Légpuska
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Azt a lyukat tömd be!Ezzel csak magadnak segítesz, a dugattyú a légpuska egyik fõ eleme, ez igen kritikus alkatrész, és meg van fúrva!Ha betömnéd biztos hogy pontosabb lenne...Attól hogy lebuksz nem kell félni!Ha nem teszel keresztbe a szomszédoknak nyugott lehetsz, amúgy magyarországon szerintem a légpuskások 3/4 részének 7,5 J feletti energiával rendelkezõ játékszerük van.A maradék, az sportlövõ és egyéb régebbi pontlövõ puskákkal rendelkezõ úriemberek, illetve akik új puskát vesznek és nem piszkálják, mint pl te!
Nem azt mondom hogy minden puskának szakítania kell a lemezt, de amit 22,3 J osra gyártottak azt használják is 22,3J-osan mert úgy tökéletes!
Az ilyen D75 meg hasonló puskák gyárilag 7,5J-osak, azokat úgy terveztek, erõsebb rugóval lehet nem hozná a kívánt teljesítményt!
Nem azt mondom hogy minden puskának szakítania kell a lemezt, de amit 22,3 J osra gyártottak azt használják is 22,3J-osan mert úgy tökéletes!
Az ilyen D75 meg hasonló puskák gyárilag 7,5J-osak, azokat úgy terveztek, erõsebb rugóval lehet nem hozná a kívánt teljesítményt!
Szia
A puska sütése elég kemény, mikor elsütöm akkor keményen vissza is rúg, és ha nem tartom meg jól, akkor sokadik sütés után, a vállad lehet hogy fájni fog. Illetve biztos!
Ennek következményeképpen sokan mondták azt hogy ne vegyek rá távcsövet, vagy ha veszek is akkor olyat vegyek hogy valami kicsit drágábbat. Nekem egy kínai walther 4x32 van és tökéletesen bevált.
Viszont még mondani szeretném, hogy a belövése a puskának 10 méterre bizony nem egybõl sikerült.
Sokat kellett lõni, állítani kellett a távcsöven is, meg a puskán is, de most már elmondhatom hogy 10 méterrõl a kör belsõ felébe simán bele tudok lõni.
És gondold el ha nem lenne lefojtva mármint a dugattyú megfúrva, bakker akkor milyen jó lenne.
De sajnos nem lehet, így marad így, gyári állapotában.
Ha bármire kíváncsi vagy nyugodtan kérdezz szívesen válaszolok.
A puska sütése elég kemény, mikor elsütöm akkor keményen vissza is rúg, és ha nem tartom meg jól, akkor sokadik sütés után, a vállad lehet hogy fájni fog. Illetve biztos!
Ennek következményeképpen sokan mondták azt hogy ne vegyek rá távcsövet, vagy ha veszek is akkor olyat vegyek hogy valami kicsit drágábbat. Nekem egy kínai walther 4x32 van és tökéletesen bevált.
Viszont még mondani szeretném, hogy a belövése a puskának 10 méterre bizony nem egybõl sikerült.
Sokat kellett lõni, állítani kellett a távcsöven is, meg a puskán is, de most már elmondhatom hogy 10 méterrõl a kör belsõ felébe simán bele tudok lõni.
És gondold el ha nem lenne lefojtva mármint a dugattyú megfúrva, bakker akkor milyen jó lenne.
De sajnos nem lehet, így marad így, gyári állapotában.
Ha bármire kíváncsi vagy nyugodtan kérdezz szívesen válaszolok.
Igen, lehet vele embert ölni. Az egy .50-es kaliberû légpuska. Bár azt írja hogy a nagyobb vadkanokra kicsit gyenge. Az elsõt kétszer lõtte fejbe, a másodikat pedig az elsõ headshot után órákig üldözte, majd még kettõt kellett belelõnie hogy kinyúljon.
Mondjuk igazi hülye jenki módon vadászik a csávó. Valszeg ha valamilyen expandáló lövedékkel próbálta volna, és rendesen oldalbacsûri a disznót, akkor nem kell utána futkosnia a bozótban órákig.
