133
-
morden #53 Van egy zenekarnak egy érdekes kezdeményezése , pár számot legálisan le lehet töltnei , cserébe viszont adsz egy maílcímet és küldik a koncertmeghívókat :D
Addig jó a hazai forgalmazóknak , amíg a posta fekális nálunk , mert ha rendesen működne és lehetne postai utánvétellel spórolva , gyorsan (magyar megjelenés előtt) dolgokat venni akkor lehúzhatná a rolót pár unszimpatikus nyerészkedő cég :P -
strogg #52 Arról meg ne is beszéljünk ugye, hogy csomó dolog már beszerezhetelen itthon. Például mikor költözéskor megrepedt a system shock 2 lemezem, (azt hittem sírva fakadok) gondoltam na nem gond, megveszem megint most már tuti nem 8-10e huf. Szerintetek az országban lehet kapni? (a válasz NEM!) -
feamatar #51 köztudott volt a gépigénye, megkérdezhette fórumokon bárki, hogy menni fog-e, de az hogy valaki letölti x időt játszik vele, be se fejezi utánna ezt megismétli 10 másik játékkal az ne vergődjön már hogy kipróbálta meg hogy unalmas, meg így szar úgy szar, játszik de megvenni nincs képe.
a 8-10 óra játékidőről meg csak annyit, hogy az végigjátszás után kerül ki. 12 ezret elkérnek érte, számíts egy 1,5 órás mozira egy 1000est: nem nagy külöbség
-
strogg #50 ebben egyet kell értsek. Mesélhetnék én is arról, hogy az nwn: hordes of the underdark küldetés (EREDETI)lemez az elszexuált másolásvédelem miatt elindíthatatlan volt. A dolgot fokozta, hogy a teljes nwn+shadows of the untertride+hordes már csak a hordes lemezzel volt hajlandó menni, sem az alapjáték, sem pedig az első küldetés lemezzel nem indult. Gyakorlatilag ez az idiótaság hazavágta a teljes játékot. Mi maradt? Amikor még újnak számított ez a game és lemezei,(megvettem az alapjátékot, aztán ak üldetés lemezeket egymás után) közel: 18e forintonba került összesen, és ezért a pénzért crack-et kellett töltsek a netről, hogy megnyikkanjon a game. Na neeee... (mellesleg imádom a játékot, ha ez a közjáték nem lett volna 1 forintot sem sajnálok érte) -
arrakistor #49 MUHHHAHHAHHHAA
már előre látom, hogy a pajeszos, kipás igazított péniszvégű barátaink munkát keresnek az expresszben , mert ezt a kört itt elbukták... mondanám hogy oldják meg ahogy tudják, de ezt nem lehet megoldani... a torrent ellen nincs mit tenni, ilyen szintű kalóz-szoftverek ellen esélyük sincsen , így hát vagy éhen dögölnek, vagy elmennek -végre valahára- keményen dógozni. -
fourgee #48 Az a vicces, hogy sokszor a forgalmazók "kényszerítik" az embereket illegalitásra. Pl. még október környékén 2 héttel a Bioshock megjelenése után szerettem volna beszerezni a Collectors Edition-t, de egyik boltban sem volt, amikor kérdeztem hogy mikor lesz, csak a vállukat vonogatták, egyik sem mondta volna hogy megrendelik nekem. Sokan csak azt mondták, hogy X mennyiséget hoztak be az országba, ami elfogyott, ez van.
Nos, tegnap egyik ismerősömmel Londonban mászkáltunk, és bementem egy bolthálózat egyik bizonyos boltjába (olyan mint nálunk pl. az 576, itt az a neve ennek hogy Game, game.co.uk), rákérdeztem hogy van e nekik (9 hónappal azután vagyunk hogy Magyarországon elfogyott), a csávó eltűnt a raktárban, aztán 2 perc múlva jött is a dobozzal, 25 font volt, ami most olyan 7500 forint.
Egy csomó apró különbség van, ami totál bosszantó. Pl. az eredeti San Andreas mellé be akartam szerezni az eredeti Vice City-t és GTA3-at is. Otthon nézegettem a boltban, 3600 körül volt mindkettő. Amikor közelről megnéztem a csomagolását, egy rossz minőségben nyomtatott papír volt betéve az olcsó DVD tokba, ráadásul ferdén volt vágva, és az egész baromi könnyű volt, tehát valószínűleg van egy apró tájékoztató a 2 lemez mellé.
