60
  • szilvi27
    Engem múlt hónapban hívott valami ügyintézős cég. Kb. 3500 forinttal lett magasabb a számlám, pedig fel sem hívtam őket. Van egy jó oldal, a http://www.tellows.hu/ - ott megtaláltam a számukat, de most már végül is késő... :( Az ember már tényleg nem tudja, egyáltalán felvegy-e bárkinek is a telefont.
  • chriskardos
    Ne! Amikor megtudtam kint, hogy ott kell fizetni (az USA-ban), akkor nem hittem el, kifakadtam. Pedig ott ez normális és elfogadott. De nem akarom, hogy ugyanez legyen itt is. Nagyon idegesítő, az én véleményem szerint, hogy ezt rá akarják erőltetni országokra, amikor még a szolgáltatók is tiltakoznak!!!
  • ocsieu
    Ajánlom a SkyPe Prime szolgáltatást! :) De aztán ne csodálkozz, ha senki nem fog hívni... Szerezz magadnak emelt díjas számot... Ettől függetlenül mobiltechnológia baxik fejlődni... Itt nem a mobilinternetre gondolok, hanem pl a költségkontrollra, dual-telefonszámra (privát, meló...), aktív telefonkönyvre (online, offline, ne zavarj...), de ha 1 Skype Prime-szerű emelt díjas szolgáltatás működne mobilhálózatokon, az is nagy dolog lenne..., feltéve, ha nem lenne drága havidíja, és ha a mobilszolgáltató 10-20%-al megelégedne...
  • Yoshimitsu
    Jah arról nem beszélve hogy a ribanc meg fel lesz háborodva ha felhívják egy hónapbban több százan. Mert ugye fontos ember simán hívják annyian. És akkor kijön neki a számla.

Ez olyan hülye mint az itteni politikusok. Megszavazták hogy a parlamentbe ne lehessen cigizni, és utána ők maguk szegik meg.

Ez a világ degenerált...
  • Yoshimitsu
    Azért ez vicces. Nem is értem...
    Tök jó a mobil teló meg minden, de 10-15 éve meg volt nélküle a magyar nép is. Nem hogy örülnének hogy rászoktatták a népet erre. Ha ezt bevezetnék az lenne a legkomolyabb lépés ha az a pár ember akihez a 11 millió előfizetés tartozik rögtön felbontaná a szerződést. És akkor nézhetne a köcsög k...vája.
    Jó hogy nem mindjárt rabszolgának adnak el minket... f.szom. Ennyi erővel a fizetésemet is kaphatnám lebeszélhető percekben, meg fogadott hívásokban...
  • bigjoe
    F.U. Viviane Reding
  • san
    Szerintem ezt a hírt csak forgalomgenerálásnak rakták ide a szerkesztők. :) Arrakistornak teljesen igaza van, teljesen más irányban fog mozogni a telekommunikáció. Fizetsz egy havidíjat és minden eu-s állampolgárt ingyen fogasz hívni és ők is téged. Már csak mesterségesen tartják fennt a percdíjakat. Úgy mint a matáv és invitel az ADSL+kötelező telefonelőfizetést. Szóval ez a hír vagy kamu, vagy ez a hölgy egy kicsit más világban él. Ha veszel egy wifis/3G-s telefont + már most is szinte ingyen tudsz telefonálni az ingyenes 0621-es számoddal vagy a skype-al. Szóval őrület, hogy miért stresszelik az embereket ilyenekkel.
  • DarthPeeter
    Na igen. Én is sokkal jobban érezném magam, ha még a fogadott hívásokért is fizetnem kellene. Hisz így is túl olcsónak tartom a tarifákat. Szerintem ez a nő, mint ugye szinte mindenki az országban legalább másfél milliós havi fizetésből él és azt sem tudja mennyibe kerül a benzin vagy 1kg kenyér.Dehát minek is ilyen apróságokra figyelni mikor az emberek nemgyőzik a bankba rakni a keresetüket vagy tőzsdézni, mert hát van rá pénz...
  • arrakistor
    Második Vezér
  • arrakistor
    USÁba évek óta full ingyen hívsz bármilyen mobilt 3x5 percig egy regisztrációval a freecallról , egy regisztráció kb. fél perc alatt van meg és ha dinamikus ip-d van vagy TOR-t használsz gyakorlatilag egész nap ingyen beszélsz bárkivel USA/Kanadában mobilon bárhonnan a világról ahol van net. Skype-ról Skypeout számlával sz*rér-h*gyér teszed meg ugyanezt egy Skype telefonnal SIM kártyáról havi ~5000 Ft-rt amennyibe egy egyszerűbb 5 gigás mobilnet-gprs-edge előfizetés tartozik vagy Wifi hálózatról a belvárosban ...

