Légpuska
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sziasztok
Lenne egy újabb kérdésem, már elõttem kb. 400 db diabolot, és gondolom illene már tisztítani a fegyvert...
Láttam, hogy lehet kapni ilyen tisztító keféket, pálcákat, stb. Azok megfelelnek a célnak, van valami trükkötök esetleg tanácsotok?
Mennyi lövés után érdemes tisztítani a fegyvert?
Lenne egy újabb kérdésem, már elõttem kb. 400 db diabolot, és gondolom illene már tisztítani a fegyvert...
Láttam, hogy lehet kapni ilyen tisztító keféket, pálcákat, stb. Azok megfelelnek a célnak, van valami trükkötök esetleg tanácsotok?
Mennyi lövés után érdemes tisztítani a fegyvert?
Törölt felhasználó
"hegyes lõszerrel", "JSB lõszerek" Valóban volt a 20 lövedék szó mellett 2 lõszer is. Sorry, négyeljetek fel és akasszatok ki elrettentés céljából, mert Grammar nazi voltam. Nálam ez már annak minõsül<#smile>#smile>
Írtál te lõszert is, de gondolom már ha te is lenézõ vagy vele akkor én is beléd kötök.De bocsánatot kértem már azért...
Amit írtál hogy egyértelmû hogy huzagolt csõbe nem rakunk golyó alakú lövedéket, sajnos tapasztalatból mondom nem mindenkinek egyértelmû😞
De hát tudod mindig van aki nálunk is jobban tudja...
Silius:Szerintem ennél jobb kezdõ légpuskát nem is választhattál volna, bár nem pontlövõ de egy kezdõnek megfelelõ hogy elsajátítsa vele a lövészetet aki meg már jól tud annak sem árt kipróbálni.
Amit írtál hogy egyértelmû hogy huzagolt csõbe nem rakunk golyó alakú lövedéket, sajnos tapasztalatból mondom nem mindenkinek egyértelmû😞
De hát tudod mindig van aki nálunk is jobban tudja...
Silius:Szerintem ennél jobb kezdõ légpuskát nem is választhattál volna, bár nem pontlövõ de egy kezdõnek megfelelõ hogy elsajátítsa vele a lövészetet aki meg már jól tud annak sem árt kipróbálni.
Törölt felhasználó
Bocsi a lenézõ stílusért, nem úgy szántam, de az érveléseim helyénvalók!<#smile>#smile>
Törölt felhasználó
Nem tudom hogy neked a lövedék szó mióta lõszer. A megfogalmazás valóban nem a legmegfelelõbb de mivel rákérdezett a dologra sejthetõ volt hogy nem valami mesterrel van dolgunk (én se vagyok az!), viszont az egyértelmû hogy a huzagolt csõbe nem rakunk golyó alakú LÖVEDÉKET, hangsúlyozom ha átolvasod nem lõszert írtam sehol hanem lövedéket, nem is tudom melyik dimenzióból olvastad....<#wow3>#wow3> Na visszatérve nekem meg se fordult a fejembe hogy golyó ALAKÚ lövedékrõl beszél és a diaboló tipusú LÖVEDÉKRÕL, azért is kérdeztem hogy márkáról vagy típusról érdeklõdik. Szvsz vagy be vagy rugva és azt se tudod mit olvastál vagy fingom sincs, de tök jó, hogy így teljesen hülyeségekkel sikerült belém kötnöd...<#wink>#wink>
Szia
Nagyon köszönöm a választ és a segítséget.
Tényleg nem vagyok sport lövõ, elsõ légpuskám, szeretném megtanulni használni, ezért is kérdeztem tapasztaltabb embereket.
Egyébként CO2-es puskám van, crosman 1077
Nagyon köszönöm a választ és a segítséget.
Tényleg nem vagyok sport lövõ, elsõ légpuskám, szeretném megtanulni használni, ezért is kérdeztem tapasztaltabb embereket.
