277
-
tomcsa4 #117 De van másik ellenzék is MDF személyében. Az ő hangjukat nem hallani, pedig leeht van jó ötletük (pl Középréteg támogatására már 2-3 év óta kiállítottak tervezetet). Lehetne erélyesebben "támadni" részükről, mert 2 év múlva választás! -
entreri #116 Amúgy ilyen a helyzet külföldön is, vagy csak nálunk megy ez? Mármint hogy ilyen szánalmas a politikai "elit". Mert itt az. Az ellenzék nem igazán csinál semmit. Mondjuk sokat nem is tud. A kormány pedig tönkreteszi az országot. Akikkel beszéltem, barátok ismerősök mind így látják. Régen még én ment a vita köztünk, hogy Fidesz így MSZP úgy. Most már mindenkinek tele van a töke mindennel. Tényleg az lesz amit írtak előttem. A nyugdíjasok és a cigányok seggét nyalják. És ebből látszik, hogy a hatalomra játszanak. Leszarják a jövőt, csak legyenek megválasztva, jól megszedik magukat aztán élik az életüket. :( -
morden #115 Bírál az ellenzék , talán azért mert van mit bírálni? , vagy adjon zöld utat a nyakkendő és a kanapéadónak ? Azt hiszem ha azt csinálhatná a kormány amit csak akarna , akkor már el is vittek volna minket az sg.hu elől az adósok börtönébe:P -
Harakiri576 #114 Kurrrrvara nem ez az ellenzek dolga.
Az ellenzek ugyanolyan politikusokbol all, mint a kormany, csak a nep kevesebb bizalmat szavazott nekik. A feladatuk tehat az, hogy megnyerjek az emberek bizalmat. Hogy mivel? Pl. ertelmes alternativakkal.
Az, amit MO-n a mindenkori ellenzek muvel, egy rohej. Egyszeruen annyit tesznek, hogy biraljak, barmit talaljon is ki a kormany, es javasoljak az ellenkezojet.
Ez nem ellenzek, ez egy egyszeru inverter. Ezert kar volt megvalasztani oket... -
GHOST7 #113 Tételezük fel
Bruttó 500ezer ft os fizetés a programozóknak.
Dolgozzanak rajta 5-en 1 évig.
Rakjanak alá 20 millás vasat
De ez is csak 50 milla .
Kamu az egész!
(megjegyzem szerintem benne van másik 2 honlap is amit nem ír a fáma.)
Most már fényezhetünk 2 millióért autót amit. 1 év múlva eladnak 1 millióért.
Adhatunk el úgy ingatlanokat,hogy megosztja az önkormányzat és maris 20mill alatt van amit ugyebár nem kell pályáztatni .
-
assdf #112 Mondjuk a nyugdijasok seggnyalását egyébként sem értem.
Sem erkölcsi sem gazdasági szempontból. Nekem is a kezembe akat ma a metróban lévő viccujság, hát szép jövöt fest elénk mondhatni...
Mert ugye nézzük erköcsli szempontból:
-gyakorlatilag minden értelems ember azért küzd hogyha már neki nem is, de a gyerekének jobb legyen. A legtöbb értelmes ember életében általában a gyereke van előtérben akár az ő saját maga hátrányára is, lásd pl rengeteg történet, amikor is nagy volt a szükség és az apa inkább a gyereknek adta a kaját mint magának mert annyira kevés volt és hogy inkább ő szenvedjen mint a gyere. Ez alól csak egy bizonyos kisebbség kivétel illetve ezek szerint ez a kormány, hisz ők a nyugdijasokat támogatják ezerrel, a fiatalokat és az aktiv dolgozokat pedig üldözik vasvillával lehetőleg mind takarodjon az országból.
-Gazdasági:
az államnak a nyugdijasok gyakorlatilag nem termelnek bevételt. És mivel az ő nyugdijuk már sikeresen "elveszett" (értsd ellopták csak elévült...), nemhogy nem termelnek, hanem ugyebár gyakorlatilag veszteséget termenlenk, nem is keveset (ez persze nem az ő hibájuk).
Ezzel szemben a fiatalok még 30-40-50 évig dolgoznak és közben rengeteg bevételt termelnek már csak az irreálisan magas adók miatt is. Na most belátható hogyha az alapot a nyugdijasokra tesszük (ahogy most a mszp probálja), a dolgozókat és a fiatalokat meg elüldözzük az országból akkor what the fuck fog itt lenni, hisz bevétel nulla, kiadás meg óriási. Ehhez pedig nem kell 3 diploma, egy 8 osztályt végzett ember is beláthatja hogy a dolgozókat és a fiatalokat kell támogatni ezerrel, mert ők képesek ezt az országot elvinni a hátukon. De hát a kormányunk ezt sem képes belátni...
