2670
Nektek van légpuskátok?
-
Sziasztok
Lenne egy újabb kérdésem, már előttem kb. 400 db diabolot, és gondolom illene már tisztítani a fegyvert...
Láttam, hogy lehet kapni ilyen tisztító keféket, pálcákat, stb. Azok megfelelnek a célnak, van valami trükkötök esetleg tanácsotok?
Mennyi lövés után érdemes tisztítani a fegyvert? -
#2069 "hegyes lőszerrel", "JSB lőszerek" Valóban volt a 20 lövedék szó mellett 2 lőszer is. Sorry, négyeljetek fel és akasszatok ki elrettentés céljából, mert Grammar nazi voltam. Nálam ez már annak minősül
-
Írtál te lőszert is, de gondolom már ha te is lenéző vagy vele akkor én is beléd kötök.De bocsánatot kértem már azért...
Amit írtál hogy egyértelmű hogy huzagolt csőbe nem rakunk golyó alakú lövedéket, sajnos tapasztalatból mondom nem mindenkinek egyértelmű:(
De hát tudod mindig van aki nálunk is jobban tudja...
Silius:Szerintem ennél jobb kezdő légpuskát nem is választhattál volna, bár nem pontlövő de egy kezdőnek megfelelő hogy elsajátítsa vele a lövészetet aki meg már jól tud annak sem árt kipróbálni. -
#2067 Bocsi a lenéző stílusért, nem úgy szántam, de az érveléseim helyénvalók!
-
#2066 Nem tudom hogy neked a lövedék szó mióta lőszer. A megfogalmazás valóban nem a legmegfelelőbb de mivel rákérdezett a dologra sejthető volt hogy nem valami mesterrel van dolgunk (én se vagyok az!), viszont az egyértelmű hogy a huzagolt csőbe nem rakunk golyó alakú LÖVEDÉKET, hangsúlyozom ha átolvasod nem lőszert írtam sehol hanem lövedéket, nem is tudom melyik dimenzióból olvastad....
Na visszatérve nekem meg se fordult a fejembe hogy golyó ALAKÚ lövedékről beszél és a diaboló tipusú LÖVEDÉKRŐL, azért is kérdeztem hogy márkáról vagy típusról érdeklődik. Szvsz vagy be vagy rugva és azt se tudod mit olvastál vagy fingom sincs, de tök jó, hogy így teljesen hülyeségekkel sikerült belém kötnöd...
-
Szia
Nagyon köszönöm a választ és a segítséget.
Tényleg nem vagyok sport lövő, első légpuskám, szeretném megtanulni használni, ezért is kérdeztem tapasztaltabb embereket.
Egyébként CO2-es puskám van, crosman 1077 -
Nos he:D
Először is az írásodból ítélendően te sem vagy sportlövő mert nem értesz hozzá:D mégis hogy a gecbe rak bele lőszert a szerencsétlen?A másik meg hogy ebben a nyomorult országban már lassan hülye az aki sportlövő(itt most lőszert zabáló tűzfegyverre gondolok) mert a törvények olyan hosszas utat eredményeznek a fegyver tartásához hogy hülye aki végigcsinálja(most is hosszú de tűrhető, a vadászoknak meg a legegyszerűbb:D).
És bocs a leugatásért de hogy képzeled hogy csak úgy a másikra rámondod akit mellesleg gondolom nem ismersz hogy "ő nem sportlövő neki nem számít a pontosság nem is tud lőni én viszont sportlövő vagyok és én értek hozzá" attól hogy valaki sportlövő nem biztos hogy jobban tud lőni valamennyiünknél, és ha olyan okos vagy tudhatnád hogy a légpuskába lövedék kell, és azt is hogy ballisztikai szempontból a diablónak nevezett szoknyás lövedék messze jobb a golyónál.
Az viszont igaz hogy ha jobb minőségű a lövedék jobb lehet a szórás.
Összegezve Silius számára:a diabló messze jobb pontosságban, kivéve ha nem huzagolt a cső, pl egy Co2-os légpisztolynál(nem mindnél), mert oda a golyó a megfelelő.
-
#2063 Többnyire igaz az hogy a drágább lövedékek, jobb minőségűre vannak gyártva mint az olcsóbbak. Ami azt jelenti hogy nem akkora a deformáció ami sokat számít, mert ugye a cső falához érintkezve a huzagolás vezeti meg, illetve aerodinamikai szempontokat is figyelembe kell venni ilyenkor.
Na most, mivel a széljárás nagyon befolyásolja a röppályát és mivel a puska minősége jobban befolyásolja a röppályát mint maga a lövedék, ezért nyugodt szívvel mondhatom, hogyha nem vagy sportlövő, márpedig nem vagy ,mert nem értesz hozzá, akkor tökéletesen meg fog felelni neked bármelyik kiképzésű lövedék. (Többet fog hordani a kezed mint a puska vagy a lövedék) Mondjuk, ha vannak ilyen céljaid, hogy jaj vajon átlövi-e ezt azt a pusek, akkor lehet csalni hegyes lőszerrel, annak nagyon a szakító hatása, mint a lapos fejű lövedékeknek.
