Légpuska
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Abszolút laikusan, és még csak nem is ebbe a topikba való...de mivel szó volt róla rákérdezek, hogy lehet meghívót kapni az nCore-ra? Seed szerver bérlésen töröm a fejem, de a tracker amin eddig voltam (cinemastore) most szünetel,rendõrségi szarakodás miatt.
,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"
Törölt felhasználó
Dear mi a neved n core-on???
Törölt felhasználó
Hátha nem miskolci lennék és nem lennék elhavazva akár mennék is:S
kedve.. bocs, kimaradt.
sziasztok. nyíregyházi vagyok.hétvégén van valakinek egy barátságos lõvészetre? d75,slavia 634,sniper. [email protected] vagy 06305004545 vass norbert nyíregyháza.
Törölt felhasználó
😄 Vegyél fel barátnak akkor!😄
Törölt felhasználó
Én csak annyit tudok, ha veszel saját fegyót és eljársz sportlõni, akkor a klubbokat értesíteni szokták ha szituációs verseny van. Amúgy azok is tudtommal lõtéren gyakorolnak. Szóval a szituációson én is gondolkodtam, de ahoz kelll egy pisztoly.
Am meg nem döglõdik ,mert látod hogy deer is egybõl ugorr a kommentre ,meg én is figyelem, de ha nem ír be senki, meg a beírásokra se reagálnak, akkor nem lehet beszélgetni...
Am meg nem döglõdik ,mert látod hogy deer is egybõl ugorr a kommentre ,meg én is figyelem, de ha nem ír be senki, meg a beírásokra se reagálnak, akkor nem lehet beszélgetni...
én nem tudom ,de szerintem kérdezz meg valami fegyver szakit vagy menj el egy fegyver boltba és kérdezd meg ,biztos többet tudnak<#wink>#wink>
\"Erről van szó!\"
Na látom halálán van ez a szutyok, de azért én kérdezek...
Na szval nagyon megtetszettek a lõfegyverek.
Engem gyakorlatilag csak a fegyverek érdekelnek, mivel kell majd fegyvertartási, ugye ennek a menetét már megtárgyaltuk sokat kell járkálni de megéri, a kérdés lényegében az lenne hogy ha én akarok megszerzési és tartási engedélyt de viszont csak arra kéne hogy hétvégenként elmennék puffogtatni lõtérre, tehát nem sportlövészetre gondolok, konkrétan:agyaggalamb lövészet sörétessel, sima kis célok lelövése marokfegyverrel illetve golyóssal esetleg a szituációs lövészet még érdekelne.
Ki kell tölteni egy papírt amin meg kell válaszolnod hogy miért is kell, na most azt nem tudom hogy lehet-e többet is választani de 1-et biztos😊
Lehetõségek:
önvédelem
munkavégzés
céllövészet
oktatás
sportlövészet
személy- és vagyonvédelem
vadászat
Gondolom a hétvégi puffogtatás a céllövészethez tartozik...
Na de a lényeg hogy ki adják-e csak úgy natúran tehát megvan az engedély, megveszem a putykát aztán mehetek is valamelyik lõtérre durrogtatni, vagy kell valami klubbtagsági?
Elméletileg ki kéne adniuk de jobb ha megkérdezem, bár a szomszédban van engedélye a faszinak, de neki vadászengedélye is van tehát vadászatra kell nem jár lõtérre.
Na szval nagyon megtetszettek a lõfegyverek.
Engem gyakorlatilag csak a fegyverek érdekelnek, mivel kell majd fegyvertartási, ugye ennek a menetét már megtárgyaltuk sokat kell járkálni de megéri, a kérdés lényegében az lenne hogy ha én akarok megszerzési és tartási engedélyt de viszont csak arra kéne hogy hétvégenként elmennék puffogtatni lõtérre, tehát nem sportlövészetre gondolok, konkrétan:agyaggalamb lövészet sörétessel, sima kis célok lelövése marokfegyverrel illetve golyóssal esetleg a szituációs lövészet még érdekelne.
Ki kell tölteni egy papírt amin meg kell válaszolnod hogy miért is kell, na most azt nem tudom hogy lehet-e többet is választani de 1-et biztos😊
Lehetõségek:
önvédelem
munkavégzés
céllövészet
oktatás
sportlövészet
személy- és vagyonvédelem
vadászat
Gondolom a hétvégi puffogtatás a céllövészethez tartozik...
