Továbbra is nemet mond a Vistára az Intel

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Penge4
Bárki ír tökéletes rendszert, ha csak kb 15 féle hardverrel kell kompatibilisnek lennie és a szoftverek 90%-át õk írják hozzá, amik hozzáteszem szintén nem a legprofesszionálisabb kategóriába tartoznak (látva a Windows-os Safari hiperszuper feature-jeit, ami vetekszik az IE7-tel. <#hehe>
A sebessége (azt a csalást leszámítva, hogy már az oldal betöldõtése elõtt azt jelzi, hogy az oldal betöltõdött) annyira nem rossz. Így nem nehéz gyors böngészõt csinálni. <#mf2>

Erre még ráfejel az a tény is, egyetlen normális PC formájú konfigot gyártanak (MacPro) az is a legdrágább, tehát ha a usernek nem egy sütisdoboz kell és hasonlóan bõvíthetetlen 'egyedi' darabok (iMac, MacBook) akkor kénytelen azt megvenni. A szétszerelés utáni garanciaugrásról nem is beszélve. Hol is van akkor a testreszabás lehetõsége?

http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu

http://www.osx86.hu/

Használjátok egészséggel, mindennek megvan az OSX-es változata.Nagyon jól mûködik és hyper gyors windows után.Nem mondok többet tessék kipróbálni.

Skareb

A Vista valóban gáz...nem adok sokat a Microsoftnak.....ha nem alkotnak valami nagyot,szerintem még egy 5 év és mások Linuxokkal, MacOS-el csúnyán kiütik...
Alwares
A Vista egy nagy botrány... Használom de mért is? Nincs semmi okom rá. Csak annyi, hogy lusta vagyok oprendszert telepíteni. Ennyi...

Xbox360 gamertag: Alwares, Nintendo Wii Lenovo Thinkpad T400

Nem csak az OS gyorsítja a váltási folyamatot. Egy teljesen jól mûködõ 733MHz/256MB -es munkaállomás használhatatlanná válik egy IE6->IE7 és egy f-sec 6.x->7.x váltás után. Pedig a vasnak semmi baja.

BCS pixel
ez azért nagy égés

És a szoftot is meg kell ám venni, 80k gépnél az már nem olcsó dolog, még ha puszipajtások is. XP-re is sokan jóval késõbb álltak át, a 2K egy jól mûködõ rendszer volt, egyszerûen nem volt miért átállni. Mûködik, stabil, belõttük a programparkot hozzá, és már meg van véve - ez így bõven elég indoklás volt a maradáshoz 😊. Most pont ugyanez a helyzet.

Én fokozatos váltásra számítok, ahogy le kell cserélni a gépparkokat úgy fogják több lépésben cserélni az oprendszert is a vassal együtt.
Nocsak-nocsak a hardvergyártónak nem tetszik, amikor visszanyal a túlhízlalt, erõforrászabáló szoftver okozta hardvervásárlási kényszer?

Hoppá.. -szerintem XD

LZ forever

Na azért a Win 98 SE után az XP (SP1)-ben volt egy pár újítás.. Kezdve azzal, hogy már felismerte az USB cuccokat, nem kellett többé telepíteni külön a szélessávú netet stb stb. Szerintem az XP SP2 és a Vista SP1 között azért szerintem nincsenek ilyen jellegû változások.

LZ forever

Olavstam egy jó cikket, és nagyon igaz volt. Anno, az XP-t se megváltóként fogadtuk telejsen, ha visszaemlékszik mindenki! Sok baj volt azzal is, aztán pár év alatt tökéletesedett, mára már pedig istenítjük. Jó kis rendszer tényleg. Mindazonáltal a Vista bár nem fog eljutni a piedesztára emelésig, azonban idõvel elfogadható lesz. A hardware igényeket tényleg benézték, és aki ismeri a fejlesztés történetét, az is elég gáz volt, viszont a Windows 7 a Vista evolúciója lesz továbbra is, azaz Redmondban sem bukásnak értékelik, és bizony elégszép summát hoz. Én is majd várok egy hardware frissitést (magyarul ha áldozok rá pénzt, ami egyelõre nincs😛) és át fogok térni, mert nem vagyok egy nagy gamer és így tökéletesen meg fog felelni idõvel. Szerintem!
hdo
Erre van a windows API ... ha már annyira advanced vagy, tanuld meg!

Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?

hdo
Van volt és lesz is. _Pontosan_ azért van az, hogy a Vista újabban még admin jogosultságú felhasználói fiókban is nyávog minden szarér - amellett hogy le van egyszerüsítve minden -, mert egy felmérés szerint windows XP-ben majdnem mindenki rendszergazda fiókot kreál magának és minden esetben azt használja, attól teljesen függetlenül hogy IT szakember vagy egy sík hülye felhasználó akinek még az is nehézséget okoz hogy regisztrálja magát valahova. Tehát a hiba a felhasználókban van, akik azértis azt a lehetõ legkevesebb korláttal rendelkezõ környezetet használják, ezért kell butítani.

Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?

avengir
Mi ezzel a baj? A MAC OS X évek óta ilyen és véleményed szerint az jobb, mint a win. JZO: próbáltál már linuxot? ugye tudod, hogy nem az ms dolga a hardvereid drivereirõl gondoskodnia. A probléma az, hogy az átlag user és forumozok az OS 90% nem használják ki, nincs rálátásuk, de anyázni az tudunk 1000el. Az egészen addig nem baj, amíg valami bõdületes nagy marhaságot nem írnak le és utána anyjuk életéjért cserébe se ismernék el, hogy nincs igazuk, emberek és tévedtek.

https://hotshu.wordpress.com/

JZO
...és ne változtassák már meg folyton a Hardver Absztrakciós réteget! Nem fogom kidobni a hardvereim 90%át, csak mert nincs hozzá driver és az új Windowsnak meg nem jó a régi!
Ahogy írtad a primitív júzer miatt kell olyanra csinálni 😄, csak az se mindig sikerül, ámde tényleg nem ártana egy olyan opció amit említettél 😄

"az AMD ennyire soha nem tudta megijeszteni a processzorgyártót"

Ezt nem értem, valaki elmagyarázni? Mi köze van ennek a cikkhez?

Én csak azt nem értem hogy miért kell mindent teljesen leegyszerûsíteni (lebutítani), varázslósítani csícsásítani, és "biztosan akarja?"-sítani...
Na jó legyen, de akkor telepítésnél had válasszak advanced juzer és primitív lúzer mód között a gui-t és a menürendszert illetõen.

Windows7: majd tuttira bevezetik az 1 gombos egeret és az 1 gombos billentyûzetet...
Kandurex egy csicska kis troll abortuszmaradék, nem kell foglalkozni vele <#eplus2>

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

Penge4
A megbukás fogalmáról nem bocsátkoznék vitába, de mit várt bárki is most õszintén? Az XP a Win98 után (a köztes idõszakot: ME, 2000 kihagyom, mert ezek sem válltak népszerûvé, mint a Vista) valóságos áldás volt a felhasználóknak. Elõtte meg átlag 2 évente volt új Win. Az XP meg húzta 5 évig. A Windows felhasználók 90%-a egyszerû user, akinek elég kínai a gép, a GUI-n még éppen elboldogul, nem igazán szeret váltani. 10 ismerõsömbõl 9 még a szoftvereit sem frissítené, ha nem lenne alapértelmezésben bekapcsolva az autoupdate.

Az már csak hab a tortán, hogy a Vista teljesen új drivermodellt hozott, valamint a biztonság terén is egész komoly változásokat eszközölt, így a kompatibilitás is nagyon rossz a két rendszer között. Azt már többen leírták, hogy a Vista elõfutára a Windows 7-nek, hogy arra már gördülékenyebben menjen a váltás. Ezen felül a 64 bit késése sem a Vista malmára hajtotta a vizet.

http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu

Ja..mellesleg van egy 1 évre szóló licenselt Vista ultimate-em. kinek kell olcsóért? 😄 (nem vicc)

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Halottról jót, vagy semmit. <#bdead>

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Hát nem tudom. XP már 7 éves, na ná hogy kisebb a rendszerigénye. Csak nem sokáig használhatjuk. Gondolom majd minenki azért vesz 45 nm-es procit, hogy nézze a teljesítmény agy részét (mint anno 1,7Ghz-es gépek és a Win98).

De amúgy az SP1-es Vista simán hozza az SP3-mas XPt-, 6 év difi ide vagy oda. Egyedül rendszerigényben rosszabb a Vista, de ad jópár extrát (mondjuk ez nem olyan érdekes) és csomó optimizáló rutin van benne (na ez már igen).

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

TothLaci
Egyszerûen az van, hogy teljesítményben nem kiemelkedõ a Vista. Sok benne a program, szolgáltatás, ami egyszer pazarlás, másodszor pedig jó nagy pofon a felhasználónak. Jó, van benne újítás igen, sõt, valakinek gyorsabb a Vista, de akárhogy is, XP kifejlett, és amíg használható lesz a modern gépeken, addig sokan használni fogják. Windows 7-tõl sem várok csodát. Egyszerûen meg fogja ölni az ember idegrendszerét...
Én, mint egyszerû usernek, ez a véleménye.
Tök mindegy, lényeg, hogy megbukott, és ez legalábbis nem kis presztizsveszteség a cégnek.

xp rlz!!! vista<#mf2>Nincs érv a vista mellett!!

asrock p45r2000|quad6600|sapphire hd 4850|geil ultra 2*2Gb 1066Mhz

Lehet, hogy az új gépek többe kerülnek mint néhány Wattocska energiaspórolás <#buck>
Szerintem túlzás az állítás! A Vista energiagazdálkodása sokkal jobb, mint az XP-é. Ezáltal tökéletes alap lenne egy 45 nm proci mellé.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Vorpal
Bárcsak minden termékem ekkora nyereséggel bukna meg.
Majd te is meglátod mint a többi kis hörcsög, hogy vannak dolgok
amik sikerülnek és vannak amik nem - attól még nincs itt a világ vége.

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

Kandurex
pihepuhának idõszerû lenne elfogadni és túllépni a tényen, ez a termék megbukott,...jöhet a következõ windows, plusz remélem megtanulták, a nagyobb nem feltétlenül jobb.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

← ElőzőOldal 2 / 2