Egyébként CO2-es puskám van, crosman 1077
Nos he😄
Elõször is az írásodból ítélendõen te sem vagy sportlövõ mert nem értesz hozzá😄 mégis hogy a gecbe rak bele lõszert a szerencsétlen?A másik meg hogy ebben a nyomorult országban már lassan hülye az aki sportlövõ(itt most lõszert zabáló tûzfegyverre gondolok) mert a törvények olyan hosszas utat eredményeznek a fegyver tartásához hogy hülye aki végigcsinálja(most is hosszú de tûrhetõ, a vadászoknak meg a legegyszerûbb😄).
És bocs a leugatásért de hogy képzeled hogy csak úgy a másikra rámondod akit mellesleg gondolom nem ismersz hogy "õ nem sportlövõ neki nem számít a pontosság nem is tud lõni én viszont sportlövõ vagyok és én értek hozzá" attól hogy valaki sportlövõ nem biztos hogy jobban tud lõni valamennyiünknél, és ha olyan okos vagy tudhatnád hogy a légpuskába lövedék kell, és azt is hogy ballisztikai szempontból a diablónak nevezett szoknyás lövedék messze jobb a golyónál.
Az viszont igaz hogy ha jobb minõségû a lövedék jobb lehet a szórás.
Összegezve Silius számára:a diabló messze jobb pontosságban, kivéve ha nem huzagolt a csõ, pl egy Co2-os légpisztolynál(nem mindnél), mert oda a golyó a megfelelõ.
Elõször is az írásodból ítélendõen te sem vagy sportlövõ mert nem értesz hozzá😄 mégis hogy a gecbe rak bele lõszert a szerencsétlen?A másik meg hogy ebben a nyomorult országban már lassan hülye az aki sportlövõ(itt most lõszert zabáló tûzfegyverre gondolok) mert a törvények olyan hosszas utat eredményeznek a fegyver tartásához hogy hülye aki végigcsinálja(most is hosszú de tûrhetõ, a vadászoknak meg a legegyszerûbb😄).
És bocs a leugatásért de hogy képzeled hogy csak úgy a másikra rámondod akit mellesleg gondolom nem ismersz hogy "õ nem sportlövõ neki nem számít a pontosság nem is tud lõni én viszont sportlövõ vagyok és én értek hozzá" attól hogy valaki sportlövõ nem biztos hogy jobban tud lõni valamennyiünknél, és ha olyan okos vagy tudhatnád hogy a légpuskába lövedék kell, és azt is hogy ballisztikai szempontból a diablónak nevezett szoknyás lövedék messze jobb a golyónál.
Az viszont igaz hogy ha jobb minõségû a lövedék jobb lehet a szórás.
Összegezve Silius számára:a diabló messze jobb pontosságban, kivéve ha nem huzagolt a csõ, pl egy Co2-os légpisztolynál(nem mindnél), mert oda a golyó a megfelelõ.
Törölt felhasználó
Többnyire igaz az hogy a drágább lövedékek, jobb minõségûre vannak gyártva mint az olcsóbbak. Ami azt jelenti hogy nem akkora a deformáció ami sokat számít, mert ugye a csõ falához érintkezve a huzagolás vezeti meg, illetve aerodinamikai szempontokat is figyelembe kell venni ilyenkor.
Na most, mivel a széljárás nagyon befolyásolja a röppályát és mivel a puska minõsége jobban befolyásolja a röppályát mint maga a lövedék, ezért nyugodt szívvel mondhatom, hogyha nem vagy sportlövõ, márpedig nem vagy ,mert nem értesz hozzá, akkor tökéletesen meg fog felelni neked bármelyik kiképzésû lövedék. (Többet fog hordani a kezed mint a puska vagy a lövedék) Mondjuk, ha vannak ilyen céljaid, hogy jaj vajon átlövi-e ezt azt a pusek, akkor lehet csalni hegyes lõszerrel, annak nagyon a szakító hatása, mint a lapos fejû lövedékeknek.
