Totális tévúton a hazai szerzői jogvédők

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ÉN leszarom az egészet. Amit érdemlegesnek tartok megveszek/megnézem moziban, amit meg nem, azt leszarom. Persze lehet olyan, hogy moziban csalatkozom, de egy mozijegy ára egy doboz cigi szinte (700ft, nem a fõváros!!). De játékoknál nekem kibaszottul nnics kedvem zsákbamacskát játszani, az már nem 700ft, de még a 10 szerese is kevés. Demók szarok, semmit nem mutatnak meg, ráadásul manipulálhatnak vele. Marad a letöltés.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Ahogy tudom, Magyarországon mindenkinek joga van saját használatra másolatot készíteni (letöltés is másolás), tehát törvényesen nem is tehetnek semmit a letöltõk ellen. Csak és kizárólag a másolt tartalom pénzért való árusítása törvénytelen, tehát a jogvédõk kb elmehetnek a sunyiba...

mikor=mikró 😛
Ezek a jogvédõk (akik mellesleg a kiadók önjelölt láncos kutyái, a szerzõkhöz vajmi kevés közük van) kizárólag egyfajta viselkedési módot ismernek: az ÁVH-ra emlékeztetõ terrorizálást. Ami nagyon kellett, eddig is megvettem, ezután is meg fogom, csak megvárom míg 400Ft lesz a tuskóban. Az hogy összehazudoznak mindenféle hasraütéssel meghatározott statisztikai adatot, ráadásul erõsen megkérdõjelezhetõ feltételezésekre alapozva, az valljuk be nem meglepõ. Viszont tekintve a magyar fizetéseket és árakat, szerintem sokkal kijjebb lennének, ha egy zenei CD nem 3-5ezer forintba kerülne, egy DVD-film meg nem 8-10ezerbe (amikor kiadják). Azt már csak félve említem meg, hogy mind a zenei mind a filmipari produktumok minõsége a béka feneke alatt van (és nyilvánvalóan nem a hordozókról beszélek). A játékoké úgyszintén, ha csupán az "újrajátszási minõséget nézzük. Következtetés: a vérlázító szabadrablás korát éljük. Megoldás: nincs.

What can change the nature of a man?

Én felháborítónak tartom , hogy veszek egy dvd-t ráírom a rokon esküvõjét és ezért valakinek fizetni kell, szerintem ez jogilag aggályos csak nem nagyon feszegetik. Legközelebb direkt hangosan hallagtom majd az mp3 zenét azt küldök a kiadónak egy számlát , hogy a 4-6-os villamoson reklámoztam a zenéjét és küldjenek pénz 😛
Ez az Artisjus Magyar Szerzõi Jogvédõ Iroda Egyesület meg úgy viselkedik mintha valami rendõrség lenne a rosszabb fajtából , volt is balhé hogy üzleti titkoknak minösûlõ adatot kértek a cégektõl mert ha nem akkor irgum burgum, remélem majd egyszer szembetalálkozok velük és a képükbe röhögök majd 😄 (azért be van készítve egy mikor hogyha lesz házhutatás gyorsan megsüssem a dvdket 😄 )
Zenére visszatérve , ha jó a zene elmegyek koncetre ami nem kevés letta, magyaroknál 1-3k külföldinél meg 5k< hangsúlyozom csak ha jó a zene , mert elegem van már az egyszámos bandákból , csinál egy relatíve jó számot aztán mellé 12 rosszat és vegye meg az ember 😄 .
Film: Ha lennének jó filmek akkor irány a mozi , star wars, gyûrûk úra, mátrix mind mind moziba néztem meg mert érdemes volt elmenni , de egy fekális tucat+1 amcsi romantikusra ki nem adok 2x1k-t inkább letöltöm megnézem és örömmel konstatálom , hogy megmaradt a forintom 😄

Jól felhúztad magad a dolgon 😄 😄 😄

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

köszönöm

A mennyből az összes érdekes ember hiányzik

bocs, igazából erre gondolhattál: http://www.artisjus.hu/opencms/export/artisjus/felhasznaloknak/aktualis_jogdijkozlemeny_U.html
Ha valaki tudja akkor az ideírhatná, hogy mekkora jogdíj terheli az adathordozókat. Csak kíváncsi vagyok. Baráti körben épp mostanában merült fel a dolog, és van aki el sem hiszi, hogy az üres CD/DVD/Vinyón MÁR jogdíj is van. (Mondjuk amíg nem hallottam én sem hittem volna el.) Szal ha valaki tudja írja ide, mert fel akarom húzni magam. Köszi😊

A mennyből az összes érdekes ember hiányzik

Nem hiszem, hogy lesittelnének mert veszel 1 üveg zárjegy nélküli piát saját részre. A másik pedig az, hogy írható CD, DVD kereskedelme nem állami monopólium. Sõt elég nevetséges lenne azzá minõsíteni... Bár ha megteszik, még több üres adathordozó fog "feketén" gazdát cserélni, és az adó ami befolyhatott volna, megy a Szlovákokhoz, vagy máshova. Na ez már valós veszteség, nem kitalált.
Egyébként én a legnagyobb problémának az artisjus terhelés díjának visszaigénylését tartom. Egyszerûen az ügy jogi menete annyira bonyolult, hogy nem is éri meg foglalkozni vele.

Minden jogvédõ szervezetnek van egy belsõ rendszere a pénz szétosztására a "saját zseb" és a partnerként könyvelt kiadók közt.

