60
-
#20 Kérem javítson ki valaki ha tévedek, de IT = programozás /ha nem is mint cél, hanem mint részkövetelmény/ vagy hardver. Programozni rühellek, hardveres pályafutásom meg nem sűrűn lesz a színtévesztőségem miatt. Akkor most menjek el kukázni vagy tonert cserélni? -
tom235 #19 de most miért? az jobb ha valaki egész nap csak értelmetlennek tűnő táblázatokat szerkeszt, meg wordbe gépel. én inkánn felkötném magam. -
#18 Pedig a káosz leprogramozása és felkészülés a káoszra megfelelő paraméterezhetőséggel, az is szép... Most is azt mívelem éppen... :D -
lokko #17 az IT szakma olyan trületekkel van szorosan összefonódva ahol nincsenek valós intellektuális problémák, amiket én spec imádnék agyrohamban szana-szét kódolni (megtehetném ha lenne elég ingerenciám PHD gályára visszamenni az egyetemre éhbérért) ...
az iparban itt vannak szedett vetett üzleti folyamatok agyalágyult elvárásokkal, arrogáns megrendelőkkel ordas sok zsével a zsebükben. Az ésszerű matematikai szépség itt smafu, a pénz beszél, mi meg programozzuk az ő ellentmondásokkal telezsúfolt mocskukat, hogy rohadna rájuk a káosz!!!
Nekem most szellemi élet nincs, pénz meg van, az egyetemen fordítva lenne ... -
tomcsa4 #16 Hopp Sir leírta ugyanezt, így ez a HSZ semmis! (Lementem postáshoz írás közben, nem frissítettem utána!) -
tomcsa4 #15 De lehet az önképzés is bajos egyeseknél. Tudás nélkül minden unalmas, érdeklődés hiányában minden unalmas. Ha nincs tudás, legalább érdeklődés legyen. -
#14 ezé van a Counter Strike -
#13 Az IT-nél izgalmasabb szakma nem is létezik. Anno az emberek hajóra szálltak és belevitorláztak az ismeretlenbe, mert nem fértek meg a seggükön. De manapság már nincsenek felfedzetlen földek. Ha újat akarsz találni, látni, alkotni, akkor kénytelen vagy azt "virtuálisan" megtenni. Itt még korlátlanok a lehetőségek, szabadon szárnyalhat a kreativitás. Persze ugyanakkor rabszolgamunka és agyrohasztó is tud lenni, de meg lehet találni benne a szépséget is.
Egy jó programozó szinte már művész, mivel tévhit az, hogy ez egy egzakt "tudomány" lenne. Sajnos/szerencsére ez sem az, mintahogy egy bizonyos szint felett már a matematika/csillagászat/génkutatás stb. sem az.
Aki meg lowlife, alulképzett rabinfós, ne panaszkodjon, törjön ki! Ha azt várja majd oktatási intézményekben MEGTANÍTJÁK neki a szakma savát-borsát, akkor téved. Magának kell kibányásznia a gesztenyét a hamuból. Ha valaki nem képes önképzésre, nem kíváncsi, nem tanul/fejlődik magától, az halott ebben a szakmában is, mint amúgy bármelyikben...
No persze ennek valóban keményen ára van. AZ ember egészsége és olykor a szociális kapcsolatai is áldozatul esnek, ha valóban belevág, de ez így van a kutatókkal és bárkivel, aki komolyan nekifexik valaminek.
Én azt nem is tartom infósnak, akinek nem HOBBIJA és ÉLETE egyben az infó. Az csak vak bérmunkás, de nem hithű művészember. :D -
BlackRose #12 :) mert létezik valami "9-5" meló ami nem unalmas? -
bakagaijin #11 ... aztán majd jól kivisszük a munkát /aktuális ország behelyettesítendő/-ba. :).
Hosszú távon le kell tenni valamit mellé az asztalra, ha valaki versenyképes akar maradni. -
#10 jaja, egyetértek.
azonban lejjebb a látásmod alatt igazából mást értettek, vagy rossz a szo használat. igazából affinitásra gondol ilyenkor mindenki. Azaz abbol lesz a jo informatikus aki megtalálja az informatikában azt a valamit ami miatt (önmagát ösztönözve) érdekli vmilyen területe.