Na de a lényeg hogy ki adják-e csak úgy natúran tehát megvan az engedély, megveszem a putykát aztán mehetek is valamelyik lõtérre durrogtatni, vagy kell valami klubbtagsági?
Elméletileg ki kéne adniuk de jobb ha megkérdezem, bár a szomszédban van engedélye a faszinak, de neki vadászengedélye is van tehát vadászatra kell nem jár lõtérre.
Törölt felhasználó
Mint a huzat. Senki nem dob fel semmilyen témát és jószerivel arra se reagáltak túl sokat, amiket esetleg én idepiszkítottam<#idiota>#idiota>
Törölt felhasználó
Aha drágábak is😊 Amúgy eggyik leányzó d75-el nyomja. Nagyon faja kis puska az is. Meg van egy anschütz 2001 is. Azt meg olyan bika felhúzni, hogy segítségnek kell egy szék amire le tudjuk támasztani😄
Szia!
Igen, az LG55 pont 10m-es pontlövészetre lett annó gyártva. Ennél jobb még a Diana 60, 65, vagy 66-os modellek valamelyike. Azok még visszarúgásmentesek is (és mellesleg nagyon szépek is, de ez az én véleményem).

Igen, az LG55 pont 10m-es pontlövészetre lett annó gyártva. Ennél jobb még a Diana 60, 65, vagy 66-os modellek valamelyike. Azok még visszarúgásmentesek is (és mellesleg nagyon szépek is, de ez az én véleményem).

Törölt felhasználó
Te hawken! Az LG 55 szted jó lesz 10m-es sportlövészetre? Elvileg jó, nemhiszem hogy ki fogom nöni a tudását 1 ideig.
Sziasztok!Légpuskát akarok venni kb 50-60ezer ft értékben.Mit ajánlanátok?A Norica Dragon Special puskát néztem ki,mi a véleményetek róla?5.5vagy 4.5ös kaliber?Elõre is köszönöm a segítséget.
Légpuska max 7,5J torkolati energiáig szabadon vásárolható és tartható.
7,5J feletti energiájú légpuska lõfegyvernek minõsül, csak megszerzési engedélyre vásárolható, tartási engedéllyel tartható, megfelelõ tárolóhelyet kell neki kialakítani, stb... ugyanúgy mintha egy sörétes puska, vagy golyós bock vagy akármilyen szereltlõszeres lenne.
A 16J-os korlát az a field-target versenyeken használható maximális teljesítmény.
A megszerzési és tartási engedélyrõl belinkeltem a tudnivalókat a 1528-as hozzászólásban.
Tudom hogy hogyan mennek a dolgok, és szerintem is baromság a 7,5J-os határ, mindazonáltal azt senkinek sem javaslom hogy illegálisan, erõsebb légpuskát tartson otthon, mert amíg nincsen vele baj meg gond addig lehet élvezni az erõs légpukkot, de a rendõrség szereti a statisztikáit a könnyen elvégezhetõ munkákkal növelni (mint pl a 30-as táblánál 40-el száguldozó autósok bírságolása) és elég egy jóindulatú szomszéd, vagy egy kisebb baleset és máris megvan a baj.
Ha megfognak a 7,5J feletti légpuskával, akkor nem csak annyi lesz hogy elkobozzák meg pénzbünti, ugyanis nem sima szabálysértés hanem bûncselekmény lesz belõle és ennek megfelelõen bírósági tárgyalás és büntetõeljárás, ítélet. Begyûjthetõ érte 2-8 év szabadságvesztés, de ha fel is mentenek akkor is elég meghurcoltatásban lesz része annak aki átéli.
Megéri egy "játékfegyverért" ?
7,5J feletti energiájú légpuska lõfegyvernek minõsül, csak megszerzési engedélyre vásárolható, tartási engedéllyel tartható, megfelelõ tárolóhelyet kell neki kialakítani, stb... ugyanúgy mintha egy sörétes puska, vagy golyós bock vagy akármilyen szereltlõszeres lenne.
A 16J-os korlát az a field-target versenyeken használható maximális teljesítmény.
A megszerzési és tartási engedélyrõl belinkeltem a tudnivalókat a 1528-as hozzászólásban.
Tudom hogy hogyan mennek a dolgok, és szerintem is baromság a 7,5J-os határ, mindazonáltal azt senkinek sem javaslom hogy illegálisan, erõsebb légpuskát tartson otthon, mert amíg nincsen vele baj meg gond addig lehet élvezni az erõs légpukkot, de a rendõrség szereti a statisztikáit a könnyen elvégezhetõ munkákkal növelni (mint pl a 30-as táblánál 40-el száguldozó autósok bírságolása) és elég egy jóindulatú szomszéd, vagy egy kisebb baleset és máris megvan a baj.
