204
C++ / Játék fejlesztés / Saját Projectek
-
#84 Hát elég érdekes dolog lehet, egyébként én is tervezek majd egy játékot ami nem más mint a supaplex, akkor ezzel a progival el lehet készíteni? -
#82 Itt van egy pár ingyenes -
#81 C#- hoz milyen fordítót ajánlanátok? -
#80 "Mi az a MiniGW? Igaz a GCC-t sem tudom, mi. :)"
Mind a kettő fordító - C++ forráskódból csinál bináris futtatható állományt.
"Mi az, hogy "Source code : Delphi 6 Source code of Dev-C++"? Delphi 6-ban lett írva? "
Talált süllyedt. Mivel ez csak egy IDE készülhetett abban. -
#79 Ja, ezt megtaláltam, éppen azt nyálazom. :)
Mi az a MiniGW? Igaz a GCC-t sem tudom, mi. :)
Mi az, hogy "Source code : Delphi 6 Source code of Dev-C++"? Delphi 6-ban lett írva? -
#78 DevC++ - ingyenes integrált fejlesztőkörnyezet. MiniGW fordítóval adják, de ismeri a GCC-t is. -
#77 DevC-t honnan? :)
És mi az a DevC++? :) -
#76 Linuxos C++ fordító (g++ forras.cpp -o binaris) hiba nélkül lefordítja.
A bináris futásakor az alábbi kimenetet kapom:
HrgrghhghghrFrankplay hrhg with your brain. Hrggh.
HrgrghhghghrFrankeat hrhg your brain. Hrggh.
HrgrghhghghrFrankdrink hrhg your blood. Hrggh. -
InterFoxSOFT #75 Sajna semmi változás, azért köszi.:) -
#74 és ha felülre
#include <string>
alulra meg
Zombie(string name);
? -
InterFoxSOFT #73 Mi lehet a gond?
devc++ alatt fut!
#include <iostream>
class Zombie
{
public:
Zombie(std::string name); (EZZEL A SORRAL VAN PROBLÉMÁJA!!)
~Zombie() {};
void Eat();
void Drink();
void Play();
private:
std::string name;
int foodLevel;
int drinkLevel;
int cheerLevel;
};
Zombie::Zombie(std::string name) : name(name)
{
foodLevel = 5;
drinkLevel = 5;
cheerLevel = 5;
}
void Zombie::Eat()
{
if(foodLevel < 10)
{
std::cout << "Hrgrghhghghr" << name
<< "eat hrhg your brain. Hrggh.\n";
++foodLevel;
}
else std::cout << "Hrghgrgh.\n";
}
void Zombie::Drink()
{
if(drinkLevel < 10)
{
<< "drink hrhg your blood. Hrggh.\n";
++drinkLevel;
}
}
void Zombie::Play()
{
if(cheerLevel < 10)
{
<< "play hrhg with your brain. Hrggh.\n";
++cheerLevel;
}
}
Zombie zomb("Frank");
int main(int argc, char * argv[])
{
zomb.Play();
zomb.Eat();
zomb.Drink();
return 0;
}
-
InterFoxSOFT #72 sajna nincs ezen kívül mivel dicsekednem, csak ezzel tudlak titeket riogatni!:D -
#71 Ja! Akkor elrettentésnek tetted be?
Amivel meg dicsekednél azt nem teszed be - írtad. (nem gond, vagy ilyesmi, csak megjegyeztem)
Vagyis csak a szerinted nem dicsekedni valót dicsérhetem. :) -
InterFoxSOFT #70 Hát kösz, de én ma már nem dicsekszem vele!:) -
#69 -
InterFoxSOFT #68 Itt van egy régebbi játék projektem, jó régi 3 vagy 4 éves.:)
-
InterFoxSOFT #67 OK. -
ba32107 #66 DevC is jó szerintem -
#65 Nekem ilyenem van
codeblocks-8.02mingw-setup -
InterFoxSOFT #64
2 verziót is felajánl, melyiket töltsem? -
InterFoxSOFT #63 Köszönöm. -
#62 codeblocks // ingyenes
visual studio -
InterFoxSOFT #61 Kérhetnék egy kis segítséget?
Arról lenne szó, hogy eddig az internetről leszedett angol nyelvű anyagokból tanultam a C++ Nyelvet, holnapra viszont megjön végre a Magyar nyelvű C++ kezdőknek könyv és végre komolyabban belemerülhetek a dolgokba.
A kérdésem az lenne, milyen fordító programot használjak hozzá?
És hogy azt, hogyan kell kezelni?
Válaszokat előre is köszönöm!:) -
InterFoxSOFT #60 Ne haragudj, de a munkáimat, nem adom ki még képek formájában sem, volt régen egy NETGALLERY oldalam ahol minden low poly illetve hight poly render munkám kint volt, de nagyon rossz eredménye lett a dolognak.
