2670
Nektek van légpuskátok?
-
Na ja de, legalább légpuska van:D
Bár ha van rá alkalom én is lövöldözök az erdőbe egy vadászat során, csak ugye én nem lőlapra:)
És ha összejönne a nyári melóm, vennék a pénzből egy FWB 300S-t vagy egy D75-öt és akkor UNSTOPPABLE!!! -
#1989 Hát Varsány nem éppen egy nagyváros, hogy akár egy lőtere is legyen, nemhogy több:) -
Jó neked, errefelé a legközelebbi lőtér kb 40-50km és még fegyvereket sem lehet bérelni:/
Nincs túl jó idő légpuskázni, múlthéten a szél fújt most meg esik:( -
nálunk is esik az eső de most kicsit elnyugodott ha holnap nem esik kimegyek széjel lövök egy két lőlapot:D -
#1986 Én lövöldözök eleget a lőtéren
Végre kint vagyunk nyílt lőtéren, újra érezhetem az éget puskapor illatát
-
Norikás #1985 Mi a fene, kihalt a fórum meg ilyen esős időben (amikor semmit se lehet csinálni) sem ír senki.nekem már hiányzik a lövöldözés
-
Norikás #1984 Hát azért azért nincs túl szuper puskád mert ez nekem simán megy a norica sporttal pedig nem vagyok azért olyan profi. -
#1983 Gyakorlat teszi a mestert!
-
danielblack #1982 Én lövészetre járok és ott is kötelező a külső fém részeket minden alkalom útán olajos ecsettel lekenni, és lövészet előtt pedig letörölni ha nem akarod hogy olajos legyél..
Higgyétek el nekem hogy a beállás nagyin fontos! Eleinte én is azt hittem hogy szar ez a légpuska mert 5-6 lövés útán állóhelyzetből már kimegy a hivatalos puska lőlap fekete részéből, de csak elfáradtam mert mostmár 20 lövésből 17 bemegy a feketébe! 10 méteres lőpályán
-
Unreal1942 #1981 Vettem a cső pucolására külön szerszámot.
-
#1980 Ha a csőre gondolsz, akkor arra is használhatod ugyanazokat az anyagokat. (Fegyverolaj vagy állott szintetikus motorolaj) Mindent le tudsz ezzel kezelni meg egy ecsettel. Ha nem rozsdásodik sehol akkor csak ezeket kell használnod és utána jól megtörölni a fegyvert, majdnem szárazra. Mozgó részeken, nem kell teljesen szárazra törölni. Én személy szerint a csövet egy nagyon finom szövetanyaggal szoktam tisztítani, amit egy drót segítségével tuszkolok végig a csövön, addig míg a szövetanyagon szinte semmilyen koszolódás nem lesz. (Kb 5-6, de lehet akár 10 áttolás is, koszolódástól függ) -
Unreal1942 #1979 Oké. És mivel? Vagy csak simán szárazon? -
#1978 Csövét azért nem árt kipucolni néha, az ólomlerakódás miatt:) A külső fém alkatrészeket meg állott szintetikus motorolajjal is le lehet ápolni:) A Mozgó alkatrészekre is megfelel ugyanez. De vehetsz boltban fegyverolajt. A fémek külsejét, meg a korrózió miatt nem árt kis mennyiséggel áttörölni! -
Unreal1942 #1977 Nem igazán van össze hasonlítási alapom. Gyakorlott céllövő sem vagyok egyelőre.
10m ről tudok kényelmesen célba lőni a kertben. Elég pontosnak tűnik nekem. Álló helyzetből a gyári irányzékkal, hivatalos verseny táblára is tudok olyan ötös sorozatot lőni, hogy nem jövök ki a feketéből.
Nyilván ez nem nagy szám, de nekem egyelőre ez a jó eredmény :)
Állítólag 15 méterig nagyon pontos. Én nagyjából 18-20 méterről a galambot is eltalálom :)
-
A csőbe semmit ne tegyél, fölösleges.Max tisztísd, bár az se nagyon szükséges, nem nitrátpor segítségével lövi ki a golyót tehát nem rakódik le kosz...