-
tomcsa4 #111 Ja és még annyit: nem tusom miért szidalmazod más szüleit látatlanban. De ha ez kell neked: igen is értelmesek, olyannyira, ohgy a családfád elbújhat mellettük. -
tomcsa4 #110 Én elmondtam a véleményemet, nem védtem az MSZP-t sem. De ellenzéknek könnyű pofázni, majd ha ez a kormány lesz ellenzék, ez is könnyen ugat majd. Legkönnyebb leszarozni valamit.
Amúgy nem értem, de láttam már másik topicban is: ha valamihez kurvára nem értesz, akkor mifaszt pofázol? Ennyire meg lettél bántva, hogy Viktorkádat érte egy kis sérelem? Le is cuppantod vagy mi van? -
tomcsa4 #109 Egy: a Te szüleid tuskók de nagyon!
Kettő: Te csak az egyik oldalra tudsz mutogatni, akkor pofa be! Hir TV-n nevelkedtél?
Egyféle jobbost ismerek: akik elvakultak. -
#108 Bar akkor meg az lenne a hir, hogy ingyenes eszkozokkel letrehozott honlapert fizettek 10 milliot. Pedig ha akarnak, a biztonsag kedveert egybol harmat is letrehoznek :D -
#107 200millio? En megoldottam volna 10 millioert egy freewebes webhelyet (adok nekik egymilliot, hogy soha ne toroljek), a videokat meg youtuberol teszem be, ennyi. -
who am I 7 #106 HAgyd az ilyen tomcsa meg mike féle Atv-n nevelkedett birkákat...A szüleik minimum pártagok voltak, és minimum annyira tuskók mint ő.Na persze...Viszont két féle balost ismerek : Aki benne van a lopásba, és azért védi, vagy az elvakult szegény barmot aki még hisz az 50 éve szajkozott "MAJD JOBB LESZ" komcsi szövegben... -
morden #105 Vorpla ne feljesd ki a nyugdíjas kártyát , az egyszerű melós nem megy szavazni lehet , de a nyugdíjas elmegy járókerettel is ha az életébe kerül akkor is :D és 2 milla szavazó el is döntötte a szavazást , mitgondolsz miért megy fizetett hírdetésekkel ezerrel , hogy Orbán "ki akarja semmizni a nyugdíjasokat" hát ezért. Lehet 2010 is nyernek a szocik ,de akkor maradnak itt az idősek és a segélyezettek , aki éppkézláb ember lesz már megy is el az országból :D -
#104 Azt azért tegyük hozzá, hogy a FIDESZ is abból úsztatta nyugodtan az országot amit a szocik megszoritásokkal bemostak előtte.
Nem tehetünk róla, hogy a magyarnak piros zászló meg csinnadratta kell - a jobb és a baloldal ugyanúgy osztogatta a közpénzeket a kiélesedő választások előtt.
Ide jön még, hogy a szocik osztogattak a választások után is - a kis torkosok.
Ha valaki azt mondja nekem, hogy nem a szocik b*ták szét az országot akkor kiröhögöm, pedig pártsemleges vagyok énis.
előbbiekhez : demokrácia bizony van - szabad választások vannak - és nincs az az ISTEN, hogy ezt mégegyszer megnyerjék ezek a buzeránsok. -
bvalek2 #103 Hogy lopni csalni hazudni kell? Nem kérünk belőle, köszönjük. Miért pont a legjobb szakemberek mennek ki az országból? Miért nem takarodsz el például te? Menj a fenébe ezzel a gusztustalan életszemléleteddel. Csatlakozz egy maffiához, sok sikered lesz, biztos vagyok benne -
morden #102 Nem vagyok jós , miért egy lehetséges jövőn gondolkodjak , ha a jelenbe kellene tenni valamit .... -
tomcsa4 #101 Kíváncsi vagyok, majd ha a Fidesz lesz párton és MSZP ellenzékben és állandóan pofázik akkro is ezt mondod! Nem nehéz ellenzéknek lenni! -
morden #100 Egyébként Fidesz= ellenzék , ellenzék feladat=bírálni a kormány döntéseit ha valamilyen szempontból rossz. Ennek a Fidesz maximálisan eleget tesz , hisz ez a dolga . A kormánynak mi lenne a feladat ? kormányozni, törvényeket beterjeszteni ennek eleget tesz ? NEM ehelyett a metróban hírdeti magát a nyugdíjasok védőszentjeként és kormanyszovivo.hu-t csinál :P -
tomcsa4 #99 Azt az adósságeltörlést nem is a Fidesz számlájára írtam, új bekezdésben szerepel (és egy sorköz is van). DE ez így van, nem engedtük, hogy majd kifizetjük. Persze az adósság kamatozik is, nem csak van. DE ez mindennél fontosabb!! Ezért is írtam le. Mivel nem kevéssel tartozunk! Ez nem valótlanság.