Unalmas egy munka mindig akkor lehet ha nem látja már benne az érdeklödést. Ez meg hogy szobor vagy kép alkotás... nem is értem, az informatikában pont ez az ami éppen meg van :D hogy alkothatsz, ha viszont ezt nem látod, nem érzed hogy mi az amin nap mint nap dolgozol, akkor tényleg elszáll az ihlet. De akinél ez bekövetkeik az bármilyen más munkát unalmasnak fog találni, nem csak ezt. szal semmi ilyen nicns hogy unalmas lenne az it. -
assdf #9 Szerintem ezt az "unalmas az it karrirer"-t magyarra úgy is fordithanánk hogy a "b@szok én megtanulni ennyi új és bonyolult ismeretet, inkább elmegyek büfészakra, aztán majd panaszkodok hogy nincs állás".
Tripax:
"hiába programoz, nem fog felérni egy szobor vagy kép alkotással"
És ezt még elmonhatja a munkavállalók 99%-a magáról. A kukástól kezdve a bolti eladón át a könyvelőig.
Én speciel hobbyból rally-ra járok és videókat vágok belőle. Emellett informatikus vagyok. De igy megoldom a hiányolt alkotói munkát is.
gordonw:
"Vannak akik évekig tonert cserélnek meg buta felhasználók folyamatosan ismétlődő problémáit orvosolják,"
Ez is igaz, de akkor az illető vagy szakmailag alacsony képzettségü vagy nagyon rosz helyen dolgozik. Legalábbis nálunk senkinek sem fizetnek netto 150-200-at tonercserélésért, ha viszont csak erre kell valaki akkor felvesznek egy diákot minimális pénzért, viszont ez esetben a diákot meg nem nevezhetjük informatikusnak. -
Tripax #8 A sok pozitív vélemény mellet, akadjon itt egy kevésbé az. Barátom, gyerek kora óta két dologgal foglalkozott: elektronika, számítástechnika. Elektronika szeretetből (több ahatalmas doboza van elektroncső gyüjteményből), programozási mánia lett. Ahogy teltek az évek szinte az összes alap programozási nyelven tudott programozni. De ugyan een évek alatt valami ki is halt belőle. Ahonnan jövök, kisvárosunkból relatíve nagon jó keres. Legutóbbi beszélgetésünkor, épp az It jövőjéről beszélgettünk. Két dolgott Mondott. Vagy elköltözik egy lakatlanszigetre ahol nincsenek ienek, vagy önygilkos lessz, estleg más fog csinálni. Nevezhetem kiégésnek, de ő azt mondta, hogy hiába programoz, nem fog felérni egy szobor vagy kép alkotással. És ha mégis látványos akkor is hónapokat tölt el egy rakás karaktersorozat előtt. Nem látja hogy formálódna a világ körölütte.
Nem akartam negatívat mondani erről a szakmáról (jómagam is informatikus féleség volnék egy távközlésinél) csak árnyalni szerettem volna a negatívumait. -
tomcsa4 #7 Kell látásmód, de ez minden területre igaz. Inkább az a baj, hogy érdekeltség nincs! Igaz ez is kell máshova, de mindennek ez adja meg az alapokat!
-
#6 #1-#5... Ezekben minden benne van.... -
gordonw #5 Az IT nem csak "iszonyú izgalmas" linux kernel fordításból áll. :-)
Vannak akik évekig tonert cserélnek meg buta felhasználók folyamatosan ismétlődő problémáit orvosolják, esetleg adat mentéseket csinálnak.
Na ez unalmas, elhiheted, próbáltam. -
ZoliJ #4 Dehogy tartják unalmasnak, csak egyszerűen nem értik. Az IT-hez kell egyfajta látásmód (ugyanezért jelentkeznek Magyarországon humán szakokra olyan sokan) -
szvini #3 Nem baj, legalább nem vonják el a női munkások a férfi munkások figyelmét. -
#2 Nem baj, legalább lesz állás. -
T0nk #1 Nem baj. Legalább nem hígul tovább a szakma.