Cities XL

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Volt még egy-két kisebb sziget ahova építeni akartam még, csak a gépem nem bírta már a gyûrõdést 😊
Hát legalább másfél-két hét volt mire így nézett ki, sokszor újra kellett építeni a városrészeket, új utakat letenni, kijjebb költöztetni az 'unskilled' munkásokat (helyére executive/elite), szóval lehet mit tökölni vele 😊
A fõtéren van a három épület amihez 2m lakos kellett az unlockoláshoz <#idiota>
Van egy negyedik épület is, amihez kb 2m750k lakos kell, na hát azt nem könnyû megszerezni 😊

ez melyik mapp? 😄

marcihusi
Megtelt a térkép látom. Komoly város lett, az a fõtér tetszik nagyon a Tokio Tower-nél. Ez neked egyébként mennyi idõdbe telt kb? Mert én ezt már vagy 15-20 órája csinálom kb. Igaz az autópálya volt sok idõ.

"None of you seem to understand. I'm not locked in here with you. You're locked in here with Me!"

Van egy pharmist nevezetû módcsomag, abból raktam fel párat. Itt megtalálható (nagyjából középen):

http://forum.citiesxl.com/viewtopic.php?f=59&t=1775&start=1190

azt mivel csinálod, hogy a vízben áll az út?
2millió lakosnál már élvezhetetlenül akad a játék 😞 full grafikán viszont nagyon szép a játék:

azért nem tudok kereskedni, mert nincs zsetonom. Miért ne lenne?
marcihusi
Mi az az értelmetlen indok? Valami megoldást biztos lehet rá találni.

"None of you seem to understand. I'm not locked in here with you. You're locked in here with Me!"

nincs, de akkor meg szeretném inkább lerombolni. Amúgy én nem tudok kereskedni, mert értelmetlen indokokra hivatkozva nem engedi.
marcihusi
Megvan minden kellõ token? Azt se felejtsd el, hogy ezeket a megastruktúrákat több fázisban kell felépíteni, és viszonylag sok ideig tart mire elkészülnek. Egyébként aránytalanul sok minden kell a felépítésükhöz, de hát ez már az én egyéni véleményem.

#802: Szerintem is ez az egyik legjobb ár-érték arányt tekintve.

Nem lehet hogy valamit rosszul csinálsz? kereskedésnél kell venni erõforrásokat és berakni az épületbe "blueprint management" vagy valami ilyesmi.
Am ez az egyik legjobb BP a 15%-os leasuire-el és a 10.000es fenntartási költségével sztem 😊

nekem az nem akar megépülni, és lerombolni sem tudom 😞
Tokyo Tower

Akit érdekel van egy eladó Cities XL 2011-es játékom.Árat s részleteket pü-ben.

Az igen😊 vigyázz, mert hamar betelik a térkép! 1.5m lakosnál már nem nagyon tudok hova építkezni, de egy kis ügyeskedéssel 2m-ra talán még fel tudom vinni <#idiota>

marcihusi
Nem szünteti meg teljesen a légszennyezést, de legalább az egész város nem lesz szennyezett, csak az ipari zóna.
Szép város, gratulálok.
Én is pont ezen a térképen építkezem, de egyenlõre az úthálózat van kész, vagyis hogy az autópálya hálózat, és alig van néhány lakó. Meg jelenleg a kikötõvel bajlódom éppen.

szerintem csak annyira, mint a sim city 4-ben egy 20 000-res kapacitású állomás. A játék nincs felkészülve a saját volumenére. Mellesleg jól néz ki, tehát nem pusztán egy cheater lot.

Nem rossz. De nem minõsül ez csitnek?😊 mondjuk az is hülyeség hogy körberakom csomó fás-plázával a környéket, és kicsit sem növekszik a quality of life -,-'

marcihusi
Ezért kell ezt használni. Nagyon hatékonyan megállítja a légszennyezést. Még a high density heavy industry-nál is rendkívül hatékonyan mûködik.

Észrevettem egyébként hogy pl. a légszennyezés kihat az egész városra, tehát hogyha csak a sarokba építed a heavy factorykat, akkor térkép másik oldalán is csökken az enviromental. Ledózeroltam pár szennyezõ ipari épületet, 69rõl felment 71re a quality of life egy high-tech épületnél.

awwwwwwwwwwwwwesome

És nem kell átméretezni a képet? vagy legyen minél kisebb?

marcihusi
Amit a kephost.hu oldalra töltesz fel azt kirakja itt. Ezzel még nem volt gondom ha képet akartam ide kirakni, más oldalakkal viszont nem mindig jön össze.

