Légpuska

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Namindegy köszönöm a segítséget.Azt hiszem az lesz a legjobb ha veszek vaterán egy másik Slaviát
noname23

http://tools.dynamicdrive.com/imageoptimizer/data/8k775d4/%5BAnaheim%5D.gif

noname23
duplikált komplikált

noname23
flash]http://www.youtube.com/v/wG0-vJJDf8[/flash]

MatchDiabolo
Annyiért én vinném el<#nevetes2> gondoltam majd gyûjtöget ha precíziós fegyvert akar magának vaterán mondjuk ez is van 47e forint tokkal vónóval együtt:
http://sport.vatera.hu/item/view/index.php?cod=177631076&adult=1

ZTM
Hát jó akkor éntõlem vegyen amit akar, de ha te tudsz neki 20-25eFt-ért egy használt HW30s-t akkor mutasd neki!!!

MatchDiabolo
Most ilyenre milyet lehet válaszolni<#alien> azt se vegyél<#nevetes>

Figyu a srác akar rá távcsövet és nem hinném hogy tud még fegyvermívest+ba fizetni ja és volt már olyanja ugye nem várnád tõle hogy élete végéig azt használjon

http://www.legfegyver.info/index.html

A klasszikus „csehszlovák” légfegyvergyártás remeke. A 2003 elõtt gyártott darabok viszonylag stabilan megbízható minõségben jöttek le a gyártósorról. Bár nem fix csövû, de gyárilag csõ biztosítással készítették. Ha fegyvermesterrel megigazíttatjuk a szinte tipikusnak tekinthetõ hibáját/ már mint azt a nem kis problémát,hogy a dugattyúház és a fegyver csöve szöget zár be egymással/. Ez önmagában, nyílt irányzék használatával nem jelent problémát,mert az irányzék mindkét eleme a fegyver csövén van.A problémák akkor kezdõdnek,amikor távcsõvel szerelve,nem egy fix távolságra belõve akarjuk használni.

A képen látható bemarózással ez a gond jó eséllyel kiküszöbölhetõ. Bár számtalan városi legenda kering e fegyverrõl pro és kontra / már csak a nagy arányú-számú lakossági használata miatt is /, elmondható róla hogy alapvetõen pontos, sokcélúan használható, igénytelen fegyver. Ha nincs buhrálva / duplarúgó, stb /, sütése meglepõen jó, pontosan hord, és megbízható szerkezetû –legalább is az általam huzamosabb ideig használt 4 különbözõ darabot alapul véve mind a gyári irányzékával, mind pedig távcsõvel szerelve.

Ha használt puskát vásárolsz akkor csak weirauch Hw30-at vegyél minimum
de egyébként jó az a Lider mert a sláviát csak jóval drágábban kapod és nem lessz jó távcsõved
az meg hogy egy használt puskát vegyél új áron<#nyes>

ZTM
Nehogy Lidert vegyél vagy valami B3-b szart, a Slavia ezerszer jobb, pontosabb, minõségibb, tartósabb, és nem mellesleg a Slaviat Csehszlovákiában készítik, a Lidert meg a B3-b-t meg a többi olcsó szart kínába...
A Sharp Inonova helyett inkább egy Crosman 2100-ast javaslok, sokkal minõségibb, de szerintem pumpásat nem érdemes venni, bár pontos, meg nem rúg de unalmas lesz pumpálni, csak annak érdemes aki nem 10m-re vagy 20-ra akar lövöldözni és nagyon elszánt(mint én😄)...
A magyar FÉG légfegyvereket érdemes használtan ebben az árkategóriában nézni, garantáltan nem bánod meg.
De ha találsz kedvedre való puskát írd meg és megmondjuk érdemes-e megvenni!

noname23
sajna csak a kinézetre másolták le B3-B 196ms a LIDER:240ms körül van
de ha csak 10méteren használod jó az a 170 is<#buck>

Tehát akkor a Lider 45 jobb mint a Slavia?Egyébként ez ugyanaz mint a B3 nem?(legalábbis kinézetre).A vaterán találtam mind a kettõbõl újan.Akkor melyiket vegyem szerintetek?És a képen látható puskának mi a neve?
csőcse
Távcsövel eggyütt vagy nélkül mert ha még nem vetted meg akkor jó választás egy lider45 max15e és egy jó távcsõre is marad pénzed 10e környékén ha meg csak a puska akkor ajánlom hogy PCA-t vegyél ezzel célbalövészetet is jól gyakorolhatod.

