Légpuska
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://tools.dynamicdrive.com/imageoptimizer/data/8k775d4/%5BAnaheim%5D.gif
http://sport.vatera.hu/item/view/index.php?cod=177631076&adult=1
Figyu a srác akar rá távcsövet és nem hinném hogy tud még fegyvermívest+ba fizetni ja és volt már olyanja ugye nem várnád tõle hogy élete végéig azt használjon
http://www.legfegyver.info/index.html
A klasszikus „csehszlovák” légfegyvergyártás remeke. A 2003 elõtt gyártott darabok viszonylag stabilan megbízható minõségben jöttek le a gyártósorról. Bár nem fix csövû, de gyárilag csõ biztosítással készítették. Ha fegyvermesterrel megigazíttatjuk a szinte tipikusnak tekinthetõ hibáját/ már mint azt a nem kis problémát,hogy a dugattyúház és a fegyver csöve szöget zár be egymással/. Ez önmagában, nyílt irányzék használatával nem jelent problémát,mert az irányzék mindkét eleme a fegyver csövén van.A problémák akkor kezdõdnek,amikor távcsõvel szerelve,nem egy fix távolságra belõve akarjuk használni.
A képen látható bemarózással ez a gond jó eséllyel kiküszöbölhetõ. Bár számtalan városi legenda kering e fegyverrõl pro és kontra / már csak a nagy arányú-számú lakossági használata miatt is /, elmondható róla hogy alapvetõen pontos, sokcélúan használható, igénytelen fegyver. Ha nincs buhrálva / duplarúgó, stb /, sütése meglepõen jó, pontosan hord, és megbízható szerkezetû –legalább is az általam huzamosabb ideig használt 4 különbözõ darabot alapul véve mind a gyári irányzékával, mind pedig távcsõvel szerelve.
Ha használt puskát vásárolsz akkor csak weirauch Hw30-at vegyél minimum
de egyébként jó az a Lider mert a sláviát csak jóval drágábban kapod és nem lessz jó távcsõved
az meg hogy egy használt puskát vegyél új áron<#nyes>#nyes>
A Sharp Inonova helyett inkább egy Crosman 2100-ast javaslok, sokkal minõségibb, de szerintem pumpásat nem érdemes venni, bár pontos, meg nem rúg de unalmas lesz pumpálni, csak annak érdemes aki nem 10m-re vagy 20-ra akar lövöldözni és nagyon elszánt(mint én😄)...
A magyar FÉG légfegyvereket érdemes használtan ebben az árkategóriában nézni, garantáltan nem bánod meg.
De ha találsz kedvedre való puskát írd meg és megmondjuk érdemes-e megvenni!
de ha csak 10méteren használod jó az a 170 is<#buck>#buck>
Lejjebb megnézheted a képeken mit tud a puskám és azt 25.000Ft-ét vettem a vaterán
(3pumpálással kb140-180ms max:8-al 292ms)
Sûrített levegõs:
Más néven PCP légfegyverek ( egy szerelt, és utántölthetõ légtartályról üzemelnek ). Ezek jellenzõen 200-300 bar nyomásra feltöltött tartályok, amibõl egy szelep adagolja a sûrített levegõt lövéskor a fegyverbe. A ma használatos csúcskategóriás versenylégfegyverek kizárólag ezen az elven mûködnek. Visszarúgás-a PCA-hoz hasonlóan-itt sincs,és a lövés elõtti izomterhelés (rúgó felhúzás, elõsûrítés stb.) is kiküszöbölõdik.
Visszarúgásmentes:
A rúgós légfegyverek csúcsa. ( pl. Diana 60-75 család ). Itt egy ötletes ikerdugattyús megoldással egyensúlyozták ki a rendszert. Jelentõsége a PCA-PCP-fegyverek megjelenésével megszünt. A maga korában a céllövészetben csúcskategóriának számított.
Ezek a fegyverek nem 10.000 forintnál kezdõdnek egy jó pcp versenyre min 200e a másik felét nézzük annak idején se volt olcsó most meg végképp muzealitásuk miatt.
\"Erről van szó!\"
Olvasd át ezt az oldalt. Van pro és kontra bõven. Aztán dönts!
Off: Számítógéprõl annyit, hogy 5 évente szoktam újat összerakni, és mostani amd+ati kombót változtattam pentium+ati kombóra. Egyéb dolgok nem szoktak izgatni. És a 120-150e-es kategóriába hozom ki. Na most ugyanezt Macintosba 300-400 ezerért kapnám meg, mert ki kell fizetnem a márkát. Ezek után nekem ne mondja senki, hogy a márkáés az jobb vannak olcsó de megbízható márkák és télleg kijönnek 5 ezerbõl. A Tápnál am is a fõ szempont az, hogy milyen a teljesítménye. Ha nem adja le a megfelelõ wattot akkor nem fognak jól mûködni az egységek a gépen belül. A megbízhatóság pedig kiküszöbölhetõ 3e forintos biztonsági tápkábelekkel. Ez már tapasztalt. Szóval csak tudni kell mit mivel lehet kijavítani.