Végül úgy döntöttem hogy itt veszem meg. A Vice City 7,5 font volt, vagyis 2250 forint, jó minőségű DVD cimkével, kézikönyvvel, és TÉRKÉPPEL!, a GTA 3 meg 3,33 font volt, vagyis 1000 forint, szintén kis kézikönyvvel, és térképpel!
Ha valaki vett az otthoni 3600 forintos (azóta lehet hogy olcsóbb) verzióból, azt kérem hogy mondja már meg, hogy azért olyan könnyű, mert nincs benne pl. térkép, vagy könnyített papírból készült térképet tartalmaz :)
Az a durva, hogy itt most a rossz font és erős forint mellett a minimálbér olyan 250 ezer forintra jön ki (akinek van esze, az e fölött keres), és ilyen árak vannak hozzá. Szóval, amíg otthon annyi a minimálbér amennyi, és drágábban adják a dolgokat, ráadásul hiányosan, addig ne csodálkozzanak a szerzőijog védők, ha az emberek másolnak. Pl. otthon a Test Drive Unlimited 10 ezer forint volt megjelenésekor, megtudtam hogy más országokban ahhoz is adtak térképet, nálunk meg ugye hiányzott belőle...
Több ismerősömmel is arról beszéltünk, hogy otthon egy normálisnak mondható órabér olyan 500 forint, itt meg olyan 5 fontra jön ki, tehát ha viszonyítani akar az ember, akkor érdemes az itteni árakat 100-zal megszorozni, vagy az otthonit 100-zal osztani. Így a keresethez viszonyítva a 25 fontos, vagyis 7500 forintos Bioshock-nak 2500 forintba kellene otthon kerülnie, a 3,33 fontos GTA3-nak, ami olyan 1000 forint, 333 forintba kellene kerülnie. Nem, otthon 3600-ért láttam utoljára, ittenihez képest gyengébb minőségben, hiányosan...
Ezeket a dolgokat mikor veszik figyelembe a kiadók, forgalmazók? Inkább ezen a téren kellene rendet tenni először, és utána számonkérni a felhasználókat hogy miért nem veszik meg, miért töltik le... Gyanítom egyébként hogy egy 1.4-es Astránál nagyobb autóban izzad a seggük, és nem egy ... panelben laknak... -
#47 Ez történik jelenleg. Szlovákiába megy több milliárd forint.
Egy üveggel venni nem éri meg, nem is kapsz úgy, csak ha nagy tételben rendelsz abból meg ami marad szétpasszolod a haverok, haverok haverjai stb. között. -
strogg #46 Én örülök ennek az infónak. Tisztán, és világosan kirajzolódik a következő.
1. fogalmuk sincsen, hogy hogyan kéne alkalmazkodni a net korhoz. )Ötlet még csak volna, de ha megfigyeltétek a szüklátókörűség+döntéshozói pozíció együtt jár. Egyszóval ha nincsen ferrai, akkor az ötlet sem lehet jó ;)
2. Egyetértek T. fórum társammal: Halálsikoly. Eléggé elkeseredett idióta elképzelésnek hangzik, amibe nyílvánvalóan bele fognak bukni, ugyanis első hallásra is 1000 sebből vérzik. Mi lesz ha elkezdjük boncolgatni?
3. Ezután ha akarnak, ha nem muszáj lesz változtatni.
Magánvéleményem: Nem értem ezeket az idiótákat. Nem jöttek még rá, hogy a kevesebb több? Ha rájönnének, hogy az interetre szocializálódott usert s***ét ki kell lefetyelni (egyenlőre ha észreveszitek a suer van a cégekért, és nem fordítva) akkor több emmber fizet, és 2 ferrari is összejöhet hosszú távon 1 helyett. Tessék végre megérteni! A felhasználók egy globális közösséget kezdenek alkotni. A blogok ezt végérvényesen belevésték az inf. történetébe. Itt már nem lehet hülyének nézni a usert, és pláne nem lehet neki parancsolgatni. -
Neoncsoves #45 hol élsz te? ingame movie? ahahahahaha... nézd meg csak a Crysis-t plz. Mindenki nézte ingame moviekat hudefaszagrafika... valaki próba nélkül megvette kőkemény 12ezer forintért, ja bocs ez csak lowon megy nálad sry, vegyél mág 200ezerért gépet és akkor esetleg. ja és cserébe nyújt 8-10óra játékidőt :-) -
feamatar #44 basszus, akármennyire is igazságtalan az egész amit művelnek a köv 2vel ne takarózzunk már:
1, ha nem warezoltam volna nem próbáltam volna ki: ezt mondod a buszon is amikor bliccelsz? egy szolgáltatást vásárlunk, nem a konkrét terméket, attól hogy megveszel egy játékot nem maga a játék lesz a tied, hanem a használatának joga!!!!