Elsütőszerkezetet és a mozgó alkatrészeket érdemes olajozni/zsírozni bizonyos időközönként persze csak emberséges mennyiségben!
Nem tudom mekkora területen használod de, ha kérhetném egyszer megnéznéd nekem hogy hány méteren milyen pontos a puska? -
Unreal1942 #1975 WD40 az jó a légpuska csőbe karbantartásra ha jól gondolom?
Milyen időközönként érdemes ezt elvégezni? Van egy dúrvább és egy finomabb cső kefém hozzá? Gondolom előbb a durva aztán a puhább.
Illetve mire érdemes még figyelni? Van e valami egyéb karbantartás?
Sose volt még légpuskám. Ez se lesz agyon használva. -
223J-os légpuska -----------------------> EZT NÉZZÉTEK MEG NEMSEMMI -
köszi a választ
csá -
simmons #1972 Nekem sajnos frankón kitámasztva csinálta ezt. Beállítás után 5-6 lövésig pontos volt, 20 forintos nagyságú körbe simán belelőttem 20m-ről aztán egy idő után elmentek a lövések egy irányba. Megint állítottam rajta akkor pár lövésig megint jó volt, majd egy idő után megint elment, és ezt mind rendesen kitámasztva produkálta. Úgyhogy a távcsővel van a baj,de nemtom,hogy meglehet-e valahogy csinálni vagy kuka. -
Nekem a dolog ott kezdődött hogy ahol lehet állítani hiába tekertem nem ment be vagy folyton kiugrott tehát megcseréltem a felső és oldalsó állítónak a "csavarját" tehát amit tekergetsz, és azok alatt volt egy kis rugószerű cucc na azt kivettem.
Amikor én állítottam a távcsövet rájöttem hogy amikor már beállítottam és pár lövés után elállítódik valójában nem állítódik el csak bénán lőttem.
Szval ezeknek a 4x-es nagyításúaknak 20m-en elég ha csak 2-3 mm-t mozdulsz a puskával lövésnél már nem oda megy ahova kell, de ha biztos betámasztásnál állítódik el ott gond van, de érdemes több lövést leadni koncentráltan és nem egyből benyomni az elsütőbillentyűt, mivel a legtöbb légpuskán előhúzásos ott érdemes lövés előtt már megnyomni egy kicsit amíg nem keményedik vagy amíg nem érzed hogy ha még kicsit nyomod elsül, és az így leadott lövések pontosabbak.Én legalábbis ezt tapasztaltam az én puskámnál, ezzel a módszerrel szabadkézből is ellövöm a kupakot 20m-en... -
hát engem is érdekelne mert nekem is ez a problémám
de lehet hogy most húsvét után veszek egy normálisat olyan 7-8 e FT-ét
az talán bítja majd nem úgy mint ez -
simmons #1969 Helló!
Nekem is van egy olcsó kínai 4X20-as távcsövem és hiába állítom be, kb 5-6 lövés után elállítódik. Néztedm az írásodat, hogy te meg tudtad csinálni valahogyan. Ez érdekelne engem, hogy hogyan?:) -
Unreal1942 #1968 Meg is van a Baikal 61. Sok tapasztalatom nincs. Asszem amire nekem kell arra tökéletesen megfelelő. Nagyon jól néz ki élőben is. A tárazás ötletes.
Erőssége nekem elegendő. Szerencsétlen galambnak még sok is lenne.
Picit talán hangosnak érzem, de nincs nálam összehasonlítási alap. -
Norikás #1967 Hát az 6J úgy "csípi" meg , hogy beledöglik. Haver 5J légpisztollyal szokott galambra vadászni szív vagy fej és a galamb helybe megdöglik tőle.