Összeségében, nem mondanám, hogy sokat befolyásol a pontosságodon az, hogy diaboló vagy nem diabólo tipusú lövedékkel lõsz. Mindenesetre a JSB lõszerek, eléggé jó minõségûek és relatív jó árban is vannak.
Na most, mivel a széljárás nagyon befolyásolja a röppályát és mivel a puska minõsége jobban befolyásolja a röppályát mint maga a lövedék, ezért nyugodt szívvel mondhatom, hogyha nem vagy sportlövõ, márpedig nem vagy ,mert nem értesz hozzá, akkor tökéletesen meg fog felelni neked bármelyik kiképzésû lövedék. (Többet fog hordani a kezed mint a puska vagy a lövedék) Mondjuk, ha vannak ilyen céljaid, hogy jaj vajon átlövi-e ezt azt a pusek, akkor lehet csalni hegyes lõszerrel, annak nagyon a szakító hatása, mint a lapos fejû lövedékeknek.
Összeségében, nem mondanám, hogy sokat befolyásol a pontosságodon az, hogy diaboló vagy nem diabólo tipusú lövedékkel lõsz. Mindenesetre a JSB lõszerek, eléggé jó minõségûek és relatív jó árban is vannak.
Törölt felhasználó
Márkára vagy tipusra gondolsz???<#hehe>#hehe>
Törölt felhasználó
Szokásos pangásos idõszak, én meg am se járok lõni mert szakdogát irtam mostanáig hetek óta. Szal nem nagyon történt velem lövöldözõs story😊
Na mivan kihaltunk mindenki átment a sárga fórumra?<#beka2>#beka2>
Probléma megoldva a légpuskát visszaadtam<#vigyor4>#vigyor4>
Törölt felhasználó
Nekem is szakmai ártalom, csak én magára gépre gondolok😄
Na akkor másképpen fogalmazok.
A csõkorona kiigazítását egy a képen látható maróval tudod megtenni, amit egy fúrógépbe fogsz bele.
Ha nekem valaki azt mondja hogy kell egy fúró, akkor rögtön visszakérdezek hogy hányas? Nem tehetek róla, szakmai ártalom hogy nekem a fúró az a fúrószárat jelenti automatikusan.
A csõkorona kiigazítását egy a képen látható maróval tudod megtenni, amit egy fúrógépbe fogsz bele.
Ha nekem valaki azt mondja hogy kell egy fúró, akkor rögtön visszakérdezek hogy hányas? Nem tehetek róla, szakmai ártalom hogy nekem a fúró az a fúrószárat jelenti automatikusan.
Törölt felhasználó
Miért te mire gondoltál??<#conf>#conf>
Törölt felhasználó
És mibe rakod be??? Hát fúrótokmányba😉 Még akkor is ha ipar fúróról beszélünk, mert marógépbe te ilyet sose fogsz látni😄
Törölt felhasználó
Tessék a szakértõ egybõl sejti mirõl lehet szó😄, viszont az a vicces hogy ezt télleg fúróval kell csinálni<#nevetes1>#nevetes1>
Törölt felhasználó
Csináljál már egy fényképet róla, mert dögöljek meg ha tudom mirõl beszélsz😄
A sorját már finoman eltávolítottam<#eljen>#eljen> a "csõkiigazítás" folyamatára lennék kíváncsi ugyanis ezt kell rajt elvégezni
Törölt felhasználó
Sorja nem barázda😊
Törölt felhasználó
Az az igazság hogy nem látom magam elõtt hogy nézhet ki, ugye a huzagolást menetvágó szerûen marják bele a csõbe, na most a fûrészeléskor, a csõ széle is meg magánál a mentnél gondolom maradtak ilyen barázdák és azt akarjátok eltüntetni. Vagy nem?
