neked, csak hogy az asszony is megértse)
Barátok elég gyakran esnek ebbe a "csapdába" hogy vesznek a gyereknek egy légpuskát....aztán egy távcsövet....aztán még egy légpuskát....távcsövet...stb...mert a kölök már nehezményezi hogy apa túl sokszor akarja beállítani a puskát és egyebek 😄😄😄
Még egy valamit ajánlanék, ne kapkodj! Nézz szét több boltban is, a kiválasztott fegyvert kérd ki kézbe, nézegesd, próbálgasd a fogást, mert lehet hogy amibe a neten beleszerettél, az nem olyan lesz élõben. Ha tényleg sokat fogja a gyerek is használni, akkor vidd magaddal mert nem biztos hogy ugyanaz a fegyver kényelmes neki is mint neked. (innentõl ugye adott a magyarázat hogy miért kell külön fegyó neki meg neked, csak hogy az asszony is megértse)
Hawken Te egy "látó" vagy...! :-)))
Bevallom a hév elkapott.
Bevallom a hév elkapott.
"Most irány az üzlet(ek) és veszek egy HW-t a kölöknek(?)."
Hehhehee látom ez olyan lesz mint a karácsonyi kisvonat. Apa is tud vele majd játszani 😄😄😄
Hehhehee látom ez olyan lesz mint a karácsonyi kisvonat. Apa is tud vele majd játszani 😄😄😄
Ok, köszi!
Asszem kezdetnek ennél többet nem kívánhatok infó gyanánt...:-)
Ráadásul a DannyL által ismertetett linkkel(ponggi.hu), már több mint elégséges a rendelkezésemre álló adathalmaz...
Most irány az üzlet(ek) és veszek egy HW-t a kölöknek(?).
Üdv. és köszi még1ccer mindenkinek! Ha megvan, jelentkezek!
Bigama
Asszem kezdetnek ennél többet nem kívánhatok infó gyanánt...:-)
Ráadásul a DannyL által ismertetett linkkel(ponggi.hu), már több mint elégséges a rendelkezésemre álló adathalmaz...
Most irány az üzlet(ek) és veszek egy HW-t a kölöknek(?).
Üdv. és köszi még1ccer mindenkinek! Ha megvan, jelentkezek!
Bigama
Törölt felhasználó
Ehhh... Megintcsak megerõsítettem magam, hogy a magyar törvények szarok... De ugye jól tudom, hogy ezt a kalibert használják a biatlon sporthoz is? Csak mert neten sehogy se találok, ilyen puskákat. Meg akkor nekik vadász engedélyük vagy hasonló fegyvertartási engedélyük van?
Azok éles lõfegyvernek minõsülnek, tartási engedély, megfelelõ tárolóhely, megszerzési, stb kell hozzá. Csak lõtéren lehet használni õket.
Tehát otthon a pincében lõdözve bûncselekmény, sõt engedély nélküli tartása is már 2-8 év rácsos napközi.
Tehát otthon a pincében lõdözve bûncselekmény, sõt engedély nélküli tartása is már 2-8 év rácsos napközi.
Törölt felhasználó
Ez a honlap jó. Én is errõl választottam tipust😄 Elõsször a Hanel Shoul 312-néztem ki lett is volna, de végül ellopták a tulajtól:'(
Aztán lett végül az LG 55<#szeret>#szeret>
Egy kicsit másabb téma. Gondolom Hawken errõl is képben van kicsit😊
Szal mit kell tudnunk a 5.6mm-es golyós puskákról? Pld amiket a Biatlon versenyeken használnak? Gondolom kell rá fegyvertatrási engedély és zárt területen belül akár fejbe is lõhetem magam, mi?😄
Aztán lett végül az LG 55<#szeret>#szeret>
Egy kicsit másabb téma. Gondolom Hawken errõl is képben van kicsit😊
Szal mit kell tudnunk a 5.6mm-es golyós puskákról? Pld amiket a Biatlon versenyeken használnak? Gondolom kell rá fegyvertatrási engedély és zárt területen belül akár fejbe is lõhetem magam, mi?😄
Köszi szépen! Sejtettem. 😊
Találtam egy nagyon jó olvasgatni valót magamnak.
