277
-
willcox #77 Én csak tandíjeltörlésről tudok. Csak nem annak az eltörlése miatt vonultatok fel sarló-kalapácsos zászlóval? -
willcox #76 "na a tipikus hülye gyerek beszól" - valóban. Sajnos beszóltál. LOL!
A hazugságaidat ki mesélte neked? Csak nem bolgárgyuri, vagy lendaiildi? -
#75 Hát ja nehéz észrevenni azt ami nem igaz. Nézd meg, hogy a 6 éve tartó királyság óta hogy alakul pl az államadóság. 2002-ig csökkent, majd megint nőtt és nől. Akkor még egy viszonylag jól fejlődő ország volt mo, most egy fos. Nem kell jönni a de a világgazdaság megváltozott szöveggel. Szlovákoknak, románoknak, és a hasonló államoknak is megváltozott, mégis fejlődnek előre, mi meg vissza. Alapjaiban is szar, tényleg kéne egy rendes kirúgdosás, de akkor el lehetett érni fejlődést most meg nem? Nane. -
tomcsa4 #74 Nem mert nincs, aki véghez vigye! Ennyi! Nincs ember, nincs párt, aki véghez vigye a változásokat! -
Turdus #73 Az a baj, hogy azt nem veszitek észre, hogy nem az egyik vagy a másik "cseszi el a gazdaságot", hanem mindkettő. Szépen, felváltva rablógazdálkodást folytatnak (az szdsz meg mindig csapódik az épp aktuális kormányhoz), és mindennek mi isszuk meg a levét. Ha legutóbb a fidesz nyer, akkor is ugyanitt lennénk. Az egész ugyanis alapjaiban van elk*rva, akkora már az államadósság, hogy a törlesztőrészei felemésztik a GDP jelentős részét (és akkor a hiteltőkéből még nem törlesztettünk). Ide olyan radikális átalakítás kellene (a bürokraták 90%-ának kirugásával kezdve, a számonkérhető politikusi ígéretekig), ami úgysem fog megtörténni. -
#72 pff. Gratulálok, hogy másodszor is sikerült rájuk szavaznod, miután már megmutatták mit "tudnak". Nem a kókától volt szar a koalíció, és nem a szadesztől... a maszopnak köszönhetsz mindent, nem kell a szadeszre fogni mindent. -
tomcsa4 #71 De tudsz ellene tenni? Nem sajnos! Én MSZP-re szavaztam mind kettőször. De a Kókával tele a farkam. Ez a koalíció minden volt csak rózsás nem! Egymást baszogatták. Ha 2010-ben MSZP kerül hatalomra (mondom HA), remélem nem állnak be a koalícióba vagy normálisabb partnert választanak. Mert harmadjára egy ilyenből én nem kérek! -
#70 Én nem követelem meg, hogy jó autóval járjon... tőlem járhat trabanttal is, a mostani me úgyis csak azt érdemelne, a csürhével együtt. 200 milló akárhogy is rohadt sok, nem csak ezért, még egy jobb honlapért is. Mondom akárhogy csinálják 5 millióba bőven benne kell lenniük, midenestül, vassal szoftverrel, bérrel együtt. -
MrBlowfish #69 Távol álljon tőlem, hogy a kormányt védjem, esetleg a 200 millát jogos összegnek ítéljem, szimplán arról van szó, hogy szarok az ellenpéldák, mert egy kormányzati honlap alatt igenis legyen rendes vas valamint legyen fizetős support.
Ez is olyan presztizs kérdés, mint hogy a miniszterek szolgálati autói nem lehetnek VW Passatok, mert egyszerűen a presztizs megköveteli a drága autót az állam mindenkori vezetőinek, így a tisztességes (nem ez a mostani kormányszóvivő nem az) online megjelenés is kijár(na), amiről ne gondoljuk, hogy párszázezerből megvan.
