42 GB-os DVD-t mutattak be japán kutatók
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nagyobb az esély az adatvesztésre egy 42GB-al terhelt lemez esetén mint 10db 4,7GB-os lemeznél...bár biztosan kényelmesebb. :)
Makonyával vitatkozni nem szabad, tényleg nem!
Bluray egy elavult, és drága szar, remélem soha nem lesz sikeres. Ja most mondjad hogy de a hddvd feltúrbózott dvd (mert kb 1 hete nem írtad le), az meg ne zavarjon hogy a bluréj ugyanaz, csak picit más összetételû a lemez.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
az igazat megvallva van hogy nekem is elbaszódik pár DVD-írásom, de azért nem jellemzõ
Ha olyan gyors lennél, amilyen hülye, megdöntenéd a relativitáselméletet Én nem vagyok tökéletes. Én maga vagyok a TÖKÉLET!!!
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ha olyan gyors lennél, amilyen hülye, megdöntenéd a relativitáselméletet Én nem vagyok tökéletes. Én maga vagyok a TÖKÉLET!!!
(Az itt említett egyesek és nullák még mindig nem a tárolandó adat, hanem még itt jön a hibajavító kódolás.)
Amúgy ez egy halva született ötlet, A Blu-ray-t semmi nem állítja meg
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idõvel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
\"Az internet tiszta gáz lett, amióta felfedezte magának a média, a pénzvilág, meg a sok idióta user. Ameddig a kockák voltak többségben nem volt semmi gond.\" - shenmuedc
Tehát 1 pit az egy pont (v. "nem pont") a lemez felületén.
ÉS a hibajavítás miatt kevesebb, mint 1 bit, mert 1 bit adatot tul. képpen többször is eltárolunk, több pitben.
És mi van a hosszukkal?
akkor ne átlagosat vegyél
és ne szar íróval 16×-an írjad
meglátod, jó lesz az
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
1 pit az valamivel kevesebb, mint 1 bit. De ezt úgy kell felfogni, hogy x pit kódol y bitet, ahol x > y. (Egyébként a vinyóknál sem úgy van, hogy a mágnenses irányultság tárolja közvetlenül a bitek értékeit.)
Hát tovább, mint egy átlagos DVD az tuti...
A DVD-bõl meg tök mindegy, hogy mire irtam lehetett az Sony, TDK, Verbatim kb. ugyanaddig bírták. Alig van olyan DVD-m ami 3 évnél régebbi. Olvasható CD-bõl 7 év a plafon.
Elárulom, kevesebb ideig. Ha egy kingston flash memóriát hasonlítgatunk egy "mai" piaci kilós DVD-vel, persze hogy a flashmemória nyer. Azonban ha egy tisztességesen megírt, jóféle Verbatim DVD lesz a tesztalany a gagyi helyébe, máris máshogy áll a dolog. Akárki akármit mond, ma az átlagfelhasználónak elérhetõ lehetõségek közül még mindig a DVD-k (na jó, inkább a CD-k) nyújtják a leghosszabb élettartamot (esetleg a winchesterek lehetnek jobbak is, de egy átlagos nem hiszem).
De ismétlem, csak ha jót, direkt archiválásra valót választasz.
És nem mellesleg a CD-DVD-írók sebessége egyre nagyobb lett az elmúlt évek folyamán, egyre többet pörög bennük a lemez->többet rázkódnak, stb., ergó hamarabb mennek tönkre.
A márkás, jó hardverek ugyanolyan jók mint azelõtt.
Mindenesetre abban megegyezhetünk, hogy nagyon spécin kell ezt csinálni ahhoz, hogy nagyobb legyen az élettartamuk, mint az alap DVD-knek.
Az pedig az árat olyan szinten dobja meg, hogy megintcsak annyi az egésznek.
Nos bennem az a kérdés merült fel, mi az a "stamping technology". Ez eddig mechanikus mûveletet jelentett. Szóval lehet, hogy ezeket az elforgatott V alakú gödröket nem is lézerrel hozzák létre, hanem mechanikusan. Azaz, írható lemez talán nem is lesz!
Vagyis mégsem csodálom: több lehetõségnél nagyobb a hiba esélye, "közelebb kerülnek egymáshoz a lehetõségek", csúnyán fogalmazva. Nem hiába digitális elven mûködik az sz.gép: amellett, hogy 2-tes számrendszerben egyszerûbbek a mûveletek, kisebb a hibás "adategységek" esélye is: gondoljatok csak bele. Van egy sima villanykapcsoló, illetve egy 8 állású. A sima kapcsolónál vagy le van oltva a villany, vagy ég. A nyolc állásúnál az elsõ állásnál mondjuk le van oltva, a 2.-nál alig hogy ég, a 3.-nál kicsit jobban ég,... a 8.-nál pedig max. fényerõvel.
Na melyiknél mondod meg könnyebben pontosan melyik állásban van a villanykapcsoló? Nade ezt informatikából az alapoknál tanítják.
Nem azt mondom, hogy hülyeség, de amíg a Blu-Ray disc-nél nem tudják biztonságosabbá csinálni, én szóba sem hoznám alternatívaként.
Ki nem szarja le a Visztát?
valószínûleg csak a fej-kezelõ firmware-ét kell lecserélni, hogy milyen metódusban mozogjon, a dvd korong és a technológia a cikk szerint (is) teljes egészében ugyanaz, mint a DVD esetében.
magyarán néhány hónapot kell csak várni és az elterjettebb márkájú DVD-khez (LG, Pioneer) le lehet húzni majd valami kalóz oldalról a megfelelõ firmware-t és a blu-rayüket meg kidobhatják a kukába.
Ki nem szarja le a Visztát?
Most már nem is írok vele, mert a Nero mindig csak azt vágja a képembe, hogy power calibration error. Fingom sincs mi ez és nem tudok vele semmit csinálni. Nem írtam semmilyen lemezt bõ fél éve. Ma az én szememben a Pendrive a legmegbízhatóbb, arról még soha nem tûnt el adatom.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
A cikkben leirt megoldassal egy gond van, az hogy csak egyretegu lemeznel mukodik. Tehat egy egyretegu bluray eseten hasznalhato lenne, persze mindenkinek valtania kellene az uj meghajtokra. A retegek novelese viszont nem igenyel hardverfrissitest, mivel tobbreteges fokuszalo szervo mar szinte minden meghajtoban van es az meg olcsobb is.