Szerintem kezdõknek ajánlott elolvasni.
ITT!
A HW97 nagyon tetszik, azt hiszem õ lesz a választottam.
Már csak el kéne passzolnom az M14-em.
Találtam egy nagyon jó olvasgatni valót magamnak.
Szerintem kezdõknek ajánlott elolvasni.
ITT!
A HW97 nagyon tetszik, azt hiszem õ lesz a választottam.
Már csak el kéne passzolnom az M14-em.
MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu
DannyL !
Az UMA 850 airmagnum, az kínai vagy török, felcímkézve. Amennyibe kerül annyit nem ér.
Az UMA 850 airmagnum, az kínai vagy török, felcímkézve. Amennyibe kerül annyit nem ér.
Üdv!
A 7,5J-os fegyvereknél nem feltétlenül pontosabb a hosszabb csõ, sõt ha túl hosszú akkor az még ront is a teljesítményen.
Amúgy köszi hogy adtok a véleményemre, de mondom mégegyszer, igazán csak arról szeretek véleményt mondani amit már kipróbáltam. Ráadásul én más szempontok alapján véleményezek egy fegyvert, mint egy olyan aki még csak az elsõ puskáját tervezgeti. Plusz elképzelhetõ hogy amit én úgy ítélek meg hogy nem tetszik, az attól még másnak megfelelõ lesz.
-HW80 nem hiszem hogy pontosabb volna a HW97-nél, ugyanis az utóbbi fix csöve biztos hogy jobb. Amúgy bármelyiket veszed, egy jó darabig nem a fegyveren fog múlni a pontosság 😄
-távcsõ... hát a HW97-re kénytelen vagy mert nincs nyílt irányzéka.
De mindenek elõtt a legfontosabb eldönteni való dolog, hogy mire lesz használva. Hobbicélra, plinkelni meg fog felelni egy 4X32 csõ is, bár azzal már 20 méter fölött nem nagyon érdemes próbálkozni. Ha olcsó Tasco vagy bushnell vagy ilyesmi (mind u.a. kínai, már a Walther is) távcsövet veszel, akkor inkább vegyél egy minimum 3-9X50 - est.
Ha ennél komolyabban gondolkodsz, és esetleg versenyek felé kacsintgatsz, akkor olyan kell amin parallax állítási lehetõség is van. Ott már 30ezer körül kezdõdik a minõségi, és csillagos ég a felsõ határ.
Elsõnek vedd meg a puskát, aztán döntsd el mennyi pénzt szánsz a távcsõre. Olcsó táv hobbicélra használható, viszont nem kell meglepõdni hogy vannak elég nagy minõségbei szórások még típuson belül is. Annál rosszabb meg nincsen, mikor a fasza új puskával nem tudsz rendesen lõni mert ócska vacak táv van rajta, és nem lehet beállítani.
Ajánlom amúgy a Nikko Stirling Gold Crown sorozatot, ami nagyon jó minõségû, és kifejezetten rugós légfegyverekre van tervezve.
A 7,5J-os fegyvereknél nem feltétlenül pontosabb a hosszabb csõ, sõt ha túl hosszú akkor az még ront is a teljesítményen.
Amúgy köszi hogy adtok a véleményemre, de mondom mégegyszer, igazán csak arról szeretek véleményt mondani amit már kipróbáltam. Ráadásul én más szempontok alapján véleményezek egy fegyvert, mint egy olyan aki még csak az elsõ puskáját tervezgeti. Plusz elképzelhetõ hogy amit én úgy ítélek meg hogy nem tetszik, az attól még másnak megfelelõ lesz.
-HW80 nem hiszem hogy pontosabb volna a HW97-nél, ugyanis az utóbbi fix csöve biztos hogy jobb. Amúgy bármelyiket veszed, egy jó darabig nem a fegyveren fog múlni a pontosság 😄
-távcsõ... hát a HW97-re kénytelen vagy mert nincs nyílt irányzéka.