Nem részletezném mik voltak azok, de adott fölös munkát bőven, van aki szórakozásból egy fejlesztő külföldi cég Magyar képviselőjének adta ki magát és azzal hitegetett, hogy munkát ajánl az EIDOS-nál, majd elcsalt egy tőlem 3 órányira lévő városba(5000 ft, oda vissza), hogy ott Koppanyka egy nagyot és kiderüljön, nem hogy nem vállalati vezető, de csak 16 éves és a PC Halo clonját akarja velem megcsináltatni!>:(
(ingyen)
Ezért mondom mindenkinek, hogy Magyarországon a játékfejlesztés a béka segge alatt van, legtöbbször csak külföldről kiadott munkákat kapunk PL: Heavenly Sword (PS3) vagy Crysis 2 (PC-PS3-X360)amit most szintén Magyar srácok hegesztenek! -
#59 kepeket tudsz mutatni 3d-s dolgaidbol ? csak erdekel -
#58 az nem sokat er es nagyon draga. ha designer vagy CSAK a referencia szamit. -
#57 ami microsoft azt azert mindig kello korultekintessel kell figyelni -
#56 es? Ezeket nem kotelezo hasznalni. Aki szereti a c-t ugyanugy hasznalhatja a c++-t is, nem kotelezo minden feature-t hasznalni.
ugy latom ez meddo vita lett ugyhogy hagyhatjuk -
#55 nahat, koszi az infot! (ki mondta hogy igen?) -
InterFoxSOFT #54 Hát ezt inkább kihagynám, van tapasztalatom a Magyar játékfejlesztés terén, egy régi haveromnak csináltam pár modellt a játékához és hát elképesztő mi megy ott.
A társaság 70%-ka PC imádó Konzol gyűlölő begyöpösödött szegfejekből áll, akik csak az RTS,FPS,MMO stílusú játékokat hajlandók elismerni játéknak.
10% Vegyes felvágott, látszik rajtuk tök mindegy mit, csak haladjon már a dolog.
A maradék 20%, nyitott,tehetséges ember, remek ötletekkel, hát nekik nem sok beleszólásuk van a dolgokba.:)
Ja, annak a 70%-nak természetesen nem tetszettek a modelljeim mert, hogy nem az Amerikai stílust követem, hanem a Japánt, egyszóval normális emberábrázolást használok (na nem 100% Mangára tessék gondolni)PL: METAL GEAR SOLID - RESIDENT EVIL - FINAL FANTASY stb...
Szó ha lehet én saját gondosan megválogatott kreatív tehetséges emberekből álló csapatot szeretnék, akik mernek változtatni és akik magasról leszarják a KONZOL vs PC háborút.
U.I: Lesz@rom ha nincs diplomája, inkább egy tehetséges érettségis mint egy szakbarbár diplomás!!!
-
#53 az SQL egy lekérdező nyelv
a PHP meg különálló programozási nyelv
más tétta :) -
Cat 02 #52 PHP, SQL-hez képest mennyire nehéz, v teljesen más tészta ? -
#51 Persze a referencia nem árt ha egy másik játékfejlesztő cégtől van..:D
Egyébként Google embervadászaton van egy ideje, angol tudás, magas web/térinformatikai ismerettel jó pénzért kivisznek Svájcba az EU bázisra. -
MuldR #50 Hazai? Akkor ehenhal. Inkabb kulfoldi :) -
#49 Másod. :)
Nekem anno második félévben volt Java. -
n3whous3 #48 Végezz el egy 3D modellező tanfolyamot, aztán a papírral a kezedben kopogtass be valamelyik hazai játék fejlesztő csapathoz. Meg egy szép referencia munka se ártana. -
#47 Okéoké, csak Cisco annyira rétegtéma:) Persze ha hiány van, akkor gyártják a szakembereket:) -
donatus13 #46 De mondom :) 1 évben turbo pascal 2 delphi 3-4 cisco igy tanuljuk őket :)
de jól tanítanak és igen jó tanár is van szóval valami majd kisül belőle OKJ-s igen de majd szeretnék technikusit is belőle meg még c++ is szeretném de azt majd még az idő eldönti:) -
#45 Hm, hanyad éves Mérnök infós vagy?
Mert pl mi a java-t csak most fogjuk megkóstolni, szeptembertől, mert első évben volt egy általános programozás, pszeudó kódok és társai áttekintésével, párhuzamosan vele egy C-prog, majd most a C++, mellette kis Linux bash, perl, és köv félév lesz a korszprog és Java... Ezek elvileg a kötelezők, meg egyebeket lehet választani diff tárgyként.. -
#44 OKJ-s vizsgára gondolt belőle szerintem, ott lehet CISCO-t tanulni, de szerintem elég nagy hülyeség... Nálunk diff szakmai tárgy, és előfeltétele egy számgépháló és egy szoftech, amik végülis megalapozzák a CISCO alapfogalmait...