Akik megint elküldenek az anyjukba, azoknak hangsújoznám:
1.) a honlap jelenlegi formájában értelmetlen
2.) a 200 millió hihetetlenül, arcátlanul és pofátlanul nagy összeg érte
3.) nem védek én senkit, csak ne essünk át a ló túlsó oldalára, és próbáljuk reálisan elemezni egy felső kategóriásnak (szánt!) oldal költségeit (ismét csak azt tudom mondani, hogy NEM 200m de LEGALÁBB 20m) -
#68 Ennek a tankönyvtámogatásos dolognak utánanézek. Ha Orbán aztmondta ha nem nyer visszavonul, és nem tette meg akkor mivan? Énis mondhatom azt hogy elmegyek zabálni most, aztán meggondolom magam, és mégsem. Ki nem kakilja le? Ja aki mindenáron bele akar kötni...
És melyik a jobb egyébként? Elveszi a tankönyvtámogatást, vagy hogy szétcseszi a gazdaságot, az emberek eladósodnak, ellenkezőjét mondják amit csinálnak? Szerintem az utóbbiak sokkal rosszabbak... ennyit az ugyanolyanságról. Mellesleg a szadesz is támogatja őket, ők tényleg nem különbek. -
assdf #67 Szerintem senkise fidesz drukker, de ha mindenképp választanod kell két rossz között (márpedig a nem választás is választás ugyebár), akkor kit választasz?
a, aki agyonver közben kirabol és megerőszakolja a lányod
b, aki elveszi a pénztárcád kivesz belőle 5 ezret aztán visszadja és ennyi.
Ugyebár abban egyetérthetünk hogy egyik sem jó. De az is könnyedén belátható hogy értelmes ember a "b" variácót választja. Nyilván ez sarkitott példa, de nap mint nap találkozok olyan ökrökkel akik akkor is az "a"-t választják mert nehogymár a "b"...
Tisztára mint amikor sztálin parancsára kivégeztették az embereket, azok meg még a kivégzőosztag előtt is azzal fenyegették a katonákat, hogy ha ezt sztálin elvtárs meg tudja mi lesz... közben meg ő adta a parancsot, csak szegények annyira hülyék voltak
-
#66 Nem hiszem, hogy párt alapon kéne ezt a dolgot elítélni. Ez a hír most arról szól, hogy a kormány elcseszett rosszul gazdálkodik az állami pénzekkel, minimum 3 de akár 10*-es pénzeket fizet ki, mint indokolt lenne. És kész. Ennyi. Ha majd ellenzéket érintő hír lesz, akkor azt kell elítélni. És konzekvensen minden irányba, akkor lesz változás. A sajtónak, mint 3. hatalmi ágnak pedig ennek hangotadása lenne a feladata. Míg innen mindent benyel az egyik millió, onnan mindent a másik millió, a sajtó egyik fele meg ide, másik meg oda fekszik, addig nem lesz. -
#65 Dehogy tűntek el. Elég csak megnézni az állam eredményeit. a piroskák óta a béka segge alá zuhan... És ezt tapasztaltam is bőrömön. Akkor nem kellett eladni a házunkat sőt egész jól éltünk (pedig nincs semmi mutyizás, meg "kapcsolatok"), most a ferikének köszönhetően majdnem (szerencsére csak majdnem) el kellett. Tehát én tapasztaltam, hogy rosszabbul élünk mint 6 éve...
Van itt hatalmas különbség bizony, a nyakunkon maradt komcsik húzzák le az állam pénzét, akiket a birkacsorda még meg is válaszott, 2x.