Lejjebb megnézheted a képeken mit tud a puskám és azt 25.000Ft-ét vettem a vaterán
(3pumpálással kb140-180ms max:8-al 292ms)

Köszi a választ, sajna már több fegyvermûvest is megkérdeztem, mind azt mondták, hogy túl vékony a dugattyúház fala, lehet ha megpróbálnák átmarná.Muszály újat vennem.Mien puskát tudtok ajánlani 20-25000 körül.Amúgy a Germany technologies-B3-b az jó?Mert valaki azt mondta hogy kínai és az ára is feltûnõen alacsony.Minden álmom egy fasza távcsöves puska de nem akarom egy szarra lecserélni a Slavát.
MatchDiabolo
http://www.legfegyver.info/legfegyveres_alapfogalmak.html

Sûrített levegõs:
Más néven PCP légfegyverek ( egy szerelt, és utántölthetõ légtartályról üzemelnek ). Ezek jellenzõen 200-300 bar nyomásra feltöltött tartályok, amibõl egy szelep adagolja a sûrített levegõt lövéskor a fegyverbe. A ma használatos csúcskategóriás versenylégfegyverek kizárólag ezen az elven mûködnek. Visszarúgás-a PCA-hoz hasonlóan-itt sincs,és a lövés elõtti izomterhelés (rúgó felhúzás, elõsûrítés stb.) is kiküszöbölõdik.

Visszarúgásmentes:
A rúgós légfegyverek csúcsa. ( pl. Diana 60-75 család ). Itt egy ötletes ikerdugattyús megoldással egyensúlyozták ki a rendszert. Jelentõsége a PCA-PCP-fegyverek megjelenésével megszünt. A maga korában a céllövészetben csúcskategóriának számított.

Ezek a fegyverek nem 10.000 forintnál kezdõdnek egy jó pcp versenyre min 200e a másik felét nézzük annak idején se volt olcsó most meg végképp muzealitásuk miatt.

DeerHunter01
amúgy ezeken a versenyeken lehet pénzt nyerni ? <#idiota><#idiota><#idiota>

\"Erről van szó!\"

😄 háát érdekes volt végigolvasgatni a hosszú kommentárokat... és igen valahogy láttam magam anno... én 3 éve versenyzek aktívan légfegyverrel többnyire... azt a kiváló légfegyveres sportot ûzöm aminek az a neve hogy Hunter Field Target (többeknek ez ismerõs lehet vagy csak a Field Target) és én is Slavia 630-cal kezdtem! Célok az alu sörösdoboz... azután egyre kissebb dolgokat de a táv nem változott kb:15 méter... azután eljártam ezekre a versenyekre és meglepõdve láttam olyan puskákat amikrõl még elsõnek azt se tudtam h van ilyen... vagy mi ez egyáltalán?! 😄... és kipróbálgattam és sokkal nagyobb távokon pontosabb volt vele a lövés és az élmény hogy talál... hát leírhatatlan... és az elvárások nõttek... és eddig csakazért lõttem mert fegyvermániás vagyok de egyre jobban húzott affelé hogy találjon is a lövedék! De a Slavia nem sportfegyver és labdába se rúghat ezek mellett de hálistennek külön kategóriákba van sorolva. (ezzel is nyertem versenyt😊) Eddig a jó volt ha 25 méterre egy kupakot ellõttem vele... miután vettem egy sprotpuskát (rohadt drágán igaz 3 évvel ezek után) és mostmár 25 méterre egy airsoft BB golyó a rekordom (ne fikázzátok ezt lehetséges! videófelvételem is van rólla 😄) és a hobbiszintû lõdözésbõl lett élsport és ma már túlvagyok egy nemzetközi HFT versenyen is amin elsõ helyezést is sikerült elérnem! Kicsit dicsekvésbõl írtam ezt ki meg arra akartam kilyukadni hogy honnan kezdtem és hova jutottam a pár 10 ezer ftos puskától... és csak a hobbilövöldözéstõl... 😄
Törölt felhasználó
Ja igen ezt akartam még mondani, olvastam én is. Két horony és mehet rá bármi<#wink>
hawken
Nincs a szlávkán távcsõsín?
Puskamûves tud bele marni sínt, és akkor lehet rá rakni csövet.

