80
-
cateran #40 "Kínai karakterkészlet?" Hihi ez neked említendő pozitívum..nem semmi:D Gondolom sokan magukhoz nyúltak örömükben mikor megtudták,hogy van ilyen..(remélem van monol is...sőt egyiptomi hieroglifákat is alapból kezel...) -
#39 15 helyett 20 vagy 40 ajánlott neki. A többi problémával nem találkoztam. Nekem pl. 2-szer indult újra telepítéskor. -
#38 "15 GIGA (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) rendszerparticiót KÖVETEL, akkor is ha a puszta rencert tolod fel..."
Árnyékmásolatok? Rendszervisszaállítás? Gyorskereső indexelő desktopsearch-el együtt? Kínai karakterkészlet? Ilyenek hol vannak Linux alatt?
Az első 3 feature-höz az EXT3 fájlrendszer elég fapados...
"25x indul újra telepítés közben ami 4 órán keresztül tart egy 1.8-as gépen FÉL GIGA rammal"
Az szar ügy, nálam a 800MHz-es fél gigás gépre 1 óra alatt felment és csak 3x indul újra a telepítés során.
"ezután újabb 6 órán keresztül izzadok a gépen hogy menjen az Intel Extreme Graphix videózsugán..."
Vicces, hogy pont egy ilyen cikknél írod ezt, amiben leírják, hogy az Intel leszarja a Vistát, ilymódon a drivereket is.
"egy olyan grafikus felülettel hogy a Windows júzert a hányinger kerülgetné az Aero láttán , ha ezt meglátná."
Engem inkább a Compiznak nevezett olcsó megoldásokkal és egy rakás óvodás szintű csilivili hülyeséggel tarkított Aero koppintás láttán kerülget. Azért milyen gáz már, hogy nem mossa el a hátteret, így a háttérben lévő szöveg rontja az olvashatóságot. Aztán kb ennyiben ki is fújt. Ha én dolgozok a gépen, akkor nem ugráló, hullámzó, pattogó, beúszó ablakokat akarok, hanem egy stílusos, letisztult, igényes felületet, amely kellemes hatást kelt, de mégsem vonja el a figyelmemet a munkáról.
Egyébként Compiz szerű átlátszóság van XP-re is, ami alig eszik erőforrást, csak az Aerohoz képest ugyanúgy ocsmány.
A multidesktop esetén ugyanez a helyzet. Amíg a paranoid emberek nem kapcsolják be a Microsoft valódi élmény adatgyújtést, addig olyan statisztikák is lesznek, hogy egy átlagos user 3 alkalmazást futtat egyszerre, így nem látják értelmét a multidesktop integrálásának (ami amúgy Windows 2000 óta létezik). -
arrakistor #37 összességében nem is hiszem el hogy a Microsoft nem szándékosan készített egy direkt ennyire, ilyen szinten SZAR operációs rendszert -
arrakistor #36 "ezután újabb 6 órán keresztül izzadok a gépen hogy menjen az Intel Extreme Graphix videózsugán az Aero felület amiért tulajdonképpen ki akartam próbálni ezt a rakás SZART, és az ilyen videokártyát persze alapba kezelnie kellene.."
nagyon enyhén fejezem ki magam ha azt mondom, hogy majdhogynem nekem kellett megírnom hozzá a drivert, és megtanulnom a directx és az ide vonatkozó belső sunyi részleteket amik között ott aludt az sátánbácsi is jó mélyen....
ja és ami kimaradt az előző hozzászólásból : Compiz Grafikus Felület igényeseknek -
arrakistor #35 ez a Viszta nem egyszerűen rossz lett, hanem valami elb*szott sz*r lett... hogy miért?? :
15 GIGA (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) rendszerparticiót KÖVETEL, akkor is ha a puszta rencert tolod fel...
