Unalmas lenne az IT-karrier?
← ElőzőOldal 2 / 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
jaja, egyetértek.
azonban lejjebb a látásmod alatt igazából mást értettek, vagy rossz a szo használat. igazából affinitásra gondol ilyenkor mindenki. Azaz abbol lesz a jo informatikus aki megtalálja az informatikában azt a valamit ami miatt (önmagát ösztönözve) érdekli vmilyen területe.
Unalmas egy munka mindig akkor lehet ha nem látja már benne az érdeklödést. Ez meg hogy szobor vagy kép alkotás... nem is értem, az informatikában pont ez az ami éppen meg van :D hogy alkothatsz, ha viszont ezt nem látod, nem érzed hogy mi az amin nap mint nap dolgozol, akkor tényleg elszáll az ihlet. De akinél ez bekövetkeik az bármilyen más munkát unalmasnak fog találni, nem csak ezt. szal semmi ilyen nicns hogy unalmas lenne az it.
azonban lejjebb a látásmod alatt igazából mást értettek, vagy rossz a szo használat. igazából affinitásra gondol ilyenkor mindenki. Azaz abbol lesz a jo informatikus aki megtalálja az informatikában azt a valamit ami miatt (önmagát ösztönözve) érdekli vmilyen területe.
Unalmas egy munka mindig akkor lehet ha nem látja már benne az érdeklödést. Ez meg hogy szobor vagy kép alkotás... nem is értem, az informatikában pont ez az ami éppen meg van :D hogy alkothatsz, ha viszont ezt nem látod, nem érzed hogy mi az amin nap mint nap dolgozol, akkor tényleg elszáll az ihlet. De akinél ez bekövetkeik az bármilyen más munkát unalmasnak fog találni, nem csak ezt. szal semmi ilyen nicns hogy unalmas lenne az it.
Szerintem ezt az "unalmas az it karrirer"-t magyarra úgy is fordithanánk hogy a "b@szok én megtanulni ennyi új és bonyolult ismeretet, inkább elmegyek büfészakra, aztán majd panaszkodok hogy nincs állás".
Tripax:
"hiába programoz, nem fog felérni egy szobor vagy kép alkotással"
És ezt még elmonhatja a munkavállalók 99%-a magáról. A kukástól kezdve a bolti eladón át a könyvelõig.
Én speciel hobbyból rally-ra járok és videókat vágok belõle. Emellett informatikus vagyok. De igy megoldom a hiányolt alkotói munkát is.
gordonw:
"Vannak akik évekig tonert cserélnek meg buta felhasználók folyamatosan ismétlõdõ problémáit orvosolják,"
Ez is igaz, de akkor az illetõ vagy szakmailag alacsony képzettségü vagy nagyon rosz helyen dolgozik. Legalábbis nálunk senkinek sem fizetnek netto 150-200-at tonercserélésért, ha viszont csak erre kell valaki akkor felvesznek egy diákot minimális pénzért, viszont ez esetben a diákot meg nem nevezhetjük informatikusnak.
Tripax:
"hiába programoz, nem fog felérni egy szobor vagy kép alkotással"
És ezt még elmonhatja a munkavállalók 99%-a magáról. A kukástól kezdve a bolti eladón át a könyvelõig.
Én speciel hobbyból rally-ra járok és videókat vágok belõle. Emellett informatikus vagyok. De igy megoldom a hiányolt alkotói munkát is.
gordonw:
"Vannak akik évekig tonert cserélnek meg buta felhasználók folyamatosan ismétlõdõ problémáit orvosolják,"
Ez is igaz, de akkor az illetõ vagy szakmailag alacsony képzettségü vagy nagyon rosz helyen dolgozik. Legalábbis nálunk senkinek sem fizetnek netto 150-200-at tonercserélésért, ha viszont csak erre kell valaki akkor felvesznek egy diákot minimális pénzért, viszont ez esetben a diákot meg nem nevezhetjük informatikusnak.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
A sok pozitív vélemény mellet, akadjon itt egy kevésbé az. Barátom, gyerek kora óta két dologgal foglalkozott: elektronika, számítástechnika. Elektronika szeretetbõl (több ahatalmas doboza van elektroncsõ gyüjteménybõl), programozási mánia lett. Ahogy teltek az évek szinte az összes alap programozási nyelven tudott programozni. De ugyan een évek alatt valami ki is halt belõle. Ahonnan jövök, kisvárosunkból relatíve nagon jó keres. Legutóbbi beszélgetésünkor, épp az It jövõjérõl beszélgettünk. Két dolgott Mondott. Vagy elköltözik egy lakatlanszigetre ahol nincsenek ienek, vagy önygilkos lessz, estleg más fog csinálni. Nevezhetem kiégésnek, de õ azt mondta, hogy hiába programoz, nem fog felérni egy szobor vagy kép alkotással. És ha mégis látványos akkor is hónapokat tölt el egy rakás karaktersorozat elõtt. Nem látja hogy formálódna a világ körölütte.
Nem akartam negatívat mondani errõl a szakmáról (jómagam is informatikus féleség volnék egy távközlésinél) csak árnyalni szerettem volna a negatívumait.
Nem akartam negatívat mondani errõl a szakmáról (jómagam is informatikus féleség volnék egy távközlésinél) csak árnyalni szerettem volna a negatívumait.
Kell látásmód, de ez minden területre igaz. Inkább az a baj, hogy érdekeltség nincs! Igaz ez is kell máshova, de mindennek ez adja meg az alapokat!
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Az IT nem csak "iszonyú izgalmas" linux kernel fordításból áll. :-)
Vannak akik évekig tonert cserélnek meg buta felhasználók folyamatosan ismétlõdõ problémáit orvosolják, esetleg adat mentéseket csinálnak.
Na ez unalmas, elhiheted, próbáltam.
Vannak akik évekig tonert cserélnek meg buta felhasználók folyamatosan ismétlõdõ problémáit orvosolják, esetleg adat mentéseket csinálnak.
Na ez unalmas, elhiheted, próbáltam.
Dehogy tartják unalmasnak, csak egyszerûen nem értik. Az IT-hez kell egyfajta látásmód (ugyanezért jelentkeznek Magyarországon humán szakokra olyan sokan)
Nem baj, legalább nem vonják el a nõi munkások a férfi munkások figyelmét. <#vigyor3>#vigyor3><#vigyor3>#vigyor3><#vigyor3>#vigyor3>
Nem baj. Legalább nem hígul tovább a szakma.
← ElőzőOldal 2 / 2