Törölt felhasználó
Haver most volt az elsõ oldalon belûl 10 hsz számítógép flém, am meg csak errõl szól a topik hogy ezek "Vacak Lidderek vagy Jó az, nem kell fikázni"
Olvasd át ezt az oldalt. Van pro és kontra bõven. Aztán dönts!
Törölt felhasználó
Én nem is belekötnék csak hozzátennék egy kis javítást. Nem az a baj a 10 ezres puskákkal hogy élvezhetetlenek. Én ugyanúgy élvezem azzal is a lövöldözést. De azzal nem pontlõni szoktam hanem úgymond tankosat játszani. 10-20-30 méterrõl sörösüveg vagy valami nagyobb célpont ami szét tud robbanni rendkívül jó feszültséglevezetésnek számít nekem. Jó dolog pusztítani😊 Ha pontlõni akarok akkor jöhet a gyufásdoboz vagy a lõlap. A hatsant is azért rendelném meg ha jó árért és nem gyengítve lehoznák, hogy a téglát lõjem vele szét itthon <#hehe><#eplus2><#violent>

Off: Számítógéprõl annyit, hogy 5 évente szoktam újat összerakni, és mostani amd+ati kombót változtattam pentium+ati kombóra. Egyéb dolgok nem szoktak izgatni. És a 120-150e-es kategóriába hozom ki. Na most ugyanezt Macintosba 300-400 ezerért kapnám meg, mert ki kell fizetnem a márkát. Ezek után nekem ne mondja senki, hogy a márkáés az jobb vannak olcsó de megbízható márkák és télleg kijönnek 5 ezerbõl. A Tápnál am is a fõ szempont az, hogy milyen a teljesítménye. Ha nem adja le a megfelelõ wattot akkor nem fognak jól mûködni az egységek a gépen belül. A megbízhatóság pedig kiküszöbölhetõ 3e forintos biztonsági tápkábelekkel. Ez már tapasztalt. Szóval csak tudni kell mit mivel lehet kijavítani.
Sport vagy verseny autóba se fogod a hátsóülést kurvadrága bõrülésre kicserélni csak mert jó a márkája vagy mert szép és megbízható, mert nem ez a cél. Mondjuk ezt se értem mikor valaki világító csilli-villi lefestett atombrutál kinézetû házat vesz 50e-ért.
De hát pont ahogy Hawken írta, kinek mi...
Valaki tudna nekem tanácsot adni?Egy régebbi típusú Slavia 631-esem van.Távcsöves puskát szeretnék és mivel erre nem tudok rakni venni szeretnék egy másikat.Egy B3-ason gondolkodom ami állítólag kínai (bár rá van írva hogy német gyártmány).Érdemes-e erre lecserélni a Slavia-t mert amúgy az nagyon jó fegyó.Vagy milyen fegyvert tudtok ajánlani 20000ft körül?
Szépen összefoglaltad. Értelmes ember nem is tud belekötni.

A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!

hawken
második mondat javítása : Van akinek csak az ár a fontos, van akinek meg a minõség is.

hawken
Skacok, mindenkinek más az igénye.
Van akinek csak az ás a fontos, van akinek meg a minõség is.
Ha valaki nem érti meg hogy 8-10 ezer forintból (ebben már a szállítás is benne van kínából) nem lehet minõségi légpuskát gyártani, még kínában sem, azzal nincs mit tenni.
A lövészet élményérõl meg már ne is beszéljünk. Egy ócskavas liderrel a lövészet szenvedéssé válik, míg egy akár középkategóriás hobbilégpuskával is sokkal élvezhetõbb a dolog. Egy versenycélra készített légpusekkal pedig igazán élmény a puttyogtatás.