Ez a mind2 ugyanolyan ez a vörösök propagandájának köszönhető, mert abban viszont jók. Folyamatosan a fideszt ócsárolják, akár hatalmon van, akár nem, így befigyel a mind2 ugyanolyan hozzáállás. Kit érdekel, hogy az elért eredményekben különböznek, ha a média aztmondja hogy ugyanolyan... hápersze, akkor hivatkozzunk arra hogy ugyanolyan, és hagyjuk hogy szétlopják az országot. -
Turdus #64 Már bocs, de ha azt hiszed, hogy a fidesz különb, akkor te vagy az, akit megvezettek. Nem vagyok mszp párti, de fidesz párti sem. Én speciel nagyon jól emlékszem arra, mikor többezren felvonultunk tüntetni anno a tankönyvtámogatás eltörlése ellen, és a drága fideszed (bár nem uszította ránk a rendőrséget), eltussolta az egészet: minden hír cenzúrázva lett. És arra is emlékszem, mikor Orbán azt mondta a legutóbbi választásokon, hogy visszavonul, ha nem ők győznek. Ezt valahogy minden fidesz drukker pillanatok alatt elfelejtette. (A pártok neveit direkt írtam kisbetűvel, ld nemecsek). -
tomcsa4 #63 Meg nem is tudom melyik párt mutogat a másikra állandóan :S De azért járasd le magam még jobban plz! -
tomcsa4 #62 Pff na a tipikus hülye gyerek beszól. Persze a másik védtelen, szűz igaz? Hogy is volt, Deutsch Tomika lakása havi 400 ezerért? Útépítés, milliárd leakasztva? Egyik sem különb, de azért csak lássál egy fele nem baj komám! Tipikus primitív kisugárzás! -
willcox #61 Téged nagyon megvezettek. Tipikus ostoba, komcsi hozzáállásod van. "De a másik sem különb, a másik is azt csinálja" - ezt mondjátok, amikor nem tudtok mit mondani, csak hazudni. Próbáljátok a másikat is besározni, és lehúzni a szintetekre. Csak egy bibi van, hogy amiket mondtok, az nem igaz. Persze a hülyéket meg lehet ilyesmivel vezetni, és ahogy a szavazótáborotok összetételét elnézem, nem is nehéz ezt beadni. Nulla konkrétum, csak a másikra mutogatás. Ezt tudjátok. -
bvalek2 #60 Már milliószor leírták, bocs ha untatlak vele, de igaz: A Fidesz vezérkar átlagos vagyona kevesebb mint 1%-a az mszp-snek. Ez már önmagában sokat jelent. Az még inkább, hogy az orbán kormány alatt nem változott a vagyonuk jelentősen, és az államkasszából sem hiányoztak milliárdok. Orbán idején belföldön kibocsátott állampapírokkal csökkentették jelentősen a külföldi adósságot. Ha már nem lehet egyből megszabadulni az állampárti adósságtól, akkor inkább magyaroknak tartozzon a magyar állam. gy. ferenc gyanús előéletű pápai lakos viszont több kölcsönt vett fel mint kádár, és nincsen látszata az országon. Az a pénz eltűnt valahova...
Ez azért súlyosabb dolog mint a párthonlap. Húsunkba vágó. -
Turdus #59 Nem értitek a lényeget. Itt nincs szó honlapról. Nincs szó informatikai rendszerről. Nincs szó szerverekről.
Itt arról van szó, hogy kellett egy kamu dolog, aminek címén oda lehet adni a lóvét a sógornak. Ennyi. -
entreri #58 Az a baj, hogy az ilyen simliknek soha sem veszik elő a felelőseit. Nem is simli, hiszen legális. Legális lopás. A kakaóbiztos gépekből volt valami? Pár hétig ment a hepaj aztán nagy kuss. Az is ugyanilyen pofátlan lenyúlás volt.
Nagyon oda kellene nézni már, hogy melyik politikusnak a haverjának meg a családjának mennyi pénze van/lett. De ez csak álom, hisz ők ellenőrzik saját magukat. Minden évben nyilatkoznak, hogy mennyi pénzük van. Az is egy vicc. Akkora csúsztatások vannak benne, hogy jaj.
Az meg tényleg igaz, hogy minnél több pénzük van annál többet lopnak. Ott van pl. Kóka amikor pénzügyminiszter lett már milliárdos volt. Sokan mondták, hogy ha ennyi pénzt össze tudott szedni, akkor úgy sem fog lopni, meg az üzleti tapasztalatával rendbe teszi a dolgokat. Háááááát nem így lett. Üzleti tapasztalat = hogyan lopjunk még többet. -
tomcsa4 #57 Nálunk magasak az adók. Ez azért van, mert kiadásaink verik a nagy átlagot EU szinten. Ez még csak-csak belefér, viselt történelmünk van (mindenki tudja, nem megyek bele). Na de ezek az álcázott lopások. De még nem tudni mit szeretnének ezekkel a honlapokkal, mennyire dolgozzák ki, fejlesztik. Még csak most költik el a nagy pénzt (csak nehogy túlcsorduljon a 200 millán, figyeljétek meg), lehet fejlődik még. Vagy nem nem tudhatom én sem. -
tomcsa4 #56 Egyáltalán nem beszűkült idióta nézet. Én azt nem bírom, hogy ez csak ennyit lopott, az meg annyit lopott. Akkor aki kevesebbet lopott, azt szavazom meg (arról nem is beszélve, hogy ki tudja pontosan, melyik mennyit lopott). -
tomcsa4 #55 DE mond, tudsz választani? Fidesz idejében is milliárdok tűntek el. Aki avval intézi el, ohgy mindkettő lop, már legalább 3-4 ciklust megélt (szavazóképesen). -
who am I 7 #54 Általában a menüket én megcsinálom az oldalakhoz, ami még a jövőben bele kerül (esetleg leszürkítem), csak hogy tudjanak az emberek mihez tartani.Itt most semmi komolyabb dolgot nem látok..Csak pár vacak menűt, linkekkel, és ez szerintem a jövőben sem fog megváltozni.