Úgy csináltam, egy pár másodpercig meg is jelent a kép, csak aztán eltûnt :/

úgy kell képet beszúrni, hogy feltöltöd saját galériába és . A máshonnan beszúrást nem nagyon szereti, ahogy észrevettem <#nemtudom>
Hát a képbeszúrás még mindig nem megy, szóval: Híd

Hogyan építsünk parthoz közeli hidat:

Heh, itt a pont! 😊

Oké, nem, egyáltalán nem bántom én a Sim City-t,sõt nagyon nagyon szeretem,lehet, hogy egyszerûen csak hiányzik, mégpedig a mai szemünkhöz és elvárásainkhoz képest.
Totális koppintást nem is várhatunk el (bár jobbtól lopni nem szégyen).
Szóval kinek van meg a 2012, s milyen újdonásgokat tapasztal?Valahol írták egy tesztben hogy legalább gördülékenyebben fut.Leszedni leszedtem én is, de mikor akarta, hogy töröljem le a 2011-et, akkor úgy döntöttem, hogy inkább megvárom, míg lemezen is kijön.

marcihusi
Windows XP: C:\Documents and Settings\(felhasználó név)\Local Settings\Application Data\Focus Home Interactive\Cities XL 2011\

Vista/7: C:\Users\(felhasználó név)\AppData\Local\Focus Home Interactive\Cities XL 2011\

hova ment a játék?
a kettõt össze kéne gyúrni
+ 1
sim cityben azért tényleg lehetett szépeket alkotni😊 cities xl-ben most megpróbáltam építeni egy középkori kisvárost, de azon kívül hogy lerakom az utakat és mellé a házakat, nem nagyon lehet szépítgetni, egyedivé tenni.
Sim city-ben meg az is tetszett, hogy látni lehetett hogy pontosan honnan-hova közlekedtek az emberek, grafikonon meg kirajzolta, hogy ki mivel közlekedett (pl az emberek 80%-a kocsival, ha pedig építettél egy buszjáratot, meglehetett figyelni az autóhasználat-csökkenést). Kiírta az ingázási idõt is, ami ugyanolyan vagy talán még fontosabb érték volt mint az utak nagy forgalma. A vízszennyezésrõl meg az átlagéletkorról/demográfiai adatokról, a polgármesteri rendeletekrõl és annak hatásairól meg ne is beszéljünk 😊

szóval ez a cities xl egy agyonbutított-egyszerûsített Sim City 4, szebb grafikával

már nem azért, de a sim city 4 és a közel 25 000 letölthetõ tartalom hozzá olyan városszobrászatot tesz lehetõvé, ami egyrészt valóban más mint a cities xl-es városszobrászkodás, másrészt meg sokkal egyedibb, mivel ha ügyes vagy, akkor ott még a padot is te tervezed a téren. Szóval nem tudom, hogy a cities xl veri-e Egyben mindenképpen. A összevissza kanyargó utak, és hidak tekintetében
Megfogadom a tanácsot.
Valójában írták, hogy nincs többmagos támogatás, mert a fejlesztõik nagy része elment tõlük, bla bla, a kóderek is sza*ok voltak, de nem tudják kijavítani sem,stb,stb.Oké, elfogadom.
De a PC-nek még mindig az a nagy szerencséje, hogy ott a patchelés lehetõsége.Nem baj, várunk, csak javítsátok ki , kérlek!

Ilyet utoljáta az X2:The threat és az X3-nál tapasztaltam.Nem volt olyan gép még a világon, amin elfutott volna zökkenõmentesen.Kábé 4-5 patch után javult csak, de az egy év volt a kiadást követõen.Ennyit számít az odafigyelés.
Most ugyanez van a Stronghold 3-nál is.
Bocs az off-ért.

Jó, valóban 😊
A gazdasági rész..hmm, nem az igazi, de mi kéne még?Több adónem?Sajna Budapestet nehéz lenne szimulálni, ugyanis nincs korrupciós lehetõség (nem lehet Nokiás dobozokat sem ajándékozni) és nem lehet évtizedekig metrót építeni 😊 de ezt csak a vicc kedvéért mondom.
Hiányzik belõle és a SimCityben benne volt, hogy ha nem akarok pl a rendõrségre annyit áldozni, akkor nem áldozok.Itt meg megépítem, oszt' fix összeg.
Ami viszont tényleg hiba, hogy nem lehet annyi szórakoztató épületet lerakni, amennyi elég lenne nekik.Az adóm nagy részét az viszi el.
Amit meg a hivatalos fórumában olvastam, ki hallott már államilag finanszírozott étteremrõl,óriáskerékrõl (!), teniszpályáról és lehetne még sorolni 😊
Picivel több fajta tömegközlekedési jármû is lehetne.Persze lehet hogy nem ismerik a villamost,trolit,hév-et.Hmm.A busz nem rossz, a milliós városomban majd' minden vonal 100%-on megy, metrót még nem adok nekik, mert drága és nem mindenhol lehet építeni.
Az eliteket kielégíteni meg aztán lehetetlen...fõleg a high density-ben lakókat.Nem fizetnek annyi adót, amennyit rájuk költök, hogy fizessenek 😊)..nahát mintha a valóság köszönne vissza!