De mindenek elõtt a legfontosabb eldönteni való dolog, hogy mire lesz használva. Hobbicélra, plinkelni meg fog felelni egy 4X32 csõ is, bár azzal már 20 méter fölött nem nagyon érdemes próbálkozni. Ha olcsó Tasco vagy bushnell vagy ilyesmi (mind u.a. kínai, már a Walther is) távcsövet veszel, akkor inkább vegyél egy minimum 3-9X50 - est.
Ha ennél komolyabban gondolkodsz, és esetleg versenyek felé kacsintgatsz, akkor olyan kell amin parallax állítási lehetõség is van. Ott már 30ezer körül kezdõdik a minõségi, és csillagos ég a felsõ határ.
Elsõnek vedd meg a puskát, aztán döntsd el mennyi pénzt szánsz a távcsõre. Olcsó táv hobbicélra használható, viszont nem kell meglepõdni hogy vannak elég nagy minõségbei szórások még típuson belül is. Annál rosszabb meg nincsen, mikor a fasza új puskával nem tudsz rendesen lõni mert ócska vacak táv van rajta, és nem lehet beállítani.
Ajánlom amúgy a Nikko Stirling Gold Crown sorozatot, ami nagyon jó minõségû, és kifejezetten rugós légfegyverekre van tervezve.
Távcsõ:szerintem egy HW97-re 4x32-esnél nagyobb távcsõ kell,de a HW80-asra szerintem elég a 4x32-es abból pedig a Walthert javaslom(tapasztalat)
Természetesen a hosszabb csõ jobb, éppen ezért közkedveltek a slaviák, mert ha duplarugó van is bennük, nagyon pontosak akár 30 m-en is (az meg a lövõn múlik hogy mennyire mozdul el a kezébe a fegyver az erõsebb rugótól).
De azért nem azt mondom hogy egy 45cm-es csõvel nem lõsz olyan pontosan mint egy 53 cm-essel de ha saját magad által modolod erõsebbre akkor jól jön a hosszú csõ, 7,5J-os puskánál nem nagyon számít a csõhossz mert attól is ugyan olyan pontos.Szóval szád íze szerint válassz!
De azért nem azt mondom hogy egy 45cm-es csõvel nem lõsz olyan pontosan mint egy 53 cm-essel de ha saját magad által modolod erõsebbre akkor jól jön a hosszú csõ, 7,5J-os puskánál nem nagyon számít a csõhossz mert attól is ugyan olyan pontos.Szóval szád íze szerint válassz!
A kérdésed második felére tudnék csak neked válaszolni, szerintem egy 4X32 walther bõven megteszi.
Az elsõ felére meg hülyeséget nem szeretnék neked mondani.
Az elsõ felére meg hülyeséget nem szeretnék neked mondani.
Hi Hawken!
Köszönöm a kommentet!
Nyugodtan lehetsz büszke, mivel ez egy érdek nélküli közeg, ezért valszínû tényleg adnak/adunk a véleményedre...:-)
Amúgy most már biztos HW lesz a végsõ állomás...
Persze visszaélve a segítõkészségetekkel, néhány kérdéskört azért szeretnék még tisztázni...
1. A csõhossz pl. a HW-k esetében mennyire szignifikáns kérdés? (Mivel a HW80-as elsõre a paraméterei alapján jobbnak tûnik mint az ajánlott HW97) Mûszaki múltam azt mondatja, hogy: "hosszabb csõ, pontosabb lövés" vagy nagyon amatõr vagyok...?
2. A távcsõ kérdést is feszegetném még... A kérdés egyszerû: Milyet vegyek? És egyáltalán vegyek-e? :-)
Asszem ennyi...
Üdv
Bigama
Köszönöm a kommentet!
Nyugodtan lehetsz büszke, mivel ez egy érdek nélküli közeg, ezért valszínû tényleg adnak/adunk a véleményedre...:-)
Amúgy most már biztos HW lesz a végsõ állomás...
Persze visszaélve a segítõkészségetekkel, néhány kérdéskört azért szeretnék még tisztázni...
1. A csõhossz pl. a HW-k esetében mennyire szignifikáns kérdés? (Mivel a HW80-as elsõre a paraméterei alapján jobbnak tûnik mint az ajánlott HW97) Mûszaki múltam azt mondatja, hogy: "hosszabb csõ, pontosabb lövés" vagy nagyon amatõr vagyok...?