ezzel szemben itt az európai-közelkeleti félsivatagi "barátaink" tutdjátok jól kikre gondolok még mindig szedik a sarcot ahol tudják, irtják a népet mindenütt tűzzel -vassal , az utolsó csepp vért verejtéket is kipréselik ahol tudják, de csak pont addig, amíg nem jön el a második Vezér.
  • duke
    Egyebbkent meg nem olyan nagy hulyeseg.A jelenlegi percdijas szamlazas egy pofatlan atveres.A szolgaltatok koltsegei nem perc alapuak,hanem van egy fix halozat uzemeltetesi dij,ami a kihasznaltsagtol fuggetlenul mindig ugyan annyi.Vagyis a korrekt az lenne ha felhasznalok nem a telefonalasert fizetnenek,hanem a halozat hasznalatert,havi altalany dijat,mint az internetnel.
  • duke
    Szerintem kivalo otlet.En is mint sokan masok,keveslem a mobil szamlamat es mar epp azon gondolkodtam,hogyan tudnam novelni.Ez peldaul egy jo otlet.De ezen kivul meg lehetne plusz adokat bevezetni,mint a benzinel,ahol 80/20% ado/ar viszony.Hasonlot kene a mobilnal is mondjuk 60 ft percdij es 240 ft ado.De szep is lenne.
  • KayJay
    Mi a pénisz??? Normális?? Akinek meg nincs a kártyáján pénz nem hogy nem tud hívni, ahogy eddig sem, de őt sem lehet elérni? Milyen koncepció ez? Ez a nő drogozik? Vagy mi? Mert elég érdekeseket filmez -.- Már bocs, akkor nem csak akkor fogy a pénz, ha hívsz, hanem ha hívnak is?? Mikor a mama vagy anyós felhív órákra akkor meg én csövesedjek el vagy mi?? Ez biztos nem fog működni :D Akkora negatív visszhangot váltana ki az európai polgároktól...akkor nem MTV székház..hanem Vodafone, T-mobile, Pannon székház :D Kb... Akkor én visszatérek a füstjelekhez
  • FoodLFG
    Hát.. Jól elküldtük itt a picsába a nőt.. :D
  • Tinman #46
    Igen, mindent szabályozni akarnak.
    Mert ekkora embertömegek szabályozás nélkül, egy komoly bizonytalansági tényező.

Szabadságot akarsz? Menj Indiába. Komoly.
  • zoli47
    Ez pedig rugalmasabb, ötletesebb árazást tesz lehetővé
    Hát én ilyen ötletekből nem kérek.

Mit érdekel engem hogy a hívó félnek mennyibe kerül az összekapcsolás meg akármi? Ő akart hívni, fizessen ő!

Esetleg nem lehetne olyat hogy a boltban amit veszek, annak a felét a bolt fizesse helyettem? Na az jó lenne.
  • zoli47
    Hiszen kénytelen felvenni a mobilt a tulaj ha nem ismert a hivó fél!
    Dehogy kénytelen. Majd bosszankodik a másik hogy miért nem tud elérni téged. Meg a szolgáltató hogy miért nem használja senki a hálózatát, és miért nincs forgalma.
  • zoli47
    Ha fizetni kéne a fogadott hívásokért, csak az ismerőseimnek venném fel a telefont, ismeretlenek el se tudnának érni. Faszom fizetne a sok reklámért, (köz)véleménykutatásért, téves kapcsolásért.

Az USA-ban kell fizetni a fogadott hívásokért is, nem is nagyon adják meg a mobil számukat senkinek.

Végülis el lehet érni ezzel azt hogy az emberek ne használják a telefonukat. Ez a cél? Majd mindenki skypeol ingyenesen. Lehet azt PDA-ról is, ugyanott vagy mint egy mobiltelefonnal, hívásdíj nélkül.
  • Simaji
    Cewa mindenki!

Na itt álljon meg az Unió!

Ha ezt tovább folytatódik nem tudom, hogy mi lesz a végén. Két év múlva kitalálják, hogy naponta csak 200 grammot szarhatok vagy csak 200 köbméter levegőt vehetek? Már bocsánat a durva kifejezésért...

Ez már nem igaz. mindent szabályozni akarnak? Utána meg csodálkoznak, hogy mindenki ellenük van meg sok az olyan ember aki bűnözővé válik meg egyebek.