2, a warez a kipróbálást szolgálja: nomármost elég sok forrásból lehet tájékozódni a játék minőségét és tartalmát illetően, lehet nézni gameplay moviekat, vannak fórumok etcetc... persze ez nem ugyan az mint kipróbálni a saját gépen, de ha esetleg csalódunk a gameben továbbadhatunk rajta...
ezenfelül külön öröm nézni fórumokon a köv kaliberű hozzászólásokat: "bazz, tegnap toltam végig ezt a szar crysist, még jó hogy nem vettem meg, tök kibaszás" ... de bezzeg végigjátszani volt esze...
amit itt jogvédés címén tesznek egyértelmű rablás, és hazugság, de a warezt ettől még ne szentesítsük, ha tesszük akkor legalább ne vállaljuk büszkén... -
morden #43 Pepe ezt magyarázom , hogy a jog sincs mögöttük , nem hiszem , hogy egy Egyesületnek joga lenne elvámoltatni engem amikor párkányból hozom a dvd-tket. -
bakagaijin #42 Mit jelent az hogy "behozó"? Ha forgalomba akarod helyezni akkor tutira kell fizetni érte, de magáncélra vásárlásnál ilyen nincs. Nem is lehet, az adathordozó nem jövedéki termék...
A regadóra is kimondta az EU hogy törvénytelen... -
PepeLopez #41 morden: csak mögöttük ott a jog (fasza politikusaink révén), mögötted meg ott a giotin :) -
#40 Nem kell ehhez 20-30 ezer forint ember.... 990 forintért egész jó filmeket lehet kapni, 3 ezerért pedig az újakat. egy hónapban veszel egy-két ne adj Isten 3 filmet és kész. Ott a tévé ha filmet akarnak nézni, sőt lehet mást is csinálni. -
#39 Miért kell eltűrnöm, hogy a sok kütyümbe már talán a tizen sokadik memkártyát vásárolom és fizetek ennek a törvényesen tolvajló szervezetnek jogdíj címen forintokat!?
Példa:
1.Már kettő digitális képkeretet vásároltam, melybe található memóriakártyán a család és baratai közös nyaralási képek kerültek! Persze fizettünk érte az artisjusnak!
2. Mind az én, mind pedig az apósom mobiltelefonja kiváló fényképeket készít, term. vettünk bele nagy memkártyát. Ezen a kártyán semmi más nincs csak fényképek, amiket a telefonnal készítettünk, továbbá olyan MP3 csengőhangok amiket a hangkártyámhoz adott LEGÁLIS szoftverrel készítettem, alapanyagnak pedig a közel 200 db zenei és film DVD szolgált, amiért SZINTÉN FIZETTEM JOGDÍJAT!
A kártya után is fizettünk jogdíjat!!!
DE KINEK HOVA MI A FRANCÉRT!!!!????
3. Digitális fényképezőgép is van a családba, szintén lehúzás a memkártya ügy, köszönjük ArtisjusEMESÉK!
UNOM, hogy idehaza csak törvényesen meglopnak!!!
A saját képeim szerzője én vagyok! EGY FILLÉR JOGDÍJAT NEM KAPTAM!!! -
Kryon #38 Legfőbb gond akkor is az általános szegénység, amíg a többségnek nem lesz havonta 20-30k fölös Ft-ja CD/DVD vásárlásra, addig ne várjanak változást.
Hozhatnak akármilyen intézkedést, majd úgyis kicselezik, a szükség nagy úr. -
morden #37 LOL ez az artusjust honlapján van
"Bejelentési kötelezettség és jogdíjak
Az üres kép- vagy hanghordozót gyártó, importáló vagy más Uniós tagállamból behozó, vagy azt belföldön először forgalomba hozó személy köteles legkésőbb minden naptári hónap tizedik napjáig a gyártott vagy behozott üres hang és képhordozók mennyiségéről, típusáról és a forgalomba hozatal, illetve beszerzés egyéb adatairól az Artisjust tájékoztatni. A tájékoztatási kötelezettség elmulasztása esetén az egyébként számítandó jogdíjjal azonos költségátalány terheli a mulasztót.