Ha megfognak a 7,5J feletti légpuskával, akkor nem csak annyi lesz hogy elkobozzák meg pénzbünti, ugyanis nem sima szabálysértés hanem bûncselekmény lesz belõle és ennek megfelelõen bírósági tárgyalás és büntetõeljárás, ítélet. Begyûjthetõ érte 2-8 év szabadságvesztés, de ha fel is mentenek akkor is elég meghurcoltatásban lesz része annak aki átéli.
Megéri egy "játékfegyverért" ?
Tarthat akár 30J-osat is csak nem kell híresztelni és szigorúan magánterületen na meg ésszel!!
De beszerezni úgy is csak 7,5J-osat lehet!(jó esetben)
De beszerezni úgy is csak 7,5J-osat lehet!(jó esetben)
Törölt felhasználó
Nem, 7.5 Joulig engedélymentes felette csak a sportlövõk tarthatnak, de sztem ott is csak 16J-ig.
a légpuskához kell valamiféle engedély???
Törölt felhasználó
Nem tudom mennyire jó ez árban, meg aki ért hozzá az megmondhatná, hogy ezek árban milyenek, de sztem piszok olcsók...
Ansütz csúzlik
Ansütz csúzlik
Törölt felhasználó
Na megjött a diopter a puskára. Hála égnek pont rá öntötték ,szal tökéletesen passszol. Tessenek nyáladzani 😊<#zavart1>#zavart1>
Ilyen volt:
És ilyen lett:

Ilyen volt:
És ilyen lett:

Törölt felhasználó
Én is most lövészeten rájöttem hogy jobb nyilt vagy zárt irányzékkal lõni. PLd mozgó célpontot is tudsz lõni. Mag hát most van egy viszonylag jó távcsövem, ha megyek majd hunting fieldre, akkor majd lessz az is hozzá😊
nah slaviamról le lett véve a távcsõ és igy nekem sokkal jobb vele lõni 😄
elég pontos is.
elég pontos is.
\"Erről van szó!\"
Törölt felhasználó
Az eggyik forumos csávótól sikerült is egy Waltherokhoz valo univerzális dioptert szerezni. És csak 15 ropi volt😊 Azért mondom hogy csak mert mindenki azt mondta hogy minimum 20ra számítsak. És másnap reggelre megvolt a kommentje, szal nem cicóztak😊
Igen, az a sárga oldal. Azon a fórumon gyakorlatilag csak a légfegyveres topikok érnek mára valamit, a többi fegyveres topikot szanaszéjjel cseszték az elmebeteg dilettáns marhák, ezáltal onnan rengeteg fals infót lehet felszedni. Aztán van még a kék fórum, na ott érdemes olvasgatni (bár az adás-vételben gyakorlatilag ugyanazok vannak jelen mint a másikon) Mondjuk a stílus kicsit más, és a dilinyósok meg provokátorok hamar kititltásra kerülnek, és álatalában onnan a fekete fórumra találnak, ami végképpen katasztrófa, hazudozó dilettáns gyülekezet.
Törölt felhasználó
Már tegnap megtaliztam, de azért köszi😉
Ezt hívjátok sárga oldalnak???
Ezt hívjátok sárga oldalnak???
\"Erről van szó!\"
Törölt felhasználó
Melyik az a fórum, ahol használt légpusekokat szoktak árulni jó áron? Valaki belinkelné? THX!
Van egy Slavia 631-esem, 76-os gyártmány.
Egy kissé lóg a csöve, tudom, hogy Slavia betegség, de mégis lehet -e valamit tenni vele hogy ne , vagy kevésbé lógjon?
Egy kissé lóg a csöve, tudom, hogy Slavia betegség, de mégis lehet -e valamit tenni vele hogy ne , vagy kevésbé lógjon?
Törölt felhasználó
Na megnéztem pontosna milyen is az anschütz. Model matching 54
A tusa viszont olyan mint az elõzõ linkben található anschützöké
A tusa viszont olyan mint az elõzõ linkben található anschützöké
Törölt felhasználó
Ma löttem egy Anschütz-el, Diopteres nagyon komoly kis puska. A fogása a sütése, minden atom király volt rajta. Azt mondták, újjonann volt kb 1 misi körül van😊 Valamelyik volt ezek közül,de ne kérdezzétek melyik.
