686
Galgagyörk
-
#246 akkor itt kicsit fogalomzavarban vagyok.
mi a különbés a cigány és a roma közt? -
#245 tudnál mondani egy országot, ahol sikeresen kezelik a 3. világbeli bevándorlókat, és a cigányokat?
vagy felsoroljam az ellenpéldákat?:) -
#244 nem hiszem, hogy kapnál büntetőpontot. miből gondolod, hogy a moderátorokat messzire elkerülik a késes cigányok, és tekintetes úrnak hívják őket? -
#243 felsorolnád linkekkel azokat a bűncselekményeket, amiket eddig elkövettek a gárdisták, felsőbb utasításra?
ha nem, akkor vegyük úgy, hogy semmit nem is mondtál. -
#242 támogassuk csak őket....
-
#241 sajnos tényleg igaz.. -
#240 -
#239 Amúgy ez igaz, hogy 8 éven aluliak fele már roma, vagy csak úgy valaki kitalálta? -
#238 Meglepő, hogy még senki sem másolta be:
Egy nagy rét kellős közepén éldegélt a tücsök és szomszédja, a hangya. A hangya szorgalmasan dolgozott, hisz tudta jól, hogy munkájának gyümölcsét élvezheti majd szabadidejében.
A tücsök? Ő ugyan nem! Táncolt, dalolt, mulatozott. Aztán, egyszer csak beköszöntött az ínséges idő. A hangyának megvolt mindene, hiszen megteremtette létbiztonságát. A tücsök, hogy ne kopjon fel kicsiny álla, a hangyák vezetőihez fordult segítségért.
Ők szemügyre is vették a tücsök nyomorát, és úgy döntöttek, hátrányos
helyzetűnek nyilvánítják tücsök komát. Tücsök koma megörült, örömében be is rúgott a kocsmában a kapott segítség egy részéből, majd a többit a játékgépbe dobálta. Gyermekei otthon várták az élelmet, meleg ruhát,
egyikük éhen is halt.
Tücsök koma ismét a hangyákhoz ment, ismét kapott segítséget.
Nem ám szépen megköszönte, toppantott egy nagyot. Kikérte magának az alamizsnát. Hiszen ő is teljes jogú tagja a rét közösségének, ezért neki több jár!
És mivel hátrányos helyzetű, gyermekei sem lehetnek mások:
- "Tessék szépen kiszámolni, mennyi is jár nekem, és gyermekeimnek!" - rendelkezett.
A hangyák sóhajtottak egy nagyot. Igyekeztek intelligensen kezelni a
helyzetet, így hát megadták a tücsöknek, amit kért. Tücsök koma úton
hazafelé ismét jól berúgott, majd másnap reggel magához térvén
elgondolkodott, hogyan tehetne szert még több segítségre:
- "Hohó! Saját magamat nem sokszorozhatom meg... no de gyermekeimet...!"-rikkantotta.
Így hát féktelen és felelőtlen szaporodásba kezdett, hiszen gyermekeinek sanyarú sorsa jó érvnek bizonyult, valahányszor visszament a hangyákhoz.
A hangyák megadóan bólintottak, ismét segítettek, ám néhányan közülük elégedetlenkedtek a kialakult helyzettel:
- "Miért adunk a tücsöknek? Miért nem teremti elő magának, ha szüksége van rá?"
Erre a tücsök agresszívan visszavágott:
- "Mit mondtál? Tücsöknek neveztél??? Az én nevem ízeltlábú hegedűvirtuóz! Jó, ha megjegyzed, barátom!"- mondta fenyegetően, majd útjára indult.
Napokig forrongott magában. "Még hogy tücsök... teremtsem elő... nem
tudják ezek, ki vagyok én!!!"
Ezzel útnak indult, megkereste fajtársait.
- "Össze kell fognunk, meg kell védenünk magunkat ellenségeinkkel szemben!"- duruzsolta társai fülébe.