Sport vagy verseny autóba se fogod a hátsóülést kurvadrága bõrülésre kicserélni csak mert jó a márkája vagy mert szép és megbízható, mert nem ez a cél. Mondjuk ezt se értem mikor valaki világító csilli-villi lefestett atombrutál kinézetû házat vesz 50e-ért.
De hát pont ahogy Hawken írta, kinek mi...
A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!
Van akinek csak az ás a fontos, van akinek meg a minõség is.
Ha valaki nem érti meg hogy 8-10 ezer forintból (ebben már a szállítás is benne van kínából) nem lehet minõségi légpuskát gyártani, még kínában sem, azzal nincs mit tenni.
A lövészet élményérõl meg már ne is beszéljünk. Egy ócskavas liderrel a lövészet szenvedéssé válik, míg egy akár középkategóriás hobbilégpuskával is sokkal élvezhetõbb a dolog. Egy versenycélra készített légpusekkal pedig igazán élmény a puttyogtatás.
Sok barátom gondolta úgy hogy "jó lesz nekem a tízezres cucc is" aztán mikor kérdeztem hogy mennyit lövöldöz vele, akkor elszontyolodva újságolták hogy eltörött a rugó, lötyög a csõ, stb... éshát a légpuska az különben is szart se ér. Aztán megmutattam nekeik pár vasat ami adott esetben idõsebb mint õk, és volt csodálkozás, hitetlenkedés.
Legutóbbi esetem: haver meséli hogy õ a csinki légpuskájával negyven méterrõl a gyufásdobozt lövöldözi. Aztán kiderült hogy a negyven méter az igazából negyven lépés, és tényleg gyufásdobozra lövöldöz, csakhogy eltalálni nem igazán sikerül. Sok sok lövés után néha véletlenül eltrafálja, és akkor diadalittas vigyor "naugyemegmontam" arccal.
Ezután én még kb tíz lépéssel messzebb vittem a skatulyát, és elsõre telibe. Azután másodikra is, meg harmadikra.......
Nem azt mondom hogy mindenkinek a drága versenyfegyver lesz a kánaán, mert egy 20-30ezer ft-os légpusival is remekül el lehet szórakozni, de senki ne várjon olyan eredményt tõle mint egy többszázezres versenypuskától.
Azt meg végképpen nem hiszem hogy valaki 50 méterre pontosan lõ egy kínai cuccal. Viszont felajánlom hogy bárki bebizonyíthatja, komoly tét ellenében. Nagyon jó helyeket tudok ám!
Tényleg nehéz az elsütése másszóval kemény és nem állítható de ezt leszámítva olcsó jó lövöldözni
Ezt nézd meg
Praktiker puska garanciális 😊
és amit megveszel fél évmúlva a felét se éri<#nevetes1>#nevetes1>
Én nem értelek titeket, nem mondom hogy minden kínai puska szar, mert sok minden van kínából ami jó!Nekem egy Crosman 2100-as pumpás légpuskám van(hasonlít mûködésileg a Sharp Innovára) és valszleg azt is kínában készítik amerikai megrendelésre, de kegyetlen pontos és jó minõségû.De mikor fogjátok fel hogy a LIDER az egy kalap szar, én is olyat vettem kezdésnek és majdnem megutáltam a lövészetet, szar a sütése, és kegyetlen pontatlan, az üzemhibákból adódó ujjamputációkról ne is beszéljünk.
Da hát tegyetek amit akartok, ti isszátok meg a levét ha netán nem jön be amit jónak láttatok!
Maradjunk annyiba, hogy az életben ez nem így lenne.
táposcsirke
hogy elmondhasd hú de nagyobb farkam van miközben szinte semmivel se kapsz több játékélményt, mint aki fele annyi pénzbõl kigazdálkodja
de ez nem zavarna csak az hogy imaként vallásként terjesztitek másoknak is a butaságot na látod ez a baj<#ejnye1>#ejnye1>
Ne hallgass senkire, semmiben. Majd szépen lassan helyenként fájdalmasan, de rá fogsz jönni, hogy bizony nem vagy egy Einstein.
Figyi csak ezért még réggeben szétszedettem egy villanyszerelõ haverommal egy codegen és coolermastert és megmondta szinte semmi<#mf2>#mf2>
Ez a tipikus retardáltság "ajd tönkre megy"kamu szövegeteket nem unjátok mindenhol ezt mondják EMBER 3ÉVE NEM MENT TÖNKRE FOGD FEL okés
Jó "márkás" táp nem azért kell mert a gagyi nem tudja azt a teljesítményt.