Összeségében, nem mondanám, hogy sokat befolyásol a pontosságodon az, hogy diaboló vagy nem diabólo tipusú lövedékkel lősz. Mindenesetre a JSB lőszerek, eléggé jó minőségűek és relatív jó árban is vannak. -
A márka az mind1, csak azt hallottam, hogy állítólag a diabolo pontosabb mint a sima golyó... -
#2061 Márkára vagy tipusra gondolsz???
-
Sziasztok
Lenne egy kérdésem?
Sima golyó vagy diabolo?
A diabolo mennyivel jobb? -
#2059 Szokásos pangásos időszak, én meg am se járok lőni mert szakdogát irtam mostanáig hetek óta. Szal nem nagyon történt velem lövöldözős story:) -
Norikás #2058 Na mivan kihaltunk mindenki átment a sárga fórumra?
-
Norikás #2057 Probléma megoldva a légpuskát visszaadtam
-
#2056 Nekem is szakmai ártalom, csak én magára gépre gondolok:D -
Na akkor másképpen fogalmazok.
A csőkorona kiigazítását egy a képen látható maróval tudod megtenni, amit egy fúrógépbe fogsz bele.
Ha nekem valaki azt mondja hogy kell egy fúró, akkor rögtön visszakérdezek hogy hányas? Nem tehetek róla, szakmai ártalom hogy nekem a fúró az a fúrószárat jelenti automatikusan. -
#2054 Miért te mire gondoltál??
-
Ja hogy fúró gépre gondolsz.
-
#2052 És mibe rakod be??? Hát fúrótokmányba;) Még akkor is ha ipar fúróról beszélünk, mert marógépbe te ilyet sose fogsz látni:D -
Kösz, de nem vagyok szakértő :D
Az eszköz pedig nem fúró hanem marófej. -
#2050 Tessék a szakértő egyből sejti miről lehet szó:D, viszont az a vicces hogy ezt télleg fúróval kell csinálni
-
Szerintem a csőkoronát kéne megigazítani kicsit.
Ilyesmivel :
-
#2048 Csináljál már egy fényképet róla, mert dögöljek meg ha tudom miről beszélsz:D -
Norikás #2047 A sorját már finoman eltávolítottam
a "csőkiigazítás" folyamatára lennék kíváncsi ugyanis ezt kell rajt elvégezni
-
#2046 Sorja nem barázda:) -
#2045 Az az igazság hogy nem látom magam előtt hogy nézhet ki, ugye a huzagolást menetvágó szerűen marják bele a csőbe, na most a fűrészeléskor, a cső széle is meg magánál a mentnél gondolom maradtak ilyen barázdák és azt akarjátok eltüntetni. Vagy nem? -
Norikás #2044 A haverom kölcsönadta a lefűrészeltcsövű Slavia 620-as át van neki 5-8cm szórásképe a lefűrészelés előtt ennél jobb volt.egész jól néz ki amúgy.Csak a huzagolását kell kijavítani de azt nem tudom hogy kell ha lyukreszelővel nekiugrok hogy elkoptassam a huzagolást azzal szerintem csak rontok a helyzeten
-
#2043 "Hülye kérdésre hülye válasz" elven válaszoltam:D Nem gondoltam, hogy valós a kérdés. De ha komoly akkor valszeg csak a fűrészelés helyén kell kijavítani a huzagolást. Az meg nem nagy felület. Sztem ráspollyal meg sok odafigyeléssel simán ki lehet javítani a fűrészelés helyén a hibákat.
Am mire akarsz használni egy ilyen légpuskát?? -
Norikás #2042 Ez most komoly
ha igen akkor kifejtenéd bővenbben
-
#2041 Fúróval!
-
Norikás #2040 Valaki tudja hogy egy lefűrészelt csövű légpuskának hogy kell kijavítani a huzagolását?
-
-
Norikás #2038 Kijavítanálak nem tankot csinál belőle hanem gyalogsági tankelhárítót
-
#2037 Közelebbi megoldás kell? Vegyél egy 10e-Ft-os Liddert, azok rohadt erősek! A Szlávkából meg szedd ki a dupla rúgót, mert azzal a pityuval mi edzésen 10m-en pontot lőttünk. Felesleges elcseni az egész fegyvert, mert te éppen tankot akarsz belőle csinálni! -
targa6269 #2036 Hasznos, de a problémát nem tudom abból meríve orvosolni. Ennyi erővel írhattál volna olyan választ is ami közelebb hoz a megoldáshoz. -
Norikás #2035 Kenu nem jó?
-
#2034 Sztem ez esetben ez a neked való oldal!
Link
-
targa6269 #2033 Hogy kajak legyen
-
Tegyél bele normális rugót, minek bele a duplarugó? -
targa6269 #2031 Sziasztok!
Bizonyára már korábban is szóba került ez amit kérdezni fogok, ezért elnézést!
631-es slaviába duplarugót raktam új dugóval. Nem akadt be a ravasz. Vettem bele ravaszakasztót. Kb 50-et lőttem vele és egy héten belűl ismét ott tartok hogy nem akad be. Lehetséges, hogy már ennyitől ismét elkopott oly mértékbe, hogy aduplarugót nem viseli el?
Mi a megoldás?