Cities XL

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hú ez nagyon komoly:) én is letöltöttem, de elég bonyolultnak tûnt. majd foglalkozok még kicsit

marcihusi
Az jó, akkor azt a 8 sávosat lehet én is kipróbálom, bár ez az új highway mod igen sok lehetõséget rejt magában.
Itt megnézhetsz egy két kidolgozottabb csomópontot.

"None of you seem to understand. I'm not locked in here with you. You're locked in here with Me!"

Stefling
Készülõben. :)

: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8

Hello van e már hozzá magyarositás ?
Na hát ebben az expressway bus-lane-ben nagyot kellett csalódnom, mert nem lehetett buszmegállót építeni rá, hanem ha jól értettet lefoglal magának két buszsávot a hatból és ennyi.

Viszont a 8 sávos út az nagyon fasza. Nagyobb forgalmat bír el, lehet egyirányusítani, lehet rá buszmegállót építeni, illetve be lehet állítani fõútnak is (ilyenkor eltûnnek a lámpák és a zebrák, tehát nem kell megállniuk az autósoknak). Illetve van egy ilyen boulevard opció is, ilyenkor középre fás járdasziget kerül.

marcihusi
Bocs.<#pias> Itt találod ezt a modot.

"None of you seem to understand. I'm not locked in here with you. You're locked in here with Me!"

hol "ott"?
elég beteg ez már :D

marcihusi
Én letöltöttem az összes fájlt ami ott volt, és be is másoltam mindet a paks mappába. Nem tudom hogy kellett volna-e vagy sem, de nálam így mûködik.
Íme a következõ csomópont:

Bár idõben ez azért már egy kicsit tovább tartott.

ez melyik? mert én is tettem fel, de abban nincsenek ilyenek
marcihusi
Közben próbálgatom az új autópálya építési lehetõségeket:

marcihusi
Két fajta buszállomás van. Az egyikbõl 3 a másikból pedig 12 buszjáratot építhetsz ki. Aztán hogy hogyan variálod az útvonalakat az a te dolgod. meg tudod csinálni azt is amit írtál. De ezt a modot ha feldobod, akkor jóval többen használják a tömegközlekedést. Persze az utakon még így is fognak közlekedni szépen, csak reálisabb a busz és metróhasználat.

zsír, köszi. one way expressway se rossz:)
tömegközlekedéssel egyébként még nem nagyon foglalkoztam, az megoldható hogy egy buszmegállóba vezetek több vonalat, és onnan egyet máshova?
pl 2-3 buszvonal összegyûjti az utasokat a város szélére, vagy valami központi helyre, és onnan egy negyedik vonal meg elviszi õket a gyárakba. átszállnak az utasok?

marcihusi
Buszmegállót az expressway-re, olyan van. Valahol itt, vagy ezek között.

?:DDDD
olyan mód nincs, amivel lehet expessway-re is helyezni buszmegállót, illetve metroállomásokat utakra?

én kikapcsoltam az autóközlekedést, 1 millió feletti lakosnál, teljesítményjavulás érdekében :P

Ez olyan illúzióromboló, már az alap highwaynél is :(
marcihusi
Én eddig jutottam csak, még nincs ki közlekedjen rajta, de azt írják hogy az illesztésnél eltûnnek.

És végig is mennek rajta az autók, vagy megállnak és eltûnnek az illesztéseknél?
marcihusi
Egy rendkívül jó modot találtam ma.

Lényegében bármilyen csomópontot meg lehet építeni, és mûködik is. Bár elég macerás elsõ ránézésre, de csak meg kell szokni. Ja és érdemes elolvasni a használati utasítást.
Link

köszi:) de közben már elkezdtem egy másik mapot.

Ami nagyon nem tetszik, hogyha lerakok pl egy 'Medium Density High Tech' épületet 'Holiday Zone'-n kívül(vagy akár office-t), már akkor max 75%-ot ír 'Quality of Life'-ra. A forgalom ezt még sokkal jobban le is rontja. Az egyetlen "normális" épület pedig (Landmarkokon és blueprinteken kívül) ami növeli ezt az értéket, az a park, ami egyrészt túl nagy, másrészt drága a fenntartása.

a tóvidék,az a neve a mapp-nak :)

mogy? városháza+kis régimódi utcaszerkezet /van földút is/ valamint egyenként lerakott egyedi kisházak. ezt legalul a pack ikon nyitja meg.ja meg unlockolni kell az összes épületet /gondolom ekkor jönnek elõ a kis középkori jellegû gerendavázas házikók /
és ezt hogy csináljátok?

én is régóta ezen gondolkozok, hogy de fasza lenne egy ilyen kis skandináv várost létrehozni:D
és persze úgy, hogy pozitív legyen a cash... és senki ne sírjon
marcihusi
Igen, erre is van lehetõség, kis vidéki tájat építeni akár több kisebb-nagyobb falucskával. Tervben van nekem is egy alpesi vidék, és egy mezõföldes mezõgazdász térség.
De most be akartam építeni ezzel a várossal az egész térképet széltõl-szélig, és már kb. a fele térkép meg is volt. Na de sebaj, majd nekiugrok megint, ha lesz hozzá kedvem. De addig talán összedobok én is egy kistérséget.