Devv
Köszi!
olyan térképen kell építkezni, ahol van olaj. a jobb oldali szûrõben ha rámész a resources-ra, van egy olyasmi rész hogy "oil field".
Ha van a térképen olaj, akkor szürke placsnival kijelzi a képernyõn.
Ha nincs, akkor omnicorptól vagy más városodból tudsz importálni.

Devv
Hello!
Meg tudnátok mondani, hogy jutok üzemanyaghoz a városomban? Köszi!
nagykispeter
Ezer köszönet

Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,

marcihusi
Ez így van. Ez inkább a vizualitásról szól, az egyedi kinézetû városok építésének lehetõségét kínálja, de a gazdasági részt kb egy másfél éves kutya is átlátja.

#767: Az én gépem, igencsak elavultnak tekinthetõ a tiéd mellett, core2duo@1800, 9800gt 1Gb, 3gb 800Mhz ddr2 ram, de simán tudok vele játszani. Annyi a trükk hogy amikor már nagyobb a város 2-300 ezer fõ, vagy a fölötti, óránként kilépek a játék menüjébe, és utána rögtön vissza, akkor megint jó egy ideig. Ja és ez megvan néhány másodperc alatt, ellenben azzal ha újraindítod a játékot.

Grafikailag esetleg kenterbe veri, de a gazdasági szimulációt tekintve szerintem gagyi.
Jó reggelt.Kipróbáltam az említett trükköt.Túl sok változást nem tapasztalok.
Egyébként a városom millió feletti, de 100 ezernél kezdett lassulni.
Szerintem a ramom kevés...
Újonnan mindig kidob egy dbghelp.dll címû hibával, de nem akartam azt az MS SDK-t felrakni, melyet a hiba orvoslására ajánlottak.Gyanítom, hogy ez kevés ram miatt lehet inkább.
Jó, tényleg szép,tehát kell neki izmos gép!
Pedig még C64-en a Sim City-be voltam szerelmes...
Mára ez a játék kenterbe veri az összeset.

Óhhh, köszönöm.
Ezt nem is tudtam, pedig baromi sok fórumot végigjártam.
Egyébként a konfigom az Intel Core I5 750+4Gb 1600-as Kingston Ram+Ati Radeon HD4890 2Gb+Win7, de csak 32-es.Részletesebben nem megyek bele... 😊
De sokan panaszkodtak, hogy brutálabb gépeken is lassú volt.
Megyek, kipróbálom,köszönöm!

Elkészült a Cities XL 2012 honosítása. Letölthetõ a Játékok menüpont alatt.
Cities XL 2012 fordítása
nálam jól fut (a konfigomat korábban megtalálod) és nem akad be 100000 embernél,de másfél két óránkánt ajánlott újraindítani, valamint be kell állítani hogy használja ki a több magú processzort: http://www.game-debate.com/news/?news=928&game=Cities%20XL%202011&title=CITIES%20XL%202011%20-%20MULTI-CORE%20SOLUTION
ha ezt megcsinálod nem fog akadni 100k embernél, elõtte nekem is akadt

gigabyte ga-ma78gm s2h, AMD Athlon II X4 640 3,0 GHz, 2*1Gb CSX DDR2 800MHz, 2Gb Kingston DDr2 800MHz, ASUS 4670 512Mb, 500 Gb SAMSUNG F3, 160 Gb Maxtor, FSP 350W, SAMSUNG 940N, Sennheiser HD485 füles

Szevasztok!

Javult valamit a 2012?
Mert 100 ezres város után tök mindegy, milyen konfigod van, borzasztóan szaggat a CitiesXL 2011...Ja és mindegy, hogy mindent leveszel minimumra.
A fejlesztõk azt mondták, hogy "hát peccset nem adunk ki,majd ott a 2012.Oké.Van változás?
Akinek van tapasztalata, kérem szóljon és megyek, megveszem.

elég jól néz ki😊