Így is lett. Megegyeztek, ki lesz közülük a szószóló. Neki nincs más dolga, csak fülelni. Ha azt meri mondani valaki, hogy tücsök, rá kell vágnia hogy rasszista és kirekesztő.
Taktikájuk bevált. A buta hangyák nem akartak rasszistának tűnni, így mind több és több segítséget nyújtottak. Közben dolgoztak keményen, hogy a saját számláikat is be tudják fizetni. Fel is tűnt ez a tücsköknek. Úgy gondolták, nem szép dolog a hangyától, hogy csak magára gondol, amikor pluszműszakot vállal. Valahogy ezt is el kéne venni tőle...
Így hát elkapták a hangyát az éjszakás műszakból hazafelé, kifosztották, és jól elverték. A hangya, a törvények szerint a rét rendfenntartóihoz fordult:
- "Segítsenek, kirabolt egy csapat tücsök!"
A rendfenntartók csak csóválták a fejüket:
- "Honnan tudod, hogy tücskök voltak? Annak vallották magukat?"
A hangya inkább legyintett, és hazament. Napokig emlegette barátainak,
hogy csúnyán elbántak vele a tücskök. A barátok csak bólogattak, hiszen
velük is ugyanez történt. A rémhír gyorsan terjedt a rablókedvű
tücskökről, míg az éppen mulatozó tücskök fülébe nem jutott:
- "Miiii? Már megint tücsköznek? Tanítsuk móresre őket!"
Ezzel elindult egy soha nem látott erőszakhullám a réten. A tücskök raboltak, fosztogattak, vagy puszta kedvtelésből verték félholtra a hangyákat. Erről nem is szólhatott a fáma, mert a tücskök szószólója résen volt, valahányszor felröppent egy kósza hír, ő habzó szájjal üvöltötte "RASSZISTAAAA!"
A hangyák mindenféle dologgal próbálkoztak. Megalapították a hangyagárdát, de ezt még saját fajtársaik is lehurrogták. Fegyveresen egy hangya sem merte megvédeni magát, hiszen egy tücskökkel teli börtönben nem sok jó várt volna rá. A tücskök (hm, elnézést ízeltlábú hegedűvirtuózok) senkit sem kíméltek. Öreget, fiatalt, nőt, gyereket egyaránt megtámadtak, szemrebbenés nélkül.
Még egy köztiszteletben álló hangyatanárt is meggyilkoltak sok más hangyával együtt. A hangyák csak tűrtek, dolgoztak, hiszen a rét komoly gazdasági válságba sodródott.
Közben a tücskök csak szaporodtak, egyre több volt az éhes száj. A hangyák etették őket, míg a kis éhes szájakból kifejlett tücsökbűnözők nem cseperedtek. A hangyák egyre demoralizáltabban élték hétköznapjaikat. A tücskök egyre többen lettek. Végül az egész rét fölött átvették az irányítást. Elszennyezték a rétet, feléltek minden tartalékot, büntetlenül kaszabolták le az utolsó hangyát is.
Minden La Fontaine mesének van tanulsága. Ennek is. Nem mondjuk ki.
Nem vagyunk rasszisták. -
#237 cigánybűnözésre gondolsz? -
#236 lehet miniszterelnöknek kéne menni itt valamelyikünknek
komolyan,ezen az egy oldalon több értelmes hsz-t olvastam,mint amit a kormány összehablatyol. Roma bűnőzés ugyebár nem létezik. SZARTNEM -
#235 mondjuk ezek sztem pont nem jó példák. Akkor már inkább a kiegyezés. -
Vlala #234 pl. fejest ugrani a nagy ismeretlenbe, legfeljebb majd panaszkodunk egy sort a végén: 1914, 1939. :) -
#233 már megtaláltam,kösz
[már most kvaideges] -
#232 Első hsz-ben nézd meg a videót. -
#231 na,ezt végigolvasni sok lenne..