ja de én nem a nagy pozitív mérlegre gyúrtam, hanem elég 3-5 ezres poz.egyenleg.azt hiszem olyan 1000 fõs a falum, de szeretnék még kissebbet is, esetleg speciális terepen, vagy csak gazdakoknak stb.
nekem most még 9 ezren sincsenek, és már +15 ezer a cashflow:P

az a baj hogy lényegében nincs már nagy kükömbség egy 100 ezres és egy milla feletti városnál. Igen el lehet szöszölni a metrókkal vagy hogy átvezess egy gyorsforgalmi utat a városon. De a 100 ezresnél is megvan már minden. az összes osztály/ elitek stb/ ipar, üzleti negyed, szórakozás
, kereskedelem vagy felhõkarcoéók és kertvárosi negyedek... mindez csakk nagyobba a milla fölöttieknél ua. Én inkább most mini falvakat gyártok kis kanyargós utcával, ehyéni medieval /gerendás/ kis házakkal templommal.alig pár mezõgazd. néhány üzem és kiszolgálás. azt nézegetem hogy milyen a legkissebb lélekszám ami már stabilan pozitív és fasza ott élni.
uh, az durva :S
amúgy sztem elég stabil lett a játék, nekem még egyszer sem fagyott ki, pedig sokszor alt+tabozok is. lekopogom:D
én 1.7 millió lakosnál kicsit meguntam, meg már akadt is rendesen, úgyhogy most új pályát kezdtem el

marcihusi
Nekem szerencsére ezzel nincs problémám, viszont valamiért tönkre ment a mentésem, úgy kb 2.6 millió lakosnál. Ha belépek a játékba, a földgömbön még ott van, de amint megpróbálom elindítani, lefagy és kilép.
Még szerencse hogy készítettem, biztonsági mentést, igaz itt még csak 1.6 millió lakos van, és a három megastruktura is is ugrott.<#gonosz3>

akkor nem csak én küzdök ezzel a problémával :D
Ezek bizony a játék nagy kérdései.... végre tökéletesen egyensúlyba hozol mindent, jön be a pénz, nekiállsz valamivel bíbelõdni, pl autópálya építés, és közben csõdbe mész, mert a balansz valami rejtélyes okból közben megszûnt...
hello miért van ha elérem a 100000 res létszámot nem akarnak dolgozni a gyárakman ?
fúú,ez a 2011-es Cities XL...én maradtam annál,ha érdekel holnap elmondom a nevét,mert nekem magyar a játék,aztán épitkezhetsz rajta :)

mert szigeten lehet építkezni. a térkép amin én vagyok elég sík, van egy nagy tó középen és ennyi - nincs benne semmi extra.
valami sok szigetes vagy nagy kanyonos pályát kipróbálnék.

érdekes map? :D
Miért lenne érdekes? :D

érdekes map. lehet elkezdek énis egy másik várost valami nehéz térképen:D

Itt van az én városom,még nagyon kezdetleges.De ez egy napi munkám...pontosabban délutánom.Leginkbáb a tökéletes gazdaságon dolgoztam :)
1.kép
2.kép3.kép
4.kép
5.kép
6.kép
7.kép

Cities XL 2012 teszt:
TESZT

itt leírja hogy miben változott a 2011 óta.Hát nem ír túl sok jót,szal én még mindig akkor inkább csak a 11-est tolom :D

Dárga lesz, ha mindhez oda akarod vezetni :)
Értem, szóval buszjáratokat kell hozzájuk vezetnem? Kipróbálom, köszi.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Busz, metró.
Sziasztok! Annyit szeretnék kérdezni, hogy nagyjából mit jelent, és mitõl függ a hoteleknél, cégeknél feltüntetett "Nearby passanger services"? Nagyjából mindenhol zéró, vörös, és nem tudok rájönni, hogy mit kezdjek vele. Ettõl függetlenül a hotelt leszámítva minden mûködik jól.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

marcihusi
Találtam egy csokorra való mod linket itt. De figyelmesen olvassátok el a leírásokat, mert nem mind jó a 2012-vel.

ez az:
http://forum.citiesxl.com/viewtopic.php?f=58&t=1258&start=120
de érdemes végigolvasni az egész topicot is.
jó a 2012höz is.
a térkép neve: The Lake on the Plain

igen, most már tudja használni a játék mind a négy magot :D, így már egyáltalán nem akad

gigabyte ga-ma78gm s2h, AMD Athlon II X4 640 3,0 GHz, 2*1Gb CSX DDR2 800MHz, 2Gb Kingston DDr2 800MHz, ASUS 4670 512Mb, 500 Gb SAMSUNG F3, 160 Gb Maxtor, FSP 350W, SAMSUNG 940N, Sennheiser HD485 füles

én nem tudom hogy mûködik-e mivel nincs meg a játék de szerintem igen, volt egy játék talán a GTA SA abban is ugyan ezt csináltam bár az nem szaggatott mert nem erõs gép kell hozzá de azért be allítottam hogy használja ki mind a két magot. :D

CPU: AMD Phenom II X4 965 Black Edition 3.4 Ghz RAM: Corsair XMS3 4GB DDR3 1600Mhz GPU: ASUS nVidia GeForce GTX 750 Ti OC 2GB GDDR5 OS: Windows 7 PSN ID: Robbie_0222

ez tényleg jó?
hello, belinkelnéd azt a linket az utak építésérõl?
Omnicorp mód jó 2012höz is?
Milyen pályán vagy? Nem láttam eddig sehol sem ilyet a játékban.

gigabyte ga-ma78gm s2h, AMD Athlon II X4 640 3,0 GHz, 2*1Gb CSX DDR2 800MHz, 2Gb Kingston DDr2 800MHz, ASUS 4670 512Mb, 500 Gb SAMSUNG F3, 160 Gb Maxtor, FSP 350W, SAMSUNG 940N, Sennheiser HD485 füles