A haverom kölcsönadta a lefûrészeltcsövû Slavia 620-as át van neki 5-8cm szórásképe a lefûrészelés elõtt ennél jobb volt.egész jól néz ki amúgy.Csak a huzagolását kell kijavítani de azt nem tudom hogy kell ha lyukreszelõvel nekiugrok hogy elkoptassam a huzagolást azzal szerintem csak rontok a helyzeten<#fejvakaras>#fejvakaras>
Törölt felhasználó
"Hülye kérdésre hülye válasz" elven válaszoltam😄 Nem gondoltam, hogy valós a kérdés. De ha komoly akkor valszeg csak a fûrészelés helyén kell kijavítani a huzagolást. Az meg nem nagy felület. Sztem ráspollyal meg sok odafigyeléssel simán ki lehet javítani a fûrészelés helyén a hibákat.
Am mire akarsz használni egy ilyen légpuskát??
Am mire akarsz használni egy ilyen légpuskát??
Ez most komoly<#guluszem1>#guluszem1> ha igen akkor kifejtenéd bõvenbben<#wilting>#wilting>
Törölt felhasználó
Fúróval!<#idiota>#idiota>
Valaki tudja hogy egy lefûrészelt csövû légpuskának hogy kell kijavítani a huzagolását?<#banplz>#banplz>
Törölt felhasználó
<#hehe>#hehe>
Kijavítanálak nem tankot csinál belõle hanem gyalogsági tankelhárítót<#nyes>#nyes>
Törölt felhasználó
Közelebbi megoldás kell? Vegyél egy 10e-Ft-os Liddert, azok rohadt erõsek! A Szlávkából meg szedd ki a dupla rúgót, mert azzal a pityuval mi edzésen 10m-en pontot lõttünk. Felesleges elcseni az egész fegyvert, mert te éppen tankot akarsz belõle csinálni!
Hasznos, de a problémát nem tudom abból meríve orvosolni. Ennyi erõvel írhattál volna olyan választ is ami közelebb hoz a megoldáshoz.
Kenu nem jó?<#eplus2>#eplus2>
Törölt felhasználó
Sztem ez esetben ez a neked való oldal!<#wink>#wink> Link
Hogy kajak legyen
Sziasztok!
Bizonyára már korábban is szóba került ez amit kérdezni fogok, ezért elnézést!
631-es slaviába duplarugót raktam új dugóval. Nem akadt be a ravasz. Vettem bele ravaszakasztót. Kb 50-et lõttem vele és egy héten belûl ismét ott tartok hogy nem akad be. Lehetséges, hogy már ennyitõl ismét elkopott oly mértékbe, hogy aduplarugót nem viseli el?
Mi a megoldás?
Bizonyára már korábban is szóba került ez amit kérdezni fogok, ezért elnézést!
631-es slaviába duplarugót raktam új dugóval. Nem akadt be a ravasz. Vettem bele ravaszakasztót. Kb 50-et lõttem vele és egy héten belûl ismét ott tartok hogy nem akad be. Lehetséges, hogy már ennyitõl ismét elkopott oly mértékbe, hogy aduplarugót nem viseli el?
Mi a megoldás?
Törölt felhasználó
Az komoly😮
Nálunk ilyen van Anschütz 2001
A golyós Anschütz-t meg meg kell néznem majd, mert nem rémlik a tipusa
Nálunk ilyen van Anschütz 2001
A golyós Anschütz-t meg meg kell néznem majd, mert nem rémlik a tipusa
EZ a több mint fél millás Walther légpuska megtalálható nálunk a nyiregyi lõtéren, kipróbáltam, áhhhh ilyen pontos szerkezettel még nem találkoztam :-D Am tiszta mûanyag az egész :-D

Azt mondják hogy a Norikák sütése borzalmas és ez így is van de én beépítettem a rugóvezetõbe <#vigyor3>#vigyor3>ahol beleakad az "elsütõszerkezet" egy vastag lemezdarabot így még egy légyfingtól is elsül (érzékenyebb lett a Slaviámnál)Még a lõkép is javult de így muszáj a biztosító mert veszélyes lehet nélküle<#wink>#wink>
Speciális patron.