25x indul újra telepítés közben ami 4 órán keresztül tart egy 1.8-as gépen FÉL GIGA rammal
ezután újabb 6 órán keresztül izzadok a gépen hogy menjen az Intel Extreme Graphix videózsugán az Aero felület amiért tulajdonképpen ki akartam próbálni ezt a rakás SZART, és az ilyen videokártyát persze alapba kezelnie kellene...
nagy nehezen összejön a videodriver telepítése (20 év számtech tapasztalattal a hátam mögött, egyszerű felhasználó meg se merje próbálni, mert vért fog izzadni)
és gyönyörködök az Aero felületben egy fertály órát ezután lesikáltam az egész vinyómat LOW formattal, hogy még véletlenül se maradjon semmi Vista rajta betolok egy Live CD-s Sabayon Linuxt és 5 perc alatt a CD-ről felbútol egy olyan rendszer, egy olyan grafikus felülettel hogy a Windows júzert a hányinger kerülgetné az Aero láttán , ha ezt meglátná. Olyan szinten megalázza, sárba tiporja ezt a porbafingó Vistát egy Sabayon vagy egy Ubuntu de bármilyen más népszerűbb disztró, begyűri a se99ébe.
Sabayont telepíteni is lehetne a CDről (nem DVD!) mindössze 1 , azaz egy újraindítással kb. 15 perc alatt, de most nem megyek bele a Linux rendszertelepítésekbe, majd mindenki rájön ha akar magától, és ha érdekli.
-
arrakistor #34 mennyit fizetsz érte hogy elhozzam? -
arrakistor #33 "nagyvállalatok egész sora tartózkodik továbbra is a Vista alkalmazásától, egyetértve azon elemzőkkel, akik szerint nincs túl sok izgalmas az új operációs rendszerben."
és az egyéni felhasználókról nem is beszélve nekem 100 sz.gépes ismerősöm közül talán, ha egy feltette a saját gépére, de ő is csak kipróbálásból, ha feltette egyáltalán, de ha fel is tette sztem azóta már le is szedte...
-
#32 "Most már biztos távolságból, bottal piszkálják a szoftvert"
:ASD:ASD:ASD:ASD
-
Ferrer #31 Ez az OSX is csak a Logic miatt jó, már akinek... -
#30 Bárki ír tökéletes rendszert, ha csak kb 15 féle hardverrel kell kompatibilisnek lennie és a szoftverek 90%-át ők írják hozzá, amik hozzáteszem szintén nem a legprofesszionálisabb kategóriába tartoznak (látva a Windows-os Safari hiperszuper feature-jeit, ami vetekszik az IE7-tel.
A sebessége (azt a csalást leszámítva, hogy már az oldal betöldőtése előtt azt jelzi, hogy az oldal betöltődött) annyira nem rossz. Így nem nehéz gyors böngészőt csinálni.
Erre még ráfejel az a tény is, egyetlen normális PC formájú konfigot gyártanak (MacPro) az is a legdrágább, tehát ha a usernek nem egy sütisdoboz kell és hasonlóan bővíthetetlen 'egyedi' darabok (iMac, MacBook) akkor kénytelen azt megvenni. A szétszerelés utáni garanciaugrásról nem is beszélve. Hol is van akkor a testreszabás lehetősége? -
Skareb #29 http://www.osx86.hu/
Használjátok egészséggel, mindennek megvan az OSX-es változata.Nagyon jól működik és hyper gyors windows után.Nem mondok többet tessék kipróbálni. -
coolbboy83 #28 A Vista valóban gáz...nem adok sokat a Microsoftnak.....ha nem alkotnak valami nagyot,szerintem még egy 5 év és mások Linuxokkal, MacOS-el csúnyán kiütik... -
#27 A Vista egy nagy botrány... Használom de mért is? Nincs semmi okom rá. Csak annyi, hogy lusta vagyok oprendszert telepíteni. Ennyi... -
gkalcso #26 Nem csak az OS gyorsítja a váltási folyamatot. Egy teljesen jól működő 733MHz/256MB -es munkaállomás használhatatlanná válik egy IE6->IE7 és egy f-sec 6.x->7.x váltás után. Pedig a vasnak semmi baja. -
#25 ez azért nagy égés -
bakagaijin #24 És a szoftot is meg kell ám venni, 80k gépnél az már nem olcsó dolog, még ha puszipajtások is. XP-re is sokan jóval később álltak át, a 2K egy jól működő rendszer volt, egyszerűen nem volt miért átállni. Működik, stabil, belőttük a programparkot hozzá, és már meg van véve - ez így bőven elég indoklás volt a maradáshoz :). Most pont ugyanez a helyzet.