Ez meg egy hülye kényszerképzet, h mind1, hisz mind kettő lop.Ez a tipikus beszűkült idióta nézet, minta : ha már gazdag valaki, akkor biztos nem fog többet LOPNI.Nem a faszt...Akkor fog csak igazán.Csak ezt az idióták nem értik meg.A tény, h mindkettő lop ez rendben van, csak az ARÁNYOKAT UGATOM már régóta, h azt figyeljük.Mert olyanok nincsennek akik nem húznak le.Ennyi.Szóval az arányokat, mert nem mind1, hgy 500 milliárd tűnik el, vagy 5000 milliárd...Qvára nem mind1.És ezt nem lehet, lerendezni azzal, h áááá hisz mind lop, ezzel csak a hülyék rendezik le ezt a dolgot.A fene nagy "demokráciának" nevezett s*arban pedig a nép nem döntheti el, h mit választ..Szánalom az egész (és ez most nem csak magyaro.-ra értendő) -
tomcsa4 #53 Igen ebben leeht igazad (és van is). De a másik nagy párt is csinálhat ilyen kis ócska semmitmondó szöveggel nagy kiadásokat! Csak nekik könnyebb, mivel vannak olyan szavazói, akik energiát használnak fel az ilyenekben. Másik pártnál nem látni ilyet vagy (mivel ők vannak kormányon) nem érdeklik.
De ennek a rendszernek van egy bibije a karbantartás. Karbantartás címen sokat le lehet kaszálni, a valódi költség többszörösét. Marinénje honnét tudja mennyibe kerül igazából és miből áll? De szerintem az Informatika szakon frissen végzett Petike sem tudja, csak sejti. Én is csak sejtem! Nem jó ez így!
Megnézhető a politikusok adóbevallása is, ellenőrizhető a fizetésük. Kérem szépen ez jó, de ez kit érdekel? Ilyen- olyan juttatásokkal tele a padlás! Persze nem az ő nevükön, ezért az adóbevallásban nem is szerepel, hanem fantomcégek, nem létező személyek. Kérdem én, hogy leehtséges az ilyen 2008ban (meg előtte 1-12 évvel)? -
bvalek2 #52 Nem kéne összemosni a kettőt, mondok egy példát.
Máshol volt cikk (nem nevezem meg, hátha SG-n is lesz hír) a Fidesz honlapja a legprofibb az összes párthonlap közül, egyszerű világos felépítésű, informatív. A feljesztési költsége 0 azaz nulla forint volt, mert házon belül készült. Pontosan úgy, mint ahogy sok itt hozzászóló tenné, összeült néhány fiatal szakember, és összedobták szívességből, mert hisznek valamiben, nem csak a lenyúláson jár az eszük, mint Mike elvtársnak (lásd. #5-ös hozzászólását).
Ezzel szemben az MSzP oldalát alig lehet betölteni flash-blokkoló nélkül, annyira tele van vörös animált csicsával. Semmi értelmes hír nincs, az RSS-ük rendszerint halott, ami van infó az rendszerint régi, és nem tud meg az ember semmit, se a pártról, se az ideológiáról, semmit. De überfaxa cég csinálta, milliókért, SzDSz honlapja ugyanaz, csak kékben. Ők úgy gondolkodtak mint Mike, meg is lett az eredménye.