"Az iparág becsült vesztesége 2005-ben meghaladta a 65 milliárdot, a nemzetgazdasági kár a 225 milliárdot, az adóbevétel-kiesés pedig több mint 45 milliárd forint volt. "

Ez akkora loál, feltételezik, hogy aki megnézi a warez vasembert, az 1. ha nem tudna warezolni, beülne a moziba, 2. nem nézi meg moziban mindezekután
hova kerül az artisjus-os adó?! mert nem az elõadóhoz v. szerzõhöz az biztos.
:halálsikoly:

dronkZero
"Az elõterjesztés szerint komoly károkat okoz az üres adathordozók, például az üres CD- és DVD-lemezek piaci ár alatt való értékesítése."

Mi az, hogy "piaci ár alatt"? Ha tartósan ennyiért adják el és ennyiért veszik, akkor az a piaci ár.
Helyesen úgy lenne a kifejezés, hogy "a mocskosmód lehúzó, jogtalan sarccal terhelt ár alatt".

Egyébként meg lófasz a seggükbe.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Az van hogy ez az ingyenélõ bagázs sem képes felfogni hogy kib@szott kapitalizmus van. gyõz a jobb vagy olcsóbb ,de semmiképp sem a szarabb és drágább. Ha ezt szeretnének tessék visszahúzni a komunizmusba, pl kinába szabadon kivándorolhat az összes jogvédõ csak majd ne csodálkozzanak ha a seggükbe lõnek jogvédelem cimszó alatt.

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

A direkt DSLR gépekhez gyártott nagy sebességû CF kártyákon miért van artisjust hisz ezeket nem mp3 kopizáshoz veszik? Ahhoz túl drága, meg a digifényképezõk belsõ memoriáját is jogdijazzák!
Narxis
Nyílván, de azokon nincs adó ezért okoz nekik károkat. Ilyen alapon én is vehetnék zárjegy nélküli piát pl. de nem teszem mert bekaszniznak.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

"Az elõterjesztés szerint komoly károkat okoz az üres adathordozók, például az üres CD- és DVD-lemezek piaci ár alatt való értékesítése."

most ezzel mi a probléma? aki olcsóbban tudja beszerezni, az adja olcsóbban ha neki úgy tetszik. ez a piacgazdaság.

"Amikor a rádióból felveszem a számokat, akkor miért nem akarnak börtönbe csukni? "

Akarnak, csak nem tudtak róla, hogy neked van képed lemásolni a rádióadásokat. Szóval most hogy elmondtad, küldik is ki hozzád a "szoftverrendõrséget" meg a BSA-t meg a kommandósokat 😊

"110 forintot kell fizetni minden egyes üres dvd után, hogy legálissá váljon (ez amúgy az elõállítási költség minimum kétszerese)"
Több mint háromszorosa, 40 Ft körül már lehet kapni matrica nélkül (gondolom illegális), és ezen nyilván már haszon is van valamennyi.

Lehet, én értelmezem rosszul, meg laikus is vagyok, de akkor az arányhoz kötött letöltõs warez az egyfajta 'megtûrt gyermek'?
Sajnos, ezeknek az adóknak a rossz ZSEBBE való vándorlása, az egészre rányomja a bélyegét.Korrupt világban élünk...

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

atlagember
Egyik ismerõsöm könyveket ír. Az egyik könyvének egyharmadát a Comenius kiadó egy-az egyben lenyúlta és két másik szerzõvel egy könyvben kiadta. Mikor rákérdezett erre, az volt a válsz, hogy idézet, és ez törvényes. A kiadó sem tudott semmit sem tenni, pediog neki is tetemes kára származott belõle, mert idézni szabad. Igaz, hogy egyharmad könyvnyi anyagot idéztek könyvenként, de ez ellen semmit sem lehet tenni. Ha meg az artisjustadóval megfejelt CD-re kíírok egy saját anyagot, akkor meg már a saját alkotásomért is jogvédelmi adót fizetek.
Szóval akkor hol van itt a jogvédelem?

SecondOrb: A legjobb internetes városépítő stratégiai játék. www.secondorb.hu

pont most ba*tam fel az agyam, mert a DVD, ami az ebay.de-n 9 euró, az itthon átszámolva 28 euró. 3x árkülönbség és még csodálkoznak a töltögetésen.
atlagember
Az egész törvény úgy szar ahogy van, és ettõl csak még rosszabb lesz.

SecondOrb: A legjobb internetes városépítő stratégiai játék. www.secondorb.hu

A fülekbe, szemekbe kéne építeni egy jogvédett tartalmakat felismerõ készüléket és aki lát, hall védett dolgot attól azonnal vonják a számlájáról a pénzt. Vagy ha nincs neki, értesíti a BSA-t és bilincsben elviszik.
Vorpal
Ha el tudod olvasni mi van a csengõjükön - már fel vagy véve tagnak hozzájuk.

Lássuk be - akármelyik fórumozót itt egy tetemes összegért megkérénk hogy állitsa le a warez - rá tudna mutatni a fõbûnösökre - unatkozó GYES en levõ apukák társasága meg alkalmatlan erre.

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

NEXUS6
Asszem ráadásul a wincsin is van szerzõijogi adó. Szal megyek a netre letöltöm az "adóval" már megterhelt számítógépemre az anyagot, amit áttöltök a szintén adóval megterhelt MP3 lejátszóra, vagy memóriakártyára.

Ja és utána még baxogatnak is. Amikor a rádióból felveszem a számokat, akkor miért nem akarnak börtönbe csukni?

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Ha kifizetem az artisjust adót, szerzõi jogdijjat akkor ugye másolhatom rá a jogvédett tartalmat!?
Az SMS WEB "Szent Tehenei" (atw, dataride, dtsh stb...) megint megusszák a büntetést, <#buck>. A Listába még felsorolásként se merték beírni õket. L.O.L.
← ElőzőOldal 3 / 3