2. A távcsõ kérdést is feszegetném még... A kérdés egyszerû: Milyet vegyek? És egyáltalán vegyek-e? :-)
Asszem ennyi...
Üdv
Bigama
Sziasztok! Megpróbálok pár dologra válaszolni.
Elõször is köszi a bizalmat, hogy az én véleményemre is kíváncsiak vagytok, de nem vagyok minden légpuskában otthon. Viszont egészen véletlenül van egy barátom aki rendelkezik Remington légpuskával.
Nos legelsõ amit tudni kell róla, hogy olyan mint a Crosmann vagy a Sheridan, vagyis kínában gyártják amerikai megrendelésre. Minõsége elfogadható, sõt egész jó, de ha már választhatsz akkor sokkal inkább a Weichrauch valamelyik modelljét (már ha csak újban gondolkodsz). Ráadásul a Genesis XX ha jól nézem eléggé mûanyag. Valszeg a csõfartömbje is abból van, de nem tudom biztosan. Ha igen, akkor eleve tiltólista.
Bigama ha ragaszkodsz az újhoz akkor én személy szerint javaslom :
-HW 57 vagy HW97 de Weichrauchokból bármelyiket választod nem fogsz csalódni.
Ha remingtont veszel akkor egy biztos, hogy sok évet nem fog szolgálni. Nekem van 40 éves légpuskám (diana) ami még mindig lõni fog amikor a remit már évek óta kidobtad 😄😄😄
Másodszor, a magyar törvényeknek megfelelõen, szabadon forgalmazható légpuskát csak max 7,5J torkolati energiájút fogsz találni a boltokban.
Az ennél erõsebbeket kétféle módon butítják:
-megfelelõ méretû rugóval (ez jó megoldás)
-dugattyú megfúrkálásával (barbár megoldás ráadásul a puska élettartamát csökkenti)
Olyan nincsen hogy a dugattyú másik oldalára rugót tesznek.
Ennél erõsebb légpuskát akkor tudsz venni, (ha nem illegálisan akarod) ha van lõfegyverre tartási engedélyed, és kérsz az adott fegyverre megszerzésit. Ez nem egy két hét alatt lezavarható dolog, elég sok pénzbe és idõbe kerül, lövészklub tagság, évente minõsítõ verseny és még kismillió dolog kell hozzá.
Elõször is köszi a bizalmat, hogy az én véleményemre is kíváncsiak vagytok, de nem vagyok minden légpuskában otthon. Viszont egészen véletlenül van egy barátom aki rendelkezik Remington légpuskával.
Nos legelsõ amit tudni kell róla, hogy olyan mint a Crosmann vagy a Sheridan, vagyis kínában gyártják amerikai megrendelésre. Minõsége elfogadható, sõt egész jó, de ha már választhatsz akkor sokkal inkább a Weichrauch valamelyik modelljét (már ha csak újban gondolkodsz). Ráadásul a Genesis XX ha jól nézem eléggé mûanyag. Valszeg a csõfartömbje is abból van, de nem tudom biztosan. Ha igen, akkor eleve tiltólista.
Bigama ha ragaszkodsz az újhoz akkor én személy szerint javaslom :
-HW 57 vagy HW97 de Weichrauchokból bármelyiket választod nem fogsz csalódni.
Ha remingtont veszel akkor egy biztos, hogy sok évet nem fog szolgálni. Nekem van 40 éves légpuskám (diana) ami még mindig lõni fog amikor a remit már évek óta kidobtad 😄😄😄
Másodszor, a magyar törvényeknek megfelelõen, szabadon forgalmazható légpuskát csak max 7,5J torkolati energiájút fogsz találni a boltokban.
Az ennél erõsebbeket kétféle módon butítják:
-megfelelõ méretû rugóval (ez jó megoldás)
-dugattyú megfúrkálásával (barbár megoldás ráadásul a puska élettartamát csökkenti)
Olyan nincsen hogy a dugattyú másik oldalára rugót tesznek.
Ennél erõsebb légpuskát akkor tudsz venni, (ha nem illegálisan akarod) ha van lõfegyverre tartási engedélyed, és kérsz az adott fegyverre megszerzésit. Ez nem egy két hét alatt lezavarható dolog, elég sok pénzbe és idõbe kerül, lövészklub tagság, évente minõsítõ verseny és még kismillió dolog kell hozzá.