Sok barátom gondolta úgy hogy "jó lesz nekem a tízezres cucc is" aztán mikor kérdeztem hogy mennyit lövöldöz vele, akkor elszontyolodva újságolták hogy eltörött a rugó, lötyög a csõ, stb... éshát a légpuska az különben is szart se ér. Aztán megmutattam nekeik pár vasat ami adott esetben idõsebb mint õk, és volt csodálkozás, hitetlenkedés.

Legutóbbi esetem: haver meséli hogy õ a csinki légpuskájával negyven méterrõl a gyufásdobozt lövöldözi. Aztán kiderült hogy a negyven méter az igazából negyven lépés, és tényleg gyufásdobozra lövöldöz, csakhogy eltalálni nem igazán sikerül. Sok sok lövés után néha véletlenül eltrafálja, és akkor diadalittas vigyor "naugyemegmontam" arccal.
Ezután én még kb tíz lépéssel messzebb vittem a skatulyát, és elsõre telibe. Azután másodikra is, meg harmadikra.......

Nem azt mondom hogy mindenkinek a drága versenyfegyver lesz a kánaán, mert egy 20-30ezer ft-os légpusival is remekül el lehet szórakozni, de senki ne várjon olyan eredményt tõle mint egy többszázezres versenypuskától.
Azt meg végképpen nem hiszem hogy valaki 50 méterre pontosan lõ egy kínai cuccal. Viszont felajánlom hogy bárki bebizonyíthatja, komoly tét ellenében. Nagyon jó helyeket tudok ám!

noname23
Nekem csak másolata van B3-B a gyártó és rá merték írni Germany tecnologies<#vigyor2><#nyes>
Tényleg nehéz az elsütése másszóval kemény és nem állítható de ezt leszámítva olcsó jó lövöldözni

Ezt nézd meg

Praktiker puska garanciális 😊

noname23
Az egész számgép világ nevetséges mennyit elkérnek 1-2effektért<#nyes>
és amit megveszel fél évmúlva a felét se éri<#nevetes1>

ZTM
A Baikal attól még nem KÍNAI!És ha mûanyag a tusa, akkor mivan, szerinted egy ótvar fos LIDER 44/45 többet ér mert az fából készült tusával áldottak meg?
Én nem értelek titeket, nem mondom hogy minden kínai puska szar, mert sok minden van kínából ami jó!Nekem egy Crosman 2100-as pumpás légpuskám van(hasonlít mûködésileg a Sharp Innovára) és valszleg azt is kínában készítik amerikai megrendelésre, de kegyetlen pontos és jó minõségû.De mikor fogjátok fel hogy a LIDER az egy kalap szar, én is olyat vettem kezdésnek és majdnem megutáltam a lövészetet, szar a sütése, és kegyetlen pontatlan, az üzemhibákból adódó ujjamputációkról ne is beszéljünk.
Da hát tegyetek amit akartok, ti isszátok meg a levét ha netán nem jön be amit jónak láttatok!

Elnézést kérek! <#worship>

MatchDiabolo
Ne off-oljatok már légyszíves így is van itt már elég gond

Sajnos csak nevetni tudok rajtad...ebben a virtuális világban.
Maradjunk annyiba, hogy az életben ez nem így lenne.

csőcse
Igen egyfolytában kb10éve rájöttem soha nem vettem márkás tápot Intel P4 3GHz se volt gondom amiben 5évig nyúztam codegen tápot elõtte meg PII-ben se volt márkás meg elötte lévõben stb szvsz téma zárva off
táposcsirke

csőcse
Üdvözlünk tipikus proHard Gémer hülyegyerek te vagy az a tipikus fanatikus, aki többszázezreket képes kiadni azért a+pár Kocka élményért,
hogy elmondhasd hú de nagyobb farkam van miközben szinte semmivel se kapsz több játékélményt, mint aki fele annyi pénzbõl kigazdálkodja
de ez nem zavarna csak az hogy imaként vallásként terjesztitek másoknak is a butaságot na látod ez a baj<#ejnye1>