Azért kell mert sokkal jobb, minõségi alkatrészekbõl van összerakva. Ettõl tartósabb, megbízhatóbb és nem utolsó sorban nem szalad úgy meg mint egy noname, hogy az egész gépedet hazavágja.
Nem kötekedni akarok, de lesüt, hogy nem értesz hozzá. Idõnként jó megfogadni olyan ember tanácsát aki jártasabb egy témában.
Persze saját kárán tanul az ember a legjobban.
egy kis off:
Pc:táppal voltam így, hogy megkérdezzem a kis csipszarokat egy tápról erre egybõl jöttek, hogy min:15e a jó táp mert márkás 😊 azt állítják ,ami nem márka az el fog égni, füstölni tisztára mintha a sötét középkorban élnének.
420W ISO szabvány tápom van 3éve kb5000Ft lehet, de én még anno egybe vettem a házzal 6000Ft-ért.
Azért kértem egykis segítséget mert vettem egy szar 280GTX-et de elfogyasztotta az összes 4 csatlakozót<#wow1>#wow1>,
és nem maradt hely a dvdírónak, de annyira felbaszták az agyamat a hülyeségeikkel az egyik ilyet szólt nekem, hogy õ szerinte: "GTXhez 20eforintos táp kell mert az bika kártya"
Hogy végül fogtam az egyik csatlakozót és leszedtem a kis energiazabáló szemétrõl 3ból is jól lakik a 4ik meg így megmaradt a dvdírónak<#vigyor>#vigyor>
végül nem kellett vennem új tápot fõlleg azért mert le is cseréltem ati-ra azt az energia pusztító nVidiát.
Mikor vásároltam, egy másik fórumon kérdeztem róla véleményt, és a hatsan mod-al egyetembe sz.rban alázták (lidert már meg se mertem kérdezni…😉.
-Tiszára mint a 12 éves pc tulajok, nekem ez van ez jobb, a tiéd hulladék...-
Végül úgy döntöttem, hogy azért is megveszem, kellemeset csalódtam, fõleg az elõzõ oldalon leírtakat, h 10 m-rõl egy dobozt nem tudtak eltalálni vele stb.
Pont ma lövöldöztem vele, 50 m-es távolságban egyedül a gravitációval kellett számolnom, hiába erõs fegyver (ez volt a kifogás, hogy nem lehet vele rendesen célozni), se balra, se jobbra nem hord, számomra tökéletes. És ekkora távolságban is a lövedék lyukat vájt a fába, kb. fél centi mélyen volt a diabolo szoknyájának a vége, tehát úgy 1 cm mélyre ment kb.
És a lényeg, bár Vaterán kb. 28e forint körül árulják, én 20e-t vettem újonnan.
Ha esetleg kicsit többet szánnál rá, akkor én ezt tudnám ajánlani.
az expressaprón láttam de sajna gyorsan elvitték elõlem
Mostani világban még a nagy cégeknél is kiderül hogy egyes alkatrészeket ott gyártatnak le mert nem csak olcsó de olyan copy mint az eredeti.
Baikal: pongi
"Jellemzõ volt rájuk, hogy aminek acélból kell lenni, azt jó minõségû acélból készítik. Ez azonban már a múlté! Az oroszok is spórolnak, és egyre több alkatrészt készítenek mûanyagból."
Nekem meg csak Lider másolatom van de az is jól mûködik méég gondom nem volt vele és hatszor erõsebb mint egy szlávia duplarúgóval=(egy idõután a rugó összecsúszik és nem hogy erõsebb lenne hanem gyengíti értelmetlen megoldás)
15-30méterre is pontos méég azért írom ezt a mééég-et mert a rosszmájú kollégák hitegetnek hogy el fog romlani hááát én meg várom és majd jelzem mennyit is bííírt.
A Hatsan is kínai de csak félig mert a másik fele török, szerintem már ez is jobb minõség mint a LIDER.
Használtan Slavia 630 vagy 631 bõven megéri, messze jobb mint a LIDER és a Hatsan együttvéve, és ezeket a Slaviákat Csehszlovákiában gyártják/gyártották tehát nagyon jó minõség 20eFt alatt.A 30eFt-os Baikal szintén kiválló választás, mivel orosz ezért elég jó fegyver, és ez is jobb szerintem kezdésnek vagy hobbicélra mint a LIDER!!!
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Baikal
Igaz ez 30 körül van. Szerintem megéri az árát.
(nekem még mindig meg van egy 44-es megbízható pontos)
max 15ért a vaterán találsz eggyet
de ha mindenáron drágábbat akarsz hajrá de 20ért nem kapsz jobbat csak márkásabbat ja és nem használt bóvli puskát adnak a vaterán hanem újat bár ha hatsan-t összehozod 20e az a legjobb
mindenképpen ne vegyél használt puskát fõleg ne múzeálist