vki pár sorban lényeget leírná? köszönöm -
Emmegki #230 Vagy olyan jót, ami az idősebb nemzedéknek nem jutott volna az eszébe, vagy nem merte volna. 1848, 1956. -
Vlala #229 Igen, az ember ilyenkor szokott rossz döntést hozni. :) -
#228 Csak mi még fiatalok vagyunk és forrófejűek. :) -
Vlala #227 Ez az :)
Nálam viszont még mindig az Ember a mérték (nagy E-vel), nem a feka, nem a gárdista, és nem a vízvezeték-szerelő. -
RedRiot #226 Nem lesz itt semmiféle szlovák modell. A miniszterelnök feje cuppogva eltűnt ennek az embernek a seggében:
Kállai Ernő
Onnan pedig nem látja mi folyik valójában ebben az országban.
Egy halvány remény azért van még:
Monok: népszavazás -
#225 Szerintem ez is érzékelteti a probléma súlyosságát:
-
#224 ...és EZÉRT reflexből... -
#223 a többségnek szúrja a szemét, ha valaki a fekákat védi és reflexből cseszegeti:) -
Vlala #222 Erre lettem volna kíváncsi. Ezen kívül köztereket tisztítanak meg, parlagfüvet irtanak (ez sem az ő dolguk lenne, de megteszik), sorolhatnánk még. De ami a legfontosabb: a gárda összefog, fegyelmez, emberhez méltó tettre int egy közösséget, olxan emberekből, akik külön-külön már rég beleszaladtak volna a "rozsdás bökőbe"...
Azt nem értem, miért nem lehetett egyből ezzel válaszolni, miért megy csípőből a melléduma. :) -
Emmegki #221 "mit tett a gárda a hazáért?"
- megvédett egy magyar családot, akit a rendőrség nem akart. -
#220 Kenyeret oszt, vért ad, hősi temetőket ápol (amit érdekes módon NEM fényez ki annyira az állam mint a betonfalloszokat Budapest közepén), felvonul a bűnözés ellen, tanulmányi versenyeket és nemzeti rendezvényeket szervez, megemlékezéseket a Kárpát-medencében.
Azt ne mond hogy ezeket mind te egyedül is megteszed rendszeresen... -
#219 "mit tett a gárda a hazáért?"
Azt, hogy VAN, felhív és propagál (ellensúlyozza a médiacumit).
Már a léte miatt is komoly veszélyben van (a léte), gondolj bele mi lenne, ha komoly akciókba kezdenének.
"Igaz. Akkor én is gárdista vagyok, inkognitóban. :)"
Sokan így vagyunk ezzel :) -
#218 A gárda segitett egy családnak galgagyörkön ahová a rendőrség baszott kimenni.(Bazz akkor nem fizetek adot veszek egy gépfegyvert aztán képviselem magam).
Ez nem elég.
Ajándékot osztott roma gyerekeknek.(a kurva rasszisták)
Vért adtak(ehhez sem kell csapat tudom)
Temetőt megtisztitották(szintén állami vagy önkormányzati feladat minek bizzak rasszistákra) -
#217 Pl az, hogy ők próbálnak tenni valamit a cigány probléma ellen? Igaz, radikálisan (bár nem tudok róla, hogy eddig akár egyet is megvertek/öltek volna).
Megfélemlítik őket a különböző felvonulásaikkal, ugyanúgy, ahogy ők is teszik állandóan. Olaszliszkán mikor felvonultak, akkor az összes feka meghúzta magát egy darabig. Nem ért igaz szinte semmit, de legalább pár napig nem pattogtak.
Azért is tettek többet, mint te, mert le merném fogadni, hogyha 10 cigó körülveszi a házamat, előbb érnének oda gárdisták, mint te. -
Emmegki #216 A szlovák gazdaság nem amiatt erős, hanem a jól kitalált adórendszer miatt. -
Vlala #215 Igaz. Akkor én is gárdista vagyok, inkognitóban. :) -
#214 és igy legalább van némi remény az ilyen reménytelen helyzetbe jutott polgároknak is, mint a galgagyörki hapsi. -
#213 a szlovák modell a szlovak reformal függ össze bokross közgazdász segitett nekik kidolgozni a programokat.