Elég katyvasz van még a fejemben. Amennyire képben vagyok AS fegyverekkel kapcsolatban, annyira nem a légpuskákkal. Egyelõre olvasok olvasok olvasok. De egyre jobban belebolondulok a témába. 😊
Nekem is tetszik ez a Remington. Fõleg, hogy nekem van távcsövem és a nélkül csak 59Ft.
Sziasztok!
Nagyon köszönöm a segítõkész hozzászólásokat!
A Remington Genesis XX-et (elég dögösen néz ki és laikusként jó benyomást is kelt) a Nimrod Deringer-nél láttam, csakúgy, mint a HW-t. Bízom benne, hogy HAWKEN is véleményezi az ügyet :-) de azért érzem már az irányt... Köszi Nektek! A kölök szerintem is szerencsés (nem telik el nap, hogy ne mondjam neki :-)) de hál' istennek, egy ilyen összeget most megengedhetek magamnak. De ki tudja mi lesz holnap...? Mindenesetre legalább lesz egy jó légpuskám...:-) No de nem személyeskedek tovább, hanem figyelem a kommenteket! Üdv: Bigama
Nagyon köszönöm a segítõkész hozzászólásokat!
A Remington Genesis XX-et (elég dögösen néz ki és laikusként jó benyomást is kelt) a Nimrod Deringer-nél láttam, csakúgy, mint a HW-t. Bízom benne, hogy HAWKEN is véleményezi az ügyet :-) de azért érzem már az irányt... Köszi Nektek! A kölök szerintem is szerencsés (nem telik el nap, hogy ne mondjam neki :-)) de hál' istennek, egy ilyen összeget most megengedhetek magamnak. De ki tudja mi lesz holnap...? Mindenesetre legalább lesz egy jó légpuskám...:-) No de nem személyeskedek tovább, hanem figyelem a kommenteket! Üdv: Bigama
Küldtem privátba!
szia, ezeket a pusekokat 7,5 és 16 j-al gyártják nem olyan brutál múdon mint a spanyolokat hogy megfúrják hanem 7,5j sportrugót raknak bele már a gyárban "f" jelzéssel, amúgy nem erre a sárga oldalra gondoltam hanem egy másikra.
Törölt felhasználó
Hát pld a nimród honlapján úgy nyomják, hogy a verseny puskákból megvan a 7.5J-os és a 16J-os verzió is. És gondolom engedély vagy sportengedély esetén simán megrendeleik neked. Vagy sztem anélkül is😄
Amugy a dugó átfúrása mellet a rugó gyengítése mellet még az is belefér ha egy gyengébb rúgot raknak a dugattyú másik oldalára, ami ellensúlyozza a rúgó erejét. Szerintem mérnöki szempontból ez a legjobb megoldás, mert nem károsítod az anyagot, viszont az energiát elnyeli a másik rúgó (persze csak részben). Mondjuk nem tudom ezt mennyire alkalmazzák..<#confused>#confused>
#1329: 😄 XD <#hehe>#hehe>
Amugy a dugó átfúrása mellet a rugó gyengítése mellet még az is belefér ha egy gyengébb rúgot raknak a dugattyú másik oldalára, ami ellensúlyozza a rúgó erejét. Szerintem mérnöki szempontból ez a legjobb megoldás, mert nem károsítod az anyagot, viszont az energiát elnyeli a másik rúgó (persze csak részben). Mondjuk nem tudom ezt mennyire alkalmazzák..<#confused>#confused>
#1329: 😄 XD <#hehe>#hehe>
Szia
Itt olvastam hogy ennek a csõtorkolati energiája 16j ami a törvényeknek nem felel meg.
Igaz én nem látok nem hallok, de azért nem árt vele vigyázni.
HA meg ez is levan valahogy tompítva mint az én Dragonom (megvan fúrva) akkor meg baszhatjuk.
DE ha mégis valahogy megvan csinálja hogy 7,5j legyen akkor mit alakítanak át rajta????