Szódáspatronhoz spec. kiszúrótû kell, ami erõsebb.....
Szódáspatronhoz spec. kiszúrótû kell, ami erõsebb.....
A szódáspatron csak 8 grammos <#vigyor2>#vigyor2> de úgytudom hogy ezzel is mûködik.12 grammos patron minden boltba kapsz ami foglalkozik co2 légpuskával.Menj fel az egyik honlapjára és megtalálod <#eljen>#eljen>
Törölt felhasználó
Jó kérdés, nem találtál róla valamit googlival?
Törölt felhasználó
Nem tudod belinkelni?
Lehet hogy hülye kérdés de megkérdezem a Crosman 1077 légpuska 12gramos Co2 patron az a szóda patron hétköznapi nevén? Vagypedig ehhez külön van a gyártónak patronja?
Még nemjárt le a mûszakija, aszem 2013-ig van rajt.
Nos többszázezres légfegyverrel versenyezni szoktak de ha valaki hobbi céllal vesz annak sem kell a fejét leharapni mondván ez pénzkidobás...
Való igaz golyóst, sörétest egyaránt lehet venni, de míg egy .22-be 10-20Ft(darabja!!!) a lõszer addig egy légpuskába még ha a az elfogadható kategóriát nézzük 1000Ft-ért lehet 500Db-ot venni, most számold ki mennyibe kerülne 500db .22-es lõszer, 5-10 doboz lövedék ára.Aztán a ott a sörétes 30-100Ft/darab bele az anyag, a nagyobb kaliberû golyósokat meg se említsük.Aztán nézzük, egy tûzfegyverhez rengeteg vizsgán kell átesned, kell fegyverszekrény, a fegyverekre mûszaki stb.
De tûzfegyverhez a legkönnyebb út a vadászvizsgán keresztül vezet, és így biztosan elfogadják a vásárlási kérelmed is, de csak vadászfegyvered lehet, persze van abból is félautomata és vehetsz is de nagyon ritka mert korlátozva van vele a vadászat, illetve 1 vagy 2 maroklõfegyvere is szert tehetsz.
Ez mind nagyon költséges és körülményes dolog.
De azért ha pl nem a magyarországi 7,5J-os légpuskát vennéd százezrekért hanem egy 30-60J-osat azzal akár 200m-re is pontos lövés leadható és a deszkát is átviszi(persze PCP rendszerûrõl beszélek és 5,5mm-esrõl).De mivel 7,5J a korlát...
Való igaz golyóst, sörétest egyaránt lehet venni, de míg egy .22-be 10-20Ft(darabja!!!) a lõszer addig egy légpuskába még ha a az elfogadható kategóriát nézzük 1000Ft-ért lehet 500Db-ot venni, most számold ki mennyibe kerülne 500db .22-es lõszer, 5-10 doboz lövedék ára.Aztán a ott a sörétes 30-100Ft/darab bele az anyag, a nagyobb kaliberû golyósokat meg se említsük.Aztán nézzük, egy tûzfegyverhez rengeteg vizsgán kell átesned, kell fegyverszekrény, a fegyverekre mûszaki stb.
De tûzfegyverhez a legkönnyebb út a vadászvizsgán keresztül vezet, és így biztosan elfogadják a vásárlási kérelmed is, de csak vadászfegyvered lehet, persze van abból is félautomata és vehetsz is de nagyon ritka mert korlátozva van vele a vadászat, illetve 1 vagy 2 maroklõfegyvere is szert tehetsz.
Ez mind nagyon költséges és körülményes dolog.
De azért ha pl nem a magyarországi 7,5J-os légpuskát vennéd százezrekért hanem egy 30-60J-osat azzal akár 200m-re is pontos lövés leadható és a deszkát is átviszi(persze PCP rendszerûrõl beszélek és 5,5mm-esrõl).De mivel 7,5J a korlát...