Ezek közt szelepert rendkivül sok szoc. juttatás megnyirbálása köztük a családi pótlék 3 gyerekig jár munkanélküli segély felére csökkentve.
(bezártak még sok kórházat és volt vizitdij iskolakat is zartak ba)
Szoval a lényege az ingyenélő réteg sokkal kevesebbet kapott ekkor az ottani uzsorások lázadásra buzditották a romakat.
Erre boltokat fosztogattak éhsélázadás néven.
Most jön az amit "szlovák modell" néven irunk.
Jött a hadsereg a rendőrség.Vizágyú miegymás az uzsorásokat börtönbe vitték vagy jól összeverték nem volt olyan hogy"mert cigany vagyok".
Szóval brutálisan léptek fel.
De ott a szlovák kormány a szlovákokat képviseli mig a magyar hát az nem tudom kit de a dolgozó embert biztos nem.
-
#212 "De. Hogyan vesz el úgy munkahelyet ha nem dolgozik?"
Ha CSAK a segélyek nullázásával pozitívba tudnánk a költségvetést hozni, akkor már lehetne eurónk (még 2008-ra ígérték ugyebár régen), jönne be a multi, menne a kereskedelem, be lehetne indítani újra a mezőgazdaságot ... tehát nagy számban munkahelyek jönnének létre
A szlovák modell:
- minden segély azonnali NULLÁZÁSA
- erre persze cigánylázadások, üzletkifosztások
- erre pedig katonaság bevonul putrikba
És a szlovák gazdaság azóta bizony dübörög .... -
#211 az is elég, hogy megpróbálja a látszatot kelteni hogy tesz valamit. -
Emmegki #210 Szlovákiában eleve a jogi szabályozás "az én házam, az én váram" alapon megy, szóval ha összevered a betörőt hát úgy járt. Mo-n a WC-be se zárhatod be, mert korlátozod a mozgás szabadságában.
Kassán azért tört ki a cigánylázadás, mert bejelentették, hogy a segélyeket heti osztásban folyósítják, meg nem mind pénzben, hanem élelmiszer és ruhajegyben, valamint figyelemmel kísérik a közüzemi tartozásokat és a segélyből levonva törlesztik. -
Vlala #209 Ezt vártam.
Megkérdeztem kb. 30 hozzászólással ezelőtt, hogy mi az alapja a propagandadumának, miszerint a Gárda a magyaságért és a hazáért van, mit tett a gárda a hazáért?
Válaszok:
- többet, mint én; (mellébeszélés, személyeskedés, konkrétum nuku)
- valaki részletezet, hogy mit NEM tettek; (köszönjük Emese, de ezeket akár rólam is elmondhatnád, mégsem vonulok végig minden kamera előtt díszmagyarban és import bakancsban)
- és ami a legjobb: roma jogvédőnek tituláltattam, mert nem "b...c...-ozok" együtt a tömeggel.
CsGJ, nem vagyok roma jogvédő, csupán egyenlőségjelet teszek ember és ember közé. (érdekes, férfigyűlölőnek még senki nemm nevezett, amiért csak nőkkel fekszem le, de ez már megint mellébeszélés...)
Tehát, a kérdés még fennáll. Mit is tett a gárdánk a Hazáért és a Magyarságért? -
#208 Ja igen, és asszem 2009ig minden hivatalba KÖTELEZŐ lesz a cigány tolmács. Ez hova fog vezetni? Lassan már nem az angol/német lesz majd a suliban a kötelező nyelv, hanem a cigány. Aztán 2050-re meg már a magyar is csak választható tantárgy lesz. Én biztos nem várom meg ezt. -
#207 Elég ha annyit tudsz a nem dolgozó romak loptak a zöldségestől és be kellett zárnia.
Ez csak 1 munkahely megszünése.