Itt olvastam hogy ennek a csõtorkolati energiája 16j ami a törvényeknek nem felel meg.
Igaz én nem látok nem hallok, de azért nem árt vele vigyázni.
HA meg ez is levan valahogy tompítva mint az én Dragonom (megvan fúrva) akkor meg baszhatjuk.
DE ha mégis valahogy megvan csinálja hogy 7,5j legyen akkor mit alakítanak át rajta????
Lehet hogy igazadvan ,bár 70% a lövõn múlik, de ha mindenképpen HW-t szeretne akkor ne a 80-ast válassza hanem a 97k-t most van egy eladó a sárgán, 85ért még féléves garival és az már alsókaros fixcsövû hangtompitóval.
Szerintem egy HW80 akár melyik irányból veri a Haenel Suhl 312-t nem lehet egy kategóriába sorolni, a D75 és a többi már komolyabb ezek már verik a legtöbb HW-t pontosságban...
Szia , mindenképpen fixcsüvüt vegyél mert azok a legpontossab pusekok bár 100 ezer elégsoknak tûnik kezdésre, szerintem a HW-kel felveszi a verssenyt a Haenel suhl312 10méteres pontlövõ versenyfegyó ami kb 35-45ezerközött megvehetõ a múlthéten is láttam eladót majdnem új állapotban a visszarúgása semmivel nemnagyobb mint a HW-é csak ez egy régi fegyó ,de többgenerációs ,nekem egy 25 évesem van es a pontosságról csak annyit hohy 27 méterrõl(lemérve) 3cm-es a szóráskép egy 4x40-es eagle eye távcsõvel. De ha mégjobbat szeretnél akkor egy diana 75, walther lgr, vagy egy FWB300s, esetleg egy Anschütz 380 is belefér ebbe az árba és nemfogod megbánni.
Szia
Nekem egy Norica Dragonom van, de persze amiket te akarsz, az egy komoly árkategória.
Távcsõben én személy szerint a 4X32 walther távcsõ bõven megteszi, de ki kell próbálnod majd élõben hogy milyen is amikor belenézel.
Kristálytiszta a kép, és elfogadható az ára is 15000 volt de eddig panasz nem volt rá.
Én amit tudok neked ajánlani www.ponggi.hu és ott nézegesd meg a légpuskákat.
Van egy pár puska és levan írva hogy mi mennyibe kerül kb. (szerencsés amugy a fiad hogy ilyen árkategóriában kaphat fegyvert)
Én egyébként azt tudom neked mondani hogy ha majd fennt lesz HAWKEN nevû forumtársunk akkor majd õ segít neked, õ egy vérprofi a légpuskák területén több minõsége légpuskája is van.
Ha az én véleményemet kérdezed akkor én ahogy már említették a fórumon is a Diana75-öt, és a Feinwerkbau 300S-t tudom neked ajánlani.
ÜDv <#nevetes1>#nevetes1>
Nekem egy Norica Dragonom van, de persze amiket te akarsz, az egy komoly árkategória.
Távcsõben én személy szerint a 4X32 walther távcsõ bõven megteszi, de ki kell próbálnod majd élõben hogy milyen is amikor belenézel.
Kristálytiszta a kép, és elfogadható az ára is 15000 volt de eddig panasz nem volt rá.
Én amit tudok neked ajánlani www.ponggi.hu és ott nézegesd meg a légpuskákat.
Van egy pár puska és levan írva hogy mi mennyibe kerül kb. (szerencsés amugy a fiad hogy ilyen árkategóriában kaphat fegyvert)
Én egyébként azt tudom neked mondani hogy ha majd fennt lesz HAWKEN nevû forumtársunk akkor majd õ segít neked, õ egy vérprofi a légpuskák területén több minõsége légpuskája is van.
Ha az én véleményemet kérdezed akkor én ahogy már említették a fórumon is a Diana75-öt, és a Feinwerkbau 300S-t tudom neked ajánlani.