Ez csak egy példa, nem lehet hosszútávú következtetéseket levonni belőle, de szerintem elárul valamit a két párt közötti különbségekről. Mindenki döntse el maga, melyik a szimpatikusabb. -
#51 Mitől buknának? Nem lehet megbuktatni őket! Ez nem demokrácia...
Már az elkúrtuk óta buktatásról van szó, mégsem történik semmi... nem is fog. És a buktatásnak is akkor lenne haszna, ha a felelősök folyó agyvelővel a koporsóba buknának. Akkor megilyednének a patkányok. -
#50 Egyetértek - amióta tudják, hogy lesz ami lesz - ugyis megbuknak - LOPNAK ÉS RABOLNAK ami még maradt.
Már a HirTVre is szarnak pedig folyton a nyomukban van - egyszerüen a médiák előtt csinálják - kész - enyim - ezt elveszem és b*meg kisember. -
JL666 #49 nemtom mit kell túltárgyalni ezt az ügyet. Ez egy sima lehúzás, csak egy ilyen idióta portál mögé bújtatva. Még a fáradtságot sem vették hozzá, hogy ügyesen csinálják. Ez a magyar politikai elit. -
#48 De főleg a maszop. -
#47 Biztos Hawking professzor is hozzájárult a weboldal fejlesztéséhez és neki kellett, meg is magyarázná rögtön a 200 milliós kiadást, tetemes tiszteletbér! -
tomcsa4 #46 Igazad van, ez még csak egy kis bemelegítő. Ennél sokkal mocskosabb dolgokat követett el mindkettő nagy párt! -
#45 Ez a sima korupció és lopás keveréke, vagy ha így jobban tetszik: közbeszerzés. Az adófizetők pénzén venni drágán valamit, ami azért drága, mert "jól jár" a szállítócég és valószínűleg a megrendelő maga is valahogyan visszacsatolást kap a hatalmas haszonból. Így teljesen törvényszerű, hogy a legdrágább olyan megoldás nyer, ami a követelményrendszert alúlról éppen hogy súrolja (ugyanis ez tud a legtöbbet visszacsurgatni a megrendelőnek). Ez az ország ezért tart itt, mert itt minden szinten ez megy: a sumákolás, a mutyizás, a korrupció kicsiben és nagyban egyaránt (ez különben olyan gyenge közepes tétel ennél 100x 1000x nagyobbak is vannak, infrastruktúra fejlesztés címén. pl. amikor épül nekünk egy fizetős(!!!) autópálya a mi(!!!) pénzünkből mocsokdrágán). -
tomcsa4 #44 Mert szervernek nem sima X2eseket raknak be, bele is döglene (bár nem tudhatom mennyien látogatják majd ezt a szart). Ahol kisgépeket használnak szervernek, az szerver adminisztrátor, nem? Ő kéréseket továbbírja, az adatbázis jóval erősebb gépen/gépeken van, különben instabil lenne. Vagy rosszul tudom?
Gondolom ebben a 200 millában a legdrágább dolog nincs benne: a karbantartás. Éljen az adófizetők pénze :S -
Wilddog #43 "közvetítő-, archiváló- és beszédfelismerő szoftver"... "BESZÉDFELISMERŐ SZOFTVER"... mi a jó égnek kell ez? -
tomcsa4 #42 Ja és ez az X2 is kiszolgálja meg baromság, nem tudom ki találta ki. Meg hogy a mi gépeinkhez hasonlítjuk az árakat. -
tomcsa4 #41 Azt, hogy nem tudhatod mit szeretnének még csinálni avval a kettő weboldallal! Vagy ennyi kifújt amit látunk? Nem hiszem. Felesleges jönni ingyenes programokkal, úgyse azokat használják. -
Le Kurde #40 igen, de lehet, hogy akkor pár cimbora nem járt volna olyan jól, mint járt így... -
who am I 7 #39 Te miről gügyögsz? -
tomcsa4 #38 De ezt az arcátlanságot Fidesz is simán elkövette, nem csak ez. 200 millió egy szrverparkért, amin 2 weboldal megy sokkal hihetőbb, mint a 125 ezer forintos vagy mennyi bicikliknek!
De nyilván van itt is pusmus!