Bírálatok kereszttűzében a kormányszóvivői honlap
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Na mit gondoltok mire kell 200 milka??
- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...
Senki sme mondja hogy 3 perc 3 forint - ezek csak sarkalatos példák - de legyen 6 perc és 6 forint - a munkának ára van, ezt minden webdolgozó tudja - de ennyibe EZ nem kerül - punkt.
"Ehhez a rendszer tervezése, a rendszerintegráció, a folyamatkialakítás, a szabályozás, az adatfeltöltés, az oktatás, és a kapcsolódó szolgáltatások ára adódik hozzá," - erre nekem már évek óta nincs pofám - ez akkor rizsakamu, hogy öröm nézni - legalább bugtesting - support cimszavakat tettek volna be, ebbõl látszik, hogy rántanak és nem kicsit - nagyot.
Ha valakit érdekel - ezeket a cimszavakat mind átvehetjük vicces lesz.
az az igazság, hogy irigylem a naivitásod, mert a naivak boldogok...
csak megsúgom, borzasztó könnyen zsebre lehet tenni milliókat, hivatalosan, szabályosan, ami mögött semmiféle valós teljesítmény, érték nem áll.
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Nézzétek meg a fent belinkelt fórumot, ott már vitatkoztunk meg mérgelõdtünk ezen az egészen mi fejlesztõk.
Nyugodtan olvassátok végig, tanulságos, de légyszi csak az szóljon hozzá, aki tájékozott a témában!
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Nem az a baj hogy 200-ért csinálták meg, hanem hogy valaki elhitte, hogy ez ennyi, és simán kifizette.
Most õszintén, egy kormánynak, aki az adófizetõk pénzébõl gazdálkodik, mi szüksége van többre? És a kész kormányszóvivõ.hu-t nézve mivel "tud" többet, mint ha egy ingyenes CMS-sel oldották volna meg?
Igazat tudnék neked adni ha legalább a fidesz.hu technikai színvonalát elérné az oldal. Arra is sok lenne a 200 milla, de legalább látszatja lenne hogy valaki legalább dolgozott rajta, de nem, ez egy fullgagyi, a 3 kattintással létrehozott oldalaknál nem komolyabb hígfos.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
crushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrush
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Azt nem tartom valószinûnek, hogy pár száz misit szimplán zsebrevágott valaki, és nem is vettek rajta semmit. Ami szerintem történt, az az, hogy a csókos cégektõl megvettek a szükséges dolgok mellé egy halom felesleges SW/HW-t, és így hozták össze azt a kellemes kis 200 millát.
Nyilván aki elõre elkészített rendszert használ, az azért teszi, mert nem hülye, és nem akar hónapokat szívni olyan dologgal, ami kész van. Persze a profizmushoz hozzá tartozik, hogy tökéletesen testreszabja az ember a rendszert, hogy 100%-ban megfeleljen az igényeknek, kompromisszumok nélkül, ami lássuk be, nem kis meló egy komplex honlap esetében. Új template kell (php, css, html, java... grafikáról nem is beszélve) hiszen egyedit szeretnénk, valamint sok meglévõ funkciót is az igények szerint át kell formálni.
Ugye a rendszer sem futhat a Tóni2000 Bt. serverén, ezért lehetõség szerint venni kell pár jól felszerelt servert is. Az adatmentést is meg kell oldani rendesen, ez is plusz pénz, plusz HW.
Aztán softból is kell licence, sõt, még az ingyenesekbõl is Enterprise/Corporate verzió, valamint fizetõs support. Ez sem két fillér.
Persze még mindíg csak 30-50 millánál tart a dolog, és felháborító a 200 misi, de egy olyan lapért ami nem feltétlen szükséges, azért a gagyi egyen cms-es 3 kattintásból meglévõ honlapokkal való példálózást el kéne felejteni, mert csak saját magát égeti a tisztelt hozzászóló.
Nothing Ever Changes
A legjobban az a szegény kis szerencsétlen Budai B t sajnálom - karriert akart csinálni és a koporsóját ásta meg ezekkel a mocsok szarokkal.
Szakmailag :saját fejlesztéssel - pentagon biztonsági elõirásokkal sem kértem volna 1 milkát egy hónap munkájáért, hogy ezt a szemetet összehozzam.
Kiszámoltátok már? : ha 10 ember(löl) 2 hónapot(lol) vergõdött ezen a szaron, akkor havi 10 milliós fizetést vitt haza a stáb per kopf? na mennyenek a p*ba!
Naigen, másfél óra alatt nulla forintból, és ebbõl fél óra a CMS telepítése, és egy óra a tartalom testreszabása. Errõl ennyit. Én ugyanezzel a módszerrel pár nap alatt csináltam egy weblapot 3 nyelven, webshoppal, fórummal, egy ukrán-orosz cégnek akik biometrikus technológiák fejlesztésével foglalkoznak. Szóval kurvára nem értem a 200 millió forintot én se.
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Ki nem szarja le a Visztát?
Ki nem szarja le a Visztát?
nem hörögni kell, hanem ilyen melót megcsípni"
Kis naív, azt hiszed lehet ilyenre kiírt pályázaton nyerni annak aki nem ...C:
Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:
nem hörögni kell, hanem ilyen melót megcsípni
megoldódna jópár gondom 200 milkóból azt hiszem,
de még a felébõl is, ami nálam maradt volna
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
Egyrészt ez itt nem a NORAD hogy egy atomháború esetén is biztosan müködjön ergó nem kell 10x rendelkezésre állás.
Másrészt meg ismerjük már az ilyen közbeszerzési pályázatokat, ez pont hogy arra garancia hogy tuti a legdrágább és legrosszabb fogja megnyerni csak mert csókos. 500 milliárdos metró, 250 ezres postásbicikli, 4-5 milliárd/km-eres autópálya és még sorolhatnám a neves közbeszerzési pályázatokat, miközben mindenezeket a szomszédos országokban harmad ennyibõl 3x gyorsabban 3x jobb minõségben csinálják.
Na de mit panaszkodok én itt, van pénz szarási, dübörögö a gazdaság, a szlovákok nálunk vesznek autót és azt sem tudjuk hová költsük el a rengeteg pénzünk, mert már megvettük a 3. audit és mindenkinek a földközi tengernél van nyaralója... (vagy ez cska egy bizonyos rétegre jellemzõ...?)
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.