ÜDv <#nevetes1>#nevetes1>
Még nem nagyon halottam a Remington Genesis XX-rõl, de ha minõségre vágysz mindenféleképpen Weihrauch.Távcsõ nem kötelezõ, de majd a topiktársak kisegítenek, mert é nem nagyon vagyok otthon a távcsövekben:/
Köszi! A HW-t nem véletlenül nézegettük, de azért érdekelne, h van e tapasztalat a Remington Genesis XX-el kapcsolatban, mert elég kompaktnak és dögösnek tûnik (távcsõ, stb.) és az ára is kezelhetõ (83e Ft). Vagy ez csak design? Amúgy a távcsövet mennyire ajánljátok...?
Weihrauchból akármelyiket választahtod 100E Ft környékén, mintmár írtám mindjá jön a D75 és a többi használtpuska flotta😄
Hw 80-ast ajánlom, de a topiktársak mindjárt elõjönnek a D75 és az FWB 300s-el, de ha tetszik neki a HW80 nyugodtan ügyes kézbe bámulatos a pontossága😊 Bár nemtudom hogy a HW80 kijöne 100eFt-ból távcsõvel:S
Engem is pont ebben az árkategóriában érdekelne a véleményetek.
Ez a 100.000 Ft a max. amit rászánnék.
És érdekelne a véleményetek, hogy mi az amit ti vennétek a helyemben.
Távcsõre nincs szükségem, az van a hobbimból (airsoft) adódóan, egy komoly darab.
Ez a 100.000 Ft a max. amit rászánnék.
És érdekelne a véleményetek, hogy mi az amit ti vennétek a helyemben.
Távcsõre nincs szükségem, az van a hobbimból (airsoft) adódóan, egy komoly darab.
Sziasztok! Tegnap találtam rátok és mindjárt szeretném is a segítségeteket kérni légpuskavásárlásban. Kamasz gyermekem lelkesedne igencsak egy távcsöves légfegyverért. (no meg persze én is…:-)) Alapos, kitartó kölök, és mivel a fegyverszenvedélye mér egész kiskora óta tart, úgy gondoltam, megpróbálnék valami olyat venni, ami jó is. Gondolom nem ez az elsõ ilyen megkeresés itt, de kb 10 perc fórumböngészés után se találtam igazán választ. Nos, a kölök kinézett egy típust, ez a Remington Genesis XX, de a HW 80 is szóba került. Szeretne távcsöves modellt, a kérdésem, hogy érdemes-e? Amúgy kb.100e Ft-ot tudnék rászánni az ügyre... Elõre is köszi a válaszokért!
Tesó! Az nem lõszer! Lövedék! Oké? :-) A Walther puskádba már minõségi kell. Ajánlanám a JSB Exact Express vagy a JSB Exact lövedéket 4.52 ûrméretben. Az Expressz.hu oldalon egy Pesti fickó jó áron kínál. Igaz én postán keresztül nem szívesen rendelnék. Hihetetlenül tiszta és puha ólomból készül. Jobban kell vigyázni rá mint a hímes tojásra! :-)
Törölt felhasználó
Nem, nincs vele semmi bajom, ha követtétek volna a forum történéseit láttátok volna hogy csak a löszerrel volt bajom mindössze...
Igen, sejtettem hogy nem fegyverkerskedõ...<#wow3>#wow3> Csak POÉN volt.
Ezek szerint a szarvasiak mind fegyverrel kereskednek<#zavart1>#zavart1>
(GY.K.: Ez is rosszindulatú humor)
Igen, sejtettem hogy nem fegyverkerskedõ...<#wow3>#wow3> Csak POÉN volt.
Ezek szerint a szarvasiak mind fegyverrel kereskednek<#zavart1>#zavart1>
(GY.K.: Ez is rosszindulatú humor)
Akit említettél az szintén Szarvasi. Igaz fiatal, de korrekt srác! Nem vagy megelégedve a tõle vett puskával??? Õ sem Lidert árul, hanem minõséget! Asszem elég olcsón. A haverom is vett tõle Walthert (bassza meg nem volt rá zsém). Majd a közeljövõben ellopom tõle! :-)
Nem nem Bálint hanem R. István, és csak ajánlani tudom, nekem több fegyóm is tõle van, és nagyon szép meg jó állapotban kaptam õket kézhez.
Nem Bálint, és nem illegális kereskedõ.Hanem egy nagyon jó és segitõkész ember.Akikbõl sajnos már csak kevés van.