Azt csinálsz amit akarsz. Felõlem a xarodat is megeheted mert hülyeség, hogy ehetetlen.
Ne hallgass senkire, semmiben. Majd szépen lassan helyenként fájdalmasan, de rá fogsz jönni, hogy bizony nem vagy egy Einstein.

csőcse
na ezt mondtam itt van egy<#wave><#taps>

Figyi csak ezért még réggeben szétszedettem egy villanyszerelõ haverommal egy codegen és coolermastert és megmondta szinte semmi<#mf2>

Ez a tipikus retardáltság "ajd tönkre megy"kamu szövegeteket nem unjátok mindenhol ezt mondják EMBER 3ÉVE NEM MENT TÖNKRE FOGD FEL okés

off!

Jó "márkás" táp nem azért kell mert a gagyi nem tudja azt a teljesítményt.
Azért kell mert sokkal jobb, minõségi alkatrészekbõl van összerakva. Ettõl tartósabb, megbízhatóbb és nem utolsó sorban nem szalad úgy meg mint egy noname, hogy az egész gépedet hazavágja.
Nem kötekedni akarok, de lesüt, hogy nem értesz hozzá. Idõnként jó megfogadni olyan ember tanácsát aki jártasabb egy témában.
Persze saját kárán tanul az ember a legjobban.

csőcse
Jah ez nagyon így van

egy kis off:

Pc:táppal voltam így, hogy megkérdezzem a kis csipszarokat egy tápról erre egybõl jöttek, hogy min:15e a jó táp mert márkás 😊 azt állítják ,ami nem márka az el fog égni, füstölni tisztára mintha a sötét középkorban élnének.

420W ISO szabvány tápom van 3éve kb5000Ft lehet, de én még anno egybe vettem a házzal 6000Ft-ért.
Azért kértem egykis segítséget mert vettem egy szar 280GTX-et de elfogyasztotta az összes 4 csatlakozót<#wow1>,
és nem maradt hely a dvdírónak, de annyira felbaszták az agyamat a hülyeségeikkel az egyik ilyet szólt nekem, hogy õ szerinte: "GTXhez 20eforintos táp kell mert az bika kártya"
Hogy végül fogtam az egyik csatlakozót és leszedtem a kis energiazabáló szemétrõl 3ból is jól lakik a 4ik meg így megmaradt a dvdírónak<#vigyor>
végül nem kellett vennem új tápot fõlleg azért mert le is cseréltem ati-ra azt az energia pusztító nVidiát.

Silius
Akkor én is ajánlanék egy jó kis stukkert: Kral Magnum /airmaster 400.
Mikor vásároltam, egy másik fórumon kérdeztem róla véleményt, és a hatsan mod-al egyetembe sz.rban alázták (lidert már meg se mertem kérdezni…😉.
-Tiszára mint a 12 éves pc tulajok, nekem ez van ez jobb, a tiéd hulladék...-
Végül úgy döntöttem, hogy azért is megveszem, kellemeset csalódtam, fõleg az elõzõ oldalon leírtakat, h 10 m-rõl egy dobozt nem tudtak eltalálni vele stb.
Pont ma lövöldöztem vele, 50 m-es távolságban egyedül a gravitációval kellett számolnom, hiába erõs fegyver (ez volt a kifogás, hogy nem lehet vele rendesen célozni), se balra, se jobbra nem hord, számomra tökéletes. És ekkora távolságban is a lövedék lyukat vájt a fába, kb. fél centi mélyen volt a diabolo szoknyájának a vége, tehát úgy 1 cm mélyre ment kb.
És a lényeg, bár Vaterán kb. 28e forint körül árulják, én 20e-t vettem újonnan.
Ha esetleg kicsit többet szánnál rá, akkor én ezt tudnám ajánlani.