Én fokozatos váltásra számítok, ahogy le kell cserélni a gépparkokat úgy fogják több lépésben cserélni az oprendszert is a vassal együtt. -
gkalcso #23 Nocsak-nocsak a hardvergyártónak nem tetszik, amikor visszanyal a túlhízlalt, erőforrászabáló szoftver okozta hardvervásárlási kényszer? -
Ferrer #22 Hoppá.. -szerintem XD -
Ferrer #21 Na azért a Win 98 SE után az XP (SP1)-ben volt egy pár újítás.. Kezdve azzal, hogy már felismerte az USB cuccokat, nem kellett többé telepíteni külön a szélessávú netet stb stb. Szerintem az XP SP2 és a Vista SP1 között azért szerintem nincsenek ilyen jellegű változások. -
Exen #20 Olavstam egy jó cikket, és nagyon igaz volt. Anno, az XP-t se megváltóként fogadtuk telejsen, ha visszaemlékszik mindenki! Sok baj volt azzal is, aztán pár év alatt tökéletesedett, mára már pedig istenítjük. Jó kis rendszer tényleg. Mindazonáltal a Vista bár nem fog eljutni a piedesztára emelésig, azonban idővel elfogadható lesz. A hardware igényeket tényleg benézték, és aki ismeri a fejlesztés történetét, az is elég gáz volt, viszont a Windows 7 a Vista evolúciója lesz továbbra is, azaz Redmondban sem bukásnak értékelik, és bizony elégszép summát hoz. Én is majd várok egy hardware frissitést (magyarul ha áldozok rá pénzt, ami egyelőre nincs:P) és át fogok térni, mert nem vagyok egy nagy gamer és így tökéletesen meg fog felelni idővel. Szerintem! -
#19 Erre van a windows API ... ha már annyira advanced vagy, tanuld meg! -
#18 Van volt és lesz is. _Pontosan_ azért van az, hogy a Vista újabban még admin jogosultságú felhasználói fiókban is nyávog minden szarér - amellett hogy le van egyszerüsítve minden -, mert egy felmérés szerint windows XP-ben majdnem mindenki rendszergazda fiókot kreál magának és minden esetben azt használja, attól teljesen függetlenül hogy IT szakember vagy egy sík hülye felhasználó akinek még az is nehézséget okoz hogy regisztrálja magát valahova. Tehát a hiba a felhasználókban van, akik azértis azt a lehető legkevesebb korláttal rendelkező környezetet használják, ezért kell butítani. -
#17 Mi ezzel a baj? A MAC OS X évek óta ilyen és véleményed szerint az jobb, mint a win. JZO: próbáltál már linuxot? ugye tudod, hogy nem az ms dolga a hardvereid drivereiről gondoskodnia. A probléma az, hogy az átlag user és forumozok az OS 90% nem használják ki, nincs rálátásuk, de anyázni az tudunk 1000el. Az egészen addig nem baj, amíg valami bődületes nagy marhaságot nem írnak le és utána anyjuk életéjért cserébe se ismernék el, hogy nincs igazuk, emberek és tévedtek. -
#16 ...és ne változtassák már meg folyton a Hardver Absztrakciós réteget! Nem fogom kidobni a hardvereim 90%át, csak mert nincs hozzá driver és az új Windowsnak meg nem jó a régi! -
szvini #15 Ahogy írtad a primitív júzer miatt kell olyanra csinálni :D, csak az se mindig sikerül, ámde tényleg nem ártana egy olyan opció amit említettél :D -
szvini #14 "az AMD ennyire soha nem tudta megijeszteni a processzorgyártót"
Ezt nem értem, valaki elmagyarázni? Mi köze van ennek a cikkhez? -
MoSFeT #13 Én csak azt nem értem hogy miért kell mindent teljesen leegyszerűsíteni (lebutítani), varázslósítani csícsásítani, és "biztosan akarja?"-sítani...