De ha csak seggbe lövöd később az ólommérgezéstől abba is beledöglik ): -
XD
De abszolút megfelelő puska... -
Unreal1942 #1965 Nem is az lenne a célom, hogy naphosszat gumi szoknyával lődözzem a madarakat :D -
Hát hosszú távon nem egészséges, mondjuk ha gumi nem biztos hogy bántaná de, hát na kitudja passzolom a dolgot, az a legtisztább ha normális lövedéket használsz. -
Unreal1942 #1963 Gondolod ártana a huzagolásnak? Nem értek hozzá
-
Semmi baja nem lenne hidd el.
Ha a tárba belefér akkor igen de én nem baszogatnám ilyennel a huzagolást:) -
Unreal1942 #1961 Hát azért az már kárt tesz benne szerintem.
Régen volt CO2 es magnumom és abba használtam olyan lőszert ami kis gumi szoknyában volt és volt benne egy réz mag. Ennek a szoknyáját a réz mag nélkül gondolom kiviszi azért. :) -
Hát gumilövedéket nem lő, de mivel csak 6J, sima szoknyás lövedékkel is lőheted, nem lesz semmi baja tőle a galambnak, max megcsípi azt nem megy oda többet, de ezzel csak óvatosan... -
Unreal1942 #1959 Valami gumi lövedék kilövésére is alkalmas? Időnként elkergetném vele a galambokat, hogy ne szarják össze az autót.
-
Egy kis Baikal bipoddal, nagyon FAXÁN néz ki szerintem.
És ne habozz 30 ért vedd meg, mert nagyon király.
Szerintem egy 4X32 távcső, meg egy bipod és kész is SNIPER vagy.
Gondolkodtam én is hogy kellene egy nekem is, de rájöttem hogy nekem a pontlövészet az ami tetszik, így nekem ez a puska nem való.
Diana 75 az ami ha majd lesz nekem azt fogom így felszerelni, még bipodot is veszek majd rá.
-
Unreal1942 #1957 Ja néztem, de a regelésemet vissza dobta mindig. PEdig nem ez az első ilyen, hogy online vásárlok :)
Egyelőre holnap megnézem élőben. Találtam egy srácot aki árulja, egy majdnem újat. -
Hát sajnos nem tudok olyan boltról ahol árusítanák:(
De megrendelheted a Z-Shops-tól is, most ajándék 3 tár és csak 30eFt megéri! -
Unreal1942 #1955 Sziasztok!
Baikal
Volt kicsit lentebb szó erről a puskáról.
Van valahol Budapesten olyan bolt ahol meg lehet esetleg tekinteni? Illetve adott esetben azonnal meg is vásárolni?
Vagy csak ez a rendeléses dolog létezik?
Köszi -
Vateráról veszem:D -
üdv érdeklődni szeretnék hogy hol és mennyiér veszed a zoomos távcsövet?
köszi előre is
ja és a szlávia 634 ténylg nagyn jó és nagyon erős:)
császtok -
Rosszul fogalmaztam!Természetesen úgy használom ahogyan kell, eddig is úgy volt.
Szval itt a céltüske szélességével van a gond, de ha én is lennék béna akkor is ott a távcső.Távcsővel szinte pontlövő bár eléggé nyögvenyelős 4x20-assal 20m-en pontbalőni(de megcsináltam nem 1x) mert ha csak egy picit bemozdítom mellé megy(de még ígyis belefér egy kupakba az eltévedt lövedék:D).Nincs semmi gond mostmár, ha minden rendben megy veszek zoomosat, azzal csak könnyebb lesz és végre tudok szórásképet is csinálni.
És hála Istennek még nem állítódott el a távcső, de ehhez ki kellett vennem 2 rugószerű vasat a tekergethető bigyók alól, és meg kellett cserélnem azokat, tehát most a felfelé állításnál "R" felé kell tekerni
Egyébként ezek a 634-es slávkák jól sikerültek nyáron volt a szomszédban 1 én nem fogtam nem lőttem vele csak láttam, jól teljesít! -
#1951 Már az egyik kolega linkelte hogy kell beállítani a nyilt irányzékot, hogy ne takarja ki a célt. Tudom, "20m-re van belőve" ---> lődd be 30ra;)