Osztogatni a semmiből is tudnak politikusaink, hisz villantani kellett. Amúgy meg pedagógusok fizetésemelése nem volt rossz ötlet. Ez volt a betartott ígéret, többre nem emlékszem.
Nem volt fröcsögés. Egy kormányt ha átveszel, kell valami kezdőtőke is. Antall (MDF) nyakába hirtelen egy rahedli adósság jutott. De ez volt a kezdet. MSZP (Horn féle) bevezette a sokat szidott Bokros csomagot. Ez nem tetszett az embereknek (teljesen érthető), de kihúzott minket a szarból. Kormányváltás, az adósságot lehetett rendezni. Fideszenk is voltak jó megmozdulásai (nagycsaládosok kedvezményének vissza tétele) de voltak rosszak is (fantom cégek, ez milliárdos volt ha jól emlékszem. Ehhez képest a Dajcs lakása kutyafüle). Megint kormányváltás, a kasszában nem lett elég pénz (herdálás, mivel nem nyert a Fidesz, a sokat emlegetett focipálya 500 milláért). Igen ám de villantani kell. Hát vilantottak, kiszórtak ezt azt. Ha itt nem tették volna, hanem picit később, leeht jobb lett volna. Jó a pedagógusok fizetésemelése, nem sajnálom tőlük. Csak az időzítés volt rossz. És mivel nincs pénz, az államadósság nő, mivel nekünk kell kölcsön! Rosszul elosztott pénzek most is, persze próbálják kimagyarázni, csak nem lehet. És min szeretnnéek állandóan spórolni? Persze hogy az egészségügyön!
Na ez szánalmas és nem én, aki elmondja a véleményét. Hisz mindenki azt teszi, de ne csak egyoldalú legyen. -
#98 majd 30 fölött rájöttök -
#97 Gyááááááááááááááááááááááá, már megint egy apolitikus köcsög!!!
És mégis barátom te hogyan gondolod a megegyezést? Ha én mondjuk azt mondom hogy szopjál le, hogyan egyezünk meg? Mert a két oldal között ilyen szintű nézetbeli különbség van. Te pedig csak itt pattogsz hogy "jaaj, egyezzenek már meg", és kurvára nem csinálsz semmit az érdekében. Csak várod hogy a szádba repülsön a sült galamb.
Ráadásul ha megegyeznek akkor jobb lesz? Nem, kérlek szépen akkor gyakorlatilag egy párt lesz (2 szövetséges párt az majdnem egy párt), mert az MDF-SZDSZ nem tud alternatívát felmutatni. És még a sokszor kizsákmányolónak titulált kapitalizmusban sem szeretjük a "monopóliumokat", hát még nem a demokráciák élén... -
bvalek2 #96 Nehéz megegyezni azzal, aki éppen kirabol téged. Min akarsz egyezkedni, hogy övé a TV meg a videó, de a kanapé marad? -
#95 A FIDESZ és az MSZP közt mi az alapvető különbség?
Volt olyan kormányzati teljesítménye ami alatt ténylegesen működött az ország, tehát eltartotta magát önerőből nem pedig külföldi hitelekből. A komcsik ilyet 50 év alatt egyszer sem tudtak fölmutatni, mindig válságtól-válságig vezetett a tevékenységük. -
Romel #94 Gyááááááááááááááááááááááá, már megint a szájbabaszott politika :D. Hihetetlen mennyi idejük van egymás ócsárálására, ahelyett, hogy MEGEGYEZNÉNEK VALAMIBEN VÉGRE és nem egymás anyázása menne, mert már KURVÁRA UNOM és még SOKAN MÁSOK IS EBBEN AZ ORSZÁGBAN! -
#93 Ugyanmá, ki lőné fejbe. Senki. Megtehetnék a beszédjein, mégse teszik. -
#92 BMW-ről nem tudok nyilatkozni, de azt tudom hogy egy golyóálló illetve bizonyos mértékig robbanástűrő Land Rover luxus terepjáró az 400 ezer euró. Maga az átalakítás, tehát ebben még az autó ára nincs benne. Csak a szélvédő kerül ebből 10 ezer euróba. Erről ennyit. Lehet számolni ... szerintem hülye lenne sima autóba járni a férge, tudják nagyon jól hogy fejlövés lenne belőle! -
bvalek2 #91 Azért mert valótlanságokat írtál:
- Amit a fidesz összehozott? Mennyi is volt? Semmi!