Mondjuk igazi hülye jenki módon vadászik a csávó. Valszeg ha valamilyen expandáló lövedékkel próbálta volna, és rendesen oldalbacsûri a disznót, akkor nem kell utána futkosnia a bozótban órákig.
Noricadragon!
Lenne egy nagy kérérésem!
Mesélnél nekem a puskád sütésérõl?Kemény?Puha?Nyúlós?Ilyenekre lennék kíváncsi!
Lenne egy nagy kérérésem!
Mesélnél nekem a puskád sütésérõl?Kemény?Puha?Nyúlós?Ilyenekre lennék kíváncsi!
Törölt felhasználó
jaja. Megtippelem az árát! 11-15 ezer postával eggyüt?😄
#1410: Azon most kajak azért van egy meglõtt vaddisznó, mert azzal a légputyival lõtték?<#guluszem1>#guluszem1><#wilting>#wilting>
#1410: Azon most kajak azért van egy meglõtt vaddisznó, mert azzal a légputyival lõtték?<#guluszem1>#guluszem1><#wilting>#wilting>
Üdv.Urak!
Vettem egy légpuskát,milyen származású lehet?Adatai:B2-4,4,5mm(5,5mm),
-Muzzle Velocity 600/450 FPS
-overall length:1100mm
A puska csövön😄esigned Germany
A tus fából van.
Lövéskor a ravasz nehezen húzható,lehet állítani vagy szét kell szedni?
Elõre is köszi
Vettem egy légpuskát,milyen származású lehet?Adatai:B2-4,4,5mm(5,5mm),
-Muzzle Velocity 600/450 FPS
-overall length:1100mm
A puska csövön😄esigned Germany
A tus fából van.
Lövéskor a ravasz nehezen húzható,lehet állítani vagy szét kell szedni?
Elõre is köszi
Hello, tudnátok segíten? A hammerli 6x42 távcsõvem bemondta az unalmast, nem lehet vele élességet állítani hiába tekergetem. Ismertek valakit Budapesten aki ért hozzá? Elõre is köszi.
Találtam még egy jó oldalt itt sokkal több légpuska értékelés van.
Link
Link
Érdekes, bivalyerõs, pumpálós. Ezeknek a legfõbb baja hogy mire felpumpálod sokadjára, eléggé elfáradsz, és nem fogsz tudni pontosan lõni.
A töltése is érdekes.

A töltése is érdekes.
Törölt felhasználó
Nekem tetszik. Érdekes, hogy olyan mintha alsó karos lenne, mégis hátul töltöd a stukit. De ennyi pénzért???😮
Elég érdekes, csak egy kicsit húzós az ára 2850$
Mi a véleményetek errõl a légpuskáról?
klikk ide
klikk ide
Most már képben vagyok, amúgyis pontosan lõttem, tehát nem volt baj hogy nem így céloztam, de mostmár ezt szemelõtt tartva lõdözök!
Tegyél fel róla képet. De valszeg az a baj hogy a szereléket nem tudod rendesen meghúzni, és emiatt elállítódik.
vagyis már nincs alatta semmilyen papir csak van oldalt ugye az a 2 csavar(nem én szereltem fel 😄 ) és nem lehet teljesen összzecsavarozni.
az a baj hogy nem értek hozzá igy nem tudom hogy mi micsoda :S
az a baj hogy nem értek hozzá igy nem tudom hogy mi micsoda :S
\"Erről van szó!\"
Hát vagy a papír alátét miatt, vagy mert Tasco - kínai gyártmány, ebbõl következõen elég hullámzó minõség, a totálszar és a szódával elmegy között hullámzik. Ezért mindig el fog állítódni, nem bírja a rugós puskát.
De miért nagy? Megfelelõ szerelékkel nem kell papírozgatni semmit, és akkor kiderülne hogy csak az alápapírozás miatt megy el vagy tényleg rossz.
De miért nagy? Megfelelõ szerelékkel nem kell papírozgatni semmit, és akkor kiderülne hogy csak az alápapírozás miatt megy el vagy tényleg rossz.
Nekem az a bajom a távcsõvel hogy elállitódik állandóan.
Beállitom ,pontos.
Aztán lövök párat és nem pontos.
Tasco távcsõ.
9x32 van ráirva asszem.
meg ugye a 630-as Slaviara ez már kicsit nagy is és alá kellett tenni mindig valami kis papirt.
már nagyon rég lõttem vele :/
Beállitom ,pontos.
Aztán lövök párat és nem pontos.
Tasco távcsõ.
9x32 van ráirva asszem.
meg ugye a 630-as Slaviara ez már kicsit nagy is és alá kellett tenni mindig valami kis papirt.
már nagyon rég lõttem vele :/
\"Erről van szó!\"
Miért érdekes?
Gyakorlatilag minden nyílt irányzékkal így célzunk. Egy Glock-al is, egy AK47-essel is, és a légpuskákkal is.
Alap hogy aki célbalõ ezt megtanulja.
Ezért mondtam hogy nem tudsz nyílt irányzékkal lõni, illetve hogy nem jó a technikád. Nincsen ezzel baj, senki sem tudja ezt magától. Viszont most már te is tudod, és ha ezt szokod meg akkor nem fogja a célt semmi sem kitakarni, ergo pontosabban fogsz tudni célozni.
Gyakorlatilag minden nyílt irányzékkal így célzunk. Egy Glock-al is, egy AK47-essel is, és a légpuskákkal is.
Alap hogy aki célbalõ ezt megtanulja.
Ezért mondtam hogy nem tudsz nyílt irányzékkal lõni, illetve hogy nem jó a technikád. Nincsen ezzel baj, senki sem tudja ezt magától. Viszont most már te is tudod, és ha ezt szokod meg akkor nem fogja a célt semmi sem kitakarni, ergo pontosabban fogsz tudni célozni.
A negyedik rajzon lévõ célcásnak az egyszerû neve "ALSÓ SZÉLE KÖZEPE" ha ez 10 méterre van beállitva akkor ötméteren alá tizenötméteren fölé kell lõni ezért jók a mildot-os távcsövek cak a jelöléseket kell a célra tartani.
Ez a célzási technika érdekes!Csak az a baj hogy a marla kicsit furán viselkedik, tehát reggel is lementünk a napraforgóba verebet lõni, 5 méterrõl felé lõttem azzal a technikával amivel ezek elõtt 20m-rõl pontosan!
Ezt szemelõtt tartva otthon az volt az elsõ dolgom hogy megvizsgáljam a jelenséget, és bizony nagyon alacsonyan volt a hátsó célzóka(nemtom hogy ez hogy lehet ha alacsonyan van alá kelett volna lõnöm nem?) ezt teljesen felemeltem így már jó volt egyaránt közel és távol is!
Minden nap gyakorolok, és próbálok kialakítani egy biztos technikát!
Ezt szemelõtt tartva otthon az volt az elsõ dolgom hogy megvizsgáljam a jelenséget, és bizony nagyon alacsonyan volt a hátsó célzóka(nemtom hogy ez hogy lehet ha alacsonyan van alá kelett volna lõnöm nem?) ezt teljesen felemeltem így már jó volt egyaránt közel és távol is!
Minden nap gyakorolok, és próbálok kialakítani egy biztos technikát!
Persze veheted kötekedésnek is, de nem annak szántam.
1. mindegy hogy mire lõsz, a szórást nem a céltárgy befolyásolja.
2. lõttem már 21 J-os visszarúgásos fegyverrel is, azt is meg bírtam tartani simán.
3. A belövéshez nem is kell satu. Elég egy hungarocellel vagy rizzsel esetleg babbal töltött zsák amire az elõágyat fel tudod támasztani úgy hogy ne mozogjon oldalirányba.
4. A leírásodból következik hogy nem jó a technikád a nyílt irányzékoz lövészetnél. Azt írod : "mert néhány esetben teljesen kitakarja a piros pötty a célt és bizonytalan a lövés"
A piros pötty nem szabad hogy takarja a célt, pontosan a piros pötty tetején kell úgymond ülnie a célnak. Ha nem így van beállítva akkor nem jó. A TruGlo csak annyiban különbözik a sima nyílt irányzéknál, hogy fénygyûjtõs, és ezáltal szinte világítanak az irányzékok.
Egy kép hogy érthetõ legyen a célzástechnika
A kék pötty az eltalálandó cél, a zöld és piros pöttyös dolgok értelemszerûen az elsõ és hátsó irányzékok. Az utolsó ábrán látható hogy hogyan kell rendezni az irányzékokat, hogy a találat a kékben legyen.

1. mindegy hogy mire lõsz, a szórást nem a céltárgy befolyásolja.
2. lõttem már 21 J-os visszarúgásos fegyverrel is, azt is meg bírtam tartani simán.
3. A belövéshez nem is kell satu. Elég egy hungarocellel vagy rizzsel esetleg babbal töltött zsák amire az elõágyat fel tudod támasztani úgy hogy ne mozogjon oldalirányba.
4. A leírásodból következik hogy nem jó a technikád a nyílt irányzékoz lövészetnél. Azt írod : "mert néhány esetben teljesen kitakarja a piros pötty a célt és bizonytalan a lövés"
A piros pötty nem szabad hogy takarja a célt, pontosan a piros pötty tetején kell úgymond ülnie a célnak. Ha nem így van beállítva akkor nem jó. A TruGlo csak annyiban különbözik a sima nyílt irányzéknál, hogy fénygyûjtõs, és ezáltal szinte világítanak az irányzékok.
Egy kép hogy érthetõ legyen a célzástechnika
A kék pötty az eltalálandó cél, a zöld és piros pöttyös dolgok értelemszerûen az elsõ és hátsó irányzékok. Az utolsó ábrán látható hogy hogyan kell rendezni az irányzékokat, hogy a találat a kékben legyen.

Tudtam hogy te mindenbe belekötsz!!!
1.Na igaz, én fõként tárgylövészetnél gondoltam, és hogy nem árt a szórásnak úgy értettem hogy nem túlzottan befolyásolja legalábbis, amit el tudsz találni el is fogod,természetesen lõlapon minden kiderül, biztos hogy nem lõ lyukból lyukat még satuból sem!
2.Természetesen erre a "túlzott" rúgásra értettem, ezek a gyárilag 7,5J-os puskák amiket soroltál nem is rúgnak akkorát, és meg is bírod tartani(nem csak ezeket)!
3.Ha te élvezed jó, nem vagyok profi de tudom mit csinálok, ezért lehet hogy nekem több idõbe tellene belõni, fõleg mert nincs satum!
4.Nem értem miért ne tudnák nyílt irányzékkal lõni, ezek szerint csak nekem kényelmetlen!Ezt én nem tudtam mert eddig szinte minden légpuskán távcsövet látok!Elnézést ha hyülyeségnek gondoltad!
1.Na igaz, én fõként tárgylövészetnél gondoltam, és hogy nem árt a szórásnak úgy értettem hogy nem túlzottan befolyásolja legalábbis, amit el tudsz találni el is fogod,természetesen lõlapon minden kiderül, biztos hogy nem lõ lyukból lyukat még satuból sem!
2.Természetesen erre a "túlzott" rúgásra értettem, ezek a gyárilag 7,5J-os puskák amiket soroltál nem is rúgnak akkorát, és meg is bírod tartani(nem csak ezeket)!
3.Ha te élvezed jó, nem vagyok profi de tudom mit csinálok, ezért lehet hogy nekem több idõbe tellene belõni, fõleg mert nincs satum!
4.Nem értem miért ne tudnák nyílt irányzékkal lõni, ezek szerint csak nekem kényelmetlen!Ezt én nem tudtam mert eddig szinte minden légpuskán távcsövet látok!Elnézést ha hyülyeségnek gondoltad!
Bocs hogy beleszólok, de :
"azt hozzáteszem hogy nem kitámasztásból lõttem hanem állásból, tehát az erõsebb rugó nem nem árt a pontosságnak sem a szórásnak,"
-Ezt mibõl állapítottad meg? Kézbõl, állva nem tudod megállapítani a szórásképet. Lõlapra, vagy sima lapra lõjél légyszi 20m-rõl valami állványba (satuba) rögzített fegyverrel tizet, és abból már látszik a szóráskép.
"Azt azért hozzáteszem hogy 30m-ren még nem probléma a rúgás, de a fölött még távcsõvel is komoly megpróbáltatás eltalálni egy kissebb célt"
-Mármint mivel? A duplarugóssal ugye. Egy HW 75-77-97-el biztos nem megpróbáltatás.
" nem is beszélve a távcsõ fáradalmas és hosszas beállítéásáról😄!"
-Nem hosszadalmas, csak tudni kell mit csinálsz. Egy jó távcsövet függõlegesbe állítani, majd belõni kifejezetten élvezetes, és nem több fél óránál.
"Egyébként a legtöbb mai lágpuskán a TRU-GLO irányzék többet árt mint használ mert néhány esetben teljesen kitakarja a piros pötty a célt és bizonytalan a lövés, talán ezért is lövök nagyob örömmel a Marlaval mint bármi mással!"
-Most nehogy megharagudj, de ebbõl világos hogy nem tudod hogyan kell nyílt irányzékkal lõni. Vagy nem tudod mi az a TRU-GLO.
"azt hozzáteszem hogy nem kitámasztásból lõttem hanem állásból, tehát az erõsebb rugó nem nem árt a pontosságnak sem a szórásnak,"
-Ezt mibõl állapítottad meg? Kézbõl, állva nem tudod megállapítani a szórásképet. Lõlapra, vagy sima lapra lõjél légyszi 20m-rõl valami állványba (satuba) rögzített fegyverrel tizet, és abból már látszik a szóráskép.
"Azt azért hozzáteszem hogy 30m-ren még nem probléma a rúgás, de a fölött még távcsõvel is komoly megpróbáltatás eltalálni egy kissebb célt"
-Mármint mivel? A duplarugóssal ugye. Egy HW 75-77-97-el biztos nem megpróbáltatás.
" nem is beszélve a távcsõ fáradalmas és hosszas beállítéásáról😄!"
-Nem hosszadalmas, csak tudni kell mit csinálsz. Egy jó távcsövet függõlegesbe állítani, majd belõni kifejezetten élvezetes, és nem több fél óránál.
"Egyébként a legtöbb mai lágpuskán a TRU-GLO irányzék többet árt mint használ mert néhány esetben teljesen kitakarja a piros pötty a célt és bizonytalan a lövés, talán ezért is lövök nagyob örömmel a Marlaval mint bármi mással!"
-Most nehogy megharagudj, de ebbõl világos hogy nem tudod hogyan kell nyílt irányzékkal lõni. Vagy nem tudod mi az a TRU-GLO.
Azt azért hozzáteszem hogy 30m-ren még nem probléma a rúgás, de a fölött még távcsõvel is komoly megpróbáltatás eltalálni egy kissebb célt, és itt bizony elõnyben a visszarúgásmentes versenylégpuskák!
Egyébként a legtöbb mai lágpuskán a TRU-GLO irányzék többet árt mint használ mert néhány esetben teljesen kitakarja a piros pötty a célt és bizonytalan a lövés, talán ezért is lövök nagyob örömmel a Marlaval mint bármi mással!
*a szomszéd a gyufásdobozt
Nem tudjátok hogy ez a Marla kb hány éves, gyártási számból meg lehet állapítani a gyártási évet?
Egyébként a legtöbb mai lágpuskán a TRU-GLO irányzék többet árt mint használ mert néhány esetben teljesen kitakarja a piros pötty a célt és bizonytalan a lövés, talán ezért is lövök nagyob örömmel a Marlaval mint bármi mással!
*a szomszéd a gyufásdobozt
Nem tudjátok hogy ez a Marla kb hány éves, gyártási számból meg lehet állapítani a gyártási évet?
Na letetszteltem a Marlat, majdnem pontosan belevaló rugóval egy kalap szart sem ér, össze vissza jobbra balra le föl hord,mivel ez nem tetszett és a szomszéd is láta hogy ezzel nem fogok verebet lõni vett bele slaviaba való duplarugót, kb 10 cm-rel hosszab a rugó mint a légház, és tesség, 20m-rõl a lövedékes dobozt simán le lehet vele lõni(10 lövésbõl 10szer el is találtam), azt hozzáteszem hogy nem kitámasztásból lõttem hanem állásból, tehát az erõsebb rugó nem nem árt a pontosságnak sem a szórásnak, elég nagyot rúg, egyik lövénél nem illesztettem a tust megfelelõen a válgödrömbe és úgy megütötte a válam hogy fél órán át sajogott, a szomszéd gyufásdobozt 25m-rõl eltalálta(neki van fegyvertatási engedélye és vadász engedélye is, és ha valaki hát õ tudja hogy kell lõni) szóval jobb minõségû fegyvereknél bizonyos távon belül(itt 25m) nem a puskán hanem 100%-ban a kezelõjén múlik a pontosság.
Olyan erõs így a puska hogy 20m-rõl tompa szoknyás lövedékkel átvitte a verebet, és még a lemezt is átviszi sima ólomlövedékkel...
Szóval én jobban jártam ezzel a régi puskaával mint a szar Liderrel, és valahogy nyílt irányzékkal nagyobb élvezet nem csak madarat lõni(ezt azért ritkábban teszem mióta véletlenül lelõttem egy énekesmadarat, sajnos ez a hátránya a nyílt irányzéknak messzirõl) de még külöbözõ céltárgyat is de lõlapra nem szeretek lõni mert úgy se lövök lyukból lyukat szval jobb a céltárgy, nem is beszélve a távcsõ fáradalmas és hosszas beállítéásáról😄!
Olyan erõs így a puska hogy 20m-rõl tompa szoknyás lövedékkel átvitte a verebet, és még a lemezt is átviszi sima ólomlövedékkel...
Szóval én jobban jártam ezzel a régi puskaával mint a szar Liderrel, és valahogy nyílt irányzékkal nagyobb élvezet nem csak madarat lõni(ezt azért ritkábban teszem mióta véletlenül lelõttem egy énekesmadarat, sajnos ez a hátránya a nyílt irányzéknak messzirõl) de még külöbözõ céltárgyat is de lõlapra nem szeretek lõni mert úgy se lövök lyukból lyukat szval jobb a céltárgy, nem is beszélve a távcsõ fáradalmas és hosszas beállítéásáról😄!
Törölt felhasználó
képfeltöltõ
Ez egy egyszerû képfeltöltõ lap. Ehez nem kell regelni, meg semmit csak beállítod a feltöltendõ képet és csõ. A lényeg hogy a kép ne legyen több 1.5 megánál, mert akkor lehet hogy nem tudja felrakni. Ezt bármilyen photo shopos progival meg tudod ugy oldani, ha a minõségét butítod. Emberi szem ugy se veszi észre a külömbséget viszont 3 mega helyet csak 1 megás lessz a kép vagy kisseb.
De ha rám kattintasz, akkor nekem is el tudod küldeni a képet, mert meg van adva az emil címem.
Ez egy egyszerû képfeltöltõ lap. Ehez nem kell regelni, meg semmit csak beállítod a feltöltendõ képet és csõ. A lényeg hogy a kép ne legyen több 1.5 megánál, mert akkor lehet hogy nem tudja felrakni. Ezt bármilyen photo shopos progival meg tudod ugy oldani, ha a minõségét butítod. Emberi szem ugy se veszi észre a külömbséget viszont 3 mega helyet csak 1 megás lessz a kép vagy kisseb.
De ha rám kattintasz, akkor nekem is el tudod küldeni a képet, mert meg van adva az emil címem.
A képfeltöltés nem megy sajnos. Diopterrel 70, + távcsõvel 82. Ja és a tunelház helyére készült egy súlyazonos csõsúly és a kukkeren parallax állító, kar található. Mélben tudok képet küldeni.
Törölt felhasználó
Nem mintha lenne rá pénzem, de képet meg árat tudsz mondani???😊
Üdv az uraknak! Eladó egy kivül belül felújított FWB 300S fegyver, diopterével, gyári dobozában, manuállal, belövõlappal és cserélhetõ tunel betétekkel. Igény szerint távcsõvel. (Kínai 6-24X50AOE távcsõ egyrészes szerelékkel, 7-40 m-ig belõve kottával.)
Törölt felhasználó
Ugye megmondtam<#zavart1>#zavart1>
na megoldódott a dolog , kitisztítottam az egészet a dugattyút is és összetettem és láttam hogy a törésnél fúj ki oda vágtam új tömítést és most nagyon baba lett 😄
Na ha lenne pénzem a puska az enyém lenne.
Azt tudom neked mondani hogy ennyi pénzért ne add el, inkább tartsd meg.
Azt tudom neked mondani hogy ennyi pénzért ne add el, inkább tartsd meg.
ennyi pénzért ne kótyavetyéld el inkább tartsd meg.
UCCSÓ ÁRON: BSA LIGTING XL távcsõvel 65.000,anélkül 55.000-ft.új állapot.
Törölt felhasználó
Hát akkor valszeg a tömítésnél van valami elbasszintva. Ugyanis azért nem viszi ki a lövedéket, mert nincs elég nyomása. Valahol "ereszt"
Sziasztok egy olyan kérdésem lenne , hogy van egy slavia620-as légpuskám , régebben lövöldöztem vele de egyszer csak legyengült és csak a csõ végéig vitte ki a golyót és csak másodjára onnan lõtte ki , most eltelt pár év és elõvettem hátha javítható és ötletet szeretnék kérni hogy mi baja lehet . Már szét szedtem raktam a rugó elé egy másikat egy picit hogy hátha úgy erõsebb de úgyse lövi ki . Ötletet tudtok adni ? Elõre is köszönöm .
mikor úgy áll meg a flakon falában, hogy se ki, se be? az király <#hehe>#hehe>
hawken "örömlövészetén" felbuzdulva kitoltam a céltárgy távolságát, amennyire csak tudtam. sajnos a terepviszonyok csak 23 métert engednek meg, de már itt is egészen más, mint 10 méterrõl. Azért a 7 centis lövedékes dobozt általában eltaláltam. Ilyen puskával talán nem is rossz 😛
hawken "örömlövészetén" felbuzdulva kitoltam a céltárgy távolságát, amennyire csak tudtam. sajnos a terepviszonyok csak 23 métert engednek meg, de már itt is egészen más, mint 10 méterrõl. Azért a 7 centis lövedékes dobozt általában eltaláltam. Ilyen puskával talán nem is rossz 😛
www.forma-1.mlap.hu
Ismerõs nagyon<#vigyor5>#vigyor5><#hawaii>#hawaii> én is szoktam csinálni, persze azért nem gyûjtök össze ennyit max 1-2 õt.
De az a kedvencem amikor belefúródik a mûanyag palackba.
De az a kedvencem amikor belefúródik a mûanyag palackba.
Törölt felhasználó
Hát jól van, azért egy kérdést megért a részedrõl is nem?😊
A Liderem megadta magát, eltört a rugója. De azt beszámítva 5000-ért kaptam egy csõtörõst. Ha bír annyit mint a másik, megérte.
Ti össze szoktátok gyûjteni a lövedékeket? (gondolom nem <#idiota>#idiota>) Mert én a különlegeseket megtartom <#beka2>#beka2>

Ti össze szoktátok gyûjteni a lövedékeket? (gondolom nem <#idiota>#idiota>) Mert én a különlegeseket megtartom <#beka2>#beka2>
www.forma-1.mlap.hu
Én meg ennyiért nem adom el😄!
Minimum 4000Ft(ebben az 1000Ft-os postaköltség, tehát 3000Ft maga a termék értéke)!
Minimum 4000Ft(ebben az 1000Ft-os postaköltség, tehát 3000Ft maga a termék értéke)!
Törölt felhasználó
Megmondom õszintén, hogy ennyiért biztos nem veszem meg😊
10 ropiért vaci újat lehet szerezni, szal félárba nem fogok "alkatrészt" vásárolni. Max 2000 ftott szánnék rá, ha a posta kölcséget meg tudjuk oldani 1 ezresért. Vagy valahol össze tudnánk futi. De 5000 ft-ot messz nemér meg😊
10 ropiért vaci újat lehet szerezni, szal félárba nem fogok "alkatrészt" vásárolni. Max 2000 ftott szánnék rá, ha a posta kölcséget meg tudjuk oldani 1 ezresért. Vagy valahol össze tudnánk futi. De 5000 ft-ot messz nemér meg😊
Na megfogtál, nem jól fogalmaztam. Ugyanis a hobbi mennyiség mindenkinél más. Nekem is heti egy-két doboz a felhasználás, bár én nem minden nap lövöldözök, inkább hétvégenként összejövök pár ismerõssel, és egész nap "játszunk". A 4 napos hétvégén barátom mátrában lévõ telkén voltunk, de csak egy dobozzal lõttem el, meg még egy picit. Csak három puskát vittem meg egy légpisztolyt.
Amúgy egy átlagos hétvégi örömlövészet a következõ:
15 métertõl és 30 méter közötti távon méterenként egy sorba leszúrva öt hegesztõpálca, mindegyikre egy kólás flakon kupakja van felrakva. Aztán 40 méteren van három nagy vashordó, köztük keresztben deszkák, azokon felpakolva 25db redbullos doboz mérteû cél. Régebben akciós energiaitalt vettünk erre a célra 99ft/db, de a fémdoboz hamar elhasználódik ezért most ugyanakkora méretû keményfa gurigák vannak.
Mindez kétszer vagy néha háromszor egymás mellett, mert szerencsére hely van bõven.
Mindenki kap 100 skulót, és a végén értékeljük a találatokat.
Cirka egy óra alatt lelõjük a "pályát", kis pihenõ meg célok visszarakosgatása, egy kis evés-ivás mikor hogy. Aztán újra.
Ha már nagyon uncsi, akkor jön a látványosabb dolgok levadászása (vízzel teli sörösdoboz, esetleg bontatlan de jól felrázott sörös, kólás flakon) vagy az 50 méteres célok.
Elvagyunk így egész nap, van mikor egy doboz lövedéket lövök el, de van hogy másfél két doboz is kimegy.
Lényeg hogy én arra gondoltam, hogy havi szinten kb egy doboz lövedék, az nem fogja csak sokára elhasználni a fegyvert, fõleg egy D75,A380, és hasonlóakat.
Amúgy egy átlagos hétvégi örömlövészet a következõ:
15 métertõl és 30 méter közötti távon méterenként egy sorba leszúrva öt hegesztõpálca, mindegyikre egy kólás flakon kupakja van felrakva. Aztán 40 méteren van három nagy vashordó, köztük keresztben deszkák, azokon felpakolva 25db redbullos doboz mérteû cél. Régebben akciós energiaitalt vettünk erre a célra 99ft/db, de a fémdoboz hamar elhasználódik ezért most ugyanakkora méretû keményfa gurigák vannak.
Mindez kétszer vagy néha háromszor egymás mellett, mert szerencsére hely van bõven.
Mindenki kap 100 skulót, és a végén értékeljük a találatokat.
Cirka egy óra alatt lelõjük a "pályát", kis pihenõ meg célok visszarakosgatása, egy kis evés-ivás mikor hogy. Aztán újra.
Ha már nagyon uncsi, akkor jön a látványosabb dolgok levadászása (vízzel teli sörösdoboz, esetleg bontatlan de jól felrázott sörös, kólás flakon) vagy az 50 méteres célok.
Elvagyunk így egész nap, van mikor egy doboz lövedéket lövök el, de van hogy másfél két doboz is kimegy.
Lényeg hogy én arra gondoltam, hogy havi szinten kb egy doboz lövedék, az nem fogja csak sokára elhasználni a fegyvert, fõleg egy D75,A380, és hasonlóakat.