Na jó legyen, de akkor telepítésnél had válasszak advanced juzer és primitív lúzer mód között a gui-t és a menürendszert illetően.
Windows7: majd tuttira bevezetik az 1 gombos egeret és az 1 gombos billentyűzetet... -
who am I 7 #12 Kandurex egy csicska kis troll abortuszmaradék, nem kell foglalkozni vele -
#11 A megbukás fogalmáról nem bocsátkoznék vitába, de mit várt bárki is most őszintén? Az XP a Win98 után (a köztes időszakot: ME, 2000 kihagyom, mert ezek sem válltak népszerűvé, mint a Vista) valóságos áldás volt a felhasználóknak. Előtte meg átlag 2 évente volt új Win. Az XP meg húzta 5 évig. A Windows felhasználók 90%-a egyszerű user, akinek elég kínai a gép, a GUI-n még éppen elboldogul, nem igazán szeret váltani. 10 ismerősömből 9 még a szoftvereit sem frissítené, ha nem lenne alapértelmezésben bekapcsolva az autoupdate.
Az már csak hab a tortán, hogy a Vista teljesen új drivermodellt hozott, valamint a biztonság terén is egész komoly változásokat eszközölt, így a kompatibilitás is nagyon rossz a két rendszer között. Azt már többen leírták, hogy a Vista előfutára a Windows 7-nek, hogy arra már gördülékenyebben menjen a váltás. Ezen felül a 64 bit késése sem a Vista malmára hajtotta a vizet. -
roliika #10 Ja..mellesleg van egy 1 évre szóló licenselt Vista ultimate-em. kinek kell olcsóért? :D (nem vicc) -
roliika #9 Halottról jót, vagy semmit. -
tomcsa4 #8 Hát nem tudom. XP már 7 éves, na ná hogy kisebb a rendszerigénye. Csak nem sokáig használhatjuk. Gondolom majd minenki azért vesz 45 nm-es procit, hogy nézze a teljesítmény agy részét (mint anno 1,7Ghz-es gépek és a Win98).
De amúgy az SP1-es Vista simán hozza az SP3-mas XPt-, 6 év difi ide vagy oda. Egyedül rendszerigényben rosszabb a Vista, de ad jópár extrát (mondjuk ez nem olyan érdekes) és csomó optimizáló rutin van benne (na ez már igen). -
#7 Egyszerűen az van, hogy teljesítményben nem kiemelkedő a Vista. Sok benne a program, szolgáltatás, ami egyszer pazarlás, másodszor pedig jó nagy pofon a felhasználónak. Jó, van benne újítás igen, sőt, valakinek gyorsabb a Vista, de akárhogy is, XP kifejlett, és amíg használható lesz a modern gépeken, addig sokan használni fogják. Windows 7-től sem várok csodát. Egyszerűen meg fogja ölni az ember idegrendszerét...
Én, mint egyszerű usernek, ez a véleménye. -
dez #6 Tök mindegy, lényeg, hogy megbukott, és ez legalábbis nem kis presztizsveszteség a cégnek. -
Ginos #5 xp rlz!!! vistaNincs érv a vista mellett!! -
gosub #4 Lehet, hogy az új gépek többe kerülnek mint néhány Wattocska energiaspórolás -
tomcsa4 #3 Szerintem túlzás az állítás! A Vista energiagazdálkodása sokkal jobb, mint az XP-é. Ezáltal tökéletes alap lenne egy 45 nm proci mellé. -
#2 Bárcsak minden termékem ekkora nyereséggel bukna meg.
Majd te is meglátod mint a többi kis hörcsög, hogy vannak dolgok
amik sikerülnek és vannak amik nem - attól még nincs itt a világ vége. -
#1 pihepuhának időszerű lenne elfogadni és túllépni a tényen, ez a termék megbukott,...jöhet a következő windows, plusz remélem megtanulták, a nagyobb nem feltétlenül jobb.