Abból a semmiből tellett Medgyessinek az osztogatásra. Szóval ez az állítás nem igaz.
- nem engedte eltörölni az adósságunkat (mint Lengyelország)
Ez nem a mi döntésünk volt, még fizetőképes állapotban voltunk, ezért nem engedték Antalléknak (akik mellesleg nem Fideszesek voltak). Ez is megcáfolva.
A több amit írtál csak fröcsögés volt. Írtam néhány konkrétumot előtte, államadósság kezeléséről például. Arra jó lenne ha válaszolnál, kiváncsi vagyok a véleményedre. -
morden #90 Más biztos máshogy van , de ha járom az országot és új dolgokat látok akkor oda van írva , hogy made in Szécsényi Ter (fidesz) de olyat még nem láttam , hogy made in 100 lépés vagy új tudás vagy akár mi amit kitalált az mszp-szdsz koalíció (jah vizitdíj autómatákat leszámítva):P -
YMan #89 Ez a "POFÁM LESZAKAD!" kategória -
Emmegki #88 egy kutya mindkettő -
tomcsa4 #87 Eddig tudtunk normálisan beszélgetni. Én mindkettő oldalra hivatkoztam. De Te csak az MSZP-re tudsz, mihelyst Fideszre is került szó, rögtön átmentél fikázásba. Hiába a hőn áhított pártod, attól még el kéne legalább azt ismerni, amit maga a Fidesz elismert! Úgy látszik nagyon jobboldali vagy! -
#86 Hát hogy eltörölték -e vagy nem szerintem nem oszt nem szoroz utána így is úgy is eladósodott volna az állam. -
bvalek2 #85 Az előbb már adtam konkrét választ a kifogásaidra, ezeket egyszerűen figyelmen kívül hagytad. Ha most is veszem a fáradságot, kitalálsz valami mást, nehogy megzavarjanak a tények a hitedben. Szánalmas vagy -
#84 Úgy hogy a komcsik taláják ki ezeket? Miért kéne a kamut elismerni? -
tomcsa4 #83 Ja és tudok még egy poénosat mondani: amit a Fidesz beismer, azt érdekes módon a saját választói sem ismerik el! Hogy van ez? -
tomcsa4 #82 És hát biztos vagyok benne, hogy nem a Fidesz vitte oda az összekuporgatott pénzét. Bokros csomagot szidni lehet, de nélküle nem itt tartanánk, hanem mélyebben!
De az is hülyeség volt az országunktól, hogy nem engedte eltörölni az adósságunkat (mint Lengyelország) hogy majd mi kifizetjük címszó alatt. Azóta is fizetjük! -
tomcsa4 #81 Nem fáj az igazság, mivel én is látom. Sőt azt is látom ki milyen pénzből gazdálkodott. Fidesz miből? Amit az előző kormány összeszedett (mindenki emlékszik Bokros csomagra). MSZP miből? Amit a fidesz összehozott? Mennyi is volt? Semmi! Na én ezt is látom. Tudod oda megy egy friss egyetemista és milliói lesznek...ez egy szép mesében lehetséges diadalittasan, de itt nem erről van szó. -
bvalek2 #80 Fáj az igazság mi? Ezekkel a hazugságokkal ne gyere, Keller Laci erőlködéseiből lett néhány ártatlanul meghurcolt ember, meg egy öngyilkosság, semmi több. Ha az ország állapotát nézed, és azt amit már páran itt leírtunk, a számok magukért (és a Fidesz javára) beszélnek. -
#79 És a maszop típusú lejárató alakítás előtt ez hogy nézett ki? -
tomcsa4 #78 Hallod öcsi, pont a Fidesz csinált fantomcégekkel szerződést, amikor a veszteséges cégeket adott el nem létező személyeknek. Asszem cégeket, de mindjárt meg is nézem.
Na de a lényeg: amikor meg kérdezték Répásit, mit szól ehhez, ő ezt mondta: mindenkinek joga van hülyének lenni! Persze valami olasz fantomcégről van szó. Illetve Dajcs Tomika is ezt nyilatkozta (400k Ft /hónap lakbérre): neki ez jár. Tessék itt az imádott pártod...