Így is van elég baj a világon nem kéne még bonyolítani az embereknek a saját helyzetüket. Bár ők könnyen beszélnek. Annyi pénzük van szerintem, hogy nem tudnak vele mit kezdeni.

Csak arra lennék kíváncsi, hogy ezek az idétlen ötletek, hogy jutnak az eszükbe?!

Bye!
  • MoSFeT
    Ez egyszerű.

Veszel egy dual sim-es telefont és külön előfizetsz az olcsó hívásra, és külön az olcsó fogadásra
  • M0RN1NGST4R
  • uTomi
    Amúgy meg undorító feje van.:D
  • uTomi
    Érthetőbbnek érthetőbb csak még mindig nem tetszik. Ezzel ugyanis kurva bonyolulttá váln az egész mert a faszomnak se lenne kedve számolgatni, hogy mi, hogy éri meg ráadásúl óriási kavar lenne a díjcsomagok körűl. Pontosan az a baj, hogy olyan csomagok lennének ahol vagy a fogadás vagy a hívás lenne olcsó. De hát én mindkettőt szeretném. Akkor? Szerintem ez a nő maradjon a fenekén mert még valaki megtalálja csapni.
  • nickwearby
    Elméletnek szép,
    csak sajna sok a kapzsi khmm "ember".
  • nickwearby
    Alapvetően nem vagyok gyilkos gondolatokra hajlamos, de ezzel most egyetértek,
    és az utána szólóval is.

A hülyéket irtani kéne.... az idézett hszben megjelölt módon kb.
  • dzsagon
    Ki a pina ez a szuka?
  • csimmasz
    Azért így egészen más a leányzó fekvése!!!
    Igen igy ebben a formában lehet benne valami.
    Nekem 6 évvel ezelőt vásárolt feltöltös vodám(olasz)még 1mp enként számláz+semmi más költség ,most az összes 30mp-es + kapcsolódási díj- 15cent/perc+30cent kapcsolóldás.
  • XRV
    Én biztos leteszem a telefont és mindent Wifin fogok elintézni, vagy a Vodafon korlátlan interneten 5000Ft/hó. :-P Nem probléma. eddig a havidíj 3000FT, ezentúl 5000Ft lesz és + netezhetek bárhol bármikor. (igaz a fele lebeszélhető volt)
    Lehetséges hogy a net fogja átvenni a mobilt?! :-)
  • Tinman #32
    Kiváló ötlet!
    Végre egy értelmes nő! Remélem bevezetik! Hajrá EU!

Miért?

Mert gyűlölök telefonálni. Mobilon pláne... szinte érzem, ahogy sül meg az agyam a mikrohullámtól. A sok lámából meg főleg elegem van akik egy Total Commanderben is képesek megsüllyedni, majd órás telefonos segítséget kérni INGYEN.

Így legalább zokszó nélkül nyomok ki majd bárkit, akire nem vagyok annyira kíváncsi és még csak meg se nagyon sértődhet hiszen én is fizetek.
  • valamit
    A cikk szvsz. félreérthető. Ebben szerintem jobban érthető, hogy miről lenne szó:

"Most teljesen nyugodtan cseveghetünk, ha valaki felhív minket, hiszen a csak a hívó fizeti a percdíjakat. A Financial Times cikke szerint helyzet megváltozhat, Viviane Reding uniós távközlési biztos elképzelhetőnek tartja, hogy a jövőben a hívást fogadó félnek is fizetnie kell majd.

Mielőtt azonban elkezdenénk rettegni a hívásdíjak növekedésétől, érdemes végigvenni, hogy most ki mit fizet a mobilhívásokért, és hogy milyen lehetőségekkel kecsegtet Reding terve.

Jelenleg a mobilhívásokért egyszerre két szolgáltatónak fizetünk, hiszen a hívást fogadó mobilhálózat üzemeltetője pénzt kér a hívást kezdeményező fél mobilszolgáltatójától. Ezt nevezik összekapcsolási díjnak, bele van építve a percdíjakba, mindegyikbe. Az összekapcsolási díj pedig alattomos, erősen torzítja a piacot. Drágább ugyanis más szolgáltató hálózatába telefonálni, tehát az emberek inkább a több ügyféllel rendelkező óriásszolgáltatókat választják, hiszen valószínű, hogy ismerőseik nagy része is ott előfizető.

Viviane Reding a minimumra, néhány eurocentre csökkentené a mobilszolgáltatók egymásnak fizetendő összekapcsolási díjait. Ebben az esetben viszont a szolgáltatók a hívás költségét csak a saját ügyfeleiken vasalhatják be. Tehát fizetni kell akkor is, ha más hív fel minket. Reding szerint ebben az esetben sem kell aggódni, az árak biztosan lefelé mennek.