noname23
30ért meg már ha ügyes vagy kifoghatsz egy használt Weihrauch HW30-at.
az expressaprón láttam de sajna gyorsan elvitték elõlem

noname23
Minden út kínába vezet😄
Mostani világban még a nagy cégeknél is kiderül hogy egyes alkatrészeket ott gyártatnak le mert nem csak olcsó de olyan copy mint az eredeti.
Baikal: pongi
"Jellemzõ volt rájuk, hogy aminek acélból kell lenni, azt jó minõségû acélból készítik. Ez azonban már a múlté! Az oroszok is spórolnak, és egyre több alkatrészt készítenek mûanyagból."

Nekem meg csak Lider másolatom van de az is jól mûködik méég gondom nem volt vele és hatszor erõsebb mint egy szlávia duplarúgóval=(egy idõután a rugó összecsúszik és nem hogy erõsebb lenne hanem gyengíti értelmetlen megoldás)
15-30méterre is pontos méég azért írom ezt a mééég-et mert a rosszmájú kollégák hitegetnek hogy el fog romlani hááát én meg várom és majd jelzem mennyit is bííírt.

ZTM
De azért az tartsd szem elõtt hogy a LIDER full kínai, hullámzó minõség, nem biztos hogy olyat fogsz ki ami akár több éviig is jól mûködik.
A Hatsan is kínai de csak félig mert a másik fele török, szerintem már ez is jobb minõség mint a LIDER.
Használtan Slavia 630 vagy 631 bõven megéri, messze jobb mint a LIDER és a Hatsan együttvéve, és ezeket a Slaviákat Csehszlovákiában gyártják/gyártották tehát nagyon jó minõség 20eFt alatt.A 30eFt-os Baikal szintén kiválló választás, mivel orosz ezért elég jó fegyver, és ez is jobb szerintem kezdésnek vagy hobbicélra mint a LIDER!!!

Köszönöm a válaszokat, ezek közül válogatok 😊 Az utolsó durván néz ki 😄

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Nekem ilyenem van és nagyon jó arra amire te szeretnéd használni.

Baikal

Igaz ez 30 körül van. Szerintem megéri az árát.

MatchDiabolo
Lider is nagyon jó választás fõleg ha pénztárcádat kímélni akarod
(nekem még mindig meg van egy 44-es megbízható pontos)
max 15ért a vaterán találsz eggyet
de ha mindenáron drágábbat akarsz hajrá de 20ért nem kapsz jobbat csak márkásabbat ja és nem használt bóvli puskát adnak a vaterán hanem újat bár ha hatsan-t összehozod 20e az a legjobb
mindenképpen ne vegyél használt puskát fõleg ne múzeálist

DeerHunter01
énis , kertben lövöldözésre szerintem ez tökéletes.

\"Erről van szó!\"

ZTM
Hát így nyugodt szívvel ajánlom a használt Slavia 630/631 ebben az árkategóriában.De hátha mond neked valaki jobbat.

Törölt felhasználó
Majd ha valamit lehoznak, ird már meg mennyi volt a postaköltség. Ja meg hogy áthozzák-e Magyarországra is!
Maximum 20 ezret😊 Nem versenyezni, vagy valami komoly célra kell.

Törölt felhasználó
Néztem az oldalt. Akkor már Hatsan mod 90-et vennék a helyedben nem sokkal drágább, de ha jól tudom megbízhatóbb. Majd a többiek mondanak valamit rá.
ZTM
Olyat ne vegyél!Mond meg mennyit szánsz rá és segítünk...

Szeretnék légpuskát venni, van valakinek valami véleménye vagy tapasztalata a Liderer 45-tel kapcsolatban?

noname23
De nekem konkrét storym van orosz fekete piacon kézigránát kb8eFt/db
Ak kb30eFt ismerõs járt kint és megdöbbenve figyelte hogy ezek vazzeg ezzel horgásznak (kézigránáttal)