"
Mik ezek , vámosok vagy mi :D én is írok egy honlapot azt kiírom , hogy mivel szívom a rossz levegőt az új autók miatt mindenki aki autózik küldjön a számlámra pénz , kb ennyire komolyan megalapozott ez a hülyeség amit írnak :D
-
morden #36 egyébként büntessék akkor börtönnel a letöltőket , nem hiszem hogy lenne 1-3 millió embernek hely és a bíróság sem nagyon bírná , meg nem mehetne senki erkölcsi bizis melóba :D a letöltés egy nagy társadalmi játszma -
morden #35 dBLOOD egyet értek veled , nemrég kaptam egy pc-s játékot magyarosítva fel is toltam , de fagyott mindig ugyan ott , mondom magamba akkor patch, le is szedtem és hopp nem lehetett feltenni mert a magyarosítás nem tetszett neki. Akkor single kilőve majd multiba betanulok , hopp nem jó a verzió , legujabb patch kell neki , teló a cégnek hogy gáz van mondják , hogy tudják ám , választhatom vissza a forint vagy megtartom a rokkant játékot , kis szájkarate aztán vissza a pénz , letölt warezról pöpecül megy :D ennyit a minőségről... -
tomcsa4 #34 Tévedsz. Csak arra van, ami nem szoftver! Film és zene nem szoftver. De ha torrenten szeded, már illegális! -
tomcsa4 #33 ÉN leszarom az egészet. Amit érdemlegesnek tartok megveszek/megnézem moziban, amit meg nem, azt leszarom. Persze lehet olyan, hogy moziban csalatkozom, de egy mozijegy ára egy doboz cigi szinte (700ft, nem a főváros!!). De játékoknál nekem kibaszottul nnics kedvem zsákbamacskát játszani, az már nem 700ft, de még a 10 szerese is kevés. Demók szarok, semmit nem mutatnak meg, ráadásul manipulálhatnak vele. Marad a letöltés. -
Kryon #32 Ahogy tudom, Magyarországon mindenkinek joga van saját használatra másolatot készíteni (letöltés is másolás), tehát törvényesen nem is tehetnek semmit a letöltők ellen. Csak és kizárólag a másolt tartalom pénzért való árusítása törvénytelen, tehát a jogvédők kb elmehetnek a sunyiba... -
morden #31 mikor=mikró :P -
dBLOOD #30 Ezek a jogvédők (akik mellesleg a kiadók önjelölt láncos kutyái, a szerzőkhöz vajmi kevés közük van) kizárólag egyfajta viselkedési módot ismernek: az ÁVH-ra emlékeztető terrorizálást. Ami nagyon kellett, eddig is megvettem, ezután is meg fogom, csak megvárom míg 400Ft lesz a tuskóban. Az hogy összehazudoznak mindenféle hasraütéssel meghatározott statisztikai adatot, ráadásul erősen megkérdőjelezhető feltételezésekre alapozva, az valljuk be nem meglepő. Viszont tekintve a magyar fizetéseket és árakat, szerintem sokkal kijjebb lennének, ha egy zenei CD nem 3-5ezer forintba kerülne, egy DVD-film meg nem 8-10ezerbe (amikor kiadják). Azt már csak félve említem meg, hogy mind a zenei mind a filmipari produktumok minősége a béka feneke alatt van (és nyilvánvalóan nem a hordozókról beszélek). A játékoké úgyszintén, ha csupán az "újrajátszási minőséget nézzük. Következtetés: a vérlázító szabadrablás korát éljük. Megoldás: nincs. -
morden #29 Én felháborítónak tartom , hogy veszek egy dvd-t ráírom a rokon esküvőjét és ezért valakinek fizetni kell, szerintem ez jogilag aggályos csak nem nagyon feszegetik. Legközelebb direkt hangosan hallagtom majd az mp3 zenét azt küldök a kiadónak egy számlát , hogy a 4-6-os villamoson reklámoztam a zenéjét és küldjenek pénz :P
Ez az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület meg úgy viselkedik mintha valami rendőrség lenne a rosszabb fajtából , volt is balhé hogy üzleti titkoknak minösűlő adatot kértek a cégektől mert ha nem akkor irgum burgum, remélem majd egyszer szembetalálkozok velük és a képükbe röhögök majd :D (azért be van készítve egy mikor hogyha lesz házhutatás gyorsan megsüssem a dvdket :D )
Zenére visszatérve , ha jó a zene elmegyek koncetre ami nem kevés letta, magyaroknál 1-3k külföldinél meg 5k< hangsúlyozom csak ha jó a zene , mert elegem van már az egyszámos bandákból , csinál egy relatíve jó számot aztán mellé 12 rosszat és vegye meg az ember :D .