Ennek a modellnek a legfőbb előnye, hogy a hívásdíj minden részletét az a szolgáltató ellenőrzi, akivel az ügyfél szerződött. A rivális szogáltató egy huncut garasnyit sem tud beleszólni az árképzésbe. Ez pedig rugalmasabb, ötletesebb árazást tesz lehetővé: lehetnek olyan díjcsomagok, amelyekkel fogadni olcsóbb, mint tárcsázni, és lehet fordítva is, amikor telefonálni olcsóbb, mint fogadni. A felhasználók pedig biztosan jobban figyelnek az árakra, hiszen tudják, hogy minden egyes hívásért fizetniük kell, ez pedig nyomást gyakorol a szolgáltatókra, és beindul az árverseny."
  • Tetsuo
    Az EU visszafele megy, de nagyon.. kb mint Magyarorszag! :((
  • Eldián
    Ez az ötlet súlyos XD mosolyogtam rajta. Én meg már kezdtem reménykedni, hogy az EU-ban végre bevezetik a havidíjas telefonálást... és mondjuk 20 000 Ft ért annyit beszélek rajta amennyit csak akarok... egy szolgáltató bevezetné ezt, hülyére keresné magát.
  • Polemius
    Eddig sem nagyon vettem fel ha ismeretlen számról (szám nélkül) hívtak. Ha ezt bevezetik nagyon meggondolnám, mikor és kinek veszem fel a telefont. Lehet, akkor megválok a mobiltól és szerzek egy skype wifi telefont. Aztán majd azon hívhatnak.
  • BlackRose
    Haha és miért nem döntenek erről a szolgáltatók és a felhasználók a szabadpiacon? Mi köze ehhez a politikának. Ha az jobb lenne akkor az lenne, mivel nem jobb azért van ez ami van.

Még a mobilpiac szabad volt fejlődött mint soha semmi eddig, most már ennek is lassan vége, a politika mindent "megjavít".
  • Bandee1987
    Én nem fogalmaznék ilyen durván. Szerintem csak szimplán a büdös kurva anyját a rohadt ribancnak.
  • Cocogány
    Egyet értek Viviane Reding-el, azzal a feltétellel, hogy ezt a nagyszerű javaslatot csak rá vonatkozóan vezetnénk be. Tehát ha őt valaki hívja akkor neki fizetnie kell, másra ez nem vonatkozna.
  • hdo
    Opcionálisan még lenne is értelme. Ha valakit mondjuk felhívok pénz nélkül, ő felveszi, gépi hang bemondja, hogy ez az ő számlájára fog menni, ha nem akarja, nyomja ki most. Ennyi. De kötelezően ... pfh ... fel nem venném a telefont ... sőt, milyen telefont? Kivágnám a francba úgy hogy kettészakad, aztán onnantól elérhetnek msn-en, skype-on, akinek nincs, szopás!
  • kisgabo
    szerintem jó ötlet, én fizetek a fogadott hivásért, de akkor negyedeljék a percdijakat.

egyébként, a "nő" szemüvege mügül hiányzik pár bakancsnyom...

• Benedekco
    akkor keress munkát meg hirdess bármit és ne vedd fel, majd írnak ímélt nem? picit azé fura lenne... bár megmondom frankón, vannak jó oldalai is... a kis 8éves pöcsök nem fognak mobillal rohangálni az utcán, a sok műmályer még röhejesebb lesz és talán nem fog mindenki orrba szájba azért telefonálni, hogy "jaj képzelt mit láttam a plázában", esetleg vissza lehet gondolni, milyen "rossz" volt az élet messze a mobil elött, pl mikor sorban kellett állni a postán egy telefonhívás miatt... sztem tökre megvoltunk mi enélkül a szemét nélkül! (namost jönnek a kövek, hogy menjek vissza a barlangba... mentem csá)
  • aaaaa
    Miért akarunk visszalépni ? A kilencvenes évek közepén nagy nehezen elérték hogy ingyenes legyen a hívás fogadás. Egy ilyen ostoba lépés bevezetése akár 50 %-al is visszavetheti a mobil forgalmat. Senkinek sem jó, a szolgáltatóknak sem. Az indított hívásokon SMS-eken bőven van elég haszon amúgy is. Csomó esetben a hívott fél kártyáján épp nincs pénz, ezáltal hívni sem lehet, tehát ugrott az a pénz is, amit a hívó féltől kaszáltak volna.