Törölt felhasználó
Hú bazz akkor az vagy 1200 FPS meg vagy 50 J mi?😊
Hát persze hogy gyárilag annyi 😄😄😄remélem nem a gyári rugó van benne xd.
Mármint azt akartad mondani hogy gyárilag annyi a kezdõsebessége, de a tiéd természetesen a jogszabályoknak megfelelõ 170m/s. Ugye? 😄😄😄
Hatsan Mod 60-as légpusám 4X32-es Hawke távcsõvel állítható alumínium bipoddal. 365m/s a kezdõsebessége.
Hajaj! A kemény, nyúlós sütést el kell fogadnod eszi nem eszi! Ez ilyen. Eszedbe se jusson reszelõvel (reméljük azzal egyáltalán nem megy) vagy flexel nekiesni!!!
Sziasztok
Lenne egy kerdesem. Van Egy Norica Dragonom ami celjaimnak tokeletesen megfelelo puska a kegyetlenul kemeny sutest leszamitva (nem allithato). Van valakinek valami gyakorlati tippje, hogy hol erdemes esetleg reszelni az elsutoszerkezeten? Egy oreg loveszedzo egy reszelovel egy agyubol is sportpisztolyos sutest tudott kihozni.
Koszi
Lenne egy kerdesem. Van Egy Norica Dragonom ami celjaimnak tokeletesen megfelelo puska a kegyetlenul kemeny sutest leszamitva (nem allithato). Van valakinek valami gyakorlati tippje, hogy hol erdemes esetleg reszelni az elsutoszerkezeten? Egy oreg loveszedzo egy reszelovel egy agyubol is sportpisztolyos sutest tudott kihozni.
Koszi
Üdv Urak! Leharcolt, de mûködõképes Szlavia 630-at keresek megvételre. Az sem baj ha nincs rajta a célgömb és a nézõke. Elõny a távcsõ sín. Köszönöm.
Törölt felhasználó
Köszi! Jó ezeket tudni! Már beszéltünk ilyesmirõl a lõtéren, de jobbígy leirva látni!
Mütyi, itt egy link a fegyvertartási megszerzésérõl.
Esetedben annyival módosul, hogy az elsõ pontban az FT (fieldtarget) kifejezést hagyd ki, és a második pontot is hagyd ki. De nagyjából ez az eljárás.
KLIKK
Esetedben annyival módosul, hogy az elsõ pontban az FT (fieldtarget) kifejezést hagyd ki, és a második pontot is hagyd ki. De nagyjából ez az eljárás.
KLIKK
sziasztok!
nem tudná nekem valaki megmondani miért nem tudok regisztrálni az eGun-ra? Van valami trükkje vagy mi? Ezerszer végigcsináltam szerintem mindent jól, mégsem tudok regisztrálni.
nem tudná nekem valaki megmondani miért nem tudok regisztrálni az eGun-ra? Van valami trükkje vagy mi? Ezerszer végigcsináltam szerintem mindent jól, mégsem tudok regisztrálni.
Törölt felhasználó
Persze, tudom én azt, de a lényeg, hogy kell egy diopter!😄
Na igen, ez az olcsó távcsövek velejárója, sõt manapság már a drágákon is elõfordul.
De ahová 12szeres nagyítással lõsz, oda már diopterrel el sem látsz.
De ahová 12szeres nagyítással lõsz, oda már diopterrel el sem látsz.
Törölt felhasználó
Jaja! Sportlövészethez kéne! Meg bevallom õszinén, hogy jobban tetszik a nyílt vagy zárt irányzékkal történõ célzás mint a távcsöves. Nagy távolságban, ha már picit arréb rakom a fejem a távcsõnél, akkor már nem ugyan oda célzok és ez a 12szeres nagyításnál, már nagyon sokat szokott rontani. Meg most nem jó, ha van egy faja távcsõ meg egy gyári diopter is a csúzlihoz?<#zavart1>#zavart1>
Törölt felhasználó
Segítsetek már nekem dioptert venni Walther LG 55-höz. Nem muszáj nekiugrani most mint állat, csak ha valaki véletlenül összefutna ilyen hirdetéssel az linkelje már be ide is! Persze mind a 2 részre szükségem lenne! Mindenkitõl köszönöm a közremûködést! Ja és igen azért is ide irtam mert én nem találtam ilyet neten!