Film: Ha lennének jó filmek akkor irány a mozi , star wars, gyűrűk úra, mátrix mind mind moziba néztem meg mert érdemes volt elmenni , de egy fekális tucat+1 amcsi romantikusra ki nem adok 2x1k-t inkább letöltöm megnézem és örömmel konstatálom , hogy megmaradt a forintom :D
-
who am I 7 #28 Jól felhúztad magad a dolgon :D :D :D -
kernerster #27 köszönöm -
Le Kurde #26 bocs, igazából erre gondolhattál: http://www.artisjus.hu/opencms/export/artisjus/felhasznaloknak/aktualis_jogdijkozlemeny_U.html -
Le Kurde #25 parancsolj -
kernerster #24 Ha valaki tudja akkor az ideírhatná, hogy mekkora jogdíj terheli az adathordozókat. Csak kíváncsi vagyok. Baráti körben épp mostanában merült fel a dolog, és van aki el sem hiszi, hogy az üres CD/DVD/Vinyón MÁR jogdíj is van. (Mondjuk amíg nem hallottam én sem hittem volna el.) Szal ha valaki tudja írja ide, mert fel akarom húzni magam. Köszi:) -
aaaaa #23 Nem hiszem, hogy lesittelnének mert veszel 1 üveg zárjegy nélküli piát saját részre. A másik pedig az, hogy írható CD, DVD kereskedelme nem állami monopólium. Sőt elég nevetséges lenne azzá minősíteni... Bár ha megteszik, még több üres adathordozó fog "feketén" gazdát cserélni, és az adó ami befolyhatott volna, megy a Szlovákokhoz, vagy máshova. Na ez már valós veszteség, nem kitalált.
-
Abu85 #22 Egyébként én a legnagyobb problémának az artisjus terhelés díjának visszaigénylését tartom. Egyszerűen az ügy jogi menete annyira bonyolult, hogy nem is éri meg foglalkozni vele. -
Abu85 #21 Minden jogvédő szervezetnek van egy belső rendszere a pénz szétosztására a "saját zseb" és a partnerként könyvelt kiadók közt. -
Archenemy #20 "Az iparág becsült vesztesége 2005-ben meghaladta a 65 milliárdot, a nemzetgazdasági kár a 225 milliárdot, az adóbevétel-kiesés pedig több mint 45 milliárd forint volt. "
Ez akkora loál, feltételezik, hogy aki megnézi a warez vasembert, az 1. ha nem tudna warezolni, beülne a moziba, 2. nem nézi meg moziban mindezekután
-
JL666 #19 hova kerül az artisjus-os adó?! mert nem az előadóhoz v. szerzőhöz az biztos. -
avman #18 :halálsikoly: -
#17 "Az előterjesztés szerint komoly károkat okoz az üres adathordozók, például az üres CD- és DVD-lemezek piaci ár alatt való értékesítése."
Mi az, hogy "piaci ár alatt"? Ha tartósan ennyiért adják el és ennyiért veszik, akkor az a piaci ár.
Helyesen úgy lenne a kifejezés, hogy "a mocskosmód lehúzó, jogtalan sarccal terhelt ár alatt".
Egyébként meg lófasz a seggükbe. -
assdf #16 Az van hogy ez az ingyenélő bagázs sem képes felfogni hogy kib@szott kapitalizmus van. győz a jobb vagy olcsóbb ,de semmiképp sem a szarabb és drágább. Ha ezt szeretnének tessék visszahúzni a komunizmusba, pl kinába szabadon kivándorolhat az összes jogvédő csak majd ne csodálkozzanak ha a seggükbe lőnek jogvédelem cimszó alatt. -
gosub #15 A direkt DSLR gépekhez gyártott nagy sebességű CF kártyákon miért van artisjust hisz ezeket nem mp3 kopizáshoz veszik? Ahhoz túl drága, meg a digifényképezők belső memoriáját is jogdijazzák! -
#14 Nyílván, de azokon nincs adó ezért okoz nekik károkat. Ilyen alapon én is vehetnék zárjegy nélküli piát